Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Какво означава да бъдеш човек?  (Прочетена 3476 пъти)
Престолски
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 425

« -: Юли 12, 2012, 12:30:00 »

     Често хората казваме неща като на пример "аз съм само човек" или  "в човешката ти природа е да направиш това или онова". Има обаче едно нарицателно което се използва в позитивна форма и това е ХУМАННОСТ - човечност,състрадание, отзивчивост, благородство, милост, милосърдие... има и едно старобългарско такова ЧЕЛОВЕК, ЧЕЛО-ВЕК-същество което живее около един век.
    Странно е колко много объркваща информация има из източниците, някои твърдят че сме дошли от космоса, едни че сме еволюирали от маймуната, други че сме създадени от Бог, четвърти че ДНК-то ни е миш-маш забъркан от ДНК-а на извънземни и земляни.
    Какво означава да си човешко същество, самото понятие е пропито от културното, религиозното и социалното програмиране.
    Бих искал да споделя с вас какво значение влагам в думата човек. Също да ви дам една гледна точка която може би е различна от повечето.
    Преди всичко виждам съществото човек като симбиоза между личността и тялото. Тялото има собствена интелигентност както и свой еволюционен път. Тялото е най-еволюиралият материал проявен чрез висшето съзнание.
    В историята, която така или иначе е недоказана наука. Имаше период в който горяха на клада и наричаха вещери, хора които успяваха да активират определени свой способности, само и само гена им да изчезне.
    Е, живеем в 21 век и няма и помен от кладите, това което можем да направим за себе си е да реактивираме тези способности. Всичко което трябва да направим за да постигнем това, е да детоксицираме тялото си-физически и вибрационно. Физически като се погрижим да ядем определена храна и пием чиста вода. Вибрационно, като отработим страховете си и се освободим от тях. По този начин ще се освободим от собствената ни клетка.    
    Личността или душата е най-еволюиралата проява на висшето съзнание тук на земята. Разбира се когато се огледаме наоколо виждаме много хора, както и себе си на моменти,като не много еволюирали. Това е мястото където булото на забравата пада пред очите. За да играем играта на живота, на ниво сингулярност ние избираме да забравим нашата божественост и всемогъщество. Всички същества, независимо дали човешки или други са забравили какво е да бъдеш ИЗТОЧНИК. Забвението или забравата винаги я има но е на различни нива при различните хора. Самия начин на живот тук, също е различен за всеки човек. Някои са приели да живеят заради самият живот без значение какво им носи той, само и само да са живи. Други искат да еволюират в нещо друго, нещо по-осъзнато може би.
    Какво означава да си човек точно в този пространствено времеви период който е толкова вълнуващ. От една страна имаме милиони индивиди инкарнирани тук на земята, като индивидуални същества, задачата на които е да повдигнат вибрационното ниво на човечеството. От друга страна имаме цяла група от същества които са живели изключително дълго време и продължават да живеят чрез енергията произведена от хората. Когато се повишава вибрационното ниво на хората и планетата, средата в която тези същества живеят, също повишава вибрациите си, по този начин тази среда става токсична за тях. Тези същества ще направят всичко по силите, за да останат техните "овце" дълбоко заспали, и те го правят.  
    Неразбирателства, войни, глад и мор носят те. Това са състояния напълно неестествени за човешкия вид. Ето защо и толкова много бойци се връщат пречупени в къщи след като са видели бойното поле и картините му. Ние не сме създадени да живеем в ниските вибрации, приобщени сме към тях, и ни е втълпено че така трябва, че това е начина и друга истина няма.
    Защо тези негативни същества искат да спим? Защо ни използват като батерии? Причината е че ние можем не само да създаваме в материалният свят, ние можем да генерираме огромно количество енергия в нашите физически и финни тела. След като телата на така наречените негативни същества не са от нашата матрица, те трябва да се хранят с нещо за да съществуват. Това с което се хранят е нашият страх, несигурност, съмнения и други ниско-вибрационни емоции които всекидневно си натрапваме или ни се натрапват.
    Докато се движа из улиците на града понякога се замислям за това което сме постигнали като технологичен напредък, говоря като цяло. От най-малкото нещо като лампа, до най-внушителните сгради покрай които съм минавал и цялата технология използвана за да бъдат направени,и да функционират.
    Ние като вид сме създали технологии, които компенсират всички тези способности, които изгубихме преди толкова много години. Докато някои хора могат да общуват телепатично с други или групи хора, има такива които не могат, ето защо измислихме телефона. Понеже повечето от нас не могат да се включат към колективната база данни, създадохме интернет където можем да направим точно това. Не можем да се телепортираме в определена точка от земното кълбо, но пък създадохме много бързи форми на транспорт, това са само малка част от постиженията до които се докосваме всеки ден. От една страна тези технологии ни помагат във всекидневния живот, от друга, не ни ли вредят като ни заслепяват за собствените ни възможности.  
    Та... какво е да бъдеш човек? От моята гледна точка все още има много какво да научим за това какво означава да бъдем хора. Все пак, едно нещо знам със сигурност: Ние сме тук, точно на този кръстопът от време и пространство, за да бъдем хора!
« Последна редакция: Юли 12, 2012, 12:53:39 от Житара » Активен

☺ ∞♥ oNe レo√乇
Престолски
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 425

« Отговор #1 -: Август 24, 2012, 14:31:36 »

 Малкото момиченце което показа на целият свят какво е СМЕЛОСТ!

  Това не е само клип, това е послание към всички хора. Това можеше да бъде вашата малка братовчедка, а войникът вашият брат. Когато видях това видео в You Tube, реших да му дам по-голяма гласност, защото се почувствах отговорен за това той да достигне до колкото се може по-голяма аудитория. Тя можеше да бъде простреляна, но застана силно зад убежденията си, не на войната, а за мира. Не съм мюсюлманка, не съм християнка, еврейка или будистка. Аз съм ЧОВЕК!
   Момичето се казва Джени, на пет гондини е, клипът е сниман в Наби Салех намиращо се северозападно от Рамала.
    Ето част от репликите й:
- Моля ви спрете, защо заплашвате моят приятел, аз го обичам!!! обичам го... Всичките ви армии, всичките ви бойци, всичките ви танкове изправени срещу момче държащо камък в ръката си, стоящо сам-само. В очите му виждам слънцето, в усмивката му виждам луната и се чудя, кой е по-слабия, кой е по-силния? Кой е прав и кой не е...?
   
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=7r80-ofOqdU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=7r80-ofOqdU</a>
Активен

☺ ∞♥ oNe レo√乇
Lakshmi
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 58


Научи се да държиш хлабаво всичко,което не е вечнo

« Отговор #2 -: Август 27, 2012, 12:13:18 »

Първо, дълбок поклон пред това хлапе, което е повече Човек от повечето от нас!
Наистина е трудно да бъдеш Човек днес, когато си заобиколен от толкова злоба, ненавист, гордост и т.н. Според мен, за да бъдеш Човек, трябва да го носиш в себе си. Това на сила не се променя. Когато егото ни е оплело здраво и не ни пуска, колкото и да се стараем, не всеки успява да се освободи. Говорим за духовност, четем духовна литература, заминаваме се с такива учения, медитираме и какво ли още не правим, за да станем по-добри. Но дори и след дългогодишни занимания с духовни техники и практики, може да се открие злобата в погледа при едно "Здравей" дори. Може да се открие гордостта от мисълта, че някой е нещо повече от теб. А не е така - всички сме хора, всички носим души, всички идваме от едно и също място. Жалко е, че малко хора го осъзнават. Защо войниците не можеха да погледнат това момиченце в очите? Дано е от осъзнатата истина....Нараняваме се едни други, без дори да знаем защо го правим. Защото можем? И каква е целта? Да се докажем? Пред кой и какво? - питам аз. Да покажем, че другия е по-слаб? И какво, като го направим? Освен да погалим егото си и да нараним нечие сърце, не виждам друг резултат от всичко това. А да си Човек понякога означава само да кажеш една мила дума....но от сърце!
Активен

Това, което другите мислят за теб, не е твоя работа!
Странник
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #3 -: Август 28, 2012, 03:44:13 »

  Само този който е бил под и над човешкото ниво може да каже какво е да си човек.
  Може би е време да говорим не за HOMO SAPIENS,a за HOMO SPIRITUS.
  А след една епоха още може би и за HOMO FUTURUS.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #4 -: Септември 22, 2012, 13:26:01 »

  Само този който е бил под и над човешкото ниво може да каже какво е да си човек.
  Може би е време да говорим не за HOMO SAPIENS,a за HOMO SPIRITUS.
  А след една епоха още може би и за HOMO FUTURUS.

  Съгласен съм Странник. С разните постове и примери (в тази тема) ми се иска да подчертая какво може да постигне човек докто е себе си, без да следва досегашните модели. Децата умеят да бъдат естествени и те са най-добрият пример който мога да дам... за сега.
  « Последна редакция: Септември 22, 2012, 13:53:01 от Житара » Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #5 -: Декември 29, 2012, 00:15:13 »

                                                        Как племето Мокен виждат под вода с удивителна яснота   
     
      Колкото по-дълбоко навлизате във водата, толкова по-малко светлина достига до очите ви. Окото ви реагира като разтваря ириса, като така позволява на повече светлина да навлезе в нея. Картината става по светла, но водата я прави по-размазана. Момчетата от записа са се е научили да преодоляват този автоматичен рефлекс, с удивителната си адаптация. Вместо да разтварят ириса си, те го затварят колкото се може повече. Така те виждат два пъти по-добре под вода, от мен или теб. Скорошни изследвания показват че всяко дете умее да прави това. Мокен показват колко добре човешкия мозък може да се адаптира към средата в която се намира тялото.

     Племето Мокен, населява Тайланд известни са и с друго име - морски цигани.

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=YIKm3Pq9U8M" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=YIKm3Pq9U8M</a>
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #6 -: Март 09, 2013, 18:39:14 »

  Чудото, това си ти! Чудесен начин да си спомниш. Приятно гледане Усмивчица
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=iK1XODRXQsk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=iK1XODRXQsk</a>
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  flexuz
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11

 • Град: Стара Загора
 • « Отговор #7 -: Март 11, 2013, 21:43:57 »

      Често хората казваме неща като на пример ............

  Здравей! Прочетох доста от коментарите по различните теми и .. въпросът ми е: 90% от регистрираните ли сте писатели ?
  Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #8 -: Март 11, 2013, 21:53:59 »

  Цитат на: flexuz
  Прочетох доста от коментарите по различните теми и .. въпросът ми е: 90% от регистрираните ли сте писатели ?
  Флекс, добре си ни дошъл. Хубаво си ни чел форумчето и си се запознал със съдържанието му, но дай сега и ние да се запознаем с теб и твоето съдържание поне в основни линии.
  Едва ли си се регистрирал с идеята да ни питаш дали сме 90% писатели и 10% композитори, освен ако не си от някоя агенция за социологически проучвания.
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #9 -: Март 11, 2013, 22:18:35 »

      Често хората казваме неща като на пример ............

  Здравей! Прочетох доста от коментарите по различните теми и .. въпросът ми е: 90% от регистрираните ли сте писатели ?

     Здравей и ти и добре дошъл!
   Не мисля че някой друг, освен модераторите
   имат отговор на въпросът ти. Можеш да им пратиш
   запитване чрез лично съобщение.
    Стана ми интересно, защо е важно за теб да знаеш това Усмивчица?
   
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #10 -: Март 11, 2013, 23:27:47 »

  Цитат на: Житара
  Цитат на: flexuz
  90% от регистрираните ли сте писатели ?
  Не мисля че някой друг, освен модераторите
  имат отговор на въпросът ти.
  Да, при посвещаването в модераторския орден се връчва модераторска кристална топка, която съдържа подробни данни за творческия, физическия и умствения потенциал на всеки регистрирал се във форума, както и такива, които предстои да се регистрират.
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Престолски
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 425

  « Отговор #11 -: Март 12, 2013, 14:20:03 »

  И таз добра! Окей, ето вариант тогава -
  преброяваш всички регистрирани във форума,
  изваждаш от тях тези, които според теб публикуват
  труд, който идва от тях самите и получаваш число
  което можеш да превърнеш в процент. Сам си свършваш
  работата и не се налага някой да "пита магическите топки"
  вместо теб. Готово!

  Не мисля че човека имаше предвид поети или композитори, може би
  имаше предвид писачи но използва "писатели" за да не звучи грубо.
  Активен

  ☺ ∞♥ oNe レo√乇
  flexuz
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 11

 • Град: Стара Загора
 • « Отговор #12 -: Март 12, 2013, 19:28:50 »

      Често хората казваме неща като на пример ............

  Здравей! Прочетох доста от коментарите по различните теми и .. въпросът ми е: 90% от регистрираните ли сте писатели ?


     Здравей и ти и добре дошъл!
   Не мисля че някой друг, освен модераторите
   имат отговор на въпросът ти. Можеш да им пратиш
   запитване чрез лично съобщение.
    Стана ми интересно, защо е важно за теб да знаеш това Усмивчица?
   

  Здравейте! Казвам се Людмил, роден съм на 30.10.80 и съм от Стара Загора. Проявих интерес към някои от темите, но ми направи голямо впечатление, че начина на изразяване на повечето тук е по-скоро, като на професионални художествени писатели, професионални "писатели на рубрики", преводачи на публикации от чужди сайтове и "цитатори" на абзаци от книги.
  Всъщност може би очаквах по-кратки и конкретни постове на лични мисли и самоанализи.
  Надявам се никой да не се чувства засегнат от моите първи впечатления.
  Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #13 -: Март 13, 2013, 07:36:55 »

  Цитат на: Житара
  преброяваш всички регистрирани във форума,
  изваждаш от тях тези, които според теб публикуват
  труд, който идва от тях самите и получаваш число
  което можеш да превърнеш в процент
  публикуват труд Ухилен
  Ами това предложение е още по-неразумно, трудоемко и нерационално.
  Да речем, че въпроса му е - дали всички или поне повечето сме автори на публикациите и това е един вид опит от негова страна да поднесе поздравленията си, относно ...писателските ни умения, които явно той открива у 90% от пишещите, което е ...меко казано озадачаващо.
  Цитат на: Житара
  Не мисля че човека имаше предвид поети или композитори, може би
  имаше предвид писачи но използва "писатели" за да не звучи грубо.
  Че какво му е грубото на писачи?!
  Въпроса и начина, по който го задава ги намирам за безкрайно неадекватни. Няма как да ги взема насериозно, а камо ли да ги намеря за особено интересни.
  Тепърва ставам, но ще нахвърлям 2-3 причини за да се аргументирам:

  1.Дори и да беше се постарал повече и да беше попитал "Ей, тези публикации тук вие ли ги съчинявате или ги преписвате от някъде?", няма как да му бъде отговорено по никакъв начин, така, че да бъде ориентиран дори и до приблизителна точност, а и не виждам защо му е. Единствения... що-годе разумен начин, за да установи това е... може би, да направи анкета, с въпрос "вие ли сте автори на мненията си" с отговори "да / не" и да чака резултатите.
  2.Щом толкова много е чел из форума, се предполага,  че може да забележи, когато има споменати източници и да се досети, че в случаите когато няма такива, значи автора на публикацията е автор на публикацията. Да, тогава резултатите също няма да са много точни, защото... Усмивчица знаем много случаи на форумци, които се самопровъзгласяват за автори, като тънко пропускат да отбележат източниците на "своите прозрения". Но аз, например, винаги ги хващам по правописните грешки и словореда Намигване
  Но иначе казано, щом не го мързи - значи вече трябва да има изградени впечатления, а не да ни пита нас какви сме.
  3. Щом толкова е чел, предполага се, че е забелязал секцията за авторско творчество, както и дневниците. При цялата тази възхитителна поезия, рисунки и прочее творби, споделено в рамките на форума, как точно прецени, че трябва да отправи подобно "запитване" в тази тема?
   
  Цитат на: flexuz
  Здравейте! Казвам се Людмил, роден съм на 30.10.80 и съм от Стара Загора.

  О, все кръгли числа. Вложи творчество.
  Здрасти ...Людмиле. Радвам се да се запознаем, макар и да не е това най-подходящото място във форума, за тези неща. Стара Загора Усмивчица Хубав град, с идеално разположение, но с много прави улици. Покрай тоя Тракийския си отживехте вие, ей. Поздрави Аязмото от вожда. Намигване
  Другото, за което ви завиждам е, че само там ви карат от всеобичното бургаско пиво, а както обичам да казвам - това е единственото хубаво нещо излезнало от Бургас и то не достига до София Тъжен .
  Цитат на: flexuz
  Проявих интерес към някои от темите, но ми направи голямо впечатление, че начина на изразяване на повечето тук е по-скоро, като на професионални художествени писатели, професионални "писатели на рубрики", преводачи на публикации от чужди сайтове и "цитатори" на абзаци от книги.

  Съжалявам, че ще се наложи да те разочаровам, Людмиле, но определено, щом смяташ така, не знам какво би казал, ако видиш една... наистина добре поднесена статия или публикация. Нас тук, по-скоро може да ни оприличиш като тийн говорилня, но не и като майстори на словото и печата, тъй като гаврите с родна реч са на особено дълбока почит от 90% от пишещите. Ухилен Ако това за теб означава писатели, значи да, тук 90% от пишещите са писатели. Намигване Ето колко лесно стигнахме до отговора.

  Цитат на: flexuz
  Всъщност може би очаквах по-кратки и конкретни постове на лични мисли и самоанализи.

  Сега разбирам, че за теб писател е човек, който пише дълги и широки текстове.
  Гледам, че си почти набор, та едва ли от скоро си в интернет и би трябвало да си забелязал, че 90% от форумите е пълно с писатели. Усмивчица
  Цитат на: flexuz
  Надявам се никой да не се чувства засегнат от моите първи впечатления.

  Това вече беше съвсем излишно. Няма кой да се засегне. Пък и обикновено се засягат от вторите впечатления Намигване
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright