Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: РУНИ НА ОДИН. ЗНАЧЕНИЕ НА РУНИТЕ .РУННА НУМЕРОЛОГИЯ.  (Прочетена 12583 пъти)
~Schwarze_Sonne~
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « -: Юни 20, 2012, 16:49:49 »

  За Сърцето на Один:

  Приеми отговорите като една различна гледна точка от твоята, дори и да не ти харесат. Те са един различен поглед на конкретната ситуация (въпрос), който ти може би не виждаш в момента.

  В програмата съм включил 24 руни, без обърнати позиции и без празната руна (Wyrd). Включил съм и тъмните аспекти на руните (по принцип те могат да лежат обърнати или настрани).

  През времето когато се концентрираш върху трите Норни (въртящото колело), реалността “разглежда” възможностите и след като натиснеш бутона, ти показва най-възможния отговор за момента.

  Принципа на компютърното гадаене е абсолютно същия както при нормалното, само че при него докосваш руните с ръце, а тук ги докосваш с енергийната си ръка.



  * 600px-Valknut.svg_-300x300.png (9.01 KB, 300x300 - видяно 2647 пъти.)

  * image002.png (3.05 KB, 313x283 - видяно 1259 пъти.)

  * image004-287x300.jpg (22.04 KB, 287x300 - видяно 1473 пъти.)

  * image016.jpg (7.98 KB, 150x155 - видяно 8338 пъти.)

  * image031.jpg (27.16 KB, 150x142 - видяно 8265 пъти.)

  * image029.jpg (7.68 KB, 121x198 - видяно 8267 пъти.)

  * image021.jpg (1.78 KB, 74x89 - видяно 8175 пъти.)

  * runes.png (328.75 KB, 500x425 - видяно 1199 пъти.)
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #1 -: Юни 20, 2012, 16:54:22 »

  Нордически Пантеон

  -Один
  -Тор
  -Фрея
  -Фрейр
  -Тюр
  -Хеймдал
  -Балдур
  -Ходр
  -Егир

   

  Один
  Один е главно божество в нордическия пантеон, пръв всред Аезира. Один е син на Бор и Бестла. Наричан е Alfadir, Баща на всичко, като е и баща на боговете. От Фрига е баща на Балдер, Ход и Хермод, от богинята Йорд е баща на Тор; а великанката Грид е майка на Видар.


  Один е бог на войната и смъртта, но и на поезията и мъдростта. Той висял девет дни, пронизан от собственото си копие, провесен на световното дърво. Тук научава девет могъщи песни и осемнадесет руни. Один може да накара мъртвите да говорият, за да поиска съвет от най-мъдрите измежду тях. Залата му в Асгард се казва Valaskjalf (“риф на мъртвите”) където се намира и тронът му – Hlidskjalf. От този трон наблюдава случващото се в деветте свята. Вестите му са носени от двата му гарвана Хугин и Мунин. Той живее във Валхала, където отиват мъртвите воини.
  Атрибутите на Один са: копието Гунгнир, което никога не пропуска целта си; пръстенът Друпнир, който на всеки девети ден създава по още осем; както и осем-кракият кон Слейпнир. Той е придружаван от двата вълка Фреки и Гери, на които той дава храната си, като сам консумира само вино. Один има само едно око, което блести като слънцето. Другото си око заменя за глътка от извора на мъдростта, като добива безкрайни знания. В деня на последната битка, Один ще бъде убит от вълка Фенрир.
  Той е наричан още Othinn, Wodan и Wotan. Някои от псевдонимите, които използва в пътуванията сред смъртните са Vak и Valtam. Сряда (Wednesday) е посветена на него (Wodan).


  * odin.jpg (43.57 KB, 300x375 - видяно 779 пъти.)

  * image020.gif (0.54 KB, 57x150 - видяно 8190 пъти.)

  * image025-300x146.jpg (16.95 KB, 300x146 - видяно 628 пъти.)

  * image027-300x172.jpg (18.04 KB, 300x172 - видяно 703 пъти.)

  * odin.jpg (43.57 KB, 300x375 - видяно 574 пъти.)
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #2 -: Юни 20, 2012, 17:00:10 »

  Тор
  Thor (старонордически: Þоrr, Þunarr; Староанглийски: Þunor, Þоr; Старосаксонски: Þunær; фризийски Tonger старохоландски: Donar; Визш старогермански: Donar; прото-германски: *Thunaraz) е червенокос и брадат бог на гръмотевиците в германската митология и германския паганизъм, както и в произходните: Нордически паганизъм, англо-саксонски паганизъм и континентално-германски паганизъм.

  Повечето победни истории в германската митология са свързани по един или друг начин с Тор или действията на Тор. Той е най-уважаваното божество откакто има записани победни легенди от началото на германската митология до хиляди години по-късно късните години на викингската ера.

  Тор е в основата на многобройни обекти служещи за протекция открити в различни германски племена. Миниатюри на Мьолнир, оръжието на Тор, се превръщат в символ на нордическия паганизъм по време на християнизацията на Скандинавия.

  Фрея
  Freyja (на английски Freya), произхождащо от санскритското Priya, е едно от основните божества в нордическия паганизъм, като подразделение на германския паганизъм. Поради съставянето на повечето документи за религиозната традиция в нордическата митология предимно от средновековни християнски историци, реалната роля на Фрея не е особено ясна, като практика и почит.

  В едите Фрея е представена като богиня на любовта, красотата и плодородието. Руса, синеока, Фрея е представена като най-красивата измежду богините и хората се молели на нея за щастие в любовта.Тя още е призовавана за помощ при раждания и към нея са отправяни молитви за добри сезони.

  Фрея също е отъждествявана с война, битка, смърт, магия, предсказания и богатство. Вярва се че тя е събирала половината от мъртвите в битка в нейната зала Fólkvangr, другата половина от тях отиват във Валхала на Один. Произхода на Сейд е приписван на Фрея.

  Фрига и Фрея са двете основни богини в нордическата религия и са известни като най-важните в Езира. Ако Фрея не е най-уважаваната, то двете с Фрига, и както става ясно почитането на Фрея било по-значимо и далеч по-важно от двете. В Droplaugarsona Saga е описано че в храм в Ölvusvatn, Исландия, статуите на Фрига и Фрея били поставени срещу тези на Тор и Фрейр. Статуите са били украсени с драперии и орнаменти от злато и сребро.

  В Heimskringla, Фрея е представена като митологична принцеса на Швеция. Баща и Ньорд (Njörðr) е представян като втория митичен крал на Швеция а брат и Фрейр като третия. Майката на Фрейр и Фрея е сестрата на Ньорд (която често е свързвана с античната германска богиня Нертус (Nerthus)), което е често срещано във Ванира, а и разрешено от законите им.

  По-нататък в Heimskringla се описва че много храмове и статуи на местните езически богове били нападнати и унищожени от Olaf Tryggvason и Св. Олаф по време на дългия и насилствен процес на християнизация на Скандинавия. По време и след процеса на християнизация Фрея и голяма част от вярванията в нея били демонизирани от християнските мисионери. Под християнските закони, много от ритуалите и традициите били потулени, но издържали до днешно време и се завръщат в съвременния германски неопаганизъм.

  В нордическата митология, Фрея е богиня на любовта и плодородието, както и най-красива и благосклонна измежду богините. Тя е богиня на реколтата и раждането, символът на чувствеността и всичко, което се отнася към любовта. Тя обича музика, пролетта и цветята и е благосклонна към елфите (феите). Фрея е едно от основните божества на Ванира.

  Тя е дъщеря на Ньорд и сестра на Фреюр. По-късно тя се жени за мистериозния бог Од (вероятно просто друга форма на Один), който изчезва. Когато тя тъжи за загубения си съпруг, сълзите и се превръщат в злато.

  Атрибутите и са скъпоценната огърлица на Брисингите (Брисингамен), с която се сдобива след като преспива с четири джуджета, пелерина (или кожа) от птичи пера, с която се превръща в гълъб и колесница дърпана от две котки. Тя притежава Hildesvini (боен глиган), който всъщност е нейния любовник Оттар под прикритие. Прислужничката и е Фула. Фрея живее в красивия дворец Фолкванг (поле на племената), място където винаги се свирят любовни песни, а залата и е Сесрумнир. Тя разделя мъртвите воини с Один – половината от тях отиват в нейния дворец, другата половина във Валхала. Жените също отиват в залата и.


  Фрейр
  Freyr (на английски Frey, от *frawjaz “владетел”) е един от най-важните богове в нордическия паганизъм. Фрейр бил свързван с агро-културите, времето и фалически-надарен бог, Фрейр раздавал “мир и плътски удоволствия на смъртните”. Фрейр, често свързван с Ингве-Фрейр, често бил свързван с Швеция и дори определян като един от създателите на шведския престол.

  В исландските книги Поетична Еда и Прозаична Еда, Фрейр е представен като един от Ванира, син на морския бог Ньорд и брат на богинята Фрея. Боговете му поверили Алфхейм (Álfheimr), земята на алфите (елфите) като прощъпулник. Той язди бляскавия, създаден от джуджета, глиган Gullinbursti и притежава кораба Skíðblaðnir който винаги има попътен вятър и може да се смалява и да се носи в кесия, когато не се използва. Негови са слугите Skírnir, Byggvir и Beyla.

  Най-известния мит за спасяване на Фрейр е свързан с влюбването му във великанката Gerðr. За да стане негова жена тя поискала от Фрейр да се раздели с магическия си меч, който сам се биел “мъдър е онзи който го владее”. Въпреки загубата на оръжието си Фрейр побеждава великана Бели с еленов рог. По-късно в дните на Рагнарьок, при липсата на меча си, Фрейр бива убит от огнения великан Суртр.

  Тюр
  Tyr (старонордически: Týr [ty:r]) е богът на битката, победата и героичната слава в нордическата митология, представен като еднорък мъж. В късните исландски еди, той е представен, алтернативно, като син на Один (Прозаичната Еда) или на Хюмир (Поетичната Еда), но най-вероятно според етимологията на името и произхода му се свързва с Туисто (виж Tacitus’ Germania) предположение че той някога е разглеждан като баща на боговете и глава на пантеона. Вторник (Tuesday) всъщност е “Tyr’s Day.” Това е поради причината че англо-саксонците произнасяли името на Тюр като “Tiw” когато дали името на втория ден от седмицата.

  Имената му в другите германски езици са: готски Teiws , старо английски Tiw и визш старогермански Ziu, всички прото-германски езици *Tîwaz. Старонордическите имена са норвежки Ty, шведски Ti, датски Tyr, Týr в модерните исландски и Фарьорски езици.

  Най-старата употреба на бога е готска*teiws, появаяа се като tyz, в Codex Vindobonensis 795 от девети век.

  Tîwaz е надминат по популярност и от Один и от Тор по някое време преди Великото преселение на народите.


  Хеймдал
  Heimdall (старонордически – Heimdallr, представката Heim- означава дом, наставката -dallr е с неясен произхот) е един от Езира (Æsir) в Нордическата митология. Хеймдал е пазителят на боговете и връзката между Мидгард и Асгард, мостът Бифрост. Легендите разказват че той ще надуе рогът Гялар (Gjallarhorn), за да предупреди Езира за началото на Рагнарьок, когато светът ще свърши и ще се прероди.

  Хеймдал, като пазител, можел да чува как расте тревата и шума от падането на всяко едно листо, можел да вижда до края на света и не се нуждаел от сън. Хеймдал е описван като син на Один, вероятно доведен син. Съдбата на Хеймдал е да умре последен от боговете в Рагнарьок, когато той и Локи се убиват взаимно.

  Балдур
  Balder е бог в Нордическата митология отъждествяван със светлината и красотата.

  През 12-ти век датски книги от Saxo Grammaticus и други датски латински хроники отбелязват съществуването на неговата история. Събрани в Исландия през 13-ти век, но базирани на далеч по стара нордическа поезия, Поетичната Еда и Прозаичната Еда, съдържат много истории за смъртта на Балдур като огромна трагедия за Езира и предвещание на Рагнарьок.

  Според Gylfaginning, книга от Прозаичната Еда на Снори Стирлусон, съпругата на Балдур е Нана, а техният син е Форсети. В Gylfaginning, Снори споменава, че Балдур притежава най-великия кораб строен някога, наречен Hringhorni, както и, че няма по красиво място от неговата зала, Breidablik.

  Богът на светлината, радостта, чистотата, красотата, невинността и мира. Син на Один и Фрига бил обичан от богове и хора и всички вярвали, че е най-добър измежду боговете. Той имал добър характер, бил приятелски настроен, мъдър и красноречив, въпреки това имал малко сила. Съпругата му е Нана, дъщеря на Неп и техният син е Форсети, богът на правосъдието. Залата на Балдур е Брейдаблик (широко великолепие).Повечето истории за Балдур са относно неговата смърт. Той сънувал смъртта си, затова Фрига изискала клетва от всички създания, обекти и сили в природата (змии, метали, болести, отрови, огън и т.н.), че никога няма да навредят на Балдур. Всички обещали, че никой от вида им няма да навреди или да помогне срещу Балдур. Вярвайки, че е недосегаем боговете, след това, се забавлявали да използват Балдур за мишена за хвърляне на ножове или стрелба с лък.Злонамереният мошеник Локи, обаче, ревнувал от славата на Балдур. Предрешен, той попитал Фрига дали наистина няма какво да нарани бога на светлината. Фрига, която нишо не подозирала, му отговорила, че има малко дърво назапад, наречено имел. Тя помислила, че е твърде малко, за да му се поиска да положи клетва. Локи веднага поел на запад и донесъл имел. Той излъгал слепия близнак на Балдур, Ходр, да изстреля по брат си стрела от имел. Незнаейки какво прави Ход изстрелял стрелата, воден от Локи. Пронизан в сърцето, Балдур паднал мъртъв.Докато боговете тъгували за смъртта на Балдур, Один изпратил другия си син Хермод при Хел, богинята на смъртта, да се моли за връщането на Балдур. Хел се съгласила при едно условие, всеки един жив или мъртъв да пожелае възкресението на Балдур. Всички се съгласили, с изключение на Локи, предрешен като вещицата Ток. Така Балдур трябвало да остане в долния свят.Другите взели мъртвия бог, облекли го в пурпурно наметало и наклали погребална клада на кораба му Рингхорн, който минавал за най-дългия в света. До него поставили мъртвата му съпруга Нана, която починала от мъка по съпруга си. Конят на Балдур, както и всички ценности, които притежавал също били положени в кораба. Кладата била запалена и корабът бил изпратен във вода от великанката Хюрокин.
  Локи получил наказание за престъплението си, а Ходр бил убит от Вали, син на Один и Ринд. Вали бил роден именно за тази цел. След последната битка (Рагнарьок), когато нов свят ще възкръсне от пепелта и двамата – Ходр и Балдур ще се преродят.

  В някои от весиите, Фрига, майката на Балдур, сънувала смъртта му.

  Ходр
  Höðr (на английски Hod) е братът на Балдур в нордическата митология. Воден от Локи той стреля бръшлянова стрела по Балдур, което да убие иначе недосегаемия му брат.

  Според Прозаичната Еда и Поетичната Еда, Фрига заставила всичко живо да не наранява Балдур, но пропуснала бръшляна, тъй като бил твърде млад за клетва. Боговете се забавлявали като използвали оръжие по Балдур и наблюдавали как те не успявали да му причинят болка. Локи, който разбрал за единственото слабо място на Балдур, направил стрела от бръшлян и помогнал на Ход да я изстреля в Балдур. След това Один и великанката Риндр създали дете (Вали), което възмажало за един ден и погубило Ход.

  Датския историк Saxo Grammaticus записва алтернативна версия на този мит в неговата Gesta Danorum. В тази версия смъртния герой Høtherus и полу-бога Balderus се сражавали за ръката на Nanna. На края Хотерус убива Балдерус.

  Егир
  Ægir (старонордически “море”) е йотун и крал на морето в скандинавската митология.Изглежда е персонификация на силите на океана. Той също бил известен с факта, че организирал пищни празненства за боговете.В Skáldskaparmál на Снори Стирлусон Егир се идентифицира с Gymir и Hlér, които живеели на остров Hlésey. Прозаичното въведение на Lokasenna споменава че неговата зала светела като гробница от злато и където бирата се лее сама.

  Въпреки че множество от митовете го определят като йотун, интересно е, че и много не го определят като йотун. В някои от текстовете той е определен като нещо много по-старо от йотун, а и неговият произход не е изяснен. Gymir, може да се каже, съшо е и името на бащата на великанската красива девойка Gerðr (съпругата на Фрейр) както и съпруг на Aurboða. Друга връзка между Егир и морските великани може да се види в Hymir, който, както се казва в Hymiskviða е баща на Тюр.

  Казва се че Егир има девет дъщери от съпругата си Rán. Дъщерите му са наричани девойките на вълните. Техните имена са:


  Bára (или Dröfn, вълна)
  Blóðughadda (тази с кърваво-червена коса – цвета на вълните след битка на китове)
  Bylgja (талаз, или голяма вълна)
  Dúfa (смолна вълна)
  Hefring (режеща вълна)
  Himinglæva (вълна която закрива дневната светлина)
  Hrönn (хващаща вълна)
  Kólga (студена вълна)
  Unnr (или Uðr, вълна)
  всяко име означава различна характеристика на океанските вълни. Снори ги изрежда два пъти в Skáldskaparmál но в една от главите заменя Bára с Dröfn.

  Егир е син на Fornjótr, великан и крал на Финландия, и брат на Logi (огън, пламък) и Kári (вятър). В Lokasenna, той прави пир за боговете, като бирата се вари в огромен казан или гърне, донесен от Тор. Историята за това как Тор донесъл казана е разказана в Hymiskviða. Егир имал двама слуги Fimafeng (убит от Локи) и Eldir[/b]

  Символите на Один
  [/b]

  Валкнут(Valknut)

  Това е най-често срещания символ на бог Один. Състои се от три преплетени един в друг триъгълника. Триъгълника има три ъгъла. Числото три напомня за тримата братя Один,Вили и Ве. Три са корените на Игдрасил.Числото три символизира Съдбата. Норните Урд, Вернанди, Скулд са три на брой и те предсказват съдбата на Один-да умре, когато настъпи залеза на Боговете.

  На английски сряда е Wednesday. Означава денят на бог Wotan (Woden)-англо-саксонското наименование на бог Один.

  Какво друго можем да видим в трите триъгълника? Три триъгълника с по три ъгли-девет. Числото девет  е свещено в Одинизма. Один виси на Игдрасил за девет дни и нощи, пронизан от своето копие Гугнир (Gugnir), за да получи просветлението за руните. Символът олицетворява възела около врата на обесения Один.

  Девет също така символизира деветте свята на Игдрасил. Трите триъгълника символизират трите вертикални нива на деветте свята.

  Други разновидности на Валкнут.

  Друг символ ,който е подобен на Валкнут е символът Odhroerir.

  Този символ се състои от три кръстосани рога за пиене-трите съда, съдържащи Питието на Поезията.

  Ансуз(Ansuz)

  Това е руната на Один.Означава”Ас”,”послание”,”уста”,”слово”. Один е създателя на магическите песни-Галдор, той е Бог на Речта. Руната подпомага да се установи връзка с Боговете, да бъде получено вдъхновение,да бъде намерен пътя към Себе Си.


  Гугнир(Gugnir)

  Това е копието, което Один получава от братята гноми Ивалди. Той получил копието при един облог ,който Локи направил с гномите.Това е копието,което никога не пропуска целта си и успява да пробие и най-силната броня. Каквато и форма да приеме Один-странник,скитник,обесен-копието винаги присъства.

  Гугнир играе много важна роля в откриването на руните. Той бива пронизан от своето собствено копие,когато виси на Световното дърво. В символа ,който означава Гугнир ,можем да открием руни-Гебо и Ингуз. Гебо означава “дар”,а Ингуз е едно от имената на бог Фрейр. И двете руни са със симетрична форма. Гебо символизира първичната магическа сила и руническата мъдрост,а Ингуз-хармония и съзряване. И двете руни са силно хармонични.

  Друга руна ,която можем да асоциираме с Копието е руната Тейваз(Tiwaz).  Това е руна,която никога не пропуска целта си,също като Гугнир.

  Хугин и Мунин (Hugin and Munin)

  Това са двата гарвана,който съпътстват Один навсякъде.Това са очите на Один.Имената на двата гарвана означават: Хугин-Мисъл,Мунин-Памет.

  Денем Мисъл и Памет излизат и обикалят по света.Когато залезе слънцето,те се прибират в Асгард,където господаря им ги чака, и му разказват какво са видели.

  Один е богът-шаман,който е ненадминат в изкуството на превъплъщението,преобразяването. Като баща на магическите песни “Галдор”,неговите гарвани играят важна роля. Гарваните са едни от животните,чиято реч наподобява човешката. В християнството гарваните се асоциират със Смъртта, както и в много други религии, защото когато и където има смърт,винаги има гарвани.

  Някога древните скалди,за да кажат думите “труп” и “кръв”, са употребявали израза: ”Храна за вълците и вино за гарваните.” Гарванът е птица-мършояд. Ако го нямаше, труповете, които не биват погребани, като например по време на война ,биха се превърнали в огнище на чума и други опасни зарази.

  В шаманизма се казва, че гарванът е преносител на души.Один , посредством гарваните , се носи из световете. А защо имената им означават “Мисъл” и “Памет”? Силата на Мисълта-нейната съзидателна и разрушителна сила. Първо идва мисълта ,а след това словото. Памет-умението да помниш и съхраняваш съзнанието си. Да помниш кой си.


  Гери и Фреки (Geri and Freki)

  Това са другите две животни, които придружават своя господар по  пътя му. Двата вълка Гери и Фреки. По залез слънце, когато двата гарвана се прибират, Гери и Фреки излизат, за да бродят по света и да носят вести на своя господар Один. Вълкът също е много важен шамански символ-тотем. В шаманизма това е едно от животните , които носят в себе си много мъдрост. Мъдрост, която носят вътре в себе си и я откриват сами.

  Едно от най-познатите лица на Один е Ганглери(Gangleri), което означава “Скитник”, ”Свикнал с Пътя” или “Стремящ се към Пътя”. Когато един вълк е единак, той е скитника на гората. Обикаля навсякъде сам и сам намира своя подслон и храна. Один също като вълкът, предрешен като скитник,обикаля по света.

  Бьорн(Bjorn)

  Това е другото животно-символ. Едно от имената на Один е Бьорн(Bjorn)-мечка. Един от най-големите култове , които почитат мечката и Один са берсерките.

  Берсерките са воините, които носят мечи кожи и изпадат в неописуема ярост  и са неуязвими в такъв момент. Името им означава точно това-мечи кожи.

  Като животно на Силата, мечката е много силен и могъщ дух. Тя всява страх и почит едновременно, когато се изправи в цял ръст  на задните си лапи. Когато Один прониква в сърцето на дивите земи и се свързва с богинята на земята-Йорд, той приема формата на мечка.

  Слейпнир(Sleipnir)

  Осмокракият кон на Один-Слейпнир.

  Той носи своя господар по небето и земята, през морета и планини. Конят, както и гарвана , са животни, за които се вярва, че умеят да пренасят душата. Один, заедно със своя кон Слейпнир пътува по световете. Валкириите, дъщерите на Один, неговите вестоносци, препускат по света на кон и вземат падналите воини.

  Осемте крака на Слейпнир символизират неговата мощ и бързина. Също така Один , като Бог на Дивия Лов, изглежда като призрачен ездач.

  Викингите, подобно на своя бог, са се сражавали яростно и на коне.


  * 288px-Thor.jpg (26.12 KB, 288x426 - видяно 676 пъти.)
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #3 -: Юни 20, 2012, 17:01:08 »

  Чука на Тор

  Пояснения:

  На HELGA VE THETTA се чертае и визуализира чука на Тор – като започваш чертането от дръжката на “HELGA“ и след това продължиш с тялото на чука, което  чертаеш на “VE THETTA“.  Визуализирай чука докато го чертаеш- дръжката на чука сочи нагоре, а тялото му е все едно притеглено от гравитацията:

  HELGA *чертаеш отгоре надолу
  |
  |
  |

  <——–>
  VE THETTA *чертаеш тялото на чука

  на OK HALD WYORD – хващаш чука за дръжката с две ръце, изнасяш го над главата си все едно замахваш с брадва и го запращаш към съответната посока, в началото – север до джуджето Нордри, което поддържа северния край на света.

  Операцията се повтаря и в другите посоки.

  Начало

  Обърни се на север и чертай чука докато казваш:
  HAMMAR I NORDRI, HELGA VE THETTA OK HALD WYORD!
  Обърни се на изток и чертай чука докато казваш:
  HAMMAR I AUSTRI HELGA VE THETTA OK HALD WYORD!
  Обърни се на юг и чертай чука докато казваш:
  HAMMAR I SUDRI HELGA VE THETTA OK HALD WYORD!
  Обърни се на запад и чертай чука докато казваш:
  HAMMAR I WESTRI HELGA VE THETTA OK HALD WYORD!
  Завърти се отново на север

  Насочи ръце нагоре и докато чертаеш чука казваш:
  HAMMAR I INFIR MER HELGA VE THETTA OK HALD WYORD!
  Насочи ръце надолу и докато чертаеш чука казваш:
  HAMMAR I UDIR MER HELGA VE THETTA OK HALD WYORD!
  Завършваш със заявлението, обърнат на север като произнасяш чертаейки:
  HAMMAR, HELGA VE THETTA OK HALD WYORD!
  - като държиш чука в ръцете си и след това го прибираш към гърдите си.

  *Този ритуал може да е основата на практика с руни, рунна магия или просто ако имате нужда от прогонване/отваряне.


  * 130px-Thor's_hammer,_Skåne.jpg (6.24 KB, 130x150 - видяно 8129 пъти.)
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #4 -: Юни 20, 2012, 17:09:42 »

  РУННА НУМЕРОЛОГИЯ И ЗНАЧЕНИЕТО НА РУНИТЕ
  -1


  Значения на руните

  Freyr/Freyja`s Aett
  Fehu – “Фей-хо”

  Фонетичен еквивалент: ” f ”
  Номер: 1
  Елемент: Огън
  Цвят: Огнено червен
  Време: Първият час
  Ден: Четвъртък
  Месец: Септември

  Гадателски значения:
  Права: Печалба, Спечелен доход, Късмет. Богатство, Финансова сила в настоящето или близкото бъдеще. Знак на надеждата и изобилието, успеха и щастието. Социални успехи. Енергия, Плодородност, Създаване/разрушаване (подходящото значение според случая)

  Fehu Обърнат или в странична позиция: Загуба на лично имущество, почит, или нещо което вие ще  задържите с усилие. Показва някакъв вид несполука. Лакомия, несъгласие. Страхливост, глупост, бедност, тъпота, робство, завързване (робство чрез завързване/обвързване)

  Тази руна осигурява успех, напредък в кариерата, и обръщането на късмета, но това е трудно.Късмета който осигурява не е непрекъснат,но помага при отделни случаи или за кратък период от време.След използване на заклинанието трябва да се поднови не само на магично ниво, но и с някакво действие за спояване на връзката със социалното ниво.Това действие трябва да е жест на милосърдие, помощ за някой друг или някакво друго действие от този порядък.Тази руна е добра в областта на парите, приятелството и напредък, прогрес в развитието на качествата. Fehu е знак на надеждата и изобилието, успеха и щастието, но също и на отговорностите носещи всички тези неща и цялостното обвързването с тях.

  Това е силата на зараждането на най-високо равнище. Енергиите които носи са напълно диви, неубоздани и са много подходящи за използване за бързи магически връзки за радикални промени. Руната се използва за ускоряване на въздействието след руната “за главната тема” в руническото писмо. За увеличаване, повишаване на материалното състояние.За защита на ценности. За “изпращане”- използва се за да се изпрати каквато и да е собствена енергия или енергия на руни към формираната сфера на влияние.
  Усилва психичните сили.Канал за прехвърляне на сила или проектирането и. ”Изпращаща” руна. Фокусира отразената сила на слънцето, луната и звездите върху личното обкръжение. Спомага за развитието на личната и социална еволюция. Увеличава материалното благополучие.

  Uruz – “Уу-рууз”

  Фонетичен еквивалент: ” u ”
  Номер: 2
  Елемент: Земя
  Цвят: Червено-оранжево, Тъмнозелен
  Време: 2-ри час
  Ден: Събота
  Месец: Август

  Гадателски значения:
  Права: Физическа сила и бързина, Открехнат потенциал. Период на силна енергия и здраве. Свобода, Действие, Сила, Кураж, Разбирателство, Знание. Внезапни или неочаквани промени (обикновено добри). Сексуално желание, мъжко могъщество. Предаване облик на силата, Оформяне на себе си.

  Uruz Обърнат или в странична позиция: Слабост, натрапчива идея, неправилно управлявана сила, господство от другите. Болест, липса на единство, невежество. Похот, бруталност, безразсъдство, грубост, насилие.

  Уруз се използва за освобождаването на градивна творческа сила за създаването на внезапни промени. Използва се принципно за освобождаване или за временно добиване на сила. Но във всички случаи има опасност при използването и тогава са от значение личните умения и сила на този който я използва как ще контролира силата която отприщва. В комбинация с други руни Uruz се използва за извикване на различни природни сили. Помага в сферата на риска и при започването на авантюри, без значение дали това ще е започването на някакъв бизнес или някакво друго начинание изискващо рисковани действия.

  Това e руната на промяната. Uruz е оформящата сила която извиква, довежда духа при ритуал. Използва се за да се даде малко тласък при забавяне в дадени обстоятелства. Това е руната на енергия, жизненост и мощта. Използва се при лечебна магия, когато пациента е твърде слаб и се нуждае от допълнително вливане на енергия. С тази руна можем да предизвикаме нови ситуации в своя живот. Да поставим ново чисто начало на дадена ситуация със силата на волята. За лекуване и поддържане на психиката.

  Очертава и формира обстоятелствата творчески чрез воля и вдъхновение. Вход за влизане в магнитните полета на земята. Реализира връзката причина-следствие. Спомага за опознаването и разбирането на собствената личност.

  Thurisaz – “Туур-ии-саус”

  Фонетичен еквивалент: ” th ”
  Номер: 3
  Елемент: Огън
  Цвят: Червен
  Време: 3-ти час
  Ден: Сряда
  Месец: Декември

  Гадателски значения:
  Права: Реагираща сила, управляване на сила за унищожение или защита, конфликт. Инстиктивна воля Жизнен еротизъм. Склонност към близка промяна. Пречистване, очистване, пречистващ огън. Мъжка сексуалност, оплождане.

  Thurisaz обърнат или в странична позиция: Опасност, безащитност, предателство, принуждаване, тъпота. Зло, злоба, омраза, мъка, лъжи. Лош мъж или жена.

  Торн(Турисаз) се използва за атака и понякога за изпитание. Тя прави хората невнимателни и небрежни в неподходящи моменти. Разболява ги. Може да ги докара до лудост. Особено подходяща за извикване на по-голям страх у хора които вече са изплашени.

  Управлява космическите сили на защита. Символизира Молнир ,чука на Тор. Thurisaz е чиста воля неподвластна на собственото аз-съзнание. Тя дава тласък на приложната сила. Въздействието на Thurisaz е способно да насочи енергията по ефективен начин. Използва се когато “някаква малка екстра” изисква придобиването на нещо от неговата основа. Ново начало. Използва се когато се нуждаеш от късмет или когато обстоятелствата излизат от контрола ти. Да ускори резултата при любовна магия.

  Защита, отбрана в активен смисъл. Унищожава врага и проклятията. Пробужда волята. Производител на енергия във всички области. Любовна магия. Познание за разделяне и единение на всичко.

  Ansuz – “оун-сууз”

  Фонетичен еквивалент: ” a ”
  Номер: 4
  Елемент: Въздух
  Цвят: Индиго, Пурпур, Тъмносиньо
  Време: 4-ти час
  Ден: Понеделник
  Месец: Март

  Гадателски значения:
  Права: Вярно предчувствие, видение, общуване. Сигнали, вдъхновение, ентусиазъм, реч, истинско видение, сила на думите и наименованията. Благословия, приемане на съвет. Добро здраве, хармония, истина, мъдрост.

  Ansuz обърнат или в странична позиция: Неразбирателство, самоизмама, манипулиране от страна на околните, скука. Суета  и перчене. (Один е могъщ, но и двойствен бог. Той винаги следва единствено собствените си повели.

  Това е руната на късмета, добрата съдба, безсмъртието, божествените импулси на човешкото съществуване, призовава божествената сила и помощ. Противоположно на руната Торн ,която извиква злите сили на вселената. Ос (Ansuz) е добра също за поезия или проза или за успех при публично говорене.

  Ansuz е руната на общуването. Тя властва над песните, поезията, изпитите, интервютата и магическите формули. Добра е да се използва когато и да е при затруднена комуникация. За убеждение и магнетично говорене. За увеличаване на мъдростта. Увереност и късмет при изпити. Увеличава магическата мощ.

  Увеличава и пасивната и активната магически сили и ясновидските способности. Увеличава освен магнетизма при говорене и силата на убеждението при хипноза.Увеличава творческото проникнивение, вдъхновение и общуването с божественото.

  Raidho – “рай-доу”

  Фонетичен еквивалент: ” r ”
  Номер: 5
  Елемент: Въздух
  Цвят: Яркочервен
  Време: 5-ти час
  Ден: Събота
  Месец: Октомври

  Гадателски значения:
  Права: Пътуване както във физичен така и в жизнен аспект. Пътешествие, отпуска, преместване, еволюция, смяна на местожителството или дома. Виждане на нещата  в перспектива. Усещане на верния ход за вас самите и осъществяването му. Личен ритъм, световен ритъм, танцът на живота.

  Raidho обърнат или в странична позиция: Криза, непреклонност, застой, несправедливост, ирационалност. Разруха, разконцентриране, пропадане, заблуда, възможна смърт.

  Тази руна символизира пътуването към мястото на силата, царството на смъртта. Използва се за увеличаване на знанията за смъртта чрез некромантия, ритуал или пророкуване. Използва се също за увеличаване на промените, за отблокиране на безнадеждни ситуации, за осветяване. Може да се използва и като “благословия” и в позитивния и в негативния смисъл. Негативното благославяне е нещо като заповед към тъмните сили. Противоположно на Ортодоксалното “бог да те предпази от всички демони”. Но също може да се използва и за позитивно въздействие. И в двата случая имаме връзка с мъртвите които имат положителни или отрицателни знания за случващото се около нас. Добра е за разбирането на големи промени,всичко което може да се направи с помощта на праотците ни (като наследени родови спомени). Добра е за сигурност при пътуване, за имиграция.

  Raidho е не само руната на пътуването, но и управлява космическите закони на Кръга и Реда. Използва се също при юридически неуредици, за да се постигне благоприятен изход. Сигурно и удобно пътуване. Усилва ритуалните способности и опит. Дава достъп до “вътрешния ни глас”. Усилва усещането за истина и природен ритъм. Спечелва победа на справедливостта на страната на истината.

  Kenaz – “кейн-оуз”

  Фонетичен еквивалент: ” c ”
  Номер: 6
  Елемент: Огън
  Цвят: Оранжев, Яркочервен
  Време: 6-ти час
  Ден: Събота
  Месец: Януари

  Гадателски значения:
  Права: Видение, откровение, знание, творчество, вдъхновение, сръчност. Жизнената сила на огъня, контрол над силите, преобразяващ огън и възстановяване. Сила да създаваш собствена реалност, силата на Светлината. Момент на отвореност към нова сила, енергия и власт. Страст, сексуалност.

  Kenaz обърнат или в странична позиция: Болест, раздяла, нестабилност, липса на вдъхновение. Голота, изобличаване, изгубване на илюзиите и напразни надежди.

  Кен(Kenaz) се ползва за разбиране на духовното, посвещаване, впрягане на дадена сила, закрила. Може да се използва да донесе духовна сила на личността или за пропъждане на тъмни сили от всякакъв вид. Може да помогне за победа над трудностите по време на обучение. Носи магията на добрия късмет. По никакъв начин не помага в битка. Прогонва тъмата,но не я неутрализира.

  Kenaz е другата руна на огъня, но за разлика от Fehu,тя е тя е блага и деликатна. По скоро регулатор от който получаваме умения и решителност да творим. Това е руната на артиста, твореца и чародея и се използва за творчески извор или когато творческите сили са много важни за човека за който се прави руническото писмо (рунната магия). Тя управлява техническите аспекти на магията. Използва се за усилване на което а е руническо писмо. Лекува, уравновесява психиката. Любов, стабилност и страст във взаимоотношенията. Ново начало. Защита на ценности.

  Засилва способностите във всички области. Провокира творчеството. Поляризира на високо ниво инструментите при операция. Операции за регулиране, лечение.

  Gebo – “гей-боу”

  Фонетичен еквивалент: ” g”
  Номер: 7
  Елемент: Въздух
  Цвят: Тъмносин
  Време: 7-ми час
  Ден: Четвъртък
  Месец: Февруари

  Гадателски значения:
  Права: Дарове които могат да бъдат под формата на лична саможертва или щедрост, показващи баланс на личността.Във всички сфери, свързани с промени, включително договори, лични взаимоотношения и партньорство.

  Gebo в странична позиция (Gebo не може да бъде обърнат, но може да е в странично положение): Алчност, самота, зависимост, прекалена саможертвеност. Задължение, тежък труд, лишение, подкупване (подкупи).

  Умилостивява. Унищожава проклятията, кармично обременяване чрез жертва насочена към целта или действието. Знак под който може да бъде направен всякакъв дар към боговете. В листа на Один е последната и означава тайна. Тайната на жертвата.

  Това е руната на съдружието във всички области. Съдържа силата да обединява енергиите на двама или повече хора с цел да се създаде сила която е много по-голяма от техните сили взети поотделно. Това е първичната руна на любовната и секс магията. Увеличава магическите способности и сили. Носи умствено и психическо равновесие.

  Руна за сексуална магическа иницияция. Мистичен съюз. Носи хармония между братя и сестри и между любовници.

  Wunjo – “уун-йо”

  Фонетичен еквивалент: ” w ”
  Номер: 8
  Елемент: Въздух
  Цвят: Златен, Жълт
  Време: 8-ми час
  Ден: Сряда
  Месец: Април

  Гадателски значения:
  Права: Радост, комфорт, удоволствие. Задружност, хармония, просперитет. Наслада, слава, духовна награда, но също така показва възможност човек да се надцени или да прекали. Ако това се избегне значението е успех като цяло и оценяване на достойнствата.

  Wunjo обърнат: Обезсмисляне, съжаление, конфликт, отчуждаване. Делириум, натравяне, човек действа под натиска на по-висши сили, непрактичен (излишен) ентусиазъм. Прилив на гняв.

  Спечелване на популярност или сила за превъзходство, без значение тленна или нетленна. Помага за получаване на повишение или за успешно  преминаване на изпити. Използва се също за засилване на волята и за уцелване на подходящия момент за получаване на резултата при заклинания. Ако искате заклинанието да работи в определено време, това е руната за контрол над това кога да се пусне в действие енергията на заклинанието. Например мощта на талисмана използва руната за да го направи да работи за седем дни. Времето е произволно и вие го определяте. Също може да се използва метода за градиране на времето. Примерно 17 часа всеки Вторник. И руната се активизира в този момент.

  Това е руната на “Щастлив след това”. Използва се на последно място като изразител на успеха и щастието. Осъществяване във всяка област, но най-вече в любовта и кариерата.Успех при пътуване. Засилва връзките. Извиква,призовава дружбата и хармонията. Прогонва отчуждението. Щастие и добро здраве. Споява руните за определената цел.

  Heimdall`s Aett
  Hagalaz – “Хау-гау-лауз”

  Фонетичен еквивалент: ” h ”
  Номер: 9
  Елемент: Въздух, Вода
  Цвят: Зелен, Светлосин
  Време: 9-ти час
  Ден: Сряда
  Месец: Април

  Гадателски значения:
  Права: Гнева на природата, разрушителни, неконтролируеми сили, особено времето или в подсъзнанието. Твърдост, изпитание, съдебен процес. Контрол върху кризисна ситуация, водещ до завършеност и вътрешна хармония.

  Hagalaz в странична позиция (Hagalaz не може да бъде обърнат,но може да лежи в странично положение): Природно бедствие, катастрофа. Стагнация, загуба на силите. Болка, загуба, страдание, лишение (изпитание), болестни състояния, криза.

  Това е руната на медитацията, безмълвието като съветник, обмислянето, взимането на решение. Използва се също за надхвърляне на аспектите на нашата низша природа, включваща перчене и лоши навици. Следователно е използваема за преодоляване на спънки и препятствия по пътя към успеха. Това е руната на само-моделирането и преодоляването на тенденцията да унищожаваме личните си постижения.

  Значението в магията на тази руна е много различно от това в гадаенето. В магията това е руната на еволюцията, но в смисъл бавно напредване, но със сигурни резултати. Това фиксира повишаване на сигурността задържането на негативните енергии от навлизане във вашето пространство. Защита. Използва се когато има нужда от късмет. Съдейства за насърчаване на позитивен резултат в определени рамки. Завършеност и баланс на силите. Мистичен и божествен опит и познание. Еволюиране.

  Naudhiz – “нау-дийз”

  Фонетичен еквивалент: ” n”
  Номер: 10
  Елемент: Огън, Земя
  Цвят: Светлозелен, Кафяв, Черен
  Време: 10-ти час
  Ден: Неделя
  Месец: Ноември

  Гадателски значения:
  Права: Забавяния, забрани. Упортство водещо до сила, обновление, разчитане на самия себе си. Беда, объркване, конфликт, и силата на собствената воля, която ги побеждава. Издръжливост, оцеляване, решителност. Време, в което е подходящо да изпитате търпението си. Познание за собствената съдба. Огромна промяна, която сами предизвиквате. Посрещнете страховете си.

  Nauthiz обърнат или в странична позиция: Ограничение на свободата, злополука, заробване, отпуснатост, тежък труд. Нужда, екстремност, желание, лишение, глад, бедност, емоционален глад.

  За всички форми на успех и всички видове постижения. Използва се за впрягане на вътрешната сила, интуиция и творчески потенциал, отключване способността за реализация, като внезапен прилив на адреналин или творческо прозрение.

  Руната има два аспекта и ще бъде добре да ги запомниш когато формулираш твоето рунно писмо. Изразява това от което се нуждаем, но изразява и освобождението от тази нужда. При използването на тази руна като израз на волята, всеки може да промени „Съдбата” чрез знание и мъдрост. Тази руна е много силна в Исландската любовна магия и представлява първичните нужди и желания които те подтикват да търсиш любим извън себе си. Преодоляна нужда. Постигане на целите. Защита. За любовна магия и намиране на партньор. Импулс за успешно започване на връзка.

  Преодоляна нужда или негативна енергия. Развитие на магическата воля. Изграждане на „духовната” сила. Защита. Използване на силата за „устойчивост” според волята за постигане на магически цели. Внезапно вдъхновение. Елиминиране на омраза и спор. Създава нужда от ред.  Разпознаване на персоналните нужди. Любовна магия – за добиване на партньор.

  Isa – “ии-соу”

  Фонетичен еквивалент: ” i ”
  Номер: 11
  Елемент: Вода, Лед
  Цвят: Черно, Бяло
  Време: 11-ти час
  Ден: Вторник
  Месец: Януари

  Гадателски значения:
  Права: Предизвикателство или раздразнение. Психологически бариери на мисълта и активноста, включително болестни състояния. Период, в който е добре да стоиш на едно място или да насочиш усилията си към вътрешното си състояние, търсейки яснота. Тази руна усилва значенията на руни, които са около нея.

  Isa в странична позиция (Isa не може да бъде обърната, но може да лежи в странично положение): Егоцентризъм, безчувственост, заслепение, прахосничество. Коварство, илюзии, измама, предателство, малодушие, прикритост, засада, лоши замисли.

  Символизира мъжественост, авторитет, пречистване от грехове. Също символизира пречистване от действието през лоши времена. Всичко се извършва с отговорност. Руната е добра за справяне с конфликт, и за намиране на магически съюзници (които трябва да са равни на теб или да са на близко до твоето ниво). Руната може да разкрива и врагове.

  Руната Иса управлява силите на инерцията и ентропията. Също е символ на Егото. „Замразяване” на ситуацията във вида в който е. Изграждане на волята. Несигурност в нежеланите сили. Развитие на концентрация и воля. Свиване, несигурност в нежеланите динамични сили. Обединяване на основното Аз в балансирана система. Сила за контрол и ограничение над други същества.

  Прави ситуацията статична, заземява непостоянните емоции и успокоява „избухливи” действия.
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #5 -: Юни 20, 2012, 17:12:01 »

  Значения на руните -2



  Jera – “йер-оу”

  Фонетичен еквивалент: ” y”
  Номер: 12
  Елемент: Земя
  Цвят: Зелен, Светлосин
  Време: 12-ти час
  Ден: Петък
  Месец: Март

  Гадателски значения:
  Права: Резултатите от предишните усилия са осъзнати. Период на мир и щастие, плодороден сезон. Разрушаване на стагнацията, застоя. Надежди и очаквания за мир и просперитет. Заслужено обещание за успех. Жизнен цикъл, циклична последователност на Вселената. Всичко се променя по своему.

  Jera  в странична позиция (Jera не може да бъде обърната, но може да лежи в странично положение): Внезапно събитие, обрати. Съществена промяна, подготовка, не добре уцелено време, бедност, конфликти.

  Комфорт, Хармония с другите. Руната е символ на правилните помисли, правилните действия които водят до правилен резултат, край на дълго усилие. Също е добра за градинарство, земеделие, щастие в дома, и по-добри времена.  Сложи руната над вратата в къщи в навечерието на Нова година. Използвай неизличимо мастило защото късмета ще се задържи докогато и руната е там.

  Jera е руната на придобиване, резултати идващи в правилното време.  Също управлява юридическите дейности от всякакъв сорт и е полезна за всякакви правни въпроси. Използвайте когато е необходим реален резултат за разход на пари, време и усилие. Помага за завършване на започнати събития. Помага в правни въпроси. Плодородие. Практичен водач на руните.

  Плодовитост, креативност. Мир, хармония. Просветеност. Реализация на цикличната природа на мултиверсума. Реализация на мистериите на вездесъщата окръжност. Носи други концепции в материално проявление. Довежда събития до кулминация.

  Eihwaz – “ай-вавз”

  Фонетичен еквивалент: ” ei ”
  Номер: 13
  Елемент: Въздух, Земя, Огън, Вода
  Цвят: Тъмносин, Зелен
  Време: 13-ти час
  Ден: Неделя
  Месец: Май

  Гадателски значения:
  Права: Сила, надежност, зависимост, заслужено доверие. Просветление, издръжливост. Защита, протекция. Движеща сила с цел постигане на резултат, осигуряваща мотивация и чувство за значимост. Показва, че вие сте поставли целите си на реална основа и може да ги постигнете. Честен човек, на когото може да се разчита.

  Eihwaz обърнат или в странична позиция: Объркване, разруха, неудовлетворение, слабост.

  Защита на себе си и личните права. Когато нещата не са в ред, тази руна може да помогне за оправянето им. Обаче ако рунният маг е неопитен, вместо да се оправят може да се задълбочат. Тази руна може да бъде използвана в съюз с другите руни за да държи магията на всичките в разумни граници. Тя оформя нещо като механизъм с обратна връзка в талисманите и рунната магия.

  Eihwaz символизира тисовото дърво и е много силна руна за прогонване и защита. Усилване на енергията. Премахване на препятствия.

  Инициира в знанието за Световното Дърво (Основата на мултиверсума (вселената)). Осъзнаване на мистериите на смъртта/живота и освобождение от страха от смъртта. Развитие на духовната устойчивост и силна воля. Духовна креативност и проникновение. Защита от пагубни сили. Общо увеличение на личната сила. Връзка между нивата на реалността. Спомени на предишни съществувания в родовия поток. За завършване на задачи и решаване на проблеми.

  Perdhro – “пер-троу”

  Фонетичен еквивалент: ” p”
  Номер: 14
  Елемент: Вода
  Цвят: Сребърен, Черен
  Време: 14-ти час
  Ден: Петък
  Месец: Май

  Гадателски значения:
  Права: Несигурно значение, тайнственост, мистерия, скрити неща, окултни способности. Начало, знание за собствената съдба и предназначение, предвиждане на бъдещето, определяне на собственото бъдеще. Отнася се до всичко женско, женските тайнства, включително женската плодовитост и вагината. Добър знак, задружност, щастие. Еволюционна промяна.

  Perthro обърнат или в странична позиция: Пристрастяване, застой, самота, отпадналост, загуба на жизнените сили.

  Руната отваря и се грижи за границата с тъмните сили включително светът на мъртвите. Руната ни изправя срещу нашите слабости, нашите провали и нашите съжаления. Кара ни да мислим върху въпроса „какво щяхме да правим сега ако умирахме”. Затова руната е полезна при изпитание и атака.

  Perdhro е руната на времето и промяната. Тя управлява тайните и скритите неща и също така е близка с кармичните енергии. Развива твоите магически идеи. Използвай я при занимание с инвестиции или спекулации. Използвай я за намиране на загубени неща. Допринася за добро умствено здраве в лечението.

  Възприемане и разбиране на съдбата/кармата. Предсказание. Поставя руническите сили в потока на причината и следствието. Развива идеи и събития като магическо действие. За намиране на загубена собственост, придобиване на вътрешна насока и прави финансови спекулации.

  Algiz (Elhaz) – „Ол-гийз” или „Ейл-хоуз”

  Фонетичен еквивалент: ” x, z ”
  Номер: 15
  Елемент: Въздух
  Цвят: Златен
  Време: 15-ти час
  Ден: Събота
  Месец: Февруари

  Гадателски значения:
  Права: Протекция, щит. Неодходимост да защитава себе си или другите. Защита, опазване от злото, щит срещу него, пазител. Връзка с боговете, пробуждане, живот посветен на по-висши цели. Тази връзка може да се използва, за да се насочат енергиите в правилна посока. Следвайте инстинктите си. Задръжте печелившите или заслужените си позиции, не изпускайте успеха.

  Algiz обърнат или в странична позиция: Скрита опасност, човек е погълнат от божествените сили, загубване на връзката с божественото. Табу, предупреждение, обръщат ви гръб, нещо което отвращава (отвращение).

  Областта на Algiz е всяка възможна форма на защита от всеки възможен източник на опасност. Защита или отбрана, физическа или духовна, персонална или колективна.

  Още една мощна руна за защита, Elhaz бе често гравиран върху оръжията за победа и безопасност по време на битка. Като неговата форма е тази, в която стоим, когато инвокираме боговете или дърпаме енергия от небесата. Руната също е моста между боговете и хората. Защита от врагове и зло. Спомага приятелствата. Подсилва късмета и силата за живот.

  Мистична и религиозна връзка с нечовешки осъзнати същества. Връзка с други светове особено Asgard и космическите кладенци на Urdhr, Mirmir и Hvergelmir. Подсилване на магическата сила и късмет.

  Sowulo – „Соу-уее-лоу”

  Фонетичен еквивалент: ” s”
  Номер: 16
  Елемент: Въздух
  Цвят: Златен, Сребърен, Бял
  Време: 16-ти час
  Ден: Неделя
  Месец: Юли

  Гадателски значения:
  Права: Успех, постигнати цели, чест. Жизнение сили, здраве. Период в който притежавате силата да променяте живота си в положителна насока, да постигнете победа, здраве и успех. Връзка между висшия и подсъзнателния аз. Цялост, сила, овладяване на елементите, огнен меч, пречистващ огън.

  Sowilo в странична позиция (Sowilo не може да бъде обърнат, но може да лежи в странична позиция): Погрешни цели, лош съвет, измамен успех, лековерие, провал. Разрушение, възмездие, справедливост,изчистване от суетата. Гняв на боговете.

  Трансцедентална сила, спасение, знание, сила във времена на затруднения. Също е полезна при проблеми свързани с успех и предсказание. Волево противопоставяне на всички тъмни сили. Слънцето е символ на личното, трансцедентално спасение.

  Sowilo е руната на волята. Тя е тази духовна енергия която води всички истински търсачи. Руна на успеха и победата. Използва се за лечение. Използва се когато са нужни сила и самоувереност.

  Подсилване на психическите центрове. Повишаване на духовната воля. Води през пътищата, „просветеност”. Победа и успех през личната воля. Да увеличи доброто здраве, жизненост и сексуална енергия.

  Tyr`s Aett
  Teiwaz – „тий-вауз”

  Фонетичен еквивалент: ” t ”
  Номер: 17
  Елемент: Въздух
  Цвят: Червен, Кърваво червен, Ярко червен
  Време: 17-ти час
  Ден: Понеделник
  Месец: Юни

  Гадателски значения:
  Права: Чест, справедливост, водачество и авторитет. Анализиране, рационалност. Знание за най-важните личностни качества. Готовност за саможертва. Победа и успех над конкурентите или в правни въпроси.

  Tiwaz обърнат или в странична позиция: Блокирана е личностната енергия и творческия устрем. Блокиране на умствената дейност, прекалено анализиране, прекалена саможертва, несправедливост, дисбаланс. Борба, война, конфликт, победа на конкуренцията. Угасваща страст, проблеми в общуването и възможна раздяла.

  Символ на божествена защита, справедливост и чест във война и дуел. Руната може да се използва за защита или атака на врагове. Тя подсигурява победа и поправянето на несправедливост. Също може да се използва за даване (поставяне) на клетва. Рисува се на щитове за да носи повече смелост и защита в битка.

  Това е великата руна на победата и символизира кралете и водачите на хората. Tir е руната на „силата за правото” и като такава е ценна в руническото писмо когато несправедливо са ви отказали нещо или нечестно обвинили. Тя е показател за духа на битката, на изпитанието в борба и безстрашие. Тя е първостепенната мъжка руна. Победа. Използвай я когато има съперничество. Добра за лечение и подпомага бързото възстановяване. При любовни въпроси, Tir е използван за символ на страстния мъж.

  Добива честна победа и успех. Изгражда духовната воля. Развива способността на позитивната саможертва. Развива „силата на вярата” в магията и религията. Използва се още за постигане на победа над нещастие и справедливост.

  Berkana – „Беър-каун-оу”

  Фонетичен еквивалент: ” b”
  Номер: 18
  Елемент: Земя
  Цвят: Златен, Зелен
  Време: 18-ти час
  Ден: Петък
  Месец: Юни

  Гадателски значения:
  Права: Раждане, плодовитост, умствено и физическо израстване, освобождаване. Възстановяващат асила на светлината и пролетта, обновление, обещание за ново начало, израстване. Увеличаване на желанието (сексуалното). Любовна връзка или раждане. Ако притежавате предприятие или се занимавате с рисковани начинания ви очаква успех.

  Berkano обърнат или в странична позиция: Семейни или домашни проблеми.Загриженост за някой близо до вас (близък, приятел). Непукизъм, изоставяне, липса на контрол. Замъгляване на разума, заблуда, стерилност, застой.

  Лечение, добро здраве, успокоява притеснени умове, раждане и плодовитост. Berkano, е руната на Великата Майка и е главната руна на плодовитостта. Тя също скрива, защитава и управлява всички защитни огради, като на къщи или храмови области. Тя е много добра за използване в рунното писмо за мирът, и хармонията в домакинството. Руната символизира женския и възпитателски тип. Плодородие. Защита. Семейни въпроси. Довежда идеите до реализация. За представяне на определен тип на жената в руническото писмо.

  Прераждане на духа. Подсилване на енергията от скрит характер. Работи за скриване и защита. Държи заедно в съюз други сили. Реализация на целостта на момента като майка на всички неща. Довежда идеите до осъществяване в съзидателен процес. За плодовитост, семейни въпроси и любовни афери.

  Ehwaz – “ай-вауз”

  Фонетичен еквивалент: ” e ”
  Номер: 19
  Елемент: Земя
  Цвят: Бял, Зелен
  Време: 19-ти час
  Ден: Вторник
  Месец: Декември

  Гадателски значения:
  Права: Транспорт. Може да е под формата на кон, кола, самолет, лодка ли друго превозно средство. Движение или промяна към по-добро. Наблюдава се постепенно развитие и прогрес. Хармония, работа в екип, доверие, лоялност. Идеална връзка, партньорство или брак. Потвърждение без сянка на съмнение на значенията на заобикалящите я руни.

  Ehwaz обърнат или в странична позиция: Това не една наистина негативна руна. Стемеж към промяна. Feeling restless or confined in a situation. Безрасъдно прибързване, дисхармония, недоверие, предателство.

  Повик за божествена помощ в момент на беда, свързва връзките на приятелството и защита на приятели. Може да вика помощ от неочаквани места. Руната също като цяло е талисман за успех.

  Това е руната на резките промени и е полезна при нови рисковани начинания. Използвайте Ehwaz след „основните” руни в вашето руническо писмо за да улесните промените. Руната носи бърза промяна. Подсигурява безопасно пътуване.

  Подпомага „духовните пътувания”. Реализация на основното единство на психосоматичната цялост. Предава вяра и лоялност. Руната е източник на пророческа мъдрост. Проекция на магична сила.

  Mannaz –„маун-науз”

  Фонетичен еквивалент: ” m”
  Номер: 20
  Елемент: Въздух
  Цвят: Син, Тъмночервен
  Време: 20-ти час
  Ден: Понеделник
  Месец: Юли

  Гадателски значения:
  Права: Азът, индивида от човешката раса. Вашето отношение към другите и тяхното към вас. Приятели и врагове, социален ред. Интелект, предвидливост, създаване, умение, способности. Божествена структура, съзнание, предупреждение. Очаквайте да получите някаква помощ или подкрепа в скоро време.

  Mannaz обърнат или в странична позиция: Депресия, тленност, заслепение, самозаблуждение. Сръчност, лукавство, манипулация, хитрост, пресметливост. Очаквайте да помагате на други хора.

  Mannaz помага в самопознанието. За това руната може да бъде използвана при медитация, за усилване на сънуването и да повиши правдивостта на сънищата. Тя може да бъде ползвана в съюз с други руни за да конкретизира магически въпроси относно или на определен човек. Руната се използва за да се пречистите,един ритуал който прави  задгробния живот по-приятен.

  Манназ е символ на човечеството като цяло и  често е ползвана когато е необходима помощ от други хора. Тя символизира силите на рационалния ум. Използва се за получаване на съдействие от другите. Увеличава паметта и умствените сили.

  Руната представлява реализация на божествената структура в човечеството. Повишава интелекта, паметта, и менталните сили като цяло. Балансира „полюсите на личността”. Отключва окото на ума. Привлича доброжелатели и нови социални контакти.

  Laguz – “лоу-гууз”

  Фонетичен еквивалент: ” l”
  Номер: 21
  Елемент: Вода
  Цвят: Син, морско-зелен
  Време: 21-ви час
  Ден: Сряда
  Месец: Август

  Гадателски значения:
  Права: Течение, вода, море, източник на плодородие, лекуващата сила на обновлението. Живителна сила и физическо израстване. Въобръжение и дейности, свързани с умствена работа. Сънища, фантазии, мистерии, непознатото, скритото,  дълбокото, подземния свят. Успешно пътуване и придобивки, но са възможни и загуби.

  Laguz обърнат или в странична позиция: Показва период на объркване във вашия живот. Може би вземате погрешни решения и правите лоши оценки. Липса на творчрество и чувство на безднадежност. Страх, циркулиращо движение, избягване на нещо/някого, лутане. Лудост, обсебване, отчаяние, перверзност, заболяване, самоубийство.

  Полезна като символ на водата, на прехода между различни състояния (като раждане, живот, растеж и смърт). Руната е перфектната среда за подсилване на клетва.

  Lagaz е руна на интуицията и въображението. Също е женска руна, но за разлика от Berkano, тя символизира силен и самоуверен женски тип.  Използва се за контакт със вашите интуитивни способности. Увеличава жизнеността и жизнената енергия (особено при жени). Помага за натрупване на енергии които се използват според волята.

  Води през трудни изпитания. Увеличава жизнените сили. Натрупва аморфна (безформена) магическа сила за да образува структура според волята. Увеличава „магнетизма”. Изграждане на „второ виждане”. За проявяване на психически сили.

  Inguz – „Ийнг-вауз”

  Фонетичен еквивалент: ” ng ”
  Номер: 22
  Елемент: Вода и Земя
  Цвят: Жълт, Зелен
  Време: 22-ри час
  Ден: Вторник
  Месец: Септември

  Гадателски значения:
  Права: Мъжка плодовитост, развитие, вътрешно израстване. Общочовешки ценности, здравомислие, стремеж към малки радости, семейна любов, грижа, човешка топлота, домът. Етап на почивка, време за спокойствие, без притеснения. Време, в което всички предишни проблеми са отминали и вие сте готови да продъ;жите в нова насока. Вслушайте се в себе си.

  Ingwaz в странична позиция (Ingwaz не може да бъде обърнат, но може да лежи в странично положение.): Импотентност, движение без промяна. Продукт, тежък труд, работа.

  Да събира или въздейства върху хора. Може да бъде използвана при установяване на преданост и лоялност, „ние” на групата. Руната може да бъде използвана като руна на обаянието, която я прави подходяща за усилване на хипноза, транс или медитация. Може да се ползва за придобиване на респект от другите, или придобиване на влиятелни позиции в обществото.

  Ingwaz представлява мъжкия елемент на Великата Майка, и като такъв е символ на плодородието. Може да се използва като завършек на руническото писмо за да донесе успешен резултат. Тя е много позитивна руна. Освобождава енергията внезапно. Води нещо до задоволителен край. За да „фиксира” резултата от вашето руническо писмо (рунна магия), така че ползите фиксирани там да не изчезнат.

  Съхранение и трансформация на сила с ритуална цел. Плодородни ритуали. Пасивна медитация и центриране на мисловната енергия. Сексуална магия. Да приключи кръга от събития или специфична ситуация.

  Dagaz – „Дау-гауз”

  Фонетичен еквивалент: ” d”
  Номер: 23
  Елемент: Огън, Въздух
  Цвят: Червен, Светлосин
  Време: 23-ти час
  Ден: Вторник
  Месец: Октомври

  Гадателски значения:
  Права: Пробив, пробуждане, съзнание. Яснотата на деня в противовес на несигурността на нощта. Време да запланувате или започнете ново начинание. Силата на промяната ръководена от личното ви желание, трансформация. Надежда/щастие, идеали. Сигурност и убеденост. Растеж и осъществяване на плановете. Точката на баланс, където противоположностите се срещат.

  Dagaz в странична позиция (Dagaz c не може да бъде обърнат, но може да лежи в странично положение): Завършек, край, лимит, затваряне на кръга. Слепота, безднадежност.

  Dagaz e заклинание за добър успех, и също може да бъде използвана за да придвижи дадена житейска ситуация напред. Руната е полезна за духовен напредък и разбиране. Представлява израз на универсалната любов. Символ на деня, дневната светлина и на силата на живот: сили които превишават човешкия контрол, структурира нещата по техните собствени правила, все повече човешко-ориентирани.

  Dagaz е руната на Новият Ден. Тя символизира чувството вложено във фразата: „Днес е първият ден от остатъка от твоя живот”. Особено добра е за ново начало във всяко усилие (начинание). Руната повишава финансите. За промяна на  отношението, своето или на другите. Нови начала. Достигане на мистични моменти през проникновение на парадокса. Получаване на мистични вдъхновения. За създаване на нови начала или възможности.

  Othala – “Оут-ау-лау”

  Фонетичен еквивалент: ” o ”
  Номер: 24
  Елемент: Земя
  Цвят: Жълт, Бяло-златен
  Време: 24-ти час
  Ден: Неделя
  Месец: Ноември

  Гадателски значения:
  Права: Наследено имущество или притежания, къща, дом. Нещо което е наистина важно за вас. Ред в общността, колективен просперитет. Родна земя, духовно наследство, опит и основни ценности. Помощ в духовното и физическо израстване. Източник на сигурност, доход и изобилие.

  Othala обърнат или в странична позиция: Липса на ред, тоталитаризъм, робство, беднст, бездомност. Лоша карма, предразсъдъци, несъгласие, провинциалност. Нещо, с което сте свързани.

  Руната се ползва за повикване на родови сили, включително викане на техните духове. Това е руната на търговците, но също и на богатите арендатори като и двете класи със своите наследства, имоти и стоки имат ключова роля. Така тя помага в партньорството, но и в бизнеса, политиката и брака. Тя може да бъде използвана за защита на семейното щастие или за изграждане на силни династии. Също може да развие сили или таланти в човек. Тези способности считани за  латентни, и разкрити с родов (генетичен) потенциал.

  Othala означава притежания или наследствени земи и характеристики. Тази руна насърчава „здравото стъпване” на земята в живота. Когато се използва с Fehu е добра за парични увеличения. Използвайте я когато здравето на възрастен е влошено. Защита на притежанията.

  Подържане на другарство. Концентрация върху общи интереси в дома и семейството. Промени от его-центриране към групова лоялност. Колекция на божествената сила и знание от миналите поколения. Придобиване на богатство и просперитет. За въпроси за собственост.
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #6 -: Юни 20, 2012, 17:20:28 »

  Рунна номерология

  В номерологията, числото на името определя неговата същност. Както с обикновената азбука и кабала, руните могат да се използват да разкрият природата на хората.

  Напиши цялото име на даден човек в руни и напиши числата им. Списък с буквите и техните съответстващи числа може да намерите тук както и списък за това каква личност да очаквате.

  Числата са сумирани. Ако сборът е по голям от 24, се сумират цифрите които го съставляват. Продължете събирането докато не се получи число между 1 и 24. Това число е номера на именната руна.

  Пример:
  Искате да намерите именната руна на Shaun Watson.
  16+9+4+2+10 + 8+4+17+16+24+10 = 120
  1+2+0 = 3
  Именната руна ще бъде Thurisaz.
  Това може да значи „Енергичен и силно деен, гъвкав, справя се с противоречията лесно, лесно променя плановете си, личен контрол, сексуално активен”.
  В допълнение можете да намерите руната на дадена двойка. Тази руна се изчислява като сбор от двете отделни именни руни.

  Пример:
  Shaun има партньорка на име Katherine Whossname.
  6+4+3+19+5+11+10+19 + 8+9+24+16+16+10+4+20+19 = 203
  2+3=5
  Именната руна ще бъде Raidho.
  Raidho и Thurisaz сумирано дават Wunjo която в случая е тяхната руна на взаимоотношенията.
  Като допълнение към именната руна, можете също да изчислите рождената руна като сума от датата на раждане.

  Пример:
  Дата на раждане: 30 Април 1975
  3+0+0+4+1975 = 1982.
  1+9+8+2=20
  Рождената руна е Mannaz.

  Личностната руна се получава като комбинация от именната и рождената руна.

  Пример:
  Ако комбинираме заедно рождената и имената руна на Shauns ще получим:
  3+20=23
  Thurisaz + Mannaz = Dagaz

  ***  За да изчислите на български език ( кирилица ),именната си руна я преобразувайте в латиница. След това следвайте числата на руните. Сборът трябва да е съобразно до число 24-ри (Руна-Othala).Ако сбора е по-голям,редуцирайте го Намигване

  Дано ви бъде интересно
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #7 -: Юни 20, 2012, 17:23:51 »

  Гадателски значения

  Преводът е от немски сайт.
  Гадаенето се извършва чрез изтегляне на една руна(концентрирате се върху въпроса, докато разбърквате руните, изчиствате съзнанието си, теглите руна). При по-сложни въпроси, или въпроси, изискващи тълкуване развитието на ситуацията във времето, се хвърлят три руни(минало-настояще-бъдеще; или: събития, предизвикали сегашната ситуация - положение/тенденции в момента - евентуална развръзка/изход).

  FEHU
  Fehu е първата руна и символизира богатството. Тя се представя от рогът на бивол или вол и символизира материалното богатство, което в миналото се е изразявало чрез стадо от едър рогат добитък. Днес Феху е показател за нарастване на материалното и интелектуално богатство. Като руна на плодородието , тя може да предсказва също и реално или символично раждане.
  Значение за бъдещето: Руна на охолството и богатството, щастието в парично изражение. Отнася се също до общественото положение.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя?-Руна на богатството, силата, но също и на насилието.
  Растяща луна: При растяща луна тази руна ще привлече парите и охолството, тя може да предотврати парични загуби.
  Намаляваща луна: Премахва пречките и хората, които искат да пропречат за печеленето на пари.

  URUZ
  Това е идеограма за вид вол, изчезнал/измрял като биологичен вид. Uruz въплъщава в себе си устойчивостта и свободолюбието на това животно и символизира творческата сила, сексуалната енергия и физическото здраве. Когато тази руна се получи като отговор на поставен въпрос, показва на питащия, че той трябва да насочи своята енергия към собственото си развитие.
  Значение за бъдещето: Означава подновяване, растеж, сила и енергия, също лекарство/лек.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя?-Тази руна подтиска насилието, оформя нежно мощта.
  Растяща луна: При растяща луна, тази руна активира лечението. Може да ускори успехът на желанията. Тази руна привлича благоприятните руни и усилва влиянието на други руни.
  Намаляваща луна: Ако Uruz бъде изтеглена, тя може да доведе до унищожаването на неприятни ситуации. Внимание – много силно въздействие.

  THURISAZ
  Донася лоши новини. Въпреки, че руната пресказва нещастие, означава също, че пътят за новото начало е вече свободен. Руната предупреждава за жестокост или внезапно узнаване на някаква неприятна истина. Като свързана с Тор – богът на гръмотевиците и светкавиците - Thurisaz символизира разрушение.
  Значение за бъдещето: Съпротивата ще бъде унищожена. Любовта може да се пробуди. Лошият ще бъде победен.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Тази руна може да помогне на извършващият любовен ритуал маг, за да анатемоса другиго. Thurisaz може да бъде активирана като руна за лична защита.
  Растяща луна: При растяща луна - да се защитите; може да прогони щастието.
  Намаляваща луна: При намаляваща луна, щом Thurisaz се появи, всичко може да бъде унищожено. И ако руната бъде придизвикана, не може да бъде спряна.

  ANSUZ
  Тази руна представлява устата на бог Один, откривателят на руните. Питащият, който изтегли Ansuz , трябва да бъде внимателен: може да получи важно съобщение. Тази руна е символ на истината, езиковото изразяване чрез говорене и яснотата.
  Значение за бъдещето: Щастие в междуличностните отношения, опасностите ще изчезнат.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Тази руна ви осигурява благосклонността на слушателите – благоприятства изказването.
  Растяща луна: При растяща луна тази руна може да се прилага за изграждане на кариера, свързана с публични изяви (политици, писатели, певци)
  Намаляваща луна : Може да отхвърлите и да надделеете над страха и омразата

  RAIDO
  ...е руна на пътуването. Днес Raido се тълкува също и като психическо или духовно пътуване или търсене. Ако питащият изтегли тази руна, то означава, че той ще постигне реализация на целта си.
  Значение за бъдещето: Нещо се задава/идва към вас. Посоката е правилна.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Щастие и закрила при пътуване. Тази руна дава пътя към хармонията, здравето и към вътрешното задоволство.
  Растяща луна: При растяща луна, тази руна може да се използва за защита при пътуване.
  Намаляваща луна: Може да се изместят блокадите/нещастията.

  KANO,KENAZ
  Тази руна , която се свързва с Freya - северната богиня на любовта, дарява позитивни аспекти на човешката страст и сексуална любов. Питащият може да бъде връхлетян от силни страсти, ако я изтегли. Kenaz дарява вдъхновение и осветява пътя през тъмата.
  Значение за бъдещето: Любов, лечение, обновление. За творците тази руна означава успех.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Това е руната на художниците и занаятчииските изкуства. Хората на изкуството ще бъдат закриляни от тази руна правя. Руна на любовта.
  Растяща луна: При растяща луна, тази руна дава енергия и закрила.
  Наямаляваща луна: Всичко лошо ще бъде изгорено. Тук ще трябва да се постави начало. Първо, при намаляващата луна - да се прогони лошото, после, при растяща луна - да се поднови енергията.

  GEBO, GIFU
  Gebo=дар, означава дарът на боговете, откъдето е дошла и рунната магия. Днешните тълкувания на тази руна обогатяват съдържанието й в смисъл: това е дар от всякакъв вид. Мястото, където двете линии на Гебо се пресичат, предполага сексуална или магическа природа.
  Значение за бъдещето: Вие получавате подарък , може би и в духовен аспект?
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Води до сдружение , вътрешно освобождение и разширява вътрешния кръгозор.
  Растяща луна : При растяща луна тази руна отговаря на въпроси за отношенията/връзките.
  Намаляваща луна : Тази руна може да се използва при лоши заобикалящи условия, за да ни разберят тази, които до този момент не са могли да ни приемат.

  WUNJO
  Руната Wunjo привлича щастието и хармонията. Питащият, който изтегли Wunjo, може да очаква промяна към по-добро. Като символ на обновлението, Wunjo е обещание и за яснота/изясняване неясни до този момент работи.
  Значение за бъдещето: Всичко ще има добър край. Щастие, успех.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Wunjo трябва да стои като последната руна в талисманите за щастие – добър край ( изход ). Руна, която винаги намира начините за осъществяване на всяко желание.
  Растяща луна : При растяща луна тази руна ще доведе до хармонизиране на силите. Енергията може да бъде управлявана.
  Намаляваща луна: Нежеланото може да бъде премахнато, проблемите в семейството могат да бъдат разрешени. Внимание – силно действие.

  HAGALAZ
  Донася градушка, неблагоприятен обрат/неуспех, жестокост . Промяната и освобождаването - това е част от съобщението: ако трудностите се преодолеят, напред стои по-добро бъдеще. Hagalaz обаче обещава и радост и сърдечност — във всеки случай, след първоначално лошо време.
  Значение за бъдещето: Идва времето за чистота и хармонизиране; това време може също да бъде мъчително и/или болезнено .
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Пречките и ограниченията ще бъдат унищожени, при преценен риск може да бъде предизвикан успех. Чрез тази руна, при любовен оракул може да се намери истинският партньор.
  Растяща луна: Хората може да се управляват и привличат
  Намаляваща луна: Може да се предизвика оздравяване, да бъде прогонена болестта.

  NAUTHIZ
  Nauthiz е необходимостта, да се постигне нещо. Питащият, който изтегли руната, трябва да прегледа своята мотивация и да отдели своите истински потребности от желанията си. Трябва да се има доверие в съдбата,тогава най-накрая тя ще доведе това, от което наистина има необходимост.
  Значение за бъдещето: Помощ за всякаква работа, веригите ще бъдат строшени.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Това, което липсва, ще бъде възстановено/заместено, необходимостта – задоволена
  Растяща луна: Нови цели
  Намаляваща луна: Научи се да губиш.

  ISA
  Isa , означава застой в живота. Символът - една-единствена линия , указва личното его и насочва вниманието към лечебната сила на издържливостта във времена на стрес. Ледената руна указва на питащия, да се вгледа в нещата от собствения си живот, които са в застой; препоръката е да разчита на собствените си вътрешни сили.
  Значение за бъдещето: Идва времето на тишината.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Може да усили визуализацията, докато настъпи време за обновление.
  Растяща луна: Време за оттегляне и за размисъл. Защитете се.
  Намаляваща луна: Блокажите могат да бъдат отстранени.

  JERA
  Означава година; обръща внимание върху кръговрата на сезоните. Тази руна отправя към питащия посланието за очакване. В тази фаза може да се отдели време за естествено израстване. Циклично осъществяване и потокът на времето са ключовите думи за Jera.
  Значение за бъдещето: Ще имате богата жътва; времето на чувствата.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Възнаграждение за работа, установяване на хармония.
  Растяща луна: Помощ при необходимост от защита, или за да засили вярата.
  Намаляваща луна: Може да върне нападението към нападателя( към този,който ви е нападнал).

  EIHWAZ
  Руната символизира ясенът – дървото, на което Один е висял, когато е търсел ключът към тайните на руните. Във всички случаи, Питащият ще постигне устойчив растеж, въпреки съпротивата.
  Значение за бъдещето: Дребни пречки могат да бъдат отстранени от пътя. Пътят върви нагоре!
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Руна на самозащитата – тя защитава и дава сили на невинните.
  Растяща луна: „Малките“ хора (фирми) могат да намерят защита пред големите; може да се наложат
  Намаляваща луна: Разрушителните енергии ще бъдат прогонени..

  PERTH
  Perth символизира елемента на случайността.Тя е последица от минали действия – с индивидуална или космическа същност – които са формирали миналото. Питащият следва да приеме това и да остави живота си в ръцете на съдбата.
  Значение за бъдещето: Успехът не е голям , но никакви експерименти! Никакъв риск!
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Руна на щастливата игра и на риска, на пророкуването и на смъртта.
  Растяща луна: Когато искаш да спечелиш/победиш в играта, вземи на помощ тази руна.
  Намаляваща луна : разкриване на магически тайни.

  ALGIZ
  Тази руна илюстрира мостът между човешкото и божественото съзнание и напомня на питащият, да се подготви за просветление. Символът наr Algiz е стилизирана ръка с разперени пръсти, един универсален символ на закрилата.
  Значение за бъдещето: Ако пристрастно се преследва целта, предстои провал. Ако при това преследване мислите и за другите, ще има успех.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Божествена закрила , ясновидство ( магическо огледало ).
  Растаща луна : Лошата енергия да се отблъсне.
  Намаляваща луна: Властта върху вас може да бъде намалена.

  SOWELU
  Тази руна указва, че е имало предходна провокирана фаза на духовно израстване. Тя олицетворява най-трудната цел на питащия, едновременно обаче обещава и път към тази цел. Sowelu прогнозира трансформация, която, както горещината на слънцето, може да е с голям интензитет.
  Значение за бъдещето: Вашата победа е сигурна.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - За да се гарантира успех, използвайте Sowelu. Тя привлича благополучие и подпомага подтиснатите.
  Растяща луна: Да се използва винаги, когато има нужда от закрила.
  Намаляваща луна: Може да унищожи противника и неприятеля.

  TEIWAZ, TYR
  Tiwaz представлява качествата на северния бог Tyr : смелост, любов към истината и справедливостта. Според легендата, Tyr принесъл в жертва своята ръка, като я пъхнал в залог в пастта на вълкът Fenri. С това той спасил друг бог от унищожение. Тази руна означава, че сега може да са необходими жертва и мъжество.
  Значение за бъдещето: В конфликтна ситуация вие ще се чуствмате неоправдан. Справедливостта ще победи.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Щастие, победа в битката.
  Растяща луна: победа
  Намаляваща луна: Противникът е изтощен.

  BERKANA
  Berkana е изображение на гърдите, или богинята на брезата, руническият символ на Майката Земя. Руната олицетворява живота - раждане, женитба и смърт — и обещава мир и плодородност. Има предвид материалното и духовното обкръжение на питащия.
  Значение за бъдещето: Вие ще намерите вътрешния си център и ще организирате наново живота си. Чрез нейното проявление, ще привлечете други хора.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Тази руна води мир и плодородие.
  Растяща луна: Семейният живот ще бъде покровителстван.
  Намаляваща луна: Може да се развалят отношения.

  EHWAZ
  Състоящият се от два елемента символ се отнася към верността и договорката между коня и ездача и означава хармонична съвместна работа на силите на двамата, преследващи еднаква цел. Ehwaz мчоже да означава също и свързването между двама човека за постигане на обща цел.
  Значение за бъдещето: Оповестяване на нещо ново
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Бързи, понякога произволни промени, но също означава пътуване и плодородност
  Растяща луна: Да се преценява в комбинация с други руни, ако питането е за време.
  Намаляваща луна: Може да се използва при пътувания, за да защити от опасности и препятствия.

  MANNAZ
  Mannaz е тайна на боговете, която е скрита. Този рунически символ отговаря за Аз-ът. Тук се подчертава мощта/способността и човешките възможности за постижения . Въпреки че Mannaz покрива личностното в отделен човек, тя може и да се съотнесе към двама души, които са в единство.
  Значение за бъдещето: Някой ще ти ти стане полезен, за да довършиш проект.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Може да сте сигурен в помощта на другите.
  Растяща луна: Лошите енергии ще бъдат блокирани.
  Намялаваща луна: Лошите влияния ще бъдат унищожени.

  LAGUZ
  Laguz е руна на инициацията. Тя е била първоначално свързана с езическото кръщение на новороденото. Руната съветва питащия да обърне внимание на сигналите от собственото си подсъзнание, да разтълкува сънищата.
  Значение за бъдещето: Вие ще имате един особено жив сън. Много от този сън ще стане действителност, опитайте се правилно да го разтълкувате.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Сънища, пророчества, женското, руна на художниците.
  Растяща луна: Употребете тази руна за защита.
  Намаляваща луна: Вземете тази руна за премахване.

  INGUZ
  Тази руна представлява един стар германски бог, който общува с майката земя. Значението: плодородност и бременност. Отделете достатъчно време за решаването на по-трудните задачи. Ситуацията може да се оприличи на периода на бременност. Когато се очертава такава фаза, питащият трябва да съсредоточи очакванията си върху по-спокойните времена, които ще последват.
  Значение за бъдещето: Предстои неочаквано препятствие.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Тази руна утвърждава всичко, в което вярвате. И предотвратява евентуални загуби.
  Растяща луна: Плодородието и притеглящата сила може да бъде увеличена. Съвместно с Wunjo тя символизира щастлив завършек.
  Намаляваща луна: Плодородието няма да е така обилно.

  DAGAZ
  Dagaz е руна, съобщаваща за пробуждането, яснотата и трансформацията; за приключване на очакването, тази руна обещава кратковременно изчакване. Dagaz означава и пробуждане - мистично време, състоящо се от всички противоположности едновременно — тъмнина и светлина , радост и скръб , живот и смърт. Който изтегли тази руна, да очаква кратка новина.
  Значение за бъдещето: Пред вас стои ново начало. И това за вас е предимство.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Ново начало, познание.
  Растяща луна: отговор на зададени въпроси.
  Намаляваща луна: Когато някой иска/трябва да промени мнението си..

  OTHILA, OTHALAZ
  Домашно огнище и наследствени притежания – това е значението на руната Othila. Тя отговаря за семейството на питащия или за неговите духовни или професионални дадености. Othila ви съветва да потърсите в своето минало, за да начертаете бъдещето си. Руната означава също смяна на местоживеенето или жилището.
  Значение за бъдещето: Тази руна може да уведомява и за наследство в духовен смисъл.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - За частица просветление
  Растяща луна: Контакт с мъртвите
  Намаляваща луна: Мъртвите могат да се улеснят в преминаването.

  ODIN, WYRD
  Без да е съставна част от Furthark, но със свое значение при гадаене, е празната руна на Один, която често липсва в комплекта закупени руни.Тя има подобно на Perthro значение. Ако изтеглите тази руна, означава, че предстои радикална промяна. Тя напомня на питащия за това, че в съзнанието му винаги трябва да има място и стремеж към тази необозрима далечина.
  Значение за бъдещето: Съдбата ще реши. Изходът е неопределим.
  Какво може да предизвика тази руна, какво значение има тя? - Силата на съдбата.
  Растяща луна: Ще се жъне, каквото е посято; неприятното може да се предотврати; съдбата може и да наказва.
  Намаляваща луна: Подобно значение.

    http://www.sunnyway.com/runes/tattoos.html  


  * runesall.jpg (70.67 KB, 500x334 - видяно 824 пъти.)
  « Последна редакция: Юни 20, 2012, 17:35:55 от ~ Primär Blut ~ » Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #8 -: Юли 16, 2012, 09:22:39 »

  1. "Oanish Runes"
  2. "Swedish Runes"
  3. Старши футарк

  Източник : http://www.hiromantia-ezoterika.com/bg/viewSection/4:12/kakvo-predstavljavat-runite.html#19

  Тук можете да разгледате Руническата азбука ,стихиите на Руните и техните фонетичен еквивалент ... Намигване


  * l_publication_19_5h3w9z4t9b.jpg (103.8 KB, 514x353 - видяно 3036 пъти.)

  * l_publication_19_5n5p3i1h6a.jpg (38.7 KB, 486x337 - видяно 1359 пъти.)

  * l_publication_19_6t3p5b7b2y.jpg (37.46 KB, 421x324 - видяно 1084 пъти.)
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Нумерология
  Астрология и нумерология
  11WOLF11 2 5106 Последна<br />публикация Юни 28, 2009, 16:17:16
  от giti
  Индийска нумерология
  Астрология и нумерология
  11WOLF11 0 1772 Последна<br />публикация Юни 15, 2009, 01:23:42
  от 11WOLF11
  Рунна нумерология
  Астрология и нумерология
  giti 1 1931 Последна<br />публикация Февруари 13, 2010, 20:02:40
  от zaharisa
  Значение на цифрите в съня
  Астрология и нумерология
  Админ 0 1319 Последна<br />публикация Януари 26, 2010, 20:49:58
  от Админ
  Има ли значение ?
  Въпроси и отговори
  taken 6 1224 Последна<br />публикация Март 05, 2011, 01:10:39
  от Sine Wave Zero

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright