Духовно развитие

          

Страници:  1 [2] 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кабала  (Прочетена 5662 пъти)
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #15 -: Декември 16, 2011, 08:48:06 »

Здравей : Pelin
Цитат
Ева може да бъде ощастливена единствено по линията/чрез връзката с Адам - Адам да и отдаде Светлината, която той на свой ред получава от Създателя, но в повечето случаи нито Ева, нито Адам знае как това да бъде сторено
Бих искал да изразя несъгласието си.Според мен Ева се ражда щастлива,защото и предстои да намери един адам измежду многото.И не за това че адам щял да и отдаде светлина,а за това че ръка за ръка тя ще достигне светлината с която да огрява живота.По разпространеното име на светлината е любов.А те двамата в семейство не я получават от създателя а сами достигат  до знанията а резултата е светлина(любов).Има една приказка че жената е сътворена от реброто на адам-мисля че има нещо вярно в нея.
Цитат
Последвалото, в "по-късен период", води до ново разпадане/разделение на тази цялостна душа и тя се "пръска" на хиляди парчета, всяко от които "попада" в "Асия"
Мисля че душата не се пръска а расте.Приказката -този човек има голяма душа.Предполагам ни сочи нещо.
Сега може ли да те щипна леко.
Информираността ти за кабала е видна.Можеш ли да направиш същото и за нашите знания(българските).Със схемички, обяснения и т.н.Не искам да бъда разбран погрешно но кабала е чуждо разбиране за живота носи чужда енергия и може и обърква доста хора.
Живи и здрави.
Забравих да ти пиша, че никъде в Писанието не се говори за "ребро". Говори се за "кост", като думата е също част и се ползва от метафоричния език - изразяваш твърдото, плътното, материалното, сиреч егоизма и материализма.
Костта е най-плътното нещо от човешкото тяло и за костната система, според енергийните учения, отговаря първа чакра, с първоелемент "земя", която чакра на макрокосмическо ниво, като сфера/свят е твърдо-материалния свят, наречен в Каббала "Асия". Усмивчица
Та от костта на Адам е сътворена Ева.
До преди това душата не е била разделена вътре в себе си, но Творецът я е разделил на две. Така е споде Каббала - на мъжка и жеска част, на два вида желание - за отдаване и за получаване.

Чосто хората бъркат и заменят думата "дух" с думата "душа".
Най-добре е, както вече писах, да се посочи точно определение на тези понятия, но това може да е в подходящи за целта теми.
От друвните гърци е останал тепмина "психи" - психика, характер, съзнание, вътрешен и съкровен "аз", което като смисъл, разбирам, че влагаш в думата "душа".
Ако се придържаме обаче към Християнството, Юдаизма и Исляма, душата, като термин има съвсем друго значение.
В Хиндуизма се говори за "атма", което е близко на "Атман".
Всеки сам може да си проучи терминологията. Усмивчица
Поздрави отново!
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #16 -: Декември 16, 2011, 08:49:57 »

Пелинчо погледни тази темичка http://indigota.com/index.php?topic=2620.0 и кажи как ти се връзва с гореизложените становища Усмивчица
Здравей!
Д, ще ги прегледам и ще дам мнение, но тъй като информацията не е малко, то ще трябва по-обстоен прочит и повече отделено време, с кото в момента не разполагам. Усмивчица
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #17 -: Декември 16, 2011, 12:21:57 »

Пелинчо погледни тази темичка http://indigota.com/index.php?topic=2620.0 и кажи как ти се връзва с гореизложените становища Усмивчица
Здравей!
Д, ще ги прегледам и ще дам мнение, но тъй като информацията не е малко, то ще трябва по-обстоен прочит и повече отделено време, с кото в момента не разполагам. Усмивчица
Привет!
Прегледах текстовете от препратката, които си изпратила относно Лилит.
За да изкажа мнение, ще трябва първо да „хвърля” някаква по вид и количество светлина върху еврейската писмена традиция.
В еврейската азбука липсват гласни букви. Тя е формирана само от 22 съгласни.
В Тората са използване точно определен брой букви, като се знае в която от книгите на Петокнижието, в дадена глава от нея, на еди кой си ред, кой по ред буква каква е точно.
Например в книга „Берешит”, глава 14-та, пети ред, 17-тата буква е „мем”.
По този начин в древната писмена традиция, която според изследователите е на изключително високо ниво, са се правили щателни проверки на преписите и пр.
Евреите имат огромен страх (по-точно страхопочитение) към Твореца. В Тората има забрана да се пипа върху Тората – да се добавя, или да се иззема нещо от нея, буква дори.
Затуй е и речено в Новия Завет от Иисус, че нито йот-та няма да премине/изчезне от Закона (Тора).
Тората дори не може да бъде пипана директно с ръка. От нея имат право да четат единствено първосвещениците/равините.
Обикновените евреи едва се докосват до Тора, при това само на големи празници и то самота тора е увита в специален плат, който я предпазва от различни по род повреди, било то зацапване, или разрушение от климатичните условия. Дори при четене от тората, тя не се докосва с ръце, ами с показалка, ако може така да бъде наречено специалното за това приспособление.
Всичко това говори за големия страх, защото за евреите е огромен грях да се наруши целостта на Писанието, пък камо ли да се преправи.
Да, до предмасоретската намеса, е съществувала възможност за различно прочитане на Тора, което вече наистина е предпоставка за множество спекулации и тълкувания.
До предмасоретите (масоретите са късно-еврейска писмена школа, занимаваща се с преписи, а и не само), писанието и като цяло еврейската писменост (библейския еврейски) е бил без пунктуация, което ще рече без нов ред, без главни букви, без вокали (символи, с които се обозначават гласните звукове, т.е. без вокализация), всичко е било слято!
Е, с оглед на това, как си представяш четенето, пък и евентуалното тълкувание,  да речем на 500 страници безпунктуационен, слят текст, в който липсват гласни букви?
Ето, мога да дам пример, за да се онагледят нещата, с едно едничко просто изречение:
вчрбшмнгсвтлпртндн
Как го разчиташ това? Какво е написано? И сега, представи си такъв текст от 500 страници да речем.
Масоретите, които работили до 9 век след Христа, внесли много голямо развитие в писмената традиция, въвеждайки вокалите и давайки старт на промяната на еврейския език до вида, в който го познаваме днес.
Въпросните вокали са чертички и точки, които се разпологат под, над, или вътре в самите символи (буквите), чрез които се обозначават съгласните звуци. Те въвеждат и пунктуацията и разделят дума от дума, според така както се е чел текста до тогава, което е препредавано единствено, чрез устната традиция.
Лично аз не считам че Тората е изменяна, с оглед на гореизложеното, въпреки че това никой не го горантира, но всики мнения, на всички специалисти по иврит, лингвисти, теолози и пр., също споделят това.
Теорията за Лилит най-вероятно се е появила, като „спасителен пояс”, чрез който да се избегне фанатичното изпадане в крайности, каквато е патриархата.
Само човек, който е лишен от духовна Светлина би тълкувал и приемал Библията (Тората) на такова повърхностно буквално ниво .
Разбира се, че не става дума за никакво разделение от полов характер, въздигайки на пиедестал единя пол над другия. Това е изключително нелепо и тесногърдо.
Писано е, в глава първа от Берешит, че човекът е сътворен първоначално цялостен – и мъж и жена едновременно, което бива да се тълкува, както се тълкува идеята за Тай-Дзи в Даоизма, и разделянето му на „ин” и „ян” впоследствие (глава втора от Берешит).
Най-добре и най-правдиво е да се приема, че Адам е израз на интуитивното в човека, докато Ева на прагматичното, това като аспекти в ума. В психологията това е познато като Анима и Анимус.
Това са частите на Душата, едната от които има аутруизтичен характер, докато другата – егоизтичен и това присъства във всеки човек, въпреки че у повечето хора Адам не се е активизирал, т.е. егоизма надделява.
Първоначално, както писах душата е цялостна, т.е. Ева още не е сътворена от Адама.
Така е при всяко бебе – егоизма все още не е развит напълно. Има го като зародиш, има го и като наследство, като белег в ДНК-то (характерна бъдеща склонност) но все още не е израснал, не се е изявил.
Всичко това, което е писано в Библията и което се съотнася до мъже и жени – това е ръста на еволюцията на душата – от т.н. падение, при което душата е отказала да получава даром Светлина от Твореца и когато е решила да се самоосъществи, за да се сдобие до така жадуваното абсолютно подобие на Бога.
От там насетне е започна въпросната душевна еволюция – от желание към желание, до като стигне до последния Адам (Иисус-овото ниво), или до праведността изразена чрез Йосиф и Мария, при които Светия Дух може да даде Светлината, чрез която да се завърши поправянето на греховността и да се достигне до съвършенство.
В Библията често се пише, как „мъж” родил „мъж”. Къде се е чуло и видяло, ако се приема буквално?
Всичко записано в нея се отнася до вътре в човека, до еволюция на душата (желанието, съсъда) и е с изключително прецизна точност описано, като Път и нива.
Общо взето това мога да кажа по въпроса.
Най-ранните запазени цялостни преписи на Тората са не толкова ранен период и там няма никаква Лилит.
По-скоро Лилит е плод на на усно предание, или на някакво друго конкуриращо, или копиращо Тората писание, но с единствената цел да се посочи неточното и изпадналото в крайност тълкувание и разбиране върху самата Тора.
И двата Талмуда са изпълнени с толкова буквалистическо и крайно разбиране/тълкувание/коментари върху Тора, че горките евреи, като хора, все още удрят глави в „Стената на плача” и извършват безброй ритуали, без да познават тяхното истинско значение. Същото се отнася и до обрязването и до десятъка, както и до това да убиеш с камъни, което все още присъства в някои ислямски страни..., щото между Тора (Петокнижието) и Свещения Коран няма почти никаква смислова разлика, да не кажа и никаква...
За да се разбира Писанието, истински, е нужно единствено Светлина/Любов. Всичко останало води до разделение, до крайности и до страдание.
 Усмивчица
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #18 -: Декември 16, 2011, 13:45:26 »

Здравей Pelin
Извинявай но не те питах -какво е това кабала и за какво се ползва или се прави снея.За предпочитане е да не позваш чуждици в обяснението си за да мога да го разбера.
Друго какво сходно намираш между християнство,юдаизъм,будизъм и ислям.Има сигурно и други но за по кратко разгледай тия.
Интересна са ми подобни теми защото не са наши,и се радвам на инфо белким са сетя нещо.
Живи и здрави.
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #19 -: Декември 16, 2011, 14:08:01 »

Здравей Pelin
Извинявай но не те питах -какво е това кабала и за какво се ползва или се прави снея.За предпочитане е да не позваш чуждици в обяснението си за да мога да го разбера.
Друго какво сходно намираш между християнство,юдаизъм,будизъм и ислям.Има сигурно и други но за по кратко разгледай тия.
Интересна са ми подобни теми защото не са наши,и се радвам на инфо белким са сетя нещо.
Живи и здрави.
Привет отново!
Абсолютно съм убеден, че до тук, в темите посветени на Каббала, е пониняколко пъти написано какво е точно същността на Каббала, какво означава тя като дума\понятие.
Ще повторя - Каббала значи "изпълване с духовна светлина" от Твореца, като Светлината, това е другото име за Мъдростта, Любовтв и Яснотата\Чистотата, което се нарича "Света Троица". 
Всичко по подробно съм описал и посочил в препратката, която ти посочих. При желание може на първо време да прчетеш въпросните неща с внимателност и да ги обмислиш.
Не твърдя нищо за сходства. По-скоро за единосъщност, но това не може да бъде представено сдве, или ти изречения, та даже се съмнявам да е достатъчна цяла тема. Просто нещата за сравняване са много, а и е необходимо да бъде направено разяснително въведение в същноста на всяка от изброените религии.
:-)
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #20 -: Декември 16, 2011, 16:34:44 »

Здравей.Pelin
Цитат
Просто нещата за сравняване са много, а и е необходимо да бъде направено разяснително въведение в същноста на всяка от изброените религии.
И аз така си мисля но те питах да съм сигурен.Не знам какъв е корена на думата религия но ми се струва че не е наша.И като гледам как  стоят нещата оприличавам думата религия като организация ,която си има правилник като библия,тора, коран  и т.н.След като има организация и правилиник би трябвало да има и цел. Каква е целта на тия организации  и спада ли "каббала" към тях.
Цитат
Ще повторя - Каббала значи "изпълване с духовна светлина" от Твореца
Думата изпълване е действие което според написаното го извършва твореца.Дали е вярно или не ще видим .Но какво прави "каббала" и защо е между нас и твореца?
Не се заяждам а се опитвам да си изясня нещата.
Живи и здрави.
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #21 -: Декември 16, 2011, 17:01:09 »

Здравей.Pelin
Цитат
Просто нещата за сравняване са много, а и е необходимо да бъде направено разяснително въведение в същноста на всяка от изброените религии.
И аз така си мисля но те питах да съм сигурен.Не знам какъв е корена на думата религия но ми се струва че не е наша.И като гледам как  стоят нещата оприличавам думата религия като организация ,която си има правилник като библия,тора, коран  и т.н.След като има организация и правилиник би трябвало да има и цел. Каква е целта на тия организации  и спада ли "каббала" към тях.
Цитат
Ще повторя - Каббала значи "изпълване с духовна светлина" от Твореца
Думата изпълване е действие което според написаното го извършва твореца.Дали е вярно или не ще видим .Но какво прави "каббала" и защо е между нас и твореца?
Не се заяждам а се опитвам да си изясня нещата.
Живи и здрави.
Здравей,
Етимологията на думата "религия" е добре разяснена дори в Уикипедия.
Едно е религия, а съвсем друго е религигиозна институция\организация.
"Каббала"\изпълването със Светлина не стои между Бог и човека. То е от Бога за в полза на душата, за насищането и\удовлитворението.

Дали Каббала е добила вида на религиозна институция, порочно подобна на останалите - за това нямам данни.
При всички рилигии има просветени, които на базата си на изпълване с въпросната Светлина са разработили методики за постигането на тази Светлина на това блаженство и от други.
Самата дума "религио" означава именно това - осъществяване на връзка със Светлината.
« Последна редакция: Декември 16, 2011, 17:16:23 от Pelin » Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #22 -: Декември 16, 2011, 17:13:58 »

Здравей.
Цитат
"Каббала"\изпълването със Светлина не стои между Бог и човека. То е от Бога за в полза на душата, за насищането и\удовлитворението.
Защо на бог му е нужна кабала за да ни насити и удовлетвори душата,което ми мяса на ядене и пиене на корем за сметка на бог.А и като извършва действие за в полза на душите не извършва ли грях,т.е. вменава се грях на бог.
А и не е ли тоя който е казал- да бъде светлина- или има и още някой на който му трябва "каббала" за да стори същото.
А относно думата религия сещам се и за революция,рееволюция,рестарт нещо много си мясат.
Цитат
Етимологията на думата "религия" е добре разяснена дори в Уикипедия
Малко отклонение-чудя се какво ще правим ако няма уикипедия и гуугъл.
Цитат
Самата дума "религио" означава именно това - осъществяване на връзка със Светлината.
Извинявай ако не съм те разбрал.Светлината е енергия и ми трябва кабел религия за да потече към мене.Какво стана с вярата че по примера на бог аз го мога и сам.
Живи и здрави.
« Последна редакция: Декември 16, 2011, 17:21:09 от meander » Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #23 -: Декември 16, 2011, 17:24:53 »

Здравей.
Цитат
"Каббала"\изпълването със Светлина не стои между Бог и човека. То е от Бога за в полза на душата, за насищането и\удовлитворението.
Защо на бог му е нужна кабала за да ни насити и удовлетвори душата,което ми мяса на ядене и пиене на корем за сметка на бог.А и като извършва действие за в полза на душите не извършва ли грях,т.е. вменава се грях на бог.
А и не е ли тоя който е казал- да бъде светлина- или има и още някой на който му трябва "каббала" за да стори същото.
А относно думата религия сещам се и за революция,рееволюция,рестарт нещо много си мясат.
Живи и здрави.
Самото изпълване се нарича "Каббала". Какво му е нужно на Бог ли? Това съм описал в по-предишните мнения.
Представи си Сила, Мощ, което извира от някакъв Източник и която няма къе да се влее. Какъв е смисъла на тази Сила? Никакъв, поне докато не се сътвори нещо, което да има нужда от тази сила.

Придстави си че си сам самичка в Битието и нищо друго не съществува и сега си представи че имаш силата да сътвориш нещо, с което да споделиш същността си.
Ето това се е случило и е причина за Сътворението.

Всеки един човек, който, чията душа е изпълнена със Светлина е подобен на Бога, тоест способен да отдава Светлина /Любов, при който егоизма и равен на 0.
Да, първоначално е необходимо изпълване за този човек, необходимо е "Каббала".
Каббала е просто дума, каквато е и "Нирвана", каквато е и "Самадхи", каквато е и "Просветление". Без това нещо, независимо как ще го наричаш, човек е неспособен на Любов. Усмивчица
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #24 -: Декември 16, 2011, 17:29:30 »

Цитат
Светлината е енергия и ми трябва кабел религия за да потече към мене.Какво стана с вярата че по примера на бог аз го мога и сам.
Всъщност не съм писал, че е задължително.
Кабалистите, сиреч изпълнените със Светлина са развили методика за постигане на тази Светлина и от други хора.
Ако човек може сам, без учение, то защо още не е постигнал и защо пребивава в подобни форуми, защо чете книги и пр.?

Всъщност нищо не ти трябва, на за изхвърлиш всичко, към което се е оформило вече модел, в ума, то ти е необходим метод.
Никой не е осъществил връзка с Бога без метод. Самото страдание също е метод - то съществува, за да се пробуди човек. Усмивчица
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #25 -: Декември 16, 2011, 18:02:27 »

Здравей.
Цитат
Самото изпълване се нарича "Каббала". Какво му е нужно на Бог ли? Това съм описал в по-предишните мнения.
Представи си Сила, Мощ, което извира от някакъв Източник и която няма къе да се влее. Какъв е смисъла на тази Сила? Никакъв, поне докато не се сътвори нещо, което да има нужда от тази сила.
Сванах, божията сила и мощ чрез "каббала" се прелива към мен.
Затварям очи за да си го представя-Знам кава ми е силата и моща и господ чрез "каббала"ми прелива от неговата щото няма какво да я прави.Резултата с сходен когато си бутнеш ръката в микровълновата и я влючиш.Значи "каббала" се явява микровълнова.Благодаря неща.
Цитат
Придстави си че си сам самичка в Битието и нищо друго не съществува и сега си представи че имаш силата да сътвориш нещо, с което да споделиш същността си.
Ето това се е случило и е причина за Сътворението.
Тука сме близко.И аз си представям че съм сам,работя усилено.Придобивам сила и мощ  чрез труда си(а не че я имам от някаде)И я изпозвам да направя нещо като жена за да и направя деца в които вече да влея силата и моща си ма без "каббалааа".
Цитат
Всеки един човек, който, чията душа е изпълнена със Светлина е подобен на Бога, тоест способен да отдава Светлина /Любов, при който егоизма и равен на 0.
Да, първоначално е необходимо изпълване за този човек, необходимо е "Каббала".
Тука не съм съгласен.Мама ни ражда със всичко необходимо включително и жизнена енергия(светлина/любов).
и ако се скитасваме(пазим)жизнената енергия/светлина/любов ни стига за живота даже има и артък.
Цитат
Каббала е просто дума, каквато е и "Нирвана", каквато е и "Самадхи", каквато е и "Просветление".
Може да са просто думи които някой е сътворил ,но ако се съглася да ги използвам дали авторсвото на моето изпълване със светлина няма да ми бъде отнето от тях.Затова питам щото нещо ме притеснява.
Живи и здрави.
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #26 -: Декември 16, 2011, 18:32:36 »

Здравей.
Цитат
Самото изпълване се нарича "Каббала". Какво му е нужно на Бог ли? Това съм описал в по-предишните мнения.
Представи си Сила, Мощ, което извира от някакъв Източник и която няма къе да се влее. Какъв е смисъла на тази Сила? Никакъв, поне докато не се сътвори нещо, което да има нужда от тази сила.
Сванах, божията сила и мощ чрез "каббала" се прелива към мен.
Затварям очи за да си го представя-Знам кава ми е силата и моща и господ чрез "каббала"ми прелива от неговата щото няма какво да я прави.Резултата с сходен когато си бутнеш ръката в микровълновата и я влючиш.Значи "каббала" се явява микровълнова.Благодаря неща.
Цитат
Придстави си че си сам самичка в Битието и нищо друго не съществува и сега си представи че имаш силата да сътвориш нещо, с което да споделиш същността си.
Ето това се е случило и е причина за Сътворението.
Тука сме близко.И аз си представям че съм сам,работя усилено.Придобивам сила и мощ  чрез труда си(а не че я имам от някаде)И я изпозвам да направя нещо като жена за да и направя деца в които вече да влея силата и моща си ма без "каббалааа".
Цитат
Всеки един човек, който, чията душа е изпълнена със Светлина е подобен на Бога, тоест способен да отдава Светлина /Любов, при който егоизма и равен на 0.
Да, първоначално е необходимо изпълване за този човек, необходимо е "Каббала".
Тука не съм съгласен.Мама ни ражда със всичко необходимо включително и жизнена енергия(светлина/любов).
и ако се скитасваме(пазим)жизнената енергия/светлина/любов ни стига за живота даже има и артък.
Цитат
Каббала е просто дума, каквато е и "Нирвана", каквато е и "Самадхи", каквато е и "Просветление".
Може да са просто думи които някой е сътворил ,но ако се съглася да ги използвам дали авторсвото на моето изпълване със светлина няма да ми бъде отнето от тях.Затова питам щото нещо ме притеснява.
Живи и здрави.
Никой никого не кара насила да приема каквото и да е, пък камо ли ако същия си мисли, че вече има, че вече притежава.
Щом човек има Светлина в себе си, значи не му трябва друго.
Нека да я изявява, но ако не може, то следователно нещо все още пречи.
Да се видят пречките и да се отсранят - за това са сътварени методите, например утвръжданието, които ползваш като подпис и като мото.. Усмивчица
Та, ако имаш Светлината, свети с нея! Другите ще усетят Любовта, добротата, мъдростта, благостта, спокойствието и пр. "неща", от красотата на душата ти, която притежава Светлина, но ако другите същества не усещат тези красота, ами тъкмо напротив, то положението смятам е ясно какво е...
 Усмивчица
« Последна редакция: Декември 16, 2011, 19:19:12 от Pelin » Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #27 -: Декември 16, 2011, 18:58:09 »

Тука не съм съгласен.Мама ни ражда със всичко необходимо включително и жизнена енергия(светлина/любов).
и ако се скитасваме(пазим)жизнената енергия/светлина/любов ни стига за живота даже има и артък.
Усмивчица
Мама, дето е родила който и да е с всичко необходимо, според твърдението, или е несъвършен родител, или това всичко необходимо е било недостатъчно и е недостатъчно, та въпросната Светлина (Любов) да надделее над тъй наречената тъмнина (егоизма/себичността).
Примери колкото ще човек - и от вчера, и от днес, и от утре.
То, нали поради тази причина страданието, насилието, омразата, ненавистта и пр., все още съществувт!?!
Явно нещо (тъмнината) е достатъчно по количество и сила, за да противодейства успешно на онова, което считаш за уж всичко необходимо.  


Може да са просто думи които някой е сътворил ,но ако се съглася да ги използвам дали авторсвото на моето изпълване със светлина няма да ми бъде отнето от тях.Затова питам щото нещо ме притеснява.
Живи и здрави.
"Авторство", "мое" - това са интересни думи. Усмивчица
Не се притеснявай - ако имаш Светлина, то нито една, ползвана от теб, "чужда" дума няма да я затули.
 Усмивчица
« Последна редакция: Декември 16, 2011, 19:23:09 от Pelin » Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #28 -: Декември 16, 2011, 19:36:37 »

Прекрасно разбирам от къде у човека, в подобни случаи, се явява въпросната съпротива.
Явно е, че са необходимо още разяснения.
Будизма, Хиндуизма и др. учения, считат че каквото е нужно на човека, за да засвети, то е в него.
Напримерно у всеки човек, според Будизма, даже у всяко същество, дори в камъните, съществува т.н. "буда природа".
В Хиндуизма е същото - у всичко съществуващо пребивава Атман/Брахман, или Пуруша. Във всичко.

Тези учения и методики не търсят нищо външно на човека, чрез което да изпълнят/постигнат целта - Любовта.

Ужким съвсем друго изглежда положението в Юдаизма, в Християнството и в Исляма, респективно в Каббала. Там Бог е поставен, като външен на човека, но просто така е поставена методиката, а не че у човека липсва Светостта на Духа (Светия Дух), като най-чиста природа, но с оглед на задълбаното в материата и заблудата/невежество у съзнание, което съзнание се има за нещо отделно от всичко останало, то е нормално Бог да бъде представен, като отделно на съзнанието, на душата.
Инак Творецът и Творението - това е едно и също нещо, което само със сабе си играе на жмичка и това отношение между "двете" Същности се нарича "Вечност". Усмивчица
Погледнато през тази гледна точка, то кабалистичните учения заложени в Абрахамските религии, по нищо почти не се различават от Будизма, от Хиндуизма, от Дао.
Единствено по постановката. Усмивчица
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #29 -: Декември 16, 2011, 20:20:50 »

Здравей.
Май та помолих да обясняваш на български,ма карай.
Знаеш ли какво е животновъд?
Значи ние образно казано сме животновъди.И са учим как да отгледаме живот.
Как тия чужди науки ще ми помогнат.Те някаде на майната си аз съм тука.Балкан разлика.Живота е голяма отговорност,как да им се доверя на техниките като живота не технологичен.Да виждаш хайваните около нас да праят някаква йога,или буда чалъми?Ти с какво си по различен от тях?С голямата тиква,и аз я имам.И Гледам да я държа празна от чужди работи,най-малкото от уважение на традициите.Да не говорим че по косвенни данни сме държава на 35000 години.А тея каде са били, явно са умували над техники.Твоя работа,аз не им вярвам.
Живи и здрави.
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Страници:  1 [2] 3   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Кабала
Духовни учения
delfin 6 2272 Последна<br />публикация Ноември 05, 2011, 06:50:55
от fayri
Кабала и какво знаем за нея.
Видео клипове
The One 6 2985 Последна<br />публикация Ноември 18, 2010, 23:31:03
от Симона
Някой занимава ли се от тук с Кабала (повече в темата)
Въпроси и отговори
B0T 0 845 Последна<br />публикация Май 19, 2012, 19:18:37
от B0T
Медитация „Капитулация на Кабала“ на 10 юни, неделя
Инициативи
lucecita 0 993 Последна<br />публикация Юни 09, 2012, 15:12:55
от lucecita

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright