Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3 4 ... 12   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Различни възгледи за Христос и християнството  (Прочетена 7734 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #15 -: Октомври 31, 2012, 15:32:05 »

Моя детектор за истината е Библията!
Активен
Kissing You Good Night
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #16 -: Октомври 31, 2012, 16:36:59 »

  Рабено, смешен ставаш! Окопал си се като зил в разкалян горски път. Дреме ми на малчото за сатаната, защото който мисли за дяволи, дяволи са му и в главата. Ако трябва да сме докрай конкретни, те в такъв случай като твоя тъй са те обзели, щото са ти пренабили серийните номера и са ти сменили операционната система. Жалко за тебе! А мислехме, че имаш потенциал. Май имаш - за религиозен фанатик, фундаменталист, маниак и психопат, не за това, дето си мислехме. Прекалено силно си се залюлял в люлката на Дуалността в този план на Творението, та ще се изтърсиш като чувал с картофи в Небитието... А въпреки всичките ти кривици, сигурно има някой човек на този свят, дето го е грижа за тебе и ще му е мъчно, ако се случи да превъртиш (а по словата ти съдя, че си се запътил с големи крачки право към Карлуково или Карвуна) или направо си се явиш на свети Петър, ако използваме вашата безпогрешна система вярвания, дето миришат на прогнило от едно 100-ина лета господни насам. (Защо ли?). Пък и щом Църквата е толкова добричка и обичливичка, чакай, забравих - човеколюбивичка, защо е горила, клала, бесила, измъчвала и осакатявала хора, които:
  Не ходят на неделна литургия;
  Не дават ангария и данък на местния манастир;
  Не вярват, че сме чак такива боклуци и отрепки, та да се раждаме с грях на душа; *
  Имат малко по-хуманни идеи за обществения и културен живот;
  А, и не дай, Боже, да се мъчат да развият медицина, различна от предписаната от папата през 43? година - с бдения за болния и разни молитви.
  Действията, описани в списъка, са характерни за Църквата между 330 и 16-и-някоя-си година, когато Оливър Кромуел резва зелката на английския крал и хората след 1300 години простотия и селяния се сапикясват и разбират, че Бог не наказва, ако решиш да изпъдиш владетеля си и да сложиш някой, който чунким излезе по-кадърен от този дембелин, който са свалили от власт с революцията на Директорията. А ти искаш всички да се насират и напикават едновременно, щом чуят за Бог, вместо да осъзнаят, че никой освен самите ние не ни дроби попарите. Аз снощи получих на медитация за лечение, на която отидох заради наш Quantum, дето го оперираха от тумор на реброто, усещане за единение с Бог. Е не ми се страхуваше от нищо. А ти, старозаветно лапацало недно, ми вкарваш филмчета, че видиш ли Бог е някаква мутра, дето обаче има власт над вселената. В такъв случай, ангелите и другите същности от йерархиите какво го раздават? Борчета и чистачи за по-ниските степени? Е, брато, ти си за Северна Корея!

  * От тук ти извеждам въпрос за размисъл - като Бог ни е сътворил съвършени по Негов образ и подобие (началните сегменти на Битие), защо пък в един прекрасен момент се оказваме най-жалките, най-презрените и най-големите лайнари, обременени с грях на душата по рождение? Да си чувал някой да плаща чуждата сметка за ток, вода, интернет или телефон, само защото сме били Хомо Сапиенс Реценс?
  Помисли си и ми отговори, но без да ми правиш опити за шикалкавене, общи приказки, недомлъвки, полуистини, самоотводи, отклоняване от въпроса, мъмкане, отговаряне със заучени и дежурни отговори, канони и цитиране на източници без аналитична мисъл! Аз съм майстор мастър-левъл в тази област, тъй че, питомецо форумски, не ми излизай с тез номера. Ял съм дренки с мечките на тази поляна, тъй че няма как да ми се измъкнеш, след като доброволно ми се набута в шамара! Всичко добро! И един традиционен дъновистки поздрав наместо довиждане:
  Светъл ден!

  3.2) - Лични нападки чрез: злепоставяне, умишлено заяждане, обвинения, обидни думи и фрази, и накърняване достойнството на определени групи и личности са абсолютно забранени!
  « Последна редакция: Октомври 31, 2012, 23:32:23 от Модератор » Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #17 -: Октомври 31, 2012, 16:47:23 »

  Значи вие двамцата на едно място в спор , хич не ми харесва , ще трябва да заключваме форума , внимавайте плиййййз

  Рабено не може да ти е детектор Библията ,като цяло , зашото е пределно очевадно че е окастрена и досглобена , виж светлинните кодове на истина вътре да , ама пак трябва да можеш да ги откриваш , защото ще бИдеш подведен. Най-любимото оръжие на т.нар Сатана е буквалното фанатично библейско тълкуване ,а  пък на Корана още по , тогава фърчат кемикадзета.

  Борко ако не е литературния ти талант, директно те докладвам за Бан.
  Всеки си има начин да изпитва истината са себе си , просто на Рабено си е такъв начина.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #18 -: Октомври 31, 2012, 17:03:47 »

  Цитат
  Всеки си има начин да изпитва истината са себе си , просто на Рабено си е такъв начина.


     Исус е казал, че е пространен пътя, който води към гибел, а е тясна портата, която води към истината.  Усмивчица
  Цитат
  абено не може да ти е детектор Библията ,като цяло , зашото е пределно очевадно че е окастрена и досглобена ,

     Библията не човешка книга - апостолите са я писали, благословени в Светив Дух от Господ Бог. Там са заложени Божествените истини. Никакви светлинни кодове и тем подобни мистификации нямат място там - тя е буквална книга. Там всичко е истина.  Усмивчица  Цитат
  Рабено, смешен ставаш!

     А ти си заблуден. Не правиш елементарна разлика между християнството в Библията и християнството във Ватикана, защото никога не си си направил труда да отвориш Библията и да я прочетеш, да я проумееш. Защото не си смирил - осъзнай че си грешен човеко! и се покай! така както всеки един от нас трябва да осъзнава до края на живота си. Заблуден си, защото не вярваш в Бог.  Усмивчица


  Цитат
  От тук ти извеждам въпрос за размисъл - като Бог ни е сътворил съвършени по Негов образ и подобие (началните сегменти на Битие), защо пък в един прекрасен момент се оказваме най-жалките, най-презрените и най-големите лайнари, обременени с грях на душата по рождение?


      Заради неграмотни и недочели. Прочети малко история, виж същината на християнството, а не ми задавай въпроси, изкривени в същината си. Самият ти въпрос показва, че си недочел. Никой не е казал че си с обремен грях на душата. Никой не те пита дали искаш или не да се родиш грешен. Има огромна война между доброто и злото и искаш или не имаш двеа избора - доброто или злото.


     
  Цитат
  Рабено, смешен ставаш!
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #19 -: Октомври 31, 2012, 17:04:08 »

  Покайте се, защото наближава Второто пришествие!
  Активен
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #20 -: Ноември 01, 2012, 12:20:52 »

  Рабено преди време един сатанист ползваше
  факти от историята и отричаше Бог и Христос чрез тях.
  Попитах го защо ми цитира очевидните грешки на
  човечеството които са признати за такива?
  Помолих го да опише всички възможни факти в
  които християнството е помогнало на милиони хора.

  Нашия приятел  INDI-GO-STAGER също прави тази грешка.
  А кой е безгрешен?
  Нека който е безгрешен пръв хвърли камък ... (приблизителен цитат от Новия завет).
  И двамата не се замервайте с камъни... Усмивчица
  А просто опитайте да преминете през Вратата заедно,а не да я обожествявате.
  Едва ли Христос (ако беше човек в плът и кръв между нас) щеше да бъде съгласен
  да бъде суперзвезда,гуру или още по-малко да бъде обожествяван наравно със Създателя.
  Всички се раждаме по един и същ начин,а умираме по милиони различни начини...
  Това просто наблюдение само доказва недвусмислено пътищата ни през Живота.
  И както и да лъкатушим,падаме,ставаме -всъщност накрая стигаме до едно и също място.
  Стигаме и до едно и също състояние на осъзнаване...
  Понякога е необходимо просто да подадеш ръка вместо да съдиш.
  Знам че и двамата можете това.
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #21 -: Ноември 01, 2012, 13:12:19 »

  Не се изявявай като съдия или миротворец понеже ситуацията въобще не е такава. Исус Христос не е бил обикновен човек, Той е бил Господ в човешка плът. Не знаеш ли какво е казал: "Слугата не е по-горен от господаря си. Ако мен отхвърлиха и вас ще отхвърлят. Ако мен мен ме гониха и вас ще гонят. Блажени сте ако ви гонят в Мое име." Не мога да го кажа дума по дума, както е написано, но смисъла е един и същ. Още Исус е казал:"Аз съм Истината, Пътя и Живота. Пространен е пътя, който води към гибел и много минават през него. Тясна е портата, която води към вечен живот и малцина минават през нея. Никой не може да познае Сина освен чрез Отца и никой не може да познае Отца освен чрез Сина и на тоя който благоволи да му го го открие" Исус сам говори за своята уникалност. Той никога не се е считал за обикновен смъртен. Тъй че не тълкувай фактите с думите на разни окултисти. Казано е че всяко око ще го види Исус Христос, когато дойде Второто пришествие. Имаше някакви, които твърдяха, че щял да се прояви само в астралния свят, а дявола щял да дойде във физическия. Глупости! Христос е победил дявола в духовния свят, и ще дойде сам, на земята, да го победи и тук, чрез своя народ - християните. Така пише в Светото Писание.
     Грешно е в името на обединението да предавате принципите, благодарение на които живеете. Христовите принципи.
     
  Активен
  Аэ съм
  Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2396


  Hello! I am Andy!

  « Отговор #22 -: Ноември 01, 2012, 15:17:03 »

  Не, няма да се занимавам с вас, не искате покаяние - не искате! Кво да правя...
  Активен
  Wolfgar
  Огън, защото сега съм огън!
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 100


 • Град: Ямбол
 • Път - не е пред теб, а около теб!

  « Отговор #23 -: Ноември 01, 2012, 15:21:53 »


  Имам чувството, че съм на бит пазар.
  Всеки е разпънал сергиика и вика - ела при мен, повярвай в това което ще ти кажа и ще си добре ...

  Мисля, че сега разбирам защо Иисус е изхвърлил търговците от храма.

  Нека спрем да въдем търговци, а?

  Не, няма да се занимавам с вас, не искате покаяние - не искате! Кво да правя...
  Покаянието е процес на осъзнаване на същността и просветление!
  Или вярваш в индулгенцията?
  Активен

  "Ето да вземем теб - ти си прост... не умствено разбира се ... ама се правиш на сложен ... сигурно за да си по-интересен на себе си ... Веселяк"
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #24 -: Ноември 01, 2012, 15:26:09 »

  Покаянието не е моментно случка , то е  ежедневен процес , за реализирането на грешките(греховете) и продължаването напред .
  И днес да се покаеш утре пак ще съгрешиш , и днес ако простиш утре пак ще прощаваш.
  И да ти кажа покаях се в този момент в следващия вече няма давност .
  Това е относно начина на сеене Рабено , начина на проповед , тя трябва да е от ДУха, на различна почва вярата се сее различно, но пак не навсякъде ще поникне.

  14. Сеячът сее словото.
  15. Посеяното край пътя означава ония, у които се сее словото, но при които, след като го чуят, тозчас дохожда сатаната и грабва словото, посято в сърцата им.
  16. Също и посеяното на каменисти места означава ония, които, след като чуят словото, веднага с радост го приемат,
  17. ала нямат в себе си корен и са непостоянни; после, кога настане скръб или гонение заради словото, тозчас се съблазняват.
  18. Посеяното в тръни означава слушащите словото,
  19. но у които грижите на тоя век, примамливото богатство и други пожелания, като влязат в тях, заглушават словото, и то бива безплодно.
  20. А посеяното на добра земя са ония, които слушат словото и приемат и принасят плод: едни трийсет, други шейсет, а други сто.
  21. И рече им: затова ли се донася светило, за да се тури под крина или под одър? Не затова ли, за да се тури на светилник?
  22. Понеже няма нищо тайно, което да не стане явно; и нищо не е станало, за да бъде скрито, но за да излезе наяве.
  23. Ако някой има уши да слуша, нека слуша!
  24. И казваше им: обърнете внимание на това, което слушате: с каквато мярка мерите, с такова ще ви се отмери и ще се прибави вам, които слушате.
  25. Защото, който има, нему ще се даде, а който няма, от него ще се отнеме и това, що има.

     
  (Вж. също Мат. 13:1-9, 18-23; Лука 8:4-15)
  26. И казваше: царството Божие прилича, както кога човек хвърли семе в земята,
  27. и спи, и става нощя и дене; а как пониква и расте семето, той не знае.
  28. Защото земята сама по себе си ражда първом злак, после клас, след туй пълно зърно в класа;
  29. а кога узрее плодът, незабавно изпраща сърп, защото е настанала жетва.    
  30. И казваше: на какво да оприличим царството Божие, или с каква притча да го изобразим?
  31. То е като синапово зърно, което, кога се посее в земята, е най-малко от всички семена земни;
  32. а кога се посее, пониква и става по-голямо от всички злакове, и пуска големи клони, тъй че под сянката му могат да се подсланят птиците небесни.
  33. И с много такива притчи им проповядваше словото, според както можеха да слушат.
  34. И без притчи не им говореше, а на учениците Си разясняваше насаме всичко.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #25 -: Ноември 01, 2012, 17:08:54 »

  Рабено -много си готин ама INDI-GO-STAGER
  и той си е такъв като негова лична уникална версия
  на същото което е и в теб.
  Бутилки с бензин не помагат в разпространението
  на словото Божие.
  И на мен ми е идвало по срещи да го хвана
  за врата INDI-GO-STAGER...
  Търси същественото Рабено!
  Подминавай несъщественото.
  Усмивчица
  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #26 -: Ноември 02, 2012, 16:19:42 »

  И аз имам въпрос(и) до Аз съм...
  Разни неясноти...на които моля честно да ми отговориш,от твое виждане как стоят нещата.
  В предвид желанието ти да покажеш на всички,че трябва да се покаем,да сме добри и усиленото проповядване на библията.... ПОХВАЛНО (малцина на твоята възраст имат мнение по въпроса)!...И не търси спор и заядки...далече съм от тях.

  БОГ (Исус) и неговата любов един ли е за ВСИЧКИ (разбирай без изключение)...или е само за тези които заслужават? И ако това е така и Бог обича ВСИЧКИ свои чеда (според библията),не смяташ ли,че и ние (приемайки го ),трябва да следваме неговият пример?....Ти как прилагаш това в ежедневието (освен чрез писанията тука)?

  Покаянието и прошката само за някои ли са, или  ВСИЧКИ заслужават? (дори и най-големите престъпници) Ако те са за всички,ти прощаваш ли на другите,така както и БОГ им прощава?

  Добрината (човещина,състрадание и т.н) само някой ли я имат или биха могли ВСИЧКИ да се научат?
  И как да се научат хората на нея (ако не с примера на тези които я умеят)?А ти как я прилагаш (освен ,че помагаш на някой в нужда)? Тя  (добрината) не включва ли и приемане на хората,такива каквито са си,с всичките им човешки недостатъци и разнообразен външен вид? (понятно е мисля,че никой не е безгрешен,както и,че вида ни е различен,но все сме скъпи за БОГ-а)

  Мислиш ли,че като се "БУНТУВАМЕ" (гневим,ненавиждаме)  война,безчестия,злини,различни националности и т.н и т.н, ще променим света и хората в него?
  Не смяташ ли,че ако показваме своята вяра,доброта и разбиране към ВСИЧКИ ние бихме дали пример за един по-добър свят?

  А в предвид неразбирането което често срещат тинейджърите на твоята възраст,какво би посъветвал родителите. Как трябва да се отнасяме към тях,така че да сме в консенсус и всичко да е ок.?

  И последно...
  Ти как определяш себе си в цялата "схема",как се виждаш от страни,като праведен ли?
  А тези които се покайват и следват Божието слово стриктно,окей,тях ги имаш за равни,приемаш ги. Всички други за сапун...в казана при Луцифер, така ли?...(шегувам се разбира се).

  п.п Ще се радвам да чуя твоето мнение по въпроса...
       ако имаш желание разбира се...ако искаш.

  Утро, браво!  Сърце Сърце Сърце Сърце Сърце
  Чудесни и интересни въпроси задаваш към Рабено.
  Но ако човек допусне, че не е единствен той прав, то егото му ще започне една тиха вътрешна инквизиция. А Рабено под влияние на прекаленото задълбаване в тематиката, както и твърдо антисемитските си възгледи, започва да изтърва базисни елементи от пейзажа и накрая така ще стане с него, че дори да му дойде малко акъла в главата и да се отлепи от тази крайност, в която се е забил като метеорит, тук ако все още не се е отказал да пише, вече никой няма да го взима на сериозно с приказките му и ще ги подминава като бял шум, ако ще и да новия Далай Лама...
  Бях в крайността да отричам Бог, защото Иисус не е бил записан на видеолента как е разпънат на кръста, или пък защото няма никъде описано физическите, химическите и биологичните параметри на Твореца... Но като разбрах, че можем ние да сме творци, набързо си отприщих някакви неподозирани сили, започнах да гърмя електроника наред и с най-добрия ми приятел, който се оказа същата електроцентралка като мене, започнахме при всяка най-дребна заядлица помежду ни, само някой да понадигне леко гласец, и всички лампи на етажа в училището да гръмват. А най-страховити бяхме, когато един път аз го сритах, той падна по стълбите, после той стана, качи се обратно и ме фрасна в корема, та ми изкара въздуха. След малко крушките пак бяха гръмнали, но след половин час се оказа, че зоната между улиците "Брегалница", бул. "Васил Левски", "Дубровник", булевард "Христо Смирненски", "Мир", пак "Левски", "Осми приморски полк" и надолу чак до "Цар Освободител", през Медицинския колеж - всичко това е останало без ток, защото на трафопостовете са им изгърмели бушоните (виж през някой сайт за карти за Варна). На местната подстанция й бяха сработили всички защити, та нямаше как да не направи впечатление на някого.
  Така че и ние не сме за подценяване. Пък и ако ти е интересно, мога на ЛС да ти опиша с този мой приятел, както и понякога с помощ от други мои приятели какви поразии правим.
  Сега като осъзнах баланса след едно мистично преживяване, ми стана ясно, че единственото възможно нещо, което води до просперитет, не е нито отричането, нито пълното окопаване. Не може нито да отричаш например, че има блато еди-къде-си, нито да се натапяш дотолкова, че да не можеш да излезеш самостоятелно от калта. Ако ти се иска да поджвапаш в калта, може да влезеш до коленете или до средата на бедрата и си джвапай колкото щеш.
  Всичко хубаво и светъл ден!
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Странник
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1375


 • Град: Варна
 • « Отговор #27 -: Ноември 03, 2012, 04:48:17 »

  INDI-GO-STAGER ще те държа отговорен за всеки токов
  удар в квартала и всяка повреда в дома ми.
  Съвсем по християнски!
  Познай -тесен ще ти се види града.  Не прави на другите това, което не искаш на теб да сторят.

  Активен

  Ако не ние -кой? Ако не сега - кога?
  Еlsha
  Диди
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 523


  « Отговор #28 -: Ноември 03, 2012, 04:54:18 »

  Fiona Slaughterhouse, какво мислиш за Далай Лама например?

  Активен

  Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #29 -: Ноември 03, 2012, 08:58:06 »

  INDI-GO-STAGER ще те държа отговорен за всеки токов
  удар в квартала и всяка повреда в дома ми.
  Съвсем по християнски!
  Познай -тесен ще ти се види града.  Не прави на другите това, което не искаш на теб да сторят.


  Веселяк Веселяк Веселяк   Роко, споко!
  Ние с оня моя авер не се караме, защото осъзнах, че и той си има кривиците, но е доста по-осъзнат от мене. Аз докато стигна дотам, че да ми стане ясно това, колко пъти ме ряза това момче, а после му ставаше жал за мене, та ми прощаваше. Аз не бих постъпил никога така. Сега пак нали направихме на една не особено приятна персона визита, след която всичко беше на салата, но там ударът беше концентриран в една точка - като в източните бойни изкуства, където може с едно леко докосване да пратиш противника при предците му.... Бе какво ти ги приказвам тия работи, ти по-добре от мене знаеш за какво става дума.
  Но с него си дадохме дума, че повече няма да се караме, за да не причиняваме на хората около нас неудобства и щети.
  Така че с него вече не се караме! Усмивчица
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Страници:  1 [2] 3 4 ... 12   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Исус Христос « 1 2 »
  Езотерика
  delfin 24 4716 Последна<br />публикация Март 13, 2011, 21:28:03
  от Аэ съм
  От Исус към Христос
  Книги
  Ich 2 1190 Последна<br />публикация Април 14, 2012, 18:43:33
  от Търсач
  ХРИСТИЯНСТВОТО И ЙОГА??? « 1 2 ... 6 7 »
  Йога
  labulgara 94 4760 Последна<br />публикация Септември 05, 2013, 15:44:35
  от вожда
  Различни възгледи за Рогатия симпатяга
  Духовни учения
  nobody 10 1479 Последна<br />публикация Януари 09, 2013, 18:10:51
  от nobody
  Различни възгледи за Петър Дънов и дъновизма
  Духовни учения
  Kissing You Good Night 0 1128 Последна<br />публикация Януари 21, 2013, 13:26:35
  от Kissing You Good Night

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright