Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Пост и Молитва за Благоденствието на България  (Прочетена 1143 пъти)
Georgio
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 172


WWW
« -: Февруари 10, 2012, 16:47:18 »

Молитва и пост за Благоденствието на България 01-03.03.2011


Последните десетилетия са трудни за Родината ни. Връхлетяха ни всякакъв род кризи. Потърсихме спасение в стачки, протести, смяна на ръководни дейци, но резултат няма. Затова може би е време да се обърнем всички заедно с молба за помощ към по - други инстанции, инстанции от Божествен произход.


Наближава един от най-прекрасните месеци – март, свързан с българските мартеници, носещи здраве и радост на малки и големи; националният ни празник – 3 март и настъпването на Пролетта. Бихме могли три дни – 1, 2 и 3 март да ги обявим за национален ПОСТ за БЛАГУВАНЕТО на България и българите по света.

Който може през тези три дни да е само на вода, а за когото е трудно - просто да се въздържа от преяждане и животинска храна.
По отношение на мислите – през тези дни да се опитаме да изпълним ума си само с позитивни и градивни мисли. Които могат, нека да медитират и да се молят за благото на България.

По отношение на чувствата – да се опитаме да не допускаме страх, омраза, озлобление, завист и всякаква негативност в сърцата си. Да направим усилие за три дни да виждаме красивото и доброто във всеки и във всичко около себе си.

По отношение на делата – нека правим тези три дни само добри дела, да се опитаме да не критикуваме и да не допускаме никакви негативни думи в речта си.

Тези дни в 6 часа сутрин да казваме Молитвата за България и през целия ден да се молим за добруването и справянето с трудностите.

Пълния текст може да видите на адрес : http://issuu.com/georgikaram/docs/post_za_bulgaria

Там можете да го разгледате, разпечатате и свалите.

Също така може да се разгледа и на http://www.slideshare.net/fullscreen/georgioo/post-za-bulgaria/1
Активен

{-^-}
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 65


да

« Отговор #1 -: Февруари 21, 2012, 15:53:39 »

Молитва за България дадена от Ученик на Петър Дънов:

Господи, Боже наш, Ти Който бдиш над света, чуй нашата утринна молитва, озари ни с лъча на могъщия Си Дух и разпали в сърцата ни искрата, която Си вложил в нас. Укрепи в гърдите ни пламъка на Свободата и Правдата. Просвети ни да бъдем смели и доблестни българи, достойни за своя славен род, за твоята велика Милост.
Ти, Който Си вдъхновил за светли дела нашите духовни първенци;
Ти, Който Си благославял меча на нашия воин и Си го водил към подвизи и величие, Господи, Ти няма да забравиш и нас. Простри десницата Си над нас, да вървим по Твоя Път с нашия избран народ и нашите братя - Твои верни, заседнали в своята земя по Твоя Воля.
Дай ни сила да живеем, да работим за благото и величието на Отечеството ни. Дай на нашата скъпа Родина твърдост в изпитанията, воля за живот и вяра в нейния успех, за да летим през вековете, водени от своя мъдър Баща към победа и възход, към могъщество и вечност, за Твоя слава.
Амин.

Активен

Живей за мига
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright