Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Адора Свитак: Какво могат да научат възрастните от децата  (Прочетена 1356 пъти)
dayana
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 291


« -: Март 05, 2012, 20:27:41 »

  Детето-чудо Адора Свитак казва, че светът има нужда от "детско" мислене: дръзки идеи, дива креативност и особено оптимизъм. Големите мечти на децата заслужаат големи очаквания, казва тя - като се почне с готовността на възрастните да се учат от децата, както и да преподават.

http://www.ted.com/talks/lang/bg/adora_svitak.html

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=2ZnWSQCblKQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=2ZnWSQCblKQ</a>
« Последна редакция: Март 05, 2012, 20:35:34 от dayana » Активен

ИСТИНАТА семето на МЪДРОСТА- може да бъде открита къде ли не!
Можем да посочим пътя ня другите,ала всеки трябва да го извърви сам-докато не прогледне за СВЕТЛИНАТА на неподправената МЪДРОСТ,там,в края...от където сме поели всички, някога много отдавна,в зората на ВРЕМЕТО!
Kissing You Good Night
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #1 -: Юни 22, 2012, 14:58:18 »

  Искам и аз да направя една вметка, че децата наистина са велики учители. Имам за това два особено красиви примера:

  1. Марк, на 11, от Варна:

  Хлапето не седи на едно място, в училище се държи невъзможно, не спазва училищната дисциплина, нито пък зачита някакви авторитети.
  Но е надарено с няколко черти, които го правят невъзможно привлекателен за всички: щедър е, великодушен, състрадателен и толерантен.
  Има много приятели, но болшинството от тях го използват. Аз лично се пръскам от яд по шевовете, че те имат числено превъзходство. Но нищо не мога да направя. Той ми е казвал,че знае, че те го използват, но не го интересува този факт - дава им каквото искат, защото знае, че ще ги направи поне малко щастливи, макар и само за секунди или минути.

  2. Тони, на 13, от Сеново:

  Той е надарен с една царственост и едно величие, които го правят да изглежда като принц - нещо неприсъщо за нашите тъмни балкански ареали. Той е много великодушен, състрадателен, щедър и притежава една невъзможно рядка откровеност и искреност в общуването.
  Вчера се опитах да се самобичувам пред него заради факта, че бях го използвал за кошче за душевни отпадъци, а той ми прости ей така - само защото съм бил осъзнал грешката си. Малко трудно бих се сетил за човек от моето семейство или квартал, дето да е способен на подобно нещо.
  Освен това той си има една доста интересна тъмна страна - както е кротък, така тайно си копнее да откачи и да започне да върши поразии. Но той съвсем съзнателно е избрал да бъде добро хлапе, което да е обичано от всички. А е само на 13!!!! А хора в зряла възраст, които имат деца и така нататък, продължават да следват тъмната си страна и да не искат да направят този прост съзнателен избор.


  А вие срещали ли сте такива възрастни?
  « Последна редакция: Юни 22, 2012, 15:04:55 от INDI-GO-STAGER » Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Me.Racle
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 117


  Silence in action

  « Отговор #2 -: Юни 22, 2012, 17:29:50 »

  Навсякъде има такива деца, те не стоят във форумите за да питат "аз индиго ли съм?". Те действат(помагат, обичат, променят всичко в и около себе си).
  Познавам такива деца, малки и големи и едно много специално, което промени и мен Усмивчица
  Супер клип
  Активен

  A better YOU means better YOUniverse !
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright