Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 13   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Едно от лицата на сатанизма  (Прочетена 7092 пъти)
protoplasma
Гост
« -: Януари 18, 2012, 06:18:01 »

Попаднах на един форум за сатанисти.
Преди да сте затворили страницата, ще побързам да ви съобщя, че няма нищо общо с рогатия, лукавия, дявола, сатаната, луцифер, мефистофел и всякакъв вид демонични същности и производни на каквито и да било религиозни текстове. За мен също беше изненада да го разбера. Отхвърлят съществуването на каквото и да е, отвъд обозримия свят и научно доказаните факти. Иначе казано, преди да бъде измислен микроскопа, те са били убедени, че не съществуват микроорганизми. Както и да е.
Тъй като те най-добре са си го обяснили, под формата на въпроси и отговори, направо си го прочетете от главната им страница.
http://satana.ucoz.com/
Ще публикувам един, особено красноречив постинг, от този форум, на една от администраторките там, с ник satana. Ник, твърде странен, за човек, който не вярва в сатаната. Не че аз вярвам, но повярвайте ми, абсурдите не свършват до тук и започват още от първото изречение, но пък е доста интересно четиво.
Приятно четене:

Във всяка една култура смъртта се възприема и третира като нещо неизбежно. В повечето религии, особено в по-древните, обикновено съвсем първите хора се описват като безсмъртни и смъртта е представена като някакъв нещастен случай (нарушаване на заповед на боговете, жестока своеволна постъпка на демонично същество, глупав избор на предците и какво ли не още като например магии, призраци, демоничен заговор, освен това Боговете или Богът не могат да променят присъдата, защото тя вече е произнесена), получил се в началото, когато светът бил съвсем новичък и посочената за смъртта причина се явява като някакво обяснение за собствената смъртност на хората днес.

Смъртта винаги е имала своята неразбираемост и загадъчност. Тя до такава степен плаши хората, че за тях комичните обяснения на религиите относно това, какво следва след техния живот в смъртта, им изглеждат убедителни тъкмо поради нелепостта си. Религиите използват уязвимостта на хората по въпросите за смъртта и техните страхове от смъртта и неизвестността, която тя има, за да налагат безсмислени понятия като душа, дух, призрак и изобщо всякакъв антропокосмически символизъм. Особено креативни са екстатичните изживявания на някои живи хора – шамани, медиуми, окултисти и прочие (пътуванията им до небето или до света на мъртвите определено са занимателни). Масово Смъртта е представена като някаква сила, която в процеса на умиране превръща човека или в душа, или в призрак, или в безплътно тяло или в нещо друго (вампир, демон и т.н.). Обикновено се поставя акцент върху любовта към тялото и плътския живот. Това съвсем ествествено влече след себе си темата за местонахождението на каквото остане от човека след неговата смърт. Налага се идеята, че мъртвите обитават както земята, така и някаква духовна обител/ духовен свят. Дори в зороастрианството, юдаизма, християнството и исляма засягат темата за възкресението.

Ако в тази информация, която религиите така щедро пробутват, имаше нещо вярно, тогава не би следвало да има проблем абсолютно всеки мъртвец да се вижда и да контактува с когото и колкото си иска и абсолютно всеки жив човек да вижда духове... Вместо това няма религия, която да има еднакъв задгробен свят с друга религия и няма религия, която да определеля съдбата на мъртвите по същия начин, като друга религия. А измъкването на окултизма с оправданието, че някои хора се били развили и виждали духове, а други не се били развили на фона на факта, че това са твърдения на доказани шарлатани (Блаватска, Ледбитър и други), е направо смешно.

Това определя и официалното становище на науката по въпросите за смъртта и какво следва след нея, което се базира на изследвания върху историята на религиите, на психиката на човека и на същността на нашия свят.

Идеята за наличието на душа е по-стара от християнството, което я заема от по-древни от него вярвания и я доразвива. Вярванията за наличието на душа се датират на около 5000 години преди Исус да не се роди. Данните са снети от една изрисувана ваза. Картинката на вазата показва един войн, който умира и от него се измъква самият той си. Официалното становище на психолозите, при обяснението им как на древните им е хрумнала идеята за наличието на душа е СЪНЯТ. За нашите предци, не особено назаднали по въпросите на биологията, физиката, астрофизиката, астрономията, химията, математиката и прочие науки, светът изглеждал като една огромна ЗАГАДКА. Особено сънят. Спиш и се озоваваш сякаш в някаква друга реалност, а после се събуждаш и откриваш, че там някаде е останал сякаш цял един друг свят, онзи свят. И сънят е връзката с него - единствената възможна връзка. А смъртта... Човек сякаш заспива. Казваме не случайно на смъртта "вечен сън". Това като словосъчетание е залегнало не само в редица езици, а и в редица стари религии (Хипнос, Танатос и прочие са част от примерите за сливане на състоянието на сън със състоянието на смърт). Така нашият войн от вазата отива в света на смъртта с друго тяло, понеже в съня тялото ни сякаш хем е нашето собствено, хем не е.

Съвременните изследвания показват света в неговата структура. Светът е доказано изцяло материален. А душата се възприема от традицията като нематериална. Но светът е енергия, т.е. материя и следователно в него място за нематериални души няма. Всичко това налага визията, че след смъртта човек не продължава да съществува под никаква друга форма, а смъртта е неизбежният край за всички. Смъртта убива човешкото тяло, а с него умира всичко, което човекът е бил.

Само защото ни се иска да сме нещо повече от материя, не означава, че се получава нещо повече на практика. Умираме. Това е краят ни като разумни човешки същества. Каквото и да ни се ще друго - то е без значение, защото само с искане не става друго и не става за никой.

Относно материалността на Разума се е произнесла науката. Когнитивната наука и невропсихологията, неврологията, невробиологията и т.н. разглеждат Човешкият мозък като създаващ човешката индивидуалност и определящ човешките действия.

В МОЗЪКА се създават висшите когнитивни функции като представност, разсъждение, мислене, внимание, емоции, памет, креативност и какво ли не още. Методологични подходи и различни нива на анализ на мозъчните процеси и социалните прояви на човека залягат върху изследването на преминаването от отделната нервна клетка към невронните мрежи и големи невронни констелации, свързани с интегративните функции на нервната система. Чрез биохимично повлияване на определени елементи от синаптичното предаване, се влияе върху протичането на психични процеси, така че макар и твърде дълъг, пътят между неврона и "мисълта", се изминава.

И този път е МАТЕРИАЛЕН, А НЕ НЕМАТЕРИАЛЕН. Това означава, че лабораторно е доказано че невронът е първи, а "мисълта" е материална. От там и Разумът е материален.

Учени като Ралф Хофман, Коен и Серван-Шрайбер и други, създават без никакви проблеми модел невронна мрежа - нефизиологичен модел. Връз тях се изучава т.нар. лудост човешка, с цел същата да се лекува.

При шизофрения например - била тя Кататонна шизофрения, Параноидна шизофрения, Дезорганизирана шизофрения или някакъв друг вид, антипсихотичните и невролептичните медикаменти променят баланса на невромедиаторите в мозъка и са насочени към овладяване на симптомите на болестта, като симптомите отново се връщат при прекъсване на лечението - защото Разума на болния, който е увреден и който се лекува по този именно материален начин, си е МАТЕРИАЛЕН и правилно функциониране на Разума зависи от безпроблемното функциониране на мозъка. Тези изследвания, пресъздаващи невронна мрежа, показват по безспорен начин, че Разумът е материален, тъй като изминават целия път от неврона до мисълта!

Ние сме това, което мозъкът ни позволи да бъдем, а какво е мозъкът ни, това зависи от нашето ДНК и средата, в която живеем.

Мозъкът обработва информацията най-вече паралелно, т.е. милиарди операции се случват едновременно из целия мозък, а те от своя страна образуват нашите съзнателни и несъзнателни мисловни процеси, както и изпълняват моторните актове, регулират автономната нервна система и т.н. Това е в рязък контраст с компютърните програми, които обикновено изпълняват операциите една след друга т.е. серийно. Затова мозъкът на човека се води по-сложен от компютъра.

Накратко същността на науката невропсихология, която изучава човешкия мозък:

Мозъкът се състои от клетки, които доста се различават една от друга в своите специфични области. Клетките на мозъчната кора се изучават микроскопски в качеството им на най- висшата структура на мозъка, която е фактически отговорна за висшите психични процеси и не само - става дума за дейности като перцепция, мислене, език, разпознаване на образи, двигателни умения и много други - всичките тези по-сложни дейности на мозъка, са свързани с корови процеси, с коровите неврони.

В различните части на кората клетките много се различават морфологично - едни са те в челния дял, други - в теменния, различни са в тилния дял. Тази морфологична разлика отразява и различие във функциите. Някои от тези отговори на въпроса "Какви функции могат да имат тези различни мозъчни раздели" са получени още през деветнайсети век.

Защо умираме е ясно. Умираме, защото стареем. Стареенето се предизвиква от процеса на неферментативното химическо свързване на глюкозата с белтъците и с нуклеиновите киселини и от образуването на прекомерно количество отпадни продукти на обмяната - т.нар. свободни радикали..

Неферментативното гликолизиране (присъединяване по химичен начин на въглехидрат към по- голяма молекула, обикновено белтъчна) на определени белтъци в организма е начало на множество химични реакции, в резултат на които се образуват и натрупват с течение на времето необратими "шевове" между съседни белтъчни молекули. Това неферментативно свързване на глюкозата с нуклеиновите киселини води постепенно до повреждане и на самата ДНК.

Неферментативните реакции между глюкозата и белтъците най- общо се наричат реакции на Майер. Реакционната верига започва с взаимодействие между алдехидната група на глюкозата и аминогрупата на белтъка, в резултат на което се образува т.нар. шифово съединение. То е нестабилно и бързо преминава в по-стабилно състояние, но все пак не губи способността си да взаимодейства; известно е под името "Амадоров продукт".

Ако в продължение на месеци или години белтъкът не се разпадне, някои негови амадорови продукти се дехидратират бавно и се преустройват, образувайки производни форми, съдържащи глюкоза. Те влизат във взаимодействие с различни съединения и то по начин, позволяващ появата на стабилни структури, наречени " крайни продукти на дълбокото гликолизиране"(КПДГ). Много от тях могат да образуват шевове със съседни белтъци. Има данни, че КПДГ възникват често в резултат на свързването на Амадоровия продукт с глюкоза и други въглеводороди. А такива вещества биха могли да образуват мостчета и с други белтъци, реагирайки с достъпните аминогрупи. Има случаи, когато 2 амадорови продукта се зашиват един за друг, като образуват нова молекула КПДГ. Структурата на такъж шев с участието на клюкоза е известна. ФФИ е бил синтезиран първо искуствено(от смес на лизин, албумилин и глюкоза), а по-късно бил намерен и в организма.

Глюкозата е най-малко реактивоспособният въглеводород в човешкия организъм, но пък е най-разпространеният в него - ето защо и ефектът й върху белтъците е най-значителен.

Проявите на диабет в редица органи и тъкани е по същество ускорено стареене.някои от наблюдаваните при това заболяване усложнения като ограничаване подвижността на ставите,атеросклероза и др. не се различават от същите при старите хора - просто при диабетиците те се развиват по-рано.

При здравите хора КПДГ се натрупват с възрастта.

Изследванията на твърдата мозъчна обвивка - колагенова структура, която отделя мозъка от черепната кутия, потвърждават, че КПДГ могат да се натрупват върху колагена.

Организмът си има начин да ликвидира КПДГ - макрофагите. Те поглъщат съответните белтъци, към които е присъединен такъв КПДГ, като напр. ФФИ, но техните рецептори не реагират на никакво друго съединение от порядъка на тези, като напр. Амадоровите продукти. КПДГ имат и един голям плюс - те посочват коя клетка се е състарила и трябва да бъде премахната. Но този плюс е до време, защото техните рецептори не реагират на Амадорови продукти.

А що се отнася до свободните радикали... Свободните радикали са много активни частици, които са изгубили един електрон и се опитват да си набавят друг, бързо влизайки в следваща реакция и така задвижвайки лавинообразна реакция с други молекули много лесно и сериозно могат да се увредят клетките. Високите равнища на свободни радикали причиняват големи увреждания, свързани с процеса на стареене.

Изобщо няма отръвка от старостта напук на мечтите за 20 годишно тяло и безгрижно съществуване. Със същата неизбежност следва и смъртта. Искаме или не - смъртта, това е краят и той е окончателен, защото разумът ни е материя, която е част от нас и която умира заедно с нас.
автор: satana
« Последна редакция: Януари 27, 2012, 17:54:09 от soulSurgery » Активен
Orion
Търсеща истината..
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 113


 • Град: Варна
 • Отказвам да играя ИГРАТА..

  http://facebook.com/Scarl
  « Отговор #1 -: Януари 18, 2012, 14:27:20 »

  Бях останала със съвсем друго впечатление за сатанистите, а то се оказа, че са всъщност атеисти Усмивчица
  Прави ми впечатление, че техния форум е противоположност на нашия.Само че те имат 311 членове, а ние 4337 Честно, изобщо не ми се занимава да ги чета, загуба на време си е за мен..ноооо все пак ще прегледам туй-онуй Веселяк Веселяк Веселяк
  Активен

  All the world's a stage, and all the men and women merely players..
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #2 -: Януари 18, 2012, 14:53:50 »

  В момента просто не мога да го коментирам...нямам думи
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #3 -: Януари 18, 2012, 15:09:22 »


  Цитат на: Orion
  Бях останала със съвсем друго впечатление за сатанистите, а то се оказа, че са всъщност атеисти Усмивчица
  Не били атеисти, а хора със собствено мнение.
  Цитат на: Orion
  Прави ми впечатление, че техния форум е противоположност на нашия.
  Не бих казал. По-скоро, те са концентрирани и ограничени, само в обозримия свят. Както и там споменах, това е рационално, що се късае за оцеляването, но не и за развитието.
  Цитат на: Orion
  Само че те имат 311 членове, а ние 4337
  Не бива да държим на тия неща. Да, разликата, в тези цифри е огромна, но ако се загледаш, няма да откриеш повече от 10-15 пишещи човека, нито в нашия, нито в техния форум.
  Цитат на: ariam
  В момента просто не мога да го коментирам...нямам думи
  Чак пък толкова ли?
  Очаква се да сме по-широкоскроени!
  По-скоро, такава реакция, би била нормална, от тяхна страна, за този форум.
  Активен
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #4 -: Януари 18, 2012, 17:16:44 »

  Ами като че ли сатанистите са от обществата, които досега не съм, а ми е любопитно да срещна.
  Но отричането на финните необозрими състояния на вселената е по-близко до атеизма.
  Жалко или не, горепосочените убеждения са необходими на тези хора в етапа на еволюция до който са стигнали.
  Като че ли са много преди момента на прозрение на духовното съществуване, и то само ако това което проповядват съответства наистина на това което могат със сетивата си... защото не е изключено някои от тях да са се отрекли от духовните принципи, които някога са имали.

  Но за тези които не са могли да ги осъзнаят ....... рано им е. Това е все едно осъзнаващият принципите на Вселената, да научи от някъде за друга вселена, където Сътворението е довело до възникването на съвсем различни форми, взаимодействия и оттам - причинно следствени връзки - невъзможно е. За всичко си има правилното време да се случи.
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #5 -: Януари 19, 2012, 08:11:10 »

  Цитат на: Sine Wave Zero
  Ами като че ли сатанистите са от обществата, които досега не съм, а ми е любопитно да срещна.
  Изглежда, от сатанизъм до сатанизъм има разлика. Аз, честно казано, смятах, че съм опознал всичките му форми. Само сектите, кланящи се на рогатия са над 20, но в най-комерсиалния си вид, съществуват и в България. Присъствал съм на техни ритуали, преди 11 години, на Витоша. Не успях да ги разбера. При тях също има голямо противоречие. Те са християни, които изпълняват езически ритуали! Имаше последователи, от 12 до 50 години, но бройката им в пълен състав, не надвишаваше 30 човека, поне в този период и в този, т.нар. орден. Така и не чух адекватно обяснение на половината си въпроси.
  Други, с които направо бъкаше, са още по-псевдо. Блек метъл вълната, заля Европа, през деведесетте. В по-голямата си част, тази музика е свързана със скандинавския фолклор и половината банди са с имена на градове и герои от "Властелина на пръстените"... и в същото време, прокламират сатанистки убеждения!!! Най-великия подвиг, с който малцина могат да се похвалят, е - опожаряване на християнски храмове или каквото и да е посегателство, над християнските символи, като най-честосрещано беше - горенето на саморъчно приготвен кръст или рушене на гробища. Като музика, концепция и като поведение ги намирам за особено забавни и за мен е непонятно, как е възможно, човек, над 16 години да ги взима насериозно и да им се възхищава. Боядисват лицата си, като нямат никаква представа от къв зор го правят, по концертите се пръскат с доматен сок или червена боя и всякакви театрални и циркаджийски трикове, за деца  и юноши.
  Цитат на: Sine Wave Zero
  отричането на финните необозрими състояния на вселената е по-близко до атеизма.
  Ами... идеята им е, че атеизма, просто отрича, докато те се обосновават, по някакъв начин, оповавайки се на науката.
  Вероятно са пропуснали езотеричната, окултната и квантовата част от науката.
  Цитат на: Sine Wave Zero
  Жалко или не, горепосочените убеждения са необходими на тези хора в етапа на еволюция до който са стигнали.
  Както и на тях казах, имат известно право. Този таван на еволюцията, до който са стигнали е определено полезен, относно тяхното оцеляване, но не и относно тяхното развитие. Съответно дадох примера с овцата и поляната, като единствена реалност, която тя признава.
  Цитат на: Sine Wave Zero
  Като че ли са много преди момента на прозрение на духовното съществуване, и то само ако това което проповядват съответства наистина на това което могат със сетивата си... защото не е изключено някои от тях да са се отрекли от духовните принципи, които някога са имали.
  О, това вече би било, наистина тъжно. Макар, че не разбирам, как дадена душа, може да стигне до дадено ниво на осъзнаване, след което да избере да си "скъса дипломата" и да се върне в по-долен клас. Чудя се, дали съществуват подобни случаи?!
  Цитат на: Sine Wave Zero
  Но за тези които не са могли да ги осъзнаят ....... рано им е.
  Да, това ясно.
  Цитат на: Sine Wave Zero
  Това е все едно осъзнаващият принципите на Вселената, да научи от някъде за друга вселена, където Сътворението е довело до възникването на съвсем различни форми, взаимодействия и оттам - причинно следствени връзки - невъзможно е. За всичко си има правилното време да се случи.
  Така си е...
  Активен
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #6 -: Януари 19, 2012, 16:08:11 »

  Изглежда, от сатанизъм до сатанизъм има разлика.
  Да, в случая тези хора, за които пишеш проповядват една от най-неподозираните му форми

  Те са християни, които изпълняват езически ритуали.
  Еретиците в християнството също претендират, че са християни. Който и от тях да питаш, ще ти каже че официалната религия е видоизменена така както и църквата ще ти каже за него че религията му е видоизменена спрямо "Истината".
  Така и от Сатанистите, които претендират че са християни, вероятно много често си срещал твърдения от рода на това, че Луцифер е Бог, че Исус е изгнаникът вместо обратното..... или пък че Луцифер е изгнаникът, който е по-достоен да е Бог, но ние "невежите" човеци сме "обожествили" други на негово място.  И така нататък

  Блек метъл вълната, заля Европа, през деведесетте. В по-голямата си част, тази музика е свързана със скандинавския фолклор и половината банди са с имена на градове и герои от "Властелина на пръстените"... и в същото време, прокламират сатанистки убеждения!!! Най-великия подвиг, с който малцина могат да се похвалят, е - опожаряване на християнски храмове или каквото и да е посегателство, над християнските символи, като най-честосрещано беше - горенето на саморъчно приготвен кръст или рушене на гробища.

  Дотам води взаимното отричане като цяло- и в случая, това са сформирани течения, в отговор на отрицанието което са срещнали от църквата - относно техните принципи, чувство за справедливост и проповядват насилието, което църквата някога е прилагала спрямо медиуми, магове, проповедници на различна от свещената за поповете вяра. В историята са отчетени като факти разрушителните кръстоносни походи, които са оставили дори много византийци без покрив. А византийците са били особено изявени християни, така както и много народи, вкл. и Българите. И понеже радикалното мислене невинаги зависи от възрастта на даден човек, тези престъпления на църквата се използват като мотив за достигането на резултат, който пак е разрушението. Нищо ново, във всичко си има фанатизъм, особено при сатанистите. За тях няма значение дали ще е католическа или православна църквата - "да гори и това е", така разсъждават.

  Ами... идеята им е, че атеизма, просто отрича, докато те се обосновават, по някакъв начин, оповавайки се на науката.

  И тук се стига до задънената улица, където с установени опити се опитваш да докажеш неустановеното. Тогава цялото им оповаване рухва, за да дойде отричането на негово място. Крайния резултат пак е атеизмът. Но пак казвам, за даден еволюционен етап това е необходим път - за да се развихриш извън границите на установеното, все някак трябва да познаваш установеното. Така балансът между творческото и техническото умение ще е много по-добър.

  Макар, че не разбирам, как дадена душа, може да стигне до дадено ниво на осъзнаване, след което да избере да си "скъса дипломата" и да се върне в по-долен клас. Чудя се, дали съществуват подобни случаи?!

  Хората правят такива избори с разума си, когато не са намерили начин да реализират онова, което те усещат, а други-не. Например както е било при комунизма, когато при най-малкото подозрение че "говориш с духове", властите те спукват от бой и оцеляването изисква да си мълчиш и да си "вършиш работата" в интереса на обществото безверници. Това убеждение си е същото и днес, просто е придобило други форми. Вместо бой, се разминаваш с тих присмех зад гърба, понякога уволнение от работа ! -  тогава човекът тръгва с намерението не да отрече божественото проявление в себе си, а да го игнорира като въздействие в живота му. И рабира се, това не може да се получи напълно, защото човекът има намарението да живее, и тогава божественият свят намира начин да му праща посланията под формата на случки в ежедневието, съвпадения, синхронно действие. Дори изборът на човека да е бил атеизма, то според мен, атеист по душа не съществува. Атеизъм има само в главите. Със Сатанизма е същото. Другото си е такова каквото си е.
  « Последна редакция: Януари 19, 2012, 16:40:54 от Sine Wave Zero » Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #7 -: Януари 19, 2012, 16:53:22 »

  Сатаната има много лица - комунизъм, анархизъм, капитализъм, фашизъм...Това че не пият кръв от купички, падайки на колене пред лика на Бафомет, не ги прави по-различни...
  Активен
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #8 -: Януари 19, 2012, 17:07:06 »

  "Сатаната" е всяка една скрита или явна форма на властолюбие, която цели да зароби всички същества под претекста че текущия свят е неподходящ за тях.
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #9 -: Януари 19, 2012, 18:03:20 »

  "Сатаната" е всяка една скрита или явна форма на властолюбие, която цели да зароби всички същества под претекста че текущия свят е неподходящ за тях.  Извършват злини и неправди, а след това обвиняват добрите хора и Бог затова.  Усмивчица
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #10 -: Януари 21, 2012, 13:36:55 »

  Цитат на: Sine Wave Zero
  Цитат на: sanguinary
  Изглежда, от сатанизъм до сатанизъм има разлика.
  Да, в случая тези хора, за които пишеш проповядват една от най-неподозираните му форми
  Т.нар. простолюдие... или по-точно - християнско простолюдие, е твърде слабо запознато със собствената си религия, а пък какво остава за неговите антидоти. С чиста съвест, бих могъл да заявя, че в Африка, Австралия и Ю.Америка, коренното население, което не е виждало телевизор, е много по-запознато със сатанизма, отколкото това, в развитите държави, преобладаващи в Европа и сев. Америка. Разбира се, те не го наричат сатанизъм, а по-контрастно отличават злото, под формата на различни проявления у човешката природа.
  Цитат на: Sine Wave Zero

  Еретиците в християнството също претендират, че са християни. Който и от тях да питаш, ще ти каже че официалната религия е видоизменена така както и църквата ще ти каже за него че религията му е видоизменена спрямо "Истината".
  Християнството има над 3000 разновидности, само на територията на САЩ. За всяка една от тях, сатанисти са всички останали клонове. Всяка една от тях, се основава на различни тълкувания от библейските текстове, считайки себе си за най-правоверна.
  За един, по-трезвомислещ, средноинтелигентен човек, е повече от ясно, че това е извратена форма на бизнес, основана на духовните търсения, при хората, живеещи в условия на недостатък или липса, на всякаква духовност.
  Цитат на: Sine Wave Zero
  това са сформирани течения, в отговор на отрицанието което са срещнали от църквата - относно техните принципи, чувство за справедливост и проповядват насилието, което църквата някога е прилагала спрямо медиуми, магове, проповедници на различна от свещената за поповете вяра.
  Да. Империята отвръща на удара. Всъщност това става на много равнища, дори и на сексуално и психологическо. Нарушаване на баланса, в името на неговото постигане... или по-точно връщане.
  Цитат на: Sine Wave Zero
  Нищо ново, във всичко си има фанатизъм, особено при сатанистите. За тях няма значение дали ще е католическа или православна църквата - "да гори и това е", така разсъждават.
  Ако не беше църквата, щеше да е друго. Ако нямаше ЦСКА, друг отбор щеше да е "главен враг" на Левски. Важното е да се пали, да се руши, да недоволстват и да се противопоставят на ...нещо!
  Цитат на: Sine Wave Zero
  за даден еволюционен етап това е необходим път - за да се развихриш извън границите на установеното, все някак трябва да познаваш установеното. Така балансът между творческото и техническото умение ще е много по-добър.
  Да, добре казано. Това важи, както на глобално, така и на локално и индивидуално ниво. За цялото човечество, за отделните общества и за всеки един човек, баланса е най-силната притегателна точка, свързана с развитието... не само в духовен план.
  Ако ще и най-добрия плувец да е, ако гребе само с дясната ръка, която отрича лявата, никога няма да постигне нищо... и въпрос на време ще е, да се удави. Образно казано, ако човечеството е този плувец, сега се давим. Не разполагаме с много време, за да осъзнаем, че трябва да гребем заедно, за да изплуваме. Не ние, не те, не ония, а всички.
  Цитат на: Sine Wave Zero
  човекът тръгва с намерението не да отрече божественото проявление в себе си, а да го игнорира като въздействие в живота му. И рабира се, това не може да се получи напълно, защото човекът има намарението да живее, и тогава божественият свят намира начин да му праща посланията под формата на случки в ежедневието
  Точно. И съответно развива зрение, само за тези случки и те са му предостатъчни. Така, както на един тигър, например, му трябва място, където да спи, по една антилопка на 2-3 дена и като ревне, цялата гора да се тресе от ужас.  
  Е ходи го убеждавай, че има нещо и отвъд тази реалност, по-истинско и значимо. А тези, в случая са още по-ограничени, тъй като са, по-скоро тигри, зад решетките в зоопарка. Те са поставени в тази реалност и не им се е налагало да оцеляват в нея, тъй като всичко им е измислено, наредено и предначертано от системата. Никак не е трудно и без да е пророк човек, да предскаже бъдещето на животно в клетка.
  Цитат на: Sine Wave Zero
  Дори изборът на човека да е бил атеизма, то според мен, атеист по душа не съществува. Атеизъм има само в главите. Със Сатанизма е същото. Другото си е такова каквото си е.
  С това много не съм съгласен, Sine.  Всъщност, смятам, че бездушието е основен фактор и предпоставка, към всякакъв вид отречения. Ума не може да работи на контра на душата. Не може дълго да разсъждава, въпреки нея. Рано или късно, този баланс също започва да се търси. Единствения вариант за безвъзвратно самоизгубване е, ако се лишат/продадат някъде, на нещо или на някой душите си.
  Цитат на: Аэ съм
  Сатаната има много лица - комунизъм, анархизъм, капитализъм, фашизъм...Това че не пият кръв от купички, падайки на колене пред лика на Бафомет, не ги прави по-различни..
  Малко си краен, Раби. Не смятам, че има нещо, което да е в пълната си цялост зло или сатанинско, било то политически строй, религия или дори поведение. Иначе, да, не са много по-различни от фанатизираните поклонници на каквито и да било демони или богове.
  Атеизма също е религия.
  Цитат на: Sine Wave Zero
  "Сатаната" е всяка една скрита или явна форма на властолюбие, която цели да зароби всички същества под претекста че текущия свят е неподходящ за тях.
  Може да се каже. Да, всяка форма на манипулация и упражняване на власт,  може да се каже, че е неправилна... дори и когато е с наистина добри намерения.
  Цитат на: Аэ съм
  Извършват злини и неправди, а след това обвиняват добрите хора и Бог затова.
  Обвиняват Бог, че е допуснал да се случат тия злини и неправди. Смятат, че щом той не идва да ги прекъсне на секундата, значи или нехае или не съществува.

  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #11 -: Януари 21, 2012, 19:06:42 »

  Цитат
  Малко си краен, Раби. Не смятам, че има нещо, което да е в пълната си цялост зло или сатанинско, било то политически строй, религия или дори поведение. Иначе, да, не са много по-различни от фанатизираните поклонници на каквито и да било демони или богове.
  Атеизма също е религия.


     Именно, самото название "сатанинско" не е изцяло сатанинско. Взимат се светлите идеали и мечти на хората, техните истини и се превръщат в лъжи, взима се тяхната любов към свободата и я превръщат в омраза към робството, вършат се неправди в името на правдата. И Ози Озбърн не е изцяло сатанист, тъй като в неговите песни пише за разбита любов и нереализирани мечти, утопии и т.н, а в същото време отрича Христос и се моли на Сатаната. Биитълс са легенда и строители на модерната медлодична музика, но това не им пречи да се покланят на Кроули, Сатана и т.н. И Ротшилд и Рокфелер са раздетели за демокрация и голабален свят, напълно Божии идеи, а в същото време правят войни, революции и насаждат омраза. То е символа Ин и Ян. И Петър Дънов говори истини и обещава блестящо бъдеще на българите, славяните и света, ако го последваме, но сам с делата си предизвиква толкова дискусии, разкол, анатеми и омраза от страна на хора, които очевидно се поддават лесно на манипулация. Защо? Защото душите им не принадлежат на тях самите.
      Атеизма, анархизма, комунизма, капитализма, нацизма, фашизма и т.н. не са поставили Бог за техен идеал. Атеистите го заместват с материя и подобни материалистични учения. Анархизма с бунт. Комунизма с криворазбрана правда. Капитализма с преиначена свобода. Нацизма с Хитлер, а фашизма с войни. И всички се съревновават едни с други. Те са инструменти. Паразитират върху идеалите на хората. 
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #12 -: Януари 24, 2012, 07:16:45 »

  Цитат на:  Аз съм
  Взимат се светлите идеали и мечти на хората, техните истини и се превръщат в лъжи, взима се тяхната любов към свободата и я превръщат в омраза към робството, вършат се неправди в името на правдата.
  Именно - "разделяй, противопоставяй и владей".
  Цитат на:  Аз съм

  И Ози Озбърн не е изцяло сатанист, тъй като в неговите песни пише за разбита любов и нереализирани мечти, утопии и т.н, а в същото време отрича Христос и се моли на Сатаната..
  Т.нар. Църква на Сатаната, според мен е по-скоро... нещо като ...членски клуб на рок и метъл звезди, където да могат да си се напият и надрусат, на спокойствие. Просто един повод да се събират на едно място, поне веднъж в годината. Достатъчно е да се загледа човек, горе-долу запознат със сцената, за да види, че там членуват, застаряващи метъл динозаври, от сорта на: Ози, Ингви, Мерлин Менсън, Питър Тетгрийн и т.н. и т.н.
   
  Цитат на:  Аз съм

  Биитълс са легенда и строители на модерната медлодична музика, но това не им пречи да се покланят на Кроули, Сатана и т.н.
  Предполагам, имаш предвид, че говориш за покойници. Мисля, че само Ринго артиса.
   
  Цитат на:  Аз съм

   И Ротшилд и Рокфелер са радетели за демокрация и голабален свят, напълно Божии идеи, а в същото време правят войни, революции и насаждат омраза.
  Не съм сигурен, че е редно да отнасяме темата към конспиративните. Има общо, да, но всъщност, идеята ми беше да се вгледаме в собствения си сатанизъм и да
  го осъзнаем. Далеч трябва да сме от мисълта, че сме го надрастнали, много повече, от тези наши братя и сестри, в онзи форум, които умишлено са избрали да не виждат отвъд цифрите на науката. В мига, в който решим, че сме нещо повече от който и да било, вече така или иначе, ставаме не по-малко сатанисти от тях, защото вече играем играта на системата. Според мен те са добър коректив, който трябва да използваме, а не да го отхвърляме, като некачествен.
  Ще се опитам да го представя образно.
  Ако приемем, че материалния свят, в който всички сме родени е остров, а духовния е безкрайния океан около него, то тези, които са с двата крака, приковани на острова, ще са много по-наясно с него. С растенията, животните, силите, които действат в него, значението на всичко и т.н. Не, че и ние не познаваме острова. Ние също сме родени на него. Просто, докато сме плували из океана, те са били на острова. И като се има предвид, че т.нар. вселенски принципи, важат с пълна сила, както и на острова/материялен свят, така и в океана/духовен свят, то няма да е трудно да се досетим, че те, концентрирайки се изцяло в опознаване на материалния, биха могли да ни подскажат нещо и за духовния. Докато разграничаваме двата свята, ще се разграничаваме и помежду си. Така също сме в играта на системата "разделяй".
   
  Цитат на:  Аз съм

   То е символа Ин и Ян. И Петър Дънов говори истини и обещава блестящо бъдеще на българите, славяните и света, ако го последваме, но сам с делата си предизвиква толкова дискусии, разкол, анатеми и омраза от страна на хора, които очевидно се поддават лесно на манипулация. Защо? Защото душите им не принадлежат на тях самите.
  Раби, приятелю, не се ангажирай с конкретни отговори на конкретни въпроси. Знаеш, че сега трябва да ти кажа, че няма нищо общо с истината, тъй като звучиш прекомерно категорично, а това при всички положения не е особено правилно, тъй като е против общоважащия принцип на баланса.
  Душата, тялото и разума, според мен, няма как да са принадлежност или част от имуществото на някой. Също така, не смятам, че П. Дънов и учението му, трябва да бъде стриктно следвано, така, както го е предал. Същото смятам, за всяко друго учение. Това, кое е добро и кое не е добро, ние много добре разбираме, в момента, в който направим нещо, вземем дадено решение или кажем нещо. Именно това имах предвид с по-горния пример. Няма правилно и неправилно учение, има само... части от голямата истина, с пропита в тях голямо количество заблуда, която ги прави различни. Ако съумеем, някак си да изчистим и отделим заблудите, всички истини ще станат една, обща. Отхвърляйки което и да било и приемайки което и да било, ние вече сме на погрешен път.
  Сега ми кажи, как ти звучи следното твърдение: Дънов, Ванга, Ганди и ...Далай Лама, не са с нищо повече или по-малко от Азис, Хитлер, Осама или Слави Трифонов.
   
  Цитат на:  Аз съм

   Атеизма, анархизма, комунизма, капитализма, нацизма, фашизма и т.н. не са поставили Бог за техен идеал. Атеистите го заместват с материя и подобни материалистични учения.
  Би ли могъл, с чиста съвест да отсечеш категорично, че този Бог, който ти си поставил за свой идеал, отсъства от материята и процесите в природата?
   
  Цитат на:  Аз съм

   И всички се съревновават едни с други. Те са инструменти. Паразитират върху идеалите на хората.
  Съревновават се, именно защото наблягат на различията си. Различия, пропити със заблуди за превъзходство над останалите.
  В природата, ако живите организми бяха като нас, щеше да настъпи колабс и всички да се самоунищожат.

  "Аз съм мечка и съм по-силна от всички. Вместо да ви пребия, обаче, избирам да ви помагам със силата, която ми е дадена. Аз съм бобър и имам остри, гризящи всичко зъби. Мога да ви прегриза основите на къщите, но вместо това, избирам да ви помагам и ще ги използвам, когато имате нужда. Аз съм змия,  дадена ми е отрова и мога да отровя кръвта на всеки, но вместо това, ще ви я давам за лекарство."
  Никой не е по-значим от останалите. Само заедно, биха могли да запазят баланса в природата.
  Активен
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #13 -: Януари 24, 2012, 11:39:35 »

  БРАВО, САНГ! Много точно описваш състоянието на нещата.


  Ще цитирам Ошо...с риск да ми скочат пак негативистите, но какво да се прави, както казваш, знанието не е приоритет и притежание на никой човек, група или организация, ние тук не сме собственици и притежатели, временно ползваме неща и инструменти, но не ги притежаваме! Та ето какво казва той: Западът пренебрегна духовното развитие за сметка на материалното и не постигна нищо, изтока отхвърли материалното за сметка на духовното и също не постигна нищо. Аз дойдох да поставя мост между двете...
   И също: Идеята за власт е идея на луд.
  И това не са неговите мисли, думи и идеи, те са на вселената.
  Активен
  elinikar
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 221


  « Отговор #14 -: Януари 24, 2012, 12:06:33 »

  БРАВО, САНГ! Много точно описваш състоянието на нещата.


  Санги,не само че си осъзнал същтостта на нещата,но и имаш дарбата да я обясниш по възможно най-добрият начин,с най-точните думи!Това си е талант  Намигване Усмивчица

  Активен

  Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
  Страници:  [1] 2 3 ... 13   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Еволюция на съзнанието - Български филм « 1 2 »
  Филми
  Administrator 24 7362 Последна<br />публикация Януари 31, 2011, 03:35:15
  от nre
  Патриотизъм, Национализъм и Духовност « 1 2 3 »
  За България
  Аэ съм 42 3475 Последна<br />публикация Февруари 24, 2011, 17:07:44
  от Аэ съм
  "Писание за любовта" - Йогананда
  Послания
  nia.boneva6 1 2081 Последна<br />публикация Февруари 01, 2012, 04:33:12
  от mirokiriakov
  Избрани цитати от Учителя за Шестата раса и бъдещето
  Езотерика
  johny 4 2955 Последна<br />публикация Януари 18, 2011, 16:40:17
  от Аэ съм
  Истината за посланията от извънземни
  Филми
  dtmf 14 2190 Последна<br />публикация Май 30, 2013, 07:38:40
  от Flip-Flop

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright