Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Каква е техниката за преместване във времето  (Прочетена 988 пъти)
mamagaya
Гост
« -: Май 14, 2012, 19:34:15 »

Цитат
„Концентрирането на вниманието материализира потенциалната възможност, каквито в пространството на варианти са безкрайно множество. Вие предлагате да се плъзгаме по жизнените линии по „хоризонтала”. А съществува ли възможност да се плъзгаме по „ вертикала”, т.е. в миналото или в бъдещето?”

Ако разглеждаме пътя, преминат от материалната реализация в пространството на варианти като превъртяна филмова лента, не можете да се върнете на кадрите, които вече сте „преминали”, защото ще се нарушат причинно-следствените връзки. Но да се попадне в миналото на друга, непрожектирана филмова лента, теоретично е възможно. Как да се направи практически - не зная. А що се отнася до бъдещето, вие можете да материализирате един или друг негов вариант с помощта на визуализацията. За други пътешествия във времето не виждам смисъл да се фантазира.

Източник - книгите на Зеланд.

Някой знае ли как може да се направи това. Щом теоретично е възможно, значи ще се намери някакъв начин за направа на времева дупка.
Активен
Me.Racle
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


Silence in action

« Отговор #1 -: Май 14, 2012, 22:25:04 »

Това са знания, за които още не сме "узрели"( не можем да използваме градивно) според мен.
Когато овладеем "техниката" Любов, такива неща няма да са ни нужни Усмивчица
Активен

A better YOU means better YOUniverse !
mamagaya
Гост
« Отговор #2 -: Май 15, 2012, 09:04:55 »

Езотеричният път не обещава безвкусна слава, блясък или почит, а само работа и непрекъснато доближаване до истината. Този път, трънлив и каменист, уви, е единственият, който води до тесните врати на освобождаването.
Активен
mamagaya
Гост
« Отговор #3 -: Май 15, 2012, 20:24:57 »

Намерих отговора, но ще ми трябва някой квантов физик или шаман за тази цел.
;
В модела на вариантите също могат да се открият про­тиворечия, но въпреки това той обяснява много неща. На­пример макар да не премахва, поне „изглажда" някои изве­стни парадокси на пространството и времето. Досега раз­глеждахме прехвърлянето върху други жизнени линии син­хронно по време. Жизнените линии винаги са били пара­лелни с оста на времето. С други думи, преходът винаги се е осъществявал от една времева точка пак в същата точка.
Сега си представете две жизнени линии, които не са паралелни спрямо оста на времето. Проекциите на една и съща точка от тези линии върху оста на времето ще се на­мират на различни места. Преходът между тях означава преместване във времето - в миналото или в бъдещето, в зависимост от посоката на наклона. Относителната стръм­нина на наклона определя колко далеч ще е преместването във времето.
Аналогично щом две жизнени линии не са паралелни спрямо избраната ос на пространството, преходът между тях ще означава мигновено (или нереално бързо) премест­ване в пространството. Стръмнината и посоката на накло­на на линиите определя колко далеч и в каква посока ще е преместването. Това е доста грубо определение, но е напълно достатъчно да го разберем.
Някой заядлив читател ще възрази: какво става с пара­докса на нарушаване на причинно-следствените връзки при пътешествието във времето? Да предположим, че се пре­местя в миналото преди раждането си и там... зверски убия родителите си. Как тогава съм се появил на този свят?
Парадоксът само изглежда като такъв в рамките на мо­дела на вариантите. На тази жизнена линия аз наистина не мога да се родя. Е, и какво? Родил съм се на друга.
Напомням ви, че съществуват безкрайно множество жизнени линии - варианти, където ме има и където ме няма. Най-кръвожадният любител на парадокси може дори да се прехвърли в своето детство, да срещне себе си и да убие невинно създание. Но в този случай той няма да срещне самия себе си, а реализацията на свой отделен вариант, кой­то съществува наред с всевъзможни други варианти.
Миналото действително не може да се промени, то вече се е случило. Но то се е случило не само защото се е реали­зирал преминатият отрязък от жизнената линия, а защото вариантите на миналите събития са съществували и преди. В този смисъл за бъдещето също може да се каже, че вече се е случило.
Затова причинно-следствените връзки не се нарушават при преминаването от една жизнена линия върху друга. Можете да изличите един кадър от филмовата лента, но другите кадри няма да пострадат. Времето е статично. Ди­намично се променя само реализацията на вариантите върху линията. По същия начин се премества светлинката на фе­нерчето в тъмната гора.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Каква литература предпочитате?
Анкети
nia.boneva6 10 1372 Последна<br />публикация Декември 12, 2010, 10:54:35
от ...
Каква музика слушате? « 1 2 3 4 »
Музика
nia.boneva6 58 4499 Последна<br />публикация Юли 13, 2012, 14:35:02
от ThatWoman
Техниката, технологиите и децата на новото времe
Всичко относно индиготата
yyy 1 1224 Последна<br />публикация Февруари 18, 2011, 23:51:26
от Еруин
Каква съм аз във вашите очи? « 1 2 »
Въпроси и отговори
Ariam 17 1952 Последна<br />публикация Декември 10, 2011, 02:19:39
от Ariam
Имате ли визия и каква е тя?
Анкети
The One 5 1711 Последна<br />публикация Декември 10, 2012, 15:54:53
от shining_star

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright