Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Пророчествата плашилки !!!  (Прочетена 4288 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« -: Април 15, 2012, 18:35:02 »

В тази тема визирам ,всички пророчества за прословутия "Край на света " . Незнам кой колко вярва във фиксирано бъдеще , но аз лично вярвам във възможните вероятности и всеки един поглед в бъдещето - пророчество е твърде възможна вероятност . Когато се фиксира в настоящето ,като пророчество , особено ако и част от него се случи , в идеята се налива вяра , енергията на вярата е материализираща енергия и възможната вероятност хоп се случва. Та сега въпросът е ,защо се набива негативна възможна вероятност за човешкият род от църква , медия и тнт , кой има полза от това . А и да не забравя не само на човечеството , в тези пророчества се говори за унищожението и на планетата в голяма степен . Бог който проповядва любов и към врага и не на убийството , ще трепе наред и ще изнесе само шепа приятелчета. Нещо не се връзват нещата . Та ще започнем с пророчествата от Библията - Откровението на Йоан  и няколко не мои тези по въпроса.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Април 15, 2012, 18:37:07 »

      
Есхатология
от Уикипедия, свободната енциклопедия


Есхатология (гр. ἔσχατον — „окончателен“, „последен“ + λόγος — „слово“, „знание“) е система от религиозни възгледи и представи за края на света, изкуплението, задгробния живот, съдбата на Вселената и прехода ѝ в качествено ново състояние.

Есхатологията е също така клон от богословието, предмет на изучаване в рамките на една или друга религиозна доктрина. Религията различава т.нар. индивидуална есхатология, т.е. дисциплина за задгробния живот и спасението на собствената душа и всеобща есхатология, която е религиозно учение за космоса, историята, техния край и спасението на всемирното човечество.

Есхатологията като философия е присъща на множество религиозни вярвания и доктрини. Особено развитие есхатологията получава в т.нар. авраамически религии — юдаизма, от който преминава в християнството (виж ранно християнство и Страшния съд), а по-сетне и в исляма.

Класически пример за есхатологическа религиозна литература е Откровението на Йоан (или „Апокалипсис“).
Животът, смъртта и последните дни или защо есхатологията е от значение

От Джоуел Макдърмън

Християнските родители днес се чудят защо по-голямата част от техните деца напускат Църквата и никога не се завръщат в нея. Ето отговора на този въпрос: Голяма част от проблема се дължи на факта, че повечето християнски пастори, учители и родители постоянно и безсмислено тъпчат върху темите Грабването и Последните дни. Чували сте фразата „Икономиката, глупако.“  В днешно време християнският еквивалент би трябвало да бъде – „Есхатологията, глупако.“

Вашата есхатология е от значение. Вярата ви за бъдещето ще повлияе до голяма степен върху начина, по който живеете живота си, ще повлияе много и на вашия характер. Тази истина е още по-актуална във време на криза. Истинските вярващи ще постъпят според вярата си без дори да се замислят. Това може да нанесе вредни последици, които може да са дори трагични.

Скорошен трагичен пример е случаят на Лин Бендето,  47 годишна жена от Калифорния, която се опитала да убие децата си за да ги пощади от участта да преживеят Голямата Скръб. Тя  вярвала на предсказанието на Харолд Кампинг, че Грабването ще се случи на 21 Май, 2011 г. и очевидно се страхувала, че тя или дъщерите й ще го пропуснат. Бендето прерязала китките и гърлата първо на двете си дъщери, едната - на 11, другата - на 14 години, а след това повторила действието върху себе си.
Есхатологията е от значение.

Случаят Бендето не е единствен. Армета Фостър от Луисвил, Кентъки, била толкова стресирана от предсказанието на Кампинг, че решила веднага да напусне Флорида и да иде в дома на семейството си. Тя откраднала кола, за да осъществи планът си. Докато пътувала, заедно с децата си на 6 и 10 години, колата се развалила. Тя и децата й започнали да вървят по междущатската магистрала. Заместник-шериф спрял до тях и излязъл от колата. Жената извадила нож и заплашила полицая, след което се опитала да открадне патрулната кола. Независимо дали е било правилно или  не (тя вече била в полицейската колата и заминавала), но заместник-шерифът извадил оръжието си и я застрелял.
Есхатологията е от значение.

Тези екстремни примери показват, как някои хора могат да се пречупят и да се държат неадекватно под влиянието на лоша есхатология.  Разбира се, имало е и много проблеми под повърхността, но дали щяха да изплуват на, ако я нямаше тази лудост на последните дни?

Тези случки показват, как прекалено голямото акцентиране върху последните времена в църквите и християнските медии е довело до премахването на акцента върху християнската етика – простичките неща като „не кради“ и „не убивай“. Наистина есхатологията е от значение, понякога от прекалено голямо значение.

Изглежда напълно възможно Фостър да е страдала не само от треската на Грабването – най-вероятно е имала и психични проблеми. Да извадиш нож срещу полицай и да се опиташ да откраднеш от него не е нещо, което хора със здрав разум биха направили, да не говорим за християнски умове. Но въпреки че не може да знаем, какво е било психическото състояние на Фостър, изглежда действията й са били задвижени от нещо необичайно. За нейната ненавременна смърт, изглежда до голяма степен може да се обвини лошата есхатология.

Тези случаи се различават от много други само по степента на трагичност. Една радио програма в Австралия съобщила, че някои вярващи се подготвяли за грабването си като „се събирали с децата си за скръбни последни обеди“. Предполагам, че по-късно те отново са се събрали с децата си, чувстващи се неудобно от следващото хранене. Време е да се смени есхатологията.

Много други християни стават плячка на същите лоши есхатологични заблуди и действат според тях. Не винаги действията предизвикани от тези заблуди са враждебни, може просто да са неуместни. Някои хора показват враждебност по друг начин: подкрепят военните в агресията им срещу арабския свят – не защото имат някаква идея, свързана със справедлива война, а защото мислят, че по някакъв начин това е свързано с пророчествата за последните времена. Трябва да убием малко чалми за Исус! Нали знаете онези Иранци искат ядрена енергия за да направят бомба, която да изстрелят по Израел! Някои християни са се присъединили към армията само поради подобен мощен устрем да ускорят идването на Христос.

Това е точката, която е много важна: есхатологията  има много реални и базисни ефекти върху живота. Според това как виждате бъдещето, вие определяте плановете и работата си както сега, така и за следващото поколение. Ако вярвате, че Грабването ще се случи по време на вашия живот, или много скоро в живота ви, то тогава няма смисъл да се занимавате с дългосрочни планове – особено с такива, които са свързани с мир и благоденствие.
В очакване на Армагедон

Примери за това, което посочих по-горе, има много повече отколкото предполагате. Навсякъде по света има християни, които са парализирани от страх, свързан със „скорошното” Грабване и Голяма Скръб. Прекрасен пример е документалния филм „В очакване на Армагедон“. Една от личностите интервюирани там - Девона Едуардс, категорично заявява, че Грабването ще дойде толкова скоро, че дъщеря й не ще може да се ожени. Тя казва: „Дали вярвам, че ще имам внуци!? Не! Не! Просто не мисля, че ни е останало чак толкова много време.“

Лошата есхатология води най-малкото до лоши родители и лошо планиране на бъдещето.

Във филма, децата на Девона Едуардс показват видим скептицизъм. Докато тя стои и се опитва да ги убеди, че Грабването ще се случи всеки момент, една от дъщерите й отговаря стеснително: „Е, може би ще се случи.“ Тя бива моментално срязана: „Ще се случи! Тук няма никакво „може би“.“

В следващите кадри, в лично интервю, дъщерята Кристин казва, че вярва в Грабването, но се надява да се случи по-късно: „Винаги съм искала да бъда част от Грабването, но исках да се случи, когато стана на, да речем 85.“ С други думи, момичето иска да си живее живота и да не бъде принуждавана да се откаже от напълно библейските желания за брак и майчинство, заради заплахата от неминуемото Грабване.

Сестра й Ашли също изразява по-библейски мироглед от този на майка си: „Плаши ме. Както Кристи казва и на мен ми се иска да знам, че имам време. Наистина искам да се оженя и да имам деца, да отгледам семейство, да работя и да правя всичко това.“

Кристи добавя: „Не изглежда честно. Дядо и баба са имали дълъг живот, имат толкова много истории, които разказват. Те са свикнали с факта, че няма да живеят още дълго. Пораснала съм, слушайки всички тези истории . . . иска ми се да ги преживея и аз, и ако приключа живота си на 24, колко опит бих могла да придобия!“

И двете млади дами имат по-верен библейски мироглед от този на родителите си. Те искат да живеят в Божието царство (както Той е постановил), да се оженят (както Той е постановил), да имат деца (както Той е постановил), да работят (както Той е постановил), и да преживеят всичко, което Той е предопределил те да преживеят. С две думи, те искат да прославят Бога и да се наслаждават в Него завинаги.

Но те са заробени под диктаторското и паникьосано говорене на родителите си, които не могат да кажат нищо друго освен „няма да завършиш“, “няма да се ожениш“, “няма да имаш деца“. Единственото нещо от значение е Грабването, Грабването и Грабването. Отговора на децата относно мирогледа на родителите им е „Плаши ме, наистина!” Плаши ги, защото мирогледът, с акцент върху Грабването, е постоянно паникьосване и отричане от длъжностите на един християнин, който живее на Земята.

Децата разбират всичко това. Защо християните се учудват, когато младежите напускат църквите на тълпи. Отговорът е много прост: есхатологията. Младежите имат по-добър светоглед  от този на родителите си, но въпреки това не са научени как да изразяват правилно този светоглед и как да го съобразят с Библията. През целия си живот те са били учени, че Библията върви срещу дългосрочния, семейно- центричен, етико-центричен светоглед, че Библията учи бърз край за техния живот и поглъща всяка нужда от план за бъдещето, защото Грабването е близо. Родителите и пасторите преследват децата с погрешно послание за това, какво са Христос и Църквата, и какво се очаква от тях. Децата усещат, че посланието „страхувайте се от Грабването“ е принципно грешно и с право искат да избягат от него. Те са били учени погрешно, че това е посланието на Библията. Поради това, те бягат от Църквата и Библията в първия момент, в който им се отдаде възможност.

Заедно с това, те излизат и от Републиканската партия (не че я подкрепям), която техните родители превъзнасят  като Божията воля за Земята, особено що се отнася до чуждестранната й политика. Някои изоставят вярата напълно. В крайна сметка, оставаме обградени с поколение от леви атеисти, които с облекчение изоставят подтискащото, навяващо страх говорене, за да се посветят на емоционално и враждебно поведение срещу всичко консервативно и свързано с Църквата.

Това, което е по-страшно от самото вдъхващо страх мърморене е факта, че хората и родителите изповядващи Грабването знаят, че децата разбират нещата по-правилно, но не желаят да се поучат от по-библейския мироглед на децата си – кой може да очаква от тях да се „принизят” толкова ниско, че да учат като малки деца? Вместо да се поправят, те удвояват усилията си в пропагандиране на лъжи.

Бащата на Ашли и Кристи – Тони, заключава, че младите хора не са предразположени към предсказанието за Грабването, защото „имат живот пред себе си и не искат да се откажеш от него“. Става ясно, че нахаканите хлапета ще продължат да бъдат скептични, те са заинтересовани! Но сериозният вярващ, твърди Тони, трябва да погледне като възрастен и да види нещата такива, каквито са – краят е близо! Трябва да подготвим децата си за Грабването, а не да си хабим времето, притеснявайки се за нещата от този свят. Трябва ни бягство, а не господство. А бягството, разбира се, „съвсем не е” егоистично. Но да се ожениш, да отгледаш деца, да планираш бизнес, да създадеш дом, да спестяваш пари – това са „глупави” желания на деца. Изкарайте това от главата си, деца! Трябва да се подготвим за бягство.
Есхатологията е от значение.

Това е само едно семейство. Съществуват милиони. Лично аз познавам една млада дама, която беше ужасена от перспективата да има деца, понеже се страхуваше, че ще се родят през Голямата Скръб – тя не искаше да се изправи пред възможността  да изгуби децата си в разпадащия се свят. Много й олекна, когато разбра истината за есхатологията – Голямата скръб се е случил през 70 г. сл. Хр., отнася се за Израел, а не за целия свят.  Сега господствай, умножавай се, а Църквата ще пребъде в историята.

Моята приятелка сега е напълно възстановена грабнохоличка. Има начин, по който да се измъкне човек!
Постоянен страх и неспособност

Диспенциолизмът (и другите форми на премилениализъм) е религия на страха. Диспенциолизмът  не е мотивиран от любов към Бога и ближния. Мотивиран е от триумф на евреите в земите на днешен Израел (триумфът се определя като завръщане на евреите в Палестина и след това избиване на две трети от тях по време на предполагаемите Велики Скърби). Също така, диспенсационализмът е мотивиран и от страх, че някой може да пропусне Грабването. Всичко друго е второстепенно в Грабо-центричната теология.

Както Гари ДеМар написа предния понеделник, по-голямата част от днешните проповедници, които изповядват Грабването са много по-опасни за обществото и Църквата, отколкото хората, определящи дати като Харолд Кампинг. Кампинг направи злото си и предизвика някои лоши последици, но той ще остане в историята като срамна бележка под линия. Тези, другите, които отказват да определят дата, а просто продължават да казват „скоро“ – потискат, опропастяват животи и игнорират обществото цял живот. Те проповядват вечен страх и представляват постоянна заплаха за тези, които не искат да обръщат внимание на доктрината за неминуемото Грабване, а вместо това практикуват Библейско християнство.

Кампинг причини няколко смъртни случая. Диспенционалистите обещават милиони смъртни случаи.

Тази тълпа от диспенсационалисти, пробутва страх навсякъде и по всякакъв начин. Във всяка днешна християнска книга или DVD с пророчества може да откриете страха. Взех наслука от рафта една от по-скорошните книги на Тимоти Лахей (2007) сигурен, че мога да намеря пример за лудостта още от пръв поглед. Ето какво пише на предната корица: „Въпрос на време е преди планетата ни да премине през най-опустошителните бедствия, които можем да си представим. Глобален пожар, ясно предсказан в библейско пророчество, резултата е ясен. Колко време ни е останало?” Първият абзац на книгата започва така: „Светът е в сериозни неприятности и всичко го знаят. Нещо зловещо ще се случи“.

Тази продължителна пропаганда оказва три ефекта върху обществото. Първо, задушва и потиска младежта и я отблъсква от вярата. По този начин, тази пропаганда на практика унищожава бъдещото поколение християни и ги изтласква в мрачен и изолиран живот. Второ, прави християните импотентни в общество, което по принцип би трябвало да завоюват за Христос. Казва им се, че няма бъдеще в бизнеса или в какъвто и да е дългосрочен труд.  Последните дни се разпознават от победата на врага, кораба потъва, самолета пада, но я има божествената катапултираща се седалка за християните – Грабването. Поради това е безсмислено да предприемаме дългосрочно ориентиран семеен бизнес за много поколения напред.

И трето, това внушаващо страх бърборене се превръща в себеудовлетворяващо предсказание. Ограбва се влиянието на Църквата и Библията в обществото, като проповядването на християнската етика се замества с владетели, които постоянното трябва да нападнат Израел, или пък трябва да поведат злото правителство, което трябва да възтържествува над хората. Християните, разпространяващи тези страховити пророчества са съучастници в разпространяването на злото в света, вместо да утвърждават Божието Царство, както Той е заповядал. Скритото послание тук е: не изпълнявайте Великото Поръчение, защото то няма да сполучи така или иначе.

Точно затова днешните Диспенционалисти „подкрепят Израел“ на всяка цена. Въпреки това, няма да намерите и един от тях, който да се опитва да обърне евреин към християнството. Те никога не проповядват Словото на евреите, понеже вярват, че е безсмислено. По-важно е евреите да се завърнат в Израел и да построят Храма, за да може две-трети от тях да бъдат избити. (В днешно време, евреите наброяват 13.4 милиона души, диспенсационалистите представят много по-ужасно бъдеще за евреите отколкото Хитлер някога си е представял. Предполага се, че близо 9 милиона евреи ще умрат.) Точно заради това, днешните християни си почиват удовлетворено, а неспособни мисионери обръщат шепа хора след цял живот труд – те очакват поражение на християните в историята и след него – Грабването. За повечето християни, провалените им мисии представляват доказателство за светогледа им. Провал, провал, провал! Бог наистина работи!

Системата на диспенсационалистите наистина кара християните да изпитват наслада, докато света дегенерира. Това изглежда като потвърждение на пророчеството и поради това, тези хора си мислят, че са една стъпка по-близо до бягството. Burn, baby, Burn!

Атеистът Сам Харис, съвсем правилно анализира диспенсационалния феномен: "Ако Ню Йорк внезапно бъде заменен от огнено кълбо, голям процент от американските граждани ще видят в гъбовидния атомен облак спасение, тъй като това ще им подскаже, че най-хубавото нещо, което може да се случи - се случва – завръщането на Христос." Атеистът тук е прав. Неговото разбиране на цялата система е съвсем малко неточно, но той перфектно разбира психологичните ефекти, които диспенсационализмът предизвиква.

Ако дам свобода на конспиративната част от мозъка си и му позволя да повилнее, бих казал, че диспенсационализмът е специално създаден от масони-ционисти с точно определената цел – да направят християните импотентни в обществото и подвластни на целите на Циониския Ред в Новия Свят. Точно поради това, масонски знаци се появяват навсякъде в диспенсационалния свят: логото на Даласката Теологична Семинария има масонски знак – еврейската буква „йод“, която прави пламъците в логото (масонски символ означаващ „ложа на съвършенство“), Тим Лахей използва масонския символ  „York Rite” „кръст и корона“  в една от книгите си и ционистка хексаграма положена до квадрата и компаса скрити в алфа и омега  на корицата на неговата Библия за изучаване на пророчествата. Ционистките, масоно-диспенсационални връзки са явни. Бих казал всички тези неща разбира се, ако дам воля на конспиративната част от мозъка си.

Истината обаче е, че диспенсационализмът не е никаква конспирация. Просто има ефектите на конспирация в обществото. Оставя зли хора да управляват, докато християните стоят отстрани и даже се радват на всичко това.
Заключение

Безбройните писаници на днешните експерти по пророчествата, представляват най-разрушителната сила в днешния свят. Това е по-лошо от атеизма, защото поразява мнозина и разяжда Църквата отвътре. По-зле е от социализма, защото на практика представлява вид християнска социална импотентност, която прави възможна и задвижва лошата икономика и лошата политика. Държи християните настрани от реалността и позволява те да бъдат поробени.

Амилениалистите и всички други радикални теолози на двете царства, са почти толкова лоши – но това е тема за друга статия.

Есхатологията е от значение. Точно затова, когато имах възможност, писах и преподавах толкова много върху тази тема през изминалите години. Точно заради това, посветих последната си книга на претеристкия възглед относно посланието за съда на Исус: всичко се отнася до Йерусалим през Неговата епоха, не нашата. Точно заради това, толкова силно препоръчвам по тази тема книгите и DVD-та на Гари ДеМар, както и тези на Чилтън и Джентри.

Моля се да прочетете поне една от тези книги, особено ако вярвате в Грабването, Армагедон и т.н. Моля се, да бъдете издърпани от потисничеството на днешните учители по пророчества, пощадете себе си от прегръдката на страха. Заемете се със задачата да защитавате и разпространявате Царството на земята, както е и на небето.

А ако сте Кристи или Ашли Едуардс от филма “В очакване на Армагедон“ или ги познавате, моля свържете се с мен на joel@americanvision.org. Тяхната история ми къса сърцето. Ще им изпратя безплатни копия на книги, които ще подкрепят желанието им да се оженят, да имат деца и да работят в този свят както Бог е заповядал и да опровергаят глупостите относно Грабването, които се сипят върху тях.

 

Статията е взета оттук с любезното позволение на Джоуел Макдърмън

Превод от Aнглийски език - Георги Порумбачанов

 
Българска реформация © 2005-2011
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Ditko
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #2 -: Април 23, 2012, 02:05:53 »

Здрасти,

Пророчества плашилки  Ухилен, добро име за темата.

Да ти кажа, в момента чета за Третата световна война (най-новата книга на Ян ван Хелсинг). В нея той цитира около 100 пророци, които са имали видения и прозрения и пророкуват развитието на тази война. Общо взето Русия напада Централна Европа, унищожава Ню Йорк с ядрени ракети от най-новата и модерна подводница досега "Дмитрий Донск" (май така беше) и т.н. Идеята е, че много от нещата, които са пророкувани от Йоан или Нострадамус или от други пророци - например 3-те дни пълен мрак, изтребването на 1/3 (някъде 3/4) от цялото човечество, няколкото дни, през които не може да се излиза от къщите заради тайнствената "жълта мъгла" - всъщност ще са резултат от войната - трите дни пълен мрак например може би ще са смяната на полюсите ("... и светлина ще има само от свещи, които Божий служител е осветил..." - пророчество), половината човечество ще измре в резултат на атомно/химическо/биологично оръжие или смяна на полюсите ("... само чистите, вярващите... ще оцелеят) или от това, че например нашествието на Русия ще бъде спряно от някакъв природен катаклизъм в Европа, който може би ще изтреби милиони, а "жълтата мъгла" ще бъде химическо оръжие.

Такива неща пише в тая книжка - това са цитати от пророчества, които са правени от всякакви хора - около 100 души от цяла Европа - предимно Централна и Западна Европа. Всички са свързани с войната, а авторът ги пречупва през призмата на съвремието и обяснява какво може би са имали в предвид с думите си. Очаквах да видя някъде баба Ванга или Учителя Дънов, но единственото място в книгата, на което се споменава нещо, свързано с България, е, че София, заедно с Прага и още един град ще бъдат разрушени или поразени.

Същественото е, че след края на войната (или какъвто преход ще има там, известен като прословутия "край на света", според мен) ще настъпи началото на т. нар. "Златна епоха" за човечеството - преломът между Кали Юга и "Златната епоха" - началото на доближаването на нашата слънчева система към Централното слънце на галактиката (тук не съм сигурен дали не беше приближаването на нашата галактика към Централното слънце във Вселената). Както ние се въртим около Слънцето, така и отделните галактики (или слънчеви системи) се въртят около голямото Централно слънце, източник на енергия и вибрации - колкото сме по-близко до него, толкова по-възприемчиви ставаме към вибрациите и енергията - "пробуждаме се". На 26 000 години се сменя една епоха, досега сме били в "Тъмната епоха" (Кали Юга), в момента доколкото знам сме накрая на преходния период и навлизаме в нова епоха - досега сме били в най-отдалечената точка от Централното слънце (най-изпъкналата точка от елипсата - орбитата на въртене около Централното слънце). Като се замисля - последните 2000 години - Средновековието е наричано "тъмните векове" - инквизиции, кръстоносни походи, войни, човешкият живот го нямали за нищо и т.н., последните 100-200 години - техническа и индустриална революция - колосални постройки, експерименти на най-сложно биологично ниво, експериментиране със свръхмодерни оръжия, унищожаване на природата, Третия свят измират с милиони всяка година, Римската империя преди 2000 години - мания да завладеят познатия свят дотогава и т.н. Общо взето никой никога не се е стремил истински към духовните ценности и в един момент е проявявал висша форма на егоизъм, алчност, гордост и коварство, което е пагубно. И както казваш ти - енергията може да привлича всичко, дори космически обекти (което го пише на няколко места в различни книги) - както има теории, че са загинали атлантите и лемурийците.

Това, което пише относно оцеляването, е, че ще се спасят истински добрите хора или според мен тези, които са осъзнали своите лоши качества (злоба, завист и т.н.) и се стремят да ги "поправят", т.е. осъзналите се, истински вярващите и изпълнени с любов. Все пак тези, които с лошите си мисли са привлекли лоши неща, ще трябва да си пожънат каквото са посели и Земята да се прочисти от тях. Да останат само чистите, изпълнените с любов, градивните, вярващите, че духовното стои над материалното и че материалното е средство за по-бързо и по-ефективно достигане на духовното (ако някой иска да обсъдим точно тази тема, нека пише, интересно ми е вие какво мислите по този въпрос, аз имам някакво мнение  Усмивчица).

Надявам се, че съм ти написал интересни за теб неща. Ако искаш мога да ти кажа къде точно съм чел повечето работи - има доста интересни, като например едно от най-интересните твърдения на въпросния автор е, че меркабианците са заключили Земята така, че идващите души тук да влизат, но да не могат да излизат от Земята - т.е. да се прераждат вовеки само на Земята, но това било развалено от Христос, който е приел божествената сила (или "Проекта Исус") и др.  Плезещ се

И така  Усмивчица

Лека нощ от мен и ползотворна седмица!  Усмивчица
Активен
Release the GooD :)
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 37

 • Град: Бургас
 • « Отговор #3 -: Април 23, 2012, 03:24:09 »

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=CR7-Ke0TJOM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=CR7-Ke0TJOM</a>
  Активен
  Ditko
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 29

  « Отговор #4 -: Май 01, 2012, 00:40:56 »

  Изгледах го това клипче, доста интересни неща говори тоя човек. Така като слушам, май няма да има нужда да уча за сесията.

  Интересно ми е, този човек защо все още стои необезпокояван в това селце? Доколкото знам, тези хора ги търсят, преследват, използват за научни цели и т.н. ... Докато той е неизвестен, необезпокояван, нетърсен. Ако наистина може да ги прави тия неща, е отчасти разбираемо защо още никой не му е "посегнал". Обаче малко ме съмнява това, че е толкова неизвестен. Иначе нещата, които говори, съвпадат с нещата, които пише от другите пророци или предсказатели. Поне в основата си се припокриват, както и фактът, че през 2012 г. нещо ще се случи - какво, скоро ще разберем. Усмивчица
  Активен
  Quantum
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 25

  « Отговор #5 -: Май 01, 2012, 08:31:15 »

  Това дето го казва човека, че всичко ще стане черно изведнъж, аз го сънувах!!!
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #6 -: Май 01, 2012, 14:35:08 »

  Не е лошо да се преглеждате там където сме писали за наложените сънища.... не че това е такъв , при сменяне на полюсите може да има нещо подобно , но за сега си се местят плавно, бързо , но плавно ....
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  jonkata
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 8

  « Отговор #7 -: Май 01, 2012, 17:39:33 »

  Мн кодирано му пращат инфото хихихи Типично!Често се случва при гадателие-в един момент могат да предскажат събитие  изключително точно,а в следващия да избълват една камара небивалици!
   20 май 2012 слънчево затъмнение + подравняване на Земя,Луна,Слъне и Плеяди в центъра на галктикаат.Юни месец пазаж на Венера.Полюсите на планение не се сменят плавно а когато това започне те буквално изчезват за няколко дена след което се активират вече обърнати.През този период планетата остава без активно магнитно поле и както казва "енергиен удар от Слънцето" - това може да е CME(coronal mass ejection) Слънчево изригване на маса което може да има катастрофален ефект в/у планената и да затрие 2/3 или целия живот.Казва още "трябва да спрат електроцентралите".ДА това трябва да се случи ако има такова събитие в противен случай всичко ще изгърми и докато се възтанови електричеството могат да минат доста годинки в мрак и студ.Земетресенията и цунамитата също са възможни и да имаме мини или голям потоп.
   Не ангаживам никой-това са мои тълкования.Въпросът е че всичко може да се случи но така както го разказва доста хора няма да го разберат.Възможно наистина и всички тези житни кръгове да са просто предупреждение за човечеството Усмивчица Както се казва "ще пооживеем па ще видим после" Усмивчица
  « Последна редакция: Май 01, 2012, 22:17:15 от Модератор » Активен
  iti2
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 98

  « Отговор #8 -: Май 01, 2012, 20:39:36 »

  На 20.05.2012.ще настъпи изключително рядко астрономическо явление.Ще се подравнят в една линия Земята, Луната, Слънцето, централното слънце на Плядите-Алционе и центъра на нашата галактика - Хунаб Ку.

  В същия  ден ще има Слънчево затъмнение.Това е и Новата година от малкия календар на маите.

  Някои погрешно очакват това грандиозно астрономическо събитие на 21.12.2012.Последната  дата има отношение към Големия цикъл на летоброене на маите.Всъщност те празнуват нова година винаги  на 20 май.

  В каменните символи деня-20.05.2012. е наречен с името:
  ДЕНЯТ НУЛА - ДЕНЯТ НА СИГНАЛА - ДЕНЯТ НА ГЪРМЯЩАТА ЗМИЯ

  http://vimeo.com/37633025
  /с български субтитри/

  източник:
  http://blogzaserioznihora.blogspot.com/2012/02/20052012.html
  Активен
  Sita
  13
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 344

  « Отговор #9 -: Май 05, 2012, 17:21:01 »

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=CR7-Ke0TJOM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=CR7-Ke0TJOM</a>
  Обаче нищо не се случи...
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #10 -: Май 05, 2012, 17:48:53 »

  Идеята да кръстя Дитко така тази тема идва от един факт , зад който аз стоя като убеденост, а това е, че бъдещето се кове сега. Всичко, което може да види един ясновидец ,са твърде възможни вероятности . Както има и негативни такива ,така има и позитивни. Негативните да кажем са едно предупреждение , но не винаги. Има такива ,чиято цел чрез страх ,което си е вид вяра ,да се налива в нея ,та да се случи.
  Мнозина пророчества са трансформирани и приложени така, че да действат именно по този начин , не случайно съм дала Откровението за пример. Точно поради такава вяра , много хора премат ,края на календара на Маите ,като край на света , а не като край на една епоха.
  Ама много ще се радвам , на постове ,като горния- Нищо не се случи Усмивчица
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  iti2
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 98

  « Отговор #11 -: Май 05, 2012, 18:00:33 »

  Цитат
  Обаче нищо не се случи...


  Мисля, че се избързва с преценката , че нищо не се е случило. Нека мине май месец. За мен той нахвърля информацията с леки неточности.  Докато гледате филмчето ще чуете , че Бай Милъо говори , че вижда  нещо тъмно, което ще закрие Слънцето и ще започнат трагедиите.Може би е имал точно в предвид затъмнението което ще се случи на 20 ти май, а не както споменава датите 5 и 6 май.  

  Аз ще изчакам да мине месеца за да си правя някакви заключения дали пророкува правилно или не  Усмивчица
  Активен
  Sita
  13
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 344

  « Отговор #12 -: Май 05, 2012, 18:52:04 »

  Цитат
  Обаче нищо не се случи...


  Мисля, че се избързва с преценката , че нищо не се е случило. Нека мине май месец. За мен той нахвърля информацията с леки неточности.  Докато гледате филмчето ще чуете , че Бай Милъо говори , че вижда  нещо тъмно, което ще закрие Слънцето и ще започнат трагедиите.Може би е имал точно в предвид затъмнението което ще се случи на 20 ти май, а не както споменава датите 5 и 6 май.  

  Аз ще изчакам да мине месеца за да си правя някакви заключения дали пророкува правилно или не  Усмивчица
  Аз само като чух от клипа, как въобще е "разчел" за кога става въпрос... Били му дадени 5 диска и той решил, че било 5-я месец... Мерси от такива "виждащи". Усмивчица
  Активен
  jonkata
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 8

  « Отговор #13 -: Май 05, 2012, 20:01:20 »

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=bQ7RaOMHb5I" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=bQ7RaOMHb5I</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=KqJo-6p78a8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=KqJo-6p78a8</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=8ulqsAgrlYI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=8ulqsAgrlYI</a>

  Ей такава плазма ако ни връхлети,просто не ми се мисли
  Активен
  Ditko
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 29

  « Отговор #14 -: Май 06, 2012, 13:18:04 »

  Идеята да кръстя Дитко така тази тема идва от един факт , зад който аз стоя като убеденост, а това е, че бъдещето се кове сега. Всичко, което може да види един ясновидец ,са твърде възможни вероятности . Както има и негативни такива ,така има и позитивни. Негативните да кажем са едно предупреждение , но не винаги. Има такива ,чиято цел чрез страх ,което си е вид вяра ,да се налива в нея ,та да се случи.
  Мнозина пророчества са трансформирани и приложени така, че да действат именно по този начин , не случайно съм дала Откровението за пример. Точно поради такава вяра , много хора премат ,края на календара на Маите ,като край на света , а не като край на една епоха.
  Ама много ще се радвам , на постове ,като горния- Нищо не се случи Усмивчица

  Здрасти Усмивчица

  Напълно съм съгласен с теб, че бъдещето се кове сега. Но! Бъдещето! А настоящето е ковано в миналото Усмивчица Разбираш ли, накъде бия? Тук говорим за нещо, което засяга човечеството и планетата ни като цяло, а не за отделна човешка съдба. Т.е., 2000 и повече години хората са живели предимно деструктивен живот (по-голямата част от хората), в момента масата също живее такъв живот, продиктуван от желанието за материални блага и т.н., но трябва и да признаем, че манипулациите от медиите, световното правителство и т.н. ги оневиняват в някаква степен Намигване

  Та, това, което се предсказва за периода около 2012, е резултат от това, което хората са привличали към себе си 2000 и повече години. То не е причина за предишните 5 или 10 години, а за стотици години назад във времето. И в един момент, когато човечеството е събрало толкова деструктивни мисли, идва границата, когато не можем да се върнем назад и т. нар. "чистка" става неизбежна. Аз усетих в последствие, че си вложила известна ирония в темата, но мисля, че има и важни неща в това отношение, на които има смисъл да се обърне внимание.

  Другото, което е, че тези пророчества преди всичко са, както ти казваш, предупреждения. Т.е., ако човечеството не промени начина си на живот, това ще се случи. Но пак казвам, има една граница, която като се примине, връщане назад няма. Още нещо, на което според мен трябва да се обърне внимание е, че темата с пророчествата е супер много комерсиализирана последните години. И то по начин, който много преобръща представата за това, какво са пророчествата, а същевременно и отклонява хората от важния момент - връзката между пророчества и участието на всеки отделен човек в тяхното осъществяване. След като се комерсиализира толкова темата, е нормално да се гледа с недоверие и там, където има смисъл да се отдели време и да се обърне внимание.

  Аз искам да те попитам нещо, върху което се надявам, че ще е интересно да помислиш, а и да отговориш Усмивчица

  След като човечеството е живало хилядолетия деструктивно, в момента материалното е на пиедестал, а духовното се комерсиализира, вселенските закони се използват за придобиване на още и още материално богатство (леле, като видя книга със заглавие от рода на "Как да печелиш пари и да постигаш успех със силата на мисълта ти" и ми се плаче...), не смяташ ли, че има нужда от такава "чистка", която да освободи Земята от деструктивните хора, чиито души ще се преродят отново, и да подготви новото общество за настъпващата Златна епоха, в която да се влезе на чисто? Като се има в предвид, разбира се, че вече навлизаме в тази нова епоха и никой няма да ни чака още 600-700 години да си променяме цялата Земя мисленето дори ако започнем от утре. Който не е научил урока си, ще го научи в друго време и на друго място.

  Друг въпрос: като погледнеш миналото (обобщено, нещата съм ги посочил в поста си горе) и видиш как сме живели от създаването на петата раса на Земята, и го съотнесеш към това, в което и ти вярваш - Закона за привличането и че бъдещето се кове в настоящето (а бъдещето в миналото е днес), какво смяташ, че е трябвало да привлечем в периода, в който живеем днес - цветя и рози? И тук като се има в предвид, че нашата раса има свободна воля и никой отгоре няма право да се намесва в развитието ни, освен самите ние (говоря за цялостно развитие в духовен план, не да слезне някоя високоразвита духовно цивилизация и да ни набие насила акъл в главата), т.е. самите ние трябва да разберем вътрешно, че имаме нужда да живеем конструктивно и да градим в името на духовното, вместо да рушим и живеем, за да се задоволяваме чрез материалното.

  Хубав ден Усмивчица
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Пророчествата на Мама Шиптън
  Обща тематика
  Starseed 11 1438 Последна<br />публикация Януари 01, 2012, 21:17:12
  от Eona Lightholder

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright