Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как да предпазя детето и себе си?  (Прочетена 2075 пъти)
angel_aura
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 20


 • Град: Cremona
 • « -: Януари 08, 2012, 16:50:25 »

  Здравейте приятели! Имам нужда от помощ и съвет.  В последните три месеца съм залята от огромна доза агресия и гняв. Буквално НЕКОНТРОЛИРУЕМИ. Страх ме е, че ще нараня детето. Ще се опитам да изложа проблема възможно най-подробно, за да ме разберете. Ето току що блъснах клавиатурата, с огромна сила, защото реда на който писах ми избяга. Но всъщност не мога да разбера това аз ли съм и аз ли го правя или е чужда намеса. Когато започнах "чистенето" си имах отново период на агресия и гневни изблици, но те бяха толкова леки в сравнение с това, което се случва тук. Ние с детето вече за втори път сме в Италия, където се очаква да останем и да живеем за дълго. Тук сме на квартира. При първото ни идване имах много тежък период на напасване на характери с мъжа ми, на свикване с обстановката и други подобни битови неща. Но същевременно изпитвах и голям страх. Започнах да се дразня от детето си, да го обиждам и да го наричам с такива грозни думи, които и чужд човек не може да каже на едно дете. УЖАС наживо и постоянно. Ръката ми като че ли сама изхвърча и удря до синьо детето, само защото не е стояло мирно докато му сменям памперса. Започнало да върти копчетата на печката детето, а аз му тегля такъв шут, че го замятам чак до стената и още много, много грозни и противни неща, които му причинявам. И от които много ме боли и ме е срам. Когато се опитах да си обясня какво се случва и да го контролирам по някакъв начин, си обясних, че това не е мое, че е намеса и трябва да направя опит да я спра. Но когато аз се чистя от намесата и я махна от мен, същото това нещо се залепва за детето и то става отвратително зло същество. Затова предпочетох да го нося аз на гърба си, защото се предполага, че  като майка и като голяма имам повече възможности да го спра. И щом се удържам да не ударя детето, започвам да се налагам и да се обиждам аз самата. Сигурно отстрани ще е много смешно ако се видя как се скубя и си блъскам главата с юмруци и се псувам сама себе си... Но всъщност си е страшно. И най-лошото е, че ставам неконтролируема. Имам чувството, че съм обсебена. Когато се прибрахме в България пак имах яростни пристъпи, но те бяха толкова леки и безболезнени, че ги приех нормално. Но тогава се замислих, да не би това, което  ми се случва да не е  външно, а това да съм истинската аз. Но когато съм си в къщи, колкото и силно да се ядосвам просто не е същото както тук в Италия. Имам ниво рейки, чистя с него себе си и детето, къщата, полето и всичко. Ограждаме се с формули и щитове, чета молитви, слушам мантри - просто всичко, което мога да се сетя правя. И въпреки това, при всяко едно прихленчване или "неподчинение" от  страна на сина ми, се превръщам в див звяр, който съска, хапе и дере - буквално. А пък малкия е в такава възраст, че копира всичко, което правят мама и тати и когато се ядоса за нещо, започва да се удря по главата и да си скърца със зъбите до побъркване.
  Плаша него, плаша себе си, а не съм от страхливите и бездействени хора. Вече незнам какво друго мога да направя и затова реших да потърся съвет от вас.
  Активен

  Ще става каквото ще става - и то ще стане, когато ще стане...
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #1 -: Януари 08, 2012, 21:17:48 »

  Здрасти от мен ще се опитам да ти дам едно рамо , понеже съм на подобно положение , т.е с малък маймунчо в детски пубертет ( период за който имаме тема)

  Какво обаче се получава, особенна детска възраст + особено енергийно време.
  Това което те изкарва от себе си е това ,че не се справяш със скоростта. Което не е нещо ненормално , но си е период на изпитание.
  Период в който на детето му идва от самосебе си , а ти трябва да разчупиш досегашните представи и да се понесеш на вълната.

  И през копчетата на печката и през гонене на голо дупе минавам, ежедневно на макс и без почивка. То не спира и не разбира твоето битово или психическо положение, то има цел и бърза. Ако ти си правила една беля на седмица те правят една на час , защото трябва бързо да преминат през този период, много по-бързо от колкото ние трийсетина години по-рано. Е просто го приеми, че ще е така и поеми отговорността без да го отдаваш на някаква външна намеса.
  Не забравяй ,че избора да бъдеш майка в тези времена е твой.

  Как можеш да го облекчиш - като се възнаграждаваш за усърдната работа и за търпението - временце за себе си , червило,книжка,шоколадче и каквото и да е.

  Към детето е добре да реагираш балансирано - да не се отказваш от забележките или наказването - от сорта в ъгъла , за да не ескалира в големите шамари. Да му отдаваш нужната енергия и внимание. В краен случай му намери плашилка , ама не измислена ,че се създава ерегор , а някаква - примерно много ги е страх от прахосмукачката , казваш щом не слушаш мама и мама няма да те слуша и ще чисти с прахосмукачката. Просто нещо равносилно на неговите проявления - да се научи да се съобразява, без да се прекалява и без да се проявява надмощие , защото най-важното е да го приемаме детето като равен - като нов колега в работата ,който да го обучил в работата с машините без да се очисти, иначе той знанията ги има.

  Незнам май стана много дълго и сигурното ти казвам неща които знаеш , обаче единствената причина на агресията ти е умора от нарастващата енергийна скорост и живеейки в синхрон с някой ,който живее вече на тази скорост , а ти се мъчиш да го догонваш непрестанно. И аз съм уморена , затова отивам утре при мама Усмивчица
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #2 -: Януари 08, 2012, 21:32:43 »

  Още само нещо да добавя относно чистенията.

  Както се чисти сега земята така и ние - т.е всичко негатвно ,което е било надълбоко се изкарва в периферията и се чисти. Това не значи обаче ,че трябва да го проявяваме, а да се действа бързичко още в момента на усещането. Тази агресия ,която се проявява под въздействието на умората, трябва да е дремела в теб , трябва да има първопричина. Ако няма как да я намериш и да работиш с прошката , помоли се да ти се даде в работа на сън . Може и да ти се дава под формата на кошмари и те трябва да се отработват , а работата е наистина само и единствено прошка- на себе си или на  някой друг , да приемем че този урок е отминал и сме научили най-ценното от него.
  Повярвай ми много по-лесно е да го отработиш от веднъж отколкото да го оставяш да си се чисти и проявява и да страдат и ти и околните. Няма какво да се правиме на мъченици и да влачиме последиците , време е за бързи действия.
  Успех.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #3 -: Януари 09, 2012, 00:11:23 »

  Здравей aura
  Имаш проблем и той е явен.Разбрала си го но метода ти на чистене с рейки го задълбочава.Патил съм ,и с рейки вместо да си помогна си пречих.Препоръчвам ти да се чистиш с вода и ти и детето ти.Намери каде съм го писал,и имай в предвид почнеш ли наложи си малко воля защото пак ще ти пречат но с всеки изминал ден силата им ще намалява.Имай в предвид че си на чуждо място и тяхната енергия те дразни.Просто се успокой но не се съгласявай.
  Поне три месеца устискай и ще ти светне,после сама си решавай жена си.Ако нещо не ти е ясно драсни на лични,когато имам нет ще ти отговоря.
  Живи и здрави.
  « Последна редакция: Януари 09, 2012, 00:29:42 от meander » Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  angel_aura
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 20


 • Град: Cremona
 • « Отговор #4 -: Януари 09, 2012, 16:43:31 »

  Благодаря ви, че се отзовахте
  Активен

  Ще става каквото ще става - и то ще стане, когато ще стане...
  sarabia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 169


 • Град: Варна
 • « Отговор #5 -: Януари 09, 2012, 19:55:27 »

  Разбрала си го но метода ти на чистене с рейки го задълбочава.Патил съм ,и с рейки вместо да си помогна си пречих.Препоръчвам ти да се чистиш с вода и ти и детето ти.Намери каде съм го писал,и имай в предвид почнеш ли наложи си малко воля защото пак ще ти пречат но с всеки изминал ден силата им ще намалява.Имай в предвид че си на чуждо място и тяхната енергия те дразни.

  Чела съм неща от този род, но ако не те затруднява ще споделиш ли опита си относно задълбочаването?

  А за изчисването, както съм писала в подписа ми-" Всяко действие си има противодействие, равно по сила-обратно по посока". Ако това което правиш не е достатъчно, значи ти трябва нещо по-силно.Сега се сещам само за молитвите на Димков-те са много тежки, предполагам че може да помогнат.
  Успех!
  Активен

  Не се опитвай да ме опознаеш,аз нямам име,нито форма.
  Мислиш ли,че много знаеш сам поставил си си норма.
  В мен ти виждаш своя лик,тъй както си въобразяваш.
  Дори да сменям моя ник,пак сам със себе си оставаш.
  angel_aura
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 20


 • Град: Cremona
 • « Отговор #6 -: Януари 10, 2012, 17:00:57 »

  Еона, хареса ми теорията ти за детето. Доста време мислих какво да приложа на практика, но всичко става на обратно. Нищо. И това е урок. Понякога имам чувството че самото поле на детето ме предизвиква, но нали ние с него сме в едно поле до седмата му година, значи че аз сама се предизвиквам

  объркано... много ми е объркано...


  Здравей meander, прочетох постовете ти за пречистването с вода и нищо не ми пречи да го направя. И ще. И аз като sarabia искам да те помоля да споделиш нещо от твоя опит с чистене с рейки. Защото когато аз почиствам се чувствам известно време добре.

  sarabia благодаря ще пробвам и молитвите на Димков.  Активен

  Ще става каквото ще става - и то ще стане, когато ще стане...
  tianka
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 17


 • Град: Харманли
 • Най-хубавото се вижда само със сърцето Екзюпери

  http://www.facebook.com/p
  « Отговор #7 -: Март 30, 2012, 11:18:59 »

  ЕОНА    Миличка,  ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ ИМАШ ОТ МЕН  за безценните съвети,

   които даваш относно твоят опит с възпитанието на

  новите СЛЪНЧЕВИ / КРИСТАЛНИ, ИНДИГОВИ или както там ги наричате / деца.

  От моят собствен опит мога да ви споделя, мили ми виртуални приятели, че аз вече свикнах да се

  вслушвам в мъдрите думи на децата. Не само на моите собствени синове,

  ами и в думите на техните приятелчета.  

  ,, Мамо, ние не сме точно хора дето вие си мислите.

     Вие  сте ни родили, за ви научим да давате ЛЮБОВ!

                        

  Разговаряйте с нас не по детски, а все едно че говорите с възрастни хора,

   защото ние сме много по - знаещи от вас.

  Просто не винаги си спомняме всички опитности, които сме имали от преди.  


     Активен

  NAMASTE !

  "Това, което другите правят или казват е техен проблем.

  Kак  реагираме, или не, е наш проблем!"
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #8 -: Март 30, 2012, 14:15:53 »

   Засрамен Засрамен Засрамен Засрамен Засрамен Засрамен Засрамен Засрамен Засрамен Засрамен

  Има доста книги , психолози, канализиращи  и фондации ,които предлагат инфо по въпросът , но според мен личния опит е най-полезен , защото енергетиката на тези деца е толкова различна и специфична и как да кажа специално профилирана според специфичната мисия. Това че са се опитали да ги класифицират с етикети е нож с две остриета. От една страна е обща информация , а от друга е пак унифициране с което сме сфикнали и от което те искат да ни отучат. Пространство за индивидуално развитие , това им е нужно , а не още една тухла в стената ,пък дори и с различен цвят.

   Ролята на Новите родители , които са порастнали Нови деца е буферна и доста тежичка , между чука и наковалнята , но е и изключително важна роля и няма как да се понесе сам , за това и формираме това пространство на подкрепа, което лично за мен е много по-важно от колкото подкрапата на институции или околните . Така разтоварваш напрежението сред тези които могат да го поемат,трансформират и разберат , а не сред тези които няма и да го разберат , а и не им е урока да го разбират и само ще ти прехвърлят пренапрежението обратно.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  bezo4i
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #9 -: Април 06, 2012, 19:11:41 »

  Здравей Аура,
  нещата за които пишеш са доста сериозни! На твое място бих оставила детенце на друг да го гледа, например баба, сестра, някой твои близък роднина. В момента те виждам като много опасна за детето си. Майките са сигурността на децата си, а ти в случая нанасяш непоправими вреди върху детето си. Нали не би искала като порасне да е жесток, убиец, изнасилвач или тн. Погрижи за неговата сигурност,  и после се чисти от тъмни сили. Според мен е хубаво да посетиш и психиатър. Нещата, за които пишеш ми приличат на Невроза и панически страх. Иначе ако се обърнем към духовното, според мен те обладават зли сили. Те се прилепват към хора в трудни моменти, когато психиката е силно отслабена. Но все пак ОТИДИ НА ПСИХИАТЪР И СЕ ПОГРИЖИ ДЕТЕНЦЕТО ТИ ДА Е ДАЛЕЧ ОТ ТЕБ!
  Активен
  sarabia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 169


 • Град: Варна
 • « Отговор #10 -: Април 16, 2012, 11:16:11 »

  Здравей Аура,
  нещата за които пишеш са доста сериозни! На твое място бих оставила детенце на друг да го гледа, например баба, сестра, някой твои близък роднина. В момента те виждам като много опасна за детето си. Майките са сигурността на децата си, а ти в случая нанасяш непоправими вреди върху детето си. Нали не би искала като порасне да е жесток, убиец, изнасилвач или тн. Погрижи за неговата сигурност,  и после се чисти от тъмни сили. Според мен е хубаво да посетиш и психиатър. Нещата, за които пишеш ми приличат на Невроза и панически страх. Иначе ако се обърнем към духовното, според мен те обладават зли сили. Те се прилепват към хора в трудни моменти, когато психиката е силно отслабена. Но все пак ОТИДИ НА ПСИХИАТЪР И СЕ ПОГРИЖИ ДЕТЕНЦЕТО ТИ ДА Е ДАЛЕЧ ОТ ТЕБ!

  Много тежка диагноза,  bezo4i , на фона на един пост. Ако пък имаш някаква специална дарба, с която виждаш какво има в полето на друг човек, би трябвало да си запозната със Закона за ненамеса. Би трябвало и да си наясно, че енергията следва мисълта и ти с твоите мисли може да навредиш на един и без това достатъчно уплашен човек. Не така , bezo4i , не така!
  Активен

  Не се опитвай да ме опознаеш,аз нямам име,нито форма.
  Мислиш ли,че много знаеш сам поставил си си норма.
  В мен ти виждаш своя лик,тъй както си въобразяваш.
  Дори да сменям моя ник,пак сам със себе си оставаш.
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  На себе си ли служим? « 1 2 3 4 5 »
  Въпроси и отговори
  stonetales 70 3329 Последна<br />публикация Септември 21, 2012, 20:47:28
  от stonetales
  Възпитанието на детето - Р. Щайнер
  Книги
  Ich 12 1856 Последна<br />публикация Януари 28, 2012, 20:47:36
  от Ich
  Как лекуваме себе си и децата си - споделяне на личен опит « 1 2 3 »
  За родителите
  tiemti 34 7296 Последна<br />публикация Януари 24, 2013, 19:14:02
  от TsVeTi
  Търся отговори за детето си! « 1 2 3 »
  За родителите
  Dela 41 3395 Последна<br />публикация Ноември 21, 2012, 17:01:30
  от Странник
  Как детето да стане човек?
  За родителите
  Бунтарката 1 5550 Последна<br />публикация Октомври 11, 2013, 20:32:18
  от Бунтарката

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright