Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Грег Брейдън - Седемте огледала на Есеите за взаимоотношения  (Прочетена 2084 пъти)
Pavlina Nikolova
Pavlina Nikolova
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 19


 • Град: София
 • pavlina.s.nikolova
  WWW
  « -: Юли 04, 2012, 18:30:02 »

  Древните Есеи може би определили най-добре ролята на нашите лични взаимоотношения чрез Седемте Загадки, които нарекли ОГЛЕДАЛА на Взаимоотношенията, които ние ще преживеем, всеки един от нас по време на своя живот, просто като живеем живота в присъствието един на друг.

  Всеки момент от нашия живот реалността, в която сме се превърнали вътре в себе си, е огледално отразена към нас. Тя е отразена чрез действията и изборите,
  чрез думите на онези, които ни заобикалят.

  Предлагаме ви да преживеете първите 4 огледала с разказа на Грег Брейдън.
  Една вълнуваща история идваща от древните ни предци, която ще ви помогне да прозрете, разберете и освободите някои много интимни моменти от вашия живот, които досега никой не е успявал да разтълкува.

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Fmm_NVvfN1I" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Fmm_NVvfN1I</a>
  Активен

  Pavlina Nikolova
  Pavlina Nikolova
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 19


 • Град: София
 • pavlina.s.nikolova
  WWW
  « Отговор #1 -: Октомври 13, 2012, 20:31:24 »

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=JNtEgkrpmHg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=JNtEgkrpmHg</a>

  Древните Есеи обособили в Седем огледала-загадки, онова което всеки един човек на земята ще преживее във взаимоотношенията си с другите хора с цел да опознае себе си по-добре.

  Тази информация ни се разкрива в посока от по-лесно забележимите огледала към по-скритите в нашия живот.

  Настоящето видео съдържа последните 3 огледала на Есеите - 5то, 6то и 7мо огледало.

  Прилага и един картък коментар по тези огледала, който може да спомогне за по-дълбокото им разбиране. Така или ианче, както казва Грег Брейдън те ни се случват рано или късно и действително ако сте ги срещнали в живота си и по-лесно ги виждате и разбирате.

  Разказа на Грег Брейдън за огледалата на Есеите, които ни помагат да опознаем себе си чрез взаимоотношенията си с другите, продължава с 3 по-сложни и по-скрити огледала.
  Но колкото са по-трудни за отркиване те, толкова по-голяма трансформираща сила имат над нашия живот, когато ги открием и осъзнаем.

  5тото Огледало на Есеите засяга една тема, която обикновено повечето хора смятат за нещо, което не оказва влияние в живота ни. Но дали това е точно така?

  5тото огледало на Есеите
  -  показва връзката ни с нашия Създател - В какво вярваме ние и какво очакваме от нашия Създател, как мислим, че Той гледа на нас, и как ние Го възприемаме. Това, което вярваме бива отразено от огледалото, което нашите земни родители, хората които са ни отгледали, държат пред нас. Ние проектираме нашите собствени вярвания и очаквания за това какъв е Създателя и как ни възприема Той, върху земните си родители. Това е в соновата на много неразбирателство и провокации в отношенията родители-дете.

  Но след като огледалото се осъзнае ние можем да поправим отношенията си с нашите земни родители с дълбокото разбиране, че те само са спомагали, държали са ценно огледало, което да ни помогне да опознаем себе си и връзката със Създателя. Да осъзнаем, че не те, а ние виждаме себе си несъвършени, че това са нашите грешни убеждения, защото вярваме че Създателят критикува, осъжда и ни обича, само когато сме перфектни...!

  Връзката с родителите може да се излекува и по обратният път - осъзнавайки и виждайки Създателя ни, нашият небесен баща както го нарича Грег Рейдън, в истинската му светлина,на безкрайна любов, състадание, приемане, лекота.

  Тогава и връзката ни със земните ни родители бива излекувана, защото е излекувана онази изначалната, заради която огледалото е действало на първо място. Сега вече няма нужда от него.

  6тото огледало на Есеите - е наречено с провокиращото име "Тъмната нощ на Душата". Това огледало е най-силното от всички 7 огледала, за които ще чуете Грег Брейдън да говори.

  Рано или късно в нашия живот всеки от нас трябва да с изправи пред това огледало и да опознае себе си гледайки в лицето едно голямо предизвикателство. Такова предизвикателство, с каквото преди в живота си не сте се сблъсквали, за което нямате база за сравнение и не знаете как да реагирате, което ви поставя на най-голямото изпитание в живота ви - да останете абсолютно насаме със себе си, разголени, без защитата и комфорта на дотогавашните ви вярвания и убеждения.

  "Тъмната нощ на душата" ни помага да видим истинското си аз, да видим себе си и да проявим своите умения и опит, натрупаната мъдрост до този момент от живота си. Това огледало се случва винаги и само тогава, когато ние вече сме готови, когато сме развили у сбе си онова майсторство и умения, онази сила, която е необходима, за да преминем докрай предизвикателството с грация, лекота и достойнство.

  Това огледало ни показва също и че всяко събитие от нашия живот е перфектно и естествено. Като една необходима и важна брънка от космическия ред, всяко едно събитие е в хармония и служи на цялата верига, на Цялото, и без него не бихме имали възможността да се учим и придвижваме напред в живота, напред в растежа и развитието си.

  Но за да достигнем това осъзнаване, ние трябва да можем да виждаме всички гледни точки, да осъзнаем какво е Светлина и мрак в нашия свят и каква роля имат те.
  Само, когато стигнем до това и сами се уверим, че това са две неразделни части на едно цяло, че всяка болка и страдание, което ни се случва идва поради погрешните вярвания и убеждения, че те са различни сили. Че едната е добра, а другата лоша, че едната ни закриля, а другата вгорчава живота ни...

  И това може да се осъзнае и разбере тогава, когато видим как в живота ни едно привидно негативно събитие е довело до огромни положителни промени в съзнанието ни, в живота ни, в начина ни на мислене, в отношенията и реакцията ни към другите хора, към всичко.

  Когато едно привидно негативно събитие, което някои наричат мрак, тъмина, зло, доведе до такива промени, които засегнат живота на повече хора, които отворят сърцата ни за състрадание, взаимопомощ, любов без ограничение, тогава как можем да смятаме, че първоначалната сила, която е породила това трансформиращо събитие е лоша, тъмна или негативна...

  Светлината и мрака са двете лица на една й съща Сила на земята, която ни дава възможността да живеем в условия подходящи за нашето развитие, когато можем да проявяваме и да опознаваме себе си в среда, която ни кара да се променяме, да се движим напред.

  Когато осъзнаем тази дълбока истина, няма повече от какво да се страхуваме... защото всичко което е; всичко което е съществувало, сега съществува и ще се появява в нашия свят е ПЕРФЕКТНО и естествено!

  Всичко идва от Източника, от Създателя, от тази Сила... Тогава само и единствено ние самите можем да си създадем изкуствено страх, ако забравим тази истина, че нищо не е случайно, хаотично или без ред и причина... Ако забравим, че всяко нещо ни служи и ни помага да проявяваме своите качества и умения и да вървим напред.

  Дори и към момента да не го осъзнаваме напълно, да не виждаме сложните взаимовръзки, дълбоките причини, поради които дадено събитие ни се случва... Проявявайки търпение и увереност, че всичко е за добро и вяра, че ние ще видим това добро, че с времето то ще се разкрие и ще го почувстваме... Това може да ни помогне да преминем с ясно съзнание и по-голяма лекота през всяко изпитание.

  7то огледало на Есеите - е огедалото на Съвършенството - което ни напомня, че трябва да ПОЗВОЛИМ в живота си съществуване на съвършенство и несъвършенство.

  Животът е перфектен и напълно съвършен такъв какъвто е.

  Всеки един от нас сам по себе си е създаден перфектен - точно както Създателя, който го е сътворил.

  Единствено, когато мериш това съвършенно създание- човека - по някаква мярка извън самия него, само тогава може да го видиш като несъвършен. Само тогава можеш да създадеш болка и страдание.

  Това огледало ни показва и ни кани да опознаем себе си като приемем съвършенството на всичко, такова каквото е.

  Ако поискам да се оцените в различни критерии - външен вид, атлетичност и спортни умения, комуникативност, академични постижения, любовни умения и т.н... как виждате себе си?

  За отговора на тези въпроси не ви трябва време, както казва Грег Брейдън. Ако виждате себе си като нещо различно от съвършени, значи вие се опитвате да се мерите и сравните с нещо, което е външно на вас, с модел и образец, който е извън вас, създаден от някой друг...

  7то огледало на Есеите ни напомня кои сме ние и какво сме. Напомня ни, че винаги, когато сме положили всички усилия към дадения момент и сме дали най-доброто от себе си, ние сме съвършени. Стига да правим най-доброто, на което сме способни... и това е достатъчно... Ние сме съвършени. Не трябва да се сравняваме с нищо извън нас самите.

  Източник: http://www.silvacourses.bg/index.php/forum/8-polezna-informatziya-i-prilozhenieto-j-v-nashiya-zhivot/79-sedemte-ogledala-na-eseite-i-prilozhenieto-v-zhivota#100
  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #2 -: Ноември 29, 2012, 18:45:06 »

  Перфектно и добре представено , темата е важна , видеото също , само се изисква да помислите и да обработите , казаното .... 
  На всякъде ни се показва върху какво да работим и къде бъркаме , важно е да видим и да променим ...
  Така променяме човека срещу нас , той е отражения на нас ... или ако променим нас вътрешно ще променим и света.
  Благодаря Pavlina Nikolova
  Активен

  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright