Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Природосъобразно подържане на личната хигиена  (Прочетена 8059 пъти)
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« -: Март 13, 2012, 12:31:34 »

От близо седмица насам получавам знаци,видения и набиваща се информация относно тази тема.
Събрах доста материал ,който ще споделя с вас и който смятам ,че е толкова важен ,колкото и храненето.

Ще започна с реалните опасности от козметичните продукти лансирани на пазара.
После ще публикувам алтернативите, които съм намерила.
Понеже инфото не е малко, за това ще ви помоля ,да изчакате за коментари ,докато не напиша - свободно за коментари.

Благодаря предварително.

Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #1 -: Март 13, 2012, 13:17:36 »

Започвам с една американска статия , с коментар от европа , личен превод.


Отровна Козметика !!!


 tcl.howstuffworks.com


Благодарение на дупките в закона , козметичните концерни могат на слагат почти всички химикали в крайните си продукти.Бебешки шампоан или слънцезащитен крем ,няма значение, съществуват твърде малко ограничения и изисквания за безопастност.

Фактически 90% от 10500 съставки ж козметичните продукти ,които са известни при Американската Администрация за Храни и Лекарства (FDA) не са проучени за отрови от Комисията за козметични съставки , FDA  или друга инстанция. Това е проучено от Enviromental Working Group (EWG) .

Междувременно всеки мъж,жена и дете ежедневно се мие,трие и облива с десетина продукта за лична хигиена и разкрасяване. Нуждата за проучване на химикалите е наложителна  и тяхното отразяване върху човека и околната среда. Следва списък с базисните съставки ,които не бива да са в нашата баня.

Плацента

Ха...какво!! Да истина е , вещества от плацентите на крави и хора се добавят за да бъде вашето лице и кожа бляскави. Обаче тези вещества съдържат също хормони , които примерно водят до формирането на бюст при едно малко дете.

Живак

Още един стар познат - живакът и неговата фамилия, който дори и при много ниски нива , може да доведе до мозъчни увреждания. EWG намери етил-живак или тимеросал например в спиралата Паула Дорф. Други живачни съставки се нанмират в капки за очи и течности за лещи. Живачните вещества се употребяват в козметиката за консерванти.

Олово

Отравянето с олово е една много актуална тема, поради това че потребителите могат да са контактни с него при употребата на батерии и електроника. Особено за децата е особено опасно , защото подиска мозъчното развитие. Олово се намира в много от тъмните бои за коса за мъже.  В момента съществуват стотици видове червила съдържащи олово.


Ароматизатори


Ароматизаторите нямат ограничения според закона и примерно всеки производител на парфюм може да не издава тайната на съставките си . Нищо че тези съставки съдържат примерно невротоксини и стоят в топ 5 алергени. EWG настоява за живот свободен от ароматизатори.


Хидрохинон

Дази отровна комбинация се продава от козметичните ни приятелчета , като средство за избелване на кожата . Обаче причинява болестта наречена охронозис , кожата става синкаво-сива ,дори самата FDA настоява за спирането на този химикал.Наночастици


Поцелият свят се разпространява тази иновация и се презентира ,като решение на много от проблемите с които се сблъсква съвремения човек. От бъкиболс до миниатурни частици сребро,тези нови материали се употребяват и в козметичната индустрия, примерно в слънцезащитни кремове. Човекът и околната среда се излага на тази иновация без достатъчно тестове и контрол за безопастност.

Флатели

Флателите или пластификаторите са отдавна известни ,като увреждащи мъжкият полов хормон. Увреждат спермата и намаляват оплодителната способност. Използват се в лакове за нокти и като ароматизатор.

Отпадъчни продукти от нефтената индустрия

Тази група химикали , нищо повече от един отпадъчен продукт , се използва примерно в кремове за лице за да се добие чуството на мекота. Чистотата на тези продукти се определя от ефективноста на дестилацията на суров нефт. Там големия бизнес си спестява висока ефективност на скъпоструващото прочистване. Крайният продукт съдържа много замърсители. Така той се използва в бебешки шампоани и продукти за кожата примерно канцерогенния отпадъчен продукт 1,4 диоксидан.

от Жасмин Малек Чуа


Коментар от Холандия.


За да се изясним ,трябва да кажем че тази статия е американска, но дали положението в ЕС е по-добро?

Излиза че не е, въпреки че съществува закон за козметиката 76/768ЕЕС ,контролът е минимален. Правителството в голямата си част се доверява на информацията предоставена от индустриалците. За много от гореспоменатите вещества съществуват ограничения в закона , но европейската индурстрия ги избягва използвайки множеството вратички в закона.

Един пример за това са микро-пластмасите ( не съм сигурна за превода в сайта има цяла статия за тях ) , тези глупави и замърсяващи околната среда вещества се използват в козметиката индустрия. В продукти за кожата се прибавят малки частици пластмаса ,които да премахват мъртвите клетки , една продукция с принос за екокатастрофа.За жалост политиците само се кокорят иненадани вместо да потърсят отговорност от производителите.

Отделно внася ЕС много продукти от САЩ и Китай , контролът на вноса е минимален, а междудругото тръгват привлекателни реклами на продукта с секс подтекст.

Европа е разглася из света ,че има закони за химикалите и че индустрията гарантира безопасността на потребителя , но обещанията на индустриалците са също толкова ценни ,колкото рекламите за кредитиране от банките - с две думи не предлагат гаранция в бъдеще. 
Това е филмчето към темата изгледайте го.

http://vimeo.com/28143756


Ето и една наша статияГрозната истина за козметичните продукти
Това, което всички компании удобно премълчаватОтдавна има подозрения за прекалено високото ниво на химикали и токсини в масовата козметика, особено в червилата.

Според ново проучване, цитирано в здравния сайт emaxhealth спиралите за мигли, бронзантите, червилата, очните линии, моливите за устни и очи и други продукти съдържат кадмий, берилий, а понякога дори аресеник.

Изследователи от Онтарио, Канада са правили тестове на някои от най-популярните козметични продукти и са открили в тях наличие на арсен, кадмий, олово, берилий, никел, селен и талий - последни четири от които са забранени в козметиката в Канада. Открити са всякакви токсини освен живак.

Разбира се, на опаковките на продуктите няма ясно обозначение, че те съдържат подобни съставки, тъй като се считат за примеси към страничните продукти, а не са базисен материал.

Средно всеки козметичен продукт съдържа към четири токсични вещества. Реакцията на организма обаче рядко се изразява с червени петна по кожата. Повечето пъти ефектът се проявява по съвсем различен начин като диария, главоболие, хормонален дисбаланс, ракови образувания, загуба на паметта, неврологични и репродуктивни проблеми, загуба на коса и други.

Кампанията за безопасна козметика (Campaign for safe cosmetics) от години настоява козметичните компании да променят формулите, по които произвеждат продуктите си и да ги изчистят от вредните метали. Бременните жени трябва да са особено внимателни към козметиката, която ползват.

Преди няколко месеца поредната жертва на козметичните продукти беше жена, която изпадна в кома след като претърпя алергична реакция към химикалите в боята за коса, която използвала.

В такъв случай остава да се замислим върху изрази като "красотата иска жертви" и всеки сам за себе си да прецени на какви точно жертви е способен.


http://www.edna.bg/moda-i-kozmetika/syveti-i-tendencii/groznata-istina-za-kozmetichnite-produkti-4584611

Чак днес 14-3-12 намерих една темичка на Дарксън  в друг раздел за отровите в козметиката специално,няма да ги сливам,нека има и в 2та раздела ароматерапията и тук ,туку виж някоя кифличка гугъла я закара там да я постреснем за мазилаците
http://indigota.com/index.php?topic=5421.0


« Последна редакция: Март 14, 2012, 20:59:08 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #2 -: Март 13, 2012, 15:37:01 »

Та да започна отначало ,защо се захванах с тази тема . Започна около седмица с едно видение, за мънички като частички влизащи в корена на косъма на косата ,сравнение - пората им беше като яма ,толкова дребни бяха , исках да го спра , че ми стана гадно , ама пак продължи ,тези нещица се залавяха за нервните пътища и там си оставаха ,вече ми стана много гнус и инстиктивно призовах вода, исках да отмия картинката и тези и да спя, ама не , призовах още вода, после вода със силата на Ниагарския водопад ( така ми идваше) и накрая вода с синкав огън като от оксижен ,и то отми тая гадост ,като картинка. А и всички тези частички дойдоха от шампоан забравих.

Та бутнах го в графа изкрейзвам. Докато ден два след това попадам на един филм за хигиената по света и се загледах и много ми направи впечатление един човек ,който не ползва сапун и шампоан ,нито дезодорант от 10 години а само вода, хората го миришеха ,имаше си чудесна и много коса, не миришеше и обесняваше за естествената биосреда и тнт.
И седнах да разкажа на ЕРУ за човека и от дума на дума се реших да и кажа за крейзи видението. Тя вика ама аз такова нещо съм гледала в един филм анимационен за възрастни - Метрополия, ама викам аз не съм го гледала. И тръгнахме да търсим и друго , където намерих и горния материал , щото аз въобще не знаех за наночастиците в козметиката (нали не съм много женствена женка), оказа си се че са си нещо съвсем реално , за какво се използват обаче ... в момента стои само на конспирационно ниво.
Е незнам точно хич не ги разбирам Еру ми намери относно тази теория ,че не съм единствения психо ,ама като е онлайн ще я помоля да ги публикуваме,че са ми на лични.

Наноботика
от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Наноботиката е технология за създаване на машини или роботи в близост до микроскопичната скала на нанометъра (10−9 метра). По-точно, наноботиката се отнася за все още широко хипотетичната нанотехнологичната инженерна дисциплина за проектиране и построяване на нанороботи - устройства в размер от 0.1 до 10 микрометра.


Въх пак ми стана гадно пък и една подобна картинка като от видението намерих


Тея са си съвсем истински - първите ДНК роботи ,ей ви статията http://newportengineer.com/?p=587
« Последна редакция: Март 13, 2012, 16:05:06 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #3 -: Март 13, 2012, 15:51:18 »

Та хич не знаех за такива неща ,там някакви хипотетични идеи от филми и книги ,ама чак такава гадост фантазията да ми скрои незнам.....

Така сега още тогава ще ви отказвам от козметичните  продукти на голямата индустрия.Айде стига сега следват алтернативите Усмивчица
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #4 -: Март 13, 2012, 16:27:51 »

Аз лично от няколко дни пробвам миенето и къпането без шампoан и душ гел ( само ръцете си мия с сапун). И се наблюдавам, е аз съм си в къщи ,най-много мъжът ми да ме изгони хахахахахахаха.
Та косата само с вода и с много ресане , си изглежда добре ,мирише на ..коса , на нищо (мъжът ми също проверява горкия)
Тялото също мирише на чисто тяло . Проблема е дезодорантааа. Обаче какво забелязах ,нали върша си нормалните неща ,движа се ,потя се не много , аз и по принцип не се потя много и проверявам на мирис редовно (честно казано с готовност и нисък старт към банята хахах) и всичко нормално, докато вчера в един момент  се ядосах много и просто усетих без да се потя как започнах да мириша отвратително и се изтрелях да се мия. Значи ли ,че ния изпотяваме негативизма и ако се пръскаме с противопотящи дезодоранти отровата остава в нас , ами сега така ли ще си миришем  Шокиран Шокиран Шокиран Шокиран като се ядосваме , да отговора е да не се ядосваш. Тааа ще видя докога ще продължа с експеримента ,може би докато си приготвя от тези прекрасни рецепти.

ДОМАШЕН САПУН-палмово олио - 170гр.;
-зехтин (помаче) - 80гр.;
-тиквено олио - 40гр.;
-какаово масло - 40гр.;
-орехово олио - 30гр.;
-слънчогледово олио - 20гр.;
-сусамово олио - 10гр.;
-пчелен восък - 5гр.;
-бадемово олио - 5гр.;
-кайсиево олио- 5гр.;
-1 ч.л. захар, разтворена в малко топла вода (захарта увеличава пенливостта на сапуна, а при глицериновите сапуни се използва за постигане на прозрачност);
-вода - 124гр.;
-натриева основа - 53гр. (това количество натриева основа е така изчислено, че в крайния продукт да има 4% излишък от мазнина, което прави сапунът мек и недразнещ кожата).

Всички мазнини, без бадемовото и кайсиевото олио, се смесват и се стопяват на слаб огън. Прибавя се и разтворената в много малко вода захар. Оставят се да се охладят до около 56 градуса (не е необходим термометър, просто като пипнеш съда да ти е доста топъл). Отделно в някакъв съд, който не е алуминиев (натриевата основа реагира с алуминия) се приготвя разтворът на натриевата основа. Важно е за тази цел да се използва студена вода, т.к. реакцията между водата и натриевата основа протича с отделяне на голямо количество топлина. Другото важно нещо е да се прибавя натриевата основа (тя представлява едни бели люспи) към водата, а не обратното. В противен случай има голяма опасност от бурна реакция и изпръскване, което може да ви изгори. Ако това все пак се случи, веднага забърсвате изпръсканото място със сух парцал, после миете с вода и накрая го поливате с оцет. Оставяте разтворът на натриевата основа да се охлади до около 45-50 градуса. След това бавно смесвате разтопените мазнини и разтворът на натриевата основа (натриевата основа се прибавя към мазнините), като непрекъснато бъркате. Не се използват алуминиеви съдове (аз използвам една бехерова чаша от 1 литър). Бъркате енергично около 5 минути и след това е добре да преминете към разбъркване с пасатор (в противен случай има да бъркате поне час). Бъркате с пасатора като го включвате и изключвате докато сместта започне да оставя тънка следа (сместта има консистенцията на рядък пудинг). Палмовото масло много бързо се сапунифицира, затова достигането до състояние на следа ще ви отнеме около 5 мин с пасатор, а може и по-малко.
Сега идва момента, когато трябва да се прибавят маслата, които ще направят сапуна мек и нежен за кожата - прибавяте бадемовото и кайсиевото масло. Сега се прибавят разни оцветители, етерични масла, овесени трици, мед (не повече от 1 ч.л.) и каквото ви дойде наум. Аз си прибавям различни билки, които предварително са били накиснати в разтопената мазнина, после съм ги отцедила и ги прибавям накрая. Прибавям и различни натурални оцветители - червен пипер, какао, куркума, смляни корени от брош и др. Важно е да се накисват предварително в малко количество мазнина, иначе остават на малки бучки. В този случай могат да се накиснат в бадемовото и кайсиевото олио и заедно да се прибавят. Прибавяйте не повече от 1 ч.л. от тях. Т. к. някои от етеричните масла се сапунифицират, то след месец-два сапунът не мирише вече много, ще ви кажа кои масла съм установила, че си запазват аромата - мента, лавандула, босилек. Пробвала съм още анасоново, лимоново, камфор, борово, портокалово масло (сега не се сещам за други), но техният аромат почти не се усещаше след месец-два.
След като прибавите всичко необходимо към сместта, може вече да я излеете в калъпа. Аз използвам една пластмасова кутия, която предварително облепям от вътрешната страна с оризова хартия, защото после по-лесно се вади сапуна (става и без оризова хартия, но трябва малко опит). Покривате сапуна с дебел картон или нещо друго, завивате го в хавлиена кърпа и го оставяте да престои така поне 24 часа. Ако полюбопитствате и открехнете да видите какво става със сапуна, ще видите как средата на сапуна е по-тъмна и по-прозрачна. Не бива да се притеснявате - това означава, че сапунът преминава през фаза на гел, т.е. процесът върви както трябва. Когато се втвърди достатъчно го вадите от калъпа и си го режете с нож. Оставяте сапуните да престоят поне 4 седмици, за да падне рН-то им. После може спокойно да си ги използвате. Това е, цялата тази философия не отнема повече от 2 часа, заедно с миенето. Най-лесно се мият съдовете от пресния сапун като първо добре се избършат със салфетки. Забравих да пиша в началото, че се бърка с дървена лъжица.
Успех на тези, които решат да си правят собствени сапуни.
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1985.0

Натурален дезодорант също може да се направи вкъщи

- Прибавете 4 капки лавандулово масло към една чаена лъжица вода.

- Ако имате хризантеми някъде наблизо, направете онова, което са правили гранд дамите в миналото. Откъснете и начупете свежи листа и после натъркайте с тях подмишниците. Трябва да се отбележи, че тези две предложения са само с цел дезодориране и не могат да се използват против изпотяване.

Да си направим вкъщи дезодоранти за крака и тяло1) Сложете няколко кафeни чашки доматен сок във ваната и се киснете поне 15 минути. Това е една стара рецепта за премахване на миризма от животни и хора, които са били напръскани от скункс. Ако това работи за тази миризма, останалите ще са лесна работа.

2) Прибавете една запарка на магданоз във ваната като дезодорант.

3) Лешникът е също много ефективен дезодорант. Поставете малко запарка от лешници на памучно топче или марля и намажете подмишниците.

4) Сложете 4-ри лъжици сода във ваната. След изкъпване и подсушаване сложете малко сода и на подмишниците.

5) Сложете оцет на подмишниците против миризма

6) Използвайте боров сапун, когато се къпете.

7) Носете памучни дрехи, които "дишат", вместо синтетични, които предизвикват изпотяване и задържат миризмата.

Готин Хората с проблемна миризма трябва да избягват да ядат следните силно миришещи след употреба храни: чесън, кромид лук, къри, люти чушки, черен дроб, риба.

9) Яжте свеж магданоз ежедневно.

Крем-дезодорант

1 с.л. кокосово масло
1 с.л. восък
1 с.л. глицерин
1 ч.л. розова вода

Разтопете какаовото масло и восъка на бавен огън. Махнете от котлона и прибавете глицерина и розовата вода. Може да прибавите няколко капки от следните ароматни масла: кориандър, лавандула, розмарин, градински чай, лимон и др. Разбърквайте преди употреба, ако кремът се разделя.

Горчив чай

Следните билки, сварени и изпити като чай имат ефект, при който след два часа се намалява изпотяването и ефектът продължава през следващите няколко дни.

4 чаши варена вода
1 ч.л. сух хмел
1 ч.л. пареща коприва
1 ч.л. прясно нарязани листа от рози
1 ч.л. свежи или сухи листа от къпини
1 ч.л. свежи листа от орех
3 ч.л. сухи листа от градински чай

Смесете всички съставки, накиснете ги и ги покрийте за няколко часа. Прецедете и подсладете с мед, ако желаете.

Борова баня за крака: За премахване на миризма от краката, може да ги миете в запарка от шума от леска и ароматно масла от бор.


http://www.kaminata.net/retsepti-za-domashna-kozmetika-t34961.html  Втози сайт има много рецепти за природна козметика

ОТВОРЕНО ЗА КОМЕНТАРИ И ВАШИТЕ РЕЦЕПТИ
« Последна редакция: Март 13, 2012, 18:20:56 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #5 -: Март 13, 2012, 16:35:05 »

Утрото на Анастасия

Анастасия ляга да спи с настъпването на тъмнината в едно от укритията направени от обитателите на гората, най често в бърлога. Когато е топло, може да спи направо на тревата. Първото, което прави като се събуди, е да се радва бурно на изгряващото слънце, на новите пъпчици, появили се на клонките, на новите кълнове, излезли от земята. Тя ги докосва, гали ги, понякога нещо поправя. После притичва към малките дръвчета, плесва по стволчетата им. От разлюляната корона върху нея се изсипва нещо като прашец или роса. След това тя ляга на тревата и пет минути се протяга и извива. Цялото й тяло се покрива сякаш с влажен крем. Засилва се, скача в малкото езеро, пляска и се гмурка…


Вечерни процедури

Вечер, преди сън, е нужно задължително да се измият краката, като се използва вода с добавени няколко капки от лобода или коприва. Може и едното, и другото заедно, като не се използва сапун или шампоан. Водата, в която сте измили краката си, излейте върху лехите. След което, ако е необходимо, може да се измиете и със сапун. Тази вечерна процедура е важна по две причини. Чрез потенето на краката излизат токсини, изкарващи от организма вътрешните му болести, и е необходимо да се измият, за да се прочистят порите. Сокът от лобода и коприва ще спомогне за това. Изливайки водата в лехите, вие давате допълнителна информация на микроорганизмите и растенията за днешното си състояние. Това също е много важно. Само получавайки тази информация, видимият и невидим свят, който ви заобикаля, може да изработва, отбирайки от Космоса и Земята, всичко необходимо за нормалното функциониране на вашия организъм.


Из "Анастасия" Вл.Мегре
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #6 -: Март 13, 2012, 17:42:08 »

Много хубав сайт за изработка и за готови домашни сапуни.

http://e-experience.eu/NatCosmetics/Soaps-rebatch.htmИма рецепти най-различни , заплащат се със смс 2,40 за 5дни достъп според мен достатъчни да си изберете рецепти , обаче освен полезно си е чудно хоби и който го е страх от разни натриеви основи и други химически опити ,може да си купи основа за сапуни - глицерин +какаово масло и да си слага в нея билки ,масла , мед ,краставички хахахаха ,голям кеф ,аз трябва обаче тук да си намеря да си купя.


а тези да ги хапнеш

Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #7 -: Март 13, 2012, 20:24:47 »

Хората с най-бели и здрави зъби на света, от племето Масаи , не ползват паста за зъби , а дъвчат меки клонки Усмивчица

Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Me.Racle
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


Silence in action

« Отговор #8 -: Март 13, 2012, 22:51:44 »

Здрасти Усмивчица
И аз отскоро започнах да си правя такива експерименти.
Да започнем с пастата за зъби; има супер вредни неща и микрочастици, които "пилят, изтъркват" зъбите но за сметка на това и имате лош дъх на сутринта. Пробвах 4-5 дена да се мия само със вода и четката и сутрин нямах лош дъх и зъбите ми станаха по-бели  Ухилен
Активен

A better YOU means better YOUniverse !
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #9 -: Март 14, 2012, 20:29:19 »

Хималайска кристална сол              

ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТРАПЕЗНАТА СОЛ

Поради неествествената и инертна структура на трапезната сол, организмът се стреми да я изхвърли. В резултат на това се получава киселинен оток или с други думи – натрупване на излишни течности в тъканите. Организмът използва 23 пъти клетъчната си течност, за да изхвърли само 1 г натриев хлорид. Когато той не може да се справи с излишното количество натриев хлорид, се опитва да капсулова тези неестествени и киселинни елементи далеч от жизненоважните органи под формата на пикочна киселина и целулит. Пикочната киселина се свързва с още натриев хлорид, след което кристализира. Впоследствие тези кристали се натрупват около костите и ставите. Обикновено това е основната причина за появата на ревматизъм, артрит, подагра и камъни в жлъчката или бъбреците. Тези натрупвания след време започват да тровят организма, тъй като не могат да бъдат изхвърлени.

Презаредете Вашето тяло с пълния спектър от незаменими минерали в йонна форма.

СОЛЕВ РАЗТВОР
(SOLE – SO - LAY): ОСНОВА НА ЖИВОТА

Сместа от вода и кристална сол, наричана “sole” (sol-lay) има същия състав, като древния океан където е възникнал животът. Този разтвор на сол и вода, известен като солен разтвор, съдържа основните елементи и енергията, необходими за създаването на живота. Течноста в женската утроба, в която се развива зародиша, е еднопроцентов солен разтвор (1 част сол към 100 части вода). Древните келти вървяли, че душата идва от океана и са създадени в соления разтвор, откъдето са направили директната връзка между солен разтвор и душа (на английски- sole и soul ).

Хималайската кристална сол се е образувала преди 250 милиона години чрез огромни геоложки сили, разразили се в Хималаите. Тя съдържа 84 микроелемента в същата пропорция като в клетъчната течност и кръвната плазма при човека. Тези елементи са в йонна форма, което означава че са готови за усвояване от клетките на тялото. Ежедневното пиене на малки количества “sole” балансира телесните функции (включително кръвното налягане и киселинността) и подпомага елиминирането на отпадните продукти, в това число на тежките метали (живак, олово, арсен и калциране), като ги разгражда на молекулярно ниво.

ЛЕЧЕНИЕ ЧРЕЗ ОСЪЗНАВАНЕ

Много от болните се обръщат към алопатичните лекарства, търсейки начин за подобряване на своето състояние. На практика, нито едно от всичките 58 000 алопатични лекарства не може да лекува определено заболяване. С прости думи, болестта означава липса на енергия. Осъзнавайки причините за болестите, човек може да замени липсата на енергия. С обновена енергия, организмът може да продължи естественото си функциониране, лечението и възстановяването. Отваряйки съзнанието си, всеки може да получи електромагнитни вибрации и енергия, които набавят липсващата информация, необходима на организма за активиране на хомеостазата, т.е. лечение.

СИЛАТА НА ВОДАТА

Водата притежава определена честота, енергия и следователно информация, която може да ни бъде предадена. Когато две хармонични честоти притежават резонансен ефект, тогава те създават ред в структурата на молекулите, което от своя страна води до лечебен ефект. Кварцовите кристали резонират с Вселената, при което се създава резонансен ефект във водата. Ако водата има дисонанс (когато две честоти не са в хармония), тя създава хаос и може да действа разрушително. Човешкият организъм е чувствителен към хармоничния резонанс. Заредената с енергия резонансна вода може да има силен лечебен ефект и да подпомогне тялото да се излекува.

Клетките остаряват много по-бързо и загиват когато се дехидрират, поради което е жизнено важно да се приема достатъчно количество вода. Изберете вода, която има по-малко минерали или добавки, защото само тя може да се усвоява и да изчисва организма от токсините. Кафето, чаят , алкохолните и газирани напитки не могат да поглъщат токсините, поради което са безполезни. Животът зависи от резонансната вода като носител на енергия и информация. Затова пийте поне по 2 литра дневно.

ОСНОВНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ НА ЖИВОТА

Основните съставни части на човешкото тяло са водата и солта. С изключените на инертните газове, всички природни елементи от периодичната таблица могат да се открият в хималайската кристална сол. Следоватено, натуралната кристална сол съдържа всички минерали и микроелементи, които се намират в човешкото тяло. Въпреки, че солта не съдържа витамини и протеини, в комбинация с водата, кристалната сол и светлината създават сложни и геометрично структурирани верижни връзки, които са химически идентични с тези на витамините и протеините. Точно това прави соления разтвор толкова мощен животворец.

Хората, страдащи от високо кръвно налягане неизбежно се опитват да избягват обикновената трапезна сол, но кристалната сол доказано понижава кръвното налягане до 15 минути. Соленият разтвор не е лекарство за високо кръвно налягане, а по-скоро има способността да го регулира. Проучвания, проведени в САЩ, сочат, че хората със слаба концентрация на кристална сол в организма си са 4 пъти по-склонни към сърдечни заболявания.

СТРУКТУРАТА НА СОЛТА

Солта има кубична кристална структура, изградена от светлинни кванти или фотони, коита са чиста светлинна енергия. Когато слънцето изсушило първоначално създадените океани преди 250 милиона години, светлинната енергия се заключила в кристалната мрежа и се консервирала. С разтварянето на кристалната сол във вода, кубичната структура се разпада и съхранената в солта енергия се освобождава. Йонизирането на минералите ги прави подходящи за усвояване. Кристалната сол съдържа също и всички енергийни честоти, необходими на организма от биофизична гледна точка, които могат да балансират даден енергиен дефицит.

СОЛТА – ЛЕЧИТЕЛ

Алхимиците смятат солта за петия елемент, тъй като качествата и единствено приличат на земните. С индустриализацията прекъснахме връзката си с природата и изгубихме контакта с вибрационните ефекти на океана. Завръщането към холистичните методи е едно приветствано връщане към естественото състояние и необходимите за възстановяването честоти. Натуралната кристална сол има много лечебни ефекти и може да бъде използвана за поддържане на кожата, за инхалации, за възстановяване баланса на негативните и позитивнти йони, за неутрализиране на електронния смог и множество други индикатори.

ПОЛЗИТЕ ОТ ПРИЕМАНЕТО НА СОЛЕН РАЗТВОР

Соленият разтвор осигурява на организма природна енергия, съхранена в кристалите, която организмът може да задържи до 24 часа.

Соленият разтвор може да неутрализира дисбалансираното рН, което е причина за различни симптоми като умора, отпадналост и проблеми с кръвообращението.

Соленият разтвор може да подпомогне разтварянето и отстраняването на замърсители и натрупани токсини, които водят до различни ревматоидни болки и калцирането на органи и мускули.

Соленият разтвор може да подпомогне неутрализирането на пристрастявания.

Соленият разтвор подпомага пречистването на организма, което води до по-здрава и красива кожа.

ПРИГОТВЯНЕ НА СОЛЕН РАЗТВОР:

Поставете няколко големи кристала от хималайската сол в стъклен съд с капак докато се напълни до ¼ или 1/3. Добавете изворна или пречистена/филтрирана (но не преварена) вода, докато съда се напълни 90%. След около 24 часа вижте дали солта се е разтворила, напълно. Ако – да, то добавете още няколко кристала. Когато водата повече не може да разтваря солта, кристалите ще останат неразтворени на дъното. На този етап разтворът става наситен на 26% и е готов за консумация. За да поддържате наситен разтвора в каната, добавяйте вода и сол.

УПОТРЕБА НА ХИМАЛАЙСКА КРИСТАЛНА СОЛ:
Употребява се за подмладяващи вани, лечение на кожни проблеми, терапии чрез пиене и за готвене;

Жизнена напитка “СОЛЕН РАЗТВОР”

Една чаена лъжичка 26 % -ен разтвор в 250 мл изворна вода сутрин преди закуска. За да бъде по-ефикасен соления разтвор е добре да се приема ежедневно. Тъй като организмът се лекува ритмично,то и ползите са по големи. От биохимична гледна точка, стомахът и червата се стимулират за минути, което от своя страна стимулира храносмилането и обмяната на веществата. Избягвайте преработената сол.

Промиване на синусите

Използвайте 1% солен разтвор като разтворите 1 чаена лъжичка от 26% разтвор в чаша (около 250 мл) хладка вода. Тази концентрация се равнява на физиологичния разтвор и пречиства, без да дразни като морската вода и химическите течности. Ще ви е необходимо и Нети (уред за промиване на носа).

Наведете главата си над мивката и вкарайте в едната си ноздра чучура на Нети (уреда за промиване на носа). Дръжте устата си затворена. Наклонете главата си леко напред и настрани. Разтворът ще потече през ноздрата нагоре към синусите и ще излезе през другата ноздра. Повторете тази процедура и от другата ноздра.

Този 1%-ен разтвор е отличен и за гаргара при поява на инфекции на мукозните мембрани на носа, устата и гърлото. Също така е полезен и за промивки на устата за борба с язви в устата, възпаления на венците и за избелване на зъбите

Инхалация със солен разтвор:

Напълнете широк съд (тенджера или дълбок тиган ) с 2л вода и дишайте докато тя се изпарява.

Добавете 20 г хималайска кристална сол и бъркайте докато се разтвори. Покрийте главата си с голяма кърпа, докато я държите над съда на разстояние достатъчно, за да не се изгорите.

Дишайте дълбоко около 10 до 15 минути.
За около 30 минути респираторната система обгражда замърсителите със слуз, след което ги изхвърля чрез кашляне. Повтаряйте процедурата няколко пъти дневно, колкото е необходимо.

Измиване на очи

Грижливо почистете грима си.

Сипете 1% солен разтвор (1 чаена лъжична от 26% разтвор в 250 мл вода) в съд за миене на очите, наведете се напред, като държите съда близо до долния клепач, за да не се излее течността.
Внимателно повдигнете главата си нагоре и назад, докато измивате с разтвора окото си, като многократно го отваряте, за да може соления разтвор да насити окото. При отваряне въртете очите си в продължение на няколко минути.

Процедури за баня и разкрасяване

За разлика от обикновените вани, където влагата се отнема от кожата, ваната със солен разтвор дава възможност на солта да се натрупа в горния слой на кожата, като по този начин я запазва хидратирана. Алкалният характер на ваната със солен разтвор оставя чувството за мекота и копринена гладкост. Тридесет минутна вана със солен разтвор има същия пречистващ ефект както тридневно гладуване!

Сипете 400 г хималайска кристална сол във ваната и добавете толкова вода, колкото да я покриете. Солта ще се разтвори през следващия половин час.

Напънете ваната с вода с телесна температура (около 37° С). Това е важно, тъй като тялото няма да губи енергия за поддържане на необходимата температура. Ваната ще поддържа тази температура през цялото време, поради резонанса на солта.

Накиснете се за около половин час и след това само попийте тялото си без да го бършете. Отпуснете се и релаксирайте около половин час. Не слагайте никакви сапуни или добавки във ваната със соления разтвор.
Ако почувствате напрежение по време на взимането на вана, тъй като това е предизвикателство за кръвообращението, можете да потопите само краката си в соления разтвор.

Можете да направите почистваща маска като смесите фината сол със зехтин (маслинено олио) или друго натурално олио. Нежно масажирайте сместа върху кожата. Отлично средство за детоксикация. Търкането има почистващ ефект и прави кожата чиста, стегната и хидратирана.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #10 -: Март 14, 2012, 20:46:51 »

В БГ мамата , мамите са дали доста рецепти ,избирам тука някои интересни

ПАСТА ЗА ЗЪБИ

Количество,което обикновено използвам на една "порция":
-1 кутия хума
-1 чаена лъжичка сол(най-добре природна нейодирана каменна или морска)
-1/2 ч.лъжичка сода бикарбонат
-по желание няколко капки зехтин или каквото и да е олио(ако прекалите с количеството,по късно олиото се отделя от пастата на слой)
-чисто ментово масло няколко капки(при липса на такова може да се използва вместо вода изстинал концентриран ментов чай).Ментата е моят избор като добро растение за дезинфекция,освежаване и ароматизиране,при използване на хомеопатия или при други ароматични предпочитания спокойно можете да замените ментата с каквото и да е...
-вода(или чай),колкото поеме хумата.
Прибавете водата последна от всичко,на порции с разбъркване.Внимание!Хумата поема много вода и намалява обема си значително,така че най добре да се приготвя в по-голям съд и след добро разбъркване се слага в кутията(с капак)в която ще я съхранявате(ние използваме пластмасова кутия от халва).Консистенцията на пастата е като това на крем(изглежда много вкусна...).Нанася се на четката за зъби без вода,като "Веледа".

Между другото може да се прибави прополис(стяга венците),карамфил на прах(дезинфекцира и трепи бактерии).

Йогийската паста е сол и зехтин.От солта обаче малко изтръпват венците и не е много приятно.Аз лично си ги търкам само със сол,но отвреме на време-примерно веднъж в месеца.
« Последна редакция: Март 14, 2012, 20:59:41 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #11 -: Март 14, 2012, 20:52:43 »

Слънцезащитните кремове не предпазват от рак

Научните данни съвсем ясно показват,че слънцезащитните продукти(СП) всъщност допринасят за развитието на рак,тъй като блокират абсорбирането на UV лъчи в тялото.А благодарение на тези лъчи в кожата се образува витамин Д.Както обаче е известно, вит.Д. предпазва от различни видове рак:на на гърдата,на дебелоточерво,на шийката на матката,белодробен,мозъчни тумори,мултиплени миеломи и много други.
Същевременно повечето СП съдържат токсични химикали,които са канцерогенни и безвредността им никога не е тествана от FDA(Службата за храни и лекарства на САЩ).Те се абсорбират директно в кожата и навлизат в кръвообращението.
Ползата от тези продукти е мит.Поддръжниците казват,че предпазват от слънчево изгаряне,но истинската причина за слънчевото изгаряне не е само излагане на лъчите,а липсата на антиоксиданти.Започнете да ядете повече плодове(ягоди,малини,боровинки и др.) и микроводорасли(спирулина,астаксантин,синьо-зелени и др.) и ще си изградите вътрешна защита,която ще предпазва кожата ви отвътре.Слънчевото изгаряне се дължи на дефицити в храненето,които правят кожата уязвима за ДНК-мутации,причинени от радиацията.Впрочем същите храни предпазват и очния нерв и очите.Затова консумацията на плодове тип ягода и на моркови от години се свързва с добро зрение.

Щом СП са толкова вредни,защо лекарите ги препоръчват?Истината е,че някои лекари лесно стават жертва на търговски интереси.
Витамин Д предпазва не само ат рак,но и от диабет,остеопороза,депресия,сърдечни болести и затлъстяване.СП дикектно водят към дефицит на вит.Д.Рекламирането им е още един пример как фирмите създават “необходимост” от даден продукт,за да го продават с големи печалби.чрез провеждането на кампании,всяващи страх и дезинформация,те фактически хипнотизират цялото население да вярва на нещо абсурдно:че слънчевата светлина е вредна за хората.

Следващият път,когато някоя реклама ви подканя да купите слънцезащитни химикали,помислете по следните въпроси:
  1.Наистина ли слънцето е опасно?Ако е така,как човечеството е просъществувало 350 000г. на планетата Земя?
  2.Тествани ли са химикалите,използвани в СП и одобрени ли са от FDA?(Отговорът е – не).
  3.Кой има финансова изгода от пордажбата на тези продукти?
   4.Какво въздействие оказват върху природата,когато химикалите попаднат в моретата,езерата , или се отмиват под душа?
  5.Производителите казват,че слънцезащитните кремове не проникват в кожата.Ако е вярно,как действат никотиновине пластири и вси4ки други трансдермални лекарства?(Отгорорът е:всички тези химикали се абсорбират през кожата).
  6.Ако слънцето е толкова вредно защо тогава витаминът,произвеждат чрез слънчевата светлина е,е толкова важен за хората?Защо хората са развили механизъм да произвеждат витамин по този на4ин,ако не трябва да стоим на слънце?
  7.Ако слънцето е толкова вредно,защо тогава всяко живо същество на Земята зависи от него?
  Ако решите да ползвате слънцезащитни кремове,избирайте само природни продукти,без нефтени химикали.Яжте малини,къпини,боровинки,моркови,спирулина и ще подпобогнете естествените защитни сили на кожата(необходими са около 30 дни,за да има ефект).

“Хелти нюз” ,в-к”Лечител”, брой 5-11 юли 2007
« Последна редакция: Март 14, 2012, 21:01:51 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
skamandar
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 10

« Отговор #12 -: Април 16, 2012, 02:07:17 »

Стрхотна тема наистина!

Искам да разкажа моя опит с правилното къпане.

Посетих една арабска държава и там ме уведомиха, че "белите" сме мноооого мръсни..
След като обидата ми поотмина, зададох логичния въпрос - Как точно да поддържам хигиена?
Заведоха ме на Мароканска баня - парна баня в която лежиш, идва някаква мацка, намазва те с нещо много активно, с което стоиш около 5 минути. Идва и те изтърква с кесе, при което от кожата ти се отделят огромни количества сива гадост (нямаше как де не се съглася, че съм много мръсна).
Попитах от какво правят нещото с което ме намазаха - отговора беше нещо от сорта на домашен сапун от масло от маслини и други неща...

Та след тази мароканска баня кожата ми беше копринена за около месец. Чувствах се прекрасно. Не ми се налагаше да ползвам крем - кожата ми беше просто равномерно гладка, чиста и свежа без усилия.

След това малко по малко започнах да се чувствам зле, защото не бях способна да възстановя абсолютното чувство на чистота, което изпитах тогава. Независимо от това колко часове прекарвах под душа, колко се търках ... изобщо нищо не ми се получаваше.

След дълги експерименти върху себе си, стигнах до следната рецепта. Прилагам я в домашни условия. Мажа си цялото тяло, като влезна да се къпя и седя 5 мин:
равни части
-пяна за бръснене Каро
-Сода
-английска сол
-кестенови трици
заливам ги със кислородна вода, цялото нещо започва да бълбука, размесвам го  добре и се намазвам.

Действа много добре. Мисля, че ще е още по добре ако заместя Карото с домашно направен сапун от зехтин. За сега опитите ми се провалят, но.... скоро ще успея и с това - опит грешка явно както винаги...
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #13 -: Април 16, 2012, 02:21:43 »

Аз сега направих един сапун с повечко зехтин , само дето много трудно съхне , ама си взех суров зехтин, там нерафиниран ли се води , специално за тези цели и основата на сапуна е глицеринова 100% растителна от маслини, слънчоглед и други маслодайни. Ако кажеш какво искаш да има в сапуна да ти направя.
Другото моята баба ми сваля с кожата от малка с търкало от стара хавлия направено и човек наистина вижда колко е мръсен , пък и чудесно подобрява кръвообъщението , обаче това се прави преди да си се намазал с нещо ,само като си се накиснал и после се мажеш с маски и сапуни., защото се пързаля и не се изтърква хубаво. Ама сигурно има различни начини.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
skamandar
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 10

« Отговор #14 -: Април 18, 2012, 00:33:54 »

Аз сега направих един сапун с повечко зехтин , само дето много трудно съхне , ама си взех суров зехтин, там нерафиниран ли се води , специално за тези цели и основата на сапуна е глицеринова 100% растителна от маслини, слънчоглед и други маслодайни. Ако кажеш какво искаш да има в сапуна да ти направя.

Мерси за предложеното рамо
Предполагам че е нерафиниран. Самия сапун беше зеленикав, с аромат сходен на българския домашен сапун, та си мисля, че директно от изцедени маслини са го правили. Можеш ли да дадеш идея за рецепта, на базата на непълната информация с която разполагам?
Че и друг път хората са ми правили благинки, както и с мароканската баня, ама после като ми харесат и като не мога да си ги направя сама за себе си... ми се налага да откривам топлата вода отново.
Но мисля и че другата рецепта за сапун, която си дала ще свърши добра работа. Карото ме притеснява, че има добавен аромат, с неизвестен химически състав, с неизвестен ефект..
« Последна редакция: Април 18, 2012, 00:42:59 от skamandar » Активен
Страници:  [1] 2   Нагоре
Отиди на:  


Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright