Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Има планета, на която е само 22 градуса!  (Прочетена 1450 пъти)
Слънчев лъч
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 203


« -: Декември 06, 2011, 13:26:11 »

Този обещаващ свят е 2,4 пъти по-голям от Земята и официално е най-сходния с нашата планетаАстрономите потвърдиха откриването на "нова Земя" - планета, където температурата е... приятните 22 градуса, и която се намира в центъра на обитаемата зона на звездата си.

Планетата, наречена Кеплер-22b, бе открита от екип учени, работещи с телескопа на НАСА "Кеплер".

Този обещаващ свят е 2,4 пъти по-голям от Земята и официално е признат за най-сходния й.

Кеплер-22b е на такова разстояние от своята звезда (не много по-различна от нашата и на около 600 светлинни години от нас), на което е възможно зараждането и съществуването на живи организми.

Температурата на повърхността, където е много вероятно да има вода, е около 22 градуса, а атмосферата е благоприятна да поддържа живота.

Годината на Кеплер-22b пък трае 290 дни.

Учените, обаче, засега не могат да установят масата на планетата, идентифицирана преди две години. Едно от предположенията, пише "Ню сайънтист", е че тя може да е под 36 пъти по-лека от Земята.

Все още не е ясно дали Кеплер-22b е твърда, изградена предимно от скали, или е по-скоро подобна на газовите гиганти.

Досега "Кеплер" е открил над 1000 планети кандидати, десет от които са близки по размер до Земята и кръжат в обитаемата зона на звездите си. През февруари бе съобщено за 54 нови светове, на които би могло да съществува живот.

Очаква се много от тези кандидати за Земя 2.0 да бъдат признати и одобрени в близко бъдеще, въпреки че предефиниране на границите на "обитаемата зона" смъкна броя им.

Първата потвърдена от тях е именно Кеплер-22b - тя е и най-малката планета от всички, които се намират в средата на обитаемата зона около звезда, подобна на Слънцето.

По-рано астрономи идентифицираха звездата Глийзе-581, едва на 20,5 светлинни години от Земята, което я прави почти наша съседка. Планетата не само силно наподобява нашата, но и се намира в обитаемата зона на нейното слънце.

През септември швейцарски учени откриха нова планета с название HD85512b, разположена на разстояние 36 светлинни години от Земята, и вероятно обитаема.

Източник: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4365811
Активен

Слънчево хранене - Благодаря ти слънце, че ни подпомагаш!
Ariam
Ariam(Маха Оръга)
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1230


« Отговор #1 -: Декември 10, 2011, 02:16:59 »

Би било страхотно да можем да видим планетата от близо.Пък защо не и да се разходим по нея  Прегръдка
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright