Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: "Изгубените градове на древна Лемурия и Тихия океан" от Дейвид Хатчър Чайлдрес  (Прочетена 2116 пъти)
delfin
Гост
« -: Декември 06, 2009, 15:59:02 »

Изпитвам силен глад за знания, особено в областта на историята, културата и философията. Загадките също дълбоко ме вълнуват. А както винаги съм смятал, тайните не са нищо друго освен нещо, чието обяснение все още предстои.

През последните сто години традиционната наука се придържа към виждането, че цивилизацията се е зародила в Плодородния полумесец и по-точно - в Шумер. Нашата цивилизация е на не повече от седем хиляди години. Смятало се, че дотогава сме били невежи "първобитни хора", без истинска наука, култура или някаква по-развита философия, която да ги ръводи. Въпреки че археологическите открития от последните две десетилетия доказаха, че подобна теория е напълно погрешна, конвенционалните учени упорито се придържат към нея и този "факт" продължава да се преподава в повечето учебни заведения.

Противно на това, в почти всяка религия на Земята упорито се твърди, че в миналото са съществували велики цивилизации, загинали след вътрешен конфликт или от някакъв катаклизъм. Подобни предания /легенди/ митове могат да се открият в Библията, в "Рамаяна", в китайската митология, в легендите на индианците хопи, в текстовете на маите, в африканските племенни легенди, в уелските и скандинавските предания, в гръцките текстове, в египетската история и в тибетските ръкописи - и това е само капка в морето.

В историческите извори също могат да се открият сведения за изчезнали цивилизации като Атлантида, древната индийска империя Рама, Озирийската цивилизация в Средиземноморието и Северна Африка, хиперборейците, както и за изчезналата цивилизация на Тихия океан, известна най-вече като "Му" или "Лемурия".

Легендите и езотеричната традиция имат своето място в историята и цивилизацията. Макар че учените обикновено са склонни да пренебрегват легендите, митовете и езотеричните предания като измислици и суеверия на невежи профани, днес мнозина образовани и здравомислещи хора са на мнение, че в тези легенди може би има зрънце истина и че може би нашите предци от далечното минало не са били така примитивни и диви, както се предполага.

Според знаменития астроном Карл Сейгън, някога в огромната Александрийска библиотека в Египет се съхранявала книга, озаглавена "Истинската история на човечеството за последните 100 000 години". За съжаление тази книга - наред с хиляди други - била изгорена от фанатизирани християни през трети век сл. Хр. Пропуснатите попаднали неколкостотин години по-късно в ръцете на мюсюлманите, които ги използвали, за да затоплят баните си. В края на краищата, какво друго знание може да има освен онова, съдържащо се в Библията и Корана? Колко ли вълнуващо четиво е била тази книга! Но все пак, дори и без нея съществуват следи, с чиято помощ можем да съединим парченцата от мозайката на далечното минало.
---

Преди около четиридесет години един китайски розенкройцер посетил Братството на розенкройцерите в Сан Хосе, Калифорния. Носел със себе си ръкопис, пазен в таен азиатски архив в продължение на хиляди години. Твърдяло се, че бил дело на египетския фараон Ехнатон - първият исторически засвидетелстван основоположник на монотеизма (който се свързва от някои съвременни учени с личността на Мойсей). Розенкройцерите превели ръкописа и го публикували под заглавието "На Теб се уповавам". Появата на тази книга може да се използва като доказателство, че подобни архиви наистина съществуват и че от време на време от тях се разпространяват знания. Нещо повече - розенкройцерите твърдят, че имат достъп до множество тайни библиотеки в Тибет.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright