Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: "Деца-вещици" подложени на средновековна инквизиция в Африка  (Прочетена 2392 пъти)
protoplasma
Гост
« -: Март 25, 2012, 18:57:26 »

Потресаващи данни на УНИЦЕФ сочат, че все повече деца в Африка са измъчвани и убивани, защото пастори ги обявяват за вещици. Жертвите са десетки хиляди.
Установени са 13 църкви, които са замесени в престъпленията. Някои от тях са се отделили от международни религиозни общности.
9-годишният Нуанаоко лежи в болничното легло, притворил слепите си очи.
Пастор казал, че момчето е вещер. За да изгони демоните от него, баща му искал да му даде да пие киселина и така изгорил лицето и очите му, разказва в потресаващ репортаж Асошиейтед прес.
Останалото без сили дете едва прошепва името на църквата, която го дамгосала. Момчето не оцелява.
Все повече деца в Африка като Нуанаоко са обявени за вещици от духовници, а след това са измъчвани и убивани, често от собствените им близки.
В случая на Нуанаоко е намесена църквата "Mount Zion Lighthouse" (Кула на светлината на планина Цион), част от влиятелното в Нигерия Движение на петдесятниците.
Привържениците му приемат буквално думите в „Изход“ от Стария завет - „вещица не оставяй жива“.
Подобни духовни норми изповядват и евангелските общности "Born 2 Rule Crusade", "Winners' Chapel" или "Embassy of Christ" .
„Това са престъпления, които извършват в името на християнството“, обаснява Гари Фокскрофт, ръководител на благотворителната организация Stepping Stones Nigeria.
Бедност, невежество и конфликти са подготвили почвата, разказва Мартин Дюс от УНИЦЕФ:
„Когато една общност попадне в безизходица, си търси жертвен агнец“.
„Това отговаря на традиционните представи, че когато нещата се влошат, някой трябва да е виновен, а децата са беззащитни“, отбелязват представителите на световната организация.
Десетки хиляди малолетни са засегнатите в Африка, по данни на УНИЦЕФ.
В две от 36-те провинции на Нигерия през последното десетилетие около 15 000 момичета и момчета са били измъчвани, а 1000 са били убити.
Само през миналия месец три нигерийски деца, обвинени в магьосничество, са убити, а други три – подпалени.
Прогонването на дявола пък се е превърнало в доходен бизнес.
Маргарет Ейеканг платила за няколко екзорсистки сеанса, след като 8-годишната й дъщеря Абигейл била обявена за вещица от Апостолическата църква на Нигерия.
Ейеканг дала осем месечни заплати (около 180 евро) и сега е без пари. Абигейл била пребита от съседите. Майката намерила подслон  при роднини, но дъщерята – не.  Детето спи на улицата.
Отхвърлени и тормозени „деца -вещици“ като Абигейл намират убежище в дом на Мрежата за права на децата.
При основаването на дома през 2003 година са били приети 3 жертви. Оттогава досега постоянният брой на децата е между 120 и  200.
Джейн, с огромен белег на главата, се усмихва плахо. Майка й се опитала да отсече част от черепа й, защото пастор я дамгосал като вещица, а няколко екзорсистки сеанса по 40 евро не могли да я освободят от демоните.
Цялото лице на 15-годишната Мери е в белези, защото е залята със сода каустик.
12-годишната Рейчъл била окована от пастор, бита с пръчки и оставена да гладува с дни.
Бащата на Нуакус се опитал да пробие главата му с пирон. Джери била пребита от пастор, трябвало да гладува и да яде цимент.
Само при споменаването на името на някоя църква децата изпадат в паника.
„Моля ви, не пускайте пастора“, казва тихичко Джери. „Аз вярвам в Бог и Бог знае, че не съм вещица.“

http://www.dnes.bg/
Активен
sarabia
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 169


 • Град: Варна
 • « Отговор #1 -: Март 26, 2012, 13:33:55 »

  Тези са много назад в еволюционното развитие на човека, както и много страни в Африка. Преди време гледах един филм по действителен случай- Пустинно цвете, и бях меко казано потресена от жестокостта на традициите им. Ако ние сме "третият свят", то тези към кой свят би трябвало да се числят?
  Активен

  Не се опитвай да ме опознаеш,аз нямам име,нито форма.
  Мислиш ли,че много знаеш сам поставил си си норма.
  В мен ти виждаш своя лик,тъй както си въобразяваш.
  Дори да сменям моя ник,пак сам със себе си оставаш.
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #2 -: Март 26, 2012, 14:04:34 »

  Това, според мен, е грешно твърдение. Тези хора не са назад в еволюционно развитие. Културно може, финансово може, но не еволюционно.
  Те са манипулирани от невежи пастори, които не отчитат културно-религиозните разлики между европейците и африканските народи. Африканските народи са много по-суеверни и вярващи, отколкото ние европейците. Честно казано, в сравнение с тях, ние сме варварите по отношение на вярата. Защото ние си я разпъваме на кръст и хулим непрекъснато. Докато хората от африка се "страхуват" и уважават боговете си.
  Когато няколко идиота отидат да проповядват безумните си идеи между такива хора, резултатът е плачевен. И за нещастие това ще продължава, докато хората биват държани в невежество за истинското слово (чрез неграмотност и бедност).


  Аз се зачудих друго. Защо децата са били обявени за вещери/вещици ? Имало ли е нещо особено в поведението им ? В излъчването им ? За съжаление това не е отразено в новината... Мисълта ми е, дали не са от "децата на новото време" ? (макар, че те всички деца са все от "новото време" Усмивчица   )
  Активен
  sarabia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 169


 • Град: Варна
 • « Отговор #3 -: Март 26, 2012, 16:52:06 »

  " Невежеството е бич за човечеството", беше писал един мъдър човек-Ернст Мулдашев. А невежеството е част от еволюцията... Усмивчица
  Активен

  Не се опитвай да ме опознаеш,аз нямам име,нито форма.
  Мислиш ли,че много знаеш сам поставил си си норма.
  В мен ти виждаш своя лик,тъй както си въобразяваш.
  Дори да сменям моя ник,пак сам със себе си оставаш.
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #4 -: Март 27, 2012, 01:11:25 »

  Африканските култури са изключително особени и трудноразбираеми. Може би, защото са най-древни. Съществуват какви ли не изпълнения, които... аз поне, бих класифицирал като тотални идиотщини, но те си вярват и странното е, че при тях работят. За тях магиите и чародействата са като добрутро. Доста са богобоязливи и дълбоко вярващи. С вклиняването на християнството, нещата са се извратили до брутална неузнаваемост.
  " Невежеството е бич за човечеството", беше писал един мъдър човек-Ернст Мулдашев. А невежеството е част от еволюцията... Усмивчица
  Мдам. Всеки, преди да стане възрастен човек е бил дете, после младеж и т.н.

  Активен
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 351

  « Отговор #5 -: Март 27, 2012, 16:21:11 »

  За да влияят тези пастори по толкова насилствен начин, то тогава хората със сигурност са им дали власт в излишък, което е време да се прекрати. Аз само като разбрах за нашата официална църква как отлъчва хора като Дънов и Ванга, спрях да ходя във всякакви храмове, освен ако не съм изришно убеден в чистите намерения на свещенниците. Ще каже някой че това ме прави не-християнин, но в отговор бих казал: Да се отречеш от християнството е едно, но да приемеш поповете за не-християни е съвсем друго !
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #6 -: Март 27, 2012, 21:52:00 »

  Цитат на: Sine Wave Zero
  За да влияят тези пастори по толкова насилствен начин, то тогава хората със сигурност са им дали власт в излишък, което е време да се прекрати.но в отговор бих казал: Да се отречеш от християнството е едно, но да приемеш поповете за не-християни е съвсем друго !
  Да, но не бива да забравяме, че става дума за хора, които живеят в тотална мизерия.
  Те, реално, нямат... почти никакви правомощия или право на глас. А колко църкви и църквички са там, ум да ти зайде.
  Цитат на: Sine Wave Zero
  Аз само като разбрах за нашата официална църква как отлъчва хора като Дънов и Ванга, спрях да ходя във всякакви храмове
  Хем съм съгласен - хем не съм. Поначало и аз не съм особен фен на това - да считам дадена постройка за храм или дадена земя за свещенна (както е Кръстова Гора), само защото, някой ги е обявил или определил като такива.
  От друга страна, не свещениците съставляват храма. Това е, все едно, някой пловдивчанин да те разочарова и да не стъпиш повече в Пловдив.
  Активен
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 351

  « Отговор #7 -: Март 28, 2012, 02:03:47 »

  По-лошото е че държави като Америка най-"отговорно" са им вдигнали мерника и това е още една причина да се застъпим за тях - просто да балансираме нещата.

  Относно постройките, предпочитам да си остана на идеята че енергията която идва от обитаващите хора е много по-динамична следователно и много по-силна от тази на материалите, от които сградата е построена. Един вид по примера ти с Пловдив, ако околната среда ме кефи повече от хората, то градът няма да ми е нужен за да се наслаждавам на средата. Следователно ако един храм е построен на силно био-енергийно място, самия храм престава да бъде фактор и се зареждам сред природата. Логиката е проста - след като сграда се строи от хора, то хората са факторът който я обозначава.... които и да са те.
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #8 -: Март 28, 2012, 13:37:17 »

  Всъщност, чисто икономически погледнато - америка е като животоспасителна система за 1/3 от африканските държави.

  Тези храмове, за които говорим, са построени и украсени от достойни хора и в това, предполагам не се съмняваш. Богослужителите са просто хора. И трактористи да бяха, пак щяха да са такива, каквито са. Вълка мени само козината си.
  Активен
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #9 -: Април 09, 2012, 16:00:59 »

  Потресаващи данни на УНИЦЕФ сочат, че все повече деца в Африка са измъчвани и убивани, защото пастори ги обявяват за вещици. Жертвите са десетки хиляди.
  Установени са 13 църкви, които са замесени в престъпленията. Някои от тях са се отделили от международни религиозни общности.
  9-годишният Нуанаоко лежи в болничното легло, притворил слепите си очи.
  Пастор казал, че момчето е вещер. За да изгони демоните от него, баща му искал да му даде да пие киселина и така изгорил лицето и очите му, разказва в потресаващ репортаж Асошиейтед прес.
  Останалото без сили дете едва прошепва името на църквата, която го дамгосала. Момчето не оцелява.
  Все повече деца в Африка като Нуанаоко са обявени за вещици от духовници, а след това са измъчвани и убивани, често от собствените им близки.
  В случая на Нуанаоко е намесена църквата "Mount Zion Lighthouse" (Кула на светлината на планина Цион), част от влиятелното в Нигерия Движение на петдесятниците.
  Привържениците му приемат буквално думите в „Изход“ от Стария завет - „вещица не оставяй жива“.
  Подобни духовни норми изповядват и евангелските общности "Born 2 Rule Crusade", "Winners' Chapel" или "Embassy of Christ" .
  „Това са престъпления, които извършват в името на християнството“, обаснява Гари Фокскрофт, ръководител на благотворителната организация Stepping Stones Nigeria.
  Бедност, невежество и конфликти са подготвили почвата, разказва Мартин Дюс от УНИЦЕФ:
  „Когато една общност попадне в безизходица, си търси жертвен агнец“.
  „Това отговаря на традиционните представи, че когато нещата се влошат, някой трябва да е виновен, а децата са беззащитни“, отбелязват представителите на световната организация.
  Десетки хиляди малолетни са засегнатите в Африка, по данни на УНИЦЕФ.
  В две от 36-те провинции на Нигерия през последното десетилетие около 15 000 момичета и момчета са били измъчвани, а 1000 са били убити.
  Само през миналия месец три нигерийски деца, обвинени в магьосничество, са убити, а други три – подпалени.
  Прогонването на дявола пък се е превърнало в доходен бизнес.
  Маргарет Ейеканг платила за няколко екзорсистки сеанса, след като 8-годишната й дъщеря Абигейл била обявена за вещица от Апостолическата църква на Нигерия.
  Ейеканг дала осем месечни заплати (около 180 евро) и сега е без пари. Абигейл била пребита от съседите. Майката намерила подслон  при роднини, но дъщерята – не.  Детето спи на улицата.
  Отхвърлени и тормозени „деца -вещици“ като Абигейл намират убежище в дом на Мрежата за права на децата.
  При основаването на дома през 2003 година са били приети 3 жертви. Оттогава досега постоянният брой на децата е между 120 и  200.
  Джейн, с огромен белег на главата, се усмихва плахо. Майка й се опитала да отсече част от черепа й, защото пастор я дамгосал като вещица, а няколко екзорсистки сеанса по 40 евро не могли да я освободят от демоните.
  Цялото лице на 15-годишната Мери е в белези, защото е залята със сода каустик.
  12-годишната Рейчъл била окована от пастор, бита с пръчки и оставена да гладува с дни.
  Бащата на Нуакус се опитал да пробие главата му с пирон. Джери била пребита от пастор, трябвало да гладува и да яде цимент.
  Само при споменаването на името на някоя църква децата изпадат в паника.
  „Моля ви, не пускайте пастора“, казва тихичко Джери. „Аз вярвам в Бог и Бог знае, че не съм вещица.“

  http://www.dnes.bg/

  Аз мисля, че е време Църквата да хваща влака и да си заминава.... С риск да обидя някои хора, за съжаление, така е! Не може да караш вечно в едни и същи коловози и накрая да седнеш да убиваш невинни дечица само защото могат нещо, което ти с твоя нулаизмерен ум не можеш да разбереш и обхванеш! Ей, Колумбе, да ти пикая навеки на любопитството, говедо такова!
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  ИВЕВЕ
  Гост
  « Отговор #10 -: Април 09, 2012, 16:10:32 »

  Ей, Колумбе, да ти пикая навеки на любопитството, говедо такова!

  Малко му е на Колумб, като основен заподозрян за откриването на Африка.
  Или е той виновния, или откриването на континента е дело на Пенка от съседната къща - крайно време е истината да излезе наяве.
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #11 -: Април 09, 2012, 16:16:40 »

  Цитат на: Ивеве
  Малко му е на Колумб, като основен заподозрян за откриването на Африка.
  Или е той виновния, или откриването на континента е дело на Пенка от съседната къща - крайно време е истината да излезе наяве.
  Пенка е слуга на рогатия!
  Колумб е просто жертва. Стъпвайки пръв в Африка, той налага ислямизма, а арабите са живеели в мир и хармония, под преливащите вибрации на християнската благодат!
  Активен
  ИВЕВЕ
  Гост
  « Отговор #12 -: Април 09, 2012, 17:39:09 »

  Колумб е просто жертва.
  В този бизнес жертви няма.
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright