Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кратки общи характеристики и основни съвети към родителите  (Прочетена 1792 пъти)
Симон Живков
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« -: Февруари 22, 2012, 07:55:25 »

Предлагам и моите знания по въпроса за Индиговите деца. Надявам се да са полезни.

   Индиговите, кристални и пр. деца получават названията си поради цвета на аурата, в който някои ясновидци я виждат при част от децата, но това не е съществено, нито определящо. Тези деца са с нестандартно поведение, чувствителност, креативност, интелект, емоционалност, способност да си спомнят предишни животи и откъси от астралния живот, телепатични възможности, на моменти са с усет и разум на възрастен, имат стремеж за промяна на света към ново, по-добро, чисто, честно, достойно, красиво.
   Първите им единични появи започват още към края на 19в, зачестяват в края на 20в и най-общо може да се разделят на 3 типа, 3 вълни. Преходът между трите е плавен, както и между тях и обикновените деца – не може да се постави рязка граница. Първата вълна е с леко засилено рационално мислене, те са по-прями, решителни, войнствени в преследване на целите и задачите си. Тъй като масово се стига до неразбиране, грешна оценка и съпротива от възрастните, при следващата 2-ра вълна (кристални), е намалена рационалната за сметка на емоционалната част от психиката, те са предимно тихи и самовглъбени, често са тъжни. Това обаче ги прави и по-пасивни и по-слаби в преследване на целите и задачите за подобряване на света. Последната 3-та вълна е оптимизирана, до някъде комбинация от първите две, и е най-съвършена и ефективна. Тъй като основните им качества са подобни за 3-те типа, ще ги наричаме общо индигови.
   1-вата им особеност е че техните азове са много стари, обикновено с хиляди прераждания, затова имат ярка индивидуалност. Често живеят в известна степен не един, а няколко различни живота, което изисква огромна психична сила – това обикновен човек много трудно може да си представи, камо ли да оцени. Те са основна част от осъществяването на извънредните подобрения в параметрите на човека за тази епоха, постигнати от Исус-Христос, в качеството му на грижовен локален бог. Става въпрос за частично разрешаване на информацията от предишни прераждания и възможност за експресно освобождаване от зряла карма (лек.2.3, лек.11.3). При индиго-децата е обичайно да си спомнят епизоди, места и предмети от предишни свои животи. Това е 2-рата им особеност, която стимулира по-бърз общ напредък, улеснява освобождаването от карма и вредни окултни програмирания, особено чрез автохипноза, която те лесно и ефективно постигат. Но поражда и много необичайни психични проблеми и отначало силно затруднява сегашния им живот.
    3-та особеност са частичните спомени от астралния живот между плътните прераждания, която най-силно затруднява адаптацията. Разликата между висшия астрален свят, откъдето идват и доста низшия плътен свят на Земята е огромна, смазваща, покрусяваща, често депресираща.
    Много от тях през последния си живот са били в по-висши светове, на фини или от междинно ниво планети, което е 4-тата им особеност, макар и не за всички. За този си живот те също пазят частични спомени, които могат да прилагат в творчеката си фантазия за нови открития, за създаване на съществено по-добри машини и устройства, за непозната красота и вътрешна сила на художествените им произведения, за различна организация на обществото. Обаче и това е допълнително затруднение в адаптирането, защото сравненията с нашия стар тежък свят са доста тъжни.
    Други особености са високият им интелект, добре развито както рационално, така и емоционално мислене. Често се усещат като възрастни, макар че са на 10 или 13г, а друг път като малки деца, макар че отдавна вече не са, но още не са доизживяли детството си, поради сложните, трудни и противоречиви психични натоварвания.
   Може да проявяват еуфорични емоции и хиперактивност, но само в отделни периоди. Понякога неправилно обявяват за индигови някои палави и подвижни деца, склонни към пакости и авантюри, както и деца с говорни и др. дефекти. Не е възможно да станат лоши деца, не са способни на престъпления и жестокости. Много родители и лекари, съзнателно или не, се опитват да ги пречупят, да ги направят покорни, вместо да им помогнат да изразят истинската си същност.
   Повече по въпроса може да прочетете в статията Индигови деца.

Поздрави на всички и успех
Симон Живков
Активен
Me.Racle
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 117


Silence in action

« Отговор #1 -: Февруари 22, 2012, 12:07:16 »

Цитат
автохипноза, която те лесно и ефективно постигат. Но поражда и много необичайни психични проблеми и отначало силно затруднява сегашния им живот....

за сметка на емоционалната част от психиката, те са предимно тихи и самовглъбени, често са тъжни....

Често се усещат като възрастни, макар че са на 10 или 13г, а друг път като малки деца, макар че отдавна вече не са, но още не са доизживяли детството си, поради сложните, трудни и противоречиви психични натоварвания...

   Може да проявяват еуфорични емоции и хиперактивност, но само в отделни периоди....

...Активен

A better YOU means better YOUniverse !
Щуродино
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 256

« Отговор #2 -: Февруари 22, 2012, 17:06:32 »

Не е лесно да "усещаш" вибрациите на околните Усмивчица и "понякога да бягаш" от тях.Научих се "как да подкрепям,помагам и оставям пространство" на другите.Обичаме свободатаи я даваме на другите.
Сърдечен поздрав
Активен

Омръзна ми да се обяснявам-47 годишна
unknow
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 30


freed from desire - mind and senses purified!

« Отговор #3 -: Юли 18, 2012, 18:37:55 »


....Но поражда и много необичайни психични проблеми и отначало силно затруднява сегашния им живот.
    3-та особеност са частичните спомени от астралния живот между плътните прераждания, която най-силно затруднява адаптацията. Разликата между висшия астрален свят, откъдето идват и доста низшия плътен свят на Земята е огромна, смазваща, покрусяваща, често депресираща....
...Обаче и това е допълнително затруднение в адаптирането, защото сравненията с нашия стар тежък свят са доста тъжни...
 

Заради "психичните проблеми" (които се породиха от това,че всичко,което не трябва да се случва на индиго децата се случва с мен) изгубих себе си толкова много,че в момента дори не мога си помогна сама..Ставам все по-чувствителна,а хората стават сякаш,все по-ужасни и груби и просто не мога да ги разбера.. Сълзи
Активен

This world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams.
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #4 -: Юли 18, 2012, 18:47:35 »

Надвам се да са те направили по- силна , толкова силна ,че сега да промениш тях .
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
unknow
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 30


freed from desire - mind and senses purified!

« Отговор #5 -: Юли 19, 2012, 08:28:07 »

Ами явно още не съм станала толкова силна,защото говоря знам,че съм права,но никой не ме слуша..Буквално се чувствам безсилна,просто стоя от странни и знам,че няма да ме чуят каквото и да им кажа Тъжен
Активен

This world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams.
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #6 -: Юли 20, 2012, 16:44:21 »

Първо ще се успокоиш ,не си самичко виждаш, ще набереш още вътрешна сила и ще говориш . Ще видиш , че лека полека закачат и в един момент от дистанцията на времето промените се забелязват.
Понякога даже е страшно да видим ,че ние наистина влияем на околните си, за туй грижата ни е да сме в най-добра кондиция ,колкото е възможно.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
unknow
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 30


freed from desire - mind and senses purified!

« Отговор #7 -: Юли 20, 2012, 23:51:08 »

Да вече разбрах,за което много се радвам . Да аз се опитвам винаги съм усмихната и когато съм около хората се опитвам наистина да съм положителна,не винаги се получава,но когато мога.Ще почакам,колкото и да не обичам знам,че ще се оправя просто искам всичко да става на момента Ухилен,но няма как.
Активен

This world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams.
Verji
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 26


https://www.facebook.com/
« Отговор #8 -: Август 02, 2012, 18:59:58 »

Съгласна съм с Evigilatus ! Доста хора напоследък си внушават че са индиго или кристали - няма лошо ! Не конкретизирам unknow,защото не я/го познавам,казвам принципно! Но защо повечето хора искат да спадат към някоя от 2-те посочени групи?!?
Всички сме равни и всички трябва да бъдем положително настроени и да помагаме с каквото можем на хората и природата около нас! Не трябва да си "индиго" или "кристално дете" за да си значим в тоя живот,разберете го вече! Всички ние допринасяме с нещо за живота на Земята и във всеки от нас има любов която да даряваме !
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright