Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Духовни служители без духовно развитие ???  (Прочетена 1239 пъти)
Sunshine(sun)
Разумна Любов
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « -: Юли 23, 2012, 18:32:00 »

  Почвам тема която се упасявам че може да не бъде разбрана или поне да бъде затрита.
  Но понеже живеем в свободна държава се надявам да бъде коментирана от хората.
  Аз като свободен човек ще си дам мнението.
  Всичко е за този клип които е стар но темата е за него и за църквата.
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=RyzgpOx1AFk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=RyzgpOx1AFk</a>

  Според вас църковните служители духовни ли са Хммм
  Петър Дънов и Ванга  духовни служители ли са ...?
  Или кои от горе изброените са духовни (Ясно е че Учителя и ванга ги няма).
  Искам да видя мненията на хората от форума и на другите хора.
  Понеже мен лично ме интересува много.

  Моето мнение не е важно но искам да го споделя и се чудех дали да го пиша за да не почнат коментари заради мнението ми.А аз не искам да се коментира мнението ми а темата.
  Но ще споделя ,пък каквото иска да става.
  Първо по темата и клипа за мен църковните служители нямат и капка духовно.
  И не ме е срам да го повторя , понеже познавам много такива служители които пият ,пушат и правят доста не духовни неща.Знам го понеже съм го видял.
  Докато от прочетеното за Учителя няма данни за това да е пушел или да е ходел по жени и е постел така както и най големия християнин няма да може.
  Живял е по най праведния начин и тука е мястото да кажа ,че точно служителите на църквата са тези които разпъват Исус и ако не го знаете жалко.За тях някои да прави чудеса е било грешно и с пъклени планове го прецакват.
  Аз имам мнение но то е доста критично и може да не се приеме добре.
  Затова нека всеки сподели неговото виждане.
  За мен едно е важно духовен човек е човек които се е отказал от материалния свят или поне от благата му.
  Човек които се е отдал на господ които не иска пари и храна а само вяра.
  Човек които не дели и не разделя на добро и зло нещата.
  Човек които е стигнал до духовно просветление и извисение сам ..
  Помага но не иска помощ , обича но не иска да бъде обичан.И много др.
  За критиците и тези които веднага ще почнат с филосовските си идеи нека помислят.Нека не почваме с цитати на известни личности за да покажем колко сме умни и колко сме чели  ,нека просто помислим и споделим.
  Аз знам за подобни хора и има доказателства и факти за подобни хора.Мисля че всеки от този форум може да каже за поне един такъв.
  И не на последно място, ако църквата наистина мисли така, за Учителя и ванга то тогава нека към тях да прибави и Исус и Буда и още много подобни хора достигнали висота и развитие в духовен план.
  Развитие в духовен план , нещо с което никои църковен служител не може да се похвали.
  В крайна сметка всичко на планетата е просто проявление на дадена сила с определена цел.
  Затова се чудя от малък защо дрехите им са черни и накичени а Исус ни учи на смирение.И ако той е искал да носим големи златни кръстове щеше и той да носи , ако е искал да се гиздим като кралици и той щеше да го покаже но не  е...Той не е носил и черни дрехи и той ни учи на доста различни неща ,от тези на църквата.
  Бях малък и го разбирах и се чудех на хората защо не проумяват ,че Християнството е едно и църквата е друго.
  Светлина на всички.
  Активен

  Митака
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15


 • Град: Русе
 • « Отговор #1 -: Юли 24, 2012, 01:15:45 »

  Абе вие жал нямате ли? Сега и книгите на Дънов трябва да изчета Усмивчица.
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #2 -: Юли 24, 2012, 10:24:32 »

  Абе вие жал нямате ли? Сега и книгите на Дънов трябва да изчета Усмивчица.
  Книгите на Учителя, не са за всеки, но щом вече децата ги разбират е време и другите да прогледнат.
  За мен първо бяха странни , но после кога почнах да изпълнявам някои неща и да виждам ефекта бях поразен.
  Най ме учуди кога информацията която пише в книгите или в беседите предадени от ученици се доближаваха до знания които имам в мен, и която не съм прочел.И др., подобни.
  Аз намирам истина във всяка религия и и не отхвърлям нито една , за мен ако всички религии се съединят и се направи една или нещо общо, ще е хубаво.
  Понеже истината е пръсната в различните религии по-малко.
  Аз ценя хора които доказват твърденията си с личен опит и кога виждам хора, които само говорят, но не могат да демонстрират нещата и идеите си върху тях се разочаровам.
  Аз имам теми за храненето и там пиша неща през които минах и неща които изпитах върху тялото си и тогава споделих с хората.
  А тези църковни служители не дават обяснение за нищо и нямат опит в нищо.
  Не случайно ги осмиват във всеки бг филм напоследък.
  Директно си казвам, че мразя религии които те оковават с правила ,всеки трябва сам да избира къде и как и в какво да вярва.Няма лоша вяра има лоши проповедници.
  Ще кажа и още нещо с което ще подкрепа Учителя , новите доказателства и изследвания сочат ,че слънцето е полезно за здравето и ,че с него може да се лекува и гладува здравословно.
  Има научни доказателства за лечебните ползи на слънцето и въздуха 2 от елементите на живота на планетата.
  Къде в църковните проповеди има напътствия или правила за използване на тези елементи от които младежите и децата се интересуват все повече в това бързо развиващо се време.Никъде .....
  А Дънов пише и за това и за др., неща и дава обяснения.
  Дори и да не повярваме на него, Йогите и те дават подобни данни и в много старинни(древни) записи също се открива информация.
  Ами мили хора къде църквата ни учи за водата ?
  ОООО да водата е само вода ..... Я помислете научно се доказа, че водата може да запаметява огромна информация.Тя помни и тя е основния елемент на тази планета.Не го казвам аз, а учените.
  Планетата е около 70% вода и ние хората сме също около 70% вода ,казвам около ....
  Ако си раздвижите мозъците ще разберете доста неща , но не е тук мястото.
  Аз мисля, че ако не се обясняват тези неща и се свежда всичко до "така казва църквата" или ако не разбира нещо църквата казва "ние го анатемосваме" или "отлъчваме" няма да се стигне до никъде.
  Но да ви споделя , че ако всички хора повярват в Учителя  тогава и църквата ще повярва понеже тя е силна заради способността си да държи хората в окови и страх и да се завърта на там където и е угодно.
  Пак се увлякох и ако продължа мога да го карам цял ден така и никои църковен служител не може да ме обори.
  Само се надявам да не привлича тъмните светлинки проявени от някои събратя във форума. 
  Пак казвам ,че уважавам и християнството и другите религии , не искам да съм разбран грешно.
  Светлина и любов.
  Активен

  sianna
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 62

 • Град: софия
 • « Отговор #3 -: Юли 25, 2012, 03:18:15 »

    Има един руски филм името му е "Остров" или "Островът" , в който добре е показано лицемерието на ортодоксалното християнско духовенство при сравнението с истински отдаден , с цялото си сърце, в служба на Бога самотник, който живее в съседство на тяхната обител.

  Не веднъж съм се сблъсквала с действителното лице на родното ни духовенство: Отивам да запиша час за венчавка на сестра ми. Влизам в стая, виждам един поп застанал до отворено шкафче, а там подредени бутилки с алкохол,като най-отпред ясно се вижда, че е от уиски. И той в ръка държи чаша с питие. Като ме видя, спокойно затвори шкафа и остави чашата. А по време на венчавката, един от поповете ухаеше на алкохол ,добре че беше помагащият. Изпитах неудобство, пред чужденците, които присъстваха на сватбата.
  Друг път ,бях в Троянския край. И за първи път в живота си реших да да се изповядам .Отивам в Троянския манастир и гледката там ме порази. По-скоро приличаше на хотел, отколкото на света обител. По-голямата част от манастира зает от хотелски стаи. Пред портите му всякакви сергии, както и скара за кебапчета. И като се носи навсякъде пушек и миризма на скара ...И все пак потърсих игумена да се изповядам. Нямаше го и зачаках. И ето, пристига с кола. Изтичвам да говоря с него, а той ми обяснява ,колко е зает. Накрая се съгласява и ме остави дълго да чакам. Но, аз бях твърдо решила и упорито зачаках.  И най-накрая когато дойде, разбира се след подсещане, претупа това тайнство ...че направо се отвратих.  Това беше ключов момент за мен - проясни се небето над облика на "уважаваното" ни духовенство.
  Но, винаги има "НО" -не бива да абсолютизираме. Да поставяме всички под един знаменател. Болшенството сред тях са лицемери. Но има и истински вярващи и отдадени на духовната си работа.
  За мен, за един духовен човек първозначими са духовните работи, а не светските. И когато към него се обърне човек нуждаещ се от балсам за душата, -той да се отзове.

    Какво е духовен човек? Самата дума, духовен, се състои от корена 'дух " -Човек , воден от духът.
   
  Духовния човек е  толерантен към всяка религия, учение, към всеки човек, без значение какво е неговото вероизповедание. Ако го попитате за някоя религия, ще ви отговори, без да влага лично отношение. На него му е ясно, че всичко е нужно, че всичко си има своето значение за определен етап, за определени хора - всичко е правилно. Тои не напада, не се защитава, не отрича, не обвинява.  Не притиска към избор човек , знае, че всеки има право сам да го определи и няма неправилен, защото всеки избор води към развитие, само пътя е различен: дали  ще е по-пряк или заобиколем; дали ще е трънлив или по-лек...
  Била съм на много места -при различни религиозни общности и никъде не съм видяла да нападът така агресивно и злостно хора с друго вероизповедание , както го правят християнските ни духовници. Това много ме е учудвало.

      И царска дреха да облечеш, цар няма да станеш
     Расото не те прави духовен
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #4 -: Юли 25, 2012, 12:06:44 »

  Има един свещенник, който идва да тренира в залата и се засичаме често с него. Скоро имахме подобен разговор,  който прерастна в спор, поради намесата на трети човек.
  Sianna, допада ми начина ти на изразяване и не мога да оставя мненията ти без отговор. Относно позицията ти по въпроса със съвременните духовници - не бива да сме такива пуристи. Това е просто професия, само че с различен шеф. Расото е ...униформа, така, както шлосера носи работен гащеризон, а зъболекаря – престилка. Това какви са като хора, какви слабости имат и качества, няма нищо общо с професията им.
  Това, че някой обикновен мирянин е по- благочестив не го прави повече поп от попа.  Да, редно би било, поведението им да служи за пример на околните, но това важи за всички, независимо от професията им... и не зная защо го очакваме само от божите служители. Те също са хора и са подвластни на същите изкушения, на които и ние. Подходящо би било сравнението с обущаря, който вечно ходи със скъсани обувки. Това не го прави по-калпав обущар. Това, че някой е избрал да изпълнява функциите на свещенник, не означава, че трябва да спазва канона, а да го проповядва. По същия начин, както и това, че някой не е поп, не означава, че може да си бесува на воля, без да носи отговорност за делата си.  Християнската система, от край време си е на принципа “Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря”. Аз също трудно приемам подобна концепция, но факт е, че именно поради тази причина, никога не съм търсил услугите на какъвто и да е божи служител.
  И все пак, не бива да бъдем толкова критични и осъдителни.
  Цитат на: sianna
  Отивам да запиша час за венчавка на сестра ми. Влизам в стая, виждам един поп застанал до отворено шкафче, а там подредени бутилки с алкохол
  Двама се разхождали и над тях прелетяла Баба Яга.
  - Ей... видя ли я тая дрипла на метлата?
  - Да бе, мани. Каквато държавата – такъв и Батмана.
  Мисълта ми, sianna е, че това, на което си станала свидетел е само капка в морето. В страните от третия свят, каквато е нашата, има толкова примери за хора, които не са на местата си и направо да си ги кажем - шарлатани, че това, в даден момент се превръща в нещо напълно обичайно. Много са примерите за лекарска небрежност, нетрезви шофьори, некадърни фризьори и т.н. и т.н.
  Нормално е и богослужителите да са ни такива.
  Има неколцина читави и всичко останало е под всякаква критика.
  И не, че в икономически стабилните държави, богослужителите са по-духовно израстнали. Просто не са толкова немърливи и безхаберни.
  Цитат на: sianna
  За мен, за един духовен човек първозначими са духовните работи, а не светските. И когато към него се обърне човек нуждаещ се от балсам за душата, -той да се отзове.
  Духовен човек – да, но не и духовник. На духовника работата е – да ръководи обреди, ритуали и церемонии при онези, които изповядват съответната религия, на която е представител. Като човек какъв е – това няма никаква връзка и е до личен избор. Фреди Меркюри беше гей и наркоман, но определено е една от най-големите фигури в музиката.
  Цитат на: sianna
  Била съм на много места -при различни религиозни общности и никъде не съм видяла да нападът така агресивно и злостно хора с друго вероизповедание , както го правят християнските ни духовници.
  До човек е, sianna, a не, че религията е виновна. Тя е само средство, както е оръжието например. Оръжията не убиват хора, а хората убиват хора. Религията няма непоносимост към другите религии, а човека, който я изповядва има непоносимост към онези, които не я изповядват. Прави разлика. Има хора, които са смирени и благочестиви, както е например Дядо Добри, но товя няма общо с вероизповеданието им. Със същия успех, той можеше да е мохамеданин, будист или конфуцианец и това по никакъв начин нямаше да е определящо за неговото духовно равнище.
  Цитат на: sianna
  Какво е духовен човек? Самата дума, духовен, се състои от корена 'дух " -Човек , воден от духът.
  Духовния човек е  толерантен към всяка религия, учение, към всеки човек, без значение какво е неговото вероизповедание.
  Повтарям - духовен човек е едно... духовник е друго! Двете не е задължително да вървят успоредно. Богоотдаден е едно, друго е божи служител. Не ги бъркай. Когато видиш човек с брада, облечен в расо, това не означава друго, освен, че това е човек с брада, облечен в расо, а не духовно извисен човек. Същото важи и лекарските престилки, полицейските униформи и съдийските тоги.
  Накратко - едно е професия, а съвсем друго е – призвание!  
  Цитат на: sianna
  И царска дреха да облечеш, цар няма да станеш
     Расото не те прави духовен
  Именно.
  Разбиранията, които имаш са доста остарели.
  Да, някога, не всеки е можел да носи расо, както и не всеки е можел да е лекар, даскал или дърворезбар.
  Живеем във време на абсурди. Хора, които носят дрехи и аксесоари по себе си, на цената на един апартамент, нямат нито един ден трудов стаж, докато работливи и честни хора едва връзват двата края.
  Някога, дори и когато не е имало пари, ако един човек има повече, значи е помогнал на повече хора, за което са му се отплащали и за това е по-богат. Има примери, дори за такива случаи, когато такъв човек, ясно осъзнавайки, че дарбата му да помага не идва от него, раздава имуществото си на онези, които са в нужда. Това са хора, обикновено скромни и смирени, а идеалите им са предимно духовни. Тези качества са били на висока почит, в тези времена и такива хора са преобладавали, защото това са били основните стремежи за всекиго.
  Сега, ако един човек има повече, значи е излъгал или ограбил повече хора. И дори и когато види хора в нужда, той не само, че няма да им помогне или да им даде от излишното си имущество, ами ще им вземе и това, което нямат.
  Това са хора, обикновено ненаситни и тесногръди, а техните идеали не надскачат онова, което се яде и се пие.
  Тези качества са на висока почит, днес и такива хора преобладават, защото това са основните стремежи за всекиго.
  Не можем да ги съдим, нито тях, нито поповете, нито никой, защото те са жертви, а не насилници.
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #5 -: Юли 25, 2012, 14:57:40 »

    Има един руски филм името му е "Остров" или "Островът" , в който добре е показано лицемерието на ортодоксалното християнско духовенство при сравнението с истински отдаден , с цялото си сърце, в служба на Бога самотник, който живее в съседство на тяхната обител.

  Не веднъж съм се сблъсквала с действителното лице на родното ни духовенство: Отивам да запиша час за венчавка на сестра ми. Влизам в стая, виждам един поп застанал до отворено шкафче, а там подредени бутилки с алкохол,като най-отпред ясно се вижда, че е от уиски. И той в ръка държи чаша с питие. Като ме видя, спокойно затвори шкафа и остави чашата. А по време на венчавката, един от поповете ухаеше на алкохол ,добре че беше помагащият. Изпитах неудобство, пред чужденците, които присъстваха на сватбата.
  Друг път ,бях в Троянския край. И за първи път в живота си реших да да се изповядам .Отивам в Троянския манастир и гледката там ме порази. По-скоро приличаше на хотел, отколкото на света обител. По-голямата част от манастира зает от хотелски стаи. Пред портите му всякакви сергии, както и скара за кебапчета. И като се носи навсякъде пушек и миризма на скара ...И все пак потърсих игумена да се изповядам. Нямаше го и зачаках. И ето, пристига с кола. Изтичвам да говоря с него, а той ми обяснява ,колко е зает. Накрая се съгласява и ме остави дълго да чакам. Но, аз бях твърдо решила и упорито зачаках.  И най-накрая когато дойде, разбира се след подсещане, претупа това тайнство ...че направо се отвратих.  Това беше ключов момент за мен - проясни се небето над облика на "уважаваното" ни духовенство.
  Но, винаги има "НО" -не бива да абсолютизираме. Да поставяме всички под един знаменател. Болшенството сред тях са лицемери. Но има и истински вярващи и отдадени на духовната си работа.
  За мен, за един духовен човек първозначими са духовните работи, а не светските. И когато към него се обърне човек нуждаещ се от балсам за душата, -той да се отзове.

    Какво е духовен човек? Самата дума, духовен, се състои от корена 'дух " -Човек , воден от духът.
   
  Духовния човек е  толерантен към всяка религия, учение, към всеки човек, без значение какво е неговото вероизповедание. Ако го попитате за някоя религия, ще ви отговори, без да влага лично отношение. На него му е ясно, че всичко е нужно, че всичко си има своето значение за определен етап, за определени хора - всичко е правилно. Тои не напада, не се защитава, не отрича, не обвинява.  Не притиска към избор човек , знае, че всеки има право сам да го определи и няма неправилен, защото всеки избор води към развитие, само пътя е различен: дали  ще е по-пряк или заобиколем; дали ще е трънлив или по-лек...
  Била съм на много места -при различни религиозни общности и никъде не съм видяла да нападът така агресивно и злостно хора с друго вероизповедание , както го правят християнските ни духовници. Това много ме е учудвало.

      И царска дреха да облечеш, цар няма да станеш
     Расото не те прави духовен
  За всичко казано sianna  съм за и те разбирам.Така е .. но е гадно, че не се променя а хората или по-голямата част не правят нищо по въпроса , то стига дори и да се говори на тази тема.
  Така мисля не знам.
  Аз лично не вярвам в едно а съм си направил ..... нещо като собствена вяра или разбиране за нещата.
  Здраве на всички.

  Активен

  zigzagy77
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 30

  « Отговор #6 -: Юли 25, 2012, 15:03:55 »

  “Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво ти говоря”.

  Източник: http://indigota.com/index.php?topic=6158.msg70807;topicseen#msg70807#ixzz21dP5aSmT
  Това е принципа на учителя, защото неговия път си е само негов. Лошото е че за 2000 г. никакъв напредък нямат поповите или божиите наместници както се самоопределят всъщност циркви и богослуженици е имало и преди Христа и после са яхнали коня на Христос за по лесно, иначе са си едни простички вещери. Всеки може да стане такъв. Има един ритуал "Кръщене" винаги съм се изумявал натова да те къпят в голяма чаша.Задавал съм си въпрос? за какво е това Кръщене дали е това което пише в библията или нещо друго, и се оказа второто,зареждане на водата с енергия или заклинание второ кръщаване на душата а не на тялото защото сме аватари и за помирение между двете трябва да има такъв ритуал. Иначе ще има болести.
  Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #7 -: Юли 25, 2012, 15:13:59 »

  Цитат
  Това е принципа на учителя, защото неговия път си е само негов. Лошото е че за 2000 г. никакъв напредък нямат поповите или божиите наместници както се самоопределят всъщност циркви и богослуженици е имало и преди Христа и после са яхнали коня на Христос за по лесно, иначе са си едни простички вещери. Всеки може да стане такъв.
  Абсолютно е така и ако се появи някои със заложбите на Исус , повярвайте ми църквата ще си го присвой веднага.
  Кога видя такъв човек работил в църква , то си е работа не служба , та кога видя почвам да мисля и  не мога да видя нищо духовно в тях.При някои има доброта но до там.
  Говорил съм си с тях но не ми въздействат и няма на какво да ме научат за жалост.
  Какво да кажа друго не знам.
  Активен

  sianna
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 62

 • Град: софия
 • « Отговор #8 -: Юли 25, 2012, 18:33:25 »

  Ех, Санги, Санги, Санги
  Знам, знам, знам
  Колко много думи , за да ми обясняваш, да ме анализираш...не съм аз питащия, отговори на момчето което е задало въпроса. И той го прави открито и чистосърдечно и аз отговарям също с откритост, като споделяне. Сами да си направят изводите, аз вече съм си ги направила за себе си. За мен ,не е нужно да ги поучавам, а да бъда като тях -да сме равни. Не предполагаш ли, че  вече може да съм минала по този път
   
  Това,което съм написала е за младите хора, които задават въпроси...
  Не е за теб, защото и ти знаеш

  Активен
  sharga
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 148

  « Отговор #9 -: Юли 25, 2012, 21:52:42 »

  Аз имам мнение но то е доста критично и може да не се приеме добре.
  Затова нека всеки сподели неговото виждане.

  За критиците и тези които веднага ще почнат с филосовските си идеи нека помислят.Нека не почваме с цитати на известни личности за да покажем колко сме умни и колко сме чели  ,нека просто помислим и споделим.


  Определено не се приема добре Усмивчица Няма да видиш цитати тука

  За мен едно е важно духовен човек е човек които се е отказал от материалния свят или поне от благата му.
  За мен духовен човек е този при който невидимия свят взима превес, нещата които прави взимат превес над делата му  в материята, но той не се е отказал да живее в материята и да бурави с нея, той просто вижда вибрацията, всички скрити неща и действа така сякаш има и нещо друго. Когато духът поиска той да изпълни задача той не се глези а я изпълнява точно и безупречно защото винаги разбира духа.

  Човек които се е отдал на господ които не иска пари и храна а само вяра.
  тука ще допълня само че има такива 'духовни хора' които се занимават много и искат много да дадат на света, напреднали са, може дори и да не ядат храна вече и да са много в духовния свят, но това не ги прави по - близо до бога от този който яде в KFC , налива се с мляко и ходи по кафетата да яде мелби и шейкове. Това съм го видял и усетил лично. Мисля че няма какво да се обсъжда тук повече!

  Човек които не дели и не разделя на добро и зло нещата.
  Да, то все още си има добро и зло, защото това са понятия които определят поведение или деяние. Така че добро и зло има, но той знае защо това добро или зло идва, знае кое зло е полезно и кое добро е вредно. Знае че злото се труди така както и доброто. Знае че злото е неговият подарък за растеж. И това че нещата се следят. Така че лично аз предпочитам да може да се определя кое е зло и кое добро но да се знае защо става така.

  Човек които е стигнал до духовно просветление и извисение сам ..
  намерението и духът винаги те водят, не си сам, няма никакво значение както точно все нещо винаги ти помага, може да получиш просветление и от малката мравка на пътя, а взаимодействието с хора в този свят е по скоро неизбежно, където и да отидеш все ще има с какво да взаимодйестваш

  Помага но не иска помощ , обича но не иска да бъде обичан.И много др.
  Колкото и да си извисен винаги е трудно така че ти винаги питаш и себе си и другите, да поискаш помощ е съвсем нормално, да опитваш преди това доста също е нормално, но като цяло всеки е по-добър в нещо от теб така че винаги може да те светне как се прави дадено нещо, да, ти не искаш помощ, по скоро се стремиш към нещо, но ти се помага искаш не искаш
  Обича да, не държи да бъде обичан, да, но няма нищо против да е обичан и е много добре когато това е така
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #10 -: Юли 26, 2012, 12:43:55 »

  Цитат на: sianna
  Ех, Санги, Санги, Санги
  Знам, знам, знам
  Някакво ехо се получава тука! Усмивчица
  Цитат на: sianna
  Колко много думи , за да ми обясняваш, да ме анализираш...
  Да те анализирам? Ухилен
  Цитат на: sianna
  не съм аз питащия, отговори на момчето което е задало въпроса.
  Мисля, че ако се вгледа, ще си намери отговорите, дори и от непрекия начин, по който са му поднесени.
  Цитат на: sianna
  За мен ,не е нужно да ги поучавам, а да бъда като тях -да сме равни.
  Слагаш стълба, за да слезнеш по нея, а не за да се качат те. Само не ми казвай, че слизаш, за да ги вземеш на раменете си Намигване

  Цитат на: sianna

  Това,което съм написала е за младите хора, които задават въпроси...
  Не е за теб, защото и ти знаеш
  Трудно ли е да отгатнеш варианта, че участвам в същата игра, с идеята - младите и питащи хора да си намират отговори. Защо го приемаш толкова лично, сякаш подлагам твоя опит на съмнение. И дори и така да е, не разбирам защо се защитаваш.
  А това, което знам... е твърде малко, sianna.
  Активен
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #11 -: Юли 26, 2012, 20:10:46 »

  Докато гледах клипа, ми идваше да пиша по 2 страници словоизлияния, в които да изброявам колко комични неща казват тези недуховни типове, ала за миг се сетих нещо което се казва и в клипа, под формата на журналистически въпрос:

  Та те всъщност вършат нещо много духовно, та чак и те самите знаят какво правят в действителност - правейки антиреклама и отричайки дадени хора и учения, те всъщност провокират тяхното разрастване. Реакцията на обикновения зрител би била: "Хм, чудно ми е какво толкова сатанинско има в този Дънов, я да прочета малко" и ето ти нови съмишленици на Братството. Еми благодарен съм на тези попове, какво да си кривя душата

  Или с други думи - дори когато намерението вреди, резултатът може да е полезен и то за много хора.
  За подсъзнанието няма "да" или 'не", има "Ванга и Дънов". В случая.
  « Последна редакция: Юли 26, 2012, 20:25:50 от Sine Wave Zero » Активен
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #12 -: Септември 27, 2012, 17:55:26 »

  Рано или късно тези божи служители ще си платят нужното за всички лъжи.
  За Ванга или Дънов от това което знам , те се доближават до мен повече и толкова.Но не следвам никое учение или вяра , понеже си имам сърце и глава и си имам собствена.
  Независимо кои са добри или лоши Sine Wave Zero  май ако погледнем като наблюдател отстрани , смисъла на подобни критики се губи , защо ? Понеже ти си мислиш ,че правиш едно ,в случая църквата а то става друго.
  Според мен ако църквата се заеме с по-положителни разпространения ще е по-добре.
  Но тези хора не знаят до каква степен се е развило духовното и това ги дърпа назад като остаряла вяра.
  Поне другите вери изучават как да се лекува и как да се прочисти тялото , а нашите изучават как да се замърси тялото и да си изпратят някои по-бързо за да има случай за хапване и пийване.
  И затова ги осмиват по цял свят.Жалко но факт.
  Но това не пречи на никои да ходи на църква и да е християнин и съм далече от тази мисъл.
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Съзнание без мисли
  Йога
  sahaj 0 1389 Последна<br />публикация Ноември 11, 2010, 11:42:07
  от sahaj
  Пътища за духовно развитие, себереализация, просветление
  Духовни учения
  nre 0 2357 Последна<br />публикация Декември 31, 2010, 01:26:03
  от nre
  Духовни същества
  Езотерика
  johny 6 1646 Последна<br />публикация Май 15, 2011, 17:06:53
  от johny
  Духовни апокрифи
  Духовни учения
  Paladin60 3 1226 Последна<br />публикация Февруари 20, 2011, 16:38:09
  от Paladin60
  А аз..ние.. имаме ли шанс за духовно развитие в дадената ситуация?
  Въпроси и отговори
  Anonimen90 11 1116 Последна<br />публикация Април 01, 2012, 22:09:58
  от The One

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright