Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Постулати на битието  (Прочетена 771 пъти)
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« -: Февруари 05, 2012, 23:49:49 »

Постулати на битието

    Първа част
    Разбирането и прилагането на тези постулати ще даде Велик Благослов за всеки човек, според кармичните му условия и спящото или енергично проявено желание за Космическото Действие. Човек трябва да разбере, че пламъкът на мъдростта от сърцето на Бог - величественото пулсиране на енергиите и Светлината на Космическия Христос, е портала към реалността и открива във всяко обкръжение перспективите на Истината.

    1. Лесно е да се провери дали мисията ти на Земята е приключила – ако си жив, значи тя продължава.
    2. В живота ти всички хора и събития се явяват, само защото си ги привлякъл.
    3. Кажеш ли, че не можеш нещо, с това се лишаваш от Всемогъщество.
    4. Всеки проблем крие в себе си безценен дар. И ти си създаваш проблеми, защото тези дарове са ти крайно необходими.
    5. Най-добре от всичко учиш на това, което на самия теб ти трябва най-много.
    6. Само едно нещо прави изпълнението на мечтата невъзможно – страхът от неуспех.
    7. Случилото се веднъж, може повече никога да не се случи. Случилото ти се два пъти, непременно ще се случи и трети път.
    8. Нищо на света не е толкова добро или толкова лошо, колкото ни се струва.
    9. Хората контролират знаците и символите, а не властта и закона.
    10. Богатите хора не обичат много бедните, дори тези, които някога са им били близки приятели.
    11. Хаосът е висша степен на порядък.
    12. Когато разумът се разширява, идва радостта.
    13. Знанието и силата могат да доведат до смъртен грях, а любовта – никога.
    14. Всяка, известна на човека материя, е в постоянна вибрация и е по-скоро процес, отколкото вещ.
    15. Страхът е енергията на миналото. Ако искате да напредвате и вибрирате по новому, за страха в живота ви няма място.
    16. Никога не предполагайте, какво може или не може да се случи.
    17. Гневът, страхът, алчността и завистта са остарели енергии, които не правят чест на духа ви и не свидетелстват за вашата любов.
    18. Любовта е сила. Тя е не просто дума или чувство. Тя е източник на енергия. Вие можете да я призовете, да я включвате и изключвате, можете да я подхранвате и изпращате, а също и да я фокусирате, за да я ползвате в много насоки.
    19. Спокойствието е качество на просветения човек.
    20. Вярата ви в това, че сте грешни и заслужавате наказание, ви кара да живеете в собствения ад, който сами сте си създали.
    21. Бог не е създал нито ада, нито дявола. Това е изобретение на човека, за да мъчи събратята си. Те са създадени с помощта на религиозните догми за управление на масите чрез страха.
    22. Причината за преживяването на неуспехите е само във вас. Единствено самите вие определяте винаги, какво е добро, и какво лошо, кое е правилно, и кое – не. Но в Битието, наречено живот, няма нищо такова, разсъжденията ви са само илюзия, която сте създали на този план на творчески реалности.
    23. Ако човек постоянно вижда във всичко злото, съди го и е в очакване за него, то злото съществува, но само в неговата реалност, защото царството му е създадено, според вярванията.
    24. Човек сам изгражда съдбата си чрез мислите и чувствата във всеки миг от живота си.
    25. Всяко творение започва с мисъл. Всичко, за което си мислите и си позволявате да чувствате, става ваша реалност. Всяка мисъл, която излиза извън рамките на ограниченото мислене, непременно ще разшири хоризонта на живота ви.
    26. От каквото се страхува човек, такъв и става, това и се случва. От всичко създадено някога, няма нищо по-разрушително от страха. В сянката на страха животът не може да се прояви.
    27. Когато знаем точно, какво искаме, и какво да изискаме от потенциалния си партньор, неясният образ на „жената мечта” или „принца от приказките” изчезва, и мястото му се заема от образа на реалната личност.
    28. Смъртта не е тъмнина, а светлина.
    29. Човешкият ум е ограничен в рамки. Само сърцето свързва всички светове, само сърцето притежава Божествена безпределност.
    30. Човек трябва веднъж и завинаги да усвои: да мисли с добро, да обича с цялата си същност околните, колкото неразбираеми и враждебни да му се струват. Когато всичко наоколо изглежда зло и враждебно, значи съзнанието ви е затъмнено, представителят на тъмнината е до вас и ви внушава тези мисли.
    31. Човечеството продължава упорито да не признава психическата енергия, като с това предизвиква урагани, смерчове, наводнения и нещастни случаи на Земята.
    32. До лошите мисли ще има лоши дела, лоши хора, болести, разрушения, смърт. А до добрите мисли – добри хора, добри дела, здраве, радост, красота, добро настроение и съзидание.
    33. Вярата е постоянно разширяващ се канал, по който енергията идва от огнения план във физическия. В началото сте верни на Сърцето, след това на Духа, Съзнанието, Душата, Разума, Плътта, Живота, Битието, Съдбата, Времето, Пространството, Времепространството. Волята, енергията и мъдростта са властелини на кармата.
    34. Това, което на човек му се струва, че е животът, и което приема за реалност, само видимо е такава и не е тази реалност, която Бог ще благослови за човечеството.
    35. Съзнанието ви е безценен килим. Всеки ден вие втъкавате в него или мотивът на Духа, който ще остане завинаги или разхвърлян модел, който трябва да се разплете акуратно и да се изтъче нов по замисъла на Небесата.
    36. Ако гордостта си отива, олтарът на очакванията се прочиства за даровете на божественото смирение. Ако остава, то като следствие от това, човек ще попада на многобройни уловки и изкусни капани, за характерните особености на личността.
    37. Никой не е толкова сляп, както този, който не иска да види.
    38. Нищо в света не спомага за извършване на правилните постъпки, водещи до възнесение в светлината, както съзнанието за съюза на човека с Бога.
    39. Докато индивидите не пресекат стремежа си за завладяване света на илюзиите самостоятелно, те ще губят душите си или ще бъдат отхвърлени от Царството, което не е от този свят.
    40. Хората искат да следват стила и направлението на смъртните мисли и чувства, тъй като такова е изискването на съвременната мода, а не на развития свят.
    41. Бъдещето ще е такова, каквото го направите, само тогава, когато настоящето е такова, каквото вие сте го направили.
    42. Отново и отново съмнението краде от човека първородното му право на възнесение и на това божествено щастие, което Отецът е замислил като дар.
    43. Астралният план е слой на Земе-пространството, известен също като емоционален план или план на психизма. Това е клоаката с масови натрупвания на човешка замърсеност, която привлича по-малко напредналите души след излизането им от физическия план на живот – души без достатъчно количество светлина за придвижване в по-високите октави и ефирни храмове на Владиците.
    44. Само на определен етап от духовната еволюция, душата започва да придобива възможността за избор на новите си въплъщения. Само развитата душа има такова право – при нисшите нива го няма.
    45. Всички, слизащи на Земята души, заемат мястото, което съответства на духовните им заслуги. Неразвитата душа не може да контролира постъпките си. Усъвършенстването на душата става по пътя на повторното раждане с интервали, които зависят от успешното усвояване на даден опит. Животът на неразвитата душа е съпроводен от глад, страх, чести конфликти, тежък физически труд.
    46. Законът за духовната еволюция има своя висш израз в самопожертвованието, а не в оцеляването на най-приспособените.
    47. В небесния живот душата по-често общува с тези, които са й били близки на Земята. И с тях тя се завръща по закона за повторното раждане.
    48. Способностите на човека в този живот са кармично наследство от миналите животи.
    49. Постоянното самообвиняване в някакви нарушения и недостатъци, поемането ролята на жертва, създава и привлича към вас подобни ситуации и подобни хора. Проявявайте увереност в това, че се обичате и заслужавате доброто отношение на хората към себе си. Вярата във срещата с добрите и обичащи хора ще внесе в живота ви точно такова взаимодействие.
    50. На света няма случайности. Зад кулисите на всяко събитие се крие неизменния закон.
    51. Не трябва да прикрепяте истината като последна инстанция при нашето възприемане света на формите. Именно затова индийците са нарекли такъв свят „Майя”, т.е. светът на заблужденията и илюзиите.
    52. Нищо не се удава по-трудно на човек, от промяната на собствения му мироглед.
    53. Ако човек усвои първото и най-важно правило в живота, че всичко съществуващо е добро, то в душата и сърцето му завинаги ще се възцарят мирът и покоят.
    54. Не трябва да бъдеш убит по погрешка, както и не трябва да забогатееш по погрешка – и едното, и другото се случват, защото просто така трябва да се случи.
    55. Който е способен сам да се промени, е способен да промени целия свят.
    56. Мъдрецът притежава за себе си най-добрия от всички светове. Той вижда реалността такава, каквато е наистина, знае, че всичко съществуващо е добро само по себе си. Той повече не се мята в търсене на щастието, защото го е намерил вече в душата си.
    57. Максималната свобода е дадена на този, който може да каже: „Господи, да бъде воля твоя за всичко”.
    58. Смъртта не е небитие, а същността на друга, противоположна форма на битие.
    59. Забравените постижения на миналите инкарнации не са глупава грешка и недоразумение на природата. Смисълът на забравеното е в това, че съзнанието се освобождава от баласта и с това нараства способността му за приемане на всичко ново тук и сега.
    60. Твоят враг е най-добрият ти учител на Земята.
    61. Езотеричният път на посвещение е ориентиран към законите на природата, космоса, Вселената.
    62. Така наречените „Хроники на Акаша” могат да се сравнят с база данни, където се пази натрупаното от всички събития, знания на миналото, настоящето и бъдещето.
    63. Властта е господство на егото. За да получи власт, човекът винаги с охота се е договарял със сатаната и е продавал душата си.
    64. Само от конкретния човек зависи дали този свят ще бъде рай или ад.
    65. В света на животните преобладава колективната душа и едва със зараждането на човешкото битие е започнало индивидуалното духовно развитие.
    66. Освобождаването от кармичния грях винаги става в обкръжението на лицата, с които е било свързано извършването му.
    67. Езотеричният път не обещава безвкусна слава, блясък или почит, а само работа и непрекъснато доближаване до истината. Този път, трънлив и каменист, уви, е единственият, който води до тесните врати на освобождаването.
    68. Задоволство от всичко и всички – това е същността на зрялата душа.
    69. Ако човек прекалено прибързано крачи по мистичния път, то ще стигне до царството на хаоса, а не в царството на светлината.
    70. Ако сеете горчиви семена, как ще получите от тях сладки плодове.
    71. Страданията в крайна сметка са разногласия и противоречия, възникващи заради нежеланието да следваш закономерностите, на предписания свише път.
    72. Борбата винаги поражда борба, ненавистта – само ненавист, действието предизвиква противодействие. Любовта проявява това, че слабият всъщност е и най-силният, а смиреният и униженият са истински могъщи.
    73. Само благодарение на знанието за собствения си произход, човек може да познае и истинските си цели. Целта не е съвършенството. Съвършенството е отражение на единното. А единното сме приели да наричаме Бог.
    74. Съществува пряка зависимост между духовността и физическото здраве, между образа на мислите ни и съдбата ни.
    75. Когато вярвате в себе си и се уважавате, външните събития спират да ви пречат. Най-трудното за повечето от вас е постоянно да вярвате, че сте достойни за любов. Никой друг не е задължен да ви обича. На Земята сте, не за да се опитвате да накарате другите да ви заобичат, а за да се самоубедите, че сте достойни за любов.
    76. Трябва да се научите да сте в хармония със себе си. Самотата е грешно състояние на ума. Вие никога, никога не сте самотни. Ако спрете постоянно да се съжалявате, ще откриете, че ви залива вълна от информация. Тогава повече от всичко ще ви се прииска да сте сами, за да възприемете и интерпретирате тази информация.
    77. Когато заобичате божественото начало в себе си, няма да имате постоянната нужда от нечия любов. Тогава ще можете трезво де оцените и приемете това, което някой ви предлага.
    78. Ако логиката ви не се съмнява, че можете да удължите живота си, и че притежавате способност за саморегенерация и самовъзстановяване на клетките, така и ще стане. Но трябва да не се вслушвате в мнението на обществото, лекарите и официалните версии на реалността.
    79. Можете да съдите за нивото на развитие на същността по това, доколко конкретното индивидуално съзнание е готово да споделя информацията. Колкото повече е споделяте, толкова повече се връща към вас. Колкото по-бързо я отдавате, толкова по-бързо се изпълвате. Колкото повече задържате и стискате дадена ви мъдрост, толкова по-скоро тя ще изтече между пръстите ви и ще се изгуби.
    80. Висшето ви АЗ също стои до вратата на реалността и работи като ваш секретар – назначава срещи и събития, които самите вие активирате с вярванията и действията си в тримерния свят.
    81. Не си заслужава да изпитвате ревност или пилеете енергията си за ненавист или други отрицателни емоции. Така им давате живот и те се връщат към вас с удвоена и утроена сила и ви преследват, за да изпитате лично резултатите от собствената си „творческа” сила.
    82. Ако продължавате да разказвате за хората, с които сте били близки преди много години, подхранвате енергийно техните мисъл-форми в енергийното си поле, особено, ако сте били в интимни отношения с тези хора. Този процес ви пречи да привлечете към себе си нови хора, пречи ви изцяло да се потопите в настоящият момент.
    83. Когато две тела се съединяват, дори за нощ, те се сливат не само на физическо, но и на всички енергийни нива и планове. В резултат, полето на всеки от партньорите вмества в себе си информацията от полето на другия. Полетата се интегрират на енергийно ниво, не само на физическо.
    84. Когато споделяте знанията си, те се разпространяват по целия свят. Кодовете се дешифрират, а масата хора се развива. Общопланетарното съзнание на човешката раса е зашифровано така, че пробуждането за широкомащабна индивидуалност може да се случи само във взаимовръзка с другите хора.
    85. Всеки път, когато влизате в енергийното пространство на Свещеното Место и насочено си представяте разкриването на чакрите ви, в тях постъпва енергия, свързана с индивидуалната ви памет, а енергийното пространство около вас се активизира. Вие спомагате ускоряването на собственото си духовно развитие, активизирате матрицата на съзнанието си. Посещавайки свещени места, вие активирате времевите ключове на съзнанието си, пускате в живота различни енергийни комбинации, които съхраняват паметта за миналите събития. Те не могат да се освободят преди това, тъй като все още самите вие не сте били готови да ги възприемете.
    86. Битката между Светлината и Тъмнината, доброто и злото – е преди всичко битка между различните части във вас самите.
    87. Чувствознанието е велико знание, интуицията на истинското ви АЗ е вибрация, която е силно ограничена, за да не може друг да тръгне по този път на знание. Ако можете да откриете своите знания и своя път интуитивно, ще е невъзможно да ви контролират.
    88. Жертвите намират жертви, а победителите – победители.
    89. Колкото повече вярвате, че трябва да се трудите изнурително, за да печелите, толкова повече ще ви се наложи да работите. Мнозина от вас вярват в това, че да се изкарват пари с тежък труд, е норма за живот, а ако парите идват лесно, то те са мръсни. Запомнете фразата „без усилия”. Това въобще не значи да не работиш и нищо да не правиш. Да твориш без усилия означава, да си постоянно в потока светлина, да създаваш реалността си и да я управляваш. Помнете, че реалността ви е резултат от мислите ви. Когато самите позволите, Духът ще компенсира работата ви без усилия с редица неочаквани възможности и дарове. Когато вярвате в нещо, границите на реалността ви се разширяват до безкрайност.
    90. Когато разберете, че вие и животът ви сте резултат от мислите ви, и че в съответствие с този закон произтичат всички процеси на Вселената, всичко, което трябва да направите е, само да помислите, какви бихте искали да сте и ще станете такива. Когато разберете това, ще успеете да промените формата на тялото си, възрастта си и да решите всичките си проблеми, тъй като вие сами ще мотивирате себе си и ще си давате сила, сами ще генерирате бъдещето си.
    91. В света ни, човека го задържат само мислите му. Ако те са свободни, ще е свободен и той.
    92. Не бихме могли да живеем вечно на Земята във физическо тяло, не защото е невъзможно, а защото сме много уморени, почувствали сме се такива. Но така и не бихме могли да понесем безкрайното съществуване във финия свят. Не бихте издържали и това е една от причините за редуване на живот на Земята и във финия свят.
    93. Човекът, осъзнаващ се като богат, е по-богат от този, който определя богатството си на основата на парите – били те много или малко.
    94. За самоубийството мога да кажа само едно, че ако хората знаеха, какво очаква самоубийците, биха останали до край на живота си на Земята, дори при най-тежки условия.
    95. В тази Вселена се запазва само душата, това, което напуска душата, трябва да изтлее и се разпадне на съставните си части.
    96. Ако сте сгрешили, приемете този факт без страх и вземете решение да не грешите. Спрелият се на греховете си, в последния си час ще ги преживява отново и отново, след като отиде във финия свят. Всяко действие е съпроводено от неизбежно противодействие. За всяка причина има следствие. Ако признаете факта на греха си, направете добри неща, по-могъщи от греховете ви и ще пожънете наградите за тях.
    97. За да приключи древната битка между силите на светлината и тъмнината, трябва да осъзнаем, че става дума не само за това, да заемем една или друга страна, колкото да установим приятелски отношения между двете страни.
    98. Когато човек е развълнуван, когато въобще е във възторг, когато по един или друг начин е подсилен емоционалния му живот, душите се привличат към него, в това е тайната на вдъхновението – но с това се обяснява, защо гневът нараства, хранейки се със себе си. Когато излизате от себе си, губите контрол над себе си, тогава е напълно възможно друга същност веднага да си присвои контролът над вас.
    99. Искате ли да напредвате след смъртта си – ще напредвате, искате ли да научите – ще научите, поискате ли да се върнете на Земята, за изпълнението на определена задача – ще се върнете и ще я изпълните. Кармата е железен закон, това е вярно, но нали вие сте творците на кармата си.


http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=3970
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Значението на битието
Космогенезис
delfin 6 2758 Последна<br />публикация Юли 28, 2009, 23:11:13
от delfin
Единството на битието
Въпроси и отговори
mamagaya 4 773 Последна<br />публикация Май 15, 2012, 23:16:02
от mamagaya

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright