Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3] 4   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Душата в очите ли се намира  (Прочетена 2994 пъти)
protoplasma
Гост
« Отговор #30 -: Юли 08, 2012, 18:49:22 »

Цитат на: Sue
Санги, те риболовците хващат най-големите китове Усмивчица.
Да  
С еееей такова око!
Цитат на: Sue
Случаят, описан в книгата беше астрална проекция към роднина на човек в беда.
 Хммм Сю... ...астралната проекция, (казано от простичък човек за простички хора по простичък начин) е - излизане на душата от тялото. Подчертавам - излизане! А едно нещо за да излезне, къде е трябвало да се намира преди това?
Даже някъде из форума бях качил литература по въпроса, с упражнения, ако някой желае да се вее из астрала и смята, че е голяма далавера. Мисълта ми е - нали се сещаш как ми е прозвучал разказа ти, по който си го разказала (а ти иначе, определено умееш да преразказваш). И ако някой от четящите не знае, че става въпрос за дух на покойник, който се явява на свой роднина, ще гледа като гущер близнал лимонена киселина.
Всъщност, дори не бяха точно роднини. Някакви мнооого далечни и това се установява впоследствие.
Цитат на: Sue
Човекът е бил в безсъзнание физически. Дал координатите къде да го търсят, за да го спасят. Просто "класика" в жанра Усмивчица

За щастие духом не е бил в безсъзнание  Ухилен
Между другото, подобна случка се е случвала на наша съфорумка. Братовчедка й се явява в сън и я упътва къде се намира, в момент, когато сума народ и полиция я търсят къде ли не. Накратко, че подробностите са гаднички - оказва се в тежко състояние и в невъзможност да се прибере, а още по-особеното е, че при едно забавяне от 10 минути и нямаше да се прибере никога.
Активен
mamagaya
Гост
« Отговор #31 -: Юли 08, 2012, 19:00:49 »

Транс, уточнение, може ли? Не подлежи на измерване със съвременна апаратура (земна). Също не са разработени психологически тестове за това. Това не значи, че някой ден няма да е възможно.аз мисля че наистина е така. Душата е част от Бога. нашата божествена същност. нашето скрито аз.

От ЦЯ­ЛОТО, което е Чистият Дух, надолу до най-грубата форма на Материята всичко трепти - колкото по-сил­на е вибрацията, толкова по-високо е нейното място в скалата. Вибрацията на Духа е с такава огромна сила и честота, че на практика той е в покой - точно както едно бързовъртящо се колело изглежда неподвижно. Усмивчица Усмивчица Усмивчица
Активен
Мъдрост и Хармония
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 164


 • Град: Навсякъде където има Светлина
 • « Отговор #32 -: Юли 08, 2012, 19:04:42 »

      Светлина към Всички
     Жив и Здрав, Меандър.
     Според твоите разсъждения който нямат никаква почва незнаеш от къде идваш и накъде си се запътил, и с твоето негативно отношение към моя ник да го сменя, Аз смятам че това не ти влиза във възможностите, ако сметна Аз Съм този който ще го смени и това дали ви харесва или не не ме вълнува това си е лично Мое Право да си слагам каквото си ИСКАМ.
    1. Явно чергата ти е много къса за да разбереш Истината.
    2. А Ти-Вие как стигна до това заключение, че има обекти без Душа.
    3. А къде е Съзнанието според тебе.
    4. Не води до знание а до Осъзнаване.
    5. Някой хора стигнали до пълното познание Живеят и са още Живи от много време
  в процес на медитация.
    6. Всеки извървява собствения си Път на Еволюция.
    7. Любовта не е в семейството а в самия теб и ти решаваш дали да я раздаваш, а не семейството.
    8.  П.С. следващия ми ник ще го сложа когато израсна за него.

   Както е казал Транс всичко е във Вибрацията и в зависимост с каква скорост Тя вибрира. Колкото по голяма е вибрацията толкова тя става по наситена като се  групира и образува материя. Вибрацията пренася Съзнанието в себе си, а Духа е съставната част.
    Любов към Всичко        
  Активен

  Всичко е Любов. Любовта е
  светлина, озаряваща за нас обекта и всички чувства към него. Любовта е
  възможна само към Бога и, съответно, възниква само тогава, когато ние видим
  Бога в обекта. Всеки един обогатява Бога с Любовта Си. Пътят към Бога е Любовта във Всичко. Божествена Хармония във Всичко.
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #33 -: Юли 08, 2012, 19:32:36 »

  А , Санги, не си ли беше жив като го намериха? Аз така помня.
  Ти мислиш, че става въпрос за книга на автора, който каза? Хмммм. Не знам. Както казах, книгата за мен е стара и отдавна четена. Там на едно под духове са описани такива излизания и енергийни отпечатъци.

  Концентрираната енергия около очите е от друг автор Усмивчица.

  За мен има само два случая на ПЪЛНО излизане- смърт и смяна на душата в тялото. През останалото време винаги част от енергията е "горе", друга в тялото. Не някъде, а навсякъде в тялото. При астрално излизане,малка част от душата остава с тялото. Едната причина- по - лесно е да се слееш със себе си, отколкото (втората причина) да започваш свързването с тялото отново. Старите души го правят бързо, но мисля, че си остава шокиращо преживяване.

  Усмивчица
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #34 -: Юли 08, 2012, 20:20:44 »

  Цитат на: Транс
  Душата е част от Бога. нашата божествена същност. нашето скрито аз.
  Дух/душа/тяло.
  Това, което си описал е дух. Това е божествената частица, която няма нищо общо с нас и ни се дава назаем така, както тялото ни се дава назаем от Майката Природа.
  Душата - това сме ние.  
  Ако някой... реши да вникне и осъзнае разликата между дух и душа, скоро ще се запита следното: "Ако духа е "плът" от Твореца, то тогава душата от какво е?". Готовите отговори до нищо добро няма да доведат и само ще се увеличат въпросите.
  Цитат на: Sue
  А , Санги, не си ли беше жив като го намериха? Аз така помня.
  Правилно помниш. На косъм го намериха, точно както случая, който ти описах.
  Цитат на: Sue
  Ти мислиш, че става въпрос за книга на автора, който каза?
  Алън Кардик ли? ...Съвсем не.
  Цитат на: Sue
  За мен има само два случая на ПЪЛНО излизане- смърт и смяна на душата в тялото.
  При второто пълно ли е излизането? Спиритуалистите, според теб и тези, които наричате "канали", значи се отделят от душата си напълно, така ли? Или... нямат такава?
  Цитат на: Sue
  През останалото време винаги част от енергията е "горе", друга в тялото. Не някъде, а навсякъде в тялото. При астрално излизане,малка част от душата остава с тялото.
  Интересно.
  Е... все пак, щом така ги виждаш нещата.
  Цитат на: Sue
  Едната причина- по - лесно е да се слееш със себе си
  Лесно нема.
  Цитат на: meander
  Много ме "кефят" майсторите на приказването и копи пействането,кат Мъдрост и Хармония
  Е, поне си му споменал ника. Сещам се и за по-лукави случаи.
  И все пак, опитай се да се въздържаш, meander. МИХ е малко момче и е добре с повече разбиране да се отнасяме. Не ме разбирай погрешно - не ти чета морал. Това са неща, които си ги знаеш, аз само те подсещам.
  Защото виж сега какво се получава.
  Цитат на: Мъдрост и Хармония
  Според твоите разсъждения който нямат никаква почва незнаеш от къде идваш и накъде си се запътил
  Това е пример, който му е даден отвън. Никакво основание за да твърди нито едно от тези неща, нито довод или причина, освен - да те сдуха. Ясно е, че няма да успее, но опитай се да му дадеш пример как се постъпва в такива ситуации, така, сякаш ти е син.  
  Цитат на: Мъдрост и Хармония
  Аз Съм този който ще го смени и това дали ви харесва или не не ме вълнува това си е лично Мое Право да си слагам каквото си ИСКАМ.
  Изглежда съм пропуснал нещо. Да, точно така е, приятелю. Можеш да си сложиш каквото си поискаш и да напишеш каквото си поискаш, стига да не е в разрив с някои правила.
  Прав си за това, което казваш, но не и за начина, по който го казваш. По този начин каквото и да кажеш, ще подразниш човека, на който го казваш и ти знаеш много добре това, поради което държа да се поправиш!
  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #35 -: Юли 08, 2012, 20:50:54 »

  Спиритистите излизат на разходка, само оставят малка част от тях свързана с тялото. Стават наблюдатели или "забравят" на същия принцип, на който забравме сънищата си.
  Говоря и в двата случая за "смърт". Дори при замяната. Едната душа напуска земния план.
  Това си е мое виждане. Усмивчица Аз нямам навика да ходя осъзнато в астрала.Усмивчица нито да се гледам отгоре. Но си мисля, че сребърната нишка е връзка към искрица душа.
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #36 -: Юли 08, 2012, 21:24:56 »

  Всяко напомняне за предишното единство докосва чув­ствителните струни на душата. След възникването на чо­вешкия език този на душата постепенно атрофира. Хората прекалено се увличат от езика на разума и затова с времето той излиза на първо място. Според легендата за Вавилон­ската кула боговете се разгневили на хората, че решили да построят съоръжение до небесата, затова смесили езиците им и те престанали да се разбират взаимно.
  Всъщност повечето митове и легенди са истина, но ис­тина в интерпретацията на понятията на разума. Възможно е високата кула да е метафора, изразяваща постигнатото от хората могъщество, когато са придобили способността осъзнато да формулират волята си на езика на разума. Как­то вече беше посочено, душата може да усеща вятъра на външното намерение, но тя не в в състояние да вдигне платното, за да използва този вятър. Волята на разума вдига платното. Волята е атрибут на осъзнатостта.
  Активен
  Old_Soul
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59

 • Град: Pleven
 • « Отговор #37 -: Юли 08, 2012, 23:32:34 »

  Душата и съзнанието са две различни неща. Съзнанието не може да бъде прикрепено към определена част от тялото - по време на медитация то се издига към по-горните чакри и дори понякога извън тялото. По време на сън също може да излезе.
  Душата обитава областа на аджна чакра и когато напусне физическото тяло то става по-леко с 21 грама.
  Хората без душа - обикновено не могат да живеят дълго, защото изпълняват деструктивна програма. Свикнали сме да ги наричаме зомбита.
  Активен
  mamagaya
  Гост
  « Отговор #38 -: Юли 09, 2012, 14:13:26 »


  Хората без душа - обикновено не могат да живеят дълго, защото изпълняват деструктивна програма. Свикнали сме да ги наричаме зомбита.

  А съществуват ли хора с няколко души.
  Активен
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #39 -: Юли 10, 2012, 20:38:09 »

  Здравей Транс .
  Цитат
  А съществуват ли хора с няколко души.
  А какво те наведе на тази мисъл???
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #40 -: Юли 10, 2012, 23:46:28 »

  Здравей sanguinary .
  Ако обичаш -
  Цитат
  Ясно е, че няма да успее, но опитай се да му дадеш пример как се постъпва в такива ситуации, така, сякаш ти е син

  Източник: http://indigota.com/index.php?action=post;topic=6091.30;num_replies=41#ixzz20FqbtHNI
  остави на мене, аз да си правя синовете,или да приема някого за такъв!!!
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  Old_Soul
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59

 • Град: Pleven
 • « Отговор #41 -: Юли 11, 2012, 23:29:42 »

  Здравей Транс .
  Цитат
  А съществуват ли хора с няколко души.
  А какво те наведе на тази мисъл???
  Живи и здрави.
  Ето няколко линка, които показват, че въпроса на Транс е съвсем резонен:

  http://btvnews.bg/708433980-Momche_padna_ot_tretiya_etaj_na_stolichno_uchilishte.html
  http://www.dlshq.org/download/kundalini.htm#_VPID_129
  http://indigota.com/index.php?topic=6004.0

  Проблема е, че едва ли скоро някой ще може да му отговори изчерпателно, защото можем само да предполагаме какво влиза в другото тяло: дали само съзнание или съзнание в комплект с душа.
  Активен
  Финист
  Финист
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 140


  WWW
  « Отговор #42 -: Август 09, 2012, 13:27:48 »

  Цитат
  Нищо не разбрах...
  Това което ми стана ясно  от прочитането на езотерична литература е че душата не е чак в очите.
  Преди време когато зададох въпроса "къде в тялото се намира душата", един човек ми наля чаша вода до ръба и ме пита къде в чашата се намира водата - на дъното, на ръба, по средата или другаде. След това пусна чашата в една кофа с вода, и ми пита пак "къде сега е водата в чашата", "а ако тая чаша я метна в черно море, къде ще е в нея водата?"
  Има едно такова схващане, че не душата е в тялото, а че тялото е в душата.
  Бих могъл да го перифразирам така в компютърна тематика: къде в твоя аватар на този форум си ти? Или може би аватарът е част от теб?
  Згреших

  Цитат
  Чела съм, че в областта на очите енергията на душата е най-концентрирана.
  "С душата според славянските традиици, се съотнасяли три части на тялото. Преди всичко гръдният кош, за който казват, че е "широка душа". [...] След това са очите, които отвъдната гарванова птица изкълвава и така отнася душата на своя владетел - Чернобог. Защо? А нима не е той, Черният, който върти костите на мъртвите и ги подготвя за ново раждане. [...]  И накрая, петите, където душата се скрива от само себе си, когато е уплашена, за да е по-близо до предците [...] " (мой превод от Гаврилов Д.А, Наговицын А.Е. - Боги славян. Язычество. Традиция)


  Цитат
  А съществуват ли хора с няколко души.
  "[...] Освен главната личностна душа, както вече указахме, според представите на етруските човек имал още две души.
  [...] Основната личностна душа на човека се намирала в главата му. Втората емоционална душа, свързана с Подземния свят, се намирала в черния дроб. Тя свързвала човека с повелите на мирозданието и ги предавала чрез емоциите и чувстната от по-нисък порядък.
  [...] Третата душа на човека, изглежда, че считала душата намираща се в сърцето и аортата. Тя не носела личностни черти, но се разбирала като родова душа, свързана с определена местност или семейство-фамилия.
  " (мой превод от http://www.kladina.narod.ru/nagovitsin/part_3.htm)

  "Според вярванията на угрите(коренни сибирски народи) Човек има няколко души: 5 мъжът и 4 жената. Това са душата-сянка, отлитащата душа, сънната душа, възраждащата се душа, силата. Жената имала само първите четире." (мой превод от http://www.etnic.ru/edu/ugry/ugry16.html)

  Доколкото съм чел и при египтяните има подобен възглед - душата-Ка, душата-Ба, душата-сърце-Анкх, че и други някакви имаше...

  Активен
  Финист
  Финист
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 140


  WWW
  « Отговор #43 -: Август 09, 2012, 13:43:37 »

  Освен това съществуват системи, на които и аз самият днес съм привърженик, които считат че човек няма душа, а само "семе" на такава, и в зависимост от живота му това семе прораства в различна степен... или въобще не прораства, а умира окончателно... в подобен възглед само ако човек успее до края на живота си да създаде някаква душа, или поне някакво подобие на такава, има възможност да се роди отново като човек, и само защото предишното си съществувание е успял да създаде такава, сега е човек.

  От тази гледна точка въпроси от тип "къде се намира душата" или "бихте ли си продали душата" са напълно безмислени, просто защото душа няма!
  Активен
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #44 -: Август 10, 2012, 18:52:27 »

  Здравейте.
  Обърнете  внимание на рода , на тяло, душа и дух.
  Българския е невероятен език.При него лъжа не минава.
  Живи и здрави.
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  Страници:  1 2 [3] 4   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Къде се намира Адът?
  Любопитни факти
  Аэ съм 11 2624 Последна<br />публикация Юли 09, 2012, 09:11:15
  от ~Schwarze_Sonne~
  Цветът на очите « 1 2 »
  Обща тематика
  Eona Lightholder 15 6231 Последна<br />публикация Август 31, 2011, 19:39:38
  от ИВЕВЕ
  Вар в очите
  Изцеление от природата
  Админ 0 4397 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 19:04:37
  от Админ
  Възпаление на очите
  Изцеление от природата
  Админ 1 4362 Последна<br />публикация Февруари 23, 2011, 11:11:14
  от Administrator
  Перде на очите
  Изцеление от природата
  Админ 0 15062 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 21:52:57
  от Админ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright