Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: А аз..ние.. имаме ли шанс за духовно развитие в дадената ситуация?  (Прочетена 1117 пъти)
Anonimen90
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4

« -: Март 31, 2012, 00:50:02 »

Добре, искам да започна темата с молба към всички хомофоби да напуснат или поне да не обиждат. Благодаря!
Добър вечер, приятели! Аз съм хомосексуално младо момче. Под младо не разбирайте тийнейджър, а човек на 22 години. Въпросът ми тук е дали имам възможност за духовно развитие, някой може ли да ми помогне да намеря отговор? Сексуалната ми ориентация пречи ли ми? Искам да знам, защото ми е много тежко. Причината се крие в това, че повечето неща (свързани с духовното като цяло) са твърде против или не споменават нищо. Вече се чувствам грешник. И не говорим за съвет как да се "излекувам", защото аз болен не се чувствам. Аз съм съвсем нормален човек. Като всички Вас ходя на работа, уча в университет, общувам с хора. Държа се напълно мъжки, а и никога не съм харесвал момчета, които играят роли на жени. С други думи се смятам за съвсем пълноценен мъж, който просто изпитва чувства към същия пол. До сега съм имал само 1 партньор и все още сме заедно, с други думи не говорим за това, което някои хора си представят масови оргии и т.н.  Та отново към въпроса.. нещо пречи ли ми? Хората край мен не знаят за мен, всичко е пълна тайна и това не ми пречи, пречи ми само това, че искам да водя духовен живот, но като че ли никоя религия не става за мен, като че ли никое духовно общество няма да ме разбере... и заради това се обръщам към вас за някакъв коментар. Може да е положителен, може да е отрицателен, само моля да не е обиден, защото аз това НЕ ГО избирам. От малък се чувствам различен, далеч преди да чуя дори за такова нещо като "гей"  и винаги съм бил такъв, такъв съм се родил, просто с момиче не мога да бъда щастлив.
Много дълга стана темата, знам! Но благодаря предварително за отговорите
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Март 31, 2012, 01:36:59 »

Здрасти ,
Напоследък доста знаци ме хвърлят към подобни въпроси , може би не съм вярвала че ще ми се случи да ми го поставят ребром, но може би това е момента и аз да се замисля върху анализа на ситуацията.

Според мен няма човек ,който ако желае да се развива , да го прави , това е просто закона за намерението.
Колкото до самата хомосексуалност , да тя е вид дисбаланс, не болест ,но може и да не е.
Няма да говорим за придобитата хомосексуалност следствие травми.
Това е ясно.
Мисля че по-голямата част от т.нар вроден хомосексуализъм е пренасищане с еднородна (всмисъл мъжки или женски енергии) енергия в предишните инкарнации. Тогава баланса за една инкарнация е почти невъзможен и травматичен.
Душата няма пол , тя носи енергийна опитност , която се балансира в инкарнациите посредством кармичният цикъл, трупаш едно , чистиш друго ,балансираш и  продължаваш напред.
В този ред на мисли , ако си в ситуация на бавно балансиране на енергиите като мъжки и женски , не пречи да развиваш отделни от тях , което си е развитие. примерно това , че сексуалната ти нагласа не се балансира бързо , други мъжки енергии се балансират ,както и споделяш.
Енергетиката , съвкупността и , опитностите, са нещо доста сложно и индивидуално . Предполагам всеки от нас е преживял , преживява или ще преживее този урок , от еднородно пренасищане да балансира голям обем енергийни комплекси.
Това може да не е непременно в полярносттите мъжко -женско , а да е във всяка една друга полярност апатия- агресия , насилник-жертва и тнт.

Незнам дали е ясно ,но всеки е в различен урок и няма нещо толкова  фрапантно ,което да те спира ако желаеш . Ако чустваш ,че сега в този живот не е момента да отработваш сексуалният си баланс , има още много баланси ,които можеш да отработваш , това не е болест , това е просто различна композиция.

Global Moderator - Коментар Предупреждавам ,че всеки с арогантно и агресивно отношение по тази деликатна тема , ще получава БАН без предупреждение
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #2 -: Март 31, 2012, 01:44:40 »

Цитат от книгата на Майкъл Нютън - Следите на душите:


Интересен пример за подготовка за изпитания е из­борът на хомосексуално тяло. Тъй като склонността към поведение на гей или лесбийка е изцяло биологическа, а не резултат от социални или околни влияния, такива тела се избират поради две основни причини. Както ве­че обясних, повечето души от първо и второ ниво пред­почитащ единия пол за около 75 процента от преражданията си, защото се чувстват добре в мъжки или в женски тела. Установих, че много от клиентите гейове или лесбийки са започнали процес на приспособяване към дру­гия пол, което е белег за по-напреднала душа. Изборът на хомосексуално тяло е средство за подпомагане на този процес в определен живот. Възможно е душата все още да не познава пола на сегашното си тяло така доб­ре, както противоположния, Което е причината напри­мер мъж гей да се чувства като жена.

Вторият, доста по-важен фактор някои души да са избрали хомосексуална ориентация за сегашния си жи­вот е съзнателното им решение да съществуват в общество, което има предразсъдъци срещу тях. Обикновено хомосексуалните ми клиенти не са млади, неопитни души. Ако тези хора не крият наклонностите си, това означава, че са избрали да плуват срещу течението в културна среда със строго установени стереотипи за ролите на двата пола. Те трябва да се издигнат над обществените скрупули, за да утвърдят своята иден­тичност и добият самоуважение. Това изисква дързост и решителност, в което се убеждавам, когато върна клиентите си в залата за избор на живот, където се вземат тези решения.

Като пример ще посоча случая с един клиент гей, който в миналия си живот е бил китайска императрица. Чакал е дълго и това е първото му ново прераждане след този живот в разкош и власт. Душата, чието ду­ховно име е Джамона, разказа, че като императрица е обитавала тяло на ослепително красива жена, която но­села бижута, струващи цяло състояние, и имала слуги, готови да изпълнят всяко нейно желание, както подоба­вало на положението й. Водела охолен живот, но не се доверявала на никого около себе си, защото се бояла от дворцови интриги, въпреки че била заобиколена от ласкатели. В залата за избор на тяло непосредствено пре­ди настоящия си живот Джамона получила три възможности. Ето как клиентът ми обясни решението си:

„От трите предложени тела двете бяха на жени, а трето­то – на красив млад мъж, който, както ми казаха, щял да бъде „вътрешно женствен”. Едната жена беше много слаба и крехка и щеше да има живот на предана съпруга и майка. Другата бе елегантна и суетна дама от висшето общество, емоционално студена. Избрах мъжа, защото щях да се сблъскам с общест­вените предразсъдъци към хомосексуалистите. Знаех, че ако превъзмогна срама, бих компенсирал живота на императрица, обсипваш с ласкателства.”

Този избор съответства на обичайната практика. Животът на привлекателна светска дама просто пов­таря съдбата на себелюбива обществена фигура, на ко­ято околните завиждат. Домакинята не би била лош избор. Поемайки по този среден път, душата би се на­учила на скромност и справяне с изпитанията на живот в бедност. Но имало и трета възможност, а и Джамона искала да прекъсне дълъг цикъл прераждания в женски тела.

Изборът на живот на гей, според Джамона, бил най-труден, въпреки че сега е доста по-добре в материално отношение, отколкото щеше да бъде като скромна домакиня. Никой не се стреми да повлияе на решението ни, но старите души често знаят, че има една изкушаваща възможност, при която не биха се справили с много изпитания. Джамона е знаела, че за нея това е животът на дама от висшето общество. Изборът й се дължи не на нечие настояване да поеме роля на гей, а на факта, че тази съдба е най-тежка от трите. Клиентът ми каза:

„В живота си съм попадал на много хора, които са се отнасяли към мен с презрение и дори с омраза. Трябваше да преживея тази дискриминация, както и чувството за несигурност и уязвимост.”

Забелязвам, че при избора на тяло по-напредналите души са способни да правят задълбочени съпоставки между предлаганите им съдби в наблюдаваните периоди. Виждам също, че и доста по-малко напреднали приемат тя­лото, за което знаят, че е най-доброто решение за тях. Имат по-голяма вяра в самия процес на избор, отколкото в себе си. Един клиент каза: „За мен получаването на ново тяло е като пробване на костюм, който искам да купя и се надявам да не се нуждае от поправки.”
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
Мъдрост и Хармония
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 164


 • Град: Навсякъде където има Светлина
 • « Отговор #3 -: Март 31, 2012, 12:29:05 »

  Както Александър Македонски и Цезар Велики не е Важно какъв Си,а какво ще Постигнеш.
  Духът е дву-полов/полюсен/.
  Преоткриѝ Себе си даи Мир на Душата.
  Активен

  Всичко е Любов. Любовта е
  светлина, озаряваща за нас обекта и всички чувства към него. Любовта е
  възможна само към Бога и, съответно, възниква само тогава, когато ние видим
  Бога в обекта. Всеки един обогатява Бога с Любовта Си. Пътят към Бога е Любовта във Всичко. Божествена Хармония във Всичко.
  Anonimen90
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 4

  « Отговор #4 -: Март 31, 2012, 13:04:17 »

  Не мога да не изразя благодарност към Вас, хората, които ми отговорихте, а именно "Мъдрост и Хармония", "Eona Lightholder" и "Elsha" . Дадохте ми много информация за размисъл. За мен духовният живот е нещо безгранично. То идва от сърцето ти и стига до природата, до Вселената, до всеки атом. И тази мисъл (един вид за отклонението ми) винаги ме е бутала и съм западал само заради нея. Трябваше ми да прочета нещо такова.
  А сега искам и да благодаря на създателите на този форум, тъй като го намирам за доста полезен. Това беше една анонимна регистрация, но с удоволствие още днес ще си направя редовна и ще се включвам във Вашите дискусии. Благодаря Ви на всички МНОГО и от сърце! Да сте живи и здрави!
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #5 -: Март 31, 2012, 13:23:35 »

  Anonimen90 -духовния живот винаги присъства в усещанията ни,но е трудно да го различим под слоевете други усещания от неприсъщи за нас външни въздействия.
  В твоята встъпителна част по темата силно акцентираш на сексуална ориентация...
  Душата няма пол,раса,вероизповедание и други  подобни човешки приумици...
  Когато избереш какво и какъв да бъдеш -това и ще се случи...
  В момента се самоопределяш по този начин,но те уверявам че Създателя има интересно чувство за хумор и след време ще имаш нови предизвикателства пред себе си...
  Допускам че с човека до теб (в случая- момче) си намерил най-пълноценна форма на общуване на всички възможни нива.
  Смея да твърдя че не си изпитал и другия възможен сценарии на пълноценно общуване на всички нива - този с жена до теб.
  Въпрос на личен избор,кураж и търпение...

  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Anonimen90
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 4

  « Отговор #6 -: Март 31, 2012, 13:58:39 »

  Да, може би акцентирах върху сексуалността твърде много. Но именно това ми е "спънката", та заради това. Пълноценното общуване с жени никога не бих го прекратил. И винаги съм смятал, че един ден ще имам нормално семейство с жена, деца и си мисля, че всичко, което ми се случва е просто като че ли се влюбвам в човека, в душата, а не в тялото. Но това са неща, които (предполагам) ще науча и ще разбера в следващите години. Важното е за сега да знам, че това по никакъв начин не е сериозен грях или нещо, което ще ми спъва сериозно духовното развитие. Хората, които коментираха наистина ми дадоха насока за размисъл и както вече споделих - наистина съм благодарен!
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #7 -: Март 31, 2012, 14:15:47 »

  Всички живеем в общество което си има своите правила,условности и неписани закони...
  И когато ги съблюдаваме-сме част от него... в противен случай то ни отхвърля.
  Сексуалната ориентация е последното за което трябва да се замисляш въобще...
  Когато поставиш съзнанието си именно в тази категория-се ограничаваш сам... твой е избора
  Във всеки човек има един Цензор,Пазител,Учител,Съветник... и това е Душата ни...
  Тя ни казва кое е грях или не... а не някой отвън...точно тя ни говори и в сънищата,преплита Пътя ни с този на други с които трябва да бъдем...
  Следвай собствения си Път и виждай Знаците по него...
  Никой никога не е бил оставен сам на тази Земя...
  Той е в теб самия и е Причината за всичко което си и някога ще бъдеш... заедно с теб ще е винаги...
  Само остава да Го виждаш,чуваш и следваш...
  Тогава и Вселената ще ти е съюзник и живота ти ще се подрежда много странно и лесно по най-удачния за теб начин...
  « Последна редакция: Март 31, 2012, 14:32:35 от Странник » Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  abrego
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 124


 • Град: Тук...сега...
 • « Отговор #8 -: Март 31, 2012, 22:12:56 »

  Anonimen90,ще отговоря на въпроса ти така както е поставен от теб,,А аз..ние.. имаме ли шанс за духовно развитие в дадената ситуация?,,.Никой от нас не е ничия собственност за да очаква разрешение за шанс отвън.Шансовете за всичко в живота си ги даваме сами,когато сме готови в мислите си да съборим стените с които сме обградени.Нормите,предразсъдаците,комплексите,всичко това ни спъва докато ни изглежда по-голямо отнас,а то не е.Достатъчен е  само факта да погледнеш на себе си и другите просто като на човешки същества защото сме точно това в основата си и преди всичко.Тогава сексуалната ориентация,половата принадлежност,религията,расата и каквото щеш от това с което се идентифицираме остава на заден план,не е спънка за съществуването ни ,нито за това да общуваме с различните от нас,или да се развиваме в дадена насока.Всички сме уникални по своята същност,всички сме еднакво обичани  от онзи който ни е създал.Това е най важното.След него са другите  условности,правила и неписани закони,които са измислени най често от някой присвоил си ролята на Бог ,затова са и толкова неприемливи.Мога да пиша още много по темата,но няма смисъл.Ти сам ще достигнеш до своите истини защото си го поискал.След всички тези  прекрасни отговори,които ти дадоха тук вече знаеш-не си сам.
  Активен
  Anonimen90
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 4

  « Отговор #9 -: Април 01, 2012, 11:26:31 »

  Еха, благодаря! Не знам дали ще ми повярвате, но след тази тема се чувствам много по-добре! Моят поглед над света стана много по-различен. Вече с лекота приемам енергия от природата и някак не се чувствам гузен за нищо, защото наистина се замислих и разбрах, че Бог обича всички ни, защото всички сме част от Него. Според мен Бог е всичко във Вселената - от всяка малка частица до природата, до звездите...и ние сме част от всичко това и може би наистина трябва да сме в хармония със себе си и с всичко около нас. И може би моят дисбаланс идва от тревогите ми, а не от друго. Защото снощи цяла вечер мислих и след Вашите коментари по темата стигнах до извод, че след като пълниш живота си и този на хората около теб с любов и хармония, докато не нараняваш никого ти не си грешник, а си просто човек, който е различен от стереотипа, но това вече не го смятам за грешно тъй като все пак хората са тези, които поставят даден стереотип и също те са тези, които пишат книгите и поставят условията, които според тях са правилни. Не знам дали според вас съм прав, но аз достигнах до този извод с ваша помощ и съм много доволен, че Вие бяхте тези, които ми дадохте основата и ми показахте, че не съм сам. Благодаря Ви на ВСИЧКИ още веднъж за казаните думи и за помоща, вече спокойно
  мога да поема по духовния си път без притеснения!
  Активен
  Soul
  love
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 104

  for heaven's sake

  « Отговор #10 -: Април 01, 2012, 15:13:31 »

  Остави ги мислите и размишленията, брат. Ухилен  Ума е най-добър в рамките. В определянето - добро или лошо, в разделянето - правилно или неправилно.Освободи ума от мислите, пусни ги да преминат и отвъд тях ще се появи безпределността. Успех !!

  Активен

  We live in illusion and the appearance of things. There is a reality. We are that reality. When you understand this, you see that you are nothing, and being nothing, you are everything. That is all.^
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #11 -: Април 01, 2012, 22:09:58 »

  Здравей Anonimen90 и добре дошъл!

  Поздравления, ти вече вървиш по един уникален начин напред и нагоре.
  Самият факт,че си написал първият си пост тук, за мен означава огромен пробив в духовното ти развитие, пробив който тепърва ще се разгръща и ще надмине дори и най смелите ти очаквания в емоционален,социален и всеки един аспект.Ти си се отворил и си се осмелил да попиташ,а това е достатъчно.
  Бъди спокоен отговорите те търсят много по-отдавна от колкото ти търсиш тях  Ухилен.


  Ще си позволя да споделя една семпла концепция в тази тема.

  Ние сме ЖИВОТА и така както се отнасяме към нас, такова ни е и отношението към ЖИВОТА.
  ЖИВОТА(ТИ) заслужаваш уважение,признателност,благодарност,радост, всичко ти принадлежи!!!

  ТИ СИ ТОЧНО ТОЛКОВА БЕЗКРАЙНО ОБИЧАН, КОЛКОТО ВСЕКИ ЕДИН!

  Държа да го знаеш!

   

  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright