Духовно развитие

          

Страници:  1 2 3 [4] 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Повтарящи се сънища  (Прочетена 9473 пъти)
elfie
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 8

« Отговор #45 -: Март 13, 2011, 02:05:13 »

Като малка почти всяка вечер сънувах, че нещо ме задушава (някаква тежест) , този сън ме плашеше ужасно много и продължава да ме плаши.Имаше периоди в които ме беше страх да заспя (бях на най-много 8 години) .Сега също го сънувам, но много рядко.
Активен
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #46 -: Март 13, 2011, 11:54:43 »

Здравейте.

Аз правя нещо което ми помага.Слагам си до главата половин чаша налята от мен вода.Която докато я наливам я гледам и си казвам наум - наливам си чиста и животворна вода.Ако я изпия през ноща , ставам и пак така си наливам.На сутринта когато се облека изпивам водата в чашата със мисъл - пия чиста и животворна вода.След известно време ефекта е поразителен,и даже хора които са ме поръчвали минават да видят какво става.
Важно условие е да се погрижите за имунната си система със билки ако има нужда.
Живи и здрави.
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
dtmf
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9

« Отговор #47 -: Април 18, 2011, 12:24:05 »

Повтарящи: земетресения, огромни вълни идващи от морето,космически кораби надвиснали над планетата или града...
Активен
αlphα
time to wake up
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 4


 • Град: Варна
 • « Отговор #48 -: Август 04, 2011, 16:20:58 »

  Здравейте. Аз също имах повтарящи се сънища като втория на Shirinan,на giti и на други за изгасващата светлина, все едно сме сънували един и същи сън! Точно така бих описала и моя. Преди много често ми се случваше да го съувам и като се опитвах да викам за помощ, гласа ми оставаше парализиран.. и това беше един от малкото сънища, от които много трудно се събуждах. Не мислите ли че станаха пекалено много съвпадения за един и същи сън? Дали според вас някой ни бърка в главата и нарочно ни поставя точно този сън..., защото съм изумена с каква точност си съвпадат...
  Активен
  Гостенче
  Гост
  « Отговор #49 -: Август 07, 2011, 08:35:33 »

  През последните месеци ясно помня един повтарящ се сън - спя си в леглото, в някакъв момент усещам чуждо присъствие, отварям очи и виждам странни същества, които със сигурност не са земни, със студени сини/сиви очи, които са наобиколили леглото ми. Плашат ме ужасно много, опитвам се да стана, да извикам, да направя нещо, но сякаш на някакво психично ниво ми пречат, не мога да се движа, не мога да говоря, дори пръста си не мога да мръдна, но не се отказвам. В някои случаи успявам да помръдна и съня свършва, в някои обаче не успявам и оставам с усещането, че сякаш съм 'отвлечен' от тях.

  Понякога, когато съм сам вкъщи или в офиса, късно вечер имам чувството, че ако се замисля за съня, съсредоточа се в/у това мога да 'извикам' тези същества обратно, но ме хваща шубето за самото усещане и полагам усилия, за да спра.

  Имал съм не един случай да се будя с драскотина на лицето, веднъж и с насинено око се събудих.. кво правя докато спя не зная, хах.. но е супер странно. Въпреки всичко го отдавам на това, че докато спя се въртя много, поне докато си намеря място. А това място обикновено е по корем, със свити в лактите ръце поставени под гърдите .. и не, не ми е неудобно Усмивчица От това положение на ръцете може би е лесно да се одера, понеже на дясната си ръка имам сребърна гривна .. може би тя е причината да се събуждам някои сутрини с одраскано по лицето.
  Активен
  imperfect
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1


  « Отговор #50 -: Декември 31, 2011, 19:18:29 »

   Здравейте и за много години! От известно време ми се случват разни странни неща, които в известен смисъл ме безпокоят. Случайно открих сайта и реших да споделя за какво става дума, защото някой от вас би могъл да ми помогне да разтълкувам тези знаци на съдбата (за което предварително много благодаря  Усмивчица)

  Първо, имам известни подозрения, че съм дете-индиго, но за това предполагам има специална тема, така, че няма да ви занимавам. Въпросът е, че от около 6 месеца, където и да погледна, виждам изписано името Дамян. Във финалните надписи на някой филм или списъкът с рецензентите в някоя книга, случайно в новините или където и да е, това име ме преследва и иска да ми каже нещо, но не знам какво. Посетих манастирът "Св. Козма и Дамян" през юли, но нищо не се промени - и до днес поне по 3 пъти на ден срещам това име без каквато и да е смислена причина (да речем, че нарочно предизвиквам събитията, чета едни и същи книги, гледам едни и същи филми, ходя на едни и същи места и т.н.).

  Другото, за което става дума, са сънищата ми. Единият е свързан с малки животинки (зайчета, морски свинчета, хамстери, папагали), затворени в клетки и отчаяно опитващи се да ми кажат нещо. Понякога сънувам и моите починали животинки (имах много и също бяха в клетки).
  Другия сън мисля, че още в първия пост в темата някой го беше споменал - крадци се опитват да нахлуят вкъщи, а аз всячески се опитвам да достигна ключалката и да заключа вратата, натискам колкото мога, а някой роднина или приятел стои безизразно около мен и изобщо не забелязва усилията ми.
  Много ще се радвам ако някой ме насочи за какво става дума и как да тълкувам всичко това, защото аз тотално се обърках Усмивчица Желая ви весели празници, много здраве, щастие, късмет през новата 2012 година и Бог да бди над вас!
  Активен

  "Най-страшната жена, която може
  да съществува още на света,
  да люби, да не люби, да тревожи,
  да бъде всякаква и всичко - туй е Тя!
  Да бъде римата на всички рими
  и ритъмът на всички времена.
  Но ще спестя конкретното й име,
  защото тя е всички. И една."
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #51 -: Декември 31, 2011, 19:33:45 »

  Здравейте.
  Не знам дали ще ви помогне моя опит ,но ще го споделя.
  Сънищата са предупреждение за опастност независимо с какъв сюжет(и артисти) са.Моя опит е несъгласие със сънищата и се чуствам добре.Гледам като статист и им споменавам .... Вие си решавате.
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  abrego
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 124


 • Град: Тук...сега...
 • « Отговор #52 -: Януари 24, 2012, 02:21:27 »

  Здравейте.Нова съм тук и се радвам че ви открих.Искам да разкажа за един мой повтарящ се сън който остана загатка и до днес.Тогава бях на 16.Близо до блока ни направиха заведение откоето всяка нощ се носеше музика,коятоми харесваше и я слушах на отворен прозорес заспивайки.Няколко вечери подред лежах дълго със затворени очи и слушах докато заспя,но после забелязах ,че когато се унасям мелодията се прелива и чувам само звуси тихи като от морз.По-дълги и по-къси пиукания с различни.интервали между тях.Мислейки,че е ефект от заспиването,продължих да заспивам така,надявайки се отново да се повтори същото.И то се повтаряше,но след това започвах да сънувам как говоря с мъж и момиче които познавам ,но само в съня си не в реалния живот.Говорим дълго за нещо интересно и така всяка нощ,докато казвайки нещо в разговора се улавям че произнасямм думите като някакви непознати за мен безсмислици,и в същото време си давам сметка,че точно така сме разговаряли през сялото време.Опитах се да повторя последната казана от мен дума за да я осмисля гледайки към другите в очакване да ми кажат какво се случва и се събудих НАПРЯГАЙКИ СЕ ДА ЗАПОМНЯ ДУМАТА ЗА ДА ПРОВЕРЯ НА КАКЪВ ЕЗИК Е.Не успях нито първият път нито след това,защото опитвах няколко вечери подред,когато сънят се повтаряше.Думата се изпаряваше за секунди заедно със спомена за темата на тези дълги разговори.Оставаше само приятното усештане като от среща със стари приятели.Аз обикновенно помня сънищата си и то дълго,но този упорито се изплъзваше.Краят е малко прозаичен забраниха музиката след 10 в заведението,аз нямах радио или касетофон за да си я пускам вечер и да заспивам така,пък и да имах нямаше кой да ме остави на мира да я слушам.Както и да е в отсъствието на музика и моят повтарящ се  сън престана и никога повече не го сънувах отново.След години,когато вече разполагах с  необходимото за да заспивам на музика не се получи,дори приятното отпускане и престанах.Но въпросите останаха.Ако някой може да внесе малко светлина или е имал подобно преживяване ще се радвам да сподели.Има и много други необичайни преживявания от тогава насам,но за сега ще спра до тук за да не досаждам с и без това дългият пост.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #53 -: Януари 24, 2012, 18:13:58 »

  Здрасти Абрего , добре дошла Усмивчица

  Ние носим много информация ,която се отключва по един или друг начин през целият ни живот. Има много неща , които въздействат , като ключове - музика,стресов момент, срещата с определен човек и тнт.
  Отключената информация може да се прояви на сън ,като дежавю, в по-озъзнати моменти ,като картинен проблясък , видение и тнт.
  Това което не бива да правим е да го игнорираме , а напротив трябва да се отработи , до възможно изчистване на информацията.
  Един от начините е да провокираме повторение ,като се анализира ситуацията. Примерно да опитваш възтановка на музика+заспиване до появата на подобен момент върху който да наблюдаваш по-осъзнато.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  abrego
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 124


 • Град: Тук...сега...
 • « Отговор #54 -: Януари 24, 2012, 20:52:01 »

  Благодаря Eona Lightholder вероятно  си права.В други случаи именно този начин на действие за който говориш ми е бил много полезен,но в даденият точно моите опити да разбера прекъсваха съня.Апък за опитите ми да се повтори не мога да ги изброя.От тогава изминаха малко повече от 20 години изчетох доста,преживях и проумях много нови неща и точно за това усещам че тогава не ми беше позволено да запомня .Предполагамтова усоети и опититеми да се повтори,но нали знаеш човешкото лювопитство не мирясва.И макар че си бях овещала да оставя нещата така,докато му дойде времето,откривайки форума не можах да се сдържа.Не мога да забравяусещането за покой,обич,топлина и дом,въпреки многото други истини,разкрити и неразкрити това е едно от най-ярките ми изживявания.Мале как се рзприказвах,но имах нужда,повярвай.Тая това и всичко друго в севе си от как се помня.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #55 -: Януари 24, 2012, 21:35:16 »

  Според мен това е твоята "Пътеводна светлина" , знак за състояние към което да се стремиш и именно пътят към това състояние ще те учи на много неща и ще бъде твоят път на осъзнаване.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  abrego
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 124


 • Град: Тук...сега...
 • « Отговор #56 -: Януари 24, 2012, 23:07:14 »

  Колко лъчезрност ми изпрати,дори сега още се усмихвам.Наистина като се замисля това беше първото положително изживяване от сорта.преди това в детството и пубертета виждах онези плашещи  същества които заемаха гадни разпадащи се човешки форми,дори веднаж с лисето на майка  ми,и не ме оставяха да заспя.Пък и не бях кръстена.Да може да се нарече и пътеводна светлина.             Благодаря отново
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #57 -: Февруари 05, 2012, 06:08:31 »

  От 2 месеца насам имам едни сънища свързани с училище.
  През 3-4 дни, а понякога и по начесто сънувам, че съм в първото си училище (понеже съм учила в две).Там влизам в класната си стая, която е в края на коридора на последния етаж.Влизам и виждам много непознати лица, но те всички ме познават и всеки път са едни и същи хора.Никога не съм ги виждала, както и да е.През повечето време в стаята не влиза учител.Обаче изведнъж всички стаи се пълнят с деца (и аз съм дете в съня си) появява се или жена или мъж различно е всеки път.Интересното е ,че в класните стаи, точно до вратата отстрани има леещ се фонтан, прилича на водопад.Понякога има чучур от който излиза водата, а понякога извира право от стената.В тези класове ни учат на разни неща, но пак всеки път на различни неща.Например веднъж ни учеха да правим разни неща с тази вода от станата, другото не си го спомням добре, но все такива неща.М-мм имаше нещо кадето бяхме в кръг с чиновете и правихме тест, но не да пишем а нещо като медитация и четене на мисли, но не нашите, а на други хора извън училището.Един път пък работехме с нещо което излъчваше зеленикава светлина като мастило- светещо, но беше различно, друго нещо.
  В последния ми сън научих едни неща..от една жена.Абе влизам аз в стаята там една руса жена на средна възраст и ни поведе към тоалетните, обясняваше нещо и ни се усмихваше, потупваше ни мн нежно по раменцата.Беше адски лъчезарна.Направо струеше доброта от нея.Заведе ни в тоалетните (в другия край на коридора, не кадето е класната стая), и влязохме 5 човека ,всеки в отделна тоалетна, а там имаше сапун, душ и тоалетна хартия (нещо, което липсва в училищата ни сега..), та аз помня,че просто седнах и разглеждах там.По едно време излязох и тя пак ни поведе, но на долния етаж в една друга стая и там вече я чух какво казва.Каза, че старите неща вече няма да трябват, че знанията, които до сега сме имали вече не са ни нужни.Каза ни много неща де, но тези запомних.Имаше още нещо, че сега ще работим на нивото на чувствата си.Нещо катоо предполагам,като нищо до сега.И в мисълта ми там се появиха картини.Едната беше как египетските пирамиди не са построени чрез сложни математически изчисления, а тези които са го направили са ги направили от ..от чувство.Абе как да го обясня..все едно да видиш нещо и да стане от самосебе си без да се налага да го пресмяташ.Искаш стабилна пирамида - усмихваш се,чувстваш как трябва да стане и то се получава и ти не знаеш как.Само става, сякаж ти е заложено и няма нищо което да се провали, всичко става.Другата ми каартина беше по- проста.Едно същество, нито мъж - нито жена.До него мъж (човек),зад тях една голяма пустиня.Слънце залязващо на юг.Много силен вятър.Една светлина пред тях(там от кадето идва моя поглед, все едно зад мен свети, но незнам какво).Човека носеше една книга- дебела и стара и още някакви неща със себе си, имаше видимо притеснено лице.Нечовека се спира, поглежда назад и пита мъжа:
  -Какво носиш?А мъжа му отговори.
  -Нося най-ценните си вещи -библията и стари снимки.И нечовека замахна и свали вещите от ръцете на човека.И без израз на лицето му каза:
  -Не ти трябват повече.Те вече не са ценни.После нечовека се усмихва на мъжа прегръща го през рамо и го повежда към моя поглед.И те задминаха.Незнам какво стана.
  Тези картини дойдоха за секунди и си заминаха.След това аз бях със сина си, който ми говореше.Синът ми се казва Кристиан и е на 2 години.
  Бях сама още в училище и бях седнала пред тоалетните.Дойде от дясно детенцето и ме погледна с усмивка- топла и мила.Почна да вади едни метални неща, като сито за брашно бяха дълбоки, но в тях имаше нещо като мраморен пясък, отгоре разноцветни пръчици (като по сладкишите), бяха невероятно украсени, а в средата едни големи и различни камъни, не обикновенни камъни, а аметисти, кварц , тигрово око, кристали със всякакви цветове.Извади няколко без украса и няколко такива "чинии" изпод едно нещо върху, което имаше воали в бели и светло-розови цветове.Бяхме като в приказка.Тож вадеше и ми казваше, че ги е събирал много време за мен, че сега иска да ми ги даде.Бях толкова щастлива, че детенцето ми говори.И тези красиви неща с тези огромни камъни и кристали..беше невероятно, неописуемо!!
  Тук се събудих.
  -

  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #58 -: Февруари 05, 2012, 15:01:49 »

  Ariam най-доброто тълкувание винаги можеш да си дадеш само ти . Сега е време на ясни сънища ,където се отработват и наваксват много неща. Аз мога да си дам моето мнение , но пак казвам, ти за себе си най-добре можеш да прецениш.

  Имаш обучение на сън ,което според мен не е символично , а действително ,за сега е на подсъзнателно ниво , но лека полека ще го усещаш и на съзнателно - работа с елементите, работа с лечебна енергия, пречистващи процедури и тнт.

  Уроци свързани с ценностната система. Уроци свързани с градивната мисъл.

  Другото което с детенцето е че, той има особенна опитност и енергетика ,която ще сподели с теб ,ти просто трябва да я възприемаш.

  Предполагам тези сънища ще продължат, защото по този начин учиш много по-бързо, такова е времето трябва по - активно да минаваме процеси. Важното е и не насън да започваш да ги усещаш.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #59 -: Февруари 05, 2012, 20:58:27 »

  Ами да има едно усещане за истинност на нещата в този сън.Повече се зачудих , че не съм сама има и други и ми беше интересно дали някой няма същите преживявания на сън.Благодаря ти за твоя отговор.
  Колкото до детенцето, той промени живота ми още със самото забременяване, а когато се роди дори не е плакал.Имам и брат с който имам 13 години разлика, но да ти кажа усещането ми с него като беше бебе беше много по-различно.От Кристиан се излъчва и наяве една любов.Не само защото съм му майка.Всички хора около него толкова много се променят в присъствието му.Една хармония- вътрешна.Както и да е .Да е живо и здарво детенце, много е добричък.
  Активен
  Страници:  1 2 3 [4] 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Сънища за изоставяне
  Моите сънища
  Administrator 0 1993 Последна<br />публикация Юни 20, 2009, 22:12:58
  от Administrator
  Сънища
  Моите сънища
  axlinn 13 1440 Последна<br />публикация Септември 09, 2010, 17:16:58
  от axlinn
  Тълкуване на сънища
  Моите сънища
  Хера 11 2344 Последна<br />публикация Юли 20, 2011, 16:14:05
  от artist5
  Сънища от 1984
  Моите сънища
  Kissing You Good Night 0 958 Последна<br />публикация Април 09, 2011, 16:15:51
  от Kissing You Good Night
  Повтарящи се сънища от един и същи род.
  Моите сънища
  Mitova 4 1827 Последна<br />публикация Декември 13, 2012, 20:31:27
  от Sita

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright