Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Семейството, любовта и нашите уроци - въпрос към вас ......!  (Прочетена 2748 пъти)
The saint
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 15

« Отговор #30 -: Май 29, 2012, 21:34:03 »

     Проблемът не е в различията, проблемът е в извървяния път заедно, дори проблемът не е в това, което сме постигнали - материално или духовно или какво сме създали. Проблемът е в извървяния път. Обръщаш се назад и виждаш пътя, спомняш си моменти от съвместния живот, и което е най жестокото те са все хубави и приятни и дори неприятните ти се струват хубави, защото си ги преминал успешно. А това ти навява една носталгия по това време и по този човек, който ти си подкрепял и насърчавал - отдал си му от твоята енергия, колкото и да си бил безкористен. На фона на всичко това той си заминава без дори да ти сподели разумна причина - "несходство в характерите"......!!! И като събереш всичко това на куп се питаш аз дали съм толкова силен за да преживея всичко това.......Хммм В същност този въпрос си го зададох точно сега за първи път, дойде ми от вътре и внезапно без да съм го търсил .........!!! Тъжен
Активен
elinikar
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 221


« Отговор #31 -: Май 29, 2012, 23:00:32 »

"Когато опознаем вътрешния живот на нашия любим човек, ние се освобождаваме от своите фантазии проекции относ¬но другия пол и това ни позволява да съхраним своята връзка с вселената. Но не бива да забравяме, че това съвсем не е лесно. Особено ако се налага да прекратим една вече съществуваща привързаност. Това е истинско разкъсване на енергиите и то боли. И все пак е неизбежно. Взаимната зависимост не е някаква нова болест, засегнала само някои измежду нас. Ние всички сме зависими и всички трябва да се освободим от тази зависимост сега. Целта е да можем да изпитваме щас¬тие и озарение, каквито човек преживява в началото на една любовна връзка и тогава, когато сме сами. Човек трябва да се научи да интегрира мъжкото, рес¬пективно женското начало вътре в себе си. Тогава той се издига на по-високо стъпало на еволюцията и може да намери онази единствена любовна връзка, която на¬истина му подхожда"

Сега се сетих за този цитат,който съм чела някъде във форума и си го бях запазила.Мисля,че има връзка с темата
Активен

Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
sunsea
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 69

« Отговор #32 -: Май 29, 2012, 23:23:47 »

Силен си  saint и ще го преживееш. То каквото има да става ще стане. Преди две години преживях подобно нещо. Като направя ретроспекция към този момент виждам, че тайно съм го желала, но когато нещата станат факт много боли.При мен отчитам като основен проблем липсата на комуникация и други специфични обстоятелства. Борих се до дупка и си мислех, че няма да го преживея, но ето жива съм и щастлива ... Малко объркана на моменти, но мисля както всеки един човек. Та мисълта ми е, че нещата трябва да са такива каквито са. Както са казали хората всяко зло за добро. Бъди силен да приемеш нейното решение каквото и да е на финала. Жив и здрав, и всичко най-хубаво
Активен
The saint
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 15

« Отговор #33 -: Май 29, 2012, 23:59:23 »

Благодаря ви .....!!!
Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #34 -: Май 30, 2012, 00:20:00 »


       Проблемът не е в различията, проблемът е в извървяния път заедно, дори проблемът не е в това, което сме постигнали - материално или духовно или какво сме създали. Проблемът е в извървяния път. Обръщаш се назад и виждаш пътя, спомняш си моменти от съвместния живот, и което е най жестокото те са все хубави и приятни и дори неприятните ти се струват хубави, защото си ги преминал успешно.


  Да, човек се привързва към хубавите неща и иска те винаги да му се случват.
  Но животът често се старае да ни отучи от това.
  Защо става така?

  Цитат

   А това ти навява една носталгия по това време и по този човек, който ти си подкрепял и насърчавал - отдал си му от твоята енергия, колкото и да си бил безкористен. На фона на всичко това той си заминава без дори да ти сподели разумна причина - "несходство в характерите"......!!!


  А тогава какво става с безкористността?

  Цитат

   И като събереш всичко това на куп се питаш аз дали съм толкова силен за да преживея всичко това.......Хммм


  Има две възможности.

  1. Да не го преживееш, да се отчаеш и съсипеш живота си.
  Много хора са постъпили така.

  2. Да превъзмогнеш трудностите.
  И тогава?
  Тогава може би ще достигнеш до истината, че:


  Всъщност, всеки край е ново начало.

  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #35 -: Май 30, 2012, 00:27:41 »


  Аз от своя страна явно усещах енергиите и започнах да обичам безусловно, настроението ми беше наистина безпричинно повишено, радвах се на най - малките неща, но на нея, като че ли това не и харесваше. Просто разлика във вибрациите. Но знаех, че на всеки би му харесало да има присъствие на по - висока вибрация около него и аз се опитвах да задържам положителните мисли и емоции, колкото се може повече в себе си. За три месеца изкачихме трите най високи върха в България - четиримата с децата ни. Беше невероятно.....!!!  И въпреки всичко краят е този .......!!!


  А промениха ли се онези вибрации сега?

  Също интересен е въпросът за безусловната любов - можем ли да го постигаме винаги или не?

  Активен
  ekaya
  Гост
  « Отговор #36 -: Май 30, 2012, 00:46:10 »

  Единственото, което е важно в този случай е минало някак на заден план. Ти, The Saint си искаш обратно семейната идилия, а твоята жена свободата. Ами децата? Те какво искат? Как би им се отразило което и да било развитие? Извинявай, но начина, по който е постъпила жена ти е под всякаква критика. Според мен, директно я забрави и посъветвай така и деца си. Каквото и да реши, даже и утре да размисли, никога няма да си спокоен и сигурен в нея, както си бил до сега. Би ли поверил децата си на жена, която знаеш, че всеки момент, може да и прещрака и да хукне нанякъде?
  « Последна редакция: Май 30, 2012, 01:04:58 от ekaya » Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #37 -: Май 30, 2012, 09:10:11 »

  Аз пък смятам, че е голяма грешка човек да е с друг не заради това, че обича партньора си и иска да е с него, а заради децата си! Много по- тежко е за децата да виждат как родителите им си съсипват живота заедно, отколкото да гледат как се развиват поотделно! Никой не се свързва с някой с идеята да раздели, но всичко може да се случи в този живот! 
  Така, че ekaya не съди! Монетата винаги има две страни, но много често се вижда само едната!
  Активен
  Alida
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 253


  « Отговор #38 -: Май 30, 2012, 09:35:02 »

  Цитат
  Единственото, което е важно в този случай е минало някак на заден план. Ти, The Saint си искаш обратно семейната идилия, а твоята жена свободата. Ами децата? Те какво искат? Как би им се отразило което и да било развитие?
  Това го подкрепям. За останалото мисля, че си се скрила зад общественото мнение.
  Активен

  "Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #39 -: Май 30, 2012, 17:35:06 »

  Цитат на: The saint
  Със сигурност нещата между хората не се случват просто така а всички ние сме постоянно в урок и случайности няма.
  Цитат на: The saint
  Различията между нас са такива, че всеки който има възможност да вижда тези неща би казал, че се допълваме.
  Всеки би казал, а вие допълвате ли се?
  Цитат на: The saint
  Аз съм човекът с въображението и импулса а тя твърде мислещ и затворен тип.
  Познато.
  Цитат на: The saint
  В нашия случай тя се оказа моят учител.
  Разсъжденията и заключенията ти, приятелю, на моменти звучат твърде хаотични и сякаш подчинени на нейната роля в живота ти. По-горе спомена, че всеки би трябвало да е учител на човека до себе си, а сега, че тя ти е учител, а ти ученик.
  Цитат на: The saint
  един ден на моя рожден ден, тя беше командировка, и по телефона, след като ме поздрави ми пожела да си намеря подходящата си половинка в живота. Четири дни по-късно на годишнината ни ми го сподели в ресторанта.
  Странното е ти какво си отговорил. Явно тя е намерила своята или просто смята, че не сте един за друг. Но... приятелче, звучиш ми така, сякаш ти не познаваш тази жена! Така, сякаш ти си отсъствал, през цялото това време на съжителство и на отглеждането на децата ви и си присъствал само в роля на наблюдател. Невъзможно е жена да няма толкова пък хич респект на мъжа си. Всъщност... възможно е, знам няколко такива случая, но там нещата са други и няма деца, няма и обещания, вричания и прочее.
  Цитат на: The saint
  виждам, че явно се чувства изморена да се бори със себе си.
  Да се бори с кое в себе си?
  Виж, saint, ще бъда искрен с теб - съмнителна ми се струва историята, но няма да ти задавам въпросите тука.  
  Цитат на: The saint
  знам, че съм осъзнал начина, по който мога да помогна да създам хармонията между нас.
  Създал си си сценарий, написал си й роля, но това не означава, че тя дълго може да е актриса в този спектакъл.
  Цитат на: The saint
  разбирам, че има нужда да остане сама със себе си достатъчно време – толкова колкото на нея и е необходимо и колкото тя прецени, че ще и е нужно.
  Ами ако прецени, че ще е цял живот? Ако прецени, че няма как да продължавате? Щом толкова я обичаш и уважаваш избора й, би трябвало да приемеш всяко нейно решение, нали така?
  Цитат на: The saint
  би ли могъл някой да ми помогне да науча някаква техника за медитация, с която да ускоря процеса на нейното осъзнаване, ние все още сме свързани, и да се опитам да го насоча в подходящата посока. Не става въпрос за манипулация или вмешателство а в най-чистия вид искрено и чисто намерение.
  Напротив, saint.
  Мисля, че не използваш правилните изрази. В случая ми се струва, че не искаш да ускориш нейния процес на осъзнаване, а че искаш да манипулираш решението й, посредством намеса. Тя е омъжена за теб, врекла ти се е, родила е две деца, а сега е настъпил процеса на осъзнаване. Такава е годината просто. Бих казал, че в нейния случай е твърде късно за осъзнаване, тъй като добре сте ги надробили, но както някой беше казал - неразумно би било да живеете и да гледате децата, ако всичко между вас опира само до търпимост и примирение с обстоятелствата, които сте създали. Не мога да съдя никой, а и считам за правилно да се изслушат и двете страни. Сигурен съм, че и тя има какво да ни каже по въпроса, както съм сигурен, че ти ни спестяваш доста ключови факти, от определящо значение.
  Всеки, който се е изказал по въпроса е неподготвен.
  Цитат на: The saint
  Ще обърна специално внимание на всеки ваш съвет и препоръка и ви благодаря предварително.
  Не съм в позиция да ти давам съвети, друже. Едно нещо ще ти кажа, обаче, а ти ако разбереш-разбереш.
  Да грешиш е човешко. Да стоварваш грешката си на другия – още по-човешко.
  Цитат на: The saint
  А този начин ще ми помогне, макар и от разстояние да и прошепна, че посоката е навътре към сърцето и.

  Не внимаваш какво си пожелаваш.
  Цитат на: The saint
  Дори няколко пъти използвах и хипноза


  Цитат на: The saint
  сега сме, като чужди в къщи и аз не мога да направя нищо.

  Явно винаги сте си били чужди. Няма как да знам, но на там ми отиват нещата.  

  Цитат на: The saint
  Това е много ужасен урок ,но той носи много резултат. Това да осъзнаеш, че никой не ти принадлежи, че всеки в инкарнация има собствен път и колкото по-бързо привършиме кармичните обвързнаости ,толкова по-бързо ще се радваме на истински свободните отношения в безусловна любов.

  Добро попадение, мецанке.
  Цитат на: Iveve
  не виждам какъв е проблемът, ако наистина не са един за друг?

  Именно, Иве! Проблема не е в нейното осъзнаване, а в неговото... според това, което успях да разбера от думите му.
  Цитат на: The saint
  Според мен, за едно семейство е много важно единомислието, т.е. въпреки различията желанията да са в една посока.
  Когато целта е една - общото добруване и уют в семейството, тогава няма какво да се обърка.
  Цитат на: The saint
  Предполагам, че просто трябва да се приемате един друг, да вярвате един в друг и да извличате най-доброто от себе си.

  Да, предвид децата, компромисите са наложителни и дори неизбежни. Нямам представа какво им е миналото, как са се стекли нещата, дали пък не я е хипнотизирал да й направи деца и да се ожени за нея. И дори и на повечето да им звучи грубо това предположение, замислете се. Коя уважаваща себе си и съпруга си жена, ще му каже по телефона нещо от такава сериозност? Тя явно не се чувства конфортно в присъствието ти, друже, saint. Казваш, че е заминала, преди да ти го каже - явно е подредила мислите си, далеч от теб. Звучи ми малко, като че манипулираш събитията, криейки се зад маската на добронамерен, любящ и перфектен съпруг и баща. Вярвам, че си такъв, но определено това е бъдещето на всеки, който е решил, че насила хубост става. Разбира се, пак казвам - може и да греша и се водя от чиста логика, досегашен опит и интуиция.
  Цитат на: The saint
  На фона на всичко това тя си заминава без дори да ти сподели разумна причина - "несходство в характерите"
  О, човек.. това е изключително несериозно. Хайде, да бяхте в седми клас, бих ви се порадвал дори, но... Виж, съжалявам, но не мога да взема насериозно думите ти и изобщо начина ти на поява тук, като цяло.
  Цитат на: Ich
  Да, човек се привързва към хубавите неща и иска те винаги да му се случват.
  Много правилно - привързва! И още по-правилно - към неща
  Цитат на: ekaya
  Ами децата? Те какво искат?
  Те са длъжни да се примиряват и да приемат всяко едно от решенията, които вездесъщите възрастни взимат за тях. Първото е било - да ги направят.
  Цитат на: ekaya
  Каквото и да реши, даже и утре да размисли, никога няма да си спокоен и сигурен в нея, както си бил до сега.
  Напротив, ekaya, за повечето хора важи правилото за канарчето в клетката. Може да не пее, може да губи цвета си, но там да стои.
  Цитат на: Gayatri
  Аз пък смятам, че е голяма грешка човек да е с друг не заради това, че обича партньора си и иска да е с него, а заради децата си!
  Ето с това се изчерпва цялата тема, според мен. Няма как жена, която обича съпруга си, да му каже "пожелавам ти да си намериш половинката". По този начин казано, близко е до акъла, че тя, най-вероятно е намерила своята и е разбрала, че в това е целия смисъл на съществуването ни. Явно не е толкова низша духом, колкото той я описва. Дори съм почти сигурен в това.
  The Saint, попитай я. Заговори я на тема любов и споделеност, ей така като приятели. Кажи й, че би я разбрал и би бил щастлив, ако вашата любов е споделена, но ако не е, няма смисъл да се мъчите взаимно. За съжаление, както преди малко ми подсказаха, много хора, напоследък са в такава ситуация. Всеки познава поне петима и от двете страни и им дава най-различни съвети и инструктажи дори.
  Няма как, the saint, да ти напиша инструкции за правоуправление на жена ти. Дори и да ти кажа нещо, което да й пуснеш в супата и ще е вечно твоя, ти няма да си щастлив. Доволен - да, но не и щастлив. Доволен - защото е ничия, макар и не отдадена на теб. Допада ли ти този сценарий?
  Всъщност, ако искаш - скайпа ми го има в профила. Заповядай и ще измислим нещо по пъпроса ти, но ми трябват фактите, а не гледната ти точка. Ако си от София, може и по боза да пийнем някъде. Би било добре да си спокоен, възможно най-усмихнат и да ми обещаеш да се откажеш от хипнозите и подобни влияния, върху чиито и да било свободен избор.
  Това е от мен.
  « Последна редакция: Май 30, 2012, 18:34:49 от sanguinary » Активен
  The saint
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 15

  « Отговор #40 -: Май 31, 2012, 20:44:50 »

       Прав си, sanguinary и много изчерпателен и ясен, не бих и помисил да влизам в спор с теб, логиката ти е желязна и подплатена със сериозни факти от споделеното от мен, за което не съм и подозирал. Радвам се че даваш и такава гледна точка, която липсваше до момента.
       Но благодарение на приятелите от форума и по точно на ALIDA намерих точно това, което търсих -   http://www.lira-mahatma.com/?p=620  и   http://www.shamballa-bg.net/21daysofhealing.html  .  Ако си прочел добре постовете там казвам една изтъркана фраза - "Който търси намира, който пита разбира и който иска получава ...!!!". При мен това се случи и съм много щастлив за това. Благодаря ви приятели получи се интересен обмен на мнения, не предполагах този интерес, но ви благодаря чувствам се израстнал след този диалог и много щастлив, че ви има. Още веднъж ви благодаря !!!
  « Последна редакция: Май 31, 2012, 20:52:15 от The saint » Активен
  в о ж д а
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 16


  I.F.Y

  « Отговор #41 -: Юни 01, 2012, 14:09:50 »

  Тъй като въпроса изглежда е приключил и The Saint е намерил отговорите, които търсеше, а темата предприе друг завой, продължението е преместено в темата    Как се правят деца - http://indigota.com/index.php?topic=2044.0
  « Последна редакция: Юни 01, 2012, 15:02:29 от Eona Lightholder » Активен
  Страници:  1 2 [3]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Нашите Красиви мълчаливци
  Други деца на новото време
  delfin 2 3113 Последна<br />публикация Юли 10, 2009, 21:50:11
  от delfin
  Будизъм, Християнство и Зороастризъм « 1 2 3 4 »
  Духовни учения
  Ich 55 3891 Последна<br />публикация Март 20, 2011, 13:03:05
  от Ich
  НАШИТЕ НАЙ- ВЕРНИ СЪЮЗНИЦИ
  Здрав дух здраво тяло
  apostoloff 0 979 Последна<br />публикация Декември 31, 2010, 02:34:26
  от apostoloff
  Нашите думи и последствията от тях
  Духовни учения
  Reiki 0 900 Последна<br />публикация Януари 06, 2011, 19:29:49
  от Reiki
  Любовта Е Отговорът на Всеки Въпрос...
  Великият преход
  Georgio 2 1872 Последна<br />публикация Април 05, 2011, 16:58:08
  от Странник

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright