Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Рестартиране на Мрежата - II - 27.05.2012  (Прочетена 2273 пъти)
Странник
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #15 -: Май 29, 2012, 11:30:58 »

  Да,eses.
  Представа е да виждаш с всички сетива на всяка крачка във всичко как всеки дърпа чергата само към себе си.
  Представа е също да виждам семейства разделени.
  Представа е също и българина който рови в контенейрите за смет.
  Представа са и наркоманите които усещам по улиците.
  Представа е и това да се грижиш за умиращ стар човек.
  Представа е и изпадналия в депресия приятел на който му е черно пред очите от страхове.
  Представа е да усетиш стъкления неподвижен поглед на бъдещ самоубиец.
  Списъка е много дълъг...
  Всичко това са представи,заблуди и прегради само в моята глава наистина.
  Няма нищо за правене наистина,всичко е цветя и рози ...всички са усмихнати и честити.
  Само да пресечем белтъка на арконите и илюминатите остава.  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  eses
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 19

  « Отговор #16 -: Май 29, 2012, 11:51:29 »

  Снощи си мислех, защо виждаме толкова много зло в този етап и знаеш ли веднага ми изникна символа на ин и ян,като отговор. Да има го всичко това и ние сме в ситуация да трябва да се справяме, повярвай ми аз всеки ден се лутам в лабиринтите на болката и страданието и прекрасно те разбирам,защото всичко това го изживявам и аз и мен ме боли също. Но да се върна на ин и ян и въпроса ми защо толкова силно изразено е злото, единствения ми логичен отговор е че и доборото е със същия мащаб, нооо не го виждаме,вероятно защото е вътре в човека.Ето виж себе си, ти страдаш заради всичкото това зло което изживяваш и това те е направило далеч по състрадателен от преди 10 години. Хората стават по добри а това което виждаме е рекламен трик.Една метафора, представи си че Аз искам да ти попреча да си купиш щастие и мир.Какво бих направила ако щастието и мира бяха в магазина?Щях да му сложа една ужасна опаковка и да ти разкажа на дълго и на широко за онези еденици злодей които са си го купили и са злоупотребили с него,а щастието и мира ги наказали в отплата. Това виждаме и днес.Една ужасна опаковка и черните овце извадени на показ и сочени с пръст. Естсетвено това не ни дава облекчение, а засилва страха, безверието и безнадеждността.Но не забравяй Страннико,че това е антиреклама ,която като краен резултат ти носи девиденти.Колкото повече се засилва злото и се показва на повърхността ,толкова повече хората ще търсят спасителя си и ще се връщат към любовта и по този начин злото става добро.И ето ,че  отново се връщаме в изходна точка за представата ни за добро и зло.
  Активен
  eses
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 19

  « Отговор #17 -: Май 29, 2012, 11:59:03 »

  А иначе погрешно си разбрал моя "оптимизъм ". Аз не съм с розови очила и сляпа за  злото, отхвърляйки го защото така ни учат днешните лъжепророци.ОО минах през цялата мърсотия и  все още съм затънала в лайната като всички други.Излизам от време на време поемам въздух и пак потъвам вътре.Хващате ме в момент в който поемам въздух и виждам слънцето и че лайаната не са единствената реалност.Само това е.
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #18 -: Май 29, 2012, 12:44:28 »

  @eses
  Оптимист съм,дори бих казал налудничав оптимист.
  Иска се и щипка лудост във всичко  това.
  И както добре го каза и описа в предния си пост отново стигаме до един прост акт на обмен,комуникация и личен пример с човека до теб.
  Няма да е лесно да подариш това което имаш в себе си на който и да е.
  Парадокса е че даже и не им се иска и да чуят как може да бъдат щастливи.
  Но могат да завиждат че си щастлив и в хармония.
  По-лесно е.
  Та затова и попитах по-рано - всеки готов ли е да дава от себе си и сърцето си докато зверски боли едновременно?
  И нямах предвид епични битки и геройства и прочее анимета идеи и забавления.
  Имах предвид реалния всекидневен живот.


  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #19 -: Май 29, 2012, 13:08:05 »

  Хора вече на практика се убедих ,че препрограмирането , както напоследък се ползва като термин , е напълно възможно. Дори с похватите на самите програматори - вие може да се освободите от зависимости , травми и всичко за минимален период от време . Само желание да има .
  В едно селце в Англия , започнали да гледат на всяко свободно ъгълче зеленчуци и плодове ,като всеки можел безплатно да си взима ,колкото му се иска.Хората не само не злоупотребявали , ами и всячески помагали http://dobritenovini.blogspot.com/2012/02/blog-post_22.html

  Значи ако се даде на всеки колкото си иска безплатно ,може пък да не стане анархия а ?
  Щели сме  да се пренаселиме, ама ако хората имат възможността да творят а не само да бъхтят за тоя дето духа (ако не знаете повечето ви уреди се счупват на  от 3тата до 5тата година точно след гаранцията - за да си купите нови , при все че едновремешните телевизори издържаха по 30 години примерно)
  Ако хората творят ще има това  и това

  Мисълта ми е молете се и визуализирайте свободата ,пътищата на Бога ще се отворят индивидуално пред всеки от нас. 
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  eses
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 19

  « Отговор #20 -: Май 29, 2012, 13:26:41 »

  Страннико защо ти е да караш другите да са щастливи? Всеки според пътя си,не можем всички едновременно да сме така,за всеки времето е различно,аз се научих да приемам чуждите стремежи,особенно когато са различни от мойте.Знаеш ли колко време загубих в опити да накарам другите да "прогледнат за щастието" докато не разбрах ,че самата аз не съм се научила на това.Защото не е важно да знаеш а да можеш.На теория всичко е ясно,но когато опрем до практика се получава друго.Ти като си разбрал как да бъдеш щастлив,защо не си такъв а се опитваш да наложиш твоята представа за щастие на другите? Разбираш ли,всеки по различно време и различни уроци ще доведат до спасението му, най важното е твоето щастие,само то ще помогне на другите, само то ще ги замисли и накара да потърсят.Години наред се лутах като теб,дори преподавах в колеж за личностно развитие, почвах книги,блогове, говорех неспирно и разбрах ,че това което казвам на другите го казвам на себе си.Повтарям го всеки ден,но не на другите както си мисля , а на себе си.Искаш да докажеш че това което си намерил е свещенно и прекрасно,но не разбираш ли че единствения начин да го докажеш е като ти самия си такъв. Ще ти трябва ли да те обеждавам ,че съм пушачка като ме виждаш че вски ден пуша по кутия? Не нали.Не доказвай нищо на никого, бъди това което искаш всеки ден.Ти имаш характерна черта,която всички познават има ли нужда допълнително да им я доказваш? Не няма.Остави другите, бъди това което ги учиш,ако найстина го искаш.Но от това което говори моя опит мога да ти кажа ,че не си това което говориш на другите, опитваш се сам себе си да обедиш, както ти се струва че обеждаваш другите. Ти си си ти.Имаш типично поведение,начин на мислене и действия. Бъди такъв какъвто си,не завсичмо харесва ли ти лил не,одобряваш или не.Всяко нещо в теб е предизвикано с най висша цел, дори ти да не я виждаш.Имай доверие в себе си,имай доверие в това,че всичко което си е такова каквото трябва да бъде и тогава ще спреш да съдиш другите,защото ще позволиш на себе си да си такъв какъвто си.Тогава ще позволиш на Бог да работи чрез теб, без постоянната борба за промяна,сякаш не се харесваш.
  Активен
  eses
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 19

  « Отговор #21 -: Май 29, 2012, 13:36:11 »

  Еона излез от клишетата,излез от наученото и прочетеното, излез от заблудите.За каква молитва говориш, ако в плановете на Господ има промяна, нея ще я има.Толкова сте се заплели в тези конспирации,че няма излизане. Устремете мислите си в Бога, не в илюминантите,рептилите и светлинни работници. Защо не се замислите,че повече разчитате на светлините работници отколкото на Бог? Кой така ужасно премести Бог от мястото му? Спрете да четете глупости, останете сами със себе си.Спрете поне за седмица и ще видите резултата,разчитайте на интуицията и поривите си.Уповавайте се на Бог, доверете му се и го оставете да си върши работата, той е във вас и знае какви са вашите желания,не е нужно да се молите всекидневно за спасение.Защо си мислите че занете по добре от него кое е най доброто? Защо всеки ден казвате на Бог какво да прави?Защото не му вярвате.
  « Последна редакция: Май 29, 2012, 13:47:33 от eses » Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #22 -: Май 29, 2012, 15:36:03 »

  Е аз какво различно казах или е клише това да се имаш доверие в бога и да се молиш за свобода , а не за елиминицаията на някой.

  Помня когато се радваше на всяко ченълингче. Сега си на вълна анти всичко. Скоро ще разбереш ,че всичко е всичко и от теб зависи какво ще е за теб  и че навсякъде и  във всичко има матр'ял (бай ти Тошо не е хич тъп бил)  Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк

  Кротни малко емоциите , пиши си ,екстра си е всичко ,явно имаш нужда и всичко ще е на 6 .

  Аз съм на вълна соц-клишета ,много са готини , нема стига. Примерно стартирам "Бързи смели сръчни " с парцала и в кухнята ,щото довечера ще има "При нас е весело "  Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк

  Джокер - Плановете на Бога са чрез свободната воля на човека да се самоопознае, расте ,развива ,твори и тнт прекрасности . А Т.Прадчет май каза че вселената съществува заради изненадата , щото ако всичко е под план няма чаррррр хихихихи и смисъл  Целувчица Целувчица Целувчица

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #23 -: Май 29, 2012, 15:56:23 »

  eses и като финал ми казваш:
  Аз съм си аз  и подминавай всичко с лека ръка?
  Всеки по пътя си?
  Къде видя че карам някого въобще нещо?
  Къде видя битки отново?
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  eses
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 19

  « Отговор #24 -: Май 29, 2012, 15:56:51 »

  Това е клише и то не в смисъла на това че се употребява често, а че вече се изтърква.
  Цитат
  Значи ако се даде на всеки колкото си иска безплатно ,може пък да не стане анархия а ?
  Щели сме  да се пренаселиме, ама ако хората имат възможността да творят а не само да бъхтят за тоя дето духа (ако не знаете повечето ви уреди се счупват на  от 3тата до 5тата година точно след гаранцията - за да си купите нови , при все че едновремешните телевизори издържаха по 30 години примерно)
  И именно този цитат говори за липса на вяра в Бог, защото се предлагат решения сякаш найстина знаете кое е най добро за нас,а пък то поне да е продиктувано от прозрение. Всъщност като цяло наблюдавам  липса на лични знания,все чужди идей и все чужди цитати,кой кво казал и тн.
  Емоците са ми ок,извинявам се че една дума като "клише" те обиди толкова,за съжаление не се сещам за нейн синоним в българския език.

  Активен
  eses
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 19

  « Отговор #25 -: Май 29, 2012, 15:58:19 »

  eses и като финал ми казваш:
  Аз съм си аз  и подминавай всичко с лека ръка?
  Всеки по пътя си?
  Къде видя че карам някого въобще нещо?
  Къде видя битки отново?
  Казвам ,че ти си си ти и трябва да следваш импусите си.Сега те са едни ,утре са други.Просто ги следваш.Ако днес искаш да страдаш за нещастието на другите,страдай,но това няма да е за дълго.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #26 -: Май 29, 2012, 16:12:39 »

  Хей не съм се обидила, казах че от емоции явно не четеш. Аз от месец и половина ,говоря именно това , на призивзивите които ууу поства. Няма значение.

  Аз говоря за решения,кото не са думи а реално действат - примера с градчет в Англия.
  Колкото до това че се работи за нищо , най вече е повлияно от един кадър вчера - Планина - огромна -купчина от мобилни стари телефони , казваха колко злато, олово и тнт има в тях и колко струва рециклирането .

  Незнам какво ти говори за липса на вяра в Бога, но е казано че - Вяра без дела е мъртва вяра - уппс пак клише Усмивчица)))))

  Бог работи чрез теб и ти си противоречиш , като чакаш нещо да се изсипе от горе или магическа оромна пръчка да ни светне.
  Същото е да чакаш от светлините работници и подобни.
  Това обаче не занчи ,че помощници не съществуват , просто трябва да се знае за какво да ни помагат.

  Та и друг път сме си говорили за детайла на молитвата . Че когато не сме сигурни за последствията от детайлното изпълнение в бъдещето по добре да не го правим детайлно.

  За това преправям непрекъснато детайлизирането на визуализациите ,като тази тема за да не се превръщаме несъзнатено в инструмент на нечий друг план далеч от реалните желания на човечеството като цяло.


  А те тез работи по горе са от личен опит , ама явно са ми толкова банални ,че не могат да бъдат наблюдавани ,като лично знание.  Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк Веселяк
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #27 -: Май 29, 2012, 16:18:15 »

  Това което искам е далеч от страдание или това на всеки друг.
  Но това с нищо не се променя реалността с която не губя връзка.
  Кое ще е за дълго не зависи само от мен или това какъв съм аз.
  По един или друг начин сме свързани всички.
  Няма как да си щастлив ако виждаш само страдания около себе си.
  Това значи или лицемерие или че си далеч от много неща или и двете.
  Проявите на Вселената са в много измерения и нюанси.
  Но винаги идва един съществен момент в който трябва и да се действа.
  Съвсем прости и обикновени действия - дори и една усмивка да подариш.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  yyy
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 161

 • Град: Варна
 • « Отговор #28 -: Май 29, 2012, 17:37:40 »

  охо, тука се изказали междувременно много мнения; но аз да си кажа това, което си мислех преди това...

  За мненията от типа "обърнете се към себе си, работете върху себе си, не очаквайте някой да ви спаси" бих казал следното. И за мен винаги собственото ни развитие и усъвършенствуване е било и е основното, основния ни принос за идването на новия свят. Но за мен това не изключва да се помогне на тези, които, работейки върху себе си, предприемат действия за нашето общо благо. Освен любов към Бога, другата основна заповед на Христос е любов към ближния. За каква любов към ближния може да се говори, ако не го подкрепим, когато той върши нещо толкова важно за всички, включително и за нас. И когато под подобни, общо взето основателни призиви вие скривате известно подценяване на покрепата към ближния, това за мен говори, че все още има или неразбиране, или не напълно преодолян егоизъм. А да кажете сериозно, че вие нямате нужда от някаква особена промяна, че условията във вашата килия, във вашия затвор са приемливи - това е абсурдно! Ако не е от страх, то вие просто сте свикнали с робството, с живота в затвора, с това, което ви е разрешено и достъпно сега. Вие някак не можете да приемете все още, че вече се е появила съвършено нова възможност - да бъдете пуснати от затвора, като неправомерно поставени там. Наистина това няма да промени автоматично съзнанието ви, няма да ви спаси, не отменя работата върху себе си, която трябва да извършите. Но в условията ви на живот, включително възможностите, средствата, които ще можете да използувате за своето вътрешно израстване - там ще настъпи огромна промяна! Абсурдно е да не виждате това и да казвате, че не го искате (ако това казвате). По-скоро вие още не можете или не смеете да смените мащабите на вашето мислене.

  Относно съмненията - за да сложа тези призиви аз съм проверил, че и други се отнасят сериозно към тези визуализации, както и има косвено потвърждение от други източници. Освен това аз намирам това, което се предлага да се визуализира, като минимум за приемливо. Не съм ги сложил просто ей-така. Освен Еона, на която отговарям другаде, тук никой не е изложил на какво се основават неговите съмнения, освен довода "абе съмнявам се ... защото аз си се съмнявам във всичко". Съмнението е болест на ума, доста характерна за българите, както отбелязах вече в друг пост. Вие имате право да се съмнявате, имате право да сте болни. Аз пък имам право да не съм болен, или поне да вървя към излекуването си. Имам право да не се съмнявам в това, за което не съм видял или почувствал нещо съмнително. Ако имате нещо - изложете го, тогава може и аз да променя виждането си. Но засега нямам съмнения.
  Активен

  Ползувай винаги Първоизточника
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #29 -: Май 29, 2012, 17:57:36 »

  Да много точно следващият етап е подкрепа към ближния . Кой е ближния - според мен този с който имаш  най-силен енергиен обмен.
  Това няма граници

  Цитат
  По един или друг начин сме свързани всички


  Вече може да се говори за ефективност , но това е дълга тема . Избора е личен , но моето усещане е ,че силата е в константното поле на действие и ли най постоянния кръг на действието. Ние имаме "поглед" върху него и по лесно различаваме манипулацията .

  В случая УУУ , малко или много тези хора са станали твои ближни , т.е все повече са в този кръг и ти имаш отношение към него. Моята цел с постовете ми е , да не се постъпва безотговорно и да се работи енергийно в кръгове където не сме пребивавали никога . Просто предпазливост.

  Мисля че широкомащабната активност се състои от по-малки активности в нашите кръгове на действие. Примерно реалните протести ,които се организират ежедневно . Боклуците. Озеленяването ...мноооого работа.

  Примерно тук тръгна иниациатива - Един човек може - щом я преведа ще я постна - много интересна.

  Все пак нищо не ни пречи да се молим за целия свят ,каквото ни дойде на сърце 

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Страници:  1 [2] 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  2012 Doomsday / 2012 Денят на страшия съд (2008)
  Филми
  Administrator 0 2930 Последна<br />публикация Юни 14, 2009, 23:27:11
  от Administrator
  Nostradamus: 2012 / Нострадамус: 2012 (2009)
  Филми
  Админ 7 3328 Последна<br />публикация Октомври 05, 2009, 12:28:30
  от delfin
  3 годишно момиченце купува багер в мрежата
  Любопитни факти
  delfin 0 858 Последна<br />публикация Януари 14, 2010, 15:49:52
  от delfin
  Трансформация 2012
  Видео клипове
  The One 0 1235 Последна<br />публикация Октомври 16, 2011, 19:13:48
  от The One
  Рестартиране на Мрежата - 20/21.05.2012 « 1 2 3 4 5 »
  Инициативи
  yyy 62 3711 Последна<br />публикация Май 26, 2012, 18:16:22
  от yyy

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright