Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Как да се предпазим от енергиини навлеци?  (Прочетена 3746 пъти)
shining_star
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 728

« Отговор #15 -: Ноември 17, 2011, 15:10:59 »

Благодаря ти, Михаела, за разбирането.

Ето тук специално за теб /и за Житара, и за всеки, който иска/ една молитва:

Господи, направи ме оръдие на твоя покой.
При омразата нека посея любов.
При болката - опрощение.
При съмнението - вяра.
При отчаянието - надежда.
При мрака - светлина.
При тъгата - радост.

О, Божествени учителю, благослови ме
  не да търся утешение, а да утешавам,
  не да бъда разбран, а да разбирам,

не да бъда обичан, а да обичам.
Защото давайки получаваме,
защото прощавайки, биваме опростени,
защото умирайки се раждаме за вечен живот.

п.с. Михаела, и при теб е същото. Или може би като говориш с другите, го докарваш повече от мене...май много ин диви дуални сме станали всички...то няма лошо де.
 
Активен
mddimi
Гост
« Отговор #16 -: Ноември 17, 2011, 15:16:04 »


п.с. Михаела, и при теб е същото. Или може би като говориш с другите, го докарваш повече от мене...май много ин диви дуални сме станали всички...то няма лошо де.


Потребителят Михаела/Вакуу е с наложен постоянен бан и повече няма да ни тревожи под това име.
Всичките й постинги ще бъдат изтрити.

Въвежда се забрана за регистриране на множество никове от един човек, поради въвеждане в заблуждение на останалите потребители.
Активен
gavrosh
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 8


« Отговор #17 -: Ноември 18, 2011, 22:46:10 »

Здравей Жити.
Мисля че по добре е да бъдеш неутрален ако можеш.
Така нямаш енергийна връзка и не могат да ти влиаят(ПРЕЧАТ).

Активен
protoplasma
Гост
« Отговор #18 -: Юни 25, 2012, 10:01:21 »

Цитат на: Alida
Диагнозата- липса на любов.

Да го наречем уважение.
Няма как да ме източи някой, ако имам елементарно уважение към себе си. Свързвайте невидимия с видимия свят.  Отговорите са сходни.
Все едно да ви попитам, как мога да се предпазя, да не ме пребъркат джебчии или как да се предпазя от затлъстяване. Няма как, някой да дойде и да ме източи, ако съм наясно със себе си. Ако различаваме отровните от неотровните гъби ням акак да бъдем натровени. Ако ям гъби, без да зная какви са, то това е знак за тотална липса на себеуважение. Всяко едно тяло, което ни изгражда го разглеждайте и се отнасяйте към него като към отделна личност.
Естествено е, че като не уважавате (както е по примера с гъбите) физическото си тяло, то ще ви отвърне, като се обрине и ви причини гадене и всякакви неразбории, само и само за да ви покаже, че не може да го тъпчете с каквото ви падне.
Същото е и с енергийното.
Липсата на хигиена в общуването е може би най-дълбоко залегналия проблем при последните 3-4 поколения. Под общуване не разбирайте само хората, с които говорим/пишем, а като цяло – начина на живот, защото ние сме в постоянно общение с околния свят. Като четем книга общуваме с автора, с мислите му, като слушаме музика – с изпълнителите и техните послания, като се разхождаме в природата – общуваме с нейните творения.
В родната ни действителност е напълно нормално да има тотален крах на енергийно и духовно ниво, при положение, че сума млади хора са общували предимно със сашка и бомбашка, азис, слави трифонов и манчестър юнайтед. Да, идеята за да бъдат създадени тези образи/кумири е именно такава –да спрат и даже да върнат развитието на подрастващите. И да, нормално е по-...будните хора да им се дразнят. Е, тогава просто спират да ги гледат. Вместо слави ще си пуснат Animal Planet, вместо радо шишарката, ще си пусне Pink Floyd да слуша, и вместо на ливърпуул  ще стане фен на Байерн Мюнхен Веселяк (Балтов, нищо против ливърпуул, ама тука става дума за друго футболно измерение?).
Цитат на: Alida
Когато пренасочим силите си от конфликта към това да разберем човека отсреща, да го приемем с всичките му заблуди и недостатъци, тогава разбираме, че напразно сме се защитавали и всичко, което искаме, е ако не да помогнем, то да не му пречим в това да научи собствените си уроци.
Айде почна се.
Добре де, Алида, представи си следния пейзаж.
Ходиш си по улицата, взела си заплата и циганин изскача и ти вади нож, искайки ти чантата.
Ти разполагаш с ...дистанционно с едно копче. Ако го натиснеш, ще накараш циганина да се телепортира на 10 километра от мястото. Въпроса е:
Ще проявиш ли разбиране към всичките му недостатъци и заблуди и напразно ли ще е да се защитаваш, натискайки копчето? Ще му дадеш ли чантата или ще го телепортираш?
И ако пак ти заговорят духовните устои и тръгнеш да отговаряш “да, ще му я дам, няма да му преча на урока”, веднага сменям сюжета на задачата, като вместо теб, слагам някоя твоя много близка приятелка или роднина срещу циганина, а ти си отстрани с дистанционното.
Бързо, рашавай!... Той вече приближава и ще стане напечено, риска е голям, може пък и да иска да използва ножа, да е някой луд! Бързо... тц... късно е вече!
Мисля, че ме разбра, та няма да продължавам.
Понякога, не се обиждайте, но говорите толкова наизуст, като навити на пружина марионетки, със заучени песнички. Всъщност защо пък да не се обиждате?! Даже това би било добър знак.
Цитат на: kehoy
Говорила съм с хора, които твърдят, че да усещаш другите хора е много неприятно, и който може се абстрахира да го прави.
Айде нови 200.
Същото би било, ако в свят със слепи хора, тези, които имат зрение им кажат, че е много гадно и даже... гледат да ходят със затворени очи, та даже и си връзват по една кърпа. Отделен е въпроса, че някои хора гледат на всяка дарба като на наказание.
Цитат на: kehoy
този човек е съвсем наясно какво прави, а ти не си
Не е задължително. Ти самата за някои хора с определена честота на вибриране си енергиен вамп. Няма универсални вампири, които да точат всичко живо. Има, обаче, техники и похвати, посредством които, някои хора, могат да ти отнемат ...тотема, силата (или както там го наричаш). Съответно започваш да залиняваш, да боледуваш и често се стига и до фатален изход.
Цитат на: Житара
мисля си че по-скоро моя проблем е с не знанието за боравенето със ''сензора'' така да се каже.
Именно. А под ампутация имах предвид точно това – пълен контрол и вкарване в standby режим, до второ нареждане.
Цитат на: Житара
Мисля че възможността някой да влияе на другиго зависи от това дали нивата на вибрациите им съвпадат и куп още неща.
Взаимодействията между различните енергии е нормално да зависят от вибрациите. С материята е същото.
За тези, които умишлено влияят, позовавайки се на дарбите си, няма никакво значение ...нивата на вибрациите, нито цвета на косата.
С материята е същото (ще го повтарям, пък все някой, някога, може и да вдене).
Например, ако човек върви по улицата и удря шамари на хората. Никакво значение няма, тяхната глава с каква честота вибрира и дали е подобна с тази на ръката му.  Да, но ако стигайки до определен човек, ясно му бъде показано, че няма как да стане номера с шамара, ще се наложи да се преориентира.  Много зависи как се самоопределя човек. Разбира се, че ако някой се е вживял в ролята на жертва, ще привлича тирани, които да го гърчат. Същото е и на енергийно ниво.
Цитат на: shining star
Е, зависи от ситуацията, понякога е нужно физически да се преместим от някъде, където се чувстваме недобре и некомфортно.
Или физически да преместим човека от ситуацията Веселяк
Разбира се, понякога самото място допринася за душевния ни дискомфорт. Тогава го избягваме това място или ако ни се налага – търсим баланс.
И аз ви се ядосвам, че не мислите, но няма как – налага ми се да се справя с това, защото в противен случай ще го закъсам със здравето.
Цитат на: Eona Lightholder
тялото ни усещанията ни ,дават сигнали за проблеми относно хармоничния обмен.Примерно гадене ,присвива те корема,заболявате главата.
Ха! Като при гъбите
Цитат на: Eona Lightholder
с бягане,затваряне и защити само се абстрахира
Именно! В съвременната матрица, човек прави повечето неща, просто защото му се налагат. Шефа му, колегите му, дори съседа, тъщата... изяждат го, изпиват го, но трябва да ги търпи! Пълни глупости. Намигване
Но това ще го вземем по-нататък.
Активен
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #19 -: Юни 25, 2012, 11:00:37 »

Здравейте.
Цитат
Той трябва да бе телепат!

За да провери теорията си, той произнесе на ум думата „пантера“, идентифицирайки я с животното, което се приближаваше към него. Пантерата изръмжа яростно и намали разстоянието помежду им.

За част от секундата Клийви разбра много неща. Вълкът бе проследил катеричката по телепатичен път. Катеричката се бе смръзнала. Може би даже бе престанала да мисли! Вълкът бе загубил мириса, докато катеричката не бе успяла повече да се въздържи от мисли.

В такъв случай защо вълкът не бе атакувал него, докато бе в безсъзнание? Може би и той е престанал да мисли или поне не е мислил на дължината на вълната, възприемана от вълка. Но може би имаше и нещо повече от това.

Сега обаче негов проблем беше пантерата.

Звярът изръмжа отново. Намираше се само на тридесетина крачки и се приближаваше бързо.

Клийви реши, че просто не трябва да мисли за… Трябваше да си мисли за нещо друго. По този начин, може би… ами той вероятно ще загуби мириса. Той започна да си мисли за всички момичета, които някога бе познавал, при това с мъчителни подробности.

Пантерата спря и объркано започна да рови земята.

Клийви продължи да мисли: за момичета, за кораби, за планети и за момичета, и кораби, и за всичко друго с изключение на пантери…

Пантерата напредна още пет крачки.

По дяволите, помисли си той. Как да не мислиш за нещо? Мислиш си непрекъснато за камъни и скали, за хора и места, за други неща, но умът ти винаги се връща на… Но ти не можеш да го отхвърлиш и да се замислиш за скъпата си баба, пияния си стар татко и драскотините върху десния ти крак. (Преброй ги. Осем. Преброй ги пак. Пак осем.) А сега вдигни поглед, ей така случайно, погледни, но се прави, че не познаваш… Както и да е, той все пак се приближава.

Клийви разбра, че да се опитва да не мисли за нещо е като да спре лавина с голите си ръце. Разбра, че човешкият ум изобщо не може да бъде ограничаван така направо и съзнателно. За това са необходими време и опит.

Оставаха му още петнадесетина крачки, за да се научи как да не мисли за…
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,20158.60.html
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
balar
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 85


 • Град: В КЪЩИ ПРЕД КОМПА
 • индиго ама ренегат:)

  « Отговор #20 -: Октомври 12, 2012, 21:45:45 »

  Дойде време да съм съгласен с теб  meander.
  Активен
  Alida
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 253


  « Отговор #21 -: Октомври 13, 2012, 07:50:40 »

  Да го наречем уважение.
  Няма как да ме източи някой, ако имам елементарно уважение към себе си.
  Дойдохме си на думата.
  Целия ни живот се върти около това да схванем къде имаме за поправяне. Странникът в една от другите теми го каза много добре- когато се промениш, светът се пренарежда. А дотогава ако ще и охрана да си назначим против навлеци- все тая. Защото прожекциите на филма тръгват от нас. Ще се защитиш от един навлек- ще попанеш на друг. Ще си спасиш портмонето от джебчията в рейса и ще го забравиш в магазина. От отработване никой не е избягал. И не е въпроса дали ще си дам чантата на джебчията, а дали ще се запитам "Кое в мен случва това?" Светът не ни е виновен, че ни отразява.
  Цитат
  Но това ще го вземем по-нататък.
  Активен

  "Не е важно да видиш, а да разбереш"- Sunshine(sun)
  Pelin
  ОЙ 8:11
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 280


  Red Overtone Serpent

  WWW
  « Отговор #22 -: Октомври 13, 2012, 08:23:57 »

  Когато в човек се промени възгледа/възприятието, тогава е предпазен:
  Цитат
  Състраданието - вълшебната скъпоценност   

  "Асанга, един от най-известните индийски будистки светци, живял през IV столетие. Той отишъл в планините, за да живее в усамотение, и насочил цялата си медитационна практика към Буда Майтрея с надеждата той да му се яви и да му даде напътствия.

  Асанга медитирал при удивително трудни условия в продължение на шест години, но не постигнал нищо - дори не му се присънил благоприятен сън.

  Почувствал се обезсърчен, изгубил надежда да се срещне с Буда Майтрея и напуснал убежището си. Тръгнал надолу по пътя и видял един човек да трие голяма желязна пръчка с парче коприна. Асанга се приближил до него и го попитал какво прави.
  - Нямам игла - отговорил човекът, - така че ще трябва да си направя от тази желязна пръчка.

  Асанга го изгледал учудено - дори и да би успял да го постигне след сто години, каква би била ползата? И си казал: „Виж какви усилия полагат хората за напълно немислими неща. Ти правиш нещо много по-стойностно, а не притежаваш и част от тази всеотдайност." И се върнал отново в убежището си.

  Минали още три години - отново без никакъв знак от Буда Майтрея. „Сега вече съм сигурен - казал си Асанга. - Никога няма да успея." Той отново тръгнал да слиза надолу и зад един завой на пътя видял голяма скала - толкова висока, че сякаш докосвала небето. В подножието й седял един човек, който трескаво търкал камъка с мокро перо.

  - Какво правиш? - попитал го Асанга.
  - Тази скала е много голяма и пречи на слънцето да огрее къщата ми. Искам да се отърва от нея.

  Асанга и този път се изумил от упоритостта и неизтощимата енергия на човека и се засрамил от своята слабост. Отново се върнал в убежището.

  Минали още три години без никакъв резултат. Решил, че за това, което иска, няма надежда, и напуснал убежището си завинаги. Денят превалил и късно следобед видял край пътя да лежи едно куче. То имало само предни крака, а задната част на тялото му гниела и била покрита с червеи. Въпреки окаяното си състояние кучето се зъбело на минаващите и се опитвало да ги ухапе, като се влачело по корем с помощта на предните си крака.

  Асанга бил обзет от дълбоко чувство на състрадание. Откъснал парче месо от собственото си тяло и дал на кучето да яде, след това се навел и понечил да почисти тялото му от червеите. Изведнъж обаче му минало през ум, че ако ги тегли с пръсти, може да ги нарани и разбрал, че може да ги махне само с език. Коленичил на земята, погледнал ужасното гъмжило и затворил очи. Навел се и показал езика си... И в този момент усетил, че езикът му се е опрял в земята. Отворил очи и погледнал нагоре. Кучето го нямало. Вместо него видял Буда Майтрея, обкръжен от ореол трепкаща светлина.

  - Най-после! - казал Асанга. - Защо не ми се яви по-рано? Майтрея отговорил тихо:
  - Не е вярно, че не съм ти се явявал. Бях с теб през цялото време, но негативната ти карма и заблудите ти пречеха да ме видиш. Дванадесетте години, които прекара в усамотение, донякъде ги намалиха, така че поне успя да видиш кучето. После благодарение на искреното ти състрадание всички тези заблуди изчезнаха напълно и сега можеш да ме видиш пред себе си със собствените си очи. Ако не вярваш, качи ме на рамото си и провери дали някой друг ще ме види?

  Асанга качил Майтрея на дясното си рамо и отишъл на пазара, където започнал да пита всеки срещнат:

  - Какво имам на рамото си?
  - Нищо - отговаряли хората и той продължавал нататък.
  Само една възрастна жена, чиято карма била отчасти пречистена, отговорила:
  - На рамото ти има разлагащ се труп на куче, това е.

  Асанга най-накрая разбрал безкрайната сила на състраданието, което пречистило и трансформирало неговата карма и така му дало възможност да види Майтрея. След това Буда Майтрея, чието име означава „любяща благодат", завел Асанга в небесното царство и му дал напътствия, които са сред най-важните в будизма."

  В друг вариант: http://www.prikazki.com/t.php?p=703
  Активен

  "... Защото в (от)даването получаваме и в смъртта се раждаме за Живота Вечен..." св. Франциск от Асизи
  MouseMaiki
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: Antarctica
 • Спазвам само законите на Вселената!

  WWW
  « Отговор #23 -: Октомври 16, 2012, 21:07:51 »

  Попаднах на тази тема и единствената мисъл, която дойде в главата ми след прочетеното е:
  "Обичай враговете си!"
  Енергийните вампири, навлеци и всякакви отрицателни имат своята роля в нашия живот - те ни учат: Трудно е да заобичаш някого, който те мрази, изпива енергията ти и ти вреди
  Активен

  На тази Планета има само един ръководител - Природата! Научете се да я пазите, да се съобразявате с Нея, да я слушате и да й помагате!
  Този който я руши или само я използва ще си получи уроците от Нея!
  Ariam
  Ariam(Маха Оръга)
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1230


  « Отговор #24 -: Октомври 16, 2012, 22:58:25 »

  OO, не е толкова трудно...При мен са 2ма от близките.Всъщност с близките на единия близък , стават.......4ма...странно.
  Единия ми е баща и бих направила страшно много за него, до момента в който не започне злоупотребата...неумишлена е!
  Вторият и третият ест са мъже..доста близки...да мога да обичам двама, моето сърце е голямо, но пък те са използвачи, лъжци и на всичкото отгоре, т.н. енергийни вампири.
  Четвъртият човек е една жена, която ми е като майка...обичам я , но не мога да я трая..липсва ми, но по-добре далеч от мен!
  Активен
  Страници:  1 [2]   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright