Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Повтарящи се сънища  (Прочетена 9544 пъти)
Админ
Дидо
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « -: Декември 10, 2009, 02:43:27 »

  Да споделя аз два мои сънища, които от доста години на сам ги сънувам и засега не съм седнал да и обърна внимание, да помисля над тях и навярно за това се повтарят, докато не ги разбера. Но сега докато пиша този пост ще се замисля над тях Намигване хем ще ги споделя хем най-накрая ще се замисля над тях хехех

  Първи сън - Съня винаги е един и същ, аз съм си вкъщи и чувам шум, слизам да провря, поглеждам през шпионката и поглеждам, че крадци се опитват да влязат с злом вкъщи. Правя всичко възможно да ги блокирам, натискам вратата, те когато отключат ключалка аз я заключвам. Постоянно правя опити да ги спра, когато има някой друг човек в апартамента, и го помоля за помощ, той винаги ме пренебрегва (тоест проблема си е мой и трябва сам да се справя с него).

  Втори сън - Този сън ме плаши много повече от горния, докато в първия запазвам самообладание, във втория съм доста по-уплашен. В него сън винаги където и да съм идва момент, в който осветлението намалява се повече и повече (ужас докато го пиша това си припомням съня и ме побиват тръпки). Аз гася и светвам лампата с надеждата да се оправи, но всеки път все по-малко крушки светят докато накрая спре светлината и стане мрак. Аз в съня ми знам, че светлината ме пази и остане ли пълен мрак ще дойде нещо, от което съм ужасен в съня ми. Също така знам, че този проблем с осветлението го причинява това "нещо" от което съм така ужасен, засега не съм се срещал с него и се надявам да не се срещам хехе Усмивчица

  Активен

  До
  Гост
  « Отговор #1 -: Декември 10, 2009, 03:40:33 »

  Напомни ми и на 1 сериен филм преди време (бях гледала няколко серии от любопитство). Беше свързан с водата и светлината, и някаква извънземна "раса" (незнайна каква), вирееща във вода и инфектираща човешкия организъм като ги правише вид хибридни + лечение (ако си "инфектиран" - един от тях, ти си си пак същия човек - любящ, грижовен, със същия живот като дотогава, но по-добър вид. Ако си бил болен, то след това не си). Това е другото, на което ми напомни.

  За първия - напомня ми на 2. Но както и да е за тях. За втория ми напомня... напомня.. Напомня ми и за реални такива усещания преди.

  Имала съм повтарящи се сънища. Единия беше 3 нощи под ред 1 и същ като последната нощ имаше малко като в + (като инфо) накрая. Този сън ми се сбъдна от-до (нямаше изключение между онова в реалността след това и съня). Друг път са били в някакъв период от време разлика (месеци, години) и като ги сънувам пак в мен се поражда спомена, че съм го сънувала и преди години - тях вече не ги разбирам. Може би говорят за емоционално състояние.

  Ти как мислиш?
  « Последна редакция: Декември 10, 2009, 03:44:50 от До » Активен
  Вещичка
  Гост
  « Отговор #2 -: Декември 10, 2009, 08:31:20 »

  Shirinan, сънищата ти са доста показателни и според мен няма смисъл да се плашиш  Намигване

  Първият ти сън /но това си е моя интерпретация и затова не е нужно да я взимаш на сериозно/ - ако изходим от факта, че в психологията всички хора, които срещаш в сънищата ти са част от теб или други твои лица, то въпросното чукане на вратата според мен е, че част от теб /непозната досега/ иска да влезе в теб и мислите ти, а ти се инатиш и не я пускаш, защото се страхуваш - или от нея, или от новото, което ти предстои...

  Вторият ти сън - тъмнината... подсъзнанието... необозримото... Ние живеем в дуален свят и всяко нещо си има две страни за да може едната страна да дефинира другата. Това си е Закон в Херметизма. Да, прав си, че светлината е Добро, но без Тъмнината Светлината щеше да е нищо и да е неразбрана. Плюс това дори по дефиниция тъмнината не е непременно зло, така че не виждам защо се плашиш  Намигване  Постепенното намаляване на светлината те приканва да надникнеш отвъд и да се заровиш дълбоко в подсъзнанието си, респективно в миналото си /миналите си животи/. Явно нещо от миналото ти иска да изплува за да го изчистиш и продължиш напред, а това те плаши...

  Помисли върху това  Усмивчица  Дори ако се поразмисля двата съня са доста свързани - първо "нещото" се е опитвало по културния начин да влезе в полезрението ти и след като му е бил отказан достъп е решило да те изненада в гръб  Ухилен

  Активен
  Админ
  Дидо
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1131


 • Град: Варна
 • dean.radnev
  WWW
  « Отговор #3 -: Декември 10, 2009, 13:31:40 »

  Абе да не става по-грубо, че както по принцип не съм страхлив, ми изкарват ангелите в тези сънища, че имах и един период, в който тези сънища се съчетаваха с парализиране при събуждането, аз си мислих, че е от конкретния сън, но след като разбрах какво ги причинява не съм имал отново парализи. Ама си е ужасно след подобен сън да се събудиш и да не може да се мърдаш и говориш.

  Относно сънищата, че може това да съм аз, е напълно възможно, защото знам, че в този живот имам 2 урока, които много ме измъчват и нещо не се справям добре с усвояването и. Но то това е затишие пред буря, те не знаят какво съм и приготвил (метафорично казано разбира се) Плезещ се
  Активен

  JoanMihaylov
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 37

  « Отговор #4 -: Декември 23, 2009, 19:48:53 »

  Аз съм санувал няколко пъти как ме хапе змия, някъде между 10-20 пъти поне ми се е случвало. Предимно преди години. Много ми е било интересно как се разтълкува този сън, но аз не разбирам от сънища.

  Друг често повтарящ се момент е много често падам от висока скала на сън, което също ме е вълнувало.

  Сънувал съм и един мъжки силует, чието лице беше обвито в мрак, а очите му светеха в ярко червено като огнени кълба, целият бе облечен в черно. Веднъж мисля, че дори ми говореше, но беше одавна и не помня. Като цяло изтръпвах от страх, когато го сънувах.

  Също съм имал едно такова чувство на сън, някои те гони ( били са различни хора ), а ти като бягаш на сън, все едно си във вода и става адски бавно и трудно, докато преследвача ми бяга на 100% зад мен, в момента в който вече ме е настигнал и ме хваща за рамото се събуждам.

  Това са често-повтарящи се мои сънища, но одавна не съм ги сънувал. Сетих се обаче за тях, а и още ми е интересно да разбера какво са представлявали. Всички изброени са се повтаряли, което ме кара да мисля, че е трябвало да изпълня някаква задача за да престанат. Ако някои има идеи и разбира от тази материя ще съм признателен да ме просветли.
  Активен
  pufi
  Hide from the Sun
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 355


 • Град: извън реалността
 • Севернячка

  « Отговор #5 -: Декември 23, 2009, 21:08:54 »

  Аз съм санувал няколко пъти как ме хапе змия, някъде между 10-20 пъти поне ми се е случвало. Предимно преди години. Много ми е било интересно как се разтълкува този сън, но аз не разбирам от сънища.

   Ухилен Ухилен За това знам само че ако сънуваш змии значи някъде по леглото си имаш трохи от храна Ухилен
  Активен

  Аз съм си аз,независимо какво си мислите за
  мен : )
  До
  Гост
  « Отговор #6 -: Декември 25, 2009, 20:55:49 »

  Доколкото знам да сънуваш, че те хапе змия не е никак хубаво.
  От друга страна, покрай моите разбирания за змията (имам няколко), може да значи и "захапка" от жизнената сила с главно "Ж".
  Друг път значи проблеми.
  На мен ми се случи да сънувам сън, в който освен аз още 1 човек - млад мъж, изживява абсолютно същото. В съня го видях - все едно аз сънувам и той сънува същото и се срещаме в съня си... по 1 и същи начин. След това събитията мъничко се разминаха - той се "парализира", за което аз го предупредих, а аз исках да му помогна за това, защото, просто пуснах кръвта да бликне от змията като живителна сила, а той пи от нея, а го бях предупредила, че е като да пиеш отрова.... и ставаше дума за гърмящи змии... Всичко до него момент ни беше 1:1 еднакво. Знам, че съществува този човек. Само не знам дали е в лице онова, което сънувах, защото ако е  лесно ще го позная - помня го добре. Очите му, миглите, погледа, лицето, косата. Замислям се дори дали вече не го познавам, имайки предвид някои неща, но ако го познавах, си мисля, че щеше да е имал същия сън. Някак си налудничево съм убедена, че този човек е имал същия сън, но с млада жена (мен), т.е. сме се срещнали в съня, защото при срещата ни в съня се спогледахме странно и бяхме един до друг в положение неочаквано, с една и съща събитийност, но той сгреши... а аз исках да му помогна - гледах в очите му - говореше ми с очи... четях го... знаех, че не го боли, не съжалява, но съм била права и е парализиран, а аз съм била права и той го осъзнава, както и че е редно да стане, както го предупреждавах, заради което исках да му помогнем и търсех начин, мобилизирайки още 2-ма души за това.
  « Последна редакция: Декември 25, 2009, 21:08:09 от До » Активен
  JoanMihaylov
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 37

  « Отговор #7 -: Декември 26, 2009, 18:46:31 »

  Добре де, а тази захапка на Жизнената енергия или тези проблеми, целенасочено ли ми се предават от някого или са случайност ? Смисъл самата змия символ или изпълнител на някаква енергия, личност ли е или как да разбирам всичко това ? Иначе никога не съм изпитвал болка или някаква тягост от такъв сън, смисъл дори в съня си не изглеждам притеснен от ухапването, може би защото в тези ситуации на сън си казвам: ,, Бах т'ва е само сън, нищо не може да ми стане." Така нареченото осъзнаване.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #8 -: Декември 30, 2009, 22:25:01 »

  Тази тема ме кара да настръхвам Шокиран Първо Ширинан после Йоан  Шокиран същите сънища като моите и то направо серийни филми.... Шокиран Шокиран Шокиран трябва ми малко време да се усаферя и ще ви разкажа за моите
  Активен
  До
  Гост
  « Отговор #9 -: Декември 31, 2009, 04:10:41 »

   Усмивчица

   Помня няколко повтарящи се сънища, но те са от преди доста години.
   Единия беше как съм в къщата на баба ми (тя е масивна, поддържана, със салони къща). Нощ е. Има като събиране, цял пир в къщата. Много "хора", много, които хора се оказват вампири, които си пируват. Всичко и навсякъде вампири - в къщата, в двора - бъкано. Аз съм на втория етаж на къщата и съм на перваза на прозореца качена от външната страна и ходя по него покрай стената, гледайки всички вампири долу. Внимавах да не падна и да не ме видят, както и да се добера до вратата, да избягам. Не помня после как продължаваше.
   Има едни повтарящи се, които обаче помня, че съм ги сънувала и друг път, но като малка сякаш, които сънувайки ги сега имат развитие и ми припомнят, че съм ги сънувала.
   А, други се повтарят, когато значат нещо, което (ще) се случва по-нататък - пророчески. Някои от тях са такива.
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #10 -: Декември 31, 2009, 15:17:23 »

  Така... Започвам с моят разказ на повтарящите се сънища. Ще помоля после да не спестявате коментари, като сравнявате моите с тези на Shirinan и Johan! Също имам съмнения, че и други имат същите сънища, така че моля да споделите!

  Вторият сън на Shirinan:
  Също сънувам, че съм си вкъщи или някъде другаде, но винаги е нечий дом я мой, я на някой близък. Често аз съм в една от стаите или коридора и всички врати са отворени. Постепенно светлините започват да намаляват, а после и изгастват, като се почва от помещението в което съм и после от останалите. Отивам искам да цъкна светлините отново, но не се получава. От другите стаи продължава да идва светлина и аз знам, че огасне ли напълно с мен ще случи нещо лошо, защото чувствам някаква лошо присъствие. Нещо, някаква енергия или същество, което се опитва да се докопа до мен, но светлината му пречи и затова "убива" осветлението в дома. Винаги изчаквам, за да видя дали няма да се справя със светлините, но когато видя, че не става, а съществото е вече близо се насилвам да се събудя. Тези сънища са едни от малкото, които ми костват големи усилия за да се събудя. Иначе нямам проблем да се събудя щом го пожелая. Няма седмица, когато да не сънувам този сън. Понякога се изреждат последователни дни...
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #11 -: Декември 31, 2009, 15:31:37 »

  Мъжкият силует на Johan:
   С тази разлика, че при мене не е само един, а цяла глутница такива силуети и дори не са силуети. Тук вече сънищата са различни, но винаги с едни и същи същества. Ще разкажа последният:
  Седях на една автобусна спирка. Спря автобус от който взеха да слизат глутницата мъже в черно. Наричам ги така, защото винаги са с черни костюми и куфарчета в ръка.Лицата им са строги с остри черти и безчувствени- лед. Очите им са зелени-ярко, като сфетофар, само на един от тях очите му стават червени и само единият от тях може да ме вижда. Слизайки от автобуса, те тръгваха в редица, в една посока- като програмирани роботи, а аз стоях кротко и ги наблюдавах, като си мислех, че трябва да тръгна след тях и да отида там на където се бяха запътели те. Някъде в средата на редицата се появи и този, който може да ме вижда. Още със слизането от автобуса, погледна към мен, на безжижненото му лице се появи гадната му усмивка, а очите му от зелени сфетофари, светнаха в червени такива. Показа ми, че ме вижда и , че не ми мисли хубавото. Стана ми ясно, че ще е грешка, ако ги последвам и моментално се събудих.

  Сънят за гоненето. Винаги, когато отида в не много дружелюбни светове ме гонят. Самоче, при мен има разлика: аз не бягам, а летя. Обаче толкова ми е тежко на цялото тяло, като че ли имам закачено олово на себе си, че летенето ми коства истински усилия, а гонителите ми почти ме настигат. Точно преди да ме сбарат се насилвам да се събудя. В тези сънища, също ми коства да се събудя Тъжен
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #12 -: Декември 31, 2009, 16:02:55 »

  Аз свързвам змията с нещо хубаво. За мен, тя символизира знание и мъдрост. Според мен, трябва да тълкуваш змията, която те хапи, с това, че получаваш нови знания от изключителна важност. Може би сънуваш това, за да те предупреди, че трябва да си нащрек за всичко- дори и дребни и незначителни детайли я от ежедневия, я от някой сън. Но може и да греша! Човек сам трябва да си тълкува сънищата и да стига до истината. За всеки е различно!
  Активен
  giti
  Гост
  « Отговор #13 -: Януари 03, 2010, 16:40:02 »

  Какво става народе? Нямате ли мнение? Това е сериозно и трябва да се обсъди!
  Чакам мненията Ви...
  Активен
  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #14 -: Януари 03, 2010, 19:51:47 »

  Какво става народе? Нямате ли мнение? Това е сериозно и трябва да се обсъди!
  Чакам мненията Ви...
  Змията наистина е с амбивалентна същност. Съгласна съм с теб! Затова, когато си имам работа със змия, следвам своето чувство и взависимост от него си определям каква е ролята й във всеки отделен случай. А и да не забравяме и змеят (производен на змията), той също е двойнствен! Това за змея винаги съм си го знаела без да мога да го обясня, но докато учехме "Фолклор" в първи курс  това твърдение ни бе, така да се каже, "сервирано наготово"! Аз никак не се учудих, защото вътрешният ми глас ми го беше казвал, но колегите ми бяха скандализирани - (ама как така, змеят не е ли лошият герой)...
  Активен

  Страници:  [1] 2 3 ... 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Сънища за изоставяне
  Моите сънища
  Administrator 0 2003 Последна<br />публикация Юни 20, 2009, 22:12:58
  от Administrator
  Сънища
  Моите сънища
  axlinn 13 1450 Последна<br />публикация Септември 09, 2010, 17:16:58
  от axlinn
  Тълкуване на сънища
  Моите сънища
  Хера 11 2356 Последна<br />публикация Юли 20, 2011, 16:14:05
  от artist5
  Сънища от 1984
  Моите сънища
  Kissing You Good Night 0 969 Последна<br />публикация Април 09, 2011, 16:15:51
  от Kissing You Good Night
  Повтарящи се сънища от един и същи род.
  Моите сънища
  Mitova 4 1850 Последна<br />публикация Декември 13, 2012, 20:31:27
  от Sita

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright