Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Някой,някога срещал ли е СРОДНАТА СИ ДУША?!  (Прочетена 2654 пъти)
~Schwarze_Sonne~
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « -: Юни 22, 2012, 17:12:25 »

  Някой от вас смята ли ,че съществуват "Сродните Души" ?!

  - Във физическо тяло (тук на Земята) ?
  - В Духовния Свят ?

  Имали ли сте срещи с ТЯХ ?! ( защото не задължително да е само една и по пол )

  Защо са с нас,само когато се нуждаем от тях? А след това отново си отиват?

  Възможно ли е да ги задържим около себе си ?!
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  infinity
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 30

  space,extent of time or quantity without limits

  « Отговор #1 -: Юни 22, 2012, 17:53:10 »

  да
  Активен

  Videmus nunc per speculum et in aenigmate
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #2 -: Юни 22, 2012, 23:19:02 »

  Сродната душа като човек може в първия момент да искаш да я убиеш по най-жестокия начин, но ако осъзнаеш и приемеш, че срещу тебе стои твоя огледален образ, много бързо ще се влюбиш до уши в нея/него. Това ще е, защото ще осъзнаеш, че това е твоя шанс за израстване. Например аз срещнах своята сродна душа под формата на малкия брат на една моя съученичка. С него отначало си бяхме странни, но в един момент се влюбихме един в друг и даже успяха от завист другите да изковат слуха, че сме любовници. Даже сега ревем един за друг. Но чувството да си с най-близкия си духом човек е като да потъваш в една яма с топла, гъста и мека кал - усещаш как енергията те обгръща и гали.
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  BaDBluEeYeS
  Witness of a miracles
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 68


 • Град: Ямбол
 • « Отговор #3 -: Юни 23, 2012, 08:51:53 »

   Всеки човек има няколко сродни души. Наричаме ги приятели. Това, което ти имаш предвид, може би е душата близнак, защото сродна душа и душа близнак са две сходни и в същото време много различни понятия.
   На човек му се дават много малко общи прераждания с душата му близнак, ако не се лъжа 12. През повечето време обаче едната душа е горе и подпомага , тази което е долу.
   Когато се срещнат двете души става чудо и е наистина прекрасно. Но само човек, които се е докосвал до това може да го разбере и оцени.
   На въпросът ти дали съм срещнала сродната си душа ще кажа така - да срещнала съм няколко мои сродни души. Всички са прекрасни хора и ги обожавам, а колкото до душата ми близнак.... Усмивчица Да! И това е най-прекрасното , най-невероятното и истинско нещо, което някога ми се е случвало.
   
  Цитат
  Защо са с нас,само когато се нуждаем от тях? А след това отново си отиват?
  Защо реши, че те са с нас, само когато се нуждаем от тях? Напротив ВИНАГИ са с нас и когато имаме и когато нямаме нужда. Срещнем ли ги веднъж никога не си отиват от нас. Знаеш ли защо? Защото са в сърцата ни и няма нищо по-прекрасно от това!
  Цитат
  Възможно ли е да ги задържим около себе си ?!
  А защо трябва да се опитваме да задържаме някого до себе си?! Когато има такава ЛЮБОВ всичко е безусловно даваш без да искаш да получаваш. Обичаш без да притежаваш. Самата дума "задържам" ми се струва някак егоистична. А когато има много егоизъм няма място за Любов. Защото Тя е себеотрицание, а не себезадоволяване. Има една приказка, малко клиширана, но много вярна : "Ако обичаш някого пусни го на свобода, ако той те обича никога няма да си тръгне от теб".
   Надявам се моят отговор да ти е бил поне мъничко полезен.
  Активен

  За сините очи, розовата душа и животът ми в лилаво
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #4 -: Юни 23, 2012, 11:43:38 »

  Ами виж сега, Галче, ти си права - ако наистина обичаш някого, той ще го усети и няма да сте разделени никога. Моя човек ти го знаеш какви перипетии сме имали с него, той сега е далеко от мене, но това беше, защото на база близостта си започнахме да прекаляваме и ако малко не ни бяха раздалечили обстоятелствата, не се знаеше докъде щяхме да се докараме. Но това ни даде шанс да си разширим полезрението и предвещаната ни за 2018 среща ще изненада и двама ни, абсолютно съм уверен.

  Но аз се надявам, че това е за добро.
  « Последна редакция: Юни 23, 2012, 12:47:20 от INDI-GO-STAGER » Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  един човек 7777
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 8

  « Отговор #5 -: Юни 23, 2012, 13:11:12 »

  Първо,"Сродна душа",може да се нарече,човек,който интуитивно усещаш-че е ттози,с когото много си приличате(характер ,навици,принципи,порядки)имате много общи неща...
  Второ-човек,с който имате почти еднакви изпитания в живота(житейски).,една цел,дори и една мисъл....При двете ситуации за "Сродни души" това се усеща интуитивно под каквато и да е форма.(среща,случаен поглед, телевизия,компютър,писмо,телефон).
  Сродна душа  много рядко има във "духовна"форма.(при хора,които имат роднинска(или друга) връзка и генетично имат дарба да са с голям заряд на енергия,вибрации,интелект...Само,че такава "сродна душа",може само да "витае" околу теб, с цел да ти помогне при решаване на даден проблем,и или при голяма радост,щастие (рядко живият ги вижда)-много малък е процента в който "помагат",защото така опитвайки се да помогнат,те знаят,че пречат,на другия да извърви пътя си.По-скоро,с появата си,обикновено,карат човек да се замисли  над  живота си и сам да намери решението за себе си...
  Активен
  zvezdichka
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 240


  Нека бъде вечна светлина!

  « Отговор #6 -: Юни 23, 2012, 14:11:51 »

  Тази тема ми е малко

  Усеща се сродната душа,за мен става въпрос за усещане,преливане,топлина.
  Сещам се ,че сега ми се случи нещо такова, необяснимо в един магазин
  Ще споделя,че е много готино:))
  Гледах стоките и избирах, и усетих присъствие,топлина все едно ме галеше:))в следващият момент се обърнах и го видях,беше същият мъж ,който преди месец бях срещнала и пак в същият магазин,който тогава ме гледаше,обръщаше се с едни големи искрени очи,все едно ме познаваше и искаше нещо да ми каже,беше с жена си и едно прекрасно момченце,не разбирах защо ме гледаше така,беше като ударен с мокър парцал:)) все едно видя ангел или призрак.Обръщаше се да ме погледне и ме гледаше право в очите.И самият поглед беше ясен,чист,като проникновение.Стана ми неудобно от жена му, тя  беше търпелива:)В един момент се отвърщах,че стана страшно неудобно,защото буквално не сваляше очи от мен.И ме гледаше в очите:)После  се заговорих с една позната и той профуча с колата,пред мен и ме гледаше Усмивчица))Беше като нещо необяснимо!

  Активен
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #7 -: Юни 23, 2012, 14:44:33 »

  Аз забравих да споделя, че това момче, с което най-вероятно сме сродни души, като се прегърнем, всичко наоколо сякаш се стапя в пламък от Браунов газ - имаме чувството, че сякаш сме в някаква капсула затворени и сме само ние в нея, а нейният обем е безкраен. Освен това, през нас минава нещо като електрически импулси, които ни карат после да сме изтръпнали поне два-три дни след това, а най-накрая имаме чувството, че ще се подмокрим, ако продължи това нещо по-дълго.

  И освен това искам да споделя нещо от нашите лични преживявания:

  Един път бяхме на гости с преспиване с него у един негов познат, където имаше място сигурно за половин прогимназия да спят наведнъж. Купонясвахме яко докъмто един часа и след това си легнахме. всички от купона се изредиха да се въртят и пъшкат около мене и накрая дойде редът той да дойде да спи с мене. Легна момчето, завихме се и за секунди заспахме. И тук идва интересното.
  Като се събуждам другата сутрин в девет и половина, той се увил около мене и ме прегръща. Опитах се на няколко пъти да се измъкна от нежната му прегръдка, но не успях. Накрая и аз го прегърнах и когато и той се събуди, каза, че това, което усеща, е може би най-прекрасното чувство, което е изпитвал някога. Сякаш беше се натъпкал с наркотици - толкова замечтано гледаше после две седмици.

  Тъй че сродните души са нещо уникално. Трябва да се радваме дори на всяка наносекунда с тях, защото те са една наша естествено продължаваща ни половинка. Трябва да се радваме, че правят глупости, защото без тях не бихме видели какви възможности стоят пред нас и така нататък. Това е една много ценна част от битието ни!
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #8 -: Юни 23, 2012, 19:48:12 »

  Ха, Звездичката, на мен ми се случи нещо подобно. На летище, докато се връщах от някакъв курс и обикалях с един колега магазините на летището в зоната на гейтовете. Наистина контактът с поглед е мигновен и различен от това, което е при влюбване от пръв поглед. Или при заглеждането на "нещо хубаво". Независимо, дали си обекта или заглеждаш... Няма сексуална нотка.
  Сякаш виждаш друга част от душата си. Ти си , но в друго тяло.
  Ноооо.. като в прозата на живота, не се престраших да ползвам клишето "Здравейте, познаваме ли се от някъде?"

  Знам, че никога няма да срещна този човек отново в живота си. А с годините дори споменът за лицето избледнява. Остава само усещането за срещата. Понякога се чудя кой е и къде ли по света живее? И дали усещането нямаше да изчезне, ако го бях заговорила ?
  Активен
  Norbit77
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 10

  « Отговор #9 -: Юни 23, 2012, 21:54:51 »

  познато! мноооого познато! особено гледането право в очите  .... обаче моята история не е ограничена в една среща ... дълго е и малко като в приказките ... мисля че е крайно време да отворя дневник и аз ... само че все още имам проблеми с писането на кирилица
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #10 -: Юни 25, 2012, 16:53:39 »

  Цитат на: Primal

  Някой от вас смята ли ,че съществуват "Сродните Души" ?!
  - Във физическо тяло (тук на Земята) ?
  - В Духовния Свят ?
  Същото е като в материалния свят. Ти как смяташ - имаш ли роднини, приятели, хора, с които си на едно равнище и такива, които приемаш за авторитети?
  В духовен план е същото, само където, там няма роднини по кръв.
  Добре е да се започва от основата. Като начало, затвори очи и се опитай да осъзнаеш, че всички души са сродни души.
  Цитат на: Primal
  защото не задължително да е само една и по пол
  Ами там е работата, че не е, но повечето хора, както и тук гледам,  избързат доста със заключенията и изводите - след едно сетивно удоволствие, решават, че това им е сродна душа.
  Цитат на: Primal
  Защо са с нас,само когато се нуждаем от тях? А след това отново си отиват?
  Кой ти ги говори тия?
  Цитат на: Primal
  Възможно ли е да ги задържим около себе си ?!
  Възможно ли е да задържим човек около себе си? Възможно ли е да задържим себе си?
  Цитат на: INDI
  Сродната душа като човек може в първия момент да искаш да я убиеш по най-жестокия начин, но ако осъзнаеш и приемеш, че срещу тебе стои твоя огледален образ, много бързо ще се влюбиш до уши в нея/него.
  Силните емоции не са индикатор за духовна връзка, но от друга страна - тя е предпоставка за силни емоции, проявяващи се дори и в иначе безчувствени хора. Най-вече в такива. И тогава е знак, да. Но ако човек пилее емоциите си, по време на житейския път, трудно ще разпознае разликата им, когато срещне "неговия човек". Усеща някакви различия, но ги отдава на други фактори, принизявайки ги на нивото на сетивните възприятия и заблуди.
  Цитат на: INDI
  Например аз срещнах своята сродна душа под формата на малкия брат на една моя съученичка.
  Честито!
  Цитат на: INDI
  С него отначало си бяхме странни, но в един момент се влюбихме един в друг
  В един момент значи се влюбихте  Ухилен И в края на този момент какво? Разлюбихте ли се? Веселяк
  Цитат на: INDI
  успяха от завист другите да изковат слуха, че сме любовници.
  Ти омъжена ли си? Какви любовници? Пък и нека си коват, това им е работата. Въпроса е ти/вие да се справиш/те с това дребно препятствие, сковано от завист. Ако такава дреболия ви спре, то тогава по-добре не се напъвайте.
  Цитат на: INDI
  Даже сега ревем един за друг.
  “Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост. Всъщност, за първото не съм сигурен.”
  Айнщайн
  Цитат на: INDI
  Но чувството да си с най-близкия си духом човек е като да потъваш в една яма с топла, гъста и мека кал - усещаш как енергията те обгръща и гали.
  Имаш поетични заложби. Развивай ги.
  Цитат на: BaDBluEeYeS
  Всеки човек има няколко сродни души. Наричаме ги приятели.
  Всички души са сродни души.  Въпроса с приятелството е малко особен.
  В един обичаен вариант, това са хора, с които ни срещат обстоятелства и определени събития. Съученици, съседи, съмишленици и т.н. Няма нищо общо със степента на духовна свързаност.
  Цитат на: BaDBluEeYeS
  сродна душа и душа близнак са две сходни и в същото време много различни понятия.
  Всички души са сродни души. Това, че някой “роднина” ти е по-близък от друг, не го прави сходен или различен. Просто ти е по-близък. Това, че някой не искаш да го виждаш и чуваш, да не би да значи, че ти е духовен враг? Веселяк
  Цитат на: BaDBluEeYeS
  На човек му се дават много малко общи прераждания с душата му близнак, ако не се лъжа 12. През повечето време обаче едната душа е горе и подпомага , тази което е долу.
  Няма как да взема насериозно подобно твърдение. Източниците ви са безкрайно безпощадни към вас.
  Цитат на: BaDBluEeYeS
  Когато се срещнат двете души става чудо и е наистина прекрасно. Но само човек, които се е докосвал до това може да го разбере и оцени.
  Физическата среща не е определяща за съществуването на ...близначната душа, както я наричате. Това ..”прекрасно чувство”  при хората, осъзнаващи духовната си същност и връзки, е перманенентно. Да, когато познае в някой, една от тези връзки и още повече – себе си е наистина звездно. Друго си е да добиеш картина и звук... но сетивата са си сетива. Те са ограничени и не определят почти нищо. [/right]Самоограничавайки се в сетивните си възприятия, човек губи същността... дълбочината, истинното, непреходоното в себе. Това, автоматически предопределя невъзможността му да се отдаде пълноценно на тази свързаност, дори и да е налична. Тъй като са ...както казвате “близначни души”, а това, явно означава – една душа в две или повече тела, това означава, че нивото им на духовно развитие и осъзнаване е сходно и дори еднакво. Е... ако са high level, нормално е да се познаят в първата секунда и да се получи експлозия на чувства и емоции, непознати до тогава и на двамата.
  Цитат на: BaDBluEeYeS
  Цитат
  Защо са с нас,само когато се нуждаем от тях? А след това отново си отиват?
  Защо реши, че те са с нас, само когато се нуждаем от тях? Напротив ВИНАГИ са с нас и когато имаме и когато нямаме нужда. Срещнем ли ги веднъж никога не си отиват от нас. Знаеш ли защо? Защото са в сърцата ни и няма нищо по-прекрасно от това!
  Това е така, но една малка поправка – няма нужда да ги срещаме. И преди да ги срещнем пак са с нас, но то пак е според равнището на осъзнаване. Някои и да ги срещнат – все тая, а други и без да ги срещат, осъзнават свързаността си с тях.
  Цитат на: BaDBluEeYeS
  когато има много егоизъм няма място за Любов. Защото Тя е себеотрицание, а не себезадоволяване.
  Тука добре си го казала.
  Цитат на: BaDBluEeYeS
  Има една приказка, малко клиширана, но много вярна : "Ако обичаш някого пусни го на свобода, ако той те обича никога няма да си тръгне от теб".
  Не е точно така лафа, но да не издребнявам. Всъщност, работата е там, че когато човек е сигурен, че птичето ще излети, няма да го пусне никога.
  Ще го гледа как угасва, как губи от цвета си, ще чува как песните му заглъхват, но няма да го пусне. Защо? Защото човека не е вкопчен толкова  в песните и в цвета на животинчето, а в усещането, че не му  е празна клетката.
  Цитат на: INDI-GO
  ако наистина обичаш някого, той ще го усети и няма да сте разделени никога
  Няма наистина. Ако някой обича някого, безусловно, безкористно и безрезервно, в даден момент, този човек си дава сметка, че всъщност обича самата любов. Единствената нужда, която изпитва, това е да я сподели, тъй като единственото свойство на любовта, това е да се проявява на различни равнища – духовно, енергийно, физически, всякак... Там е работата, че днес, тази вид споделеност е мит. Няма как човек, който си бие кучето, да изпитва любов към друг човек. Няма начин човек да мрази някого или пък да изпитва трудност да го приеме и в същото време да твърди, че сърцето му е в състояние на любов. Просто няма как. Пък вие си играйте на Ромео и Жулиета колкото си искате. Лошо няма.
  Цитат на: Sue
  Знам, че никога няма да срещна този човек отново в живота си. А с годините дори споменът за лицето избледнява.
  Така е, но чертите на лицето, гласа и миризмата на човека, чиято душа е половина на нашата, нямат никакво значение. Тези неща са преходни – умират. Дори и да го беше снимала, дори и да се беше запознала и да бяхте изживяли няколко незабравими мига заедно, това нямаше да промени заряда и стойността на онова, което е истинско...така, както и ако не се бяхте срещали никога.
  Цитат на: Sue
  Остава само усещането за срещата.
  Това е най-... ..та дори и единственото важно нещо. Останалото са игри на светлото и тъмното.
  Цитат на: Sue
  Понякога се чудя кой е и къде ли по света живее? И дали усещането нямаше да изчезне, ако го бях заговорила ?
  Ако нещо изчезне, значи никога не е съществувало. Лъжовни духове навсякъде, а да не говорим за заблудите, които идват от съзнанието ни.
  Активен
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #11 -: Юни 25, 2012, 17:29:43 »

  Аз съм срещала две от моите "Сродни души".
  Повечето хора приемат този термин,в смисъла на физическото привличане...
  И така да е,но лично за мен -не.
  Базата ми за "разпознаване" беше,по-скоро на интуитивно,интелектуално и духовно ниво.
  Минаха доста години от срещата ми с Валдемър... нямаше физическа близост.
  Втория,срещнах наскоро - има физически контакт.

  Има и още около и при нас.Аз смятам ,че "Сродните" са на нашето,малко под нашето или над нашето духовно развитие...

  Зададох въпроси на които зная отговорите. (поне за себе си)

  1) Никой и нищо няма право да "задържа" друго същество против волята му! Ако наистина има чиста любов ,то това е излишно!
  2) ТЕ винаги са с нас и около нас! ТЕ никога няма да ни изоставят,дори и ние ОСЕЗАЕМО ДА НЕ ГИ ВИЖДАМЕ!
  По-важно е как ги"виждаме",усещаме,как говорим с тях.
   
  "Сродната душа",няма право да се меси с наставления и да дава готови отговори за нашето лично духовно развитие. Това би попречило на еволюционните ни събития да се изпълнят по-най подходящият начин за нас самите. Те могат чрез думи и символи да ни насочат,къде можем да открием отговорите,които са подходящи за нас в дадения момент.
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #12 -: Юни 25, 2012, 20:14:12 »

  Цитат на: ~ Primär Blut ~
  "Сродната душа",няма право да се меси с наставления и да дава готови отговори за нашето лично духовно развитие.
  Не само сродната, никоя душа няма това право. Всъщност, щом сродните са на едно равнище с нас, защо пък да не си помагаме взаимно за израстването? Според мен, ако е на по-високо равнище, не бива да се меси, но ако сме на едно, както са децата в един клас, да речем, е дори препоръчително да се подкрепят и да си помагат в уроците. По един или друг начин.
  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #13 -: Юни 25, 2012, 21:15:28 »

  Санги, срещал ли си душа от духовното ти семейство?
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #14 -: Юни 25, 2012, 21:24:52 »

  Санги, срещал ли си душа от духовното ти семейство?
  Тези понятия са доста размити и изчанчени. Мини на skype, Sue...
  Това, което наричате близначна душа, също съм го срещал и надявам се още дълго да го срещам  Намигване
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Дух, душа, тяло « 1 2 3 4 5 »
  Духовни учения
  giti 63 6434 Последна<br />публикация Юли 24, 2012, 19:08:55
  от Sunshine(sun)
  Учение за вашата душа
  Духовни учения
  Administrator 0 1352 Последна<br />публикация Юли 22, 2009, 00:16:20
  от Administrator
  Съществува ли човешката душа? « 1 2 »
  Езотерика
  delfin 22 6087 Последна<br />публикация Февруари 07, 2012, 22:56:13
  от paparosko
  Има ли някой от Стара Загора?
  Анкети
  mira123 4 1742 Последна<br />публикация Януари 08, 2020, 21:45:52
  от Турист
  Някой да има обяснение за това ? « 1 2 »
  Снимки
  Soul 15 2031 Последна<br />публикация Април 11, 2012, 17:20:43
  от Ariam

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright