Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: ЛУННА МАГИЯ  (Прочетена 2474 пъти)
~Schwarze_Sonne~
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « -: Юни 21, 2012, 19:11:39 »

  ЛУННА МАГИЯ - 1

  Цялата загадка на Лунния култ, както той сега се среща в църквите, наистина се крепи на една стара като света тайна на лунните феномени. Нейните фази в първоначалното езотерично деление се подразделят на три астрономични феномена и чисто психични фази.

  Лунният месец през периода е от 17 април до 16 май.

  Първа фаза на Луната: от 17 април в 14:37 ч. до 24 април в 3:15 часа.

  Втора фаза: от 24 април в 9:37 ч. до 2 май в 4:12 часа.

  Трета фаза: от 2 май в 13:10 ч. до 10 май в 7:27 часа.

  Четвърта фаза: от 10 май в 7:28 ч до 16 май 20:54 часа.

  Новолунието настъпи на 17 април в 14:37 часа.

  Пълнолунието настъпи на 2 май в 13:10 часа.

  Нарастваща Луна: от 18 април до 1 май.

  Намаляваща Луна: от 3 до 15 май.

  При ползване на лунна магия от особено значение са фазите на Луната. Много от ритуалите са съобразени с положението на Луната в зодиакалните знаци. Основните лунни фази са: * Растяща луна (І-ва и ІІ-ра четвърт) – най-подходящо време за магии за любов, растеж, процъфтяване, придобиване. * Намаляваща Луна (ІІІ-та и ІV-та четвърт) – най-подходящо време за разрушаване или спиране на неприятни ситуации. * Пълнолуние – най-подходящо време за гадания, предсказания и пророкуване.

  Луната в отделните зодиакални знаци носи допълнителна сила на ритуалите.

  Луна в Овен

   Това е най-доброто време за правене на магии за лидерство, авторитет, възраждане, обновяване, духовно извисяване, за придобиване на воля. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на лице, глава или мозъчна дейност също се правят през този период.

  Луна в Телец

  Това е най-доброто време за правене на магии за любов, недвижими имоти, материални придобивки или пари. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на гърлото, шията и ушите.

  Луна в Близнаци

   Това е най-доброто време за правене на магии за комуникации, смяна на местоживеене, писане, публични изяви и пътуване. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на рамене и ръце, дихателна система.

   Луна в Рак

   Това е най-доброто време за правене на магии за дома и семейното огнище. Ритуали за здраве свързани със заболявания на гръден кош и стомах.

  Луна в Лъв

   Това е най-доброто време за правене на магии за авторитет, сила и власт, кураж, плодородие, раждане. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на горната част на гърба, гръбначен стълб, сърце.

  Луна в Дева

   Това е най-доброто време за правене на магии за намиране на работа, интелектуални дейности, здраве и диети. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на нервна система и черва.

  Луна във Везни

   Това е най-доброто време за правене на магии за изкуство, правосъдие, съдебни дела, партньорски взаимоотношения и връзки, ментална стимулация, карма, емоционален баланс. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на долната част на гърба, бъбреци.

  Луна в Скорпион

   Това е най-доброто време за правене на магии за секс, сила, мощ, психично уравновесяване, тайни и фундаментални трансформации. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на репродуктивните органи.

   Луна в Стрелец

   Това е най-доброто време за правене на магии за публични изяви, съдебни дейности, пътувания, разкриване на истината. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на черен дроб, бедрени кости и ханш.

  Луна в Козирог

   Това е най-доброто време за правене на магии за организация, амбиция, признания, кариера и политически дейности. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на колената, зъбна кост, кожа.

  Луна във Водолей

  Това е най-доброто време за правене на магии за образование, свобода, създаване на имидж, разрешаване на проблеми, екстрасензорни способности, приятелски връзки, премахване на лоши или нездравословни навици. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на прасците на краката, кръвта.

  Луна в Риби

  Това е най-доброто време за правене на магии за работа със сънища, ясновидство, телепатия, музика, изкуство. Ритуали за здраве, свързани със заболявания на лимфната система и хранене.

  Ритуал за намиране на работа Растящата Луна може да помогне да се изпълни вашето желание за нова работа или нова длъжност. В първия ден от тази фаза, напишете на бял лист хартия: ‘Искам веднага да намеря нова работа’ или ‘Искам веднага да имам нова длъжност’. Сложете я в бяла чиния и отгоре поставете 7 зърна ориз. Когато желанието ви се изпълни или целта бъде постигната, засадете зърната ориз.

  ЛУННИ ДНИ

  1 – лунен ден

   Символи: светилник, свещ, трето око. Камъни: брилянт, планински кристал, кварц-раухтопаз. Тяло: лицева част на главата, мозък. Символично свързан с първите 12 градуса на Овен. Този ден работи с менталните енергии, с мисълформи. Обикновено в този ден не бива да се започват никакви дела, може само да се планират. Това е магически ден, когато можем да създаваме мисълформи, ментални форми в съзнанието, които след това да се въплътят. Това е много чист ден. Друг негов символ е Атина Палада, излизаща с цялото си въоръжение от главата на Зевс. Противопоказани са големи контакти и работа в група.

  2 – лунен ден

   Символи: рог на изобилието, пропаст. Камъни: жадеин, халцедон, ахат. Тяло: уста, зъби. Свързан със следващите градуси на Овен. В този ден е добре да се занимавате с диетика, с изчистване на стомаха. Можете да започнете и цикъл на занимания с физическото тяло или голям информационен Цикъл, но заради близостта на новолунието не бива да се претоварвате. Денят е свързан и с екстериоризацията на Астрала, с пълното отделяне на астралното тяло от физическото, особено при децата, те могат да се виждат отстрани. Това се случва при тях самопроизволно, при това наяве, а не насън. Хората, родени в този ден, изпитват усещане за почти физическо въздействие на своето астрално тяло. Противопоказни са злобата.

   3 – лунен ден

   Символи: леопард, барс. Камъни: карнеол, рубин, авантюрин. Тяло: врат. Свързан с прехода от Овен в Телец. Ден на астралния воин, свързан е с проявата на агресия, с борбата. В този ден трябва да концентрирате астралната си енергия за самозащита. Най-благоприятният ден за занимания с бойни изкуства – тай-чи, карате. В този ден се раждат астралните воини и маговете. Хората, родени в противофазния ден ( 16 – 17 ), в този ден са беззащитни, уязвими.

   4 – лунен ден

  Символи: дървото на познанието, думата “АУМ” Камъни: ахат, сардонинс, амазонит, зелен нефрит Тяло: гърло Свързан със знака на Телеца. В този ден се препоръчва да се съсредоточите върху вибрациите, да работите с тях. Най-добрата практика е пеене на свещени химни, звучащи мантри. Препоръчително е поддържането на кръвно-родствени връзки, изучаване на традициите, натрупване на информация на тази тема. Това е първият от неблагоприятните дни. Той е двойствен, в него има и позитивно, и негативно. Противопоказани са контакти, запознанства, групова работа. Хората на този ден са първични носители на страшната тайна на разделението на космическото добро и зло. Според Алберт Велики този ден се отнася към грехопадението на човека. Символът на деня е Адамовата ябълка, заседнала в гърлото. В противоположния ден ( 18 ) е показано мълчанието, а тук може да се говори.

  5 – лунен ден

   Символи: масло за огън. Камъни: кехлибар, тюркоаз, розов халцедон. Тяло: хранопровод. Свързан с прехода от Телци към Близнаци. Символизира началото на усвояването и трансформацията на храната. В този ден не бива да се отказва храна, а хармонично да се използва. Това е единственият ден, когато храната изгаря изцяло без остатък и напълно се преобразува в астрално тяло. Яжте жива храна, но може и консерви. Забранено е да се гладува. В този ден се раждат хора, трансформиращи храната във физическа и астрална енергия – това са мощни хора, светии.

  6 – лунен ден

   Символи: жерав. Камъни: хиацинт, цитрин. Тяло: бронхи, горни дихателни пътища. Свързан с Близнаци. Ден за работа с телепатия, предаване на мисли, пророчества, поглъщане и усвояване енергията на Космоса. Само в горните дихателни пътища, както и в белите дробове, става процес на трансформация на космическата енергия, тоест висшите прани в по-прости или сложни, във видоизменени прани на нашия организъм. Препоръчват се контакти, работа с думата, гадания. Хората, родени в този ден, са проводници, трансформатори на космическата енергия.

  7 – лунен ден

   Символи: жезъл, розата на ветровете, Еол. Камъни: сапфир, бял корал, хелиотроп. Тяло: бели дробове. Свързан с Близнаци. Този ден е на стихиите и работа с тях, с природни духове. Ден на вербалната магия, използване на мантрите като молитви. Този ден е свързан с по-дълбоко използване на мантрата, отколкото 4-тия. Трябва да се освобождава човек от “паразитните” думи.

  8 – лунен ден

   Символи: феникс, ракла със съкровища. Камъни: гранат, оливин, хризолит. Тяло: стомах. Свързан с прехода от Близнаци в Рак. Това е ден на трансмутация на тялото, на алхимията, на изчистване на стомаха. Включват се най-тънките енергии – от биологическите клетки и клетъчни образувания до алхимични реакции в нашия организъм. Може да се гладува, да се провеждат практики по изчистване на стомаха. Тук символът е Прозерпина, свързана с Близнаците. В този ден се раждат алхимици.

  9 – лунен ден

  Символи: Млечният път. Камъни: черна перла, александрит, марион. Тяло: гърди. Свързан с Рак. Много черен ден. Едно от местата на Сатаната в знака на Рака. Ден на илюзии, заблуждения, лъжи, отравяния. В този ден можете да се занимавате със себе си, с очистителни процедури. Опасност от само интоксикации на организма. Противофазният ден ( 23-ти ) също е тежък. Храненето в неблагоприятните дни – 9, 15, 29 и 4, 18, 23, 26 – не яжте животинска храна. Не бива да се гладува, но и да не се преяжда, да не се употребява алкохол. Хората, родени в този ден, трябва да се изчистват от шлаките – както физически, така и астрални.

  10 – лунен ден

   Символи: фонтан, таен извор, рак. Камъни: сардоникс, тюрноаз. Тяло: гръдни кости. Свързан с Рака. Ден, свързан със самовглъбяване, включване на кармичната памет. Препоръчва се да си спомняте предишните животи, да групирате и изследвате тази информация, да обобщавате опит. Добре е логически да осмислите миналото си. Медитацията над собствената карма, на генеалогичното дърво на рода си. Човек, роден в този ден, трябва да се занимава със знание.

  11 – лунен ден

  Символи: огнен меч, корона, лабиринт. Камъни: селенит, огнен опал, хематит. Тяло: гръбнак. Свързан с Лъв. Това е ден на включване на кундалини с нейната трансформация. Ако човек нищо не знае или знае, но сам не е изчистен, нека не се занимава с нищо сериозно. Само подготвеният човек може да открехне завесата на тайната, свързана с този ден. Тайната на кундалини – владеят я посветените и я носят в себе си тези, които са родени в този ден. Това място се смята за най-мощно от целия лунен зодиак ( Лъв с корона ). Този ден може да се използва за някои практики: изчистване на Астрала, молитвени и магически действия. Хората, родени в този ден, са много силни, практически непредсказуеми, с тях често се случват катастрофи.

  12 – лунен ден

   Символи: чаша. Камъни: перла, лазурит, корал. Тяло: сърце. Свързан с Лъв. Ден на включване на космическата енергия на любовта. Включва се любовта на човека към Бога, към единния източник, от който той някога е излязъл, а от друга страна – любовта на Бога към човека, към своето творение. Това е един от дните, когато молитвите се сбъдват. С този ден са свързани молитви и всякакви упражнения, въздействащи на анахата чакра – сърдечния център в индийската традиция. Но в противофазния ден ( 26-ти ) е противопоказно да се действа на анахата чакра. Ден на милост, състрадание, алтруизъм. В този ден се раждат милостивите хора, носителите на “чашата на Граала”, най-чистите хора на земята, изпълнени с доброта.

  13 – лунен ден

   Символи: колело със свастика вътре ( или перка ). Камъни: червен опал, рубин. Тяло: кръв. Свързан с Дева. Ден на натрупване на информация, контакти в група, учения. Ден на правене на кръгли талисмани, работа с кармата. В този ден се раждат идеалните ученици.

  14 – лунен ден

  Символи: тръба. Камъни: хиацинт, сапфир, лазур. Тяло: тънки черва. Свързан с Дева. Ден на призив, на получаване на знания по използването на извори на информация, работа със свещени текстове. Лошо е в този ден да се занимавате с всякаква магическа дейност. Добре е да се занимавате с изчистване, главно на физическото тяло. Добре е “сухо” гладуване – всяка течност в този ден замърсява. Делата, започнати в този ден, успяват. Хората, родени в този ден, притежават истинско призвание.

  15 – лунен ден

  Символи: змия, чакал ( връзка между Изида и Озирис ). Камъни: изумруд. Тяло: диафрагма, зад стомашна жлеза. Свързан с Дева. Това е сатанински ден, ден на змията – изкусителка, която се проявява във вид на утробата на човека или неговата плът. Особено тежък ден по отношение на сексуалните изкушения. В този ден трябва обезателно да победите плътта си, за да бъдете чисти ( иначе се разрушава Астралът ). В някои текстове този ден се отнася към изкусителя Аримана -духа на плътта, който прави човека податлив, внушаем, ленив, поддаващ се на всякакви земни съблазни. Хората, родени в този ден ( пълнолуние ), се поддават на всички астрални изкушения, не са им чужди и изкушенията на плътта.

  16 – лунен ден

   Символи: гълъб, пеперуда. Камъни, турмалин, перла ( денем ), изумруд ( нощем ). Тяло: далак. Свързан с Везни. Отбелязан със справедливост, равновесие, хармония между физическото и астралното тяло. В този ден се препоръчват всякакви физически упражнения, съответстващи на хармонията. Смята се, че вик, безцеремонно поведение в този ден трябва да са напълно изключени. Трябва да спазвате спокойствие, да не нарушавате с никакви странични действия душевния комфорт и мира в душата си. Символът на деня е умереността, това е един от чистите дни.

  17 – лунен ден

   Символи: грозде. Камъни: хематит, циркон. Свързан с Везни. Ден на Шакти ( с тази дума наричали танцьорките, жриците на любовта ). Денят е благоприятен за тантрически упражнения, за съпружески отношения и близост. Ден на взаимни контакти, свързан с преобразувания на женската енергия. Той е свързан с Дионис, с бог Вакх. В древна Гърция в този ден устройвали свещени вакханалии. Добре е да се сключват бракове в този ден. За тази цел са подходящи и 12, 16 и 17 ден: в 16-и лунен ден бракът ще се държи на хармонията, а в 12-и – на висшата любов. Хората родени на този ден се нуждаят от своята андрогенна половинка истинска съпруг/а за да има постоянна партньорска подкрепа. В противен случай този човек няма да има сила.

  18 – лунен ден

   Символи: огледало, маймуна. Камъни: бял ахат, опал. Свързан с прехода от Везни в Скорпион. Опасен ден, макар и не сатанински. Противопоказно е самостоятелно да се занимавате с каквито е да е сериозни практики, освен с укрепване на физическото тяло. Най-добрият ден за гладуване. На хората, родени в този ден, е противопоказно да се занимават самостоятелно с нищо сериозно. Първо трябва да се преборят с гордостта в себе си. Те са длъжни да намерят своя истински учител който да ги възвеси в духовно отношение.

  19 – лунен ден

   Символи: паяк рахна. Камъни: лабрадор, хризолит, зелен гранат, червен оникс. Тяло: пъп. Свързан със Скорпион. Ден за оперативна магия. Включват се и се установяват астрални контакти както в нашия, така и в тънкия свят. В този ден всеки може да бъде ловец на човешки души или на астрални въздействия. Много магьосници използват именно този ден за своите магически въздействия. Трябва да се чете това, което е свързано с вашата традиция, в чиято чистота не се съмнявате.

  20 – лунен ден

  Символи: орел. Камъни: червен яспис, планински кристал. Тяло: лопатки, рамене. Свързан с прехода от Скорпион в Стрелец. Орелът на много гербове е символ на държавност. Много важен в духовно отношение ден, когато се включват астралните енергии, астралното виждане ( ден, оцветен в синьо ). Този ден е на получаване на духовни знания, на посвещения. Могат да се изучават духовни текстове, но не да се лекува екстрасензорно. Хората родени в този ден, обикновено имат тенденция да се извисяват над другите в негативен смисъл – стават лъжеучители, диктатори.

  21 – лунен ден

   Символи: табун коне, храм. Камъни: пирит, циркон, авантюрин. Тяло: черен дроб, кръв. Свързан със Стрелец. Табун коне – това са всички “конски” сили на вашия организъм. Тялото е калесница, разумът – кочияш. Този ден връща човека към проблема за физическото му тяло. Препоръчват се всякакви физически упражнения, изграждането на тялото като храм на духа, повдигането му на по-високо ниво. Този ден е особено добър за асани.

  22 – лунен ден

   Символи: Ганеша – бог на мъдростта у индусите. Камъни: кехлибар, син ахат, сапфир, нефрит, яспис. Свързан със Стрелец. Ден на мъдростта, ден на получаване на тайното знание и на използването му. Препоръчват се мантрически да узнавате бъдещето. Медитация на магическа символика, на зодиакалните знаци, на символите на планетите, на целия хороскоп.

  23 – лунен ден

  Символи: Маккара – полукостенурка-полукрокодил. Камъни: черен нефрит. Тяло: яйчници, Муладхара-чакра Свързан с прехода от Стрелец към Козирог . Това е лунният ден на раждането на Христос. Този ден е символ на саможертвата, греха покаянието, вземане и даване на прошка. Ден на пост и въздържане от месо. Този ден трябва да се използва за покаяние. Забранено е да се използват енергиите защото могат да имат разрушителна сила.

  24 – лунен ден

   Символи:Шива, мечка, гора. Камъни: черен нефрит, марион. Тяло: областта на подмишниците. Свързан с Козирог. Ден на Шива. Свързан е с трансформацията на мъжката енергия. По отношение на 18-ят ден това е квадратурен ден. Това е и тантрически ден, ден на съпружеството. Трябва активно да го използвате в този план за подобряване на собственото здраве и повишаване на духовното ниво.

  25 – лунен ден

  Символи: костенурка, раковина, урна, два съда ( с Ж и М вода ). Камъни: тигрово ( рижо ) .око, соколово (син) око, котешко (зелено) око, иразем – полузпрозрачен зелен камък (камък на саламандъра). Тяло: колене. Свързан с прехода от -Козирог към Водолей. Ден на съсредоточаване, преобразяване. Включват се сидхи – висшите психически сили: левитация, телекинеза, ясновидство. Те мотат да се включват и несъзнателно, проявяват се в този ден спонтанно. Добър е за използване за работа с психическите енергии. Всичко добро се получава от първия път, отвътре, под-съзнателно.

  26 – лунен ден

   Символи: блато, жаба. Камъни: ауринигмент. Свързан с Водолей. Това е един от най-опасните дни. Не е сатанински, но е критичен. Жабата е символ на мъдростта, но която не носи никаква полза на човека, защото е лъжливо ласкаене със собствените постижения. Ден на въздържание и пост. Тук въздържанието не е така задължително, както постът. Именно в този ден човек може да преизразходва своята енергия. Най-добре е да се въздържате от активна дейност, да почивате и да бъдете разумни в делата, свързани с разход на енергия. Особено е противопоказано да се бърбори, благоприятно е мълчанието. Родените в този ден са длъжни цял живот да мълчат, да дават обети, обещания и да ги изпълняват.

  ~ 1 ~
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #1 -: Юни 21, 2012, 19:15:26 »

  ЛУННА МАГИЯ-2

   27 – лунен ден

   Символи: жезъл, тризъбец. Камъни: корал, аметист, лазурит, малахит, розов кварц. Свързан с Водолея. Ден на откровения. Препоръчва се медитация, става интуитивно прозрение.

  28 – лунен ден

   Символи: карма, лотос. Камъни: арагонит, андалузин, хризопраз. Свързан с прехода от Водолей към Риби. Ден на алхимия на душата. Това е като 10-тия ден на кармата, когато душата насън или в медитация познава миналите си пререждания. Препоръчва се да се използва получената насън информация. Ден на пророчески сънища, предназначен за работа със сънищата, работа насън, с астралното тяло, с най-далечните му излази, с ясновидство.

  29 – лунен ден

   Символи: май, хидра. Камъни: перла, черна перла. Тяло: право черво. Свързан с Риби. Един от най-опасните дни. Сатанински, ден на въплъщение на Луцифер. Това е ден, когато над хората се сгъстява астралната мъгла и сънищата са измамни и лъжливи. В този ден не трябва да се прави нищо, освен обичайните житейски и битови дела. Трябва да се съблюдава пост, въздържание, необходимо е смирение и покаяние. Хората, родени в този ден, са “жертвени агнета” на целия Зодиак.

  30 – лунен ден

   Символи: лебед. Камъни: мрамор, гранат, корад. Тяло: хипофиза. Свързан с риби. Това е ден на равносметка, ден на жертвоприношения, отказ от ненужното. Ден на приключване на дела, на уреждане на стари дългове и на встъпване в новото. Често този ден се изразява с равни количества добро и зло. Родените в този ден вече са преминали целия кръг на въплъщенията. Това е последното им въплъщение на това ниво и може би повече няма да се родят на земята.

  ~ 2 ~
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Природна магия
  Езотерика
  Админ 0 1741 Последна<br />публикация Февруари 03, 2010, 23:18:28
  от Админ
  Магия
  Духовни учения
  Аэ съм 9 2087 Последна<br />публикация Юли 13, 2010, 08:22:32
  от Neverland
  Как се разваля семейна магия? « 1 2 »
  Духовни връзки и взаимоотношения
  pufi 20 10188 Последна<br />публикация Декември 09, 2011, 21:28:10
  от meander

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright