Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Здрава лимфна система  (Прочетена 23102 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« -: Юни 01, 2012, 23:32:10 »

Започвам тази темичка, поради факта,че установих от къде идват почти всичките ми здравословни проблеми ( физически) . След като спрях цигарите и месото и започнах доста по-интензивно да спортувам, започнаха болки по лимфните пътища и болезнени гнезденца , където пътищата са запушенки. Това най-много го наблюдавах докато бях бременна , но мислех че е от бременността, но не е. От части е наследствено , но аз не се давам на тая и започнах да събирам информация за лимфния поток - как да го отпушим и да го подържаме.

Също ще уведомявам ,какво дава ефект и дали ще отпуша най-запушеното при глезена ми ,където започва да прави лимфедем. Ще се радвам и на съвети.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
viosta
Гост
« Отговор #1 -: Юни 02, 2012, 00:18:12 »
Цитат
Това действие е важно , динамиката е важна , нищо че има болезнен момент, всяко отпушване е съпроводено и с болка. (изпитвайки го на гърба си -чистейки лимфни пътища  )

Ео, преди докато преглеждах поста ти в другата тема "Как се правят деца" като прочетох изречението накрая и мислех да ти пиша на лични за малко повече информация за чистенето на лимфните пътища, тъй като и аз имам проблем с тях. Но .....явно вече започваме да си говорим телепатично  Ухилен и след няколко часа ти направи тема за това което ме интересуваше.
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #2 -: Юни 02, 2012, 00:31:06 »

Здравословно функциониране на лимфната система


Здравословно функциониране на лимфната система е необходимо за оптимален имунен отговор. Милиони хора страдат от бавна и задръстена лимфна система. Това е така, защото лимфната система в допълнение към своите задължения, свързани с имунната защита също участва в
изчистване на отпадъците, усвояването и транспорта на мазнините. Скоростта на имунния отговор може да бъде драстично нарушен от бавно функционираща лимфна система.
Полезно е да разберете колко добре функционира вашата собствена лимфна система.
По време на инфекции, клетките които са идентифицирали нашественика, като например дендритните (dendritic) клетки са на фронтовата линия на защита; те трябва да мигрират в лимфната система и да сигнализират на подгрупа лимфоцити, наречени Т клетки помощници (T Helper cells) пребиваващи в лимфната тъкан.
T клетките помощници, които се намират в лимфните възли и лимфните тъкани анализират проблема и уточняват идентификацията на нашественика. Те представят този идентификационен етикет на нашественика (антигена) на по високо ниво в имунната система.
Лимфоцитите намиращи се в лимфната тъкан се включват в действие, имащи специфични познания за нашественика. В същото време се изпраща сигнал за производство на още имунни защитни клетки, което изисква черния дроб да изпрати повече протеини. Това протича гладко, ако системата ви има в наличие основните хранителни вещества.
В допълнение към осигуряване на хранителни вещества от черния дроб за производство на защитните клетки, най-новите изследвания показват, че черният дроб участва в разпознаването на антигените и производството на имунни защитни клетки.
Различни хранителни вещества са необходими за правилното стимулиране на движението на имунните клетки. Състоянието на лимфните пътища е от изключително значение от което зависи имунната реакция. Ако пътищата са задръстени с утайка или в състояние на неизправност, дендритните клетки по-трудно достигат до T клетките помощници. Производство на имунни клетки не е достатъчно и скоростта на движение е ограничена.
При вирусна инфекция има бързо размножаване и е необходим бърз имунен отговор, който да се справи с тежестта на инфекцията.

Какво е лимфна стагнация?
Правилно или свободно движеща се лимфа е от съществено значение за бърз и ефективен имунен отговор. Стагнация или претоварени (задръстени) лимфни пътища причиняват проблеми, в пряка зависимост от степента на стагнация в момента.
Течността между клетките на тялото става лимфна течност след като навлезе в лимфните съдове (канали). Отпадъчните продукти от обмяната на веществата, които са твърде големи, за да не се допуснат в кръвта се транспортират чрез лимфните съдове до черния дроб за преработка. Лимфният поток се движи към двата основни гръдни канали (Thoracic ducts) от двете страни на гръбначния стълб между раменете.
В застой и стагнация лимфната система се характеризира с множество симптоми, свързани с налягането в тази област на тялото, един вид вътрешна "констипация".
Лимфната система не разполага със собствена помпа. Вместо това, тя работи предимно чрез мускулните контракции, поради това бездействието и загубата на мускулен тонус са основните проблеми за здравословна лимфна система.

Класически симптоми на лимфната стагнация включват скованост и налягане в раменната област. Това е мястото, където мускулите (при стресово напрежение), нервният стрес (възбуждане на мозъчния ствол, като безпокойство, претоварване или болка) и гръдните канали на лимфната система (Thoracic ducts) всички се срещат (пресечна точка с възпалителни цитокини).
Проблем на всяка една от тези системи създава проблеми на другите. Ако тъканта в раменната област е била физически наранена, дори и след излекуване задръстванията на възлите могат да останат. Истинската фибромиалгия винаги включва значително нарушена функция на възлите в раменната част, причинявайки отпадъците да се върнат обратно в мускулите и да причинят болки.

Лимфната система е система, действаща с налягане. Когато е в застой в раменната област тя предизвиква напрежение на отпадъчните продукти да се насочат към главата. Това може да причини главоболие, което стартира в задната част на врата и работи по пътя си нагоре. Това може също да предизвика главоболие, натиск върху горната част на главата или зад синусите. Това може да причини отделянето на излишък на слуз след хранене, като начин да се освободят отпадъците, което не може да стане чрез лимфните канали. Също излишък на слуз сутрин, това е план Б за освобождаване на отпадъците, които не могат да се обработят нормално.
Това често води до редовни проблеми със синусите. Течността в главата трябва да се отцеди надолу през лимфната система и ако е в застой в раменната част, течността в главата е също изложена на риск да остане едно място. Застоят на лимфната течност е отговорен за повтарящи се инфекции на ушите при деца, тъй като застоя на течност в Евстахиевите тръби на ушите става благодатна почва за инфекция.

Лимфната система обича да върши почистването през нощта. Ако има проблеми, гръдните канали (Thoracic ducts) ще се уголемят докато спите (поради претоварване с отпадъци) и ще натиснат нервите, които отиват към ръцете и в по малка степен на краката и лицето. Компресирането на тези нерви може да предизвика изтръпване на ръцете по време на сън. Много хора имат такива проблеми от време на време, което неизменно е свързано с лимфни проблеми поради прекалено натоварване на лимфната система. Тези, които имат този проблем често, имат сериозна лимфна стагнация.
Лимфната система е система, която действа с налягане, и ако е в застой, ще бъдем по чувствителни към промените на налягането в околната среда. Тези, които се чувстват зле, когато времето предстои да се промени, или по време самолетен полет често имат мудна лимфна система. Дори гравитационното притегляне при пълнолуние или новолуние може да окаже неблагоприятно въздействие върху задръстената лимфна система и да причини симптоми на стагнация.
Вашата лимфна система също е отговорна за абсорбирането и транспортирането на по голямата част от мазнините, които консумирате. По този начин, богата на мазнини храна при хора с вече съществуваща лимфна стагнация има голяма вероятност от силно забавяне на лимфните потоци, което действа имуносупресивно (имуноподтискащо) и в допълнение провокира хъркане или сънна апнея (apnea).
За пример някои хора се събуждат сутрин с екстремно замайване, тичат към болницата и след многобройни тестове откриват, че не е нищо сериозно. Ако само лекарят ги попита дали са яли точно преди да си легнат - отговорът е винаги да. Съдържанието на мазнини в храната създава допълнително утайки в лимфните възли, които трябва да бъдат почистени. Натискът на задържаната течност в Евстахиевата тръба, причинява натиск върху центровете на баланс в ушите и предизвиква световъртеж. Повтарящо се виене на свят, което не е свързано с прекалено бързо изправяне, бучене или шум в ушите (тинитус), винаги се усложняват от лимфната стагнация и често са предизвикани от лимфен застой.
Твърде много млечни мазнини при малки деца често задръстват лимфната им система, подготвяйки почвата за повторение на ушни инфекции.
От друга страна, мазнините в храната в известен смисъл стимулират потока на лимфата, както и физическата дейност. Твърде много мазнини, особено при обилно хранене или яденето преди лягане, може да натовари лимфните потоци. Ситуацията се влошава, ако има налице тенденция на мудна лимфна функция. Истинска грешка е, ако си мислите че това е вирус.

Стресът е сериозно предизвикателство към лимфната система, тъй като буквално свива тимусната жлеза, основен център за съзряване на лимфоцитите. Освен това, твърде много стрес има тенденция да създаде много излишни отпадъци, които трябва да бъдат освободени от лимфната система.
Голяма част от лимфната система е около храносмилателния тракт и да работи за осъществяване на нормален имунен отговор при каквато и да е ситуация в червата. Запекът в храносмилателния тракт причинява задържане на вътрешния лимфен поток, тъй като няма място за оттичане. Чревното здраве е от жизненоважно значение за лимфната функция и вътрешния лимфен поток. Лимфните отпадъчни потоци се движат към основните вени и след това към черния дроб за преработка. След това най-вече чрез жлъчния мехур, в червата, и навън. Един проблем накъде по тази верига на движение на лимфния поток може да причини сериозни последици.
Оток или задържане на вода е друг класически признак на затлачена лимфна система. Течността задържаща се в краката или необходимостта от използване на диуретици са признаци, че лимфната система и по този начин потенциалния имунен отговор не са в най-добро състояние. В действителност, медикаментите за кръвно налягане могат да предизвикат лимфна стагнация, като намаляват нормалния "тласък" на кръвообращението, което то дава косвено към лимфната система.
Функцията на лимфната система може да варира значително, варираща от високо ефективна, до различни нива на стагнация и увредена имунна реакция, докато достигнем нивото фибромиалгия, като основен проблем на лимфната система.
Независимо от състоянието на лимфната функция жизненоважно е да подобрим и поддържаме оптимално й функциониране, така че имунна система да работи по добре и да се справя с различни инфекции.

Мерки

Физическата активност помага на лимфната система както в краткосрочен така и в дългосрочен план. Много хора изкашлят и изхвърлят слуз когато започнат да се упражняват. Физическо натоварване на горната част на тялото подобрява мускулната маса и контракция и пряко спомага за подобряване на здравето на лимфната система.
Масажът на горната част на гърба помага да се задвижи лимфния поток. Тези с дългосрочна историята на проблеми с лимфната система се нуждаят от дълбоко масажиране на тъканите в тази област, така че да се достигне до засегнатите втвърдени тъкани.

Хранителни добавки, които подпомагат движението на лимфния поток

Арабиногалактан (arabinogalactan) Тази хранителна добавка помага да подобрим макрофаги (macrophages, консуматори на отпадъци) и други имунни клетки в лимфната тъкан. Взима се сутрин и вечер преди лягане, до 4 пъти на ден при наличие на вируси. Арабиногалактан (Arabinogalactan) е едно от най-добрите естествени средства за борба против вируси. Спомага на имунната система да изчисти отпадъчните продукти много добре при треска (висока температура) и така да се справи, за разлика от противовъзпалителните средства , които намаляват температурата, но оставят токсините. Укрепва имунната система.
Арабиногалактан (arabinogalactan) е протеин-въглехидрат (class of polysaccharides, fructooligosaccharides) с никаква токсичност.
Употребата на Eхинацея е свързана с някои алергични реакции. ARA6: Larch Arabinogalactan (продукт от лиственица, Larch Tree, листопадно иглолистно дърво), Ara-6 (Natures Way).
Някои предварителни проучвания показват, че Арабиногалактан допринася против ушни инфекции при децата. Също нормализира функцията на щитовидната (тироидната) жлеза при свръхтироидизъм (hyperthyroid). Арабиногалактан, от лиственица са неразтворими фибри (флакнини); не се усвояват и стомашната киселина не им въздейства, влизат в дебелото черво изцяло и захранват (ферментират се от) чревната флора.
Арабиногалактан (arabinogalactan) се съдържа в някои зеленчуци, като броколи, моркови, репички и някои зърнени храни (овесени ядки).

Протеолитични ензими, особено бромелаин (bromelain) и папаин (papain), които от своя страна са "консуматори на отпадъци" и противовъзпалителни хранителни вещества (помагат за намаляване на излишните отпадъци). Много от храносмилателните ензимни продукти спомагат за почистване на вътрешните отпадъци, което разбира се помага на движението на задръстения лимфен поток.
Кверцетин (Quercetin) може да помогне за облекчаване претоварването на лимфната система. Доказано е, че намалява вероятността от грип.

Масло от Риган е мощен имунно стимулатор, базиран преди всичко на своя активен компонент carvacrol. Carvacrol, както и други компоненти на маслото в риган, като n-cymene и тимол (thymol) са терпени, които също са разтворители на мастни утайки, т.е. помощ за разтваряне на утайките в лимфната система (в жлъчния мехур също). Това е една от причините, риганът да е толкова полезен за изчистване на изходните синуси при задръстване, заедно с множеството други ползи за имунната защита. Проблемите със синусите са често свързани с гъбички. Риганът е едно от най добрите естествени противогъбични (antifungal) средства на разположение.

Може да се приема вътрешно, добавят се 1-2 капки първо към чаена лъжичка зехтин, (или всякакво друго растително масло) и след това в чаша топла вода, взема се по няколко пъти на ден. Може също да се приема с мляко, плодов или зеленчуков сок.


Тези, които имат проблеми със задържане на течности често се възползват от билки като конски кестен, плодове от глог и екстракт от гроздови семки, които спомагат за укрепване и тонизиране на капилярите, съединителната тъкан между капилярите и лимфната система, и лимфната система.

Лимфатичен очистващ чай (Dr. Hobbs):
½ част Цеанотус или Червен корен /американски чай/ (Ceanothus americanus, Red Root)
1 част цвят от Червена детелина
½ част корени от Ехикацея (Echinacea root)
1 част парченца Лимонена кора
¼ част корени от джинджифил
Билките (около 60 гр.) се заливат с 1 л. вряща вода и се оставят 20 мин. Течността прецежда се и се пие по половин чаша 2 пъти на ден.
Повече информация за Цеанотус (Ceanothus americanus, Red Root) в статията: Билки които, очистват лимфната система.

* 1 част= 1 унция= 31гр

Всички хранителни вещества, които могат да помогнат да се намали възпалението, повишаване на енергията, или да помогнат за намаляване на стреса ще помогнат и на лимфната система чрез намаляване на количеството отпадъци.
Всички хранителни вещества, които помагат на черния дроб, жлъчния мехур, или на храносмилателния тракт да се справят по добре с отпадъците са помощ за лимфната стагнация, тъй позволяват подобряване на изтичането на отпадъците в лимфната система плавно да напуснат тялото. Така по добре може да се обясни ползата от детоксикацията на тялото.
Всяко хранително вещество, което ви помага да спите по добре ще помогне на лимфната система, защото това е основното време през което лимфната система извършва очистване. Ако се чувствате уморени, когато се събудите, това е пряко отражение колко зле е функционирала лимфната система докато сте спали. Въпреки че липсата на сън влошава нещата, подобряване на лимфната функция винаги ще ви помогне да спите по добре.
Подобряване на функцията на лимфната система е необходимо за оптимален имунитет. Ако все пак се разболеете, лимфната система ще реагира навреме с имунен отговор. Тя ще работи извънредно, за да изхвърли отпадъците от инфекцията. Ако не може да се справите с изчистването на отпадъците тялото ще поддържа повишена температура, за да спре отделянето на токсични отпадъчни продукти, идващи от инфекцията. При тези случаи използването на хранителни вещества подобряващи очистването на лимфната система ще помогне на способността на тялото да се справи.
Ако лимфната система остане задръстена по време на инфекция, когато най накрая се почувствате по добре има много по голям риск от инфекцията да се върне или нова инфекция да атакува тялото.
Когато се поддържа здравословна лимфна система, както и по време, когато е необходимо, тя ще дава по добър имунен отговор за борбата с грипа, включително и със свинския грип (swine flu).

Лимфна стагнация: Преглед
Лимфната система е мрежа от отводнителна течност, органи и съдове, които отговарят за отстраняването на клетъчните остатъци, големи протеини, чужди тела, патогенни агенти (бактерии, вируси, токсини и т.н.) и излишната течност от извънклетъчните пространства. Лимфната течност се движи през лимфните възли, които действат като активни пречиствателни центрове.
Основните лимфоидни органи включват костния мозък и тимусната жлеза. Вторичните лимфоидни органи включват лимфните възли, далака, апендикса, сливиците, аденоидите (трета сливица) и Пайеровите петна (лимфоидна тъкан в червата). Тяхната функция е да защитава организма
срещу агресивни агенти, влизащи в тялото или за унищожаване на натрупаните отпадъци.
Тялото ни съдържа около 6-10 литра лимфна течност, в сравнение с 3,5 до 5 л. кръв. Около 1,5 до 2 л. лимфна течност е в обръщение в тялото ни всеки ден. Ефективно активиране на лимфното обръщение може да достигне до 10-30 литра на ден. Лимфните съдове бавно се уголемяват, движещи лимфата към входа на системата за кръвообращението, зад сърцето.
Лимфната система не е свързана към сърцето, така че трябва да разчита на някои друг метод за изпомпване на лимфната течност, обикновено това е мускулна контракция. В лимфната система има многобройни еднопосочни клапи, които позволяват на лимфната течност да тече в една посока - обикновено нагоре и противоположно на земното притегляне. Лимфната течност минава центрове за преработката и събиране, така наречените лимфни възли, които:
Действат като филтриращи и пречиствателни станции за лимфната циркулация
Улавят и унищожават токсините
Капан за раковите клетки с цел унищожаване
Концентрират лимфната течност, редуцират около 40% от течността в лимфната система
Изработват лимфоцити и моноцити.

Лимфните възли предлагат 100 пъти по голяма устойчивост на движение на лимфния поток отколкото цялата останалата част на системата, взета заедно. Производството на лимфоцити се увеличава, когато потока на лимфата се увеличи през възлите. Има от 400 до 1000 възли в човешкото тяло, повече от половината се намират в коремната област.

Причини
Лимфните съдове могат да се задръстят с протеинови депозити или дебита може да стагнира или дори да спре поради причини, свързани
като умора, стрес, инфекция, емоционален шок, липса на физическа активност, или дехидратиране. Това може да доведе до тъканно подуване (оток) - лимфостатичен оток, резултат от ненормално натрупване на протеини в лимфните канали, заедно с осмотично задържани течности в интерстициалното (междуклетъчно) пространство (Lymphedema). Следователно, тъй като токсини се натрупват, клетки не са в състояние да функционират правилно и това води до различни метаболитни и инфекциозни проблеми.

Лечение и профилактика

Използването на малък батут (транполин) е популярен начин за намаляване на лимфните задръствания. Подскачането нагоре надолу причинява еднопосочните вентили (клапи) да се отварят и затварят успоредно с увеличаване на лимфните потоци.
Масажът е доказан в множеството изследвания за облекчаване стреса, подобряване кръвообращението и лимфния поток, повишаване на имунната функция, облекчаване на мускулните и ставни болки, и коригиране на различни заболявания на мускулите и нервите. Мануален лимфен дренаж (МЛД) е съвременно лечение, при което се използват набор от специализирани и ритмични техники за изпомпване като се премества кожата в посока на лимфните потоци. Това спомага на лимфния поток, който от своя страна премахва отпадъчните продукти.
Хроничната дехидратация може да забави и стагнира (задръсти) лимфния поток. Това е просто още една причина да се направят сериозни усилия да се пие достатъчно чиста вода всеки ден. (6-8 чаши на ден)
Най-важните методи за насърчаване на лимфното обръщение са външен масаж, мускулна дейност, енергични упражнения и адекватна хидратация на тялото.
Предупреждение: Не носете стегнати дрехи, ако страдате от лимфни задръствания! Също така е разумно да се избегне постоянното налягане на едно и също място, като спите само в едно положение.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #3 -: Юни 02, 2012, 00:33:00 »

Усложнения
Американската медицинска общност исторически игнорира лимфния застой като възможна причина за болести. Въпреки това, следните състояния са примери, при които се отчита подобряване чрез насърчаване на лимфния дренаж:
Алергии, простатит, хроничен синузит, сърдечни заболявания, екземи и други кожни заболявания, фиброцистит, хронична умора, повтарящи се паразитни инфекции, множествена склероза, отоци, лупус, възпаления, високо кръвно налягане, бактериални инфекции, вирусни инфекции, подпухнали очи, болки в кръста, рак, ушни проблеми или проблеми с балансирането, артрит, главоболие, целулит, прекомерно изпотяване и затлъстяване.

Източници:
http://www.wellnessresources.com/health/articles/a_healthy_lymph_system_is_vital_for_flu_fighting_immunity/

Прочетете също статията: Билки, които очистват лимфната система

~ Ще те съветвам, Като върху тебе ще бъде окото Ми. ~ (Библия, Псалми 32:Готин

Благословение и изцеление ви желая!
Пламен Шопов, http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #4 -: Юни 02, 2012, 00:38:07 »

Билки, които очистват лимфната система


   Лимфната система е в основата за очистване на междуклетъчните пространства и част от имунната ни система. Нейната функция е да филтрира кръвта, да произвежда бели кръвни телца, защита срещу болести, да върне протеина към сърдечно съдовата система. Лимфната система включва далак, тимусна жлеза (ендокринна жлеза), апендикс, сливици, лимфни възли и съдове и лимфна тъкан. Когато лимфата преминава през лимфните възли и далака, остарелите клетки, бактериалните агенти и други чужди субстанции, попаднали в тялото, се отделят и изхвърлят. Пречистената лимфа се връща наново в лимфната мрежа.
    Задръстването на лимфната система води до много болести, например като алергии, синузит, артрит, рак, колит, лупус (вълчанка), напълняване и кожни проблеми. Също може да бъде причина за отоци (събиране на вода), липса на енергия, констипация (запек), запушени синуси, болки в кръста, болки по цялото тяло и чувство за слабост, отпуснатост. Приемането на зелени листни зеленчуци, кресон (watercress), стъбла от целина, бамия и ябълки спомагат за здравословното функциониране на лимфната система. Скачане на батут (трамполин), скачане на въже или на място, сауна, парни бани, вана с английска сол и масаж съдействат за подобряване на циркулацията на лимфната система.

    Следните билки и масла спомагат за поддържане на здравословна лимфна система:


    Цеанотус /американски чай/ (Ceanothus americanus, Red Root, Червен корен)


Това е една от най добрите билки за стимулиране на извънклетъчната (interestitial) течност (лимфа), разпространението и оттичането, както и вътрешно флуидната циркулация. Използва се при подути лимфни възли, увеличени сливици, възпалено гърло, хипертрофия (разширяване) и остро възпаление на далака; при възпаления и задръствания със симптоматична жълтеникава суха кожа. Действа противовъзпалително на черния дроб и далака; стимулира имунната реакция при инфекции; стимулира слънчевия сплит; повишава ефективността на структурните тъкани; укрепва всички части на лимфатичната система. Използва се също при катар (възпаление на слизестата ципа) и микоза.

Най добрия начин да я използвате е, като тинктура. Може и като отвара. (1 чаша чай 1 час преди хранене или 30 капки три пъти на ден)

Червеният корен (Цеанотус) е горчива, тръпчива, почистваща билка, която традиционно се използва за подпомагане и стимулиране на на лимфната система. Смята се, че има силно влияние върху лимфната система, подпомага дренажа на лимфните жлези (възли), както и увеличава способността да изхвърля отпадъчните тъкани далеч от заразените места. Доказано е, че стимулира преноса на хранителни вещества от капилярните клетки в лимфата и като цяло стимулира дренажа на течности от претоварените зони. Има адстригенно (astringent, стягащо, свиващо) действие, поради наличието на танини, което действа за намаляване необичайно маточно кръвотечение, кръвотечение от носа, хемороиди и диария. Свива не фиброзни кисти на гърдите, яйчниците и тестисите. Увеличава съсирването на кръвта.
Червеният корен намалява натоварването на черния дроб. Стимулира дренажа на течности от претоварените райони, прочиства черния дроб, намалява отрицателния ефект на мазнините и протеините в кръвта. Подобрява циркулацията на черния дроб и намалява уголемяването на черния дроб. Действа отхрачващо и спомага за изхвърляне на храчките от белите дробове. Смята се, че намалява гъстотата и увеличава трафика на слуз в белите дробове и бронхите.
Червеният корен намалява уголемяването при (разширен) далак. Билката има специално влияние върху далака, като стимулант и облекчава разширяването на този орган, особено при повишена температура. Смята се, че има антибактериални и антивирусни свойства.
http://www.herbalextractsplus.com/red-root.cfm
http://www.oocities.org/i_starwulf/RedRoot.htm

   Върбинка (Verbena Officinalis)

Използва се като укрепващо средство при изтощение, слабост, нервна и психическа умора. Диуретично средство при задържане на течности в организма, при възпаление на черния дроб и далака. Две с.л. нарязани стръкове в 0.5 л. вода, вари се 5 мин., като изтине се прецежда. Приема се 100 мл. преди ядене, 4 пъти на ден.

    Червена детелина
Лимфната система е разположена паралелно на сърдечно съдовата. Тя приема течностите от тъканите, които филтрира, изчиства и ги връща в отново в кръвта. За да се улесни това е добре да се почисти кръвта, както и лимфната течност. Червената детелина е една от билките, които почистват едновременно кръвта и лимфната течност. Използва се за лекуване на кожни дефекти, гангрена, подагра и за разтопяване на тумори. Червена детелина има успокояващ ефект и може да помогне на всеки, който изпитва нервно напрежение вследствие на минерален дефицит.

    Кактусова лоза (Ocotillo, Fouquieria splendens)
Кактусовата лоза е полезна при входна конгестия (задръстване) в резултат от слабо разпадане и усвояване на мазнините в тънките черва. Стимулира черният дроб, като почиства кръвта от отпадъчните продукти. Стимулира вътрешния лимфен дренаж (оттичане) в тялото и подобрява абсорбирането на мазнините. Това означава по малко стягане в таза и бедрата.

    Лимфатичен изчистващ чай
Пиенето на топъл чай през деня омекотява и освобождава отпадъците от задръстените области и спомага да се елиминират по лесно. Смесете следните билки: 1 ч.л. Червена детелина (red clover), 1 ч.л. лепка (cleaver, Oalium aparine), 1 ч.л. Невен (calendula). Сложете комбинацията в съд и залейте с вряла вода и го покрийте. Оставете да се накисне 15 мин и след това прецедете чая. Пийте и се наслаждавайте.
    Лимфатично очистващо масло за масаж: 3 капки девесил (lovage), 10 капки от лимон, 5 капки от мента (peppermint), 1 лъжица масло от гроздови семки или бадемово масло. Ако страдате от задържане на вода, подути колена вследствие на лимфатично задръстване, редовните масажи с това масло могат да ви помогнат.

    Морски водорасли
    Лимфатичното задръстване е индикатор за ленив метаболизъм съпроводен с ниска функция на щитовидната жлеза и наднормено тегло. В този случай, няма значение каква диета използвате да намалите теглото докато жлезите не се очистят, захранят и поддържат в нормално състояние. Ако лимфната система е трудно да се поддържа на добро ниво, много полезни са морските водорасли. Ако имате лимфатични проблеми, очистването и укрепването на лимфната система е много важно, но също е много важно да обърнете внимание и на психо-емоционалната страна. Човек, който има обременена лимфна система му липсва желание за работа (да стане и да почне работа веднага), чувства се обременен, бавно мисли, бавно се движи, човек извършващ много малко физически усилия. При обременена лимфна система може да си мислите, че сте уморен. Очистването (детоксикация) на лимфната система ще ви даде чувство на баланс, яснота и жизненост, позволяващо на природния поток от енергия да циркулира свободно във вашето тяло. Противоизпотяващите и дезодорантите могат да причинят задръстване на лимфната система, като пречат на отделянето на токсините чрез кожата. Противоизпотяващите работят на основата на съставка съдържаща алуминиум. Алуминият частично блокира потните жлези и от там отделянето на токсините.
    Прочистващите билки от рода на репей, червена детелина, ехинацея, глухарче, жълт лапад и чесън могат също да стимулират слабата лимфна система.

Leilah Breitler
Източник на информация:
http://www.herbstoponline.com/docs/RimCountryGazette_March222007.pdf
http://www.oocities.org/i_starwulf/RedRoot.htm~ Господ е близо при всички, които Го призовават, при всички, които с истина Го призовават. Изпълнява желанието на тия, които Му се боят, слуша викането им, и ги избавя. ~ (Библия, Псалми 145: 18-19)


Благословение и изцеление ви желая!
Пламен Шопов, http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #5 -: Юни 02, 2012, 00:46:00 »

Вили намерих доста неща ше ги събирам тук , пък да видим какво ще си избереме и кои билки ще може да намерим. А иначе гледам промоции за масаж лимфен дренаж , който е най доброто и поне 2 пъти в месеца да се прави ,примерно тук видях http://hitro.bg/single/208082  аз бих отишла веднага ,тука е 40 евро на процедура Тъжен , сега се моля ако може да мине през касата нещо иначе аз трябва да правя 10 през ден първоначално а може би  повод да си дойда. Усмивчица и да ходим заедно.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #6 -: Юни 02, 2012, 12:31:04 »

Привет на всички!
 Усмивчица
Ео, статии от подобен род, са много полезни, но имат и своите недостатъци.
Например това:
Цитат
Лимфната система е в основата за очистване на междуклетъчните пространства и част от имунната ни система. Нейната функция е да филтрира кръвта, да произвежда бели кръвни телца, защита срещу болести...
Лимфната система не произвежда левкоцити. Тя по-скоро само ги "инструктира", чрез тимуса, ако може въобще тъй да се нарече.
Кръвните клетки се произвеждат от костния мозък. Надбъбречните жлези и въобще функцията на бъбреците като орган, се явяват до голяма степен подбудител на това производство, но разбира се, не само те.
 Усмивчица
Все пак лимфната система е много важно нещо за здравето на човека.
Тя, нейното правилно функциониране зависи най-вече от шеста (мислите), четвърта (чувствата), трета (емоциите) чакри.
Не малко влияние оказва и положението на бъбреците и водата, в организма, както на белите дробове, като функция и качество на работа.

Ако си тъжен, лимфата е зле. Ако си нещастен, също. Ако си рязък/кисел, пак така.
Всъщност "кисел" е много точно определение за човек, при който Ph-то е с киселинна стойност...
Учителят Беинса Дуно не напразно говори много за т.н. "пикочна киселина".
И тъй...
Поздрави!
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #7 -: Юни 02, 2012, 12:55:22 »

Мерси за корекциите Пелински , доколкото разбрах , това са сбор от стататии превеждани и със сигурност има и други несъответности.

Пелинчо, ако ти се е задръстила лимфата значи съм задръстена ли ?  Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #8 -: Юни 03, 2012, 18:29:06 »

Вярвайте или не това се бях приготвила да го правя ей така по интуиция , без да съм чела, дори преди със сигурност да установя проблема с лимфата при крака. Плодовете даже съм си ги напазарувала в тази пропорция, вече само обаче ще свърша 10дневката с лененото семе и прашеца.


Прочистване на лимфната системаПрочистването на лимфната система носи здраве и младост. Това е едно от най-вкусните и приятни очиствания.

Следвайки процеса на прочистване очертан от двата принципа на възприемане и отдаване в този случай фокусът е върху:

    Отделянето на течности.
    Приемането на течности.

Отделяне на течности:

За да подпомогнем отделянето на течности от организма има различни методи, някои от които са:

    Всеки ден от тридневното прочистване, сутрин се изпива една лъжица Английска сол (магнезиев сулфат), разтворена в топла вода. С това подпомагаме отделянето на течности.
    Сауната, парната баня и къпането също подпомагат отделянето на течностите.
    По време на прочистването е препоръчително да се обличате добре, така че винаги да ви е топло, меко и приятно.

Приемане на течности:

За всеки ден следва да се приготви общо 4 литра сок, който да се пие по около 150 мл на всеки половин час. Рецептата за сока е: 900 мл сок от портокал; 900 мл сок от грейпфрут; 200 мл сок от лимон; 2 литра дестилирана (или друга, с възможно най-ниска минерализация) вода.
Практика:

    Прочистването се прави 3 дни.
    Сутрин се пие една лъжица Английска сол, разтворена в топла вода.
    След около час започва пиенето на сока.
    Приемайте сок на всеки половин час.
    Сокът може да се направи на веднъж сутрин или на два пъти.
    Препоръчително е сокът да се съхранява в стъклена бутилка.
    Затопляйте се добре.
    Това очистване има благотворно въздействие както на лимфната система, така и на кожата, очите и храносмилателната система.
    На четвъртия ден до обяд може да ядете плодове, а следобяд растителна храна (зеленчуци, ядки, зърнени храни.http://zdravjivot.org/1459/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D1%84%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0/
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Sue
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #9 -: Юни 05, 2012, 10:19:42 »

  Кажи, ако не се чете, да се опитам по друг начин да пратя формулата.
  Активен
  Мъдрост и Хармония
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 164


 • Град: Навсякъде където има Светлина
 • « Отговор #10 -: Юни 05, 2012, 12:03:50 »

  http://www.p2pbg.com/index.php?page=torrent-details&id=0999636bce1c9cc25eed97e5aa8da6afcc0cf1f7

    Това е книгата само трябва регистрация.
   
   Любов за Всички
  Активен

  Всичко е Любов. Любовта е
  светлина, озаряваща за нас обекта и всички чувства към него. Любовта е
  възможна само към Бога и, съответно, възниква само тогава, когато ние видим
  Бога в обекта. Всеки един обогатява Бога с Любовта Си. Пътят към Бога е Любовта във Всичко. Божествена Хармония във Всичко.
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #11 -: Юни 05, 2012, 13:35:37 »

  Интересно е , че практиките си ги правя сама от известновреме без да съм ги чела ,подадоха ми се , това не ми е първото засичане с Нина , като свалена информация, тя е много голям сладур и съм си писала с нея , книжката дето ми купи Сю ,също е хубава - Космическа мрежа

  Мерси хора
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Old_Soul
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59

 • Град: Pleven
 • « Отговор #12 -: Юни 05, 2012, 22:14:49 »

  При тази симптоматика помагат намалянето на хляба, добавянето на тученица (тлъстига) в суров вид към храната и практикуване на йога (с акцент върху пранаямата)
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #13 -: Юни 05, 2012, 23:16:06 »

  Цитат на: Мъдрост и Хармония
  http://www.p2pbg.com/index.php?page=torrent-details&id=0999636bce1c9cc25eed97e5aa8da6afcc0cf1f7
  Това е книгата само трябва регистрация.
    Любов за Всички
  Каква регистрация, бе, човек! Изтегли я пък я сложи тук. Всеки трябва да се регистрира, за да я изтегли ли?

  * nina.ni4eva.pdf (977.2 KB - свалено 10361 пъти.)
  Активен
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #14 -: Юни 05, 2012, 23:37:30 »

  Здравейте.
  Ео хубу си се захванала,ама има проблем.По тоя метод разпарчетосвай и лекувай работят докторите.И файда няма.
  Вземеш ли да разделяш тялото на това и онова,до никаде.Всичко в нас е във синхрон и ние сме диригентите.Въпроса е до колко можем да живеем правилно?За да може това което сме, да е добре,
  Живи и здрави.
  П.с.Не е лесно да си добър човек,но не е и невъзможно(уловката е във добър).
  Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright