Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Цветът на очите и съдбата  (Прочетена 1919 пъти)
~Schwarze_Sonne~
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « -: Юни 21, 2012, 17:41:17 »

  Цветът на очите и съдбата


  Една от най-големите загадки си остава връзката между цвета на очите на човек и неговата съдба.


  Умението да разбираме хората, характерите, нравите им и дори тяхното здравословно състояние е не просто талант, а дарба, която не се отдава на всички. Тя включва в себе си много направления, както психологически, така и физиологически. Всеки от нас може да разкаже дребни подробности за познатите си - как говорят, какви са маниерите им, жестовете, походката, чертите на лицето.

  Но най-големият източник на информация си остават човешките очи. Не напразно ги наричат «огледало на душата». Широко отворените очи напомнят за отворени прозорци. И човек с такива очи обикновено се оказва с открит характер.

  Значителна част от информацията, благодарение на която човек се развива, се възприема именно от очите. От древността се знае, че очите са най-чувствителни за лошата енергия на околните. Значението на цвета на очите в изследването на характера на човек се потвърждава и от съвременните научни изследвания: очите на всеки човек са с неповторима окраска.


  Какви изводи може да си направите като знаете цвета на очите на един човек?

  И какъв оттенък да изберете, ако не ви устройва този, с който ви е надарила природата? Четете, но помнете - астролозите твърдят, че променяйки цвета на очите си, променяме хода на своя живот.

  Черни очи.

  Техните собственици са хора със силна енергия. Присъща им е голяма издържливост, инициативност и неспокоен характер. Черните очи говорят за страстта на човек и неговата любвеобилност. За тези хора не съществуват прегради, ако искат да покажат, че харесват някой. Но тяхната лудост може да им донесе не само радостни победи, но и горчивина от необмислените решения.

  Кафяви очи.
  [/color]

  Тези хора по природа са надарени с привлекателност, чувственост и остроумие. Те са много темпераментни, но необичайно сприхави. Но при всичко това леко преглъщат обидите. За техен недостатък се смятат честите капризи. Трите им главни коза: привлекателност, обаяние и очакване.

  Тъмнокафяви очи.
  [/u]

   Техните собственици са много общителни, с лекота се разбират с всички. Хората с такива очи са много влюбчиви, но колкото бързо се пали страстта им, още по бързо затихва.

  Кехлибарени очи.
  [/u]

   Хората с такива очи са срамежливи, мечтатели и обичат уединението. Може да ги помислите за прагматици, но именно това ги прави толкова трудолюбиви и старателни. На такива хора винаги може да се доверите - няма да ви подведат. Като особеност на техния характер може да се посочи индивидуализмът, стремежът да правят всичко сами, но благодарение на това постигат големи успехи. Тези хора не позволяват да им се влияе.

  Сини очи.

   Един от най-красивите очни оттенъци. Техните собственици са романтични, много емоционални и чувствени. Те са способни не само да се влюбят в партньора си, но и да го увлекат в своята страст. Ходът на мислите им често е абсолютно непредсказуем. Между другото те са с много силно развито чувство за справедливост, способни са да отстояват истината дори в свой ущърб. Синеоките хора са много правдиви.

  Тъмносини очи.

   За тези хора е характерно упорството, но са склонни и към сантименталност. Често се поддават на капризите си, а настроенията им приличат на лек, но непредсказуем морски бриз. Тези хора са склонни да помнят една обида, дори отдавна да са я простили.

  Светлосини очи.
  [/b]

   Според мнозина това е идеалният, «арийският» цвят очи. Неслучайно за тях мечтаят болшинството от хората и именно този оттенък е популярен сред контактните лещи. Голубоглазые хора се забелязват винаги и от всички, те са ярки и много фотогенични. Но какво се случва в душите на тези красавци и красавици? Те са целеустремени и не много сантиментални. Такъв човек не може да разтопиш със сълзи. Понякога изпитват пристъпи на силен гняв или безпричинни депресии. Но това се случва рядко. Почти винаги са със спокоен характер, но еднообразието може да ги убие.

  Сиви очи.

   Сивооките са много решителни и умни. Решават всичките си проблеми бързо, без да отлагат. Но, въпреки това, често остават безпомощни в ситуации, в които се иска помощ от сърцето, а не от ума. Сивите очи изразяват чувствителност и любознателност. На тези хора всичко им е интересно.

  Тъмносиви очи.

   Техните собственици са упорити и смели. Те са сомоотвержени, имат силна воля и решителен характер. Тези хора често са ревниви, но околните дори не се досещат за това. Ако вашата половинка е с такива очи смятайте, че ви е провървяло: тези хора на практика обичат завинаги.

  Сиво-зелени очи.

  Тези хора се отличават с много силна воля. По силите им е всеки връх. Често са несговорчиви, но тава им помага да постигат целите си.

  Зелени очи.

   За тях можем да кажем: «това е самата нежност». Винаги обичат искрено, горещо и са верни на тези, които са избрали. Приятелите им ги харесват, защото са добри, враговете им ги ненавиждат заради принципите и твърдостта им. Те са добри слушатели и събеседници. Въобще, хората със зелени очи са най-благополучната категория. Тези хора са стабилни, но не са лишени от въображение. Те никога не искат от хората повече, от колкото те самите са готови да им дадат. За собствениците на такива очи е много важно да обичат и да бъдат обичани.

  Жълти очи.

   Срещат се много рядко. Хората с такива очи притежават необикновен талант и могат както говорят, да ви прочетат мислите. Те са артистични и подхождат творчески към всяко нещо. Да общуваш с тях е удоволствие. Жълтите очи говорят за дипломатичност, но и за двойнственост.
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #1 -: Юни 21, 2012, 17:50:24 »

  Характер на хората със пъстри очи

  Очите са прозорец към душата и това не е само клише, а абсолютен факт. Основните черти от характера могат да бъдат „прочетени” в очите на човек, стига да знаем как.

  Всеки човек е различен – по характер, по външност, по разбирания, но цвета на очите до някаква степен обединява хората, придава им няколко общи черти.


  Пъстрите очи са изключително интересно явление – освен, че са красиви, те изглеждат различно винаги, зависи от обстановката, от цветовете, от светлината. Можем да обобщим, че пъстрооките хора имат няколко общи качества на характера си, като в никакъв случай не може да се претендира за изчерпателност и общовалидност, тъй като в крайна сметка, всеки носи по нещо различно, нещо което го отличава от другите.

  Обикновено пъстрооките хора са мили, весели, добродушни. В любовните си отношения, преди всичко, държат на приятелството между себе си и половинката, което често прави връзките им дълготрайни, но и много често остават неразбрани и недооценени.

  Прекрасни и всеотдайни родители, добри съпрузи, хората с пъстри очи са готови да ви помогнат ако сте изпаднали в беда и почти никога не проявяват егоизъм. Не обичат да бъдат ограничавани в работата си или в личните си отношения.

  На професионално равнище са изключително изпълнителни, работливи и отговорни и често са използвани от началниците си. Пъстрите очи принадлежат на хора с много романтична душевност, хора които вярват във вечната любов и дълбоките отношения.

  Обичат да преувеличават, особено когато разказват история за себе си, но не го правят с някаква лоша умисъл или с идеята, че трябва да ви излъжат. Може би просто понякога обичат да са център на внимание. Доста са доверчиви и съвсем разбираемо, това им изиграва лоша шега. Но ако се опарят веднъж, взимат поука от случилото се и не допускат същата грешка отново.
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Числото на съдбата
  Астрология и нумерология
  Админ 1 2884 Последна<br />публикация Февруари 13, 2010, 20:40:30
  от zaharisa
  Копието на съдбата
  Езотерика
  Аэ съм 2 1714 Последна<br />публикация Септември 19, 2010, 14:14:59
  от Ich
  Цветът на очите « 1 2 »
  Обща тематика
  Eona Lightholder 15 6227 Последна<br />публикация Август 31, 2011, 19:39:38
  от ИВЕВЕ
  Вар в очите
  Изцеление от природата
  Админ 0 4396 Последна<br />публикация Февруари 08, 2011, 19:04:37
  от Админ
  Възпаление на очите
  Изцеление от природата
  Админ 1 4362 Последна<br />публикация Февруари 23, 2011, 11:11:14
  от Administrator

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright