Духовно развитие

          

Страници:  1 2 3 [4] 5   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Що е бушкрафт и има ли той почва у нас  (Прочетена 11746 пъти)
Sue
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #45 -: Октомври 08, 2012, 11:00:08 »

  а, намерих - ядливи мъхове. Че другите са май малко отровнички или дразнещи ...

  http://www.survivalistboards.com/showthread.php?t=9409
  Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #46 -: Октомври 08, 2012, 12:52:35 »

  Цитат на: Eona Lightholder
  Та и на мен ми е много интересно примерно в гората отсреща , какво може да се папа протеиново.
  Е как какво? Слънце!
  Специално за тази гора, която имаш предвид, едва ли гъмжи от дивеч.
  Дори и да направиш капан, най-много да хванеш някое улично куче, което също върши работа, ако си озверяла от глад, но зависи.
  Иначе из по-влажните места, винаги можеш да си накълвеш жаби, змии, гущери и т.н., а да не говорим, ако има езерце, че рибата с радост би ти заситила глада с тялото си.
  Добре е да правим разлика между бушкрафт и сървайвинг.
  Сървайвинга ни учи как да оцелеем ден-два в неблагоприятни, диви условия, докато ни намерят и спасят (примерно), а бушкрафта ни учи как да живеем в диви условия, без особени лишения, как да си създадем удобства и как да не пукнем след една седмица от студ, параноя, натравяне, недохранване или обезводняване.

  Цитат на: Eona Lightholder
  Сега като спрях месото , чуствам как издишам и ям по 100 яйца , макар да не ми понасят добре , ама неща да пия кръв ...Измислете друг як протеин в гората Усмивчица
  Според мен, това спиране на месото си е доста неразумно начинание, но ти си знаеш. Обикновено, симптомите са - отслабване на зрението, падане на кръвното и аритмия. Е, разбира се, не се изчерпват с това, но... ще стане ферман, но това са основните.
  Прекаляването с яйцата, също не е особено препоръчително.
  Цитат на: Eona Lightholder
  ма неща да пия кръв ...
  Няма "не ща"
  Цитат на: AriaM
  Снги аз нарочно в отделни постове ги сложих, по-лесно се чете от един фероман
  Може би сушата е голяма и продължителна, тъй като бъркаш ферман с феромон

  Цитат на: AriaM
  по-хубаво се разделят така, отколкото с чертички не ми се сърдете ама и аз си имам стил на писане  Плезещ се
  Охооо... я сега една темичка да спретнем "Стилът на дискутиране на Ариам" и да си кажем кой каква му е болката Ухилен Аз там трябва да пиша "заключителна реч на вожда", ама няма време тия дни.
  Цитат на: AriaM
  За слънцеядите...за нищо на света не бих помъкнала, който и да е с мен  Ухилен пък било, то и месояден и кръвопиещ..тръпката ми е в усамотението с природата   само да не си умра там, но кавото дойде!
  Ами... непрепоръчително е, от гледна точка на риска. И аз в повечето случаи съм сам, но нали се сещаш, че едно навехване на крак, падане на кръвното или каквото и да е непредвидено нарушение на двигателните ти функции и си до там. Отиди с някой, пък ти си се усамотявай отделно. Единствено гледай да си на разстояние, от което ако извикаш - ще те чуе.
  Цитат на: Sue
  Иве, гъбите, защото са ни животно , ни растение. Но трябва да ги познаваш. Да знаеш кои са ядливите.
  Повечето ядливи гъби имат двойници, някои от които, директно те изстрелват в лоното небесно.
  Цитат на: Sue
  Тъп въпрос, но мъхът освен за подпалки, става ли за ядене в някаква форма ?
  Никак не е тъп. Като си закотвен в гората, всичко пресмяташ дали става за ядене Ухилен  А и мъха, специално при вас има и друго приложение, веднъж месечно.
  Всъщност, като гледам си си отговорила вече.
  Най-добре си носете ядене, ако сте решили да бродите.
  Има голяма разлика между излет и живот в гората. Ако мислите да живеете в гората, съветите ще са съвсем различни.
  Хубаво е да сме наясно, какво точно ни вълнува.
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #47 -: Октомври 08, 2012, 13:04:50 »

  Да се учим мили хора , нужно е , дори и от любопитство или са да знаем , все пак никои не е застрахован към природните сили ,енергии.Ако се огледате другите държави пострадаха и дори да не очакваха ,че може да се случи на тях , то стана , природата ги връхлетя.
  Ако се научим да живеем в мир и разбирателство около и вътре в природата , тя ще ни закриля.
  Сега нека всички помогнем за това.
  Браво AriaM     и благодаря на protoplasma за готината тема , която е нужно да я раздвижим.
  Просто чаках да видя нещо такова от теб AriaM  понеже това е в теб , за природата и оцеляването. 
  Аз ще ви препоръчам да не мислите за лов , в такива ситуации понеже влизаме в доста различно време и е нужно друго за да оцелеем.
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=WfRovJ1KcCg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=WfRovJ1KcCg</a>

  Пак казвам ловът на животни е минало , знам ,че ще има коментари но аз споделям просто.Вие си преценете.
  И нека темата е споделяне на опит за да може хората да научат нещо , не да се спори и да се разваля всичко.
  Само споделяме и оставяме четящия да си прецени , споровете никои не ги иска , нито оценяването на написаното или критикуването , понеже всеки си има глава на раменете и може да прецени кое става и кое не.
  С най положителни чувства.
  Само съвет.
  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #48 -: Октомври 08, 2012, 13:13:00 »


  Тест за ядливост на растения
  Ако се изгубите сред пустошта и нямате друг вариант, освен да се храните с диви плодове и растения, които не разпознавате, то трябва да се доверите на един краен метод, наречен “тест за ядливост”. Той ще изложи тялото ви на действието на растението бавно и контролирано, за да не се стигне до фатални последици, ако имате лошият късмет да попаднете на токсичен вид.

  За да изпълните този тест, следвайте следните стъпки:

      Избягвайте да ползвате този метод без внимателен план. Някои растения са смъртоносни и дори да спазвате стриктно следващите стъпки, винаги има възможност те да ви направят сериозно болни. Подгответе се за неочакваното, като изучите местната флора и фауна, и носете със себе си таксономичен определител, който да ви помогне при идентифицирането на растенията. Дори да не сте подготвени и да не можете да намерите храна, която да разпознавате като безопасна, запомнете, че в зависимост от нивото на вашата активност, можете да издържите седмици без храна, и е по-добре да останете гладни, отколкото да се натровите.
      Намерете растение, което се среща в изобилие. Не бихте искали да преминете през през дългия и стриктен процес на тестване, ако няма достатъчно количество, с което да се нахраните.
      Не яжте нищо друго и пийте само чиста вода поне 8 часа преди теста. Това условие е лесно изпълнимо, като се има предвид, че сте стигнали до тук, да тествате непознати растения за храна.
      Разделете растението на части. Някои растения имат ядливи и отровни части. За да тествате растението за ядливост, вие всъщност се интересувате от конкретна негова част (листа, стъбло или корен). След като разделите растението на части, прегледайте всяка част за паразити. Ако забележите червеи или малки насекоми в тях, прекратете теста и потърсете по-подходяща част от растението. Много части на растенията са ядливи само през определени сезони (например жълъдите, събрани след като паднат, са обикновено проядени). Ако в растението намерите личинки, то растението вече е проядено, но личинките стават за ядене и съдържат голямо количество протеин (въпреки, че обикновено на вкус са кисели и жилави).
      Разберете дали растението е отровно при контакт. Контактно-отровните растения са тези, които предизвикват реакция дори само при допир с кожата. Натрийте избраната част от растението върху вътрешната страна на лакътя или китката си. Смачкайте го, за да могат соковете му да влязат в контакт с кожата, и почакайте така 15 минути. Ако растението предизвика реакция в следващите 8 часа (гадене, замайване, обрив, недостиг на въздух), не продължавайте тестването на тази част от растението.
      Пригответе малка част от растението по начина, по който смятате да го консумирате. Някои растения са отровни само когато са сурови, така че е добра идея ако имате възможност, да сготвите растението. Ако не искате, или смятате, че не можете да сготвите растението винаги – просто го оставете сурово.
      Докоснете малка порция от растението до външната страна на устните си за около 3 минути. Не поставяйте още хапката в устата си. Ако усетите парене, изтръпване или сърбеж, прекратете теста.
      Поставете друго малко парче от растението върху езика си. Задръжте го там около 15 минути, без да го дъвчете. Прекратете теста, ако усетите неприятна реакция.
      Дъвчете в продължение на 15 минути малко количество от растението. Дъвчете добре и не поглъщайте. Прекратете теста, ако усетите реакция.
      Погълнете малко количество от растението.
      Изчакайте 8 часа. Не яжте или пийте нищо друго през това време, освен чиста вода. Ако се почувствате зле, незабавно предизвикайте повръщане и изпийте колкото се може по-голямо количество чиста вода. Ако имате под ръка активен въглен (става и от огнището), погълнете го заедно със водата. Прекратете теста ако изпитате каквато и да е неприятна реакция.
      Изяжте четвърт чаша от същата част на растението, приготвена по същият начин. Задължително е това да е абсолютно същата част, която сте тествали, същото растение и същият начин на приготвяне, както в предходните стъпки.
      Изчакайте още 8 часа. Не поглъщайте нищо друго, освен чиста вода. Предизвикайте незабавно повръщане, ако се почувствате зле. Ако няма реакция, можете да приемете само тази част на растението за годна за консумация, и то само след приготвяне по точно този начин.
      Започнете нов тест, ако избраната част от растението се провали на който и да е етап от теста. Ако първата част от растението се окаже контактно-отровна, можете веднага да тествате ново растение на другата си ръка или на задната страна на коляното. Ако растението предизвика реакция още преди да сте го погълнали, изчакайте докато симптомите изчезнат, преди да тествате новото. Същото направете и след като сте погълнали растението и сте получили реакция.

  Алтернативен метод

  Ако сте в ситуация, в която имате достъп до безопасна храна, можете да вмъкнете този тест във своята диета, като най-общо го разделите на 3 стадия, и използвате своя 8 часов нормален сън като подготвителна стъпка към всеки от стадиите. И да подчертаем – това трябва да се прави само ако наистина сте в ситуация на оцеляване (например вашите съществуващи запаси от храна намаляват, и трябва да започнете да тествате друг източник, преди те да са свършили).

      Станете от сън и направете теста за контактно-отровни растения. След 8 часа хапнете нормалната си храна (не растението, което тествате в момента).
      На следващата сутрин продължете теста, като погълнете малко парченце от растението. След 8 часа, при положение, че още се чувствате добре и сте живи, яжте от нормалната си храна.
      Изяжте нормално количество от растението на третата сутрин. След 8 часа можете да се радвате, че сте оживели и сте добавили още едно ядливо растение към набора си от знания.
      Не подценявайте и не пропускайте нито една от изброените стъпки, съвети или предупреждения. Този алтернативен тест е само за да ви спести стреса от 24-часовото постене, и да ви позволи непрекъснато да тествате нови растения, без да оставате гладни за повече от 16 часа на ден, и само 8 часа през последния ден, разбира се ако четвърт купичка храна е достатъчна за да ви засити.

  Полезни съвети

      Съветите в тази публикация, особено тези в секцията “Предупреждения”, може да отхвърлят някои ядливи растения, но те са включени за да ви помогнат да избегнете някои от най-често срещаните отровни растения.
      Зърнестите плодове (като например къпините и малините) обикновено са безопасни за ядене. Все пак на места, където те са смятани за плевел, може да са напръскани с хербициди.
      Винаги когато имате възможност гответе подземните части на растенията, за да убиете бактериите и гъбичките.
      Добре е да обелвате обвивката на дивите плодове, преди да ги изядете.
      Избягвайте луковиците на растенията, освен ако те нямат мирис, подобен този на лука или чесъна.
      Ако забележите, че животните се хранят с растението, не приемайте, че то е безопасно и за хората. Някои растения, които са отровни за хората, може да нямат никакъв ефект над животните.

  Предупреждения


      Като цяло избягвайте избягвайте шиповете и бодлите. Ако такова растение има зърнести ягоди, то те са годни за ядене. Други изключения са бодливите и трънливи кактуси.
      Избягвайте гъбите. Въпреки, че много гъби са ядливи, много са и смъртоносно отровни, и ако не сте познавач, много трудно ще разберете дали са ядливи, дори след като извършите теста.
      Избягвайте растения с лъскави листа.
      Избягвайте растения с жълти, бели или червени плодове.
      Избягвайте растения с цветове, наподобяващи чадърчета.
      Избягвайте растения с млечнобял сок.
      Не яжте растения, които са проядени от червеи, насекоми или паразити.
      Не смятайте, че растение, което е ядливо в сготвен вид ще е ядливо и в суров.
      Не приемайте, че растението е ядливо, ако сте забелязали животни да се хранят с него.
      След като вече сте определили дадено растение като ядливо, уверете се, че следващите растения, които събирате са точно от този вид. Много растения изглеждат подобно на външен вид, но са различен вид.
      Тестването на растенията за ядливост може да бъде опасно! То трябва да се предприема само в наистина крайни случаи, когато нямате друг избор.
  Източник-http://xenos-bushcraft.com/blog/2009/07/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%8F%D0%B4%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/
  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #49 -: Октомври 08, 2012, 13:43:10 »

  За да говорим за оцеляване в природата е нужно вече като започващи да се осъзнаваме хора да знаем какво е природата и ,че тя е жива и всяко наше действие се отразява на природата.
  Нужно е да се научим да уважаваме това без което няма да е толкова шарено около нас.
  България има велика територия и нека нерушим този ценен дар за хората.
  Щом има хора хранещи се с това което ни дава природата или това което си отгледаме от растителен пройзход , защо да взимаме живота на което и да е животно.Те не искат да са убивани , растенията еволюират кога се храним с тях , и то осъзнато , но това е доста сложна тема , затова всеки да си избира какъв и в какво ще вярва.
  Няма нужда от критики или цитати.  

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=U3U-KBsCJVo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=U3U-KBsCJVo</a>

  Сега за оцеляването , да поговорим.  


  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=338BmgxGo2E" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=338BmgxGo2E</a>
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=XNOPlCOqK_E" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=XNOPlCOqK_E</a>

  Има и други части на поредицата и мисля ,няма смисъл да ги давам.
  Нека всеки избере кое може да е полезно за него от клипа.

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=KlT3Don0VBo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=KlT3Don0VBo</a>

  Кога говоря за ловът , е трудно да ме разберете , ако е нужно може но да убиеш за да ядеш ,мисля е странно.
  При условие ,че има алтернативи и вече има цели села които отказват месото.
  Но сега говорим за оцеляване и е позволено всичко ако се наложи.Може-би.

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=DkrLY4JE8OA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=DkrLY4JE8OA</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=wLnbtekLWlk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wLnbtekLWlk</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=lvoCMaWBE4o" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=lvoCMaWBE4o</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=fXtXX56uRaA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=fXtXX56uRaA</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=b3VMerhWWJA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=b3VMerhWWJA</a>    

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=5QcuwJUaL9c" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=5QcuwJUaL9c</a>


  Някои неща които казвам за ловът са за не-екстремални неща.Знам разликата и съм я изпитвал.Кога живота ни е на косъм мислим за оцеляване , но хора като мен биха яли доста различни неща за да оцелеят.
  Преди в казармата имаше малко доза от подобни изживявания , но и те не бяха, нужното за да се усети истинското преживяване и оцеляване.За жалост сега няма казарма , но това е хубаво и лошо.  
  Добре ,че децата имат вградена любов към природата.
  Искам да добавя нещо което ми е ясно , но аз виждам нещата общо ,понеже всичко е възможно и едното допълва другото и обратно.
  Цитат
  Сървайвинга ни учи как да оцелеем ден-два в неблагоприятни, диви условия, докато ни намерят и спасят (примерно), а бушкрафта ни учи как да живеем в диви условия, без особени лишения, как да си създадем удобства и как да не пукнем след една седмица от студ, параноя, натравяне, недохранване или обезводняване.
  « Последна редакция: Октомври 08, 2012, 14:00:22 от Sunshine(sun) » Активен

  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #50 -: Октомври 08, 2012, 13:50:23 »


  Цитат на: AriaM
  Снги аз нарочно в отделни постове ги сложих, по-лесно се чете от един фероман
  Може би сушата е голяма и продължителна, тъй като бъркаш ферман с феромон

  Цитат на: AriaM
  по-хубаво се разделят така, отколкото с чертички не ми се сърдете ама и аз си имам стил на писане  Плезещ се
  Охооо... я сега една темичка да спретнем "Стилът на дискутиране на Ариам" и да си кажем кой каква му е болката Ухилен Аз там трябва да пиша "заключителна реч на вожда", ама няма време тия дни.

  ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХХА, мане как съм го объркала ФЕРОМАН!!!!!! фацепалм  Ухилен
  Давай Санг , в такава тема аз най - много ще дискутирам стила си
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #51 -: Октомври 08, 2012, 13:52:09 »

  Колкото до сървайвъринга и бушкрафта, тука Санги е мн прав, аз просто немерих неща, които са повече от първото, но не значи, че няма да послужат и за второто - всичко е добре да се знае Усмивчица
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #52 -: Октомври 08, 2012, 14:12:20 »

  Аха значи сървайвинга е екстремен бушкрафт , но не се знае за какво и за колко ще ти дойде до главата.
  Значи така... а ! в моята гора има тлъсти зайци по-големи от кучето ми и диви конечета   (заселени). Даже имаме и бизони (пак заселени) малък странен вид ама са отделени , но ...са там ако се наложи

  Добре ама те са за евентуален сървайвинг. Ако си живея в скованата колибка ,  зимата какво да ям , пролета и лятото има коприва и малини и тъпи косета дето могат да им се гепят яйцата (ужасна съм ще ми мине скоро) , до тук се оправям. Що ще чиня аз зимъска , ако примерно не съм изсушила странни гъби , щото не ги познавам освен челадинките.

  Почва да ме е яд на себе си много ....панелното чедо 
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #53 -: Октомври 08, 2012, 14:18:10 »

  Еооооооо, заедно ще се справим в дивата пустош по-добре, отколкото по сами в града
  Всъщност ако живеех в гората, ако бях влезнала в града - щеше да ми се стори по-голяма джунгла...като Тарзан по бели гащи!
  Активен
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #54 -: Октомври 08, 2012, 16:41:35 »

  Ари, имам един въпрос към теб. Като ходиш по горите, случвало ли ти се е да нощуваш там?
  Цитат на: Eona Lightholder
  Аха значи сървайвинга е екстремен бушкрафт , но не се знае за какво и за колко ще ти дойде до главата.
  Да, нещо такова, поне доколкото разбирам въпроса.
  Да речем - сървайвинга ни учи как да си набавим храна, за да не умрем от глад, а бушкрафта – как да не стигаме до положение – да умираме от глад.
  Цитат на: Eona Lightholder
  в моята гора има тлъсти зайци по-големи от кучето ми и диви конечета   (заселени). Даже имаме и бизони (пак заселени) .
  Един бизон може да изхрани едно семейство цяла сезон, а за разнообразие, зайците са добре дошли винаги.
  Темата е много обширна. Като се започне от правилния начин за ловуване, премине се през пренасяне на дивеча (не е маловажно и също си има номера), одиране, отделяне на всички отделни компоненти (нищо не се изхвърля) и се стигне до начина на съхранение на продуктите, така че да са годни за консумация дълъг период от време.  
  Цитат на: Eona Lightholder
  Ако си живея в скованата колибка ,  зимата какво да ям , пролета и лятото има коприва и малини и тъпи косета дето могат да им се гепят яйцата (ужасна съм ще ми мине скоро) , до тук се оправям. Що ще чиня аз зимъска , ако примерно не съм изсушила странни гъби , щото не ги познавам освен челадинките.
  Ако приемем, че си в дървена къща, с течаща вода, баня, кухня и отопление, този въпрос би бил уместен.  Ако ги нямаш тези неща, дори и да ти носят храна всеки ден, няма да изкараш и седмица.  Не се обиждайте, но сама жена, според мен е почти невъзможно да изкрета в подобни условия, без поне един мъж около себе си. Мъже къде ще търсите, нямам представа. Ако разчитате на нас – сегашните мъже, бих ви препоръчал героично да се метнете от някоя висока скала. Не че нещо, но останалите алтернативи за умирачка са далеч по-неприятни и болезнени.
  Относно гъбите, един от най-сигурните начини да се натровиш е да следваш ето този съвет:
  Цитат на: Sunshine
  Не яжте растения, които са проядени от червеи, насекоми или паразити.
  Точно обратното - колкото и прекрасна да ви изглежда една гъба, не я пипайте с ръце, а я сритайте и погледнете под шапката й. Ако не е проядена от насекоми и червеи, по-добре я подминете. Колкото е по-отровна дадена гъба, толкова по-красива и съвършена изглежда.
  Цитат на: Eona Lightholder
  Почва да ме е яд на себе си много ....панелното чедо  
  Да, такива сме, за съжаление.
  Нещата, които ме вълнуват мен и в които съм тотално бос, а ми се ще да не бях са – оказване на първа помощ. Проблема ми иде, именно от това, че все сам шетам нагоре-надолу.  Реално, когато видя човек да страда и ми се къса сърцето, а това, предполагам ще се съгласите, че с нищо не помага нито на него - нито на мен. Всичко, за което съм се сетил и мога да го опитам и да го науча от практика, съм го пробвал, но няма как, например – да счупя крака на някой, за да се пробвам да му го наместя и да му направя шина. Случвали са се няколко инцидента, като пребивания, стъпване накриво (така и не се научих да нося фенер) и няма никакъв проблем, но ако се случи на някой друг, изпадам в паника и ставам неуверен, нямам идея какво да направя и дали е правилно или грешно.
  Както и да е.
  Това, което искам да кажа на всички - научете се да се грижите за себе си, независимо от условията, в които сте поставени. Пазете се в добро здраве и кондиция, защото това е показател за вашето отношение към самите себе си! Панелни, тухлени, няма значение - самообразовайте се и се опознавайте.
  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  izparitelq
  Гост
  « Отговор #55 -: Октомври 08, 2012, 17:26:46 »


  Нещата, които ме вълнуват мен и в които съм тотално бос, а ми се ще да не бях са – оказване на първа помощ

  И аз съм така
  Активен
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #56 -: Октомври 08, 2012, 17:31:59 »

  Към Санг :До сега съм спала само на някакви къмпинги, като Младешко..но аз не го броя за бушкрафт в никакъв случай.Освен това незнам от каде остана с впечатлението, че ходя по горите..много ми се иска, но не ми се случва често...
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #57 -: Октомври 08, 2012, 17:38:29 »

  Като ви се роди един такъв дивак ,като моя , ще се научите на много неща , но най -важното да не се губи самообадание .
  Аз преди дребчо някой да се одраска и аз припадах , сега нямаш избор - сам си с детето - оправяш го превързаш го , държиш го докато го обработват и така , 2 мозъчни сътресения , 2 хапания от куче , рани колкото щеш а е само на 3......

  Та в тоя ред на мисли , ако съм сама с дребо в гората ,  никакъв мъж няма да ми е нужен и ще изненадам и себе си .  Предпоагам ще се науча , примерно да влизам с взлом в катеричи хралупи , които правели запас 10 пъти повече от  колкото им е нужно (това по спомен  не съм ги точно проучвала), незнам за това и се питам и сзи представям ситуацията.

  Та съвсем диващина незнам , някаква нов вид симбиоза ми се искаа , то ще си покаже....
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  вожда
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 403


  I.F.Y

  « Отговор #58 -: Октомври 08, 2012, 18:29:30 »

  Цитат на: AriaM
  Към Санг :До сега съм спала само на някакви къмпинги, като Младешко..но аз не го броя за бушкрафт в никакъв случай.
  Че защо не го броиш? Напротив - палите си огън, печете си разни неща, пеете, разказвате си истории (а не гледате телевизия). Отвсякъде си е бушкрафт.

  Цитат на: AriaM
  Освен това незнам от каде остана с впечатлението, че ходя по горите..много ми се иска, но не ми се случва често...
  Ами някъде спомена, че предпочиташ сама да ходиш, та останах с впечатление, че си го правила.
  Цитат на: капитана
  Цитат на: вожда
  Нещата, които ме вълнуват мен и в които съм тотално бос, а ми се ще да не бях са – оказване на първа помощ
  И аз съм така
  Посещавал съм разни ...демонстрации, в БЧК, но ...няма нищо общо с реалността. Преди даже, щях да почвам като санитар в някаква клиника за наркозависими, но при тях е повече психология, а не кърпене и наместване. На мен психологията, горе-долу ми се отдава, но... тук е момента да ви кажа, че никак не е добра идея да разсмивате човек с две счупени ребра.
  Цитат на: Eona
  Като ви се роди един такъв дивак ,като моя , ще се научите на много неща , но най -важното да не се губи самообадание .
  Лесно е да се каже. Пък и ако чакам дивак да ми се роди, за да се уча покрай него...
  Пък и ако майка му е такава:
  Цитат на: Eona
  сам си с детето - оправяш го превързаш го , държиш го докато го обработват и така
  ...забрави да науча каквото и да е.
  Цитат на: Eona

  ако съм сама с дребо в гората ,  никакъв мъж няма да ми е нужен и ще изненадам и себе си
  И той ще те изненада, със сигурност. Функцията на мъжа не е чак толкова ключова като физически фактор, колкото като психологически. В противен случай, бих казал, че ще ти трябва още една жена. Малкия ще ти даде стимул, но и ще те ограничи доста. На мъжа също му трябва жена, разбира се, но я няма тази емоционална зависимост, при него е по-скоро физическа, но при отсъствието на дразнители - изчезва. Той би могъл да оцелее и без жена. Това имах предвид. Има няколко, особено показателни случая, в които се разказва за жена, която се отделя с мъжа си, да живеят отделно от селото, племето или града, встрани от всякаква цивилизация. Не след дълго, сама се отказва и се връща. Жената има нужда от социални контакти и от това да помага, да е нужна и полезна на хората. За да се задържи в подобни условия ще е нужно да има, поне пет деца и много бурна любов с половинката си и... пак нещо ми се струва съмнително.
  Жената винаги ще е притеглена от обществото, от контактите с други жени, мъже, деца, старци и т.н. себеподобни.
  Мъжа е егоист и мн. лесно се увълчва и може да се приспособи и към пещерен живот, сам, без да го вълнува нищо друго. Дори, ако спре да харесва жена си, в чисто сексуален план, по-скоро би я отпратил, отколкото той да се върне. Е... освен ако не е много гладен  Веселяк
  Цитат на: Eona

  Предпоагам ще се науча , примерно да влизам с взлом в катеричи хралупи
  Всъщност, ето един случай, в който да ти кажа, че катериците гнездят и рядко се "внасят" в хралупи по дърветата.
  Е, случват се и такива неща, но... там не влизай с взлом. Ухилен Никой опитен трапер не би влезнал без фенерче и компас Ухилен
  Цитат на: Eona

  нов вид симбиоза ми се искаа
  Дивото зове Усмивчица
  Пробвай да дишаш под вода Ухилен

  Активен

  Някои неща се променят, други никога не се променят.
  Ахо!
  ,___,  
  [O,o]
  /)__)  
  -”–”-
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #59 -: Октомври 08, 2012, 23:48:00 »

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=annotation_" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=annotation_</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=kFKzvWDeiFc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=kFKzvWDeiFc</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=CcpVhm1bUwU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=CcpVhm1bUwU</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=Ahxi8rlwHmA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Ahxi8rlwHmA</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=g23k1uTRPUw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=g23k1uTRPUw</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=o2PzFzBakIs" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=o2PzFzBakIs</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=8p4d7irq-gc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=8p4d7irq-gc</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=7Wr1lOTxccc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=7Wr1lOTxccc</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=DXmQ9xSNSBI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=DXmQ9xSNSBI</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=0SSDLiPwjVU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=0SSDLiPwjVU</a>

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=X8x20jK5C-4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=X8x20jK5C-4</a>

  Активен

  Страници:  1 2 3 [4] 5   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Книгата "Той говори"
  Книги
  7dc 0 3060 Последна<br />публикация Декември 31, 2009, 10:57:17
  от 7dc
  Как да бъдем себе си ? « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  DArkAngel 22 1654 Последна<br />публикация Декември 23, 2010, 00:08:34
  от Малкия_Принц
  Как на един човек почва да му хлопа дъската :) « 1 2 3 4 5 »
  Въпроси и отговори
  Emil 72 4941 Последна<br />публикация Септември 01, 2012, 01:22:37
  от Странник
  Странен сън,и какво може да значи той ?
  Моите сънища
  besniq82 1 1245 Последна<br />публикация Юли 12, 2013, 11:48:18
  от perli4ka
  "Спасете Българският език -той е духовно наследство"
  Обща тематика
  gemella 13 1242 Последна<br />публикация Май 18, 2012, 08:56:50
  от Ich

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright