Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Висше знание за начинаещи.  (Прочетена 993 пъти)
Release the GooD :)
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 37

 • Град: Бургас
 • « -: Април 09, 2012, 23:56:32 »

  Източник: Връзка


  Висше знание за начинаещи - Част 1: Предговор

  Последните няколко години от живота ми бяха отдадени на активното търсене на истината. В следващите части от поредицата съм скицирал обширна карта на това, което научих, с възможно най-малко думи. Няма да намерите доказателства в страниците на тази поредица, по-скоро ще намерите идеи и принципи, които да ви дадат разбиране и перспектива за доказателствата, съществуващи около и в самите вас. Колкото повече изследвате тези идеи за себе си, толкова повече можете интелигентно да съдите за точността на моята карта.

  Ако невежеството е блаженство, защо да търсим истината?

  Защото постоянната свобода е много по-ценна от временния комфорт. Истина ви освобождава от манипулацията, погрешната преценка и разочарование, до които невежството неизбежно води. Вие искате да знаете, и никакви външни удовлетворения не могат да премахнат този  вътрешнен стремеж, копнеещ да бъде изпълнен със смисъл, цел и разбиране.

  Обществото преди е страдало от невежо суеверие, днес то страда от невеж скептицизъм. Когато хората се сблъскват с предизвикателна гледна точка, повечето виждат само, че тя се различава от тяхната собствена, и така те не приемат по-високи истини отвъд тяхното разбиране, точно толкова бързо, колкото биха отхвърлили очевидни заблуди под техния праг на наивност. Висшето знание е следователно основно знание, защото тези, които го преследват, са били отчуждени към периферията на обществото. Тези, търсещи основната истината хора следват сърцата си и отварят съзнанието си, отделяйки по-голямо значение на освобождението на душите им, отколкото на конвенциите на обществото.

  Отнасяйте се към тази книга като към работна хипотеза, предположение, която трябва да бъде тествана от собствените ви преживявания, научни изследвания и инстинкти! Вземете това, което има смисъл и оставете останалото за друг път!

  Връзка: 1 / 16
  Активен
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Няколко съвета за начинаещи суровоядци « 1 2 »
  Природосъобразно хранене
  Слънчев лъч 17 11937 Последна<br />публикация Януари 07, 2013, 10:56:49
  от Sunshine(sun)
  Забраненото знание от индиго
  Видео клипове
  Norbit77 0 1108 Последна<br />публикация Юни 23, 2012, 22:02:01
  от Norbit77
  Вяра или Знание? « 1 2 »
  Духовни учения
  Ich 22 2071 Последна<br />публикация Февруари 02, 2013, 21:49:56
  от Бунтарката

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright