Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Дорийн Върчу "Земните ангели"  (Прочетена 10171 пъти)
Lakshmi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


Научи се да държиш хлабаво всичко,което не е вечнo

« -: Август 14, 2012, 20:36:21 »

Здравейте, бях обещала да публикувам книгата "Земните ангели" на Дорийн Върчу. Искам предварително да се извиня, ако има грешки (те са технически - от бързото писане), както и за това, че малко бавно публикувам, но нямам много време за преписването й. Приятно четене


КРАТКО ОБРЪЩЕНИЕ
КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ

Това не е обикновена книга за ангелите в смисъла, в който сме свикнали, нито разказва за срещи с тях. Обикновено възприемаме Земните ангели като същества, които вършат добро – но както скоро ще разберете, тук това понятие се използва буквално. Информацията на тези страници може би ще изненада или дори ще шокира хората, които са свикнали да мислят за ангелите според общоприетите представи.
Някои читатели може би ще възприемат неправилно смисъла на книгата и ще решат, че целта й е да раздели хората на групи. Но информацията, която представям тук, е по-скоро описание на личностните, поведенческите и физическите характеристики на Земните ангели. Такива общи сведения можете да намерите и в книгите по астрология. Самите Земни ангели ще схванат основната идея; но вероятно някои читатели ще разберат погрешно моята гледна точка и дори ще й се противопоставят. Желанието ми е да помагам и да лекувам, но понякога тези мои намерения предизвикват обратната реакция.
***
Откакто през 2002 г. излезе първата ми книга „Земните ангели”, имах възможност да разговарям на тази тема с много хора. На моите семинари я обсъждам много подробно и дори помагам на учениците си да открият към коя група принадлежат. Те ми предоставят допълнителна информация, освен това с тяхна помощ непрекъснато откривам нови категории ангели.
Когато за пръв път започнах да изнасям лекции за Земните ангели, се оказа, че някои хора не могат да се разпознаят в нито една от групите. Отначао реших, че те са „Аматьори”, „Променящи се” или „Еволюиращи”, тоест изучават различни сфери, без да се отнасят само към една от тях.
Накрая разбрах, че тези хора принадлежат към нови, неизвестни досега групи. Когато се заехме да ги изучаваме, нещата започнаха да си идват на мястото. Така се роди тази книга – като резултат от проучванията ми върху тях. Освен това получих допълнителна информация за категориите, които бях описала в първото издание на „Земните ангели”. Тук ще намерите част от материала, публикуван в нея; но искрено се надявам, че новата, по-задълбочена информация, която събрах след отпечатването й, ще ви достави удоволствие и ще обогати познанията ви.
Сигурна съм, че съществуват и други, неоткрити сфери, за които все още не знаем нищо, но вярвам, че те ще бъдат открити в бъдеще, затова ще ви бъда благодарна, ако ми пишете и ми предоставите информация по темата.
***
Всички случаи, описани в тази книга, са автентични, а техните автори са дали писмено разрешение за публикуването им. Имената също са истински, с изключение на трима души, които пожелаха да използвам псевдоними, а още двама помолиха да бъдат с инициали. Много съм благодарна на всички тях, че споделиха своите истории, защото техният опит обогатява всички нас.
Активен

Това, което другите мислят за теб, не е твоя работа!
Lakshmi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


Научи се да държиш хлабаво всичко,което не е вечнo

« Отговор #1 -: Август 14, 2012, 20:41:31 »

Глава 1
ДАЛИ СТЕ ЗЕМЕН АНГЕЛ?

Чувствате ли се различни от другите хора, като че ли сте изоставени на тази планета и се чудите кога ще дойде някой да ви прибере вкъщи? Ако е така, сигурно сте Земен ангел или с други думи работник на Светлината, индигова или кристална личност или изобщо човек, дошъл на този свят със специалната задача, да му помогне да се превърне в по-добро място за живот.
   Всеки от нас е роден с личната задача да се учи и да се развива. Ние избираме посоката на живота си, за да научим и разберем някакъв конкретен житейски урок, например търпение, прошка или състрадание. Но освен това, Земните ангели изпълняват и глобална мисия, наред с индивидуалната, и тя е да служат на целия свят. Ако изпитвате силно желание и притежавате дарбата да лекувате, да учите хората и да им помагате, а същевременно вие самите имате лични проблеми – зависимости, наднормено тегло, неподходящи връзки и други подобни, тогава може би сте Земен ангел. Ако сте изключително чувствителни и всяка форма на насилие ви отвращава, тогава почти сигурно сте Земен ангел!
   Въпреки че всички души произлизат от един и същ Божествен източник, заобикалящата среда и личната ни съдба често оформят нашата индивидуалност и физическия ни облик.  Например тези, които прекарват голяма част от времето си по тропическите плажове, карайки сърф, ще изглеждат и ще се държат различно, в сравнение с други, които прекарват цял ден в офиса си, в центъра на града.
Всичките ви предишни животи също са оказали влияние върху вас. Вашите семейни и родови корени също са ви оформили до известна степен – по същия начин и вашия духовен род и семейство са въздействали върху външния ви вид, поведение и дори върху житейската ви мисия.  Отново ще повторя, че вътрешно всички сме еднакви: изначално прекрасни искри от Божествената светлина. Но вие сте работници на Светлината и може би вашата искра е прекарала известно време в райските селения, далеч от Земята. Онези животи, които сте изживели в Ангелското царство, сред природните духове или на други планети, оказват влияние върху сегашната ви личност. И въпреки че сега обитавате човешко тяло, душата ви се чувства като пътешественик в чужда страна – защото всъщност, вие сте точно това.
   Разбира се, не всеки е Земен ангел – за тази роля Бог е призовал най-големите и най-ярките искри, за да помогнат да се извърши преходът към Новата епоха на мира. Хората, които не спадат към тази група, живеят предимно заради личното си израстване, за почивка или забавление. Може би ви се струват невежи или твърде бездуховни, но и те носят същата Божествена искра. Просто са посветили живота си изцяло на земните, човешки неща.

Най-важната мисия на Земните ангели

   Ако сте Земен ангел, значи сте могъщ работник на Светлината и сте упълномощен да лекувате и да творите чудеса – както в миналото, така и в бъдеще. Приели сте Божественото назначение да дойдете на Земята и да разпространявате знанията и лечебната си енергия. Докъде стигнахте с изпълнението на тази задача? Ако ви е трудно да се приспособите към земния живот, вероятно ще намерите отговори, утешение и напътствия, щом си спомните духовния си произход.
   Може би ще откриете, че вие сте Въплътен ангел или Елементал, Звезден пришълец, дошъл от друга планета; представител на Морския народ; Леприкон; Рицар паладин или Мъдрец – въплътен магьосник, Вещица или Висш жрец/жрица. Вие сте опитен служител, повикан на работа като Земен ангел. Може би в миналото сте живели на Земята като Въплътен ангел, Елементал и т.н., но сте забравили тези прераждания и вярвате, че досега сте крачили по тази планета като човешко същество.
   Общото понятие „Земни ангели” не бива да се бърка с Въплътените ангели, които спадат към една от групите. Когато откриете от коя духовна сфера произлизате, ще разберете повече за себе си, за поведението си и за някои свои странности. Както отбелязах, по подобен начин нашия астрологичен злънчев знак ни групира в категории, според някакъв общ признак.

Първите ми срещи със Земните ангели

   За пръв път получих информация за Земните ангели по време на частната си практика като медиум и ясновидка. Клиентите ми обикновено бяха работници на Светлината, склонни да протакат и отлагат изпълнението на житейската си мисия.
   Никога няма да забравя сеанса, на който открих шървия си Земен ангел. Докато сканирах около раменете на една жена, за да видя аурата и духовните й водачи, забелязах, че от лявото й рамо нагоре се проточва дълъг шнур, приличащ на артерия. Потърсих да видя накъде отива шнурът и за какво е прикрепен и дъхът ми спря. Там, горе над нея, кръжеше космически кораб! Никога не съм се интересувала от НЛО или извънземни и по принцип, тази тема винаги ме е смущавала. Поколебах се дали да кажа на жената какво съм видяла, но съм се научила да вярвам на тази информация и да я съобщавам дословно на клиентите си. Установила съм, че дори аз да не разбирам какво виждам, клиентът ми обикновено е наясно.
   И така поех дълбоко дъх и казах бързо:
   - Виждам над вас да кръщи нещо като космически кораб.
   - О, да – потвърди клиентката ми съвсем спокойно. – Той е с мен откакто се помня.
   Бях потресена. Все пак, изслушах много внимателно разказа й за кораба, който бил непрекъснато с нея, водел я и я закрилял и й давал информация, когато имала необходимост. Добави, че понякога се качвала на борда му по време на сън.
   Не след дълго, попаднах и на други клиенти с такива извънземни връзки. Винаги обръщам внимание на личностните характеристики и поведенческите модели на хората, затова скоро забелязах, че моите „звездни клиенти” имат сходни цветове на аурата, еднакви черти на лицето, подобни лични взаимоотношения и житейски задачи.


Другите групи

   Получавам по-голямата част от езотеричната информация от моите лични водачи и ангели, които ми изпращат съобщенията си, докато спя, чета, медитирам или провеждам ясновидски сеанс. Чрез тези канали те ми разказаха и за другите групи духовни въплъщения, които да търся сред клиентите си и слушателите на семинарите.
   Най-напред проучих Въплътените ангели. Тези мъже и жени имат ангелски лица, едри тела, сложни лични взаимоотношения на взаимна зависимост и винаги са готови да се притекат на помощ. Например, клиентката ми Лори е типичен Въплътен ангел. Тя е много миловидна и привлекателна медицинска сестра – руса, с едра, пищна фигура и сърцевидно лице. След като години наред се опитвала да убеди съпруга си алкохолик да спре да пие, Лори накрая взела трудното решение да се разведе с него. Сега тя търси начин да започне частна практика, в която да приложи вродените си лечителски способности.
След това открих групата на Въплътените елементали. Клиентката ми Ждейни беше типична представителка на този „клан”. С рижа коса и щтръкнала прическа на елф, с тънка издължена фигура – липсваха й само зелените ботушки с извити носове и подгънати навън краища. Тя е професионален фризьор на кучета и активен защитник на животните. Беше развалила годежа си, защото годеникът й искал да се преместят да живеят на друго място, а тя не можела да напусне планината, където израснала.
   - Той планираше да се преместим в града – обясни Джейни. – Ще повехна и ще умра, ако не живея близо до природата, особено ако се преместя в града, където практически няма дървета.
   Дълги години смятах, че това са единствените три групи Земни ангели: Въплътени ангели, Елементали и Извънземни. Когато обсъждахме тези групи с моите ученици, около 80% от тях се разпознаваха и се присъединяваха към някоя от тях. Дори съм имала ученици, които се събираха с членовете на своя духовен клан. Виждах ги да плачат  и да се смеят заедно, да възкликват:
   - Сериозно? И ти ли? И при мен е точно така! – когато си разказваха случки от земния си живот, от гледна точка на своята група.
   Но винаги е имало ученици, които не можеха да се разпознаят в никоя от тези категории.
   - А какво да кажем ние човеците? – питаха те.
   Накрая синът ми, Грант, откри отговора. Той участваше в моя курс по Ангелска терапия в Маями, като разказваше накратко на аудиторията как се използват свещите при ритуали и заклинания. От известно време Грант изучаваше Уика и сподели с нас доста неща. В края на изказването си, той се обърна към аудиторията и заяви:
   - Знам коя е четвъртата категория работници на Светлината, защото аз съм един от тях. Това са въплътените Магьосници, Висши жреци/жрици, Вълшебници, Заклинатели и Вещици.
Цялата аудитория дружно въздъхна, след което се чуха възклицания: „Да! Звучи съвсем логично!” и „Това съм аз!” Предположението на Грант предизвика положителен отклик и докосна дълбока струнав сърцата на някои от участниците.
   Оттогава съм проучила и интервюирала много хора от тази група, която нарекох Мъдреците. Винаги, когато изнасям лекция или пиша по този въпрос, получавам потвърждение, че внушителна група работници на Светлината спада към тази категория.
   Филис, с която разговарях, е типична тяхна представителка – с овално лице и големи очи, с отнесен поглед, проникващ отвъд физическата вселена. Тя има дълги коси и елегантни, почти царствени маниери. Когато гледала филма „Мъглите на Авалон”, „Властелинът на пръстена” и „Хари Потър и философския камък”, веднага си спомнила за древните магически способности, които някога е имала. Освен това Филис е убедена, че в предишен живот е била изгорена на клада като вещица,
В първоначалната си класификация бях включила още една категория, наречена „Заселници”. Това са души, съзнателно избрали да се въплътят в тяло на зрял човек, за да осъществят житейската си мисия, без да преминават през периода на детството и юношеството. Въпреки че Заселниците са високоеволюирали души, които изпълняват много важни задачи, аз осъзнах, че те фактически не произхождат от царствата на Земните ангели. Те, по същество са процес, затова не съм ги вкючила в тази книга. (Заселник /Walk-In/ - Важно понятие във философията на движението Нова Епоха, което получава все по-голяма популярност. Според тази теория, Заселникът е душа, която се договаря с друга да се смени в живото й тяло по време на сън или при близки до смъртта ситуации. По този начин новата душа прескача етапите на раждане, ранно детство и юношество и се заселва в тяло, достигнало зряла възраст. Договорът е напълно доброволен и обикновено се сключва с човек, който се чувства нещастен на Земята и замисля самоубийство или преживява злополука с опасност за живота. Новата душа се задължава да поеме отговорност за най-важните задачи и задължения на предишната. /бел.прев./)
   За сметка на това, тук описвам нови групи, които проучих след първото издание на „Земните ангели”. Вече разполагам с информация за по-голяма група хора, които по-рано причислявах към „Аматьорите”, „Променящите се” и „Еволюиращите” (от смесените категории). Струва ми се, че съществуват още доста неоткрити ангелски сфери, за които рано или късно ще научим. Очевидно това изисква сериозни и обширни емпирични проучвания.
Активен

Това, което другите мислят за теб, не е твоя работа!
Lakshmi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


Научи се да държиш хлабаво всичко,което не е вечнo

« Отговор #2 -: Август 14, 2012, 20:46:19 »

Лечебният ефект от тази информация

   Когато за пръв път започнах да обсъждам публично тази тема, осъзнах, че рискувам да бъда разбрана неправилно, така че се ограничих само със специализираните си курсове, защото те се посещаваха от хора с отворено съзнание, готови да приемат подобна информация. Дори тогава изчаквах да навлезем навътре в материала, за да заговоря за Въплътените ангели, Елементалите, Мъдреците и Звездните хора.
   Всеки път, когато споделях всичко това с аудиторията, хората усещаха невероятно облекчение и започваше процес на изцеление. Ето как някои от Земните ангели, интервюирани за тази книга, описват реакциите си, след като са осъзнали духовните си корени:
•   „След като разбрах за тези групи, се чувствам облекчен. Вече не се смятам за толкова странен и най-сетне имам усещането за принадлежност.”
•   „Щом научих за моята група, разбрах, че в поведението ми няма нищо ненормално.”
•   „Това ми помогна да разбера, че не съм единствената, която се чувства така.”
•   „Винаги съм знаел, че съм различен, но сега получих разумно обяснение.”
•   „Най-после разбрах защо искам да помагам на хората на всяка цена. Досега не съм знаела откъде идва този импулс.”
   Лечебният ефект, настойчивостта на моите лични водачи, както и непрекъснато постъпваща нова информация, ме окуражиха да продължа да изследвам този феномен.
   Няколко пъти започвах да пиша тази книга , но моментът все не ми се струваше подходящ за толкова откровено обсъждане на темата. Посветих на нея една глава от книгата си „Лечение с ангелите”, озаглавена „Въплътени ангели, Елементали, Звездни хора и Заселници”. Освен това написах статия, която излезе в няколко метафизични издания, както и в моя уебсайт www.AngelTherapy.com. Тази информация предизвика голям отзвук; освен това, на всяка лекция присъстващите ме молеха да дам повече подробности или да определя към коя група Земни ангели спадат.
   Моята предишна помощничка Брони Дениълс, се разпозна като Звездна личност още първия път, когато съставих схемата на категориите. (Като повечето Звездни хора, Брони е Рейки Майстор.) Тя усети връзка с Плеядите (съзвездие в Северното полукълбо) и сподели, че на два пъти спонтанно е получила информация за езика на плеядинците. Брони упорито настояваше да напиша тази книга и успя да ме убеди и мотивира; а и аз самата усетих, че това е най-подходящия момент.
   Изпратих предложение до издателство „Хей Хаус”, което издава моите книги. Оттам ми отговориха, че ще го обсъдят на следващото заседание. Започнах да се чудя дали темата няма да им се стори твърде странна. Брони и Звездните хора от нейната група се молеха от „Хей Хаус” да се съгласят да публикуват „Земните ангели”. И както виждате, издателството не само каза „Да”, но и прие да публикува второто допълнено издание, което държите в ръцете си!
   Следващата ни стъпка беше да интервюираме хората, свързани с разичните въплъщения на Земните ангели. Най-напред направих прочуване сред абонатите на моя бюлетин и сред групата Звездни хора на Брони, както и сред завършилите моя курс по Ангелска терапия. Смятах, че ще получа дузина отговори и ще приключа с изследването. За мое огромно учудване, анкетата се разпространи по Интернет и в нея участваха стотици хора!

Характерни черти на Земните ангели

   Всички Земни ангели имат някои общи черти, както и някои специфични характеристики, отнасящи се за конкретната група. В следващите глави ще опиша особеностите на всяка от тях, както и общото, което ги обединява.
   Ето някои общи характеристики:
   - Усещането, че са различни, дистанцирани или обособени от другите. Почти всеки Въплътен ангел, когото съм срещала, интервюирала или проучвала, ми е казвал, че се чувства „различен от другите”. Това продължава и в зряла възраст при всички групи, с изключение на Мъдреците.
Ето как Въплътеният ангел Кели описва това усещане:
„Чувствам се „не на място”. Винаги съм била аутсайдер. В началното училище другите деца ми казваха, че съм странна. Приемах го много лично и си мислех: „Никой не ме харесва.” Седях и плачех с часове. Чувствах се безсилна и се самосъжалявах, понеже не можех да разбера защо те ме смятат за различна.
Бях твърдо решена да стана като другите и много ми се искаше всички да ме обичат. Но единственото нещо, което наистина ми полагаше да се чувствам част от общността, беше да правя различни неща за другите. По-късно започнах да разбирам колко много хора са се възползвали от добрината ми.
Сега, когато разбрах произхода си като Въплътен ангел, мога да погледна на нещата от различен ъгъл. Няма нищо лошо в това да съм такава, каквато съм. Така и трябва. Просто това съм аз. Сега не трябва да правя услуги на хората, за да ги накарам да ме обичат.”
   Много Земни ангели са били осмивани или обиждани заради различния им външен вид, интерес или поведение. Както споделя Звездната Тери: „Сестрите ми винаги ме представяха на другите като онази, която е паднала от НЛО.”
   Сега Тери осъзнава колко истина има в подигравките на сестрите й и вече не се обижда от думите им.
   - Голяма чувствителност към други хора, химикали и всякаква форма на насилие. На Земните ангели им е трудно да бъдат сред много хора, атакувани от прекалено силните емоции и физически усещания, излъчвани от другите. Повечето са се научили да избягват агресивните химикали в храната, почистващите препарати и козметиката, защото получават алергични реакции. Отвращава ги всякаква форма на насилие – спорове, лоши новини в медиите, филми с насилие и убийства. Често хората ги иронизират на тази тема: „О, колко си чувствителна!” Да, тази чувствителност е свещен дар, който Земните ангели са донесли на тази планета. Той им помага да усетят интуитивно кой се нуждае от тяхната помощ. Дори да опитат да „изключат” тази своя способност, нищо няма да се получи!
    Земния ангел Шели казва:
   „Никога не ми е харесвало да бъда сред много хора или на места, където цари шум и бъркотия. Обикновено силната ми чувствителност е по-скоро проблем, отколкото предимство. Често се чувствам объркана и губя концентрация, дори при леко повишаване на енергията. Трудно ми е да живея с други хора и се чувствам най-добре, когато съм сама.”
   - Ясно усещане за цел. Дори когато не знае каква точно е мисията му, Земният ангел усеща, че тя е свързана с обучение и лечение на хората. Както се изрази Земният ангел Став:
   „Винаги съм знаел, че мисията на живота ми е да преподавам, да лекувам и да служа, по някакъв начин да помогна на нашия неспокоен свят. Макар да не съм сигурен какви точно са задълженията ми, готов съм да съдействам.”
   - Сложни лични взаимоотношения. Земните ангели често са отгледани в семейство с емоционално отчуждени или властни родители. Като възрастни, често привличат приятели и партньори, които ги тормозят. Много Земни ангели се въвличат в интимни отношения с хора, които им изневеряват, измъчват ги физически и психически или на тях не може да се разчита. Някои от тях са „изпратени” да се родят в проблемни семейства, за да послужат като лечебни катализатори. Тези малки Земни ангелчета мислят, че са осиновени, защото изобщо не приличат на родителите, братята и сестрите си. И са прави, защото това е тяхното физическо, а не духовно семейство. Други са избрали да преодолеят трудните обстоятелства в личните взаимоотношения, за да напреднат много бързо в рамките на един живот. И единствено твърдото решение да разберат и да излекуват този модел им помага да се „освободят от проклятието” и да не попадат отново в мрежите му при всяка следваща връзка.
   - Непознати хора споделят проблемите си и изповядват пред тях твърде лични неща. През целия си жовот Земните ангели попадат в ситуации, когато напълно непознати хора се обръщат към тях и ги молят за помощ или им разкриват интимни подробности от личния си живот. Хората често им казват: „У вас има нещо, което ме кара да ви вярвам.”
   Алисън разказва:
   „Това ми се случва непрекъснато. Стоя в помещение, пълно с хора, някой се приближава до мен и ми разказва много лични неща за себе си, без да съм го питала.”
   Тази тенденция е много характерна най-вече за Въплътените ангели, тъй като членовете на другите групи са се научили как да използват езика на тялото, за да пресичат подобни опити.
   - На вид изглеждат по-млади от биологичната си възраст. Може би защото се хранят по-здравословно, спортуват и се грижат по-добре за себе си – или може би поради духовното си излъчване – Земните ангели често изглеждат по-млади от годините си. Почти всички, които анкетирах, ми отговориха, че хората обикновено са шокирани, когато научат истинската им възраст. Една жена ми каза, че докъм 30-годишна възраст не са й продавали алкохол. Изключение правят Мъдрите, защото косите им побеляват рано и сериозното изражение на лицата им ги прави да изглеждат по-зрели за възрастта си.
   - Понякога Земните ангели или членове на техните семейства страдат от зависимости. Дали става въпрос за храна, наркотици, алкохол, цигари, лични взаимоотношения, или всичко изброено, някои Земни ангели се пристрастяват към определени вещества или емоции, за да потиснат болката от това, че са различни, или защото се страхуват да изпълнят мисията си. Един Земен ангел обясни това така:
   „По-лесно ми е да се справям с живота с помощта на наркотиците и алкохола. Те облекчават и притъпяват болката – така забравям защо съм тук. Дрогата измества мисията ми на заден план. Сега осъзнавам, че проблемът ми е свързан с чувството за малоценност.”
   - Звън в ушите. Повечето Земни ангели (ако не и всички) са забелязали, че от време на време чуват висок тънък звук в ухото си. Той може да се появи при стресови ситуации или внезапно, без видима причина. Мнозина го възприемат като нещо досадно или влудяващо, но този звън обикновено съдържа кодирана информация, с която „ги зареждат” от царството на Земните ангели, за да им помогне да се издигнат над прозаичните човешки проблеми. Освен това тя съдържа указания и съвети, свързани с мисията им. За щастие, Земните ангели могат да помолят мислено небесата да намалят силата или височината звука, за да нямат проблеми ушите.
***
   Тази книга разказва за вас и е предназначена за вас! Моля се тя да ви помогне да излекувате раните, които вероятно сте получили, защото сте различни, много чувствителни, изключително творчески натури или излизате извън общоприетите норми, правила и очаквания.

Как да разберете коя е вашата група

   Във всяка глава са описани едно или няколко Ангелски царства. Прочетете ги, за да разберете от кое произхождате. Обърнете внимание на сигналите, които ви подава тялото – тръпки, мускулни спазми или усещане за дежа вю. Ако ви се стори, че се разпознавате в няколко групи (или в нито една от тези), много е вероятно да принадлежите към още неизвестна група или към комбинация от две (или повече).
   Всяка категория притежава уникални външни характеристики – това е един от начините да определите произхода си. Помолете свои приятели, които са с отворени умове, да ви помогнат да ги откриете. Освен това моите ученици, които са завършили специализираните курсове по Ангелска терапия и Ангелска интуиция, могат да ви окажат професионална помощ в това отношение. Някои от тях дори провеждат семинари на тази тема.
   Няма значение към коя група принадлежите – вие сте високоразвито същество, рожба на Създателя. Както всеки друг, и вие имате важна житейска мисия и аз съм много щастлива, че сте избрали да се въплътите на тази планета точно сега!
Активен

Това, което другите мислят за теб, не е твоя работа!
Lakshmi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


Научи се да държиш хлабаво всичко,което не е вечнo

« Отговор #3 -: Август 14, 2012, 20:48:18 »

Глава 2
ВЪПЛЪТЕНИ АНГЕЛИ

   Сведения за Въплътените ангели съществуват отдавна – поне от времето на апостол Павел, който пише: „Гостолюбието не забравяйте, защото чрез него някои, без да знаят, оказаха гостоприемство на ангели.” (Послание на св. апостол Павел до евреите, 13:2 /бел.прев./). В книгите ми „Срещи с ангелите”, „Срещи с ангелите II” и „Моят ангел-пазител” са публикувани разкази на хора, които са се срещали с Въплътени ангели в човешки облик.
   Някои ангели приемат човешка форма за кратко време, за да предотвратят някаква трагедия, след това изчезват безследно – толкова бързо, че участниците в събитието дори не успяват да им благодарят. Но има и други, които избират да прекарат цял един живот в човешко тяло – и те са сред най-изумителните работници на Светлината.
   Ако се вгледате в очите на един Въплътен ангел, ще видите чиста, нежна безусловна любов.
   Въплътените ангели се разпознават по:
•   Имате миловидни лица, обикновено със сърцевидна форма.
•   Често се извиняват и казват „Съжалявам”.
•   „Приличат на ангели” – както мъжете, така и жените.
•   Имат красиво очертани, пухкави устни и големи очи като на сърна, които излъчват невинност и любов.
•   Имат проблеми с теглото и преяждането.
•   Избират професии, чрез които да помагат на хората – учители, стюардеси, медицински сестри и психолози.
•   Изрусяват  или изсветляват косите си, независимо към коя раса принадлежат.
•   Много са доверчиви към хората.
•   Трудно им е да кажат „не” и се чувстват виновни, ако някой друг им помага.
•   Харесват ангелите; колекционират статуетки, книги, накити и други неща с ангели.
•   Имат допълнителни ангели-пазители.
•   Аурата им е огромна – те просто сияят.
•   Привличат ги хората със способности и се опитват да помогнат на такъв човек да развие пълния си потенциал.
•   Създават лични връзки на взаимна зависимост с наркомани и алкохолици.
•   Поддържат тези проблемни взаимоотношения много по-дълго, отколкото нормален човек би издържал.
Както казах в Глава 1, всяка група има характерни външни черти. Очите на Въплътените ангели са пълни с нежност, чистота и невинност. Те излъчват безусловна любов – като очите на новородена сърничка.
***
   Често ме питат за „преродените ангели”. Според мен, обаче, терминът „въплътени” е по-точен. Един ангел може да е живял повече от веднъж на Земята в човешки облик, но ако в последния си живот е бил ангел, някои характерни черти издават истинския му произход.
   Много Въплътени ангели имат здравословни проблеми, особено фибромиалгия, синдром на хроничната умора, и гинекологични заболявания. Авторката на популярната книга „Излекувай тялото си”, Луиз Хей, пише, че женските болести се дължат на „отричане на себе си и отхвърляне на женствеността”; а фиброзните тумори и кисти се появяват, когато „в душата си таите обида, нанесена от ваш партньор – удар по женското ви его.”
   Тези характерни симптоми важат както за жените, така и за мъжете. Въплътените ангели проникват под повърхността и успяват да съзрат вътрешната същност на хората, техните таланти, техния потенциал и Божественост. Същата способност притежават и ангелите от духовния свят, които се интересуват единствено от вътрешната красота и подтикват хората да развиват естествените си дарби, за да направят света по-добро място за живот.
   Често Въплътените ангели избират приятели и любими, които потискат своя потенциал чрез някаква зависимост. Те приемат тези връзки като „важна задача”, опитвайки се да помогнат на хората да преодолеят вътрешните си съмнения и да разкрият силата и дарбите си. За съжаление, това често води до неприятности и за двете страни. Въплътените ангели са разочаровани от безуспешните си опити да излекуват партньора си и да го поведат в правилната посока. А партньорът се чуди: „Защо се опитваш да ме промениш?” Много Въплътени ангели вярват, че ако направят всичко възможно за близките си, ако им дават достатъчно любов, те най-накрая ще се излекуват. Чудесно, стига човекът отсреща да вярва, че има необходимост от изцеление и да е готов да го приеме.
   Въз основа на личния си опит с клиенти, страдащи от гинекологични заболявания, проблеми с гърдите ил простатата, мога да твърдя, че те страдат от синдрома „мъже и жени, които обичат твърде много”. Всъщност няма такова нещо като „давам прекалено много любов”. Но ако един човек дава любов и после се възмущава от факта, че никой не го оценява и не му отвръща със същото, потиснатия му гняв може да се прояви на физическо ниво.
   Много Въплътени ангели се обвързват с партньори, които ги малтретират, и когато задържат в себе си отрицателни емоции, свързани с този тормоз, телата им съвсем естествено протестират.
Активен

Това, което другите мислят за теб, не е твоя работа!
Sue
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #4 -: Август 14, 2012, 23:57:07 »

  Разкош! Тук съм Усмивчица Съвсем си съвпадат някои неща. Доверието на непознати и непоносимостта към насилие Усмивчица. Както са споделили интервюираните.
  Сега остава и да си намеря книгата Усмивчица

  Благодаря!
  Активен
  Lakshmi
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 58


  Научи се да държиш хлабаво всичко,което не е вечнo

  « Отговор #5 -: Август 15, 2012, 08:52:20 »

  Не съм я преписала цялата, но днес ще кача още от нея. Ще я поместя цялата тук, в тази тема. ХУбав, усмихнат и ползотворен ден!
  Активен

  Това, което другите мислят за теб, не е твоя работа!
  Lakshmi
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 58


  Научи се да държиш хлабаво всичко,което не е вечнo

  « Отговор #6 -: Август 15, 2012, 09:13:03 »

  Енергия, тегло и храна
     
     Предразположеността към синдрома на хроничната умора също отразява истинската същност на Въплътените ангели, тъй като всички категории Земни ангели са изключително чувствителни към енергиите. Но заради склонността си „да обичат твърде много”, предтставителите на тази група са особено уязвими към вредните излъчвания и изчерпването на енергия.  Тяхната задача е да бъдат сред хора и затова те по-често работят в големи корпорации, в сравнение с останалите групи.
     Въплътените ангели трябва да използват техниките за енергийна защита и изчистване, описани в следващия раздел. Иначе все едно са излезли без палто в снежна буря. Въплътеният ангел Кели споделя, че тези практики са й помогнали емоционално:
     „Щом един мой колега минеше покрай мен или спреше да ми каже нещо, аз се чувствах напълно изцедена. Сигурна бях, че той тегли от енергията ми. После прочетох, че някой хора имат в енергийното си поле своеобразни „куки”, които могат да изкарат навън и да си откраднат от чуждата енергия. Когато разбрах, че точно това става с мен, направих упражненията от книгата, за да се защитя. Не след дълго този човек престана да се навърта около мен.”
     Ако се грижат добре за енергията си, Въплътените ангели няма да използват хранта като средство за поддържане на жизнените сили. Често тези работници на Светлината са склонни към натрапливо преяждане и обикновено имат наднормено тегло. Въплътеният ангел Ясмин разказва:
     „Пристрастена съм към шоколада. Всеки ден той ми напомня за рая, затова ми е много трудно да живея без него.”
  Храната помага на Въплътените ангели да се заземят, когато се почувстват отнесени. Тя е отдушник за стреса, особено хрупкавите солени лакомства, като чипса и пуканките.
     Изглежда, причината много Въплътени ангели да страдат от наднормено тегло не е в преяждането. Тлъстините им служат като своеобразен енергиен щит. Трудно им е да отслабнат, въпреки строгите диети и упражнения. Това важи до голяма степен за масажистите и всички лечители , които практикуват техники с полагане на ръце. Те поемат вредни емоции от клентите си и телата им се раздуват като гъба, напоена с вода.
     С внушителните си фигури, прекрасни лица и бухнали прически, жените от тази група приличат на пищни „наднормени” кралици на красотата. Често хората им казват: „Имаш такова хубаво лице! Само да свалиш излишните килограми и ще изглеждаш перфектно!” Актрисите Делта Бърк и Елизабет Тейлър са примери за Въплатени ангели с такива физически характеристики.
     Мъжете Въплътени ангели са едри, с фигура на плюшени мечета, например актьорът Джон Гудман. Или с миловидни бебешки лица, като Джон Дай (Ендрю от сериала „Докосване на ангел”).

  Защита

     Преди да излезете навън в дъжда, си обличате шлифера. Е, по съшия начин трябва да си сложите „енергийния шлифер”, когато се готвите да помогнете на някого. Щом отворите сърцето си за друг човек, може да поемете и енергията на страха, която току-що е излязла от него и е полетяла право към вас. Това не означава да престанете да помагате на хората, но си представете следното: някой се е разхождал навън под дъжда и сигурно доста се е окалял. Не е добре за никого, ако калта се прехвърли върху вас. С други думи, когато помагате на хората да се изчистят от вредни мисли и емоции, токсичните енергии могат да се излеят върху всички околни, включително и върху вас – лечителите.
     Въплътените ангели обикновено са „кървящите сърца” сред всички Земни ангели, затова те не трябва да забравят техниките за защита, преди да започнат лечебния сеанс. Иначе са предразположени към натрупване на излишни килограми, чрез които се защитават и изолират. Наднорменото тегло не се дължи непременно на преяждане – тогава диетите и физическите упражнения не помагат. Тлъстините са форма на защита, но бихте могли да ги замените със слой предпазваща енергия или енергиен щит.
     Това отнема само няколко мига. В идеалния случай, би трябвало да го правите, преди да окажете помощ на друг човек ил да започнете лечебен сеанс – независимо дали ще ви бъде заплатено или не. Няма значение дали става въпрос за клиент, роднина, приятел или просто непознат. И не е важно колко ще продължи – две-три минути или няколко дни. Щом се готвите да помогнете на някого, защитете се.
     Ако все пак сте забравили да се защитите предварително, направете го по време на сеанса. Никога не е късно; но междувременно може да степоели известно количество енергийни отпадъци и се налага след това да се изчистите. (Ще разберете как да го направите в следващия раздел.)
  Всичко, което се иска от вас, е да изкажете намерението да се обвиете със защитен слой от светлина и енергия. Готово! Не можете да сбъркате или да ви се откаже достъп. Всеки, който заяви такова намерение, получава незабавен резултат – без изключение.
     Да си създадете защита, означава да си представите, да почувствате и/или да си помислите, че сте обвити в пъшкул от светлина. Тя е същността на ангелите; тя е живо, любящо, разумно същество, което можете да повикате да ви обгърне и предпази. Не се притеснявайте. Тази светлина винаги идва от Божествената светлина на Създателя. Така наречените „тъмни сили” нямат достъп до нея и не могат да я предават на другите (е, дори и да можеха, едва ли биха искали да го направят). Затова няма опасност неволно да привлечете низши енергии, когато защитавате себе си.
     Можете да се обвиете в различни цветове – зависи от намерението ви. Пак повтарям, никой не може да ви попречи да си създадете такъв светлинен щит. Който поиска – ще получи, без изключение. (Въпреки че понякога егото се опитва да ни убеди в обратното. Моля ви, не го слушайте!) Ето какво означават различните цветове:
  •   Бяла светлина: Чрез нея призовавате ангелите да ви обградят плътно. Те ще ви закрилят и ще ви осигурят безопасност и защита.
  •   Розова светлина: Тя е подходяща, когато си имате работа с негативно настроен човек, погълнат от личните си проблеми. Розовото облива всеки ваш събеседник с енергията на любовта и същевременно я насочва навътре, към вас. Нищо не може да проникне през този розов щит, освен мисли и енергии, изпълнени с любов.
  •   Изумрудено-зелена светлина: Вижте или почувствайте как тази светлина ви обгръща, когато искате да възстановите равновесието във физическото си тяло. То ще я поеме, ако има необходимост от лечебна енергия.
  •   Виолетова светлина: Представете си, че сте обвити в кралско пурпурно – то ще ви повиши духовните честоти, ще ви помогне да се издигнете над проблемите си и да установите връзка с най-висшите нива на Божествените измерения. Освен това виолетовата светлина отблъсква всички нискочестотни енергии, същности или приковани към Земята духове.
  •   Светлина в цветовете на дъгата: Вижте или почувствайте, че сте загърнати в наметало на ивици в цветовете на дъгата. Така ще повишите способността си да лекувате енергийно себе си или другите.
  Ако предпочитате, можете да се защитите с няколко слоя светлина в различни цветове, за да се възползвате от благоприятното въздействие на всеки от тях. Например, представете си троен светлинен щит – най-напред бялата светлина на ангелската енергия, после изумрудено-зелена за лечение и трети виолетов слой за издигане на съзнанието до Висшата истина.
     Също така бихте могли да използвате светлинния щит за предпазване на вашите близки, жилището, автомобила, за града, в който живеете, държавата и целия свят. Техниката е същата: представяйте си хората, предметите, местата или географските области, обвити в лечебна светлина.

  Очистване

     Ако забравяте да се защитите преди сеанса, добре би било да се очиствате редовно, за да отстраните всички енергии на страха от вашите или чуждите мисли. Основният симптом при поемане на нискочестотни енергии е преумората. В такъв случай няма да ви помогнат нито кафето, нито сънят или спортът. Усещането за пълно изтощение е хронично, защото идва от източник извън вашето физическо тяло. Но не се тревожете, можете лесно да премахнете причината, както и резултата от тази умора.
     Всеки път, когато се почувствате изтощени, след като сте лекували или преподавали, трябва да изчистите енергията си. Може би вапите лични водачи и ангели ще ви покажат други начини, подходяши единствено за вас. Тук аз ви предлагам няколко от моите любими техники:
  •   Прерязване на енергийните нишки: Това е много важна техника за всички лечители и учители. Всеки ваш ученик ил ипациент се закачва с такива нишки към вас, ако смята, че има нужда от нещо, което можете да му дадете. След като се разделите, някои от тях продължават да теглят от енергията ви, както и да ви изпращат обратно вредни енергии. В повечето случаи това става несъзнателно, въпреки че ясновидците ги виждат, а ясноусещащите могат да ги почувстват осезаемо.
     За да прережете нишките, просто кажете на глас ил имислено:
     Архангел Михаил, моля те, ела при мен сега и прережи нишките на страха, които изслукват моята жизнена енергия и жизнена сила.”
     Ако наистина сте готови да се освободите от тях, Архангел Михаил незабавно ще изпълни молбата ви. Понякога хората сами се вкопчват в тези нишки поради болезнената потребност да бъдат „полезни”. В такъв случай, помолете Архангел Михаил да ви помогне да се освободите от страха, скрит в основата й. (Помнете, че архангелите могат да бъдат при много хора едновременно, защото не познават ограниченията на прстранството и времето.)
  •   Вана с морска сол: Ако живеете далеч от морето и не можете да поплувате, пресъздайте лечебната му енергия, като напълните ваната с топла вода и изсипете морска сол (продава се в магазините за здравословни храни или в СПА-центровете). Чистата сол извлича вредните енергии през порите. Когато я купувате, внимавайте да не съдържа изкуствени багрила и  синтетични ароматизатори, за да не вкарате неволно допълнителна доза химически вещества в тялото си.
  •   Общувайте с природата: Растенията и животните с готовност ще ви предоставят временно спасение от изкуственото осветление, електромагнитните излъчвания, звънящите телефони и напрежението, с което ви атакуват хората. Наред с това, растенията извличат токсините от нашето ментално, емоционално и физическо тяло. Щом се почувствате изморени, разходете се на чист въздух. Поставете саксия със стайно цвете до леглото си – така растението и неговите феи ще излекуват енергията ви, докато спите.
  Активен

  Това, което другите мислят за теб, не е твоя работа!
  Lakshmi
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 58


  Научи се да държиш хлабаво всичко,което не е вечнo

  « Отговор #7 -: Август 15, 2012, 11:13:12 »

  Ангелите и грижата за себе си

     Въплътените ангели са родени да помагат и лекуват, затова идват на Земята напълно подготвени да изпълнят мисията си. Но понякога прекаленият им ентусиазъм може да им създаде трудности, ако не са балансирани и уравновесени.
     Например, Въплътени ангели са така оптимистично настроени (и изпълнени с любов) към човечеството, че често не могат да кажат „не”. В такъв случай, много полезно би било да развият по-голяма увереност в себе си с помощта на психолог, на специализиран курс, книга или аудиозапис за самопомощ, тъй като много от тях казват „не” на себе си под формата на себеотрицание, ма на всички останали отвръщат с „да”.
     Често Въплътени ангели се извиняват, когато молят за помощ, или изобщо не го правят, а после се възмущават, че никой не им помага и те трябва да вършат цялата работа. В резултат има опасност да развият комплекса на „жертвата” или „мъченика” – да мислят, че всички ги използват, докато всъщност те сами са създали тази ситуация. Някои Въплътени ангели се чувстват виновни, когато търсят помощ – дори от своите ангели-пазители, защото се страхуват да  не ги „обезпокоят”. Понякога този страх идва от дългогодишния им горчив опит, тъй като са били обект на обиди и подигравки. Веднъж повярвали, че „нещо при тях не е наред”, те живеят с убеждението, че не заслужават чужда помощ. Може дори да започнат да си пречат сами и да отблъскват благоприятните възможности.
     За да отстранят този проблем завинаги, Въплътените ангели трябва да преразгледат цялостното си отношение към „получаването”. Това означава да осъзнаят, че могат да дават и помагат на другите още по-добре, ако най-напред си позволят да получат. Например, ако решат да осъществят призванието си да бъдат лечители, ще им трябват пари за кабинет, реклама, компютър и друго оборудване. Сигурно ще са необходими и допълнителни средства, ако се налага да напуснат предишната си работа, която отнема от времето им и ги отклонява от лечителската практика.
     И тук се явява още един проблем, характерен не само за Въплътените ангели, но и за останалите Земни ангели – на някои от тях им е трудно да вземат пари за лечителската си работа. Това важи особено за онези, които искат да напуснат предишната си професия – тя не ги удовлетворява, но ги прави финансово зависими. Ако се научат да вземат такса за духовното лечение или консултации, ще могат да си позволят да прекратят всички други дейности и да се посветят изцяло на лечението и обучението на хората.
     Обменът на енергии между пациента и лечителя по време на сеанса е много важен процес. С други думи, ученикът или пациентът трябва да даде нещо в замяна. Това може да стане под формата на пари, храна, услуга или дарение в полза на благотворителната дейност на лечителя или учителя. Насърчаването на пациентите или учениците да се отплашат е важна част от лечебния процес.
     При много Въплътени ангели процесът на „даванете и получаването” доста е излязъл от равновесие. Законът гласи, че когато даваме, автоматично ще получим. Този непрестанен поток изразява същността на цялата Вселена. И, разбира се, Въплътените ангели в повечето случаи само дават. Голяма част от тях избират професии, чрез които могат да помагат – медицина, образование, психология, консултантска дейност или туризъм. Но често блокират сами потока на получаването и си пречат и се ограничават чрез самоотричане или безполезни разходи.
     Женската енергия е получаваща, затова жените Въплътени ангели излизат от равновесие, когато дават твърде много, тъй като това води до превес на мъжката енергия. Същото важи и за мъжете. Една от причините те да страдат от хронична умора е, че дават непрекъснато, без да се грижат за себе си.
     Ето някои положителни утвърждения, които ще ви помогнат да си върнете вътрешното равновесие: „Аз получавам всички блага с признателност” и „Колкото повече си позволявам да получавам, толкова по-добре ще мога да помагам на другите”. Ако Въплътените ангели повтарят непрекъснато тези фрази и си изградят навика да се грижат за себе си, ще открият и други възможности да получават, например, да приемат помощ при изпълнението на мисията си. Онези от тях, които вече са постигнали вътрешно равновесие, започват да осъзнават, че ще ускорят осъществяването на Божествения план за мир на Земята, ако работят като един екип, в който всеки дава и получава помощ от другите.
     Въплътените ангели с готовност спазват правилата и дори се страхуват да ги нарушават. Те са много трудолюбиви и склонни към перфекционизъм в професията си. И наистина, всички анкети, които получих от представителите на тази група, бяха прецизно попълнени и подредени – за разлика от останалите категории. Поради тези свои качества те предпочитат професии, свързани с държавните институции и академичните среди. Много Въплътени ангели работят в болниците, училищата и авиолиниите. Жените често стават медицински сестри, учителки и стюардеси, или избират други професии, за които се изисква добро сърце и безкрайно търпение. Винаги съм се чудела защо толкова много стюардеси са Въплътени ангели – сигурно защото ангелите са свикнали да летят!

  Личният живот на Въплътените ангели

     Тъй като Въплътените ангели са физически привлекателни и имат големи любящи сърца, обикновено не им е трудно да си намерят романттичен партньор или приятели. Трудното, обаче, е да създадат пълноценна връзка. Те виждат в приятеля и любимия потенциален клиент, когото могат да обучават и лекуват. Затова към всяка нова връзка подхождат с въпроса: „Как мога да помогна на този човек?”
     Както споменах по-горе, Въплътените ангели често се влюбват в наркомани и алкохолици и се опитват да ги върнат в правия път. Сред приятелите си обикновено играят ролята на психотерапевти. Често се налага да изслушват нечии проблеми с часове, но щом се опитат да споменат за собствените си тревоги,  събеседникът веднага прекратява разговора. Ето още един пример за неравновесието в даването и получаването – а кой да изслуша техните притеснения?
  Вече говорихме, че понякога Въплътените ангели са „изпратени” в проблемни семейства като техни ангели-пазители. Там те се чувстват различни и дори се чудят дали не са осиновени, тъй като нямат нищо общо с биологичните си роднини. Те, от своя страна, също не ги приемат като част от семейството, всъчщност то е точно така. За Въплътените ангели роднините са непознати души, на които те са дошли да помагат доброволно, като са приели човешки облик и за заживели с тях.
     Със склонността си да виждат доброто и способностите на другите, Въплътените ангели често се въвличат в неподходящи връзки и успяват да да изтърпят много по-дълго от обикновените хора партньора, който създава проблеми.
     Ето как Въплътеният ангел Памела описва личнич си живот:
     „Привличам мъже с наранени сърца, които наистина имат нужда от помощ. Не губя оптимизма си и се надявам, че ще се излекуват и че моята любов ще ги промени, но не е получава. Много ми е трудно да прекратя такава връзка. Трябва ми доста време да преживея болката от раздялата.”
     Въплътените ангели лесно се привързват. Скоро след първата среща решават, че е време „да улегнат”, да се сгодят, да сключат брак или да заживеят на съпружески начала с новия си партньор. Въплътеният ангел Елизабет разказва:
     „Веднага започвам да се отнасям сериозно към мъжа до мен, въпреки че някои неща у него не ми харесват. За мен е проблем просто да излизам на срещи.”
     Тъй като Въплътените ангели се хвърлят надолу с главата в брака и стздават първото си семейство твърде млади, често се женят по няколко пъти или се обвързват на семейни начала. Много от интервюираните на тази книга имат по три-четири брака – горе-долу на всеки 10 години. Пак си спомнете за Елизабет Тейлър, която е типичен пример.
     На много Въплътени ангели им е трудно да прекратят проблемните си връзки с любими, приятели или роднини, които ги тормозят. Като пристрастени комарджии, те си мислят, че ако продължават да опитват, накрая всичко ще им се изплати с лихвите. Живеят според Златното правило и не са склонни да изоставят близките си – защото те самите много се страхуват да не бъдат изоставени. Освен това с нежелание признават чувствата и потребностите си. Затова Въпллътените ангели страдат мълчаливо и не споделят с никого своите тревоги. Но накрая чашата прелива и те не могат да търпят повече. Тогава си тръгват или партньорът им напуска живота им.
     Понякога Въплътените ангели се въвличат в нездравословни взаимоотношения както с приятелите, така и с любимите си.  Приятелството предполага да даваш и да получаваш, но при тях този процес обикновено е еднопосочен – те винаги са тези, които помагат, но никога не получават в замяна. От тях се иска да бъдат силната страна във всяка връзка; а „приятелите” са абонирани за безкрайни безплатни консултации, лечебни и ясновидски сеанси.
     Накрая Въплътените ангели вече не приемат такива едностранчиви „приятелства”. Те осъзнават, че „приятелите” им не се интересуват от тях, освен когато им трябва помощ. Дори и тогава, обаче, могат да паднат в капана на вината, че изоставят „приятел в нужда”. Но законът за привличането често ги кара да загубят интерес към хора, които не споделят възгледите им.
  Въплътените ангели също имат нужда от помощ, особено от други ангели, които ги разбират. Групите за взаимопомощ от типа на „12-те стъпки” (12-те стъпки – приграма за борба с алкохолизма, зависимостите и други поведенчески проблеми. Първоначално е предложена от Анонимните алкохолици. /бел.прев./), Ал-Анон (доброволна организация за взаимопомощ на близки и приятели на алкохолици. Уебсайт в България: http://alanon.dir.bg /бел.прев./) и Анонимните групи предлагат чудесна подкрепа на тези, които искат да уредят личните си взаимоотношения. Групите за изучаване на „Курс по чудеса” също са много подходящо място за освобождаване на чувството за вина. Въплътени ангели могат да се срещнат почти на всяка проява или място, свързано с ангели – на семинари, в езотерични магазини, групи залитературно четене на книги за ангели.
     Всяка връзка между хората е „задача”, потенциална възможност за двамата партньори да се учат и да израстват. Никой от тях не е жертва – всеки е направил избора за себе си, независимо дали съзнателно или на духовно ниво.
     Ето какво разказва Въплътеният ангел Никол:
     „Живяла съм с четирима мъже на семейни начала. Всички те бяха емоционално отчуждени, обиждаха ме, изневеряваха ми и вземаха наркотици. Приятелите и близките ми ме смятаха за жертва, но аз знаех, че никога няма да могат да видят това, коео аз прозирах в душите на тези мъже. Бях сигурна, че някъде, на някакво ниво, съм помагала да повишат вибрациите си.
  Последната ми връзка беше най-трудна и болезнена. Един ден застанах до прозореца и заявих на Бог, че повече не издържам. В този миг чух ангелите да ми казват: „Знаем колко боли; молим те, почакай още малко.” Усетих огромна любов и събрах достатъчно сили, за да довърша работата си с този мъж. Сега живея с човек, който е моята сродна душа и върви по духовния път. Той знае, че съм Земен ангел и ме обича такава, каквато съм.”

  Разперете криле и полетете!

     Очите на Въплътените ангели са изпълнени с огромна любов и състрадание. Понякога в тях можем да съзрем и болката в душите им, но все пак Божествената любов преобладава. Те проникват под повърхността и виждат потенциала на всеки човек. За разлика от тях, погледът на Въплътените елементали е игрив и закачлив, а очите на Мъдреците са пронизващи и в тях се таи дълбока печал от тежките житейски уроци.
     Въплътените ангели имат класически ангелски черти, уловени от художниците. И мъжете, и жените, приличат на тези небесни същества. Заради миловидните им лица и деликатните обноски, хората ги наричат „ангели”, без да осъзнават дълбоката истина, скрита зад тази дума. Ето какво споделя Памела:
     „Хората често ми казват: „Ти си същински ангел” или „Имаш ангелско лице”. Обикновено дори не знаят, че обичам ангелите и работя с тях.”
     Много хора с ясновидски способности твърдят, че виждат огромни разперени крила на гърбовете на Въплътените ангели и сияйна бяла светлина, излъчваща се от телата им.
     За Въплътените ангели, както и за другите Земни ангели, е важно да позволяват на тази светлина да грее, дори да се опасяват от отхвърляне или подигравки. Ето какво казва един от тях:
     „Понякога някаква част от мен иска са свия ангелските си криле и да скрия истинската си същност. Но тогава на практика се получава така, че не успявам да се справя с работата си като лечител или пропускам възможността да я рекламирам.”
  Когато въплътените ангели разперят крилете си и полетят, гледката наистина е изумителна. Джуди разбрала колко е важно да предаде всичките си страхове на своите ангели-пазители:
     „Сега вече знам, че наистина съм на правилния път. Всичко, за което сърцето ми копнееше, започна да се осъществява пред очите ми, щом посветих живота си на ангелите. Вече никой не може да ми отнеме това. Никога досега моята житейска мисия и духовен път не са били толкова ясни и не са ми носили такова удовлетворение. Дълги години се борих с това, но сега сякаш летя в облаците!”

  Житеската мисия на Въплътените ангели

     Обикновено ги привличат професии, които им давата възможност да помагат на хората. От техните среди излизат прекрасни лечители и психотерапевти (традиционни и нетрадиционни), учители, транспортни служители. Повечето Въплътени ангели предпочитат да работят сами, отколкото в колектив, или да говорят пред много хора. Добре се справят в големи компании, където има етични и хуманни взаимоотношения. Никак не им е лесно да работят с непочтени началници или фирми.

  Съвети и препоръки към Въплътените ангели

     Ако сте Въплътен ангел, престоят ви на Земята ще бъде по-спокоен и успешен, ако запомните следните прости правила:
  •   Предпазвайте се с енергиен и светлинен щит, особено когато се готвите да помогнете на някого. Това ще намали потребностите ви от допълнително количество храна, за да защитавате тялото си с натрупаните тлъстини.
  •   Не бързайте да казвате „да”. Вместо автоматочно да се съгласявате и да откликвате на всяка молба за помощ, дайте си време да медитирате и да помислите дали това наистина е част от вашата мисия и дали душата ви го желае. Когато някой иска нещо от вас, кажете му: „Нека първо да помисля” или „Пак ще поговорим за това”. Хората ще уважат факта, че се грижите за себе си.
  •   Освободете се от навика да се извинявате и го заменете с положителни утвърждения. Въплътените ангели се извиняват по навик, дори когато не са направили нищо нередно. Това се дължи на желанието им да направят хората щастливи, дори ако това означава да поемат вината върху себе си.
  За да донесете повече радост на себе си и на другите, по-добре използвайте положителни думи. Създайте си навика да говорите за себе си, за другите и за външните обстоятелства с оптимистични фрази.
  •   Правете аеробна гимнастика. Тя ще ви помогне да се освободите от стреса и излишните килограми и да поддържате сърцето си здраво.
  •   Намерете равновесието  между даването и получаването. Възнаграждавайте се и си доставяйте удоволствия по-често. Давайте и на себе си.
  •   Откажете се от всички правила, които пречат на мисията ви. Обърнете внимание дали следвате сляпо някакви свои лични убеждения, например: „По-добре да не постигам голям успех, защото хората ще ми завиждат и ще страдат от това.” Анализирайте ги, като си зададете въпроса: „Дали това правило помага или пречи на моята мисия?”
  •   Не поемайте всичко върху себе си. Искайте помощ, без да се извинявате.
  •   Приемайте с признателност всички блага. Позволете на хората да ви помагат, да ви поднасят подаръци и да ви правят комплименти.
  •   Забавлявайте се. Дайте достатъчно време на Вътрешното си дете да се забавлява, да играе на свобода и да прояви творческите си импулси.
  Активен

  Това, което другите мислят за теб, не е твоя работа!
  мушу
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 102


 • Град: София
 • « Отговор #8 -: Август 15, 2012, 11:21:53 »

  Търся елементали за обмяна на опит.

  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #9 -: Август 15, 2012, 12:20:00 »

  Авторката на книгата прави семинари на 5 звездни круизи и частни острови , сумите за семинарите са и четирицифрени и е автор на ангелски карти , които са нов инструмент на гледачките и баячките.

  Сега обаче вече сме си говорили са информация-дезинформация.


  Ако разбираме правилно понятието ангел , като същество извън инкарнационните програми , то въплатен ангел няма. Всичко което описва Дорийн са същества с опитностти от по висикоти нива , но все още изпълняващи инкарнациоони мисии и носещи повече светлинен товар.

  Ние сме свикнали на всичко светло да викаме ангели и на всичко по несветло да викаме демони , което в процес на излизане от дуалния модел не е правилно.

  Аз не съм тоя дето ще слага термини на същностите , така че всеки да си нарича нещата на думи както му е добре, важното е да ги вижда правилно.

  Точно за това ви предлагам да си слагате много наум , когато четете Дорийн Върчоу.  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #10 -: Август 15, 2012, 12:55:28 »

  Едно на ум, добре. Иначе на мен ми харесват общите и съвети. Добре си ги е събрала и подава полезни идейки.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #11 -: Август 15, 2012, 17:44:04 »

  Тя и добре си се е изрусила, ала това не я прави ангел  Веселяк Веселяк Веселяк
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  sarabia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 169


 • Град: Варна
 • « Отговор #12 -: Август 15, 2012, 21:17:01 »

  Гледах преди време интервю с нея-не ми хареса. На едно място я хванах да лъже, нещо беше за извънземните, че не се  намесвали по никакъв начин в живота на Земята...Е, как да и вярвам на тая...Може и да и се забранява да го казва, но поне да не говори за това. Ако няма право, поне да не лъже... Хммм

  Упс, обърках авторките, тая за която говоря е Долорес Кенън, Дорийн Върчу е друга каналджийка. Ухилен
  « Последна редакция: Август 15, 2012, 21:36:47 от sarabia » Активен

  Не се опитвай да ме опознаеш,аз нямам име,нито форма.
  Мислиш ли,че много знаеш сам поставил си си норма.
  В мен ти виждаш своя лик,тъй както си въобразяваш.
  Дори да сменям моя ник,пак сам със себе си оставаш.
  Morena
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 137

  « Отговор #13 -: Август 15, 2012, 22:59:22 »

  Не знаех, че има отделна книга за земните ангели.

  пс: няма ли да ти е по-лесно просто да я сканираш.
  Да преписваш цяла книга си е доста
  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #14 -: Август 15, 2012, 23:32:18 »

  Сарабия, Може ли линк към това интервю на долорес кенън да ми дадеш (в подфорума с клипчетата, за да не спамим тук)? Гледала съм няколко интервюта на кенън и такова нещо да е казвала не помня. Казвала е, че в етера (света на душите) няма зли (злонамерени) извънземни . Липсата на злонамереност е качество на душата по принцип.
  Също имам спомен да казва, че ако има намеса е по взаимно съгласие на човека и извънземното... За ненамеса изобщо, нямам спомен. Да не е лош превод?
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright