Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Прогнози за бъдещето - позитивни или негативни според вас?  (Прочетена 1387 пъти)
_AngeL_
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4

« -: Декември 04, 2011, 20:15:47 »

Здравейте, току що прочетох следната статия --->  http://blog.zepir.com/bg/blog/view/id/70/Edin-mrachen-no-vyzmozhen-scenarij-za-idvashtite-tehnologii.html Направо настръхнах, може би защото за момент се откъснах от копнежа за един по-добър свят. Теориите в горепосочената статия може да звучат доста нелепо, но като се огледах (пък и постоянно се оплаквам по принцип, че вече всичко което ядем е изкуствено) явно вече са факт до някъде. Наистина имам надежда, че хората са започнали да се променят към по добро, но ще имаме ли шанс (дори и децата ни след време) да упражняват свободната воля в един свят на технологии, които уж помагат, а излиза че е план за контрол на човека. Разсъждавайки незнам дали едно време хората са живеели като роби, подвласни на незнанието, или ние ще бъдем заробени поради волята ни за знание, което явно не се харесва на някой. И ако нищо не се промени 2012 все пак? Имаме ли друг избор? Направо ме обзема една тъга... Вие какви гледни точки имате по темата? Какво би могъл да направи човек за да не се поддава на матрицата, но и да не живее като отшелник? Усмивчица
Активен
извън Вехонт
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 23

« Отговор #1 -: Декември 05, 2011, 01:12:03 »

Ние не знаем какво ще се случи утре, дори какво ще се случи след пет минути не знаем... камо ли да го определим като позитивно или негативно.

Цитат
И ако нищо не се промени 2012 все пак? Имаме ли друг избор?
От къде чакаме да дойде промяната? От кого зависи тя? Не е ли до голяма степен от нас самите?
Каквото и да се случи или да не се случи, човек винаги има избор според мен. Макар и не винаги измежду най-приятните варианти.

Цитат
Направо ме обзема една тъга...
И мене понякога ме обзема тъга, но после се замислям, че си струва човек да се радва като детенце... Което не значи да е нереален оптимист и фанатик, и да си представя някакви утопии, а просто да се радва ей така, на слънцето, на птичките, на тревичките и т.н.

Цитат
Разсъждавайки, не знам дали едно време хората са живеели като роби, подвластни на незнанието
О, да. Нали по време на социализЪмЪ във вестниците се е пишело това, дето е изгодно на управляващите.. (е, това е само един пример, могат да се кажат много повече неща за социализма, но е излишно в случая). И тези, които знаят нещо, е трябвало да си държат езика зад зъбите, за да не бъдат арестувани и прочие.
Иначе сега никой няма да те арестува ако плюннеш Бойко Борисов, но.. сега пък не казваме това, което мислим (или пък изобщо не мислим), за да бъдем част от тъй нареченото "общество". Свобода има, но лъжите и средствата за контрол са толкова разноцветни и примамливи, че вършим действия, дето ни отнемат незабележимо свободата. Докато ние си мислим, че точно те ни правят истински свободни. Но това е относителна работа.. защото всяко едно същество всъщност е свободно. Винаги.
Всяка власт, колкото и могъща да изглежда, във всеки един момент е застрашена от провал.

Цитат
Какво би могъл да направи човек, за да не се поддава на матрицата, но и да не живее като отшелник?
Не знам. Може би, чисто и просто, да бъде себе си.. колкото и банално да звучи. И да се радва като дете... Не знам.
« Последна редакция: Декември 05, 2011, 01:21:08 от извън Вехонт » Активен
_AngeL_
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 4

« Отговор #2 -: Декември 12, 2011, 01:26:15 »

Благодаря за изчерпателния отговор Усмивчица Все пак май на много въпроси трябва сама да намеря отговора Усмивчица Мерси
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright