Духовно развитие

          

Анкета
Въпрос: За равни права на пушачи и непушачи!
За: - 18 (58.1%)
Против: - 13 (41.9%)
Общ брой гласове: 28

Страници:  1 ... 10 11 [12] 13   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Петиция За равни права на пушачи и непушачи.  (Прочетена 5208 пъти)
вожда
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 403


I.F.Y

« Отговор #165 -: Октомври 18, 2012, 13:04:14 »

Алън Кар го прочетох, с малки пропуски посредата, където започна да повтаря едно и също. Умее да говори. Направо ме накара да ме е срам, че пуша. Пушил е по 80-100 цигари на ден, а сега не пуши и не чувства липса от цигари. Как да не му вярва човек?!
Аз също бях скептичен, когато ми препоръчаха книгата и макар че все още пуша, то вече не съм скептичен и дори аз съм я препоръчвал на много хора, от които някои се навиха, а някои от тези, които се навиха, спряха цигарите. Усмивчица
Активен

Някои неща се променят, други никога не се променят.
Ахо!
,___,  
[O,o]
/)__)  
-”–”-
Странник
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1380


 • Град: Варна
 • « Отговор #166 -: Октомври 18, 2012, 15:06:39 »

  Всеки е длъжен да опитва,много пъти да опитва докато успее...
  Аз се опитвам непрекъснато...и ще успея.
  И като непушач (надявам се един ден) отново ще буча здраво от такава явна дискриминация.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Alida
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 253


  « Отговор #167 -: Октомври 18, 2012, 17:09:30 »

  Всеки е длъжен да опитва,много пъти да опитва докато успее...
  Аз се опитвам непрекъснато...и ще успея.
  И като непушач (надявам се един ден) отново ще буча здраво от такава явна дискриминация.
  "Няма нищо по- лесно от това да спреш цигарите. Аз самият съм го правил 100 пъти" Усмивчица
  Марк Твен
  Сега- сериозно. Мисля си, че пушенето е вид отработване. Или поне при мен беше така. Сега, като се върна назад, в паметта ми изниква картината: привечер, аз (на 5-6-7годинки) и майка минаваме по тунела между универсалния магазин и "хранителни стоки". Майка вижда 2-3 жени, седнали, пушат и си приказват. Сочи ми ги осъдително и изрича някакви фрази по техен адрес, свързани с "циганския занаят"
   По- късно- вече 5-6 клас, в киното, аз се възмущавах на пушачите, които палеха преди и след прожекция с мисълта "толкова ли не могат да изтраят". Супер програмиране, гарнирано с гадене от миризмата.  Усмивчица
  Моя милост, в 10-ти клас, пали цигара, за да не я възприемат като недозряла. Ухилен
  След бракуването, вече бях наясно със зависимостта си, а докато дъщеря ми растеше, цигарите бяха начина да си осигуря малко време да бъда със себе си. Бумерангът се завърна.
  Двете отказвания на цигарите покрай раждането и кърменето на децата ми показаха тъжната истина: "Една запалиш ли- край" или иначе казано "Без една може, с една- не." Видях и друго- че самото отказване не е нито толкова трудно, нито толкова сложно. Особено когато за това има силна мотивация. И тогава дойде светкавицата, заради която се въздържах да ги отказвам. Че веднъж откажеш ли ги, няма палене повече!!! Ей тая мисъл, както и другата- че аз неуспехи не търпя- по терлички и с памуче ме накара да отлагам 20 години да спра да бъда слаба.
  През това време изпитах на гърба си всичките негативи на това да бъдеш пушач. Когато ще си говорим за равни права между пушачи и непушачи, е добре да се уточним кой какво разбира под "равни". Защото непушачите проявяват тотално неразбиране и нетолерантност спрямо пушачите. Това не знам в каква категория "права" попада, но е факт, отрицателните емоции от който много пушачи маскират с несъобразяване спрямо околните.
  Имам две колежки, които преди мен отказаха цигарите. Едната парадираше с това, че не пуши и правеше всичко възможно да изпъкне по тази линия. Тя наддаде повече от 30 кг. и "чистотата" и коства разбито здраве по линия на килограмите. Другата беше принудена да ги откаже по здравословни причини и 3 години вече когато някой отива да пуши, тя отива да му прави компания, за да пуши пасивно. Тези факти оставям без коментар.
  Алан Кар не успя да ме откаже. Но осветли причината, поради която протаках и отлагах отказването. "Не съм готова". Уви, и такова животно имало.
  Може би той, а може би надлъгването с мене си, успя след време да си изградя нагласа, докато един прекрасен ден аз осъзнах, че спра ли ги, повече няма да запаля. От този хубав ден до изпълнение на решението ми минаха 3 прекрасни години, обвити с тютюнев дим. Ухилен
  ....след което последваха разни случки, чудесно напасващи се с вътрешното ми усещане за нещата, които ме накараха да затворя тази врата за себе си. Три дни спах и плаках (най- странното е, че не плаках за цигари, а по повод други проблеми, които бяха на дневен ред) и  на четвъртия се събудих непушач.  Засрамен Чак не ми се вярваше, че ще се отърва толкова лесно, ама нА- щом не се сещам, не ми пречат и не ме дразнят, трябва да се е получило. Усмивчица
  И още нещо искам да споделя, като наблюдения от пушаческия период. Отпадна голямото вглъбяване. Докато пушех, постоянно търсех изход от този или онзи проблем. С цигарите си отидоха и вечните нерешими проблеми. Сега не че нямам проблеми, но тяхното решаване не изисква такова изразходване на мисловна енергия.
  Разходът на енергия не е само на мисловна. На два пъти ми се случи- капнала от умора, да реша да седна на кафенце и една цигара- колкото да посъбера сили- и след това да продължа, но се оказва, че не мога дори да се вдигна. Когато енергията е намаляла, източването и се усеща много осезаемо. Когато човек го усети, не да му го кажат, а да го изпита върху себе си, започва да проумява, че решението да пуши не е само негово. Особено пък, когато се изправи пред главния недостатък на пушача: за ядене пари може да няма, но за цигари винаги ще се намерят. Кого храним?
  Та... такива ми ти работи, които никак не са лицеприятни за виждане, камо ли за признаване. Но пък се случват.
  Активен

  "Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #168 -: Октомври 18, 2012, 17:53:27 »

  Не мога да не покажа възхищението си от посоката в която пое темата Усмивчица наистина прекалено е хубаво за да е истина, че хората можели и да не спорят   Намигване и да изразяват човешките си недостатъци по един прекрасен начин!Много ви благодаря, че споделяте и да знаете, че това дава сили на един пушач да се откаже, защото когато видиш, че някой друг е успял, това не е вече само мираж напред във времето.Отново благодаря!!
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #169 -: Октомври 18, 2012, 18:28:15 »

  Замисляйки се за процесите пушене-непушене, си задавам въпроса - Защо въпреки 20 години пушене по 20-30 цигари на ден , не се възприех ,като пушач. Примерно никога не се снимах с цигара ,даже и сега не мога да си се визуализирам как пуша. Те ми действаха добре най-вече на параноята относно ниско КПД. Какво да правя докато чакам тъпият автобус - ок пуша - правя нещо. Какво да правя докато си почивам - ок пуша . Какво да правя на кафе с другите - пуша . Запълване на бездействие . От къде идва тази пароная и комплекс за неполезност- сигурно е пак програмка ,част от пакета вируси. Сега се наслаждавам и уча да бъда в покой , преди ми го пускаха милите пазатиле ,които се грижат за нас и изключвах , сега съм много по-често в осъзнато дзен състояние и много по-бързо се връщам към него след сдрусване. Състоянието на покой без цигари е вършене на много работа - хармонизиране на много повече енергийни нива..... явно е трябвало да минат тези 20 години за изчистване на комплекси и програми и цигарите са били част от пътя . Ако се бях родила научена , нямаше да има смисъл да се раждам. Но пак въпреки всичко мисля ,че е време за доста по-организирано чистене на програмки , комплекси и карма , всеки както може, енергията (Бог) предоставя вариант специално конструиран за всеки , въпросът е волята и намерението да се задействат- Намерение + вяра и дела .
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  izparitelq
  Гост
  « Отговор #170 -: Октомври 18, 2012, 18:39:22 »

  Дойдохме си на думата,и аз бях от този тип пушачи като теб,Еона.Беше се стигнало дотам,че ако нямах цигари,все едно не живеех,чувствах се непълноценен...без коментар.Сега си давам сметка,че съм запълвал някаква липса,която в последствие се оказва напълно нереална,и разбрах,че имайки предвид яснотата на лошите последствия от пушенето, всичко при този проблем се свежда до СЕБЕУВАЖЕНИЕ

  Когато ще си говорим за равни права между пушачи и непушачи, е добре да се уточним кой какво разбира под "равни". Защото непушачите проявяват тотално неразбиране и нетолерантност спрямо пушачите. Това не знам в каква категория "права" попада, но е факт, отрицателните емоции от който много пушачи маскират с несъобразяване спрямо околните.

  Айде почна се..
  Алида,къде смяташ,че седи неразбирането и нетолерантността,че даже и тотални?
  Също така ще те помоля да изясниш удебеленото изречение,тъй като ми е доста несвързано,извинявам се за бавността си(абсолютно никаква ирония)
  « Последна редакция: Октомври 18, 2012, 18:57:30 от капитана » Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1380


 • Град: Варна
 • « Отговор #171 -: Октомври 18, 2012, 19:06:37 »

  капитана - сигурен съм че Alidа е имала предвид какво се вихри в обществото с това изречение.
  Освен това подчертаното си значи че самите пушачи (някои от тях ) демонстрират несъобразяване именно
  поради тази нетърпимост на непушачите...
  Нещо като обратна реакция от по арогантни пушачи.
  Аз поне така го разбрах и усетих.
  Но най-добре ще си каже Alida все пак...
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  izparitelq
  Гост
  « Отговор #172 -: Октомври 18, 2012, 19:15:33 »

  капитана - сигурен съм че Alidа е имала предвид какво се вихри в обществото с това изречение.
  Освен това подчертаното си значи че самите пушачи (някои от тях ) демонстрират несъобразяване именно
  поради тази нетърпимост на непушачите...
  Нещо като обратна реакция от по арогантни пушачи.
  Аз поне така го разбрах и усетих.
  Но най-добре ще си каже Alida все пак...  Основните програми за тютюнопушене според мен са 'имам проблем/нещо не ми е наред/нещастен съм и т.н ,съчетана с 'другите тва,другите онова'
  Може и да греша,така си мисля
  Активен
  Alida
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 253


  « Отговор #173 -: Октомври 18, 2012, 19:20:37 »

  капитана - сигурен съм че Alidа е имала предвид какво се вихри в обществото с това изречение.
  Освен това подчертаното си значи че самите пушачи (някои от тях ) демонстрират несъобразяване именно
  поради тази нетърпимост на непушачите...
  Нещо като обратна реакция от по арогантни пушачи.
  Аз поне така го разбрах и усетих.
  Но най-добре ще си каже Alida все пак...
  Да, това е.

  Цитат
  Айде почна се..
  Споко, капитане. Горе беше споделяне, което се прави веднъж и се забравя. Нищо не е почнало, нито ще продължава.
  Активен

  "Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1380


 • Град: Варна
 • « Отговор #174 -: Октомври 18, 2012, 19:30:43 »

  капитана - запалих първата си цигара в 7 клас от чист келешлък.
  Да се правя на мъж,какъвто не бях...бях си едно хлапе наникъде...
  Това беше през 1984 г.
  Помня прекрасно че беше ''Арда'',помня и къде беше това място...зад сладкарницата в квартала
  Помня и с кого бях...
  Продължих да пуша от чист келешлък и идеята че никой не може да ми казва как и по какви правила да живея.
  Въпреки проблемите,тормоза,заплахите и тоновете бой които съм изял у дома заради това - не ги спрях...
  Наказанията не ги споменавам въобще...
  И въпреки това -продължавах да пуша...
  Мислех си че в казармата ( 2 години) ще ми пресекат белтъка и ще ми спрат тока буквално и ще забравя за цигари.
  Познай - точно така и стана,разказа ми се играта откъм физическа подготовка...виждах черно-бяло на моменти.
  Обаче станах още по издръжлив и пак не ги спрях цигарите...
  А след това и до днес пуша от зависимост към никотина...
  Досега съм летял със самолети стотици часове по света и рекорда ми е 24 часа полет от Нова Зеландия до България с 4 смени на полети...
  Оказа се че мога и да не пуша 24 часа....
  В личен емоционален аспект цигарите са ми фон...нито са причина,нито са ми спасение от каквото и да е...
  По никой начин...
  « Последна редакция: Октомври 18, 2012, 19:37:14 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  izparitelq
  Гост
  « Отговор #175 -: Октомври 18, 2012, 19:58:36 »

  Казармата е култов и ключов момент,на който за добро или лошо ние,днешните младежи,не сме били подложени  "Продължих да пуша от идеята че никой не може да ми казва как и по какви правила да живея"
  А дали това не се е превърнало във въпросния фон?

  П.С Като изключим всяко прекрасно кътче на планетата,Австралия и Нова Зеландия са ми изключително любими,даже залагам на австралийското първенство по футбол
  Да не си пилот
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1380


 • Град: Варна
 • « Отговор #176 -: Октомври 18, 2012, 20:18:11 »

  И да спра цигарите тази идея за правилата спрямо мен няма да се промени... все същото ще е.
  До скоро си пушех от зависимост и навик дори да го кажем...
  С този закон обаче - кретена в мен отново се обажда и още повече с реакциите на непушачите...
  Кретена не е водеща фигура по никой начин,но за цвят понякога има изяви...

  Никой не се ражда мъж,такъв се става с времето... и това продължава цял живот.
  и едно от местата където това е повече от 50% вероятно да започне въобще е армията.
  Там си сам и все пак зависиш от хора и те зависят от теб...
  Научаваш сурови правила и уроци по доста нелицеприятни начини
  и не ти остава място за илюзии или някой да не е чул или неразбрал.
  И там имах своите проблеми с правилата и лежах по арести...ама е дълга тема-да не досаждам повече....

  Не съм пилот капитане,но ми се налага да летя по целия свят...

  Дискусията за казармата е преместена в:

  Казармата
  « Последна редакция: Октомври 19, 2012, 18:05:00 от Модератор » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1380


 • Град: Варна
 • « Отговор #177 -: Октомври 19, 2012, 23:41:48 »

  5 -ти ден на електронна цигара без да паля.
  Справям се.
  5 кутии спестих досега.
  Още 7 дена без цигари и инвестицията
  се изплаща напълно от икономията на цигари.
  Ще опитвам докато успея да ги откажа...
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #178 -: Октомври 20, 2012, 00:12:29 »

  Айде дерзай и повече празна я пафкай ,колкото за спорта, аз така правя компания на мойта дружка чат- пат , да не се чуства кофти , пафкам пара Усмивчица . С тебе сме

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1380


 • Град: Варна
 • « Отговор #179 -: Октомври 20, 2012, 00:18:25 »

  Това е номера - да започна и вода да наливам накрая и да пафкам пара само...без никотин.
  Ама си ме кефи да си пуша в стаите у дома където е забранено да се пуши.
  Кретена пак се обажда в мен...


  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Страници:  1 ... 10 11 [12] 13   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright