Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Влюбване, изоставеност, несподелени чувства, самота  (Прочетена 4496 пъти)
DArkAngel
Гост
« Отговор #15 -: Ноември 27, 2010, 18:38:55 »

Цитат
Този филм за който говори Дарки съм го гледал и колкото си спомням е по мой сценарий, а и режесурата беше моя май.

bars_i ходи се занимавай с някой друг, става ли? Няма да повтарям  много ясно ти e казано.
Цитат
Разочарованието, при Дарки, от теб е единствено в това, че те е имала за приятелче, а ти си я лъгал , нито повече, нито по-малко.
И моля те не се дръж като малко хлапе, а вземи си намери работа вместо да се хапеш с хората. Поздрави.
« Последна редакция: Ноември 27, 2010, 18:53:15 от DarkAngel » Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #16 -: Ноември 28, 2010, 11:16:18 »

  Ако се запознаете с човек и нещо постоянно ви влече към него още от както го видите ии нещо отвътре ви дърпа към него силно и вие просто знаете, че е различен, че той е човека още преди да сте си казали каквото и да е било. Не го познавате много добре, знаете общи неща за него, но друго не ви интересува стига ви само да знаете, че е до вас. И един ден се случи така, че да почуствате, че го обичате, но се окаже, че той има само приятелски чуства към вас, но въпреки това чуството остава и дори се засилва и му го казвате и показвате всячески, но той се противи, но това не помага, защото вече нещо е прещракало ии примерно всички ви казват да се махнете от него дори самият той, че ще боли и няма да е леко, но въпреки разумът да е съгласен, сърцето да върви натам без да пита и в един момент да ви признае, че и той ви обича и да казва и да ви показва това. И просто в един момент разберете, че да кажем си има друга при него и ви върти и двете и вие да го зарежете, но когато го направите вътре във вас всякаш нещо да има и да ви изгаря ии той да ви липсва до изнемога, да го виждате и да знаете, че няма начин, че той не ви обича истински, че всичко е само една красива лъжа, една илюзия и нищо повече. Но въпреки това да не минава и да го обичате ( да истински) макар, че да знаете, че всичко е наивност от ваша страна проявена пак сърцето да си знае неговото и да върви натам. И да се чуства като вързана птичка която не може да полети тъй като разума е казал твърдо не и всякаш я приковал с вериги и затворил в стоманена клетка в най-далечното кътче на вашата душа. Какво ще направите и как ще се справите с болката и постоянните мисли за дадения човек?

  Интересно е това противоречие между „сърцето” и „разума” в такива случаи.
  За да бъдем по-прецизни, кое е всъщност „сърцето” и кое – „разумът”?
  Ако се замислим по-дълбоко, можем да разберем, че „сърцето” – това е астралното тяло, чувственото тяло, което можем до голяма степен да отъждествим с душата. Астралното тяло  отговаря за нашите чувства, желания, емоции, страсти и т.н.
  А „разумът” – това е човешкият Аз, човешкият Дух. Той ни дава възможност да се осъзнаем като самостоятелни същества, индивидуалности, да изречем думите „Аз съм”.
  Астрално тяло имат освен хората и всички животни, докато Аз притежават само хората (и по-висшите духовни йерархии).
  Какъв е еволюционният път на човешкото развитие?
  След получаването на Аза, което става в процеса на многократните инкарнации, започвайки от древните времена на Атлантида, тази нова „придобивка” започва да се утвърждава, водейки една постоянна борба с по-нисшите „атаки” на много по-опитното астрално тяло, което постоянно иска да реализира своите желания и да подчини Аза на себе си.  Задачата на Аза е да облагороди, овладее астралното тяло, „сърцето”, което обаче е много хитро и с всевъзможни измами, провокации, доводи се старае и много често успява да надделее:
  „разумът” (Азът) разбира, че едно увлечение е абсолютно измамно, илюзорно, пагубно,
  но „сърцето” (астралното тяло) държи на своето и често успява да увлече човека в бездната, да го примами и доведе до състояния, които после ни изглеждат абсолютно безумни и си казваме: „Как може да съм бил(а) толкова глупав(а)?”

  Чия е вината в такива случаи: на Аза, на астралното тяло на човека или на външните фактори, които влияят върху нисшите съставляващи на човека, принуждаващи по-висшите да бъдат техни слуги или роби?
  Активен
  sanguinary
  Гост
  « Отговор #17 -: Ноември 28, 2010, 13:22:30 »

  Вечно актуална и наболяла - любовното разочарование.
  Аз не претендирам, че разбирам това добре, но ще се опитам да... представя гледната си точка, сякаш възрастен човек, отговаря на въпросите на ...малко дете, което не спира да задава въпроси.
  Предлагам, да махнем "любовното" и да тръгнем от малко по-далеч. Като цяло, разочарованието, като резултат, вследствие на заблуда.

  лапето:    А какво е заблуда?
  възрастния: Неправилно обработена информация, от умовете ни, идваща от света около нас, приета през сетивата ни - очи, уши, нос... вкус.. има и други, но за тях като порастнеш.
  лапето: А кое е обратното на заблуда?... Не може да има само заблуда!
  възрастния: Ами щом заблудата е неправилно обработената информация, значи обратното е - правилно обработената информация (ПОИ)
  лапето: Добре, ами нослето ми казва едно, очите друго, а ушите - съвсем различно нещо... тогава това заблуда ли е?
  възрастния: Това, малчо, означава, че свързваш очакванията си, с нещо, вече познато. Например, ял си таратор, нали?
  лапето: Да!
  възрастния: Знаеш какъв е на вкус и ти харесва вкуса, нали?
  лапето: О да! Много обичам таратор!
  възрастния: Представи си сега, че мама се е объркала и вместо сол, е сложила пудра захар вътре!
  лапето: Язък за краставицата и млякото!
  възрастния: Очите ти, нослето ти, ще ти пратят информация - "опаа, таратор", защото си го виждал и помирисвал много пъти. Знаеш и какъв е на вкус, но когато го опиташ, от първата лъжица и ще разбреш, че очите и нослето ти са ти пратили информация, която погрешно е възприета от кратунката ти, а вкусът ти ще ти каже - "ей, стига сте лъгали детето, това е пълна помия, не е таратор".
  лапето: Значи сетивата понякога ни лъжат, а понякога ни казват истината?
  възрастния: Да, но не можеш да си сигурен, кои лъжат и кои ти казват истината, докато не чуеш мненията на всички сетива. Те могат да те излъжат и всички накуп. Истинската заблуда е - когато им се предоверяваме. Другата думичка за това е - наивност. Всяко прибързано предоверяване, на който или което и да било, само защото сетивата ни карат да вярваме - се нарича наивност.
  лапето: Ясно, добре, но по какво се различават двете?... Как да различа кое е заблуда и кое ПОИ, когато ми говорят сетивата?
  възрастния: Хм...!... А бе ти домашни нямаш ли си за утре, та си седнал да ме разпитваш тука?!! Ммммм?!
  И да, ... налага ни се да се съгласим, че няма отговор на този въпрос. Съответно излиза, че неминуемо сме устроени така, че да преминаваме през купища заблуди, интерпретирани като истина, през целия си житейски път.
  Задънена улица? Едва ли. Няма как всичко да свърши до тук... просто ей така! Трябва да има и още нещо. Не е чак такава трагедия, ако вместо сол, в таратора има пудра захар. Не е възможно, в такива дреболии, да се свеждат всички заблуди. Може би има още нещо? Нещо отвътре! Душата.

  ...следва продължение  
  « Последна редакция: Ноември 28, 2010, 13:36:57 от sanguinary » Активен
  sanguinary
  Гост
  « Отговор #18 -: Ноември 29, 2010, 11:38:13 »

  диването: Душа? Какво е душа?
  възрастния: Отговора на този въпрос, не е от лесните, малчо, но... ще се опитам да ти обясня, това което аз съм разбрал.
  Помниш ли, онзи робот, който имаше като малък и толкова му се радваше?
  диването: Даа.. където ходеше и му светеха очите и аз плачех, като му свършат батериите.
  възрастния: Да. Плачеше, защото мислеше, че е умрял, докато не му сложим други батерии.
  диването: Да  Ухилен и се съживяваше отново!  Ухилен
  възрастния: Душата, това са нашите батерии. На животните, растенията и всичко, което има живот в него, за да може да се движи и да чувства. Душата е същността ни.
  диването: Значи на баба са и паднали батериите?! Защо просто не и ги сменихме?!  
  възрастния: При живите неща е различно, малчо. Ние сменяме телата, а не душите. Душата е безсмъртна.
  диването: Но защо ги сменяме? Аз си искам това!
  възрастния: Ти си искаше и онзи панталон, който толкова го харесваше, помниш ли?
  диването: Да, но се износи и изтърка целия и не ставаше за нищо вече.
  възрастния: Да, защото е материя, износва се. Аз, ти, баба ти, котките вън и всичко, което виждаш и можеш да пипнеш, това е материя и се износва. Така, както панталона, така и телата ни се износват и се налага да ги сменим, както направи баба ти.
  диването: Но ти, преди ми каза, че за да съм по-силен и да тичам по-бързо, трябва да ям, и че от храната, светлината, водата и въздуха идва енергията, а сега ми казваш, че душата ми ме движи!
  възрастния: Храната, водата, въздуха и светлината, се грижат за здравето и растежа на кожата, косата и всичко, което изгражда това тяло. Без тях, много бързо ще се износим, но те не ни движат и не може да ни накарат да чувстваме друго, освен сетивни удоволствия или физическа болка.
  диването: Съвсем объркано стана! Как така душата ни кара да чувстваме? Нали имаме сетива, които ни казват какво да чувстваме? За какво ни е душа? И тя ли ни лъже понякога, както тях?
  възрастния: Сетивата, диване такова, се износват, заедно с тялото, тъй като са част от него. Те са ни дадени, за да могат да ни ориентират само тук, в света на материалните неща, за да я възприемаме, усещаме и осъзнаваме тази материя, а не за да чувстваме неща отвъд нея. Душата, тя не е сетиво, тя не изпраща сигнали в кратунката ти, но пък подсказва, когато сетивата ни заблуждават.
  диването: Как ни подсказва? Защо тогавя тя не ми каже, че в таратора има захар, ами трябва да чака да го опитам?
  възрастния: Душата, както и тялото ти, малчо, има нужда от грижи и внимание. С таратор нея не можеш да я заситиш. За това не ти е подсказала, защото не я интересува с какво, ти ще поддържаш тялото си здраво.  
  диването: Ами с какво се храни тя? Как да се грижа за нея?
  възрастния: То не е точно хранене, но винаги ти подсказва, когато се чувства добре. А когато сетивата ти те лъжат, тя не се чувства добре.
  диването: А как да разбера, как се чувства душата ми?
  възрастния:  Като се опиташ да изключиш, всичко видимо и осезаемо, което те подвежда, тогава тя ти казва всичко и ти го разбираш най-добре. Най-трудно се изключва разума, който хваща, вече обработената, от ума информация и я превръща в истина, която е определяща за поведението ни. Разума обикновено ни играе най-лошите шеги, когато спори с душата.  Тогава тя не се чувства добре и ние усещаме това, но отказвайки да последваме, нейните съвети, тя млъква и ни оставя да си трошим главите.
  Единственото нещо, което прави душата да грее – това е любовта. Много са нещата, които хората, подлъгани от сетивата си, наричат любов. Тогава душата им се кара и ги притъпява, кара ги да спрат да работят, за да я чуеш, но не може да спре разума.
  диването: За това ли не исках да ям, не исках да чуя за играчки и телевизия, когато Пенка от съседния клас ми каза, че не иска да ми е приятелка?
  възрастния:  Като ти упаля един зад вратлето и ще видиш десет пенки, на куп! Заминавай да лягаш!


  ***********************************************************
  Ех, точно стигнахме до "любовното разочарование" и на човека му писна да отговаря на, непресъхващите въпроси, идващи от малчугана.
  Работата е там, че, когато стане дума за любов, 99% от навалицата, си представят – мъжко-женски отношения, от типа „взимане-даване”.
  Повечето катастрофални резултати, вътре, в самите хора, след  подобно разочарование, идват именно от това, че страдат от убеждението, че са дали много, а са получили малко... или нищо. И да... далеч съм от убеждението, че знам какво е любовта, но едно ще ви кажа със сигурност – не е търговия. А още по-малко пък търговия, основаваща се на мъжко-женски, интимни отношения.  
  Ще се опитам да обясня случая, от гледна точка на момиче, защото ...да си го кажем откровено, ние при вида на хубави крака и ...очи, все сме си fallen in love. При жените, обаче... стоят малко по-различно нещата. Не, не че и на тях, очите им не си играят лоши шеги със съзнанието им, но .. при тях има, известна... склонност към моногамия и дори себеотрицание, когато изпаднат в подобни заблуждения на сетивата. Разбира се, това не го отдавам на разни еманципистки теории, от сорта, че са по-свръхсъщества, а на елементарните, за досещане факти, в чисто исторически план. Някой, например да е чувал за място или време, в което се е разрешавало на жените да имат повече от 1 мъж или пък да си правят хареми?  Естествено, сега времената са други, но ехото от тези убеждения, ще кънти още дълго време в съзнанията и съответно отношението им.
  Така. До тук добре, както казал, падащият от 15-тия етаж. Какво остана неизвестното, от основния въпрос „любовното разочарование, като резултат, вследствие на заблуда”?
  Любовното? Да... и за това, възрастния, изгони лапето да спи, защото когато чуем - любов и ни се появява едно червено кръгче, с изписано вътре числото 18... а това е меко казано нелепо.


  Следва продължение...
  « Последна редакция: Ноември 29, 2010, 11:45:13 от sanguinary » Активен
  Ianica
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 151

  « Отговор #19 -: Април 24, 2012, 22:09:52 »

  Аз от цялата работа разбрах, че обратното на ПОИ би следвало да е НОИ (неправилно обработена информация) Ухилен
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #20 -: Април 25, 2012, 12:51:24 »

  E... пак нещо си разбрала.
  Това е едно добро начало
  Активен
  &p3pS&
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 14


  « Отговор #21 -: Април 25, 2012, 22:29:25 »

  sanguinary,здравей и добъра ти вечер,аз като цяло уважавам всичко което си написал,има една обаче тънка граница,която все пак ме дразни,това е,че ти гледаш на нещата по човешки,и не само тук....,иначе има още много толкова да се каже  за всичко тук и не тук.
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #22 -: Април 26, 2012, 03:46:12 »

  Цитат на: &p3pS&
  sanguinary,здравей и добъра ти вечер,аз като цяло уважавам всичко което си написал,има една обаче тънка граница,която все пак ме дразни,това е,че ти гледаш на нещата по човешки,и не само тук
  И се регистрира във форума, само за да ми кажеш това?
  Прочел си всичко, което съм написал и си се раздразнил на тънката граница?  Ухилен
  Е добре, мерси, ама хайде следващия път на лс. Повечето правят така, само където предпочитат да не се дразнят. На теб щом ти харесва - дразни се.
  Активен
  Светлина и Тъма
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 32

  « Отговор #23 -: Април 26, 2012, 17:49:22 »

  Здравейте не намерих каде да пиша и за това мисля 4е тук е мястото та ако не тук бих помолил един модератор да премести мнението ми кадето му е мястото .
  Искам да ви разкжа една история а вие ако можете да ми дадете съвет Усмивчица
  В у4илище има едно моми4е много я харесвам сякаш тя е за мен но немога да и го кажа до сега вси4ко е било зарибявки само целувки и такива работи но без оби4 Тъжен ... Много ми харесва но не знам как да я привлека до сега която съм си харесал я привли4ам но тази просто някак си незнам Тъжен
  Много ще съм благодарен ако м идадете съвет
  Активен
  Страници:  1 [2]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Има ли още някой като мен който не е спал последните 24 часа и се чувства добре?
  Въпроси и отговори
  Ariam 5 917 Последна<br />публикация Октомври 03, 2012, 09:34:18
  от Sue
  Как да овладеем негативните си чувства, емоции и страсти?
  Духовни учения
  elinikar 8 1516 Последна<br />публикация Септември 16, 2013, 18:30:59
  от вожда

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright