Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Недетски въпроси на децата индиго  (Прочетена 2020 пъти)
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 203


« -: Декември 25, 2011, 00:23:53 »

 Въпросите, които публикуваме тук, са от подрастващото поколение (най-младият от задаващите въпроси е 13-годишен, най-възрастния – 24) и са адресирани преди всичко към тях, но отговорите са интересни и за широк кръг читатели.
    Нека веднага се договорим, че няма да давам конкретни оценки и да казвам, кое лошо, кое – добро. Самият аз съм от хората, наречени индиго, и за мен е трудно да давам категорични оценки, защото противоречи на съзнанието и светогледа ми. Затова просто ще ви давам собственото виждане на нещата, а изборът е ваш, ок? И още един момент – говоря ви като на пробудени или пробуждащи се хора. Знаете ли, какво е това? Това е моментът, в който формите на нещата губят предишното си съдържание и значение. Когато сте спели (ако сте спали), всичко е изглеждало еднозначно, нали? Сега, когато сте се пробудили, като че ли всичко е променено и хората, спящи около вас, продължават да възприемат нещата еднозначно и да реагират стереотипно, но вие изведнъж започвате да разбирате, че всяка вещ е само декорация, която можеш просто да отхвърлиш като грешката на новопокръстените. Всяка вещ е символ, ключ, който може да ви даде толкова отговори, колкото значения можете да възприемете и колкото по-пробудени сте, толкова по-многозначно и с повече смисъл в най-баналните неща.
    Всъщност просто задавайте въпросите такива, каквито ги мислите.

    ЗАЩО СЪЩЕСТВУВАТ УЧИЛИЩАТА И НЕОБХОДИМО ЛИ Е ДА ХОДИМ ТАМ?
    Ето първият въпрос и първият тест върху способността да се вижда новото в старото. Нека излезем от рамките на стереотипите.
    Принципно училищата съществуват, за да може човекът, който не е склонен да се натоварва със саморазвитие, все пак да започне да го прави. Тоест, това е начин да ви накара да работите над себе си. Стилът на преподаване в училище и самото изпълнение на програмите рядко е идеално, но в тях е разковничето за разбирането на света, в който сте се родили. Без това ще ви е много трудно да разбирате околния свят и да си взаимодействате с него. Това също е отлично място за общуване с връстниците.
    Старайте се да използвате учебната система за обучение като своеобразен тренинг на личността, както възприемате спорта. Релефни мускули, тренирано тяло трябват не само в избрания от вас спорт, но и във всекидневния живот, тъй като помага в различни ситуации и разширява възможностите ви. Примерно ставате по-издръжливи и можете да правите дълги и опасни походи, където шансовете за оцеляване на нетренираният човек са малки. Така и в училище – интелектуалните мускули, постоянство, способност да се анализира различна информация и за концентриране върху целта на интелектуалната работа, всичко това можете да използвате в различни области на живота. В тези, които са ви най-интересни, а между впрочем, това помага и за медитиране. Тези, които се учат добре, като правило медитират добре и се развиват бързо духовно, при наличие на потенциал за това, разбира се.
    Затова забравете формите – в този свят никога не трябва да обръщате внимание на формата, тя няма значение. Просто почувствайте, какво ви е нужно за трениране на личността и интелекта. Повечето физически упражнения не са привлекателни по формата си, особено тренирани по елементи. Те придобиват красота и смисъл по-късно, когато можещият прави от тези елементи готовата картина на боя, танца, мача и др.п. Направите своята картина.

    НЕОБХОДИМА ЛИ Е СОЦИАЛНАТА РЕАЛИЗАЦИЯ, СЛЕД КАТО СОЦИУМЪТ ИЗОБЩО НЕ МЕ ПРИВЛИЧА?
    Като цяло социумът е игрово поле. Възрастите играят с удоволствие на него, при което, колкото е по-ниско нивото съзнание, толкова е по-сериозна играта. Социалната реализация е най-важният показател за успешността в играта. Точно като, в която и да е компютърна игра, където ставаш определения герой и трябва да заемаш определено ниво в йерархията или да завършиш играта.
    Разбирам, че социумът изглежда едноредов, и че системата му на ценности е смесена, но засега, това е. Работата е там, че хората имат две характеристики – интелектуалният кръгозор/опит и нивото на съзнание. Първата отговаря за широтата на възприемане на плоскостта (като при игрите, където сменяте гледната точка на камерата). Непробудилите се и стъпили здраво в илюзиите имат ограничени възможности да се реят над плоскостта. Затова всичко, което е на нея, изглежда много важно, сериозно и фундаментално, но за вас не е проблем да издигнете камерата нависоко и да видите, че голямата част и на проблемите, и на разрешаването им, е ефимерна. Това разрушава системата от ценности и авторитета на възрастните. Но отъпканото преминаване на мисията с название ЖИВОТ – мнимия, често ще ви убеждава в опита на патилите и често те се оказват прави. Работата е там, че способността да виждаш отгоре нещата, не отменя факта, че все пак с краката ходите по земята и макар голямата част от препятствия, които на хората изглеждат сериозни, изчезват или се заобикалят, повечето си остават на същото място. Това са същите тези изпитания, създадени за „летящите” хора. Като цяло това са цели серии драматични капани, чиято единствена цел е да ви принизят, а също и капаните на съзнанието, които конкретно на вас хвърлят мрежата на илюзиите, като се ориентират в личните ви слабости, които най-често са любовта, смъртта, страхът от загуба на обичани от вас хора и др.п. Колко икаровци са падали, без да преминат изпитанията на чувствата...
    Затова просто трябва да е ясно, че социумът е игровата ви платформа и докато живеете тук, точно вие ще играете на нея. Дори в пещерите на Хималаите не сте освободени от социума, тъй като той е в основата на личността ви и се проектира върху всичко, което виждате и правите. При срещата с още един представител на Хомо Сапиенс ще създадете причудлива мрежа, която наричаме взаимоотношения. Колкото повече са хората, толкова по-сложна е мрежата.
    Задачата ви като играч и майстор е да се учите да плетете съзнателно мрежата без да попадате в нея. Като при всяка игра целта е да победите, преминавайки от ниво на ниво. Малко хора разбират, че когато им изглежда да са победили, в действителност, са минали на следващото ниво и са много разочаровани, че играта не е дотук, а досегашните им постижения, на следващия етап са незначителни. Главното е да се помни, че всичко това не е нищо повече от игра, която сами сте си избрали и можете да й влияете, както за себе си, така и за всички жители на Земята. Помислете за красотата на играта си, за искреността, за това играта ви да излиза от Сърцето и да носи радост. В действителност, ако се опитвате да излезете от играта, ще почувствате, че губите смисълът и желанието за живот, затова не си струва да го правите. Ако животът ви е доскучал или ви е безинтересен, значи просто се опитвате да играете чужда игра, да живеете чужд живот, да гледате чужд сън и бързо трябва да се разсъните и да намерите себе си. Направите ли го, играта и социумът ще станат такива, за които само сте мечтали, ще уловите духа на живота си. Но пак повтарям, че за да се случи това, трябва да поставите на Света точката на отчитане, около която той трябва да изгражда Играта. А за това е нужно искрено, повтарям ИСКРЕНО, да си отговорите на въпроса КОЙ СЪМ АЗ и произтичащите от него въпроси. Повярвайте, направите ли го, светът ви ще се промени. Няма лош социум или свят, а непробудени – време е да се пробудите.

    НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ ДА РАБОТЯ – МОЖЕ БИ ТОВА Е МЪЖКО ЗАНИМАНИЕ И ТОВА ТРЯБВА ДА ПРАВИ ГАДЖЕТО МИ? И ВЪОБЩЕ – КАКВО СА ПАРИТЕ, И ЗА КАКВО СА НИ НУЖНИ?
    Ще започна от края. Парите са Любовта на Вселената. Те са нужни, за да може човек да преодолее ограниченията, дадени му с раждането. Разбира се, че става дума за социалните ограничения. Примерно английският джентълмен ще се възползва от силата им, за да настани дъщеря си в престижно учебно заведение, за да има възможността да се омъжи за принц в прекия смисъл на думата. Всички ли знаят тази история? Парите ви позволяват да сте извън социалните рамки, да се развивате и получавате необходимите ви ресурси, знания, опит, здравеопазване и т.н., на нивото на висшестоящите в социалната стълбица.
    Те са атрибут на социума, и ако сте в него, няма как да сте извън парите, но можете да сте независими от тях. Това не означава да се отказвате от тях, това е глупаво и като мода тръгва от неграмотни хора. Никой не се отказва от тях – нито просветените учители, нито месиите. И Буда е взимал пари и Христос, като той дори умира косвено заради конфликт на основата на парите, тъй като е бутнал масите, където в църквата се обменяли пари, за което е обявен за търсене и животът му е бил оценен на 30 сребърника.
    Вътрешно може да сме свободни от парите. За това трябва да престанем да изпитваме каквито и да е емоции спрямо тях и спрямо всичко, което те дават – пряко или косвено. Ако отсъстват емоциите и спокойното отношение към тях е искрено, то ще породи всеобхватна Божествена Любов към тях (без желанието за притежание), просто към тях винаги е имало Божествена Любов, но емоционалното отношение ги изражда, както и шаблоните, обвързаността и др.п., но когато чувството за Божествена Любов струи свободно покрай и през тях, това означава, че сте освободени от парите. При това те винаги ще са в изобилие при вас.
    Отговаряйки на първия въпрос ще кажа, че да, мъжка работа е изкарването на парите, но привличането им е женска, тоест, че точно от жените зависи успешността на мъжете при заработването на парите. Затова запомнете с точност това, момичета – от вас много зависи състоянието на семейните финанси, и ако има проблеми, търсете отговорите в себе си. Разбира се, ако мъжът живее сам, то и сам определя взаимоотношенията си с парите, но образува ли се семейство, той става проводник на материални блага в семейното пространство, и като такъв зависи от пазителката на това пространство, която се явява жената.

    ЖИВЕЯ С ПРИЯТЕЛКАТА СИ, НО НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА УЗАКОНЯВАМ ОТНОШЕНИЯТА НИ, ЗАЩОТО НЕ СМЯТАМ ТОВА ЗА ПРАВИЛНО И НЕ ИСКАМ ДА СЕ ВПИСВАМ В СОЦИУМА И В ОСТАРЕЛИТЕ МУ ПРЕДСТАВИ. ПРАВ ЛИ СЪМ?
    И да, и не. проблемът не е в закона и в това дали ще се огънете под социалния натиск, а във вас. В това доколко наистина сте искрени с партньора си и самия себе си, в това, какво в действителност стои между вас и брака в един или друг вид. Повярвайте, най-често това нежелание е признак на вътрешни страхове, неувереност в себе си и партньорката, в отсъствието на Любов или страх от загубата на чувството, с което се асоциира тя. Ето защо това е въпрос на искреност в отношенията между мъжа и жената и узаконяването им няма нищо общо.
    Ако сте готов да й се закълнете във вярност, под каквато и да е форма, и да я подкрепите с материален подарък, т.е. символ-пазител на тази клетва, който в традиционния брак изпълнява пръстенът и притежава сериозна духовна функция (а формата не е случайна), едва тогава можете да разсъждавате за социалните стереотипи, защото ще сте над тях. Ако ли пък не, значи маскирате зад думите своя инфантилизъм и слабост на духа. Повтарям, това е въпрос на искреността ви пред самия себе си и партньора – вие живеете с това, а не социума. Всичко външно е илюзия, съществувате само вие и отговорът е трябва да е във вас. (Още един важен момент, клетвата, ако се дава такава, трябва да е ограничена в рамките на този живот. Това е важно, тъй като възникват кармични последствия във всички линии на въплъщенията. Затова християнската формула „докато Бог не ни раздели” е мъдра).

    ВЪПРОСЪТ МИ Е ЗА СЕКСА ПРЕДИ БРАКА – ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ОПАЗВА ДЕВСТВЕНОСТТА И ДРУГИ ТАКИВА?
    Иска ми се да кажа, че всичко това са предразсъдъци и че девствеността не трябва да се опазва, но, уви, не мога да го направя. Сексът е един от вариантите на самоизказ и самореализация и разбира се, свободата в него е много важна, поради което и въпросът е важен и сложен. Сложен не сам по себе си, а заради гледната точка при избора, тъй като това е въпрос точно на вашия вътрешен избор. Мога само да обрисувам картината, за да взимате съзнателно решенията си.
    Трябва да се почувствате Жена, жената-пространство, чисто и безкрайно, постоянно променящо се и откриващо все по-нови територии. Пространство, което е способно да стане място за зараждането на Живота, мястото-Пазител на безкрайността на новия живот. Това пространство изисква защита, то трябва да е чисто за приемането на новата Душа. Всеки път, когато допускате в това пространство някой, той оставя там следите си, които могат да се прочистят само със сериозни техники и то без гаранция. Затова, всичко зависи от вътрешните ви мечти, ако искате да срещнете любим човек и да му родите дете, за да е продължение на вас двамата, тогава трябва да опазвате това пространство, като се ограничавате в сексуалната си самореализация (която между другото при жените започва в достатъчно зряла възраст – природата е мъдра и специално е направила така, че дълбоко осъзнатата чувствена самореализация да е достъпна за жените след 30 или след раждането, а при девойките това е повърхностен опит, често болезнен и повече травмиращ психиката, отколкото разкриващ я) тъй като, ако не се ограничавате, то при зачеването ви в леглото ще бъдат всичките ваши бивши партньори и те не просто ще светят, а енергията им ще участва при зачеването на детето. В крайна сметка това може да бъде дете не от любимия, а син на полка или син на човека с по-силната енергетика, с който сте имали отношения преди мъжа си. Груповият секс разваля енергетиката, кармата, а и по-нататъшния живот толкова сериозно, че самият аз бях поразен от последствията на това явление при хората.
    Сексът е силно енергийно взаимодействие, много силно. Чрез него може да се издигнеш до Бога или да потънеш в най-дълбокото. Той може да разкрие съзнанието или да го затлачи с блокажите на страха, болката, обидата и т.н.
    Сексът е съвместна музика за двама, която започнала веднъж, никога не приключва, всяко сливане на две същества остава в тъканта на Вселената завинаги и музиката, която сте пели заедно, ще е със вас вечно. Затова трябва да се отнасяте много внимателно към избора си на партньор. Чувствайте със Сърцето и Душата, дали трябва да се сближавате или не. Да се взима решение с нещо различно от това е вредно (между другото може да се взима и с разума, първият опит по-често е от любопитство и разумът надделява в мотивацията, затова съображенията от различен характер и любопитството трябва да се изхвърлят зад борда и да се мисли със Сърцето).
    При това на Сърцето можеш да се довериш и да го следваш и ако ти каже, че можеш да правиш секс без да следваш ограниченията на социума, трябва сама да умееш да различаваш гласът на Сърцето от чувствата, тъй като това са различни неща, макар и не винаги да теглят в различни посоки.
    Чувствата са производни на личността ви със всичките й комплекси, страхове, шаблони и стереотипи, желания и блокажи. Такъв е наборът. Затова се концентрирайте в сърдечния център, в гърдите и оценете светлината и топлото му звучене. То ще ви подскаже, какво да правите. Да се оценява трябва безпристрастно и да постигнете улягането на всички чувства, успокояването на разума, за да можете просто спокойно да съзерцавате, концентрирани върху сърдечния си център. Във всеки случай решението е само ваше - тялото е ваше, съзнанието е ваше, животът също. За тези, които късно четат това, мога да кажа само едно – в живота няма грешки, всичко, което ви изглежда като грешка, може да се превърне в успех. Главното е, че вече знаете, за какво става дума.

    ИСКАМ ДА ПИТАМ ЗА ПРЕДЦИТЕ НИ
    Добър въпрос. Въпросът цял ли е или ще доуточнявате нещо?
    КАК ДА ЖИВЕЯ С РОДИТЕЛИТЕ СИ, КОИТО НЕ РАЗБИРАТ НИЩО И НЕ ИСКАТ ДА РАЗБИРАТ, НА НОЖ СА КЪМ ВСЯКО МОЕ УВЛЕЧЕНИЕ, КЪМ ПОСЕЩЕНИЕТО МИ НА СЕМИНАРИ – КАК ДА ИМ ОБЯСНЯ, ЧЕ НЕ СЪМ СЕКТАНТ?
    Много пъти ми се е налагало да отговарям на подобен въпрос и никога не съм намирал по-подходящ отговор от този. Родителите ви имат нужда от Любов. Те трябва да я чувстват от вас. Всеки човек иска любов и има нужда от нея, всеки иска да се чувства любим. Вие искате да чувствате, че ви обичат и ви е приятно, искате родителите ви да ви обичат и приемат такъв, какъвто сте. Започнете от себе си. започнете искрено да обичате и приемате родителите си. Станете родители за тях. Кой е старшият в крайна сметка. Не, това не е шега. С пробуждането ви, възрастта ви става много по-голяма от паспортната и на практика отношенията ви в семейството се променят, вие ставате вътрешно по-зрели от родителите си и носите отговорност за тях. Затова започнете да правите това от сега. Отидете вкъщи, прегърнете родителите си и им кажете, колко ги обичате, цените, такива каквито са – с техните любов и грижи, с мъдростта, разбирането и търпението им. Но бъдете искрени, това трябва наистина да го чувствате.
   
Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 203


« Отговор #1 -: Декември 25, 2011, 00:24:20 »

Нека сега направим малка медитация. Затворете очи и помислете за родителите си, почувствате ги, осъзнайте себе си чрез тях. Вижте, какво им коства вашето възпитание, какви са проблемите им при приемането на себе си във вас, на вашата различност. Как преодоляват това, как се стараят за вас, тъй като вие сте най-ценното, самото ви раждане е тяхна саможертва и те продължават да го правят. Почувствайте, колко сложно е това. Почувствайте Любовта им, оценете проявленията й в обичайното ежедневно общуване, с което дотолкова сте свикнали, че вече не я забелязвате. Вижте, с какви проблеми и вътрешни страхове се сблъскват, как преодоляват себе си само за да ви разберат. В някои случаи, страхът надделява и тогава избухват скандали, истерия, но той побеждава тъй като не им достига Любовта ви, вашата помощ и мъдрост, Светлината ви. Някой каза тук, че е на Земята, за да спаси света, но започнахте ли от родителите си? Тези, които са символ на този самотен свят, точно тук, заедно с вас, и ако вие не сте готови да ги приемете, простите и заобичате, то претенциите ви за мир, са голословни и празни. Точно сега мислено прегърнете родителите си и им признайте Любовта си. Почувствайте, как Любовта ви отваря сърцата им и те получават силата, за да победят страховете и предразсъдъците си, за да могат да се променят и да могат да ви приемат.
    Приберете ли се вкъщи непременно го направете. И ако те продължават да ви се карат, просто нищо не им казвайте – не трябва да се оправдавате, помълчете. Настройте се към вътрешната тишина и Любов и мълчете. Докато не почувствате, че емоциите им стихват, и че те са готови да ви слушат и почувстват, тогава ги прегърнете и им кажете искрено, колко много ги обичате.
    И търсете възможности да общувате с тях на темите, които са ви интересни. Научавайки нещо ново, помислете, в каква форма то би било достъпно на родителите ви, споделете го с тях. Дайте им интересната за вас книга или филм – простички, но откриващи нови страни на света. Дръжте се с родителите си като към собствени деца. Станете сами добри родители. А вие знаете ли, какво е да си добър родител? Това е родителят, който е готов да вижда мъдростта в децата си и да се учи от тях, а не само да поучава. Готови ли сте да бъдете добри родители?

    КАТО СТАНА ДУМА ЗА РОДИТЕЛИ, ВЪЗНИКНА И ВЪПРОСА ЗА АБОРТИТЕ...
    Кармично абортът е много тежък вариант за изход от ситуацията. Още повече за пробудилите се, отговорността за аборта нараства в пъти, тъй като вече трябва да имат възможността да виждат напред, да разбират, че всяка ситуация е дар, дори да изглежда като стопроцентов проблем. И трябва умение, за да се възползвате от този дар. Решението трябва да идва от сърцето, вие трябва искрено да поблагодарите за този дар на Бог, на Света, на Вселената, на Ангелите-пазители. Помолете за помощта им при взимането на правилното решение. То е извън морала и етическите норми, които описват общи случаи, а вашият случай е конкретен. Затова забравете социума, морала, стереотипите, всичко и почувствайте спокойно – необходимо ли е или не, точно на вас тук и сега. Ако Душата и Сърцето подскажат да не оставяте детето, не се замисляйте – ще почувствате правилният отговор като точка на искреността, където най-правилното решение няма друга алтернатива, всичко се усеща точно. Тогава забравете за проблемите и позволете на Бог, на Ангелите да ви водят, позволете на Света да ви помага. И знайте във всеки миг, че всичко е добро и правилно. Всяка душа при въплъщаването си носи много дарове със себе си, и колкото повече ви изглеждат проблемите, толкова повече са те и са толкова, колкото сте готови да възприемете и да получите. Ще се намерят и пари, и място, и начин, и обичащи сърца, ако сте избрали Пътя на Сърцето – всичко ще се намери. Просто вървете, доверявайки се на себе си и Сърцето си.

    А МОЖЕ ЛИ СЪРЦЕТО ДА ДАДЕ ДРУГ ОТГОВОР?
    Може, затова и казах да се премахнат всички шаблони и стереотипи. Животът не е детска приказка или морална проповед – тук всичко е възможно. Затова трябва да правите избора си според зова на Сърцето, а не на страховете, разума, доводите и др.п. Кармически наказуемо не е действието против някакви закони, а това, което върви против Сърцето, против Бога във вас. И ситуациите могат да са различни. Понякога хората следвайки морала са против вътрешната си Същност, която е свързана с Бога в тях. Затова е ваше и само ваше решението. Ще почувствате кога да го направите – тогава душата ви няма да се къса и вие не сте предали Бога в себе си. Чувството ви трябва да е точно и ясно, да правите всичко в хармония с Душата и Бога във вас. С взимането на решение ще ви олекне.

    ТУК СМЕ ЗА ДА ЖИВЕЕМ ПО ПЪТЯ НА СЪРЦЕТО И ЗА ДА ПРОМЕНИМ СВЕТА – нали в това е същността на индиго?
    Да, така е. Това са задачата и изпитанието ви. Но не трябва да мислите за собствената си уникалност и изключителност, защото така ще провалите мисията си. От това ви отвличат тесногръди хора, които напомпат егото ви. Ако си позволите да мислите за себе си като за нещо повече, отколкото сте, ако навличате дрехите на спасител, не само че няма да спасите света, но сами ще загинете. Случвало се е многократно. Уникалността на съвременните индиго не е в някакво си свръхсъзнание, а в особеностите на информационното пространство, в което живеем. Тук всяка пъпка е осветена и изглежда като планина. Това е ефектът на интернета, телевизията и другите масмедии. Такива като вас винаги е имало, разберете това, винаги. Просто преди е било възможно да изживеят целия си живот в затънтено селце и никой никога да не е чувал за тях и да не ги познават в града. А сега медиите създават кумулативен ефект. Сега вървят силните енергии на промяната. Наричат ги нови енергии, но това е западен начин за маркетинг. Тези енергии периодично идват на Земята и е трудно да се нарекат нови. Последната вълна е била през Средните векове, заедно с нея идват и децата Индиго, народът се пробужда и променя съзнанието. Обществото или е готово да възприеме това, или не – тогава то не е било готово и е започнал ловът на вещици. Но погубването на стотици индиго не променя нищо, средновековието приключва, сменено от епохата на Възраждането. Така и сега – идването ви тук е знак, вие сте очовечената вълна на промените. Но вие можете да носите Светлината и мисията си тогава и само тогава, когато сте по Пътя на Сърцето. Отстъпите ли от него, светлината ви угасва и ставате като всички останали. Разликата ви с тях е, че това ви е даденост, и че вършете престъпление против себе си, против Бога в себе си.
    Индиго отдавна вече не са деца, те ръководят страни, корпорации, водят семинари за духовен и личностен растеж, учат децата в училищата. Какво се промени? Засега само се увеличи хаоса. Дочакахме в три водещи страни на власт да дойдат индиго – САЩ, Франция, Русия – Обама, Саркози, Медведев, и какво се промени. Засега натискът на стария свят, вътрешната му структура, се оказват по-силни от структурата на личностите им и всеки от тях в нещо е предал себе си – едва ли ще бъдат преизбрани. Хората ценят искреността, дори политиците да са стари, закоравели и далеч от новото съзнание. Трябва да можете да вървите след Звездата си винаги, дори и през кладата, като Джордано Бруно. Средните векове рухнаха, защото дойдоха хора, които не се страхуваха да мислят и живеят по друг начин, хора, които могат искрено да творят и църквата дори не им е вдигала ръка – учени, поети, художници, те промениха света. Вие също можете да го промените – всеки на мястото си.
    И не трябва да чакате краят на света, светът още не е изгрял, за да се страхуваме от края му. Запалете Светлината си така, че планетата да почувства, че има, какво да губи в лицето на човечеството. Тогава ще има само Възраждане на Светлината, без край.

    ВЪПРОСЪТ МИ Е ЗА АКТИВИРАНЕТО НА ДНК – НУЖНО ЛИ Е ИЛИ ТЯ ПРОСТО СЕ АКТИВИРА? ОСВЕН ТОВА, ДАДЕНИ СА ТОЛКОВА МНОГО МЕТОДИКИ...
    Трябва, това е безкраен процес, ще се занимавате с това дори, когато се възнесете. И това не е модата на новото време, а нов термин, тъй като клоуните на езотериката много обичат да вмъкват учени думички. Но като цяло названието е достатъчно вярно. Просто когато се опитват да пъхнат ограничеността на научните понятия в безкрайната духовна вселена, се получава голяма главоблъсканица. Трябва да разбирате, че активацията на ДНК е автоматичен процес, който се случва според духовния ви растеж. По принцип, нищо допълнително не трябва да се прави – то само се открива в хармония и цялостност. Но може и да се активира. В миналото са го активирали като за използвали лабиринти, подобни на тези в Карелия и Соловки. Преминаването на лабиринта активира модел, преминаването на следващия – друг модел, активира се част от вътрешните знания, включвате се към Хрониките на Акаша на Земята, към Знанието. Така е работило и работи сега. Това е причината да се строят пирамидите, някои долмени и др. свещени места. Това не означава, че след като преминете активирането на ДНК, трябва веднага да тичате при шивача, за да си ушите костюма на супермен – може изобщо нищо да не почувствате, ако нямате опита да се самонаблюдавате. Но ако пък имате – ще видите, колко сте се променили с всяко действие, всяка стъпка, всяка мисъл. Но това е механично активиране, ако не сте съзрели за това, за да изискате новите качества на съзнанието, то те няма да бъдат задействани, въпреки че активацията им създава обратна тяга – или отрицателен натиск върху съзнанието и го кара да се променя като моделира жизнените ситуации така, че да ускори духовния ви растеж.
    Да, много са методиките. Уви, голяма част от тях не са достойни дори за критика. Но има и още една тенденция в този процес при това опасна. Състои се в това, че много методики не отчитат особеностите на ДНК-то ви, особено тези, които активират ДНК-то чрез музика, картинки, кодови думи на иврит или други езици. Това е опасно, тъй като не е толкова активиране на ДНК, колкото навличане на фантомно ДНК върху вашето, което е като маска. Особено опасни в този план са уклонът към еврейската система за активиране на ДНК, която е основната, благодарение на Ли Карол и не само. Опасността е в това, че еврейската ДНК, във фин план се отличава много от другите, тя има в себе си особен бутон – това е несвободен народ, създаден за служба, за нещо много специфично. Затова, ако във вас няма еврейска кръв и не смятате за необходимо да споделите мисията на еврейския народ, по-добре не ползвайте тези методики. Някои други системи за активация, ползващи музика и картинки, също имат в себе си различни бутони, те често са малки, но не по-малко ефективни за това, за което са създадени. Затова трябва да разбирате, че безплатното сирене е само в капана за мишки и активирайки ДНК, се отдавате на волята за честност и порядъчност на конкретния учител, а също и на нивото на компетентностите му по този въпрос. Бих искал някога да ви инструктирам, но ако говорим честно, би трябвало да се откажа.
    Американците и европейците най-често активират с бутони и капани, а нашите последователи в по-голямата си част са некомпетентни. Това е като при кундалини, само в Ню Ейдж видях наглеци, които водят семинари по кундалини, пишат книги, а собствената им кундалини не е издигната. Лесно се вижда дали е разкрита или не, но видимо профанацията в този бизнес с духовността, е стигнала толкова далеч, а истинските учители са толкова малко, че е възможна такава нагла лъжа и измама.

    МОЖЕ ЛИ ТОГАВА ДА ПИТАМ ЗА МУЗИКАТА? НАЛИ ТЯ СЪЩО МОЖЕ ДА КОДИРА?
    ДА, и то силно.

    КАКВО БИХТЕ НИ ПРЕПОРЪЧАЛИ ДА СЛУШАМЕ ТОГАВА?
    Не познавам толкова Ню Ейдж музиката (класиката, както разбирате не се кодира, случва се това да зависи от изпълнителя, но рядко), докато при Ню Ейдж е правило. Получите ли просветление, дори и първично, необходимостта от музика отпада, вътрешната тишина сама звучи във вас, а каналът, отварящ се над главата ви, пее с такива гласове и с такава музика – О! ОМ!
    Да, ОМ, а също и АУМ. При това натурален на нивото на тялото. Може би си спомняте, че ви препоръчах:
    1. Оливер Шанти – Всичките албуми, вървят много добре и те са нещото, което мога лесно да слушам;
    2. Сякухати – това е за любителите японска бамбукова флейта, но за да я слушаш е необходимо вече да сте просветлени. Иначе е трудно. Най-простото за европееца и водещите към просветление едновременно Masayuki Koga – «Eastwind», «Beyond Time and Space». Като цяло има ли просветление, тази музика е подходяща, но ако в душата има грапавини, те ще пречат на слушането й;
    3. Deva Premal - мантри, пее много душевно и красиво;
    4. Llewellyn & Juliana - отделни албуми са удачни, но всички са без кодировка;
    5. «2002» Pamela and Randy Copus - добре са, но все още ги проверяваме;
    6. Hiroki Okano - има отделни много добри композиции («Music Of Wind – 1000 Windbells Installation», «Rainbow… Over The Gypsy Hill», «Leela»). Относително чисти са.

    А ТОМ КЕНИОН?
    НЕ, него можете да го слушате, ако животът не ви е съвсем мил. Удивявам се, как някои „учители” го вмъкват в семинарите си. Това е най-кодираното от всичко, което знам. А нивото на канала и съответно самия код, са уви, толкова високи, че повечето майстори не могат да преодолеят кодировката и дори им е трудно да се осъзнаят. Използват го банално, защото музиката му прави вместо тези майстори разкриване на съзнанието, премахването на болката и др.т., но затова пък вграждат свои, много силни и изкривяващи светогледа кодове, които правят хората управляеми. Само много високо организирани същества чувстват такова ниво на кодировка.
    Добре, ще направим малък практикум. Това е фотографията на Кенион, вие сте надарени деца, разфокусирайте погледа си и погледнете темето – виждате ли там стълб на канал? Добре, сега се вгледайте внимателно в цвета му и еднородността му – виждате ли вмъкнатото? Помолете Висшето си АЗ да ви помогне да ги видите. Много са, нали? Това не са просто петна, ако се вгледате добре ще видите кристалите на тъмните програми. Искате да пипнете? Може, но мисля, че няма нужда. Ако докоснете кристала с ръка ще успеете да разберете, какво е това и откъде, но тогава тези, които са го вмъкнали, също са в контакт с вас, затова не трябва да го правите мимоходом. След такова нещо трябва да се прочистите и да се следите в продължение на седмица най-малко. Обърнете внимание на цвета на канала, той е от много високо ниво и не ми е ясно, как точно е вграден, но сега високото му ниво си играе лоша шега с хората, които не са способни да видят изкривяванията в него. Всички, чийто канал е на по-ниско ниво, много трудно ще могат да видят тези кодировки.
    Ако прочетете ченълингите му, ще видите, как тези кодировки са разхвърляни в текста и ще видите тъмните петна през текста. Зная, че всичко е красиво при него, но нищо не мога да направя. Вие самите видяхте с очите си. Бих се радвал всичко да е наред при него.
    И при кой още? При много други, но няма да чета по списък първо, защото е голям и второ, защото не всички ги знам. Нека да се уговорим, вече разбрахте някои неща, а аз още ще помисля и ще сложа на сайта примери със снимки, а може и видео на различни хора, за да можете сами да се учите да ги гледате и различавате. Иначе ви се казва, да се учите на различаване, но не ви казват как. Ето, учете се, гледайте канала, текста, звука, картините. Аз съм лош изобличител, и не обичам да обвинявам някого, но да го разбирам мога.
    Искам да разберете едно важно нещо. Сега говорихме за Кенион, не за да плаша другите или да го изобличавам, а за да помогна и на тези, които го четат и слушат и най-вече на самия него. Тъй като научат ли хората за тези кодировки, те ще започнат да изчезват и това е примерът, как ние Осветляваме и променяме Света чрез Знанието и Любовта си. Да ви разказвам за това, е признак и пример за Любов. И за да действа по-добре това, тези, които четат тази информация, трябва да я четат без страхове, негодуване и др.п., а с Любов и благодарност и към информацията, и към Кенион. Тогава процесът на прочистване ще тръгне по-бързо.

    МОГАТ ЛИ ДА СЕ СВАЛЯТ КОДИРОВКИТЕ?
    Възможно е. Търсете в себе си като в текст и снимки – най-често са залепени около гръбначния стълб, в чакрите, в аурата. Фокусирайте върху тях потокът на съзнанието и светлината си и нищо не правете – не се опитвайте да ги премахвате със сила. Просто ги фокусирайте. Да, можете да влезете в Потока преди това. Ако премахвате чрез сила, по-скоро нищо няма да постигнете, а само влизате в борбата и така ще засилите влиянието и обхвата им. Затова просто ги дръжте пред вниманието си и гледайте, как постепенно ще изчезнат. Вие сте управители на съзнанието, тялото, енергетиката си, вие сте Майстори, те се подчиняват. Само на вас. Затова е достатъчна спокойната ви уверена воля, за да се изравни енергетиката. Естествено, можете да помолите и Висшето АЗ да помогне.
    Преди такава работа, е много желателно да се проведе медитация върху работата със страховете, трябва да сте възможно най-цели вътрешно. Тогава процесът ще е бързи лек.

    ИСКАМ ДА ЗАДАМ ВЪПРОС ОТНОСНО КОМПЮТЪРНИТЕ ИГРИ? ПОНЯКОГА ТАКА ГОВОРИТЕ ЗА ТЯХ, КАТО ЧЕ ЛИ САМИ СТЕ ИГРАЛИ, НО Е ПРИЕТО ДА СЕ СМЯТА, ЧЕ ТОВА Е ЗЛО... ИМА ЛИ ПОЛЗА ДА ГИ ИГРАЕМ?
    Проблемът е в дозата. Те са полезни, тъй като помагат да се получи опит и да се научите да взаимодействате със света като с игра, т.е. учат ви да се държите пробудени. Но прекаляването носи обратен ефект. Те убиват съзнанието, откъсват ви от реалността, правят ви пасивни, агресивни и ограничени. За всеки дозата е различна – търсете своята.
    Да, самият аз много съм играл. Затова и споделям.

    А ИНТЕРНЕТ ОБЩУВАНЕТО?
    Имате ли възможността да го замените? Ако имате, разбира се, че е по-добре да го замените, тъй като интернет общуването е затлачване на съзнанието и нарастване на егото. Затова отново е нужна дозировка. Езотеричните форуми са мрежа за всякакви паяци, ловуващи чуждата енергия и отвличащи вниманието.
    Забележете, че всяко общуване е вредно за развитието в големи дози. Трябва да се учите по-малко да бърборите и повече да се концентрирате върху себе си. Но отново имаме едно НО. Принципно индиго са мрежови същества, вие сте продукт на глобализацията и нуждата да поддържате връзка при вас е в структурата на съзнанието. Така отново се връщаме към началото на разговора, за формата и съдържанието. Спомняте ли си?
    Така че, формата на това общуване не трябва непременно да е толкова „дословно плоска” и да прилича на човешката. Трябва да се научите да чувствате връзката си с другите, да се научите да общувате без думи. Да разбирате, че никога не се разделяте, през цялото време сте заедно. Това е най-важното. Изхвърлете технологичните патерици, единството е по-високо от формите на този свят, които създават илюзията за разделение. Затова използвайте интернета за самоизразяване, за търсене на единомишленици, Семейства, но не залитайте към безкрайното говорене. Учете се на краткостта Дзен, да предавате Същността с мълчание. Разчупете традициите и формите, вие сте тук точно за това.
    И с това на тръгване, не се сбогувам с вас. Ние си оставаме заедно и можете да в бъдеще да задавате мислено въпросите си и да получавате отговорите им. В момента Сега и Тук аз винаги съм с вас.

Превод: Анита
Източник: http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=3875
Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
my life...
Elza ;))
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 28


 • Град: Нептун
 • « Отговор #2 -: Април 06, 2013, 20:08:51 »

  Тези деца не са деца, те са учители в тяло на дете....


  Активен

  За да светиш на останалите, трябва сам да гориш...!
  Страници: [1]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Здравето на децата индиго
  Децата индиго
  giti 3 5011 Последна<br />публикация Юли 13, 2009, 19:58:53
  от giti
  Опасността за децата индиго « 1 2 »
  Децата индиго
  giti 19 7005 Последна<br />публикация Декември 04, 2012, 23:13:18
  от Ru Alfa
  помощ за децата индиго « 1 2 3 »
  Въпроси и отговори
  dana 35 7437 Последна<br />публикация Април 06, 2013, 20:10:54
  от my life...
  Характерни черти на децата индиго
  Децата индиго
  Админ 0 3946 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 22:22:24
  от Админ
  Социално поведение при децата индиго
  Децата индиго
  Админ 0 2714 Последна<br />публикация Януари 24, 2010, 22:57:40
  от Админ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright