Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Изповед на Kissing You Good Night на прага на 11:11:11  (Прочетена 2673 пъти)
protoplasma
Гост
« Отговор #15 -: Ноември 14, 2011, 23:53:29 »

Финист, Ситка... защо така сритахте нашия малък приятел?
Цитат на: Финист
НЕ ТИ ВЯРВАМ на изповедите.
Цитат на: Sita
Ти не си наред, дете...
Кой ви е давал такъв лош пример? Надявам се, не съм аз.
Щом сега сте такива, я си представете, че му бяхте съученици? Май разказите му за насилието, сега не изглеждат чак толкова абсурдни.
Освен това, ако са измислици, той със сигурност знае това и не е нужно ние да му го напомняме.  Не казвам, че и да се правим, че му вярваме е редно, но... има си начин, за всичко. 
Преди 2 години, успях да убедя двама тукашни алкохолици, че дядо Коледа съществува.
Сигурен съм, че ако имах още малко време, щях да ги убедя, че аз съм дядо Коледа.
Измамата и реалността са плаващи понятия.
Не разбирам каква би му била изгодата на KYGN да ни баламосва. Пък дори и да има такава, едва ли ние ще  изгубим кой знае колко, ако го изслушаме и му кажем, каквото смятаме за правилно. Погледнете така на тези проблеми, за които той говори, сякаш са се случили някъде, на някой. Някой, за който той , вероятно е загрижен.
Активен
Sue
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #16 -: Ноември 15, 2011, 00:15:55 »

  Като човек отрасъл в същия този квартал, макар и в друго време, мога да потвърдя, че там има такива деца. Деца способни на крайна жестокост спрямо други деца. По мое време обикновено стигаха до ТВУ или педагогическа стая. Предполагам, че така би било и с KYGN тогава. Сега не знам как е.
  И обичаха да се перчат с това по купоните. (с това, че са били еди колко си пъти с намалено поведение Усмивчица ) Но, дори от "кучетата на крайния квартал", излизат хора. Ей, ме мен


  KYGN, аз не мога да преценя колко истинска е твоята история и колко не. Ще ти кажа само следното - понякога такъв бурен живот е следствие на неукрепналост на някоя млада душа (или хибридна душа), друг път избор на душа, която иска бързо да напредне в развитието си. Коя (душа) си ще разбереш според това какъв път ще поемеш от тук нататък. Оставиш ли гнева си неубоздан, да руши, животът ти ще премине трудно ,но има голяма вероятност да ти се наложи и да го повториш същия. Впрегнеш ли в смислено полезно творчество цялата тази енергия, която притежаваш, ще ми е интересно да прочета разказите ти.

  пп. Погледни го под друг ъгъл - щом толкова много хора ти отговаряме на разказаното по този начин - развълнувано, то ти си го написал добре. .. май правилният литературен термин е "увлекателно", но като ко-нотация е неуместна дума спрямо драматизма в разказа ти.
  Активен
  Ich
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1647

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #17 -: Ноември 15, 2011, 00:52:06 »

  Пък дори и да има такава, едва ли ние ще  изгубим кой знае колко, ако го изслушаме и му кажем, каквото смятаме за правилно. Погледнете така на тези проблеми, за които той говори, сякаш са се случили някъде, на някой. Някой, за който той , вероятно е загрижен.

  Да, мисля, че това е много добър подход:
  не лично към даден човек, а като към явление, отнасящо се по принцип към някого, дори ако е само като потенциално възможно.
  Как би било добре да се действа, реагира и т.н.

  Такъв един подход бихме могли да наречем общочовешки.
  И в това би била неговата стойност,
  защото мнозина (или поне някои) биха могли да се възползват от приведените коментари, съвети, анализи и др.
  в подобни, близки или не толкова близки ситуации.
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #18 -: Ноември 15, 2011, 02:04:24 »

  Цитат на: Sue
  Като човек отрасъл в същия този квартал, макар и в друго време, мога да потвърдя, че там има такива деца. Деца способни на крайна жестокост спрямо други деца. По мое време обикновено стигаха до ТВУ или педагогическа стая.
  Ами здрасти, наборе Намигване и вероятно съкварталецо. Имам предвид, че и аз съм от краен софийски квартал и... айде не 100%, но 80% от наборите ми, тук, ( е... поне живата част от тях)  могат да ти разкажат за почти всички затвори и ТВУ-та, с подробности. Чак такова насилие, помежду ни не помня да е имало. Дори напротив, много се поддържахме и си помагахме в това отношение. Имаше конфликти с други квартали и разни е такива глупости, но помежду нас не помня да сме се тероризирали чак толкова.
  Цитат на: Sue
  Но, дори от "кучетата на крайния квартал", излизат хора.
  Хубава песен Намигване
  Излизат хора, обаче... рядко, Сю. Обикновено стават вълци и... всъщност, това е тема, която заслужава да бъде отделена и разискана по-подробно. Тук има, в този форум, хора, които биха могли да се включат не само като наблюдатели или мнения, но и като ...участници във всичко това, във времето.
  Цитат на: Sue
  понякога такъв бурен живот е следствие на неукрепналост на някоя млада душа (или хибридна душа), друг път избор на душа, която иска бързо да напредне в развитието си. Коя (душа) си ще разбереш според това какъв път ще поемеш от тук нататък. Оставиш ли гнева си неубоздан, да руши, животът ти ще премине трудно ,но има голяма вероятност да ти се наложи и да го повториш същия. Впрегнеш ли в смислено полезно творчество цялата тази енергия, която притежаваш, ще ми е интересно да прочета разказите ти.
  Много добре казано. Аз много с тия души-муши не съм съгласен, по начина, по който "вие" ги разглеждате, но добре е казано.  
  Цитат на: Sue
  пп. Погледни го под друг ъгъл - щом толкова много хора ти отговаряме на разказаното по този начин - развълнувано, то ти си го написал добре...
  Браво!
  Цитат на: Ich
  Да, мисля, че това е много добър подход:
  не лично към даден човек, а като към явление, отнасящо се по принцип към някого, дори ако е само като потенциално възможно.
  Как би било добре да се действа, реагира и т.н.
  [/quote]
  Именно, да! Много правилно си ме разбрал, Ich.
  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #19 -: Ноември 15, 2011, 13:38:01 »

  Добро утро, добър ден!

  И аз не помня такова насилие, Санги, но помня "Яки - лудия", който беше обявен така, защото се сбиваше много лесно с други деца. И помня "Циганското гето", което преди няколко години премахнаха, за да не срами София Усмивчица . Има неща в разказа на KYGN, които са фактологически верни. Дали сега може да се вмъкне някой в мазето на училището, че и да помъкне още куп дечурля там, не знам. Преди не можеше. Преди за зулуми си имаше цяло поле, новостроежи, гора покрай Искъра.
  Честно казано какви са причините точно този квартал да стане "магнит" за маргинални субекти, не ме интересува много. Пък и форума май не е социо-политически Усмивчица
  Знам, че в повечето училища в същия този квартал, и в двете му части, се водят курсове по бойни изкуства, имаше спортни паралелки. За човек с излишна енергия винаги е имало начин да я пренасочи към нещо смислено.

  Конкретната история с насилието много напомня/повтаря един разказ на Димитър Шумналиев. За съжаление не помня заглавието на разказа. Там обаче главната героиня е момиче и идва от приют за деца. ... Приют, нали? Спомняш си шума около няколко такива институции преди 2-3 години.
  И ако погледнем на чисто окултната страна на въпроса, тази форма на насилие битува програмирана в информационното поле на Земята и от време на време бива даунлоудната.

  Можем ли ние от тук да променим тази програма? Малко. KYGN, обаче може. Може би не цялата, но в онази част, която касае него. Примери с известни личности, които са променили живота си след "осъзнаване" - бол. Като начало да се помири с неразбирането, което има от родителите си...

  И това е нещо, което "не е чааак толкова интересно". Наистина интересното е какво KYGN може да направи с излишъка от енергия, която носи в себе си. Усмивчица

  Души-муши са само терминология. В зависимост от "деноминацията" ти, ти ще си имаш друга терминология Усмивчица

  ...

  Още малко отклонение - от бая време се моткам из различни форуми. Винаги има един "Kissing you good night", който си признава някаква лъжа. Понякога лъжата бива изобличена от другите съфорумци. Тогава е направо тъжно да четеш какво става. Оформят се клики, сочи се с пръст и общо взето тълпата използва силата си, за да смачка някой, който по една или друга причина е създал своя измислена форумна личност.

  Мисля си, дали няма някъде професионални психиатри, които биха изследвали възможността за диагностика на потенциална шизофрения, чрез разкриването на такива случаи? Или други психични проблеми.


  Излизат хора, обаче... рядко, Сю. Обикновено стават вълци и... всъщност, това е тема, която заслужава да бъде отделена и разискана по-подробно. Тук има, в този форум, хора, които биха могли да се включат не само като наблюдатели или мнения, но и като ...участници във всичко това, във времето.

  Много добре казано. Аз много с тия души-муши не съм съгласен, по начина, по който "вие" ги разглеждате, но добре е казано.  
  Активен
  Key
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 4

  « Отговор #20 -: Ноември 15, 2011, 19:46:19 »

  Kissing You Good Night не съм загрижен дали историята ти е истина или не,а и не искам да знам,но ще си дам мнението.

  Не мрази родителите си е първата ми мисъл,те няма и не те рзабират,нито ти тях,затова се опитай да им обърнеш малко внимание и да им дадеш нужното уважение,без значение дали ти ги обичаш или не,сигурен съм,че са загрижени за теб,а дори и да го показват по техен си начин,който ние(децата) не одобряваме.
  Разбери,че да изливаш гнева си в-у материалното просто няма смисъл,чупенето,трошенето е нещо,което лично аз не смятам за правилно,трябва да се научиш да увладяваш гнева си,както и да победиш страховете си,защото "Смел не значи човек без страх,а овек,който се изправя срещу страховете си".И запомни,че имаш потенциала да овладееш сила(дефинирай го,както пожелаеш),за която си нямаш и на представа че притежаваш.
  п.п Ако имаш въпроси ми пиши л.с.
  Активен
  elinikar
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 221


  « Отговор #21 -: Ноември 16, 2011, 00:19:52 »

  " Наистина интересното е какво KYGN може да направи с излишъка от енергия, която носи в себе си. Усмивчица"
    Това е основният въпрос и според мен!
    Всичко останало вече се каза и мисля,че темата е изчерпана.Поне за мен.
    Дано написаното помогне на някой,изпаднал в подобна ситуация.


  ..
  Активен

  Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #22 -: Ноември 16, 2011, 01:04:02 »

  Ами примерно някой да го научи да плува, да от Варна е пък не може да плува. Я колко варненци се събирате за разни мероприятия. Вместо да се мотате с разни измислени медитации ,вземете го научете. Плуването -което си е работа с елемента вода - е много ,много благодарна практика - за баланс, енергоразтоварване, пречистване, здраве.
  КЮГН е искал ,доколкото ми е казвал ,ама нямало кой.
  Айде задействайте се.

  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Sita
  13
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 344

  « Отговор #23 -: Ноември 16, 2011, 01:09:19 »

  Ето, че все пак от моето негативно мнение, последваха доста положителни и насочващи такива, от които много хора можем да си вадим поуки. Усмивчица
  Активен
  Теди
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 17


  Да ви натеменужкам маргаритките! :))))

  « Отговор #24 -: Ноември 16, 2011, 13:02:18 »

  Киси ангелче слънчево :*9'(не зная,всъщност честно казано не мога да преценя до каква степен написаното от теб е истина,искрено съжалявам за частта от изповедта ти която е истина,а съм сигорна че доста от случките описани от теб са реалност(от близо съм запозната със ужасиите котио се случват в интернатите и домовете за деца и юноши лишени от родителски грижи)и само човек преживял този ужас ще може да те разбере,за това не се сърди на другите които не разбират Усмивчица.
  Енергия ли ооо даааа имаш енергия за трима така че никой и нищо не може да сломи духа ти въпреки и на пук на всичко и всички,пиши,води си записки за всички хубави мисли които те връхлитат,измисляй истории записвай ги,разкажи къде и кой е твоя бленуван перфектен свят,света който е мечтание за теб,да има го той съществува вътре в теб,покажи го на всички,покажи го на целия свят,покажи го на хората тук!
  Ако "Маркиз Дьо Сад"беше жив със сигорност би почерпил идеи за някой от романите си от твоята изповед!
  Имаш шанс да бъдеш какъвто пожелаеш,а защо не  българския мъжки образ на "Опра Уйнфри"?
  Или съвременния Ханс Кристиян Андерсен!!!
  П.с Я виж леля ти Мадона колко беше разкрепостена и в какво ли не  се превъплъти,какво ли не изкара на показ и накрая какво-започна да пише детски приказки,сигорно и на нея много хора са й казвали-"извратена,перверзна,луда,откачалка" и какво ли още не,но това ни най-малко не й е попречило през годините нито й е повлияло напротив всичко това винаги е било стимул за нея! Намигване
  Светът е пълен с "откачалки" и "ексцентрици" и по-голямата част от тях са все известни хорица! Усмивчица
  Активен
  Финист
  Финист
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 140


  WWW
  « Отговор #25 -: Ноември 17, 2011, 12:00:30 »

  Цитат
  Финист, Ситка... защо така сритахте нашия малък приятел?
  Как изглежда помощтта в духовния път: разклатилия се бутни... за да не падне. Помощта се състои в това, да не даваш на човек да заспи, да не му оставиш възможност за изпадне в споен сън, в безгрижно състояние. Приятелят на пътя не е този, който ти пее сладки упокойни приспивни песнички, а този който те сръчква под ребрата когато предремваш, за да се плоснеш по лице и да скокнеш на крака разбудил се! (за справки примерно И.Калинаускас, Ариом.ру, "Игрите в които играе азът", "Пътешествие в присъствието" и други)
  Активен
  Страници:  1 [2]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Изживявания на прага на смъртта
  Духовни учения
  delfin 1 1512 Последна<br />публикация Юни 20, 2009, 09:50:07
  от delfin
  Изповед........ « 1 2 3 »
  Послания
  giti 43 4796 Последна<br />публикация Ноември 11, 2012, 20:08:16
  от abrego
  Изповед и от мен - относно "забранен" език
  Послания
  notlike 10 1590 Последна<br />публикация Октомври 17, 2011, 00:47:17
  от notlike
  Дневникът на Kissing You Good Night – Презареждане
  Лични дневници
  Kissing You Good Night 5 3326 Последна<br />публикация Юли 05, 2016, 13:13:07
  от Kissing You Good Night

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright