Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Кабала  (Прочетена 5656 пъти)
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« -: Ноември 18, 2011, 08:36:09 »

Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
gavrosh
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #1 -: Ноември 18, 2011, 22:42:02 »

Здравей Pelin
Схемата ти е прекрасна.
Но защо в нея няма и реалност.
 Усмивчица
Активен
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2011, 09:34:13 »

Здравей Pelin
Схемата ти е прекрасна.
Но защо в нея няма и реалност.
 Усмивчица
Привет, gavrosh!
 Усмивчица
Схемата не е моя...
Реалността - едва ли тя може да бъде изразена двуизмерно, с точност на 100%, но все, пак дори и едно двуизмерно на пръв поглед изображение, може да се окаже нещо повече.
Мандалите са прекрасен пример за това, що се касае, разбира се, за т.н. "относителна реалност":
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=Mandala&gs_sm=e&gs_upl=97483l102228l4l102726l15l13l2l0l0l7l789l4643l0.1.1.7.0.2.1l14l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1280&bih=817&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi

Абсолютната реалност - Тя не може да бъде точно описана/обрисувана на 100%, чрез относителни средства - думи, изображения, филми..., които са част от относителната реалност/свят, но все пак за Нея, за Абсолюта може да бъде загатнато, поне на частично ниво и чрез подобна методика човек да бъде приближен към Нея, поне да я зърне... за миг.
 Усмивчица
Цитат
Да се вижда Пустотата не-празна е правилно, а да се вижда тя празна е погрешно, защото несполучливото завръщане в центъра дзицяо прачи да се прояви светлината на жизнеността.
Под сърцето и над половите органи има празно пространство, където духовната жизненост (шънци) образува кухина. Когато духът и жизнеността се завръщат в тази кухина, духовната жизненост се издига, за да образува кръг светлина, който не е празен. Пустотата, която не излъчва е относителна, докато излъчващата Пустота е абсолютна. Абсолютната Пустота не е празна като относителната. Пустотата, която не е празна, е духовна светлина, която на свой ред е духът, т.е. жизнеността...

"Когато златния механизъм на алхимията се задвижва и поражда блясъци светлина, тогава Дворецът на Пустотата (сюйшъ, т.е. сърцето, освободено от желания и чувства) ще се озари от бяла светлина, която ще отвори Тайната врата (сюангуан)."
...
Тази точка е между очите, в центъра на мозъка. Лаодзъ я нарича "Врата на небето и земята". Затова той препоръчва на хората да се концентрират върху този център, за да реализират единството на всички неща. В този център има "перла" с големината на оризово зърно, която е центърът между небето и земята в човешкото тяло, т.е. в микрокосмосът. Тя е кухината на вродената жизненост. Но да се знае нейното местоположение не е достатъчно, защото тя не притежава чудната светлина на същностната природа, чийто символ е кръг и която Конфуции нарича добродетелно съвършенство (жън). Книгата на промените го нарича Предел (у-дзи), Буда го нарича Съвършенство (Безпределно), а даоистите - Елексир на безсмъртието, или духовна светлина. Всички тези определения се отнасят за вродената, Единствено Истинската Жизненост. Който познава тази кухина може да приготви Елексира на безсмъртието.
Затова е казано: "Когато Единното е постигната, всички проблеми са решени".
Така, по време на тренировка, очите трябва да са насочени навътре, към центъра на междувеждието, за да се задържи Единното, което трябва да се пази в изходната кухина на духа (дзицяо) без напрежение, но и без отпускане. Това се нарича задържане на духа в неговата изходна кухина. Тази кухина е коренът, от който израства вечния живот и тя се намира там, където се усъвършенства същностната природа.
"Ако изходната кухина не е установена, първичното дишане няма да може да се поддържа постоянно, духът не ще има основа за сублимация, алхимичният елемент ще е недостатъчен и човек няма да може да изработи Златния елексир". Защото кухината зад междувеждието е основа на духовната стабилност и център на всички неща. Тя не съдържа нищо, нито отвън, нито отвътре, което вниманието да може да задържи (последством ума) или да види в състояние на безмисловност (несъзнателно), защото ако задържиш вниманието си върху това, означава да си свързан с видимото, а да бъдеш безмисловен ("несъзнателен"), означава да вървиш към Относителната Пустота. Какъв ли вид тренировка трябва да проведе човек, за да постигне резултати?
Правилният метод е следният: Практикуващия трябва да затвори очи и да успокои ума си така, че да може да "задържи" кухината на духа (дзицяо), докато не се появи светлината на същностната природа. Това ще бъде потвърждение за правилността на метода.
Устата трябва да бъде затворена, а езикът да докасва небцето (над предните зъби), за да обездвижи духа и жизнеността. Ако концентрацията на вниманието е правилна, такова ще бъде и сърцето между небето (главата) и земята (долната част на корема). Ако духът е чист, Великият предел (тайдзи) ще бъде правино осъзнат. Ако се постигне "безмислието", впоследствие това ще доведе до състояние на яснота и чистота. В Абсолютната Пустота (липсата на сетивни данни) и в Пределната Тишина възниква бяла светлина, за да озари празното сърце (сюйшъ). Тогава златният механизъм ще излъчи проблясъци светлина. Вашето сърце, Небето и Земята, ще се проясни от само себе си.
източник: "Даоистка вътрешна алхимия; Тайната за усъвършенстване на същностната природа и вечния живот" Джао Бичън
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #3 -: Ноември 19, 2011, 10:09:08 »

Това, което описва схемата е преминаването в Четвъртото измерение. В Каббала то е наречено "Адам Ришон" и отговаря най вече (в центъра си) на сърдечната чакра/област (Сефирот "Тиферет"/"Красота" http://ariom.ru/wiki/drevozhizni/files?get=drevo.gif; http://www.spiralata.net/kratko/img/s3.jpg), където се разбира и изживява Единението.

Това е въпросното издигане от първа чакра (Сефирот "Малкут"/"Земя"), назовавана чрез библейския метафоричен език с думата "Египет" (свързан с материализма, със сребролюбието и егоизма), към сърцето и появата/усещането/разпознаването на Любовта (Светлината Хохма + Светлината Хасадим).
Библейския метафоричен език нарича сърцето "Обетована Земя" - там където има зелени пасбища, тучни поляни, плодородие, там където тече мед и мляко. Това е "Обещаната" от Бога земя, къде може да се засели онзи, който се има за очовечаващ се.
На еврейски думата "Юдеин" в превод е "Свързан с Бога" (от думата "йехуд").
"Евреин"/"Юдейн" - тези неща не се отнасят към етнически белези.
Думата "евреин" значи "скитник", "пътник", "страник (не от този свят)", "движещ се", "преминаващ" от егоизъм към алтруизъм; човек който преминава от Малкут, към Тиферет; от материализъм, сребролюбие, от егоизъм към Любов; Човек, който усеща свързаността си с всичко останало, сиреч Единението (Един_Е_Ние).
Съществуват много стъпала на издигане по пътя към безвъзвратнато установяване в Адам Ришон (в Един_е_нието).

Преходът, който вече е започнал от няколко десетилетия, и който все осезателен става, е именно това преминаване към четвъртото измерение, което е еквивалентно на четвърта чакра (Сефирот "Тиферет"). Преминаването (ще) е индивидуално, но на масово ниво. Усмивчица

Защо спасението идва от юдеите?
Евреите са просто хора, както всички други. Няма такъв етност.
Какво са юдеите и защо спасението идва от тях?
"Юдеин" в превод е "Свързан с Бога" (от думата "йехуд").
Според Каббала, у всеки "нормален" човек има 5 сетива, които засягат т.н. "външен свят":
Има обаче човеци които, според Кабала, са развили шесто сетиво, което се нарича "Екран" и което дава усещането за същността на нещата, за Бога. Но преди да се появи това сетива - шестото, на което учи Каббала (в превод думата "Каббала" е "изпълване", "насищане"), то у човека бива да се появи желание/копнеж в душата (което, според Кабала е точка/искра в сърцето) за познание на Бога, което се явява Духовно желание/копнеж на душата.
Преди това да се случи, у човека, според Каббала, има 4 основни желания:
животински (секс, храна) и богатство, власт, знание, които три желания са от по-висш порядък, наречени в купом - човешки. Появата на петото желание е изцяло зависимо от Светлината, затова се казва, че ти идва свисше.
Много учители и учения, включае Библията, твърдят, че у "обикновенния" човек няма душа, няма го духовното желание за Познаване и Единение с Бога. Така е и според Каббала. Според мен, обаче всеки човек има, но не при всеки е изявено, сиреч искрата/душата при повечето хора спи.
В Писанието на много места може да се проследи, как авторът се страхува от това да не загуби душата си, или пък моли Бога да му я възвърне и пр.
Та у човек, според Каббала, може да се яви 5-ти вид желание, а то е желание за Изпълване с Любов, с Божия Светлина и за Единение с Твореца.
Тези човеци, у които се е появила тази "точка в сърцето", сиреч у които този копнеж, душата е пробудена, те се наричат "Юдеи". Тяхна роля е първо да развиват себе си по пътя към окончателното изпълване със Светлина (има 620 стъпала по този път), като в същото време е тяхна задача да свеждат/препредават (до колкото имат сили) тази въпросна Светлина/Любов към останалите хора, които според Кабала се наричат "народите на/от света", за да може и у вторите да се възпламени този стремеж, сиреч душата и те на свой ред да развият 6-тия сетивен орган, чрез който се осезава Битието/света по един съвсем различен начин и да получат насищане/изпълване с висша Светлина/Любов.
Ето защо спасението на света идва от Юдеите.
Инак, според всеки един каббалист, те по нищо друго не се различават от който и да е човек. Единствената разлика е душата/точката в сърцето (петото желание) и шестото сетиво.

Думата "евреин" значи "скитник", "пътник", "страник (не от този свят)", "движещ се", "преминаващ" от егоизъм към алтруизъм.
Самият Аврам е шумерец!
У него се е появила тази "точка в сърцето", сиреч в него се е разпалила искрата/копнежа/душата за свързване с Твореца, за Единение и пр. Той е започнал да се изпълва със Светлина/Любов, разкривайки, чрез това нещо, същността на Битието, което му е донесло мъдрост. Именно поради тази мъдрост и любов, които придобил, както и поради други качества и дарби, около него започнали да се струпват хора, които искали да вървят по същия път. Тези хора не са били евреи, защото до тогава такива, като народ, нямало. Те били, кой от Асирия, кой от Египет, кой от Ханаан и пр.
Всички те, групово оформили общество, което имало общи интереси - Духовното развитие към Бога и преминаването отвъд егоизма, взаимно подпомагане и пр..
Разбира се, че днес в еврейския народ много малко хора имат "точка в сърцето" и много малко хора от тези, които сами се зоват "евреи" са истински евреи, сиреч такива, които вървят към Любовта и себеотдаването.
Свързани с Бога (Юдеи) има по целия свят и броят им расте.
Еврейската религиозна мисъл не чака нищо, което да се роди вън от човека.
Спасителят за евреите...
Всеки един истински евреин (човек вървящ от егоизъм - към алтруизъм) пребивава в своята "Обетована Земя" (сърцето), чакайки идването на Спасителя (Любовта/Светлината), чрез която да изпълни Закона (Тора).
Старият Завет е писание, което е пътепоказател/карта, чрез която се онагледява цялото лутане/странстване на човека в света, както и достигенето до Обещаната Земя (сърцето), където, според пророчествата ще се роди Спасителя/Любовта.
За целта евреина, сиреч онзи който се стреми към алтруизъм, бива да се опитва да спазва Закона (Тора), в който се включва и спазването на Шаббат (Покой). Усмивчица
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #4 -: Ноември 19, 2011, 10:30:40 »

http://indigota.com/index.php?action=dlattach;topic=513.0;attach=6978;image

Всичката кабалистична наука/литература/учение (това, което се преподава) засяга Пътят за постигането и за установяването в състоянието наречено "Адам Ришон" (усещането/изживяването на Един_е_ние-то).
По-нататък, Пътя от "Адам Ришон" към Света на Безкрайността се начина "Тайната Тора" и за този Път и дума не е писано/казано (в Петокнижието/Танах). Той е таен (вътрешен) и се преподава само на вътрешно ниво.

Описанието на този таен Път е направено чрез Новия Завет. Само по този Път човек може да разкрие що е то Абсолютна Реалност, да се потопи и разтвори в Нея. Усмивчица
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #5 -: Ноември 27, 2011, 11:04:05 »* Adam Rishon.jpg (217.94 KB, 1628x729 - видяно 496 пъти.)
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #6 -: Декември 14, 2011, 10:02:00 »

Силата на КАБАЛА" от Йехуда Бърг - адаптация
Кабала е инструмент на Вселената, който свири песента на Сътворението. Библията е нотният текст.

Правило 1: Не вярвайте дори и на една дума от това, което четете. Подлагайте на проверка научените уроци.
Основният текст на Кабала се нарича "Зоар (Зохар)" - могъщо учение. Съдържа 13 правила.
Мъдрост = (е тъждествено) със светлина.
Какво сме ние - желание (на тялото и душата).
Равнища на желанията:
1-во - за задоволяване на първични импулси - храна, сън, секс и т.н. - животински.
2-ро - за задоволяване на чест, власт, престиж, слава, господство - неживотински.
3-то - мъдрост, знание, получаване отговори на въпроси.
Съсъд = желание
Същност на човеците - желание за безкрайно щастие, за безкрайно себеосъществяване.
Неспирният поток от удовлетворения, всички жадувани от човеците достижения се наричат Светлина, която е безкрайна и безгранична.


Правило 2:
Физически Свят Завеса Свят на Светлината
1% 99%
ФС
• Всичко, което се случва, си има причина. Нещата не се виждат изцяло заради завесата.
• Свят на петте сетива.
• Царство на духовен мрак и хаос.
• Реакция на външни събития.
• Временно себеосъществяване.
• Обсебеност от следствия, симптоми и реакции.
• Действа законът на Мърфи - всичко, което може да се обърка, се обърква.
• Повечето желания не се осъществяват.
Връзка със СС
• Божествено откровение
• Опиянение
• [Чиста] Интуиция
• Майчински инстинкт
• Шесто чувство
• Вътрешен глас
СС
• Свят на абсолютен ред, съвършенство и безкрайна духовна Светлина.
• Свят на действие, а не на реакция на външни събития.
• Източникът, семето, скритият произход на ФС.
• Свят на пълно осъществяване, безгранично знание и безпределна радост.
• Измерение, в което можем да предизвикаме трайни положителни промени във ФС.
• Причината на всички причини.
Пример: Човек във ФС е "сянката на човек". Истинският "човек" е в СС. За да помръднете ръката на "човека" трябва да докоснете източника от СС, а не сянката от ФС.
Какво наистина иска човек от живота (първите няколко в класацията)
• лична реализация
• душевен мир
• освобождаване от страха и тревожността
• финансова сигурност
• удовлетворение
• любов
• свобода
• контрол
• мъдрост
• щастие
• здраве
Нито едно не е от физическо естество, всички са от СС.

Правило 3: Всичко, което човек наистина иска от живота е Духовна Светлина.
А ние преследваме физически придобивки, търсейки щастието.
Причината за нашето нещастие е в това, че ние съзнателно или не, сме се откъснали от СС.
Материалът, от който е изградено човешкото тяло - атомите в кръвта ни, електроните, които пренасят импулси в мозъка, химическите вещества, които изграждат тъканите и костите ни - имат корени, които се простират далеч преди възникването на ФС. Различните желания, пориви, импулси и стремежи на нашето съзнание, са съществували преди зората на времето - те са спомени, задържали се в душата ни, памет, вградена в самото същество. Т.е. има семе на желанията и на осъществяването.
Следващата мъдрост е тайната на всички тайни за произхода на душите ни. Тя е субстанцията на самата духовна Светлина.
• Преди началото на времето съществувала само една проста реалност - Енергията, която изпълвала вечността и се простирала до безкрая, т.е. съществувала само чиста, безкрайна, всепроникваща сила на покой.
• Енергията има една природа, една воля и тя е да споделя своята същност
o да споделя безкрайно
o да се раздава постоянно
o да дава непрекъснато
o да дарява вечно
• Есенцията на тази Енергия е безкрайното осъществяване, безграничната радост и безпределното просветление - всички възможни форми на удоволствие.
• Енергия = Първопричина
• За да даваш, трябва да имаш получател. За да осъществи своята природа безграничната сила на Енергията създала получател - Съсъд, с когото да споделя своята същност.
Природата на Съсъда е безкрайно Желание да Получава,т.е. за всеки вид осъществяване и радост, излъчени от Енергията, има съответно Желание за Получаване от Съсъда.
Илюстрация:Чаша пълна с вода. Водата в чашата съответства на Енергията. Чашата е Съсъдът, който получава и съдържа Енергията.
• Съсъдът не е физическо тяло, а сила - интелигентна, съзнателна, нематериална есенция.
• Съсъд = Първоследствие
• Безгранична Енергия + безкраен Съсъд = Причина и следствие = Споделяне и получаване = Абсолютно съвършенство = Необятно блаженство.
Всички души на човечеството преди и сега са съществували в този Съсъд. Всеки един от нас е отделна клетка на Съсъда.
Безграничната сила на Енергията е била наричана Бог, Господар на Вселената и т.н., а кабалистите наричат тази енергия Светлина.
Светлината не е Бог, а Енергия, която идва от Бога. Светлината не е Създателят, а по-скоро Негов положителен атрибут и духовна енергия, която се излъчва от Неговата същност.
Безграничният Съсъд се състои от две страни - мъжка и женска енергия, които в Кабала се наричат с кодовото име Адам и Ева.
Цялата Библия е код.
Създаването на Съсъда, т.е. на Желанието за Получаване, е единственото истинско Сътворение, което се е случвало някога. Не са били правени от нищото никакви други неща.
Споделянето на собствената есенция на Светлината със Съсъда води до дълбоко единство, което се нарича Безкраен свят.
Илюстрация: Чаша, изрязана от леден блок и напълнена с вода. Чашата е получателят - Съсъдът. Водата е даващият - Светлината.
Една същност (H2O), но две форми. Безкрайният свят действа по подобен начин - единство, хармония, безгранично даване и получаване на осъществяване.
Илюстрация: В чашата се сипва гореща вода. В резултат се загрява и чашата - на съсъда били предадени атрибути и на Светлината, даже той наследил естеството на своя Създател - силата да постига осъществяване, да споделя осъществяването и да играе активна и непрекъсната роля в постоянния процес на Сътворение.
Съсъдът наследил естеството на Светлината и в него се породило ново желание
• да бъде причината на собственото си щастие,
• да бъде създателят на собственото си осъществяване,
• да споделя осъществяването,
• да управлява делата си.
Срамен хляб = Всички негативни емоции, придружаващи незаслужения успех; подаянието.
Съсъдът имал всичко в Безкрайния свят освен едно - възможността да печели и да бъде причина на собственото си осъществяване, т.е. срамният хляб му пречел. Тогава той отказал да приема Светлината.
Актът на отблъскването на Светлината от Съсъда кабалистите нарекли Съпротива.
В момента, в който Съсъдът се възпротивил на това Светлината да го изпълва, Светлината се свила и създала вакуум - единична точка на тъмнина в Безкрайния Свят. Безкрайното породило крайното. Според Кабала, това е катаклизъм, породил понятията за пространство и време такива, каквито ние ги познаваме днес. Учените са открили космическото ехо на тази експлозия и са го нарекли Големият взрив.
"Преди приблизително 15 милиарда години преди да възникне вселената, нямало нищо. Нито време. Нито пространство. Вселената възникнала като една-единствена точка. Тази точка била заобиколена от пустота. Точката нямала ширина. Нито дълбочина. Нито дължина. Съдържала цялото пространство, цялото време, цялата материя. Тя избухнала с невъобразима сила, разширявайки се като балон със скоростта на светлината. Енергията впоследствие се охладила и обединила в материя - в звездите, галактиките и планетите" - научно обяснение.
Според Кабала "След Свиването Безкрайният Свят изпратил лъч Светлина. Този лъч Светлина се разширявал бързо. От тази единствена точка възникнала цялата материя".
За да може съсъдът да създава и споделя в царство, което вече излъчва Светлина, трябвало да се появи тъмнина (свещта не свети в ярък слънчев ден), така че Съсъдът да може да се превърне от пасивен получател в същество, което реално заслужава и създава Светлина и осъществяване.
Светлината е скрита зад десет завеси, които създават десет измерения и на арамейски се наричат Десетте Сефирот.

Единственият остатък от Светлината в нашата мрачна вселена е "пътеводната светлинка", която поддържа съществуването ни. Тя е жизнената енергия на човечеството, силата, от която се раждат звездите, която поддържа слънцата и кара всичко да се движи.
Затъмняването на Светлината води до следните неща
• ако Светлината съществува от едната страна на завесата, от другата трябва да се материализира мрак;
• ако от едната страна цари безвремие, от другата възниква времето;
• ако от едната страна цари съвършен ред, в другата съществува хаос;
• ако от едната страна има пълнота и изключително единство, от другата има пространство, разделение и закони на физиката;
• ако Бог е недвусмислена реалност и истина от едната страна, то действителността от другата страна е безбожие и атеизъм.
Кабала учи как в нашия свят на мрак и хаос да премахваме пластовете от завесата един по един, за да допуснем отново Светлината, която през цялото време си я има.
Безкрайният Съсъд се разделил на две различни сили на духовната енергия - мъжкото начало, наречено Адам, се отделило от женското начало, наречено Ева.
Тези два отломъка се разпаднали на безброй парченца, създавайки мъжки и женски души. По-дребните късчета създали животинския свят. Още по-малките образували растителния свят чак до частичките материя и енергия, от които е изграден космосът.
Адам станал протонът в атома, а Ева - електронът.
Душата на всеки човек е част от първата, безкрайната, първичната Душа, която се разделила и разбила на парченца.

Всяко нещо във вселената е пропито с искрица Светлина, която е собствената му жизнена сила. Единствената разлика между душата на човека и душата на камъка е в силата на желанието им да получават Светлина. Колкото повече Светлина желае и получава едно нещо, толкова по-голяма интелигентност и себеосъзнаване има в него.
Точно в момента, когато Съсъдът се пръснал на парченца, десетте измерения преживели внезапна контракция - подготовка за раждането на вселената ни. Шест от десетте измерения се слели в едно - Горен свят.
Според Кабала "шестте дни на Сътворението" е код за обединяване на щестте измерения в едно. (В науката - теория на суперструната.)
Шестте измерения, които са недостъпни за сетивата ни, се наричат Горен свят. Това е царството на 99-те %, т.е. светът на Светлината (СС).
За да се премахне Срамният хляб - да приличаш на Светлината - трябва
• да бъдеш Причината
• да бъдеш Създател
• да контролираш
• да споделяш
= АКТИВНОСТ
А характеристиките на Съсъда са
• да бъдеш следствието
• да бъдеш създаденото
• да бъдеш контролиран
• да получаваш
= РЕАКТИВНОСТ
Реактивното поведение се основава на човешкото Желание за Получаване. То включва алчност, егоизъм, разглезеност, гняв, завист, недоволство, ревност, гордост, ниско самочувствие, отмъстителност, омраза. 99% от поведението ни е реактивно. Но такъв е първоначалният замисъл.
Съзнанието ни е изградено върху реактивни, импулсивни, инстинктивни желания. Издигането над това съзнание представлява истинско духовно преобразяване.


Правило 4: Целта на живота е духовното преобразяване от реактивност към активност.
Теория на реактивността
• Когато реагираме на външните ситуации и събития, ние сме следствие, а не причина.
• Ако не израстваме и не се променяме, ние не създаваме за себе си нови духовни нива на съществуване.
• Когато позволяваме на външни сили да влияят върху чувствата ни, се отказваме от контрол.
• Когато се държим егоцентрично или себично, не споделяме, а получаваме удовлетворение за егото.
Когато реагираме в живота си с гняв или удоволствие, енергията, която усещаме, е опасна пряка връзка със СС - това е първата Светлина, която съсъдът е получил и отхвърлил. Душата ни възпроизвежда първичната Съпротива и спира потока на Светлината. Затова след реакцията настъпва мрак.
Духовната алтернатива е активното използване на Съпротивата.
Светлината се включва когато открием, изкореним и преобразим реактивните си, отрицателни качества. Степента на промяната в природата ни определя степента на нашето осъществяване.
Не бъдете нетърпеливи на опашка, не се ядосвайте. Ако реагирате, ситуацията ще ви контролира - тя ще е причината, а вие - следствието.
Смисълът на Съпротивата е да се доближите до Светлината, за да можете да получавате. Когато престанете да мислите за себе си и спрете да получавате, Светлината започва да мисли за вас и можете да получите всичко, без да се страхувате, че ще го загубите по-късно.
Когато се възпротивим на реакция, преобразуваме някоя своя страна, автоматично се свързваме със СС и ни огрява съответно количество Светлина.
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #7 -: Декември 14, 2011, 10:02:34 »

Правило 5: В момента на Преобразяването ние се свързваме със СС.
Формула на преобразяването
• Появява се препятствие.
• Осъзнавате, че не препятствието, а вашата реакция е истинският ви враг.
• Изключвате реактивната си система (не реагирате), за да отворите път на Светлината.
• Изявявате активната си природа. Тук сте във връзка със СС, вследствие на нереакцията.
Ние сме дошли на този свят, за да променим природата си! Това е сделката, сключена с Безкрайния свят. Ние - Съсъдът вече няма да получаваме истинско и трайно себеосъществяване, докато не премахнем Срамния хляб, докато не променим реактивната си природа в активна.
За смислено, стойностно и пълно преобразяване имаме нужда от могъщ противник, който да ни послужи за изпитание. Според Кабала противникът е реален и на арамейски се нарича Сатан. Това е нашето его, което включва всяка форма на реактивно поведение.
("Най-големият номер на дявола е, че е успял да убеди света, че не съществува" - от филма "Обичайните заподозрени" на Кристофър Макуери)
Ние сме загубили връзката си с истинската си същност - с душите си. Вместо това ни управляват капризите на егото и през цялото време не разбираме, че Противникът ни разиграва и побеждава.
Когато се е появил Противникът, човекът е започнал да желае да получава само за себе си.
Желание за получаване - виждаш, че някой притежава нещо духовно или физическо и в теб възниква желание да притежаваш същото. Това е добро!
Желание за получаване само за себе си - ти имаш и се ядосваш, ако и друг има същото. Това е лошо!
Светлината и Противникът изпращат сигнали към мозъците ни. Ако открием източника на мислите си, бихме могли да възвърнем контрола над живота си.
• Всяка мисъл, която се чува силно и кристално ясно и която ни тласка да реагираме на ситуацията е от Противника.
• Ако мисълта едва се чува е от СС. Ако получите внезапно интуитивно прозрение или миг на вдъхновение - пак е от СС.
Мислите на Противника се проявяват като рационалност, логика и его.
Сигналите на Светлината се проявяват като интуиция, сънища и слаб, едва доловим глас някъде дълбоко в ума.
Когато спрем реактивните импулси, ние изключваме Противника и тогава животът и решенията ни се коренят в безграничната мъдрост. Автоматично взимаме правилните решения, в ума възникват правилните мисли. Изричаме идеалните думи. Появяват се действени емоции.
Крайният резултат от всеки процес в живота най-често се оказва точната противоположност на първото впечатление.
Времето е илюзия.
• Времето е разстоянието между причината и следствието.
• Времето е отделянето на действието от реакцията.
• Времето е разстоянието между съпротивата и наградата.
• Времето е периодът между действието и противодействието, разделението между престъплението и последствията.
В разстоянието между причината и следствието ние се надяваме да проумеем безсмислието на негативното реактивно поведение и да разпознаем наградата в духовното израстване и позитивното, неегоистично активно поведение.
Свободната воля се проявява само ако в съществуването ни присъства понятието време. Отложеното последствие позволява свобода на избора между добро и лошо.
Механизмът е: Човек реагира и извършва нещо лошо. По закона за причината и следствието трябва веднага да си получи заслуженото. Но Противникът вкарва в процеса късче време и въмездието се отлага. Човекът решава, че сторената злина му се е разминала безнаказано.
Времето създава илюзия за хаос, а всъщност съществува скрит ред - лоша или добра постъпка преди 30 години ще доведе до лоша или добра последица след време, когато човекът вече е забравил постъпката си от преди 30 години.
Трябва да се възпротивим на времето, на понятията вчера, днес и утре. Тогава придобиваме възможност да изкривяваме времето и да го манипулираме.
Само ограниченията на нашето съзнание ни пречат да възприемем вчерашния ден и днешния - в този момент. Миналото и настоящето винаги са в нас.
Пример за времето като структура - 30-етажна сграда. Намираме се на 15-тия етаж, който представлява настоящият момент. От 1-ви до 14-ти етаж е натрупаното време, което ни е довело до този момент. От 16-тия до 30-тия етаж е бъдещето. С петте си сетива ние възприемаме само 15-тия етаж. Не виждаме долните и горните етажи. Но всичките етажи - минало, настояще и бъдеще съществуват като едно цяло и ако можем да излезем от 15-тия етаж и погледнем цялата сграда ще видим всичкото време.
Трикове с времето.
• Направил си добро преди време. Сега правиш нещо лошо и в отговор получаваш наградата за старото добро. Едва по-късно ще получиш наказанието за лошото. Може да е и обратното. Създава се илюзия, че законът на Кармата не действа.
Дошли сме на света, за да създадем позитивна промяна в себе си и в околния свят. Тази промяна винаги се сблъсква със съпротива, конфликти и препятствия. Трябва да се радваме на тези трудности.
• Противникът може да насочи резултатите от действията ни в една област към друга област и така да решим, че няма възмездие. Например, от бизнеса към дома и т.н. Така Противникът използва пространството.
Когато изключим реакциите, цялото пространство изчезва, защото сме в Светлината. Противникът остава без дом. Всички атоми край нас се ръководят от душата ни, а не от волята на нашия Противник. Укрепвайки съзнанието си с помощта на Светлината и на мъдростта на Кабала, съдбата ни ще бъде да контролираме изцяло пространството, времето и материята.
Човек реагира на негативните черти на друг човек само защото и той ги притежава.

Правило 6: Никога не винете другите или външните обстоятелства.
Пример: Крушката се състои от положителен полюс (+), отрицателен полюс (-) и жичка, която е съпротивление, отблъскващо електричеството от (+) и пречещо му да се свърже с (-). Това съпротивление - това отблъскване на енергия - е причината крушката да свети. Когато жичката се скъса, (+) се свързва пряко с (-) и се получава късо съединение. Крушката избухва в мигновена силна светлина и после настъпва мрак, т.е. без съпротивление няма продължителна Светлина.
(-) = Съсъдът
(+) = Светлината
жичката = Съпротивата на Съсъда, причинила Големия взрив
В момента на съпротивата състоянието на съсъда се променило от реактивно в активно. От този акт на Съпротива се родили правилата за постигане на светлината (от Слънцето, на електрическата крушка) и на Светлината (на Създателя).

Правило 7: Съпротивата срещу реактивните ни импулси поражда трайна светлина.

Правило 8: Реактивното поведение поражда искра силна светлина, но оставя възможност тъмнината да тържествува.
Потискане или Съпротива? Потискането на емоциите създава дълготраен стрес. Съпротивата е свързана с моментна борба, но почти веднага настъпва спокойствие и яснота.

Правило 9: Препятствията са нашата възможност за връзка със Светлината.

Правило 10: Колкото по-голямо е препятствието, толкова повече е потенциалната Светлина.
Пътят на най-голямото Съпротивление носи за кратко болка и дискомфорт, но само той е източник на дълготрайно себеосъществяване.
Не приемайте нищо лично!
Човек идва с багаж (Тикун) от предишни животи, когато не е успял да се възпротиви на реактивното си поведение, свързано с пари, хора, здраве, приятели, връзки и др.
Ако спрем реакциите си, отхвърлим егото и станем по-загрижени за околните, отколкото за Протичника (егото) ще създадем истинска Светлина в живота си.
Съпротивата в действие
• Сред приятели, при разговор, в който вие сте най-компетентен - мълчете!
• Не се притеснявайте от това, какво ще си помислят другите за вашата проява!
• Не отлагайте изпълнения на идеи!
• Не съдете другите!
• Не се тревожете за себе си. Направете добро за другите!
• Не повтаряйте в мисълта си хвалба към вас. Мислете за следващото ви добро дело!
• Не клюкарствайте. Не говорете лошо за другите!
• Откажете се от личната привързаност към направеното от вас (написана програма, книга и т.н.)!
• Съпротивете се срещу изпитването от вас на чувство за вина!
• Съпротива срещу очакванията. Светлината се моли за това, от което имаме нужда, а не за каквото ни се иска.
• Съпротива срещу липсата на самоувереност - когато станете да говорите пред много хора мислете за това, как да им помогнете, а не за себе си!
• Съпротива срещу егоизма - не правите нещо и се оправдавате с какво ли не, а то си е чист егоизъм!
• Съпротива срещу несигурността. Правите нещо в кооперация с друг. Получава се великолепно. Тогава се откажете. Прехвърлете заслугата напълно на другия.
• Съпротива срещу притесненията. Правите грешка. Не се притеснявайте. Приемете я!
• Съпротива срещу потребността от възхищение. Другите мислят, че знаете всичко, но веднъж не знаете - кажете просто "Не знам".
• Съпротива срещу съмненията. Не се съмнявайте в принципите на Кабала!
• Не се изкушавайте!
• Не бъдете самоуверени!
• Борете се срещу недостатъците в характера, които ви контролират
o страх
o гняв
o съперничество
o несигурност
o ниско самочувствие
o егоизъм
o завист
o тревожност
o нетърпение
• Борете се срещу зависимостта си от
o капризи и егоцентрични желания
o кариерата
o мнението на другите
o желанието да ви приемат другите
o желанието да надминете другите
o работата
o брака
Едно просто реактивно действие (обида, измама и т.н.) накланя живота ви и целият свят към страната на злочестието.
Всеки акт на Съпротива накланя съществуването ви и целият останал свят към страната на благодатта.

"В търсенето на мъдростта първият етап е мълчанието, вторият - слушането, третият - помненето, четвъртият - практикуването, а петият - преподаването." - от Кабалист Соломон Габирол.

Правило 11: Когато трудностите изглеждат непреодолими, вложете увереност. Светлината винаги е там.

Правило 12: Всички отрицателни черти, които забелязвате в другите, са просто отражение на собствените ви отрицателни черти.
(Принципът на огледалото)
Само като усъвършенствате себе си може да промените другите.

Правило 13: Обичай ближния си, както обичаш себе си. Всичко останало са само приказки.
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #8 -: Декември 14, 2011, 10:43:10 »* Душа.png (14.08 KB, 455x443 - видяно 488 пъти.)
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
elinikar
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 221


« Отговор #9 -: Декември 14, 2011, 11:14:34 »

Благодаря Пелин!Прочетох с любопитство написаното и ще помисля върху това
Активен

Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #10 -: Декември 15, 2011, 10:10:50 »

Благодаря Пелин!Прочетох с любопитство написаното и ще помисля върху това
Приветствам те!
Да,
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #11 -: Декември 15, 2011, 10:40:20 »

Усмивчица
Според кабалистите (онези, които са изпълнени със Светлината, сиреч с Мъдрост и Любов) Творецът е създал само едно нещо - Творението, което се нарича "душа".
Творецът е пълно и абсолютно отдаване, но ако това нещо, което се отдава няма от кой да бъде получено, то нещата не са цялостни, не са съвършени.
Ето защо е създаден т.н. "съсъд" (душата), който да получи, това, което дава Твореца.
Тази душа се нарича "Адам", а имато произлиза от думата "адоме", която означава "подобен" (на Твореца), според качеството, което притежава въпросната душа - възможността и силата да отдава, това, което е получила, като Светлина от Създателя.
Но на кой на свой ред тази душа (Адам) да отдаде това, което е получила? Тази липса е причина за липса на тотално наслаждение.
Подобния на Творецът Адам, не е имало на кой да отдаде това, което му е дадено.
В "Берешит" ("Сътворението" - първата книга от Петокнижието/Библията) това много точно е описано - Адам търсил подобен на себе си, търсил другар, с който да сподели.
Ето защо Творецът "приспал" Адам и от него сътворил Ева - желанието за получаване, егоизма.
От там насетне душата е разделена вътре в себе си на две части - мъжка и женска, Адам и Ева и у всеки човек присъстват тези две части, както са представени в изображението.
Последвалото, в "по-късен период", води до ново разпадане/разделение на тази цялостна душа и тя се "пръска" на хиляди парчета, всяко от които "попада" в "Асия" (светът/сферата на материята), като отделност, като "индивидуалност" (от латинските думи "ин", "дивидиум", "дуалност" - in_dividuum - "в разделение") където и търси своето изпълване, както е и писано.


У някои хора е по-изявена женската част на душата, сиреч абсолютния егоизъм (желание за получаване на Светлина/Любов, зарад самото получаване). У други хора се е активизирал и Адам (желанието за отдаване на Светлина/Любов).
Както вече писах, Адам присъства във всеки човек, но не у всеки човек Ева, демек жената, слуша Адама и не у всеки човек женския аспект на душата е свързана с мъжкия аспект, чрез който да се изпълни.
Именно поради това "женско" непослушание, поради желанието да получава още, и още за себе си (егоизма), е станало въпросното "падение" - отпадането от "Рая", от състоянието на изпълненост.

При повечето хора, поради това, че вътре в тях, в душата им, няма връзка между Адам и Ева, женския аспект се е задълбал много дълбоко в света на материята, където и търси своето ощастливяване, своето изпълване, но изпълването там е невъзможно, не е на абсолютно ниво, защото всичко, което донася кеф на душата в този "наш" свят, е преходно и нетрайно. Ето защо и съществува разочарованието, неудовлетворението, както и вечния глад за още и още получаване за себе си.
Етапи на развитие на желанието: http://indigota.com/index.php?topic=513.0

 Усмивчица
Ева може да бъде ощастливена единствено по линията/чрез връзката с Адам - Адам да и отдаде Светлината, която той на свой ред получава от Създателя, но в повечето случаи нито Ева, нито Адам знае как това да бъде сторено. Ето тук се намира целият еволюционен път на душата - от първият Адам, до т.н. "последен Адам", който знае как да стори това и който извършва това отдаване, чрез което да се осъществи изпълването (каббала).

И така се ражда всяко дете. Адам може да бъде видян във всяко бебе. Ева все още не е сътворена в бебето. Ева се появява две/три годинки по-късно.
 Усмивчица
« Последна редакция: Декември 15, 2011, 11:05:37 от Pelin » Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #12 -: Декември 15, 2011, 12:43:20 »

Здравей : Pelin
Цитат
Ева може да бъде ощастливена единствено по линията/чрез връзката с Адам - Адам да и отдаде Светлината, която той на свой ред получава от Създателя, но в повечето случаи нито Ева, нито Адам знае как това да бъде сторено
Бих искал да изразя несъгласието си.Според мен Ева се ражда щастлива,защото и предстои да намери един адам измежду многото.И не за това че адам щял да и отдаде светлина,а за това че ръка за ръка тя ще достигне светлината с която да огрява живота.По разпространеното име на светлината е любов.А те двамата в семейство не я получават от създателя а сами достигат  до знанията а резултата е светлина(любов).Има една приказка че жената е сътворена от реброто на адам-мисля че има нещо вярно в нея.
Цитат
Последвалото, в "по-късен период", води до ново разпадане/разделение на тази цялостна душа и тя се "пръска" на хиляди парчета, всяко от които "попада" в "Асия"
Мисля че душата не се пръска а расте.Приказката -този човек има голяма душа.Предполагам ни сочи нещо.
Сега може ли да те щипна леко.
Информираността ти за кабала е видна.Можеш ли да направиш същото и за нашите знания(българските).Със схемички, обяснения и т.н.Не искам да бъда разбран погрешно но кабала е чуждо разбиране за живота носи чужда енергия и може и обърква доста хора.
Живи и здрави.
« Последна редакция: Декември 15, 2011, 14:09:24 от meander » Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #13 -: Декември 15, 2011, 13:19:55 »

Пелинчо погледни тази темичка http://indigota.com/index.php?topic=2620.0 и кажи как ти се връзва с гореизложените становища Усмивчица
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Pelin
ОЙ 8:11
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 280


Red Overtone Serpent

WWW
« Отговор #14 -: Декември 16, 2011, 08:37:22 »

Здравей : Pelin
Цитат
Ева може да бъде ощастливена единствено по линията/чрез връзката с Адам - Адам да и отдаде Светлината, която той на свой ред получава от Създателя, но в повечето случаи нито Ева, нито Адам знае как това да бъде сторено
Бих искал да изразя несъгласието си.Според мен Ева се ражда щастлива,защото и предстои да намери един адам измежду многото.И не за това че адам щял да и отдаде светлина,а за това че ръка за ръка тя ще достигне светлината с която да огрява живота.По разпространеното име на светлината е любов.А те двамата в семейство не я получават от създателя а сами достигат  до знанията а резултата е светлина(любов).Има една приказка че жената е сътворена от реброто на адам-мисля че има нещо вярно в нея.
Цитат
Последвалото, в "по-късен период", води до ново разпадане/разделение на тази цялостна душа и тя се "пръска" на хиляди парчета, всяко от които "попада" в "Асия"
Мисля че душата не се пръска а расте.Приказката -този човек има голяма душа.Предполагам ни сочи нещо.
Сега може ли да те щипна леко.
Информираността ти за кабала е видна.Можеш ли да направиш същото и за нашите знания(българските).Със схемички, обяснения и т.н.Не искам да бъда разбран погрешно но кабала е чуждо разбиране за живота носи чужда енергия и може и обърква доста хора.
Живи и здрави.
Привет!
 Усмивчица
В кабала не е заложен подобен смисъл, относно Ева и Адам, нито в Библията, респективно в Християнството и Юдаизма.
"Ева" не е синоним на жената, като пол при човека. "Ева" е метафора за част от Душата, като "душа", като термин произлиза от еврейската дума "нефеш".
Какво значи "нефеш":
Цитат
- гърло, гръклян
- дишане (белодробно дишане), отдъхване
- желание, копнеж
- Душа (във връзката и с Бога)
- Живот (в биологическият смисъл на думата)

В последствние, а и преди това в древна Гърция са ползвали думата "психи" (psyche), от където произлиза и думата психика.
Редно е да се направи, да се посочи точното определение за думата душа, но това едва ли е за тази тема. Усмивчица
От гледна точка на Юдаизма и Християнството, а и не малко от гледна точка на Исляма, като и трите са изцяло кабалистични учения, ползващи стриг метафоричен език, та от гледна точка на тях, то ето какво е душата:
http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=22325f1987b041cacc327d607449e58a&app=blog&module=display&section=blog&blogid=653&showentry=9089

Ще повторя това, което съм развил и което посочих чрез препратката: Душата е хем Съсъда, тоест нещо подобно на съд (някои я сравняват с чаша, други с мех, и т.н.), хем Светлината, която е там, която се налива в "съда" или която "съда" излъчва.
Това дето думат за някой човек, че бил голяма душа, че е душичка (златна), то е поради това че съсъда в него е очистен от скверността от ниските егоизтични желания, че този човек се раздава, че е добрина, Любов, отстъпчивост, тоест, че в него Светлината изобилства, което е същинската красота и предназначение на човека.
Именно сефирота "Тиферет" от кабалистичното Дърво на Живота е израз на това качество и той е разположен точно в сърдечната област, ако разглеждаме въпросното Дърво като микрокосмос:

По този модел, по човека, са сътворени повечето храмове в света. Горната картинка разяснява аналогията между т.н. "еднокорабна църква", човека и дървото на живота.

Та душата е съставена от главно два вида психика, според Каббала. Те се наричат Адам и Ева. С други думи у човека съществуват два вида съзнание - едното, в него преобладава геланието да отдава, да раздава себе си - аутруизъм; докато другото е точна противоположност на първото - в него преобладава желанието за получаване, за взимане - егоизъм.
Тези две части на душата са представят и като висша (в сравнението с Твореца, според качеството аутруизъм - Адам от думата "адоме", която означава "подобен на Бога")  и нисша (сравнена с животинското).
У всеки един човек съществува и Адам и Ева и това няма нищо общо с мъжа и жената като пол.
Има мъже, у които Ева, сиреч егоизма преобладава, но има и мъже, у които Адам е активен. Това се наблюдава и при жените.
Какво значи "душата, целукупната се разпада" на хиляди парчета?
Това означава, че съществуват различни по вид/ниво съзнания/психики, в огромно разнообразие от една страна, но от друга единосъщни между себе си.

В повечето случаи, отношението между мъжете и жените, като пол, в семейство, или не, са на нивото "обич", което е много по-различно от нивото "любов", но и това е за отделна тема, според мен.
Това, което си описал за Светлината, за Любовта между двама, като взаимоотношение, като партньортво, това се нарича в Каббала навлизане в състояние "Адам Ришон", което е и цел на Творението, което е познато и във висшите форми/нива на Тантрическата дисциплина. Това нещо същински не засяга и не се ограничава само с дадено двойката, като пол, но се разпростира навред, тоест любовното отношение, Светлината в човека, щом е навлязла, тя струи във всички посоки, без никакво разделение. Усмивчица
Задачата пред всяко едно семейство, пред всяка една двойка партньори мъж и жена, е взаимно да се приповдигнат до това ниво ("Адам Ришон"), в което се изживява Любовта и Единението.

Да, може да се напише нещо и за това, което считаш за наше, за българското, до колкото въобще има "наше" и ваше" и до колкото има "свое" и "чуждо" от ученията.
Може и схеми да се изготват и изображения за по-голяма яснота, но това отново не е за тази тема. Ако се създаде подходяща тема, то може и да напиша нещо там.
Може да се създаде и тема в която да се направи сравнение между редица учения и религии, да се намерят най-малко общите неща, не че според мен има разлики, защото Бог/Творецът е един и Той  е дал Светлина на всичките народи и етноси, без разделение. Творецът не дели Любовта си и откровенията в стил - "ще дам повече на едни, пък ще ощетя други".
Разделенията ги създава обусловеното съзнание, което е невежо и ограничено. За радост, или за съжаление нещата са точно такива. Усмивчица
За сега това мога да ти напиша.
Бъди здрав!
Активен

"... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
Страници:  [1] 2 3   Нагоре
Отиди на:  


Подобни теми:
Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
публикация
Кабала
Духовни учения
delfin 6 2270 Последна<br />публикация Ноември 05, 2011, 06:50:55
от fayri
Кабала и какво знаем за нея.
Видео клипове
The One 6 2982 Последна<br />публикация Ноември 18, 2010, 23:31:03
от Симона
Някой занимава ли се от тук с Кабала (повече в темата)
Въпроси и отговори
B0T 0 843 Последна<br />публикация Май 19, 2012, 19:18:37
от B0T
Медитация „Капитулация на Кабала“ на 10 юни, неделя
Инициативи
lucecita 0 988 Последна<br />публикация Юни 09, 2012, 15:12:55
от lucecita

Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright