Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: "Не пипай тази книга" - Ян Ван Хелсинг  (Прочетена 2377 пъти)
delfin
Гост
« -: Ноември 27, 2009, 14:34:15 »

"Лемурийците, атлантите, както и някои хора от нашата цивилизация могат да предизвикат състояние на съзнанието, известно като «самадхи», в което упражняващият го - според принципа „духът владее материята" е в състояние да сведе обменните процеси в тялото до минимум и по този начин да го консервира - нещо като зимния сън при животните. По данни на един индийски свами, когато това стане, медитацията е толкова ефективна, че практикуващият може да свърже биополето с водата в организма си и да й въздейства така, че тя в крайна сметка да окаже въздействие върху тялото му. Самадхи е най-висшата форма на медитация.

Ако тялото изпадне в състояние на самадхи, то можело да се съхрани не само за години - така твърдят мъдреците в Хималаите - а за хилядолетия, без човекът да умре. В състояние на самадхи душата се намира извън него, но все пак остава свързана с физическото тяло чрез „сребърната нишка". Сребърната нишка, сребърно светеща енергийна връзка, е „пъпната връв" между двете тела, която образно можем да наречем електрически кабел от отвъдното към настоящето. (Когато човек умре, сребърната нишка се откъсва от физическото тяло и жизнената енергия се отдръпва. Така както отделянето на пъпната връв от майката означава раждане във физическия свят, така скъсването на сребърната нишка от физическото тяло означава раждане в отвъдното.). В състояние на самадхи сребърната нишка остава задълго непокътната. При продължително самадхи, телесната температура може да падне до 4 градуса по Целзий, която в пещерите или под водата обикновено се запазва непроменена.
С помощта на самадхи, така да се каже, душата оживява. Ако тя се върне в тялото, човекът отново се „събужда" и може да продължи „нормалния" си живот.

Ако пребиваващият в самадхи бъде прегледан от медицинско лице - какъвто е случаят с Шри Рамакришна - ще бъде констатирана физическа смърт. Няма пулс, ЕКГ и ЕЕГ. Телесната температура е ниска и тялото се намира в каменно-неподвижно състояние, става необичайно здраво и студено като камък.

Каменно-неподвижното състояние е универсално понятие между религиозните мъдреци, които изучават самадхи.
Д-р Мулдашев вярва, че е разкрил голямата тайна на Хималаите: че в самадхи-пещерите, разпръснати из тази планинска верига, има същества в състояние на самадхи, просъществували стотици хилядолетия. Те са т. нар. човешки генофонд. Следователно, ако отново - както някога по времето на Атлантида - настъпят глобални разрушения на земната повърхност и човечеството бъде изкоренено, тези същества ще се събудят и ще възкресят древните знания. Те притежават необичайните способности, които древността им приписва - телепортация, телепатия и т. н.

Те, може да се каже, са пазителите на пра-древното знание."...


"От личния си разговор с един американски илюминат през есента на 2003 г. разбрах, че техният най-голям проблем е пренаселението на Земята. След Global 2000 Report стана ясно, че един ден нещата ще приключат. Според думите му през 2012 г. последното петролно поле в Саудитска Арабия ще достигне своя реак (зенит) и светът ще изпадне в криза.

(Кратко разяснение от моя страна: всяко нефтено поле има реак - връхна точка, по време на която се печели най-много. В началото има само разходи: купуване на сонди, изграждане, сондиране. Когато започне да се добива нефт, в даден момент разходите се покриват и идва печалбата. Това продължава дотогава, докато около две трети от петрола се изчерпи. След този момент все повече започват да се появяват примеси (седимент, тиня...), които изискват пречистване и филтриране, което също е някакъв разход. Моментът, когато добивът е в зенита си, се нарича реак, защото после кривата на печалбата намалява. Последният пик на петролно поле по думите на илюмината ще бъде в Саудитска Арабия през 2012 г.)

Затова от възникналите през 2012 г. проблеми, всичко, което се произвежда от петрол ще поскъпне и никога повече нямало да поевтинее.

На възражението ми, че свободната енергия би могла да е решение на проблема, отговорът беше, че това е прах в очите, защото само 20 до 30 процента от земния нефт се използва за транспортни средства и отопление, т.е. за автомобили, камиони, газови пещи...

Той обясни, че днес почти всичко, което ни заобикаля, съдържа преработен нефт: всякакви видове бои, текстилни, битови и т. н., всякакви изкуствени материи, компютри, вътрешно обзавеждане на жилища, коли, играчки, видове текстил, обувки, фотоапарати... просто всичко. И цената им щяла да се увеличи.
Основният проблем обаче е нарастването на населението до 2012 г. От една страна, всичко ще е по-скъпо, а в същото време хората с работа ще са все по-малко.

Сметката не излиза. Още през 80-те години на правителствата, предимно в Африка и в мюсюлманските държави, бе заявено, че „трябва да решат проблема си с раждаемостта. Те не го направиха. Сега ние ще го направим вместо тях. Разработили сме оръжия, т. нар. „етнически оръжия", които отключват генетични проблеми и така улесняват премахването само на определени части от населението, т.е. раси".

В техните очи народите на Африка например са само „без-полезни лапачи", които не произвеждат нищо, а само вземат, и при това продължават „да се множат като зайци" (изразът е на илюмината).

Той разглеждаше народните маси като животни, защото и поведението им било такова. На човечеството трябвало да се гледа като на стадо и отношението към него да е като към стадо. „А какво се прави с добитъка?", ме попита той. „Маркира се!" Затова хората в бъдеще ще носят подкожен чип - такава бе неговата аргументация.

Освен това има и други „компоненти в играта", а именно голямото въздействие на интелигентни форми на живот извън Слънчевата система, които не оставят избор на самите илюминати. Спомнете си за съществата, които тук, на Земята, добиват това, от което спешно се нуждаят.

Ако нормалният гражданин знаеше какво наистина се случва на тази планета, той щеше да гледа на нещата по съвсем друг начин. Фантастичните филми на Холивуд се опитват бавно да накарат масите да свикнат с реалността.

От диалога ми с господина стана ясно и друго.

Макар че не записах разговора на място, след срещата го резюмирах на ръка и ми се иска да го цитирам.
На въпроса ми защо се стремят към Нов световен ред, той ми отвърна, смеейки се:

„Господин Холай, Вие сам виждате, че Новият световен ред сам по себе си вече е тук. Джордж Буш старши го провъзгласи официално през 1990 г. Целият свят го разбра чрез телевизията. Той дори вече не е тайна. Но и преди това целенасочено се правеха усилия за него.

Той идва и не може да бъде отменен. Както самият Вие опис-вате в книгите си - които ние впрочем добре познаваме - съществуват извънземни цивилизации, които са посещавали планета ни и продължават да я посещават. Ние сключихме договор с тях. Те се нуждаят от нещо, което нашата планета притежава; в замяна получихме технологии. А хората се учудват, че от 50-те години насам тече техническа революция...
Това обаче не може да се заяви пред обществото - още не. И с кого да общуват тези високоинтелигентни същества тук, на Земята? Може би с някой арабски шейх или будистки монах, кой-то през повечето време блуждае в небесата, отколкото е стъпил на земята? Може би с някой турчин от Анталия, с мексиканец от гетото на Мексико сити, с италианец от Сицилия или с миньор от Алпите?

Това не са представителите на нашия свят. Още през 50-те години в кръговете ни вече имаше членове на чужди светове, да, дори и в Пентагона, които ни помагаха при решенията за ускоряване на световното правителство - чрез ООН. Средствата, които използваме, за да го постигнем, не винаги са най-добрите, но който се противопостави, ще бъде унищожен. Бъдещето на хората е в космоса, а с народите от космическото пространство ще можем да се кооперираме само тогава, когато сме един свят. Тогава повече не трябва да има войни. Ето защоние налагаме на Земята този тип световно управление, към който хората ще привикнат.

Обявили сме намеренията си пред всички световни правител-ства; казали сме, че има два начина те да бъдат постигнати -или доброволно, или с принуда. На страните, които се съпротивляват, ще бъде обявена война, или ще избухне революция, или ще ги съсипем икономически.

Вие нали не вярвате, че венерианец ще иска мюсюлманин да му обяснява Корана... Изправени сме и пред друг проблем. Посетителите от чуждите светове имат по-различна представа за Бога, отколкото хората на земята. Те не са чували за Мойсей, Исус или Буда. Естествено, вече знаят за тях и уважават религиите ни, в полза на мирната кореспонденция. Ако нечия вяра е такава, че изолира или дори смята за врагове чуждите посетители, тя няма да има бъдеще на този свят. Защото ние от дълго го подготвяме за космоса. Много от групите, с които работим, не идват от нашата Слънчева система и не винаги изглеждат като нас. Смятате ли, че това може да се обсъжда с някой твърдоглав вярващ?

Различните клонове на вярата няма доброволно да бъдат про-менени от своите лъжеучители - разговорите с тях го доказаха. Затова ние ще ги подкопаем."

Смених темата, започнах да говоря за децата и заявих, че масмедиите умишлено затъпяват и „примитивизират" хората. Той отговори:

„Със сигурност. Но всеки сам може да избира коя програма да гледа. От нас идват не само порно-каналите, които изяждат духа, но и тези за театри и концерти. Смятате ли, че аз гледам talk-show? Подобни неща са за най-долните от долните. Ние занимаваме народната сган, за да не прави други глупости. След НЯКОЛКО години всички те ще имат чип под кожата си и повече няма да могат да правят бели.

Смятате ли, че моите деца и децата на останалите семейства се развиват със същите средства, както останалите младежи? В никакъв случай. Нашите деца са спретнати и елегантни, посещават елитни училища, говорят няколко езика и разсъждават глобално. Това са бъдещите водачи. Виждате как изглежда днешното поколение, някои дори не се поглеждат в очите, камо ли да си стиснат нормално ръцете или да проведат разумен разговор. Признавам: ние ги объркваме. Но всеки сам решава дали ще се остави да го объркат и сам носи отговорността за това."
Аз възразих: "Да, но това е заложено и в телевизионните ви програми и хората днес са бомбардирани с лъжи и исторически изопачения - и то чрез Вашите медии..."

„Грешка, млади приятелю. Вие самият не открихте ли истината! Не открихте ли всички книги и текстове, които търсе-хте? Не получихте ли потвърждение на предчувствията си? Не открихте ли много световни тайни?
Който търси, намира! Но повечето хора не искат изобщо да търсят. Ето затова ние не ги различаваме от животните, защото те също нищо не търсят. Ясно? Този, който не използва ума си и не се бори за свободата си, не усеща липсата й.

Знанието е пред очите ни! То е навсякъде. Който не иска да види, не вижда нищо. Вие знаете, че ние не се крием. Всъщност никога не сме се крили. Нашата символика е открита - тя е във всички фирмени знаци и емблеми; заявяваме на хората чрез вестниците и телевизията, че се стремим към надзорническа държава, а те не се защитават. Признавам, че дълго време ги успивахме, но въпреки това - теоретично съществуваше шанс за промяна. От друга страна, не можехме да допуснем, че нещо ще застане на пътя ни, това не трябваше да става. Вие също, господин Холай. Мога да разбера Вашите претенции. От определена гледна точка те дори са основателни - от Вашата. Но можете ли
Активен
Arcoiris
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 19


« Отговор #1 -: Декември 09, 2009, 12:55:36 »

Книгата е хубава заслужава си да се прочете.
Активен

"Това, което човек си въобразява, че чува и това, което говорещият наистина има  предвид,
могат да бъдат противоположни неща. Опитай се да усещаш мислите зад плетеницата от човешкото многословие." - Шри Юктешвар
delfin
Гост
« Отговор #2 -: Декември 09, 2009, 13:47:27 »

Добре дошъл/дошла Арконис.
Активен
Инил
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 186


« Отговор #3 -: Декември 09, 2009, 14:45:55 »

Злото и Доброто са свързани и ми се струва, че всеки може да се промени, ако поиска. Вътрешната трансформация и висшето съзнание ще ни помогнат. Все още има време. Намигване
Наистина е добре да се прочете тази книга.
Активен

Arcoiris
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 19


« Отговор #4 -: Декември 09, 2009, 18:44:49 »

Delfin, благодаря за доброто посрещане.
Активен

"Това, което човек си въобразява, че чува и това, което говорещият наистина има  предвид,
могат да бъдат противоположни неща. Опитай се да усещаш мислите зад плетеницата от човешкото многословие." - Шри Юктешвар
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Приказки за планетите « 1 2 »
Езотерика
delfin 16 2494 Последна<br />публикация Юни 19, 2009, 23:27:06
от delfin
Различни клипове с музика и снимки
Музика
delfin 2 3014 Последна<br />публикация Януари 03, 2010, 17:43:36
от delfin
Фентъзи книги и научна фантастика
Книги
delfin 0 2283 Последна<br />публикация Януари 11, 2010, 17:20:30
от delfin
Послание от извънземните през 1977
Видео клипове
Аэ съм 0 2789 Последна<br />публикация Юни 20, 2010, 19:39:33
от Аэ съм
"Писание за любовта" - Йогананда
Послания
nia.boneva6 1 2127 Последна<br />публикация Февруари 01, 2012, 04:33:12
от mirokiriakov

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright