Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Сок от пшеница(трева)  (Прочетена 13756 пъти)
Sunshine(sun)
Разумна Любов
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « -: Февруари 11, 2012, 20:42:47 »

  Здравейте, искам да питам какво е мнението за сок от трева(пшеница).?
  Как си я приготвяте и колко често.
  Това е клип за сок от пшеница.
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=bCpu6t19d40" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=bCpu6t19d40</a>
  Тука има статия за сок от ечемик.

  Ечемичена трева в дневния порцион предлагат диетолозите
  Новини - Интересно
  Събота, 26 Февруари 2011 11:00

  В представите на съвременния човек суперхраните се разработват в лаборатории, изглеждат много апетитно, пълни са с различни витамини и минерални комплекси и със сигурност са много вкусни. Все пак истинските суперхрани често са непривлекателни на външен вид и се произвеждат на полето с любов и грижа към природата и фермерите.

  За получаването на витаминна бомба в очакване на пролетта, американски учени съветват да преминем на трева.

  Опитни диетолози предлагат да включим в дневния порцион ечемичена трева. Този продукт е богат на витамини и ензими и лесно се усвоява от организма. Освен това от ечемичена трева може да се получи чудесен сок. Ечемичената трева съдържа повече протеин от месото, изпреварва пет пъти по съдържание на желязо броколите, има седем пъти повече витамин С от портокаловия сок и 11 пъти повече калций от млякото.

  Консумацията на ечемичена трева помага за баланса на киселинност в организма, за запазването на нормално рН на тялото. Повишената киселинност в организма води до развитието на много заболявания и предизвиква общо лошо състояние на здравето на човек.

  Ечемичената трева е чудесна за лечение на колит, като стимулира растежа на полезните бактерии в червата и предотвратява натрупването на токсини.

  Японски изследвания на тази билка са доказали, че чай от ечемичена трева значително подобрява притока на кръв към органите и намалява нивото на „лошия” холестерол.

  Също така, прилагането на ечемичена трева е широко използвано при лечението на рак.

  Всичко е гениално просто и букета от полезни витамини може да се намери в един продукт, който може да се отглежда дори на перваза на прозореца. Освен това може да се използва и пшеничена трева, люцерна и овес.
  Източник :http://agronet.bg/agro-news/interesni-novini/3772-echemichena-treva-v-dnevniya-portzion-predlagat-dietolozite.html

  Ще кажа, че според мен е най-добре, тревата да се гледа вкъщи в пластмасова кутийка ,подложка от цвете или специални за целта уреди, които са плитки, понеже хваща мухъл.
  Поливането е често и обилно кога почне да расте.
  Да не е в железен или алуминиев съд, понеже оказва влияние на качеството.
  Ако се грижите с любов и благодарите на тревата, преди да я изядете е по-сладка.
  Също оказва влияние и качеството на водата.
  Мисля ,че който иска или пие сок ,знае как става.Затова няма да го описвам.
  Кълновете от семена също  са много полезни.
  Интересно ми е нещо , над което размишлявах.
  Казват, родители и баби без мляко няма калций , без яйца не става ,без месо лошо ,,,болест ще те хване. Прегръдка
  Добре нека малко се върнем назад.С какво се храни една кокошка, от която получаваме толкова ценната храна за всички -яйца и месо.Толкова се употребяват и двете, че без тях не знам как ще оцелеят някои хора.Омлет , пиле на грил,пиле с картофки вкусно нали(за някои).
  С какво се хранят кокошките - с жито,царевица ,овес,трева,трици понякога отпадъци и някое червейче. След обработка на храната от кокошките идва белтък(протеин), калций в черупката и много неща в жълтъка.Месото е богато на протеин най- вече.
  Това доказва, че в тяхната храна има всичко,нужно за живот на всяко живо същество.
  Значи тяхната храна е суперхрана .Най - хубавите кокошки са тези, които си пасат трева.
  Млекодайните животни ни дават мляко, богато на калций и белтък с неголяма усвояемост от организма, за жалост.Но това е друга тема.И пак храната им е трева(зелена и хрупкава) ,сено,слама ,жито, царевица и най - вече жива храна.
  Балканските овце не ядат друго освен трева ,малко сух хляб и сено.А  дават мляко,вълна,месо,масло.
  След цялата дрънканица какво следва...
  Ако тези животни ядяха това, което ядем ние - хората, нямаше да има нито мляко ,нито яйца.Затова може би не доят ПРАСЕТАТА. Ангелче
  И ако хванем нишката на разговора ,,,кое е животното, което се храни с подобна на нашата храна, прасенцето.От което следва ,че варената храна може да ни даде само излишно месо,плът и сланина.
  А така наречената жива, не преработена храна се трансформира в толкова много полезни неща.
  И нещо важно ,така наречените бройлери нямат нищо общо с кокошка.Както и добитък, които гледат затворен от природата.Месото не е месо, а млякото не е мляко.
  Понеже храната е изкуствена, отношението нехуманно и до тях не се докосва силата вдъхваща живот - слънцето.
  Помислете, животните страдат ли от човешки болести, имат ли кариеси,косопад,нерви, обриви и др.Не, нямат и ако ги боли нещо дори и месоядните животни бягат за трева и не ядат нищо ден или два.
  И не на последно място какво е тревата?Програма с код, който е програмиран когато има дадени природни сили да се задейства и да прави нишки от светлина, слънчева светлина.Лично мнение(вярно или не).
  На прост език тревата събира и складира светлината.
  Аз лично искам да се храня само с непреработена храна(или без твърда храна).Но ми е много трудно заради хората с които живея.Все едно да станеш нинджа в овчарско семейство.
  Но полагам усилия и с информацията от този форум, подкрепян от слънцето ще стане.
  Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #1 -: Февруари 11, 2012, 22:36:48 »

  жито – консумираме го или когато кълнът е по-малък от 1,5 мм или когато израсте житен поник (зелени стъбла между 5-10 см). Житените поници са може би най-ценените, тъй като съдържа над 70% хлорофил и е невероятен енергиен стимулатор със силно изразено пречистващо действие. Подходящи са за правене на сок, като е добре да е направен с подходяща за тази цел сокоизтисквачка.

  Източник-http://www.zemianazaem.com/archives/159

  Отглеждане на млади поници

  Откъс от книгата на Доктор Шалер
  “Покълване на семена. Млади поници”

  1. Общи положения

  Отглеждането на млади поници изисква малко повече време и място отколкото са необходими за покълващите семена. Независимо от това, вие ще бъдете възнаградени с красотата на сандъчетата със зеленина, които ще превърнат дома ви в градина. Младите поници отделят отрицателни йони, обогатяващи въздуха с жизненост. Консумирани в момента на обиране, младите богати на хлорофил поници внасят в човешкия организъм множество елементи, улесняващи неговото равновесие. Също като покълналите семена и младите поници ни дават възможност да бъдем едновременно производители и консуматори и да сведем до няколко секунди времето за прибирането на готовата продукция и консумация!

  2. Необходим материал

  - пластмасови сандъчета, дълбоки няколко сантиметра (кофи или саксии);

  - горска или градинска пръст;

  - торна пръст (може да се закупи от цветарските магазини), но не трябва да съдържа химически торове;

  - лейка.

  3. Как да постъпим

  Семената се накисват във вода като за покълване с изключение на семето на мокреша и синапеното семе, които не се нуждаят от престой във вода. Напълваме сандъчето или кофата с горска или торна пръст или със смес от двете и я пресоваме добре.

  Върху нея разстиламе в един пласт от навлажнените вече семена, без да ги натрупваме като покриваме цялата повърхност. Добре навлажняваме пръстта с лек дъжд от лейката.

  Покриваме сандъчето с тъмен найлон или с друго сандъче, за да съхраним влагата и да предпазим семената от светлината.

  Количеството влага се контролира ежедневно като опипваме земния пласт и при нужда навлажняваме допълнително. Ако влагата е по-силна, се развива мухъл, който задушава семената, а ако е недостатъчна те не се развиват.

  След 3-5 дена, в зависимост от вида на семената и външните условия, сандъчето се открива и младите поници са вече изложени на светлината. В първите дни директната светлина трябва да се избягва, защото пониците са чувствителни като новородени!

  Под влияние на слънчевата светлина растенията поемат хлорофил и щом достигнат 2-3 см височина, те започват бързо да нарастват и могат да бъдат оставени на светло, но независимо от това пряката слънчева светлина е вредна за тях. Идеалните условия за младите поници е влага 60-70% и температура 18-22 градуса.

  Сандъчетата се поливат сутрин и вечер с лейка или малък ръчен вапоризатор.

  Не вземайте гъстата коренова система покриваща почвата за мухъл, който се появява само в случай на много обилно поливане, а за него ни сигнализира особено неприятната миризма.

  Трябва да бъдем много внимателни, защото младите поници са твърде крехки и биха могли да се пречупят дори от обилна вода при поливането им.

  Младите поници се обират като се изрязват с ножица ниско до пръста. Те са готови за консумация след 7-12 дни в зависимост от вида на семето. (Премине ли времето, подходящо за събиране и консумация, пониците губят от виталността си и независимо, че са все още годни за ядене, благотворното им въздействие е понижено. Пониците се консумират заедно със салатите или пък смляни във вид на растителен сок. Дори и в малки количества, те внасят в организма хлорофил, витамини, ензими, аминокиселини, естестествени захари, ненаситени мазнини и множество биологичноактивни вещества.

  По този начин можете да посеете жито, неолющено слънчогледово семе, елда, мокреш, синапено семе, сминдух, леща, грах и т.н., а като растения в саксия, развиващи свежа зеленина: скилидки чесън(от които консумирате младите поници), лук, моркови (заради зелената маса), цвекло, всички видове ароматни растения.

  4. Отглеждане на поници без пръст

  Съществува и друг начин за отглеждане на поници без употреба на пръст. За целта купуваме леген с решетка и капак. Пълним легена с вода до обозначеното ниво, на около 1 см от водата, поставяме решетката, а върху нея разстиламе навлажнените семена в един пласт. (Семената не бива да влизат в директен контакт с водата).

  Сандъчето престоява покрито в продължение на три дена, след което го откриваме. Доливаме вода до нивото на решетката (т.е водата да докосва решетката). Отвреме навреме оросяваме пониците с пулверизатор. Сандъчетата се съхраняват на проветриво място (но не и на течение). Ако проветряването е недостатъчно, съществува опастност от появата на мухъл.

  След като отрежем пониците, почистваме решетката и сандъчето и отново можем да ги ползваме за целта.

  Предимството на този метод е отсъствието на пръст. Качеството на младите поници не е променено. Пример от практиката: случаят на зелената соя.

  Методът за отглеждане на поници без пръст се прилага успешно за получаването на качествени поници от соя, които не отстъпват на тези, предлагани в търговската мрежа.

  Но трябва да се постараем да спазваме следните изисквания:

  1. Зърната престояват във вода 12-24 ч.;

  2. Разстиламе ги върху решетка;

  3. Покриваме с влажна хавлиена кърпа, която ги притиска и така получаваме идеално прави поници;

  4. Осигуряваме пълна тъмнина, което допринася за изискания вкус на зърната.

  Н.Б. Характерно за соята е, че и корените й са годни за консумация, което е неприсъщо за останалите млади поници.

  5. Кои млади поници можем да отглеждаме?

  Слънчоглед (използваме неолющени семена):

  Навлажненото слънчогледово семе се поставя върху пръстта на сандъчето. То се нуждае от 4-5 дневен престой на тъмно, след което се изнася на светло и след 8-9 дни е готово за консумация. Можем да го задържим още 2-3 дни, но трябва обилно да се полива.

  Елда (използват се неолющени зърна):

  Елдата изисква 3-4 дневен престой на тъмно и е готова за консумация след 7-8 дни. Нуждае се от редовно поливане, но не толкова обилно както при слънчогледа.

  Мокреш:

  Мокрешът расте много бързо. Семената му се поставят направо на пръстта без предварително навлажняване. След 2-3 дни се изнасят на дневна светлина и са готови за консумация след 5-6 дни. Необходимо е да се освежават с пулверизатор като се внимава поливането на пониците да не е твърде обилно, защото последните са много крехки и трудно понасят тежестта на поетата влага.

  Синапено семе:

  Неговите поници са най-пикантните измежду всички останали. Също като семето на мокреша и синапеното семе не се нуждае от предварително навлажняване във вода. Те израстват неравномерно, за което им е необходимо по-дълго време отколкото на мокреша. След 3-4 дни престой на тъмно, те се изнасят на дневна светлина и са готови за консумация след 7-8 дни. Пониците на синапеното семе са по-устойчиви от тези на мокреша и нормално понасят тежестта на водата, но също като него предпочитат да я получават в по-ограничени количества.

  Жито:

  Житото ни изненадва със своята сила. То не се нуждае от специални грижи. То понася еднакво добре както излишъка на вода, така и нейния недостиг. След тридневен престой на тъмно, то се изнася на дневна светлина и е готово за консумация след 6-10 дни. Достатъчно е да се полива веднъж дневно.

  Леща:

  Тя притежава най-елегантният вкус от младите поници. Престоява на тъмно 3-4 дни и е готова за консумация на 8-мия ден. Полива се два пъти дневно до консумацията.

  Сминдух:

  Сминдухът идва от Ориента. Израства много лесно. След 3-дневен престой на тъмно, той е готов за изнасяне на дневна светлина и се консумира на 6-7-ия ден след посяването на семената. Избягва се обилното поливане.
  Активен

  Слънчев лъч
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 203


  « Отговор #2 -: Февруари 11, 2012, 22:45:20 »

  sunshine_and_love Благодаря ти много за информацията и опита, който си споделил с нас!

  По-мое мнение суровоядците не биха успели да са такива ако не употребяваха кълнове и поници.

  Всеки уважаващ и ценяш тялото си е добре да се запознае с тази "Суперхрана" позната още от древността, благодарение на която нашите деди са били здрави и силни.

  Благодаря отново! За мен тази тема е много полезна и важна в личен план!
  Активен

  Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #3 -: Февруари 11, 2012, 23:00:53 »

  sunshine_and_love Благодаря ти много за информацията и опита, който си споделил с нас!

  По-мое мнение суровоядците не биха успели да са такива ако не употребяваха кълнове и поници.

  Всеки уважаващ и ценяш тялото си е добре да се запознае с тази "Суперхрана" позната още от древността, благодарение на която нашите деди са били здрави и силни.

  Благодаря отново! За мен тази тема е много полезна и важна в личен план!

  Радвам се...Това е целта на темите и форума.Да си полезен на някои.
  Бях притеснен , понеже не знаех дали има подобна тема.Ако има
  Чета от много време ,  но от как го прилагам и от как се опитвам да водя по-здравословен начин на живот.Чувството е велико(поне за мен)
  За някои е много лесен този начин на живот, но за други е трудно.Всичко е в средата която те заобикаля и която често те проваля.Едни имат страшни тела, други се мъчат с години.
  Живот,,, интересен и разнообразен.
  Активен

  Слънчев лъч
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 203


  « Отговор #4 -: Февруари 11, 2012, 23:17:00 »

  Опита който си събрал е безценен и съчетан с изучаването на слънчевата храна ще ти подейства супер. Тялото и съзнанието са двата фактора, които ни ограничават тук на земята, ако някой си мисли, че може само да разширява съзнанието без да поддържа тялото чисто и да повишава вибрациите му се лъже.

  Едно от предимствата на здравословното хранене е, че намаля много разходите за храна, което в условията на криза е нещо прекрасно!
  Активен

  Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #5 -: Февруари 11, 2012, 23:19:18 »

  Факти за невероятната пшенична трева базирани на изследвания.
  1.Един от най-богатите източници на витамин А и витамин С.
  2.Съдържа пълен и балансиран спектър лесно усвоими В витамини, вкл. В17, за който се вярва, че разрушава определени ракови клетки без да засяга здравите.
  3.Съдържа органичен калций, фосфор, магнезий, натрий и калий в балансирано съотношение.
  4.Доставя желязо в кръвта, като подобрява кръвообращението.
  5.Съдържа от 92 от 102 минерали открити в растенията;
  6.Най-ефективната форма на терапия с хлорофил .
  7.Намалява кръвното налягане .
  8.Спомага за елиминиране на натрупани остатъци от лекарства в тялото Прочиства черния дроб.
  9.Спомага за бързо зарастване на рани Неутрализира метаболични токсини в тялото.
  10.Въздейства на кръвната захар .
  11.Има наблюдения за подобряване на косопад и посивяване на косата.
  12.Засилва устойчивостта срещу радиация и елиминира симптомите на радиационно отравяне.
  13.Действа като дезинфектант като убива бактерии в кръвта, лимфите, тъканите.
  14.Счита се за храна, защото съдържа всички необходими аминокиселини за човешкото тяло.
  Минусите
  1.Зелено е.

  Веднъж изцеден, сока от пшенична трева започва да гранясва бързо. Най-добре е да бъде изпит до 15 минути след изцеждането му. Отрязаната трева може да бъде съхранявана в торбичка или пластмасов контейнер в хладилник за около седмица. Замразен сок от трева може да се съхранява за по-дълги периоди, но не е така ефикасен като пресния сок. И нещо важно! Постенето/ прочистването е добро за всички, но не и за тези, които имат проблеми с кръвната захар или се чувстват отмалели, слаби физически и емоционално. По принцип е добре всяко постене да се прави в периоди, когато чувстваме, че имаме настроение за това. Ако имате съмнения относно всички видове постене и прочистване и не се чувствате сигурни най-добре се посъветвайте с лекар-натуропат.
  Източник-Интернет
  Активен

  Слънчев лъч
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 203


  « Отговор #6 -: Февруари 11, 2012, 23:25:21 »

  sunshine_and_love ти ферма ли използваш да си правип пониците или обикновенна кутия ?
  Активен

  Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #7 -: Февруари 11, 2012, 23:33:42 »

  Опита който си събрал е безценен и съчетан с изучаването на слънчевата храна ще ти подейства супер. Тялото и съзнанието са двата фактора, които ни ограничават тук на земята, ако някой си мисли, че може само да разширява съзнанието без да поддържа тялото чисто и да повишава вибрациите му се лъже.

  Едно от предимствата на здравословното хранене е, че намаля много разходите за храна, което в условията на криза е нещо прекрасно!
  Факт е че за 10лв може да си купиш ,,толкова много плодове и зеленчуци.
  За кълновете пък е велико.С един пакет пшеница ,караме със седмици.
  А струва от 60ст. до 1лв.Може да се вари ,попарва ,покълва, мели, меси,лекува , учи,за захранка или на поници.За всико.
  Това по-горе е за всички семена.
  С жито се приготвят и солени и сладки ястия.
  Житото е за България, както ориза за Китай.Според мен
  Тайно се надявах ,че ще се включиш Слънчев лъч понеже чета и харесвам, всичките ти, теми и съм на подобна вълна.
  Бил съм на семинари по Йога и там много се говори за дишане, но никои не казва , че ако не промениш мисленето и храненето нищо няма да се получи.Но там е важно да ти гепат таксата.
  Активен

  Слънчев лъч
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 203


  « Отговор #8 -: Февруари 11, 2012, 23:52:05 »

  Определено и аз от както си смених хранителния режим разходите ми за храна толкова драстично спаднаха, че чак да се чудиш за какво да си похарчиш парите хехехе

  В момента хиляди хора по цял свят последователи на Петър Дънов правят житния режим за прочистване на организма. Със 100 грама жито на ден, 9 ореха и 3 ябълки те не изпитват никакъв глад и освен това изпитват голям прилив на енергия!
  Активен

  Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #9 -: Февруари 12, 2012, 00:03:01 »

  sunshine_and_love ти ферма ли използваш да си правип пониците или обикновенна кутия ?

  Пробвал съм много неща.
  Ще кажа само за успешните опити.
  Исках и ферма но от тези в Английски сайтове, понеже бг. не ми харесват.
  Но дойде криза и не купих.
  Взех си само машинка ръчна за листа и трева.

  И съм много доволен.
  Така поници без пръст ,стават страни(според мен).
  След доста опити се сетих за пластмасовите купички за вода от саксиите за цветя.Така върви малко торф и след това се хвърля или ползва.Слагам малко торф(която е за разсад от баумакс) без тор и добавки,  после семената предварително накиснати , една шепа и изравнявам с още торф.
  Поливам обилно и оставям вътре, после на прозореца.Така го правя аз.Кога е в саксия ,цялата става в корени и е трудно да се ползва торфа.Важно е да е плитко, иначе става мухъл.
  Това важи за всички семена, според мен.
  Ако мога да съм полезен с нещо питай.
  « Последна редакция: Февруари 12, 2012, 00:14:20 от sunshine_and_love » Активен

  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #10 -: Февруари 17, 2012, 22:44:35 »

  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=9nvAzt9sWIg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=9nvAzt9sWIg</a>
  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=GvvzVuYHUto" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=GvvzVuYHUto</a>
  Активен

  Слънчев лъч
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 203


  « Отговор #11 -: Февруари 18, 2012, 21:44:45 »

  До сега не съм пробвал Сок от пшеница, но и няма как да пробвам поради липсата на машинка, но мисля да си нарежа в салатка направо пониците!
  Активен

  Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #12 -: Февруари 19, 2012, 00:13:03 »

  До сега не съм пробвал Сок от пшеница, но и няма как да пробвам поради липсата на машинка, но мисля да си нарежа в салатка направо пониците!
  Машинката е за хора които са твърдо решени да пият сок.Аз го правя често и ми харесва дори и плахо в началото.
  Кога нямах машинка, взимах тревата(пониците) и с миксер или пасатор с малко или повече вода и става.После се прецежда.Пие се водата, веднага на гладно има лек сладникав вкус, ако е млада и прясна.
  Има и специални преси за трева и сок , при тях се прави всичко на пюре слага се в специална торба и се сплесква докато пусне сок.Всичко се прави само за да се запазят ценните качества на тревата.
  Виждал съм да я пасират с пасатор после цедят с чорапогащник.  
  Според мен колкото е по-често поливането толкова по-добре расте и става по-сочна тревата.
  Водата по възможност да е чиста и може да се пръска с пулверизатор постоянно ,действа добре на тревата.
  За нарязване в салата трябва да е много крехка и прясна понеже после става жилава и твърда.
  Всичко е до проби.
  Само знам че добре гледана трева дава сладък и лек сок, а той дава много сила и здраве.
  Активен

  Слънчев лъч
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 203


  « Отговор #13 -: Февруари 21, 2012, 09:47:41 »

  Поръчал съм си ферма за поници и кълнове и до месец ще споделя мнение относно пониците, досега имам опит само с кълнове.
  Активен

  Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #14 -: Февруари 21, 2012, 15:34:43 »

  Поръчал съм си ферма за поници и кълнове и до месец ще споделя мнение относно пониците, досега имам опит само с кълнове.
  Супер и аз обмислях тази крачка , но не се решавах.
  Дано е тази от английските понеже са много яки и има добри отзиви за тях.
  Българската ми е малко странна но може и с нея да става.
  Това е Българската ферма.С малко акъл всеки може да си измисли подобна или да си я купи.


  Това е другата която и е по-скъпа.


  <a href="http://www.youtube.com/watch?v=qzVodqop9RQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=qzVodqop9RQ</a>
  Има и по-евтини но не мисля, че си струват понеже пак има занимавка и по добре да си ги правим в съд или нещо пластмасово.Докато в тези машинки не мислим за нищо слагаме семена и чакаме храна.
  Активен

  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Пача трева
  Даровете на природата
  Админ 0 2156 Последна<br />публикация Февруари 10, 2011, 15:08:31
  от Админ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright