Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Властта на Луната  (Прочетена 7756 пъти)
~Schwarze_Sonne~
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « -: Юни 21, 2012, 09:57:04 »

  Властта на Луната


  От най-древни времена народните предания приписват на Луната качества, които науката все още не признава. Но тогава кой влияе върху приливите? Кой влияе върху нрава на котките? Кой регулира растежа на косата, предизвиква размествания на земната кора?

  Луната без съмнение.
  Тя бди над влюбените, но и предизвиква безсъние, когато е в пълнолуние.

  Луната направлява времето ни

  Преди години се смяташе, че живеем по слънчевото. Нашият биологичен часовник в по-голямата част от своите реакции (температура, кръвно налягане, отделяне на хормони) изглеждаше настроен на 24-часов слънчев цикъл. Но проведените експерименти с хора, изолирани със седмици от външния свят без часовници и радио, показват, че човешкият организъм приема друг, по-дълъг ритъм, близък до „лунния ден" - 24 часа и 50 минути.
  Обяснението
  Луната е по-близо до Земята и е способствала за изграждането на биологичния ни часовник в зората на зараждането на живота, зародил се в моретата, развил се по бреговете и придобил определен ритъм, повлиян от лунарния цикъл на приливите. По всяка вероятност носим в гените си следи от този небесен часовник. Нашият вътрешен ритъм изостава всеки ден с 50 минути. Но защо не усещаме това? Защото външните фактори - редуването на деня и нощта, работното бреме, социалните общувания ни карат да се реадаптираме постоянно. Затова пък ни е доста трудно да се настроим, когато пътуваме на дълги разстояния със самолет или сменяме часовите пояси.

  Луната повдига Земята

  Лунното гравитационно притегляне, упражнявано върху Земята, е 2,5 пъти по-силно от земното. При пълнолуние и новолуние Луната размества милиони тонове вода в моретата и океаните. Същевременно тя размества и деформира земната кора. Според последните изследвания земната повърхност до 1000 м дълбочина се повдига и спада обратно 2 пъти дневно. Тези движения най-добре могат да бъдат наблюдавани в пещерите. В центъра на по-плоските континенти като Африка и Северна Америка тези движения могат да достигнат до 70 см.

  Човешките „приливи"

  Влиянието на Луната върху човешкия организъм може да бъде обяснено чрез „биологичните приливи". Човешкото същество, един микрокосмос, е съставено от същите микроелементи като земната кора, и то в същите пропорции - 2/3 вода и 1/3 твърди вещества. Тогава не би ли трябвало и то да реагира на гравитационното притегляне на Луната. Водата в човешкото тяло също има физиологични приливи, които достигат своя максимум по пълнолуние и новолуние. В тези моменти ефектът върху поведението ни е най-силен. Човек се чувства притеснен, губи енергия.
  Чувството на дискомфорт може да трае няколко дни.

  Луната и полът на децата

  Вярванията в тази връзка са многобройни. Две от тях са проверени. Методът на Луиз Ласе, описан в книгата й ,,Lunaception", се използва от 1974 г. в САЩ и Канада. Детето, заченато в първата половина на цикъла на жената, е момче. заченатото през втората половина -момиче. Тъй като пълнолунието предизвиква овулацията, за да регулирате собствения си цикъл според нея, Луиз Ласе съветва да спите при абсолютна тъмнина всички нощи от началото на новолунието, след това на нощна лампа 14, 15 и 16-ата нощ от лунния цикъл, което ще замести светлината на пълната луна. Тогава цикълът ви ще стане редовен и ще можете да изчислите пола на детето.
  Според втората теза детето, заченато при нарастваща Луна, ще е момче, а при намаляваща - момиче. Първа и втора четвърт на Луната са „янг" (мъжкият период), а трета и четвърта - „ин" (женският период).

  Луна и психика

  В човешкия организъм има хормон на нощния стрес, който се нарича мелатонин. Това е хормон на епифизата - жлеза, която се намира в центъра на мозъка: Тя започва да отделя хормона максимално към 2 часа сутринта, когато завършва първият сън. При повечето изследвани хора, страдащи от безсъние при пълнолуние и новолуние, се установява, че секрецията е по-голяма от нормалното. Според някои учени именно този нощен хормон е физиолигичният показател за влиянието на Луната върху съня.
  Но все още няма научно доказана теория, че Луната влияе върху настроението и поведението на хората.

  Хормоните и Луната

  Луната влияе на хормоналния живот на жените и на техния менструален цикъл. Средната продължителност на Женския цикъл е с продължителността на лунарния месец - 29,53 дни.
  Много често Женският цикъл започва по пълнолуние или новолуние. Или най-малкото е започвал, преди много странични фактори да окажат своето влияние - стресът, конфликтите в семейството или в работата, начинът на живот.
  При хората, запазили примитивния начин на живот, максимумът на начало на цикъла е при новолуние, а овулацията — при пълнолуние.

  Лунни бебета

  Дали се раждат повече бебета при новолуние или при пълнолуние?
  Бременността трае точно девет лунарни месеца, или 29,5 х 9= 265,8 дни. Това дава основание да се твърди, че повечето раждания стават при пълнолуние. Едно изследване във Франция показва, че повечето раждания стават между последната четвърт и новолунието. Но същото изследване доказва, че пълнолунието предизвиква контракции.
  И когато плодът вече е узрял за самостоятелен живот, контракциите предизвикват раждане.

  Луната и любовта

  Някои смятат, че по време на пълнолуние при повечето жени сексуалното желание и еротиката са засилени.
  Пълнолунието прави мъжете активни, а жените - чувствителни.

  Луната и красотата

  Има немалко поверия за връзката между Луната и красотата.
  Така например се твърдите когато дадена процедура започне по новолуние, тя има повече шансове да бъде успешна. Когато ноктите се режат при нарастваща Луна, те стават поздрави.
  Хирургичната намеса за увеличаване или промяна на гърдите трябва да става при нарастваща Луна, защото тогава ефектът ще е по-траен. Затова пък лечението против бръчки - масажи, кремове и т.н., трябва да става при залязваща Луна, защото тогава „се премахва нещо".
  Още от дълбока древност е известно, че банята на лунна светлина разхубавява. По силата на това поверие неаполитанките в началото на века излагали голите си гърди на лунна светлина по новолуние, за да „се налеят", както постепенно се наливала Луната.

  Нощно фризьорство

  В Париж има фризьорски салон, който е отворен от 22 до 6 ч сутринта в нощите, в които има пълнолуние. Според собственика му косата спира да пада, когато се подстригва на всеки 28 дни по пълнолуние. Пак в този период се понасят по-добре боядисването или обезцветяването на косата. А тънките коси заздравяват.
  Растежът на косъма от 1 см на месец става 1,8 см.
  Напоследък последователите му не само във Франция стават все повече.

  Луна, котки, риби

  Остри ли котката ви ноктите си върху тапета на стената? Или безумно скача от шкаф на шкаф? Без съмнение е пълнолуние.
  Животните също са под влиянието на Луната. При котките това се забелязва особено ясно по новолуние и пълнолуние.
  Много ловци и рибари знаят, че според фазата на Луната много животни или риби могат да бъдат хванати или уловени по-лесно или по-трудно.
  Например тонът или пъстървата кълват по-малко по пълнолуние.

  Маниаци, луди и лунатици

  Въпреки че наблюденията са противоречиви, персоналът в болниците за психично болни, алкохолици и наркомани твърди,че с наближаване на пълнолунието смущенията при болните нарастват и тогава дозите на успокоителните лекарства чувствително се увеличават.
  Някои учени твърдят, че периодите на депресивните психози са повлияни от Луната.


  * FullMoon1.jpg (40.77 KB, 500x527 - видяно 608 пъти.)
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #1 -: Юни 21, 2012, 10:11:58 »

  Фази на Луната

  От най-древни времената хората са забелязали влиянието, което Луната оказва върху живота на Земята и са съгласували своето поведение и дейност с нейните фази. Счита се за особено благоприятно всяко ново начинания да започва при растяща Луна, най-добре скоро след новолунието, а неговото завършване е най-добре да стане в дните на намаляваща Луна, малко преди новолунието. В астрологията Луната се свързва с проявите на женският принцип – Ин, Природата, народът на една страна, майката, жената, чувствата, инстинктите, промените, водата, течностите, моретата и океаните, растежа, подсъзнанието, душата.

  Новолуние
  По време на Новолунието (+/- два дни) Луната се намира между Земята и Слънцето, в астрологическата позиция съвпад или в лъчите на Слънцето, което я прави невидима за нас. През този период (0-2 дни след Новолунието) природата и емоциите са притихнали в най-ниската си точка в очакване на раждането на Луната. Енергетиката и активността на човешкия организъм също са около своя минимум, сега той набира сили за предстоящото пробуждане. Работоспособността е намалена. Точният момент на Новолунието и двата дни след това отговарят на периода от зачатието до раждането на човека. Времето е подходящо за обмисляне на нови планове, подготовка за предстояща работа. На третият ден след новолунието Луната може да се види на запад, малко след залеза на Слънцето като тънък сърп. Именно това е и най-подходящото време за начало на нови дейности, засаждане на растения, получаване на пари. Погълнатите по време на хранене вещества, соли и витамини се усвояват пълноценно. Всички процеси и области подвластни на Луната се намират в подем. Този период по качества съответства на пролетта, а в живота на човека - на раждането и детството.

  Първа четвърт

  Тази фаза настъпва, когато тъмната и осветена страна на Луната се изравнят. Светлината е толкова силна, колкото и тъмнината, мъжкото начало се изравнява с женското, което води до увеличаване на конфликтността и борба за надмощие. Този период трае 12 ч. преди и 12ч. след точния момент на фазата Първа четвърт. Може да се очаква повишаване на напрежението между мъжа и жената, майката и децата, правителството и народа. В човешкия организъм има свръх производство на енергия, болестните състояния могат да се обострят (т.нар. болестна криза, след която следва оздравяване). В живота на човека фазата отговаря на възрастта на пубертета. Нестабилност, конфликтност неуравновесеност. Един ден след точният аспект на фазата Първа четвърт процесите се стабилизират и периода на растеж продължава до Пълнолунието. В природата този момент отговаря на прехода между пролет и лято, а в жизнения цикъл на човека - на юношеството и младостта. Човек се намира в добро разположение на духа, организмът е наситен с енергия и сили, работоспособен, готов да разгърне максимално своя потенциал. Ако сте изпуснали третия ден след Новолунието като начален за започване на нова работа, сега периодът също е благоприятен, за да осъществите замислите си.

  Пълнолуние

  Пълнолунието продължава два дни преди и два дни след точната фаза. Луната е осветена изцяло от слънчевите лъчи. Светлината е надделяла над тъмнината, активността над пасивността. Земята се намира между Луната и Слънцето, като при това Луната е максимално отдалечена от Слънцето. Това прави Лунния принцип изключително активен и всички области, които са под негово влияние се насищат енергия и се активизират. Емоциите са в своя максимум, подсъзнанието също се възбужда (безсъние, лунатизъм, ярки сънища, бълнуване), повишава се сексуалността, отприщва се въображението и полета на фантазията, пробуждат се страховете. Затова за хората с нестабилна психика и емоции този период е неблагоприятен. Всички физиологични процеси, протичащи в организма се намират в своя максимум. Трябва да се избягват операциите, защото ще бъдат съпроводени с обилно кървене. В природата тази фаза съответства на разгара на лятото. След пълнолунието Луната започва да намалява, т.е сменя посоката на развитие, което се наблюдава и с всички подвластни на нея процеси. Тялото започва да се чисти и да изхвърля ненужните вещества. Периодът е отличен за започване на диети, почистване на къщата, отказване от вредни навици, засаждане на кореноплодни растения.

  Последна четвърт

  В този период, който трае 12 ч. преди и 12ч. след точния момент на Лунната фаза, тъмната и светлата половини на Луната отново се изравняват. Конфликтността и напрежението отново започват да растат, вследствие на излишъка от енергия. Сблъсъкът между полярностите отново се разгаря с нова сила, старите принципи трябва да се оттеглят и да отстъпят мястото си на новите, така както през есента листата падат, за да могат през пролетта отново да се преродят свежи и зелени. В живота на човека тази фаза съответства на оттеглянето от активна дейност (пенсионирането). След последната четвърт Луната продължава да изтънява с всеки изминал ден, приближавайки се все повече до Слънцето, когато в мига на Новолунието ще се съединят в мистичен съюз. В природата съответстващото време е зимата. Всички управлявани от Луната дейности са в своя минимум. Понижава се кръвното налягане. В човека се наблюдава емоционален и физически спад, успокоение, безразличие, слаба сексуалност, липса на вдъхновение. Периода е благоприятен за почивка и за поставяне на естествен край на начинанията. В никакъв случай да не се започва нова дейност.


  * Moon_phases.jpg (83.66 KB, 504x756 - видяно 1333 пъти.)
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #2 -: Юни 21, 2012, 10:18:59 »

  Луната по време на раждане - I

  Характеристика на темперамента и психическата нагласа според фазата на луната в момента на раждане.

  НОВОЛУНИЕ

  Новолуние е моментът на съединение на Луната със Слънцето. При новолуние Луната изгрява и залязва почти едновременно със Слънцето и на небето е денем. След няколко денонощия тя става видима в ранна вечер, в западната част на небето – като тесен сърп. Изпъкналоста и е обърната на запад, откъдето Слънцето, в това време под хоризонта, осветява Луната. Няколко часа след залеза на Слънцето, сърповидната Луна също слиза зад хоризонта. Хората, които се раждат в момента на новолуние са интровертни по своята природа. Те не са много общителни и ако общуват, това е избирателно и целенасочено. Тези хора имат по-богат вътрешен живот и по-беден външен. Лесно се изморяват от светски живот и безмислени разговори. Обичат тишината, спокойствието и възможноста да се вглъбят в себе си. Не са много устойчиви психически и физически, затова се стремят да не прахосват силите си напразно.

  МЛАДА ЛУНА

  Целият период от новолунието до първата четвърт е период на ново начало, нови идеи започват да изплуват в съзнанието на човека. Израствайки от семената на новолунието, достига момент, когато започват плахо да се проявяват импулстиге и желанията. На хората родени в период на млада Луна се дава възможност да покажат публично своите идеи, намерения и посока на развитие. В състояние са да правят качествени промени в живота си. Тези хора може да са много импулсивни и причината за това е идеята, която е съзряла и търси осъществяване. Този процес може да е свързан с неудовлетвореност от себе си. Хората родени в цикъл на млада Луна са по-активни физически в сравнение с хората родени при новолуние.

  ПЪРВА ЧЕТВЪРТ

  Хората родени в период на първа четвърт изпитват потребност от реализация, материализиране на физическите желания. Ангажирани са с личните си постижения и търсят постоянно начини да докажат себе си. Те проявяват енергията си на физическото поле и са по-устойчиви физически, но по-слаби психически. Това може да се изрази в умствена нерешителност, неясна ценностна система в съчетание с енергия и воля за борба и успех. Често пъти се сблъскват с критични моменти, които трябва да преодоляват. Енергията им е небалансирана. Липса на мъдрост и опитности.

  Луната по време на раждане - II

  Характеристика на темперамента и психическата нагласа според фазата на луната в момента на раждане.
  НАРАСТВАЩА ЛУНА
  Хората родени в цикъл на растяща Луна работят с физическата енергия, започват да я разбират и да имат полза от нея. Те имат нарастваща биологична активност. Този тип индивиди вярват, че са силни и стабилни, за да изразяват своите възгледи и разбирания дори във враждебна обстановка. Усилията и вложената енергия дават плодове, но резултата още не е ясен, дали те са култивирани или са плевели. Те са силно повлияни от инстинктите. Този цикъл на Луната съвпада с периода на младоста и е свързан с физическа сила , издръжливост и трупане на житейски опит. Тези хора могат да имат кризи, породени от действията и инстинктите.
  ПЪЛНОЛУНИЕ
  Това е аспект от 180 градуса, опозиция между Луната и Слънцето. Този лунен цикъл може да доведе до конфликт между ума (Луната) и духа (Слънцето), душевата структура и духовната същност. Хората, родени в цикъл на пълнолуние - са екстровертни по природа. Те обичат да общуват с много хора, имат богат външен, обществен живот и липса на време и желание за вътрешен живот и самота. Този тип хора или са много енергични от позитивна гледна точка, или са притеснени, нервни и неспокойни. По трудно успяват да надмогнат “ сенчестите страни” от своя характер. Раните им зарастват по-трудно. Имат склонност към високо кръвно налягане. Фазата е свързана с пълен разцвет на физическите и духовни качества на човека, но и с тяхното противопоставяне. Затова, хората, родени през такава фаза, могат да се занимават с политика, с обществени въпроси, отдавайки много енергия и сили на обществото, но могат и да прахосват време и сили в празни занимания.

  Луната по време на раждане - III

  НАМАЛЯВАЩА ЛУНА
  Това е втората половина на Лунния месец След апогея на физическо и духовно ниво, започва известен спад на енергията. Кризата в действията и инстинктите е преминала през фазата на растящата Луна. Сега идва кризата на освобождаване на съзидателния замисъл. Физическите сили намаляват и хората родени в такава фаза са по-силни психически и по-слаби фиически. Тяхната задача е да усвояват енергията на съзидателния смисъл и съзнателно замислената цел, да споделят стойностите и ценностите с другите хора. Те трябва да развиват тези качества като контрапункт на намаляващата енергия на инстинктите. Развиване в социален и духовен план. Растеж в посока на мъдрост и намаляване на физическата енергия характеризира хората родени в такава Лунна фаза.
  ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ
  В тази фаза се раждат хора с вродена мъдрост, които не са склонни да правят излишни физически усилия. Животът им не се подчинява на инстинктите, импулсите и желанията. Обичат да отлагат събитията, за да се запознаят информацията и всичко случващо се наоколо. Умеят да дават добри съвети, затова можете да им се доверите, включително и на работното място, ако имате такива хора да колеги.
  СТАРА ЛУНА
  Нарича се още “ балзамична Луна”. Хората родени в тази фаза на Луната са подчертано затворени . Те се стремят да съхранят пълнотата на живота си, интуитивни и свръхчувствителни понякога изпитват безпричинен страх от новото. Могат да притежават и магически качества. Намират своето призвание в работа в закрити учреждения, далеч от тълпите, далеч от обществото и видимо не са активни. Тази фаза е свързана с вродени знания за преходноста на външните постижения. Фазата на стара Луна и новолунието много си приличат по своята характеристика.


  * 5-2(1).jpg (67.19 KB, 300x305 - видяно 489 пъти.)

  * 5-3(1).jpg (166.56 KB, 300x300 - видяно 435 пъти.)

  * 5(11).jpg (41.87 KB, 400x439 - видяно 479 пъти.)
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #3 -: Юни 21, 2012, 18:31:44 »

  ЛУННИ ДНИ - I част
  (от 1-ви до 16-ти лунен ден)

  Първи лунен ден

  Символ – светилник, кандило, лампа.
  Много добър, чист и светъл ден. Този ден трябва да се посвети на всичко, което възвишава духа. Денят е неблагоприятен за работа в колектив, следва да се избягват тълпите от хора и ненужните контакти. Полезно е да си припомните детството, да обмислите своя жизнен път, да прегледате книги по истории на своя народ. Трябва на ум да произнесете всички мисли и обиди, да простите обидите на приятелите и неприятелите си – това сваля натрупалите се комплекси.
  Този ден притежава магически свойства. Той е предназначен за работа с менталните енергии, а също с мисловните образи. Трябва да бъдете много внимателни в мисленето си – може да създадете мислени образи, които могат да се въплътят в живота ви и да ви донесат нещастие.
  Това също е ден на творческите замисли. Не се препоръчва да се започват нови неща, трябва само да се планират. Всички планове, които са планирани през този ден могат да се реализират и без нашата намеса.
  В медицинско отношение денят е свързан с главата. Не трябва да се преуморявате, да ядете люто и горещо, да употребявате алкохол, тъй като може да се получи спадане на енергията на вътрешните органи. А това на свой ред, може да доведе до образуване на камъни. На първо място трябва да се отстранят духовните причини за заболяването. Заболелите през този ден може да боледуват дълго, но задължително ще оздравеят.
   
  Втори лунен ден

  Символ – паст – уста на звяр, захапваща уста, рог на изобилието.
  Вторият лунен ден е добър за гладуване, установяване на правилна диета. Добре е през този ден да се започне цикъл от физически упражнения.
  През този ден не бива да се поддавате на гнева, трябва да избягвате конфликтите и изблиците на емоции. Денят скланя към проява на скъперничество, затова е необходимо всячески да развиваме в себе си щедростта и не бива да съжаляваме за това, от което се освобождаваме.
  В този ден може да се определи, какво е полезно и какво е вредно за вашия организъм. Трябва мислено да си спомните всички употребявани от вас продукти. Ако сте почувствали към някаква храна отвращение, тя не е за вас. За вас е полезна онази храна, към която ви тегли. Същото се отнася и за хората – може изведнъж да почувствате, с кого трябва да общувате, а с кого не си струва.
  В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на устата, зъбите, на небцето. Болестите на този ден не са продължителни и са без опасни последствия.
   
  Трети лунен ден

  Символ – барс или леопард, готвещ се за скок.
  Енергетиката на този ден изисква активност. Пасивността е противопоказана и дори опасна. През този ден пасивните хора могат да се изложат на различни астрални нападения или пък да станат мнителни, подозрителни и коварни. Желателно е интензивно физическо натоварване.
  Трябва да се освобождавате от негативните емоции, да бъдете внимателни към своите реакции при контактите си с хората.
  Ако през този ден случайно разлеете олио – това означава, че сте се отбили от пътя си.
  В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на тила и ушите. Ако имате болки в областта на тила или ушите е необходимо почистване на ушите и лечение на ставите – благоприятен ден за операция на ставите, сухожилията. Хората, заболели през този ден, оздравяват трудно.
   
  Четвърти лунен ден

  Символ – дърво, дървото на познанието.
  През този ден се препоръчва не само да сеете и орете, но още и да изучавате националните, генетически, исторически традиции, да се концентрирате върху своите извори, да натрупвате светли мисли, да изучите подробно взаимоотношенията си с близките с цел да укрепите своето Дърво, да пречистите ствола на Дървото от ненужните разклонения. Много е полезно през този ден да си спомните за миналото.
  По-добре прекарайте през този ден в уединение. Старайте се да не вземате прибързани решения, тъй като първо е необходимо да обмислите всичко както трябва. Денят се смята за добър за засаждане на дървета. Символиката на деня е свързана с дървото на живота ни и се е считал за ден, в който се прави помен за покойниците.
  Желателно е да сте близко до дома си, да се занимавате с дома и семейството си. Противопоказана е работата в колектив, не бива да режете дърва, да късате цветя и други растения с корена.
  Най-уязвими са шията и гърлото. Особено чести са шийните радикулити. Болестите на този ден са много опасни, ако не им се обърне внимание веднага.
   
  Пети лунен ден

  Символ – Еднорог, означаващ вярност на принципите и дълга. Още един символ на този ден е риещият земята Глиган.
  Еднорогът е мъдрият звяр, хранещ се със златните ябълки от дървото. Способен е да променя вида си и може да предсказва бъдещето, да изпълнява желанията на човека, способен да го укроти.
  Денят е свързан с определяне на целите, а затова именно в този ден е най-добре да планирате някакви промени в живота си. Денят е най-благоприятен за хората, способни предварително да преценяват и обмислят всичко, отколкото за лекомислените хора – на тях в този ден, по-скоро, няма да им провърви.
  През този ден трябва да се отстояват собствените принципи и идеали, уместно е също да защитите честа и достойнството на човека до вас. Може и е необходимо да проявите активно чувствата и емоциите си – това ще бъде уместно, и ще ви разберат правилно.
  През пети лунен ден можете да ядете всичко, към което ви тегли. Това е единственият ден, когато храната изгаря в организма без остатък и се усвоява напълно. Затова можете да се ръководите от инстинкта си и да ядете това, към което ви тегли; така постъпват много йоги – те купуват по малко от всичко, което им се иска и го изяждат. Като основно ястие е за предпочитане мляко, извара и мед. През този ден можете да се наситите, но не бива да преяждате.
  В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на хранопровода. Не бива да гладувате, избягвайте да употребявате убиенную храна. Болестите на този ден могат да бъдат опасни.
  В този ден се раждат хора, които трансформират храната във физическа и астрална енергия. Могат да се родят герои, светци.
   
  Шести лунен ден

  Символ – облак, жерав, свещената птица Ибис.
  Този ден е добър за научни изследвания, умствени и духовни търсения, за активно усвояване на енергията на Космоса. В този ден се изостря интуицията, наблюдава се засилване на скритите способности. Особено ефективните пророчества, предаването на мисли на разстояние, работата със словото, занимания с аромати, дихателни упражнения. Денят е удачен за търсене на изгубени хора, вещи, животни.
  Ден за придобиване на благодат и любов, смирение и прошка. През шести лунен ден не бива да изразявате недоволството си от живота, от обстоятелствата, пред себе си или пред другите – всичко трябва да приемате такова, каквото е. Денят е добър за общуване с природата, за подмладяване.
  В древността в този ден са гадали по облаците. Ако небето е ясно или напълно е покрито с облаци, значи, че светът е лишен от хармония. Добре е през шести лунен ден да видите облаци, да чуете мелодичен звън.
  Напротив, за крадците и престъпниците денят е много неуспешен.
  В медицинско отношение трябва да се обърне внимание на бронхите, плазмата и горните дихателни органи. Заболелият през този ден човек ще се отърве с лека уплаха. Денят е добър за подмладяване.
   
  Седми лунен ден

  Символ – петел, магически жезъл, ветропоказател.
  Ден на молитви и работа с думите. Ако не умеете да говорите, по-добре мълчете. В този ден природата много отзивчиво откликва на всяка, дори случайно произнесена на глас дума. А затова не бива да се бърбори напразно, и въобще трябва да бъдете много внимателни с думите – всичко, казано на глас, може да се претвори в живота.
  В седми лунен ден не бива да се яде птиче месо и яйца, да се чупят съдове, да се къса хартия, книги, писма.
  В медицинско отношение трябва да се обърне внимание на белите дробове. В този ден нараства опасността от простуда. Денят е неблагоприятен за вадене на зъби. Болестите на този ден са лесно излечими.
   
  Осми лунен ден

  Символ – Феникс, пеперуда.
  Това е ден на решителните постъпки, опрощаване на греховете и на покаяние, пречистване с огън (свещ). Добре е през този ден да се покаете за собствените си грехове и да простите греховете на другите.
  Денят може да бъде успешен за онези, които са склонни към авантюри, а също за хората, способни да пожертват себе си. Той е благоприятен и за пътувания, пътешествия и командировки. Не се препоръчва да се води заседнал начин на живот -денят може да стане критичен.
  При много хора става изостряне на възприятията. Осми лунен ден е време на биохимични и алхимични трансформации, когато в организма се включват най-фините енергии. През този ден е добре да се приготвят лекарствени препарати за всички болести, особено за сложните.
  В медицинско отношение може да се гладува, да се провежда прочистване на стомаха и червата. Трябва да се обърне внимание на периферната нервна система. Болестите на този ден могат да се окажат много опасни.
   
  Девети лунен ден

  Символ – прилеп, летяща мишка.
  Първият ден след квадратурата между Луната и Слънцето. Опасен ден, неговата енергетика влияе крайно отрицателно върху човека. Ден на прелъстяване и илюзии, измами и заблуди, а също на отравяне. Хората са подложени на страхове, тревоги и мрачни мисли. Необходимо е съзнателно пречистване на помислите и регулиране на желанията. Много ефективно е да простите на човек, който ви е обидил.
  В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на гърдите, на предупреждението за междуреберна невралгия и стенокардията. Давещото чувство в гърдите говори за това, че вие правите нещо нередно. Това е признак за това, че са се натрупали много проблеми, за разрешаването на които трябва да се обърнете към абсорбирането на духовна храна, към изворите и традициите. През този ден нараства опасността от хранително отравяне. Необходимо е да се пречистите от физическите шлаки, да се занимавате със силови упражнения. Болестите, започнали през този ден са много сериозни, тъй като предупреждават за това, че сте избрали неверен път за духовното си развитие.
   
  Десети лунен ден

  Символ – Фонтан, източник на вода.
  Фонтанът е свързан с постоянно препълващата човека енергия и напомня за духовната самостоятелност. Това е ден на пожертвования, ден на преобразяване на вътрешната природа. Денят е свързан с излизането на човека на собствения му път, със самовглъбяването, с включването на кармичната памет. През този ден излизат наяве тайните източници на знанията. Препоръчва се медитация над собствената карма и кармата на рода ни, за да разберем миналото и настоящето си, да обезпечим изпълняването на кармичната си задача.
  Десети лунен ден е добър за начало на всякаква работа. Например, най-добре е именно през този ден да започнете строеж на нов дом или вила. Много добър ден за почивка, но активна почивка: излишъкът от сили през този ден е добре да се насочи към укрепване на здравето. Това е най-добрият ден за баня или сауна.
  Благоприятен ден за примирение, за приключване на домашните конфликти и несъгласия, за среща с роднини.
  Ако през този ден ви болят костите на гърдите, подребрието – това показва вътрешни проблеми у човека. Препоръчва се да пиете повече течности.
   
  Единадесети лунен ден

  Символ – огнен меч, огнедишащ змей или дракон.
  Този лунен ден притежава много силна енергетика, той се счита за най-мощният от всички дни на лунния цикъл. Денят е свързан с енергията на Кундалини, с нейното включване и трансформация.
  През този ден е необходима предпазливост и внимание във всички дела. В човека се пробужда огромна сила, която е необходимо да се насочи към съзидание, изграждане. Онзи, който е добре подготвен може да проведе някои пречистващи процедури. Онзи, който знае малко, по-добре да не се занимава със сериозни неща. Денят е добър за молитви. През този ден е желателно да не използвате остри и режещи инструменти, по-добре е дори хляба да чупите с ръце. Падащите през този ден ножове и вилици предупреждават за опасност.
  Убиването на всякакви живи твари през този ден е противопоказано.
  Това е ден на победата и безсмъртието. Всички дела, започнати през този ден, обезателно трябва да се доведат до край. Не препоръчва пасивността и седящият начин на живот. Все пак не трябва и да се претоварвате прекалено през този ден. Денят е добър също и за начало на гладуване.
  Този ден е свързан с гръбначния стълб, може да ви боли гърбът. Заболяванията на този ден са опасни преди всичко за жените. За мъжете те обикновено са незначителни.
   
  Дванадесети лунен ден

  Символ – чаша, сърце (Чашата Граал).
  Ден на милосърдието и състраданието, на включването на космичната енергия на любовта. Енергетиката на деня предразполага в този ден да се прави добро на ближните. Препоръчва се да се правят подаръци, да се подава милостиня, особено, ако ви молят за това. Онзи, който в този ден не бъде милостив, может и сам да се лиши от милост.
  Ден на молитви, уединение, внимателност към самия себе си, успокоение, победа на мъдростта над ума и чувствата. Категорично не се препоръчва да се сърдите и да ненавиждате. Не бива да се карате – да се помирите след това ще бъде много трудно. Не трябва да се самосъжалявате, да се оплаквате и да плачете – може задълго да останете в това състояние.
  Това е един от най-добрите дни на лунния месец за сключване на брак, който ще бъде основан на висшата любов.
  Много добър ден за начало на лечение, изчистване на горните дихателни пътища, сърцето и белите дробове. Добре е да се отиде до извор, да се изкъпете в река, тъй като през този ден водата притежава силни пречистващи свойства. Трябва да се стараете да употребявате по-малко груба храна и да пиете повече вода. Препоръчват се също сокове (освен ябълков – символ на обогатяване).
  В дванадесети лунен ден не да се предприемат нови дела, тъй като всички те ще отидат на вятър и ще донесат само загуби.
  Категорично се пазете от кръв!
   
  Тринадесети лунен ден

  Символ – колело.
  През този ден могат да се повторят много ситуации от миналото, могат да се проявят стари проблеми. Ако при вас се връщат стари неща, значи, нещо не сте изпълнили. Отнесете се към това внимателно, постарайте се да се освободите от товара на миналото – и ще получите нови сили за бъдещи дела.
  В миналото в този ден са пекли хляб, прели са прежда, изготвяли са кръгли талисмани.
  Денят е благоприятен за работа в колектив, за учене и получаване на нова информация. В същото време този ден носи неуспех във всички дела. Не трябва да предприемате и да започвате нищо сериозно.
  В тринадесети лунен ден вървят процеси на подмладяване на организма. Може да натоварвате стомаха си, добре се усвояват лекарствата и козметичните средства. През този ден може да се премахват петна, бенки, бръчки. Полезна е банята и сауната. Болестите на този ден могат да бъдат продължителни.
   
  Четиринадесети лунен ден

  Символ – тръба.
  Началото на всяка важна работа е по-добре да се започне през този ден. Дела, започнати в този ден ,като правило, се отдават. През този ден трябва да се обръща внимание на знаци, сигнали и предзнаменования, идващи при вас. Трябва да се вслушвате внимателно в съветите, които ви дават. Дори съветите на непознати хора могат да бъдат полезни през този ден.
  Денят е удачен за пътувания и командировки, за промени, свързани с работата. Полезна е всяка физическа работа. Добре е да изучавате свещените текстове – възможно е да получите дълбоки знания.
  Всяка течност през този ден носи замърсяване, а затова денят е много удачен за сухо гладуване. Не трябва да използвате парфюми, да пушите, да претоварвате зрението си. Препоръчват се орехи и солени продукти, а горчивото и сладкото да се ограничи.
  Препоръчва се очистване на червата.
   
  Петнадесети лунен ден

  Символ – змей, чакал.
  В петнадесети лунен ден се активизират тъмните сили, затова през този ден сме особено уязвими психически. Критичен ден преди пълнолунието, когато се активизира вътрешното начало на всеки човек, поддаващо се на земните съблазни. През този ден трябва да се защитите, да практикувате всякакви форми на аскетизъм, да побеждавате плътта си, за да бъдете чисти.
  Не се препоръчва да започвате през този ден никакви важни дела.
  Това е ден на тежки сънища, на кошмари. Лош знак на този ден е кавгата. Добре е в този ден да се види куче, дори лаещо.
  В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на задстомашната жлеза (в нея става корекция) и на диафрагмата. Полезно е да се яде калина, бобови храни, ечемик. Не бива да се ядат ябълки.

  Шестнадесети лунен ден

  Символ – пеперуда, гълъб, стълба (пътят на вертикалното възкачване, висшата точка на Лунния път), Психея (олицетворение на човешката душа в Древна Гърция).
  Това е много чист ден – ден на справедливостта, духовното пречистване, на хармонията между астралното и физическо тела. През този ден се препоръчват всякакви физически упражнения, способстващи хармонията, която води до необратими процеси - както физически, така и психически. Счита се, че викането, безцеремонното поведение трябва да бъдат напълно изключени през този ден. Трябва да се запазва спокойствие, не трябва да нарушавате вътрешния комфорт и мир в душата си с никакви странични действия, понеже символът на този ден е умереност. Шестнадесети лунен ден е един от дните за Посвещаване на проповедниците. Злоба, агресивност, завист, проявявани през този ден водят до падение. Противопоказан е също сексът.
  Този ден е много важен за приемане на кардинални решения в живота. Един от най-добрите дни за встъпване в брак и за възпитаване на децата. Много е благоприятен за хората на творческия труд – по това време у тях възникват най-добрите идеи. Това е ден на обновяване на кръвта, и нейното заболяване е признак на духовно замърсяване. За това говори и мръсотията, полепнала към дрехите.
  Не се препоръчва употребата на животинска храна (освен риба), гъби, не трябва да се колят птици.
  През този ден е много полезно да се прави всичко, което е свързано с чистотата: да се мие пода, да се бърше прахта, да се взема душ. Деня е благоприятен също за пътешествия и продажба на животни.
  Много е важно, на кой ден настъпва пълнолунието – на 15-и или 16-и лунен ден. Ако пълнолунието настъпва на 15-и лунен ден, то следващите две седмици ще бъдат обезпокояващи и възбуждащи в емоционално отношение. А ако настъпва на 16-и лунен – обратно, ще има мир, спокойствие, умиротворяване, духовно издигане, удовлетвореност, равновесие.
  Всички сънища, като правило, са действителни, но и изискват правилно изтълкуване.
  « Последна редакция: Юни 21, 2012, 18:38:52 от ~ Primär Blut ~ » Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #4 -: Юни 21, 2012, 18:37:28 »

  ЛУННИ ДНИ - II част
  (от 17-ти до 30-ти лунен ден)

  Седемнадесети лунен ден

  Символ – чепка грозде, камбана, камбанен звън.
  Енергетиката на този ден способства за намиране на вътрешна свобода, този ден е ден за веселие и разкрепостяване. Най-добрият ден за празненства и тържества, на които е лошо да бъдете скучни и тъжни.
  Този ден е добър за начало на нови и важни дела. Един от най-добрите дни за сключване на брак, който ще се крепи върху любовта. Благоприятен е за съпружески отношения, за контакти. Най-яркият аспект в характеристиката на този ден е любовта, но не трябва да се главозамайвате и да губите предпазливостта си: заради неконтролируемите енергии той съдържа в себе си много изненади. Денят е свързан с преобразованието на женските енергии, а неизследваната женска енергия може да се проявява като буйство, като непроизволен изход.
  Денят няма да донесе успех на самотните, егоистите, скучните и затворени хора.
  Един от малкото дни на лунния месец, когато определена доза алкохол не вреди. Препоръчва се през този ден да се употребява сухо вино или кагор (червено сладко вино). Но, във всичко е нужно да съблюдавате чувство за мярка, тъй като този ден носи голямо количество неконтролируема енергия и съдържа много изненади.
  Седемнадесети лунен ден е желателно да се проведе като ден за контакти, веселие и разкрепостяване, ден за слово, и песни. Резултатите на този ден могат да бъдат много различни: на висше ниво – намиране ключа за идеалната любов, на низше – буйство и пиянство. През този ден е добре да се сключват бракове, които ще се градят дълго време върху любовта. Въобще, за сключвания на бракове са добри дванадесети, шестнадесети и седемнадесети лунни дни (през шестнадесети ден – бракът ще се гради върху хармония, а през дванадесети – върху висша любов).
  Сънищата се сбъдват, най често на третия ден.
   
  Осемнадесети лунен ден

  Символ – маймуна, огледало, лед.
  Енергетиката на този ден прави човека пасивен. Нараства опасността да се поддадете на чуждо влияние, да започнете да подражавате на някого или да следвате чужди мисли. Този ден може да стане ден на коварни измами и прелъстявания, лицемерие и интриги. Без да искат, хората могат да се подвеждат един друг. Препоръчва се да следите своите глупави навици и мисли, да се откажете от егоизма и тщеславието си, от илюзиите и постоянните инстинкти, да се постараете да се видите отстрани и да се оцените обективно.
  Денят е свързан с подражанието, с мимикрията, с пасивното следване на чуждите мисли. Необходимо е да работите с глупавите и нечистите си мисли; развивайки обективен поглед върху света, да се постараете да се видите отстрани, да се откажете от илюзиите от постоянните си инстинкти. Ставащото през осемнадесети лунен ден е като огледално отражение на нашата вътрешна същност и ни показва онова, което сме направили в живота си.
  Противопоказано е през този ден пиянството, пушенето, препоръчва се гладуване и очистване на червата, а също сауна и процедури за подмладяване. В медицинско отношение трябва да се обърне внимание на бъбреците: през този ден те отслабват. Могат да се появят също кожни болести, да се отворят скрити рани (с всякакви диагнози и лечение трябва да бъдете много внимателни). Ако се случи нещо подобно, значи че сте нарушили закона на космичната еволюция. Препоръчва се изчистване на кожата, масажи, подмладяване, бани, по-малко да спите - иначе може да се събудите с чувството, че сте смазани. Не е желателно да употребявате месна храна – по-добре орехи, повече растително масло (в това число за втриване при масаж). Заболелият през този ден може да остане на легло дълго и да не оздравее.
  Като правило, сънищата са действителни.
   
  Деветнадесети лунен ден

  Символ – паяк, мрежа.
  Сатанински ден. През този ден светът се управлява от тежка и неблагоприятна за човека енергетика. Ако обстоятелствата позволяват, по-добре си останете в къщи и не ходете никъде. Голяма е опасността да се поддадете на лошо влияние, да се оплетете в дяволски мрежи. Запознанството през този ден може да има неприятно продължение: ще ви бъде много трудно да се освободите от влиянието на този човек.
  През този ден трябва да бъдете много внимателни с новите идеи и планове – те ще бъдат по-скоро илюзия или измама. Не сключвайте договори и не поемайте никаква отговорност. Не бива да сключвате брак през този ден. Пазете се от пияни хора, те са способни да нанесат вреда на здравето ви и дори да ви осакатят.
  Този ден е свързан с нравственото пречистване на душата и съвестта. Препоръчва се да обмислите постъпките си, да се покаете мислено, да се освободите от лъжите, гордостта и чуждите мисли. Желателно е да запалите свещ или кандило, да обиколите дома си със свещта или да поседите до огъня.
  В медицински аспект денят прави уязвими апендиксът и сигмовидният отдел на червата. Освен това, зачестяват депресиите и страховете.
  Сънищата ще се сбъднат.
   
  Двадесети лунен ден

  Символ – орел.
  Този ден е ден на освобождаване от всякакъв товар, на преодоляване на съмненията, на възприемането на космичния закон, на духовен растеж.
  Този ден е добър само за начало на всякакви дела, както големи и важни, така и незначителни. Всичко, което се предприеме, ще има успех.
  Този ден е най-добрият за гладуване и духовно прозрение. Забранено е да се яде месо, и да се напряга зрението, по-добре е да си останете в къщи, да се занимавате с домакински работи, със семейството, с традициите. Може да изучавате свещените текстове. Опасностите на 20-и лунен ден са: гордостта, високомерието, заядливостта. С този ден са свързани такива органи от човешкото тяло, като лопатките, горната част на гърба (където при орлите са крилете), а също коремната ципа (перитонеума). През този ден тези органи са отслабени.
  Като правило, сънищата ще бъдат действителни.
   
  Двадесет и първи лунен ден

  Символ – кон, табун (стадо), колесница.
  Енергетиката на този ден пробужда в човека активното начало, придава ни храброст, увереност, решителност.
  Денят е благоприятен за пътувания и пътешествия, командировки и премествания, но само с наземен транспорт. Добър е за търговия, предприемаческа дейност, рисковани предприятия и сделки, а също за групова работа. През този ден е добре да се провеждат митинги, събрания, колективни обсъждания и други масови мероприятия. Успешен ден за провеждане на спортни състезания. Много благоприятен ден за смяна на местоработата. Ден за оздравяване и лечителство.
  През този ден трябва да се стремите да бъдете честни и справедливи дори в дреболиите. Това е ден на реформи, реорганизации, на тържеството на всичко ново, на упорство при достигане на целите.
  В медицинско отношение денят е свързан с черния дроб и кръвотворната система, затова са противопоказани натоварванията на черния дроб. Препоръчва се да се проведе пречистване на кръвта, полезни са физическите натоварвания, особено на чист въздух. Болестите на този ден са много опасни.
  Обикновено сънищата не са действителни.
   
  Двадесет и втори лунен ден

  Символ – слонът Ганеша (синът на Шива, покровител на знанието и мъдростта), свитъкът (книгата) и златното ключе.
  Ден на мъдростта, на получаване и използване на знанията. Енергетиката на този ден засилва умствените способности, през този ден е особено добре да се усвояват нови знания, да ви идват нови идеи и решения. Това е най-добрият ден за мъдреците и философите.
  През двадесет и втори ден на Луната е по-лесно да се гадае бъдещето, може да се съсредоточавате върху картини, върху янтри (това са изображения на свещените звукове на хартия, на пясък). През този ден трябва да бъдете алтруисти, да учите другите, да им предавате опита си, да подготвяте учениците, да проявявате щедрост или просто да натрупвате знания.
  В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на долната част на гръбнака, кръстеца, тазобедрения пояс. За предпочитане е растителната храна.
  Сънищата се сбъдват.
   
  Двадесет и трети лунен ден

  Символ – крокодил Макара (кръвожадна смесица от крокодил, риба, птица и змей, които изяждат всичко), Цербер, Химера, Ехидна.
  Периодът е много тежък - един от дните на илюзии. Свързан е с насилие, с разрушаване на старото, с коренната реформа. През този ден в човек лесно се освобождават инстинктът за заграбване, неудържимият апетит, склонността към глупави постъпки, кавги, авантюри.
  Наред с това, сексуалната енергия на този ден разстройва здравето. Ден на развихряне на вампирите, той може да стане ден на самопожертване, на покаяние, на разбиране и прошка. Опасно е да се поддавате на гняв, лакомия, не трябва да си режете ноктите, да се подлагате на хирургични операции; не трябва да водите заседнал начин на живот. Двадесет и трети лунен ден трябва да стане период на пост и въздържание, предпазливост и акуратност, ден за придобиване на сили и възможности за лечителство.
  Това е ден за защита на дома, който трябва да изчистите и да наръсите със светена вода, трябва да пречистите с огъня на свещ прага на дома си, да опушите помещенията с тамян.
  Този ден е свързан също с преследванията, с изгнанието, трябва да се пазите от сблъсък с освирепяла тълпа, да не се поддавате на провокации, на съблазни за мъст. В денят на крокодила се изключва от употреба месната храна, желателна е млечната – трябва да пиете повече мляко, да ядете извара и други млечни продукти, да изпечете ватрушки (малки питки с извара или сладко по средата), в които е добре да сложите орехи. В древна Персия богът Ватра е пазител на домашното огнище, оттук и наименованието “ватрушки”.
  През този ден трябва да бъдете особено внимателни към здравето си. Най-уязвим е гръбначният стълб. Ще бъдат полезни оздравителни и закрепващи процедури. Болестите на този ден са продължителни.
  Сънищата са лъжовни.
   
  Двадесет и четвърти лунен ден

  Символ – мечка, канара, планина.
  Този лунен ден съдържа в себе си огромна преобразуваща и съзидателна сила. Това е време на разрушаване на старото и създаване на новото. През този ден е добре да се започват нови големи неща, да се осъществяват глобални проекти. Денят е свързан със строителството. В Древния Египет именно през този ден са полагали основите на пирамидите.
  Добър ден за активна творческа работа, за лечение и закрепване на здравето. Особено полезни в този ден са физическите натоварвания. Добре е да излезете сред природата, да приготвяте и приемате отвари от билки. Денят е благоприятен за пробуждане и преобразуване на сексуалната енергия.
  През този ден трябва да ядете до насита, защото енергията така или иначе изгаря, не трябва да гладувате, трябва да пиете по-малко течности и да не употребявате храни, съдържащи много течности.
  От медицинска гледна точка най-уязвими са органите за възпроизвеждане.
   
  Двадесет и пети лунен ден

  Символ – костенурка, раковина, урна, два съда с жива и мъртва вода.
  Ден на пасивност, усамотение и покой. Не се препоръчва активността, прибързаността, суетата и шетането. Избягвайте случайните контакти и изненади. Това е ден за съсредоточаване, самовглъбяване, изчистване от физическите и духовни шлаки. Вслушвайте се във вътрешния си глас, обмислете живота си и това, как вие възприемате света. Всеки знак през този ден трябва да се възприема като указание за нещо. В резултат ще получите нови сили.
  Този ден трябва да бъде доста активен и да се посвети на контрола над мислите, трябва да се позанимаете със собственото си съзнание, но да се включвате само тогава, когато ви молят. Не бива през този ден да се включвате немотивирано, да вършите каквато и да е работа. Необходимо е да реагирате на всякакви странични провокации само когато ви молят или въвличат, но да създавате или провокирате самите вие каквото и да е, не бива.
  Не трябва да започвате нищо ново през този ден, но трябва да завършите незавършеното.
  Противопоказано е да се употребяват лекарства, цигари, груба храна – всичко, което затруднява работата на мозъка. Уязвима част на тялото са ушите, не трябва през този ден да ги чистите, да ги пробивате, да се съгласявате да ги оперират.
   
  Двадесет и шести лунен ден

  Символ – жаба, блато.
  Жабата, както и змеят, е олицетворение на мъдростта. Но тази мъдрост не носи никаква полза на човека, тъй като го дебне лъжливата илюзия на собствените му постижения.
  Това е един от опасните критични дни, през който хората, са предразположени към конфликти. Те се суетят, бърборят напразно, сплетничат. Съществува опасност да изразходвате енергията си напразно. А затова се препоръчва да се въздържате от активни действия, да почивате и да не хабите енергията си напразно. Необходимо е да се откажете от ненужните връзки и контакти, да избирате хората, с които общувате. През този ден не си струва да предприемате и да започвате нищо, тъй като всичко ще донесе само загуби и вреда. Препоръчва се също постенето и въздържанието.
  През този ден у вас може да възникне желание да се похвалите, да преувеличите постиженията си. В никакъв случай не бива да правите това, после ще се срамувате.
  През този ден хората са склонни към глупаво поведение, да прахосват пари на вятъра, да правят ненужни покупки. Има голяма вероятност от грабеж и загуби. Трябва да бъдете максимално сериозни и внимателни.
  Препоръчва се да си правите масажи, козметични операции, да премахвате бръчки, брадавици и бенки, да въздействате върху различните точки и канали на тялото. Не се препоръчва физическото натоварване, бягането.
  През този ден е по-добре да ядете повече риба. Противопоказано е да ядете кръгли и водни плодове и зеленчуци. Месото не се препоръчва. Трябва да избягвате димът и задимените помещения. През този ден не бива да се вадят зъби.
  Сънищата се сбъдват.
   
  Двадесет и седми лунен ден

  Символ – тризъбец, жезъл, кораб, котва.
  Ако не се увлечете в ежедневната рутина, а посветите мислите си на възвишеното, може неочаквано да намерите решение на проблем, който отдавна ви безпокои. Не изпускайте този шанс.
  През този ден е добре да слушате музика, полезни са промени и общуване с природата. Денят е успешен за всякаква работа, за сеене и садене, за общуване с родителите и по-възрастни роднини. Противопоказано е пиянството, хипнозата, трябва да избягвате всичко неясно, психични въздействия.
  Най-уязвимата част от тялото са коленете. Смята се, че през този ден, като следствие на неправилен начин на живот, може да възникне нарушение във водния обмен, да се възпалят лимфните възли, да започне заболяване на лимфната система и кръвта. Донорството през този ден е противопоказано. Не се препоръчва да се прилагат химични препарати.
  Не си струва да се обръща внимание на сънищата.
   
  Двадесет и осми лунен ден

  Символ – Лотос, водна лилия, лилия.
  Това е един от най-благоприятните дни на лунния месец. Неговата енергетика е много хармонична, това е много чист и светъл ден. В никакъв случай не бива да нарушавате тази хармония с грубите си действия. Забранява се да се режат дърва, да се късат цветя, да се копае, не бива да се убиват насекоми. Желателно е през този ден да бъдете в приповдигнато настроение, да контролирате емоциите си, да имате добри мисли и намерения.
  Денят е предназначен за земни дела – може да си купите нов дом, да направите ремонт, да засадите полезни растения. Денят е благоприятен за съзерцание, медитация, самопознание, отваряне на всички чакри. Може да осъзнаете висшият смисъл на вашето съществование.
  През този ден недружелюбният човек може да се разболее. Уязвими са осезателните органи, особено зрението. Трябва да пазите главата си, мозъка, очите, да следите артериалното си налягане. Двадесет и осми лунен ден е един от най-добрите за пречистване, гладуване, за изход от кризисни състояния.
  На сънищата не си струва да гледате сериозно.
   
  Двадесет и девети лунен ден

  Символ – октопод, хидра.
  Най-опасният и страшен ден на лунния месец. Това е време на черните безлунни нощи, когато се сгъстява астралната мъгла, когато вещици и магьосници вършат своите тъмни дела. Хората отслабват, енергията им се изтощава. Необходимо е да се погрижите за надеждна защита. Трябва да избягвате фалшивите и ненужни връзки, досадните и безполезни хора, а също да се избавите от мрачните мисли и тъгата. Това е най-неподходящият ден за употреба –на алкохол.
  През този ден дори мислено не бива да градите никакви планове, не бива да започвате нови дела. По-добре е да се занимавате с дома, домакинството, с не много важни неща. Не бива да вярвате на никакви обещания, предсказания, прогнози. Ако това е последният ден на лунния месец (а това е така), може да се правят равносметки.
  Забранява се категорично да се занимавате с гадаене и други фини практики. Не бива да се носят украшения от кости и рогове. Препоръчва се да се запалят свещи, кандила, да се опушат помещенията с благовония.
  Желателно е през този ден да се спази пост и въздържание. Препоръчва се да се пече хляб, кътми, пирог. В храната е по-добре да се употребяват печени изделия, а също ечемик и всички житни растения, по-добре е да се яде повече млечна храна, месото не е желателно. Преди сън трябва задължително да си вземете душ или да подържите краката си в хладка вода.
  Най-уязвими са органите – дебело черво и анус. Не се препоръчва да се правят клизми и инжекции в месестата част на седалището.
  Детето, родено през този ден няма да живее дълго без помощ отвън или без подкрепата на силни Юпитер и Венера в рождения хороскоп.
  Сънищата са много правдиви.
   
  Тридесети лунен ден

  Символ – Златен Лебед.
  Не през всеки месец има тридесети лунен ден. Това е ден на хармония и любов, на покаяние и прошка. През този ден е желателно да се завършат всички започнати през този месец дела и да се направи равносметка. Не се препоръчва да се започват нови дела. Не е необходимо също да градите планове – почакайте до първи лунен ден. Това е най-добрият ден за почивка, за съзерцаване на красотата.
  През този ден трябва да избягвате суетата, да се откажете от всичко излишно, ненужно и да се подготвите за преход към нов етап на развитие. Добре е да си върнете дълговете, да проявите милосърдие и състрадание, да дарите хората с радост. Желателно е да простите на онези, които са ви обидили и да се покаете за своите грехове. Препоръчва се да почистите дома си. Храната през този ден трябва да бъде лека.
  През този ден е опасно да пренапрягате мозъка си, противопоказани са остри, силни миризми.
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #5 -: Септември 30, 2012, 07:56:39 »

  Здравей , невероятно много и полезно инфо., жалко но сега го намерих ....
  От доста време следя луната и слънцето , но сега за луната.
  Забелязах ,че тя  ми влияе , тя влияе на всички но никои не се замисля и веднага си взима хаповете или др. неща.
  Особено пълнолунието е доста силно и тогава някак ме  , прави по-слаб , може би не знам как да обясня.
  Но при пълнолуние се наспивам по-бавно или презареждам по бавно , докато в другите и фази ми стигат от 4 до 6 часа за напълно наспиване , при пълнолуние е малко повече и самото спане ако не знаеш някои неща е по нестабилно.
  По това време забелязах има доста недоспали и изнервени и от там идват и илюзионите форми на каране и проблеми , заради , може би внушение от луната.
  Има и др но няма да философствам а ще прочета материала смирено. 
  Любов на всички
  Активен

  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #6 -: Октомври 01, 2012, 09:10:48 »

  Здравей , невероятно много и полезно инфо., жалко но сега го намерих ....
  От доста време следя луната и слънцето , но сега за луната.
  Забелязах ,че тя  ми влияе , тя влияе на всички но никои не се замисля и веднага си взима хаповете или др. неща.
  Особено пълнолунието е доста силно и тогава някак ме  , прави по-слаб , може би не знам как да обясня.
  Но при пълнолуние се наспивам по-бавно или презареждам по бавно , докато в другите и фази ми стигат от 4 до 6 часа за напълно наспиване , при пълнолуние е малко повече и самото спане ако не знаеш някои неща е по нестабилно.
  По това време забелязах има доста недоспали и изнервени и от там идват и илюзионите форми на каране и проблеми , заради , може би внушение от луната.
  Има и др но няма да философствам а ще прочета материала смирено.  
  Любов на всички


  Здравей,Слънце Намигване Радвам се,че този материал ти е дал информация Намигване
  Предполагам ,че всички знаем че Майката Луна и Бащата Слънце ,оказват голямо (съществено) влияние ,върху нашия живот !
  Без тяхната помощ,природата ,животните ,хората,минералите и т.н . не биха могли да функционират правилно...
  За мен лично ЛУНАТА ,също оказва огромно значение (като изключим факта ,че тя е свързана по-специално и с жените).
  - Сънища
  - Женски цикъл
  - Енергия
  - Метаболизъм
  ... и още много неща Намигване Приливите и отливите - свързани с природата на Земята и т.н.

  *** Също така забелязах,че Луната показва много специални характеристики и върху наталната карта (рожденната графика) ,на човешките индивиди.В зависимост от : Лунния ден  и аспектна структура с останалите планети, AC,DC,IC,MC ....

  *** Подчертавам,Аз не съм професионалист в тези области Веселяк  Плезещ се Плезещ се Плезещ се Засрамен ???Нямам диплома за тях Веселяк Плезещ се Плезещ се Плезещ се Засрамен  ???Но до този момент,успях да " натрупам опит ",с помощта на този сайт ,Духовните ми източници , и може би способността си да " разчитам " ... Намигване

  НЕКА ВАШАТА ИСТИНА ВИ ПОКАЖЕ КЛЮЧА ВЪТРЕ ВЪВ ВАС Намигване И ТАКА ДА ПОВЕДЕТЕ ХОРАТА КЪМ СВЕТЛИНАТА !!!
  « Последна редакция: Октомври 01, 2012, 09:18:28 от ~Schwarze_Sonne~ » Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #7 -: Октомври 01, 2012, 09:40:03 »

  Радвам се , най вече за това ,че разбираш кои са слънцето и луната.
  Аз се интересувам повече от слънцето ,понеже то е тази енергия която влияе и която е отговорна за мъжете.
  То на тази планетата и двете влияят на всичко.Те балансират планетата за да може се развива добре.
  Чудя се как хората не разбират какво е луната и какво е слънцето.
  За мен тези две енергии са създали нашата планета.
  Дори и за някои да е странно за мен е толкова очевидно ,че не знам 
  Повечето знания които имам ги натрупах от духовни източници в мен и този сайт и др.
  Но е интересно ,че кога кажеш на някои ,че мъжете са като слънцето а жените като луната и те гледа странно.
  Слънцето е силна енергия и информация ,постоянство и сигурност , но ако се прекали и то е опасно.Мъж.
  Луната няма да и давам характеристика но тя е нещо в постоянна промяна и нещо което влияе на цялата планетата и жената е така.
  Друго, планетата земя е (според човешките разбирания) от женски род и затова тук е редно да се почита женското това което може да създаде почва за живот , а другото дава семето за живот.
  Има много което мога да споделя , понеже много се радвам кога има хора докоснали се до тези неща.
  Около мен няма такива хора.
  Активен

  izparitelq
  Гост
  « Отговор #8 -: Октомври 01, 2012, 10:29:21 »

  Дата: 01.10.2012, Понеделник
  Цвят: Зелен
  Планета: Луна
  Песен: Благославяй
  Храна: зеле, лапад, лобода, зелен фасул, марули, краставици, царевица зелена, картофи, домати , бакла, тикви, гъби

  Мисъл за деня:
  От Слънцето иде музика и влияе на слънчевия възел; музиката от Луната влияе на ума. Нашата музика не е още слънчева, тя е лунна. Всяка планета издава по един особен основен тон на небесната музика и който я слуша, ще схване целокупността на всички тези основни тонове. Невидимият свят е музикален и когато влезеш в него, дори само прахът му да се полепи по краката ти, то пак си получил много нещо.
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #9 -: Октомври 01, 2012, 13:25:01 »

  По време на пълнолуние имам хипер активност...не се спи по цели вечери, има и доза дезориентация дори на дневна светлина..какво да правим, така си действа на някои хора, на други по друг начин..
  Активен
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #10 -: Октомври 01, 2012, 13:29:11 »

   Ухилен При мен действащият и основен фактор са съновиденията... Угрижен Аплодисменти
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #11 -: Октомври 01, 2012, 15:01:06 »

  По време на пълнолуние имам хипер активност...не се спи по цели вечери, има и доза дезориентация дори на дневна светлина..какво да правим, така си действа на някои хора, на други по друг начин..
  На мен ми действа така , през другото време имам силен самоконтрол и воля , но при пълнолуние , кога е пълна , всичко се проваля , са мое щастие това е само за малко и после пак си влизам в релси.
  Повече ми се яде и др.
     Раздвижиха се нещата тук , супер , сега е нужно да прочетем темата за да има смисъл трудът на ~Schwarze_Sonne~
  Активен

  izparitelq
  Гост
  « Отговор #12 -: Октомври 02, 2012, 14:14:46 »

  И аз съм така,при пълнолуние чувствам буквално безкрайна енергия,самоконтрола ми е доста по-нисък,много силни емоции

  В какво са ви луните на картата?
  Моята е в рак
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #13 -: Октомври 02, 2012, 17:17:44 »

  Моята е във везни Усмивчица
  Активен
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #14 -: Октомври 02, 2012, 17:34:31 »

  капитана,Здравей Намигване
  Плезещ се Усмивчица Давам отговор на въпроса ти Намигване

  Родена съм при НОВОЛУНИЕ.
  Лунен ден - Втори лунен ден.
  Луна в зодиите - Луна в Близнаци
  Луна в домовете - Луна в 11-ти Дом

  Намигване А ето сега и малко инфо  Плезещ се Плезещ се Плезещ се


  НОВОЛУНИЕ

  Новолуние е моментът на съединение на Луната със Слънцето. При новолуние Луната изгрява и залязва почти едновременно със Слънцето и на небето е денем. След няколко денонощия тя става видима в ранна вечер, в западната част на небето – като тесен сърп. Изпъкналоста и е обърната на запад, откъдето Слънцето, в това време под хоризонта, осветява Луната. Няколко часа след залеза на Слънцето, сърповидната Луна също слиза зад хоризонта. Хората, които се раждат в момента на новолуние са интровертни по своята природа. Те не са много общителни и ако общуват, това е избирателно и целенасочено. Тези хора имат по-богат вътрешен живот и по-беден външен. Лесно се изморяват от светски живот и безмислени разговори. Обичат тишината, спокойствието и възможноста да се вглъбят в себе си. Не са много устойчиви психически и физически, затова се стремят да не прахосват силите си напразно.

  Новолуние

  По време на Новолунието (+/- два дни) Луната се намира между Земята и Слънцето, в астрологическата позиция съвпад или в лъчите на Слънцето, което я прави невидима за нас. През този период (0-2 дни след Новолунието) природата и емоциите са притихнали в най-ниската си точка в очакване на раждането на Луната. Енергетиката и активността на човешкия организъм също са около своя минимум, сега той набира сили за предстоящото пробуждане. Работоспособността е намалена. Точният момент на Новолунието и двата дни след това отговарят на периода от зачатието до раждането на човека. Времето е подходящо за обмисляне на нови планове, подготовка за предстояща работа. На третият ден след новолунието Луната може да се види на запад, малко след залеза на Слънцето като тънък сърп. Именно това е и най-подходящото време за начало на нови дейности, засаждане на растения, получаване на пари. Погълнатите по време на хранене вещества, соли и витамини се усвояват пълноценно. Всички процеси и области подвластни на Луната се намират в подем. Този период по качества съответства на пролетта, а в живота на човека - на раждането и детството.


  Втори лунен ден

  Символ – паст – уста на звяр, захапваща уста, рог на изобилието.
  Вторият лунен ден е добър за гладуване, установяване на правилна диета. Добре е през този ден да се започне цикъл от физически упражнения.
  През този ден не бива да се поддавате на гнева, трябва да избягвате конфликтите и изблиците на емоции. Денят скланя към проява на скъперничество, затова е необходимо всячески да развиваме в себе си щедростта и не бива да съжаляваме за това, от което се освобождаваме.
  В този ден може да се определи, какво е полезно и какво е вредно за вашия организъм. Трябва мислено да си спомните всички употребявани от вас продукти. Ако сте почувствали към някаква храна отвращение, тя не е за вас. За вас е полезна онази храна, към която ви тегли. Същото се отнася и за хората – може изведнъж да почувствате, с кого трябва да общувате, а с кого не си струва.
  В медицинско отношение трябва да обърнете внимание на устата, зъбите, на небцето. Болестите на този ден не са продължителни и са без опасни последствия.


  Луна в Близнаци

  Ключова дума - изменчивост в емоциите.
  Интересува ви интимния контакт за момента. Вашата емоционална личност изисква по-скоро разнообразие и новости, отколкото постоянство и дълбоки чувства. Вие по принцип сте неспособен на дълготрайни чувства и неизменна преданост. Макар да сте безчувствен на моменти, вашите възприятия са бързи и точни. Поддържате впечатленията си по-скоро чрез мисъл, отколкото чрез чувство.
  Вашите възприятия служат повече на интелекта, отколкото на емоциите. Резултатът е способност за безпристрастно наблюдение и разсъждаване. Умът ви е изменчив и на моменти объркан, но можете да предъвквате неопределено количество подробности. Променлив и адаптивен, може да имате две или повече призвания едновременно.
  Обичате действието и движението, независимо дали е физическо или умствено. Вашите ръце са способни, сръчни и умели и имате добре развито обоняние. Вие не сте интуитивен, а по-скоро сте наблюдателен, бързо набирате впечатления и обикновено можете да ги изкажете.
  Вас ви влекат изкуствата и литературата или някои области, включващи комуникации. Предпочитанието, дори нуждата да вършите няколко неща наведнъж е важно за психическото ви благосъстояние. Интелектуалната способност на тази позиция често ви превръща в ревностен привърженик на книгите или в талантлив занаятчия.
  В личен план сте резервиран и понякога другите ви намират студен; вие се интересувате повече от настоящето, тук и сега, отколкото от миналото. Разкъсван от променливи чувства, може да се разгърнете твърде много и да разпилеете силите си; това може да се прояви с нервно напрежение. Знаете как да ласкаете другите и понякога може да проявите хитрост за ваше добро. Неспокойната ви природа винаги търси нещо ново.
  Тази позиция на Луната може да покаже повърхностност и липса на семейно чувство в рождената карта на жена. Мъж с такава позиция се привлича от интелектуална партньорка, която може да играе някаква обществена роля.
  Вие виждате вашата майка като емоционално неангажирана, общителна и променлива, все пак поддържаща вашето възпитание и образование. Знакът  на Луната показва основния способ за утешение на човека, когато е зле. Затова Лунните Близнаци следва да бъдат развличани със сплетни, разговори, запознанства с интересни хора, в краен случай ходене на кино или театър, а в днешно време часове прекарани в Интернет. Поради простата причина, че информацията за тях е основна храна и липсата и води до униние и печал.
  В хармоничния вариант на Луната са склонни да учат чужди езици - изобщо те обичат всякакви знакови системи - например астрологията. Човек с такава Луна е добър мислител, изследовател, поет или писател. Той е много изобретателен и обича да учи. Умът му може бързо да превключва от една задача на друга или едновременно да прави няколко неща. Те са дружелюбни, изкусни в търговията и умеят да убеждават. Могат много добре да копират другите хора, да се идентифицират с тях, като светкавично разгадават мислите и подбудите на другия. Много много не се интересуват от секса. Често променят стила си на обличане, обичат украшенията или скъпоценностите. Могат да бъдат изкусни певци или музиканти. Близнаците са двоен знак и хора с такава Луна могат да се опитат да осъществят своята кариера в няколко направления или пък да имат много бракове (връзки). От тях се получават отлични офис-служители, лектори и изобщо хора занимаващи се с интелектуален труд. Обаятелни, непостоянни, чаровни, по характер приличат на деца.

  Луна в 11-ти Дом

  Ключова дума - приятелски
  Вашите възгледи са непредубедени, безпристрастни и обективни, въпреки че често сменяте целите си. Имате склонност да членувате в организации и добър организационен талант. Имате много приятели и познати, които са ви от полза и с които лесно се разбирате. Обаче, ако вашата Луна има неблагоприятни аспекти, трябва да внимавате да не дадете предимство на фалшивите приятели.

  Това е от мен Намигване Надявам се да ви е интересно  Плезещ се Плезещ се Плезещ се
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Луната на 31 декември 2009
  Любопитни факти
  giti 9 1570 Последна<br />публикация Януари 17, 2010, 22:56:01
  от delfin
  Луната на 29 януари, 2010, към 21:00 ч
  Обща тематика
  pluton 10 1201 Последна<br />публикация Януари 31, 2010, 17:02:42
  от giti
  Древна цивилизация на Луната?
  Древни цивилизации
  Аэ съм 4 4696 Последна<br />публикация Май 28, 2010, 14:50:14
  от Аэ съм
  ЗА ЛУНАТА
  Астрология и нумерология
  pluton 12 2245 Последна<br />публикация Август 20, 2010, 11:02:28
  от pluton
  19 март: Луната опасно близо до нас!
  Астрология и нумерология
  Eona Lightholder 3 1443 Последна<br />публикация Март 20, 2011, 04:07:31
  от man554

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright