Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 7 8 [9] 10 11   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: За Сродните Души  (Прочетена 10878 пъти)
Sue
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #120 -: Декември 20, 2011, 18:13:50 »

  А на който не му се чете цялата книжка, не може ли за него един по-сбит вариант някъде в статия ?


  Санги, Австралия е още по-на изток Друга връзка няма
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #121 -: Декември 20, 2011, 18:24:13 »

  Цитат на: Eona Lightholder
  Ауууу сакън , верно ,че някой да не вземе да се хване ,за тъз дума привличане. Щото и Брад Пит ме влече ама надали ми е сродна душа  Сълзи Сълзи Сълзи
  Мани гу тоз гавазин,  той не е от новата расъ, ни тъ заслужава.
  Цитат на: Eona Lightholder
  ще постна един текст ,който лично ми допада ,за фрагментацията на висшата душа надолу в измеренията.
  сал рейчъл
  На който му се чете цялата книжка тука в прикачения файл вижте.
  Ще изчакам текста. Като видях какви ги пише и ме отказа кака Сал.
  Между другото, напишете Сал Рейчъл в google и вижте първите 2 резултата Веселяк:D:D
  Цитат на: Sue
  Санги, Австралия е още по-на изток Друга връзка няма
  Е че то, дай да теглим една права на изток от бг и да изброиме всички държави.
  Понеже спомена жълтурковци и за това се стреснах, да не би аборигените да ти жълтеят.
  Е ги е
  Активен
  meander
  Каквото дадеш това ти се връща.
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 376


  « Отговор #122 -: Декември 20, 2011, 19:05:31 »

  Здравейте.
  Sue Благодаря че ми каза за мазолите си,ще внимавам.
  Относно темата-За Сродните Души
  Ще пробвам нещо и се получава-За Души с род.
  Така по ми мяса  на нещо. Имаме души с род и родина,и им викаме родни души или сродни души.
  Има едни други които са без род и родина, и им викат безродници.Относно тея дето се роят/плодят неща да пиша ,щот следва бан.Надявам се да не съм бутнал някой мазол.
  Живи и здрави.
  П.с. Да не пиша нов пост слагам го тука.

  Цитат на: Eona Lightholder
  В никакъв случай не мога да допусна ,че може да се случи в дисбалансирана среда, която може да е пагубна и за двете души , там имаше пример кръвосмешение баща и дъщеря. Това може да се случи със сродни души ,но не и с близнаци.
  Това, според мен, може да се случи с болни души.
  ----------------------------------------------------------------
  Тъкмо щях да кажа същото, ама прочетох, че си ме изпреварил..

  Кръвосмешение има само между различни по род/етнос души.
  За баща и дъщеря думата е друга но зависи от много неща.
  « Последна редакция: Декември 20, 2011, 19:21:29 от meander » Активен

  Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
  Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
  Мухата влиза само в отворена уста!!!
  Selinna
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 255


 • Град: София
 • « Отговор #123 -: Декември 20, 2011, 19:07:52 »

  Цитат
  Сега е едно е урока, друг е начина на научаване. Това зависи от прословутата Свободна воля. Изброените нещастия са крайни и груби мерки за научаване на урока , последствия от личния ви избор.
  Ами то май начина на научаване зависи и от възраста на душата ..примерно, ако душата е по - млада може да се дадат някакви по.. леки уроци и ако вече не схване какво се има предвид или не го запомни в  следващия живот ще има по настоятелно напомняне на урока, а междувременно може да предаде научените уроци на другите души, които не са ги научили.

  Цитат
  Квот играйте е до 21г.После гледайте какво правите, щото ако си играеш живота кат нищо може да си ритнете кабела от контакта.И уиндоуса ви може да стане за преинсталиране.Ама де е диска?
  Жив и здрави.
  meander, Eo достатъчно красноречиво е обяснила всичко, просто както ти е казала вникни в метафорите й. (:

  Цитат
  най- тежките уроци по обвързаност са загубата на дете според мен.
  Зависи от душата дали е готова да усвой урока - в крайна сметка като погледнем реално една смърт не е толкова страшно изпитание, тък като както на всички ни е известно - смъртта е само преход от едно състояние в друго. Може би майката не е готова за детето и то да я пази и от другия свят..

  Цитат
  ЕО , аз през цялото време се опитвам да Ви кажа , че когато нещо му е дошло времето ,то си става по възможно най добрия и лек начин.
  Съгласна съм - природата върви по пътя на най - малкото съпротивление и не пита дали си готов или не, а те треска по главата пък после - оправяй се.  Мисли

  Цитат
  Щом се е инкарнирал, има шанс да сбърка както всички останали.
  Тук според мен вече зависи и от това дали ще издържи на системата.. Старите души според мен  виждат перфектно какво се случва - както са сценаристите и режисьорите в един филм и шанса да сбъркат е срванително по - малък от шанса на "новаците" дето не са разбрали дори сценария, но пък винаги щом са  готови могат да се домогнат до режисьорските права за своя живот или по - скоро да си върнат това дето им е по право дадено..зависи от степента на осъзнаване..

  Цитат
  Тук, в този форум, сме предимно "еретици" (според християнската догма), но всеки от нас изхожда от някакво вече установено вярване.
  Има разлика между религия, вярване и знание..
  Религията е част от системата и, мисля че е именно на принципа - Разделяй и Владей - защо иначе ще нарича тези дето не вярват в Христос или по точно не отричат другите вярвания - еретици, атеисти и всякакви подобни..Аз вече съм далеч от уважение към, която и да било религиозна организация, тък като виждам и знам какви ..планове има системата..
  Вярата и знанието са към съвсем друга плоскост - Вярата е, че не помниме точно, но слушаме и одобряваме думите на околните, но не го приемаме за 100% истина - примерно няма как да се знае на 1000%, какво е ставало по времето на Исус, защото най - малкото повечето не са били там, но примерно едно лапе на 5-6 годинки може да тръгне да ти разправя какво се случило, когато Иисус бил на Земята, защото има спомени от минал живот и той Знае - другите можем само да предолагаме..

  Цитат
  Всичко, което ние не можем да направим, а имаме, за нас е истинско чудо. Ако имаш дървен материал и ти бъде поставена задача, да направиш маса и стол, ще се видиш в невероятно приключение и най-вероятно няма да излезне нищо. Осъзнавай тези чудеса и ще видиш, колко по-интересна ще ти е всяка крачка.
  Това е факт..

  Цитат
  Всичко, което използваме по неправилен начин, от наш приятел и помощник, може се да се превърне в наш враг. Същото важи и за егото и за разума. Те не са ни дадени, за да ни пречат.
  Да, съгласна съм, но при повече от половината население те именно пречат, защото доминират над душата почти с  90 %, а от там се получават маса проблеми, защото не може да осъзнаят вредите, които нанасят над природата с това преувеличаване на всичко..

  Цитат
  Примера, който очаквах да ми дадеш, по-скоро, беше не с 1 случай от филм, уж правен по действителен случай, а със системни прояви, които са необясними и нетипични за животните.
  Като го каза се сетих се една история от личнен опит, която мисля да разкажа тук, а пък и винаги разказвам когато стане дума, че животните нямат чувства.. :
  Когато бях малка - около мисля 8 - 10 годишна, докато се прибирах към вкъщи в мазето на съседния вход се чуваше много силно скимтене, когато влезнах видях 3 кутрета -  може би на около макс 2 месеца - 2 от тях бяха починали от студ и глад, а едното ги гледаше и скимтеше. Помислих, че плачка и видях, че там няма шанс и го гушнах - занесох го вкъщи, изчипах го, дадах му да папа мляко и хляб и го занесох на Обущаря ни - Дотук ок! След около 2 години докато си играехме с едни момичета навън- съвсем изключила за случая видях едно кученце да тича към мен и да ми се радва - Жената дето идваше след него гледаше доста странно, защото сподели, че бяга от хора и ме попита каква връзка имам с кучето, аз веднага включих, че става дума за онова кутре - то си беше усещане, а може и да я издаде белега на врата като медальон хаха.. Поразпитах и разбрах, че се казва Лора и, че ще я оставят за лятото при Обущаря в работата и така до няколко месеца, когато се прибирах от училище и докато се радвах на Лорка един мъж ме попита за часа - Онова куче пощуря, а онзи се правеше на глух и ми казваше "Ела по - близо, не чух" и Лора от там ме хвана за крачола и ме затегли назад - викам "Ок. Животните имат по - силна интуиция от нас" и така да се каже - избягах от него.. Точно преди да влезна във входа пред него видях същия мъж там и естествено - Лора и не само, че беше там, но и ме изпрати до асансьора. Сам си прави изводите, но аз не мисля, че е просто съвпадение на събидия..

  Цитат
  Може би ще учи нови уроци,за които ще и е необходима също Стара душа
  Задължително ли е да е стара..? Смисъл може една Млада душа да е научила уроци, които по - старата не е успяла или Старата да има да предава уроци на Младата и така да се допълнят взаимно.. и да си пасват повече от две Стари души, които да кажем знаят едни и същи уроци и са на едно и също място - в този случай даже няма да има израстване или сваляне на нива, а точно казано застой..?

  Цитат
  Според мен, дори не бива да търсим физически или поведенчески сходства, с близначната си душа.
  Абсолютно вярно! Даже с един приятел си говорихме преди време, че няма смисъл да търсим човек като нас - еднакъв, защото няма какво да научиме от него или пък той от нас.. И, че то ако трябва да търсиме еднакъв на нас човек то по - добре да си бъдеме сами, а и се обезсмисля идеята за ученето един от друг. Абе все едно си приятел с клонинга си

  Цитат
  Много добри думи. Бе аз май ще взема, скоро да я прочета отново тази книжка.
  Ставаме двама!

  Цитат
  Цитат на: Eona Lightholder
  В никакъв случай не мога да допусна ,че може да се случи в дисбалансирана среда, която може да е пагубна и за двете души , там имаше пример кръвосмешение баща и дъщеря. Това може да се случи със сродни души ,но не и с близнаци.
  Това, според мен, може да се случи с болни души.
  Тъкмо щях да кажа същото, ама прочетох, че си ме изпреварил..

  « Последна редакция: Декември 20, 2011, 19:10:21 от Stihl » Активен

  И нека никога нищичко няма,
  за да няма какво да се губи..
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #124 -: Декември 20, 2011, 19:09:55 »

  Цитат
  От "Следите" на М.Нютън:

  Често използвам аналогията с холограма, за да опи­ша разделянето на душата. Холографските образи са напълно еднакви. Тази аналогия помага, но не отразява цялата истина. Споменах, че една променлива в процеса на душевно деление определя силата на енергийна кон­центрация във всяка част. Този елемент е свързан с опита на душата. Друга променлива е плътността на материалната енергия във всяко човешко тяло и емоци­ите, които движат това тяло. Ако една и съща душа влезе едновременно в две тела и във всяко внесе по-40 процента от енергията си, ще има различно енергийно поле, освен ако са съвсем еднакви близнаци.

  ...

  Емоционалните и физическите травми изчерпват енергийния ни резерв. Можем да загубим късове положителна енергия, като доброволно я отдаваме или околните я изцеждат от нас със своя негативизъм. Необходи­ма е енергия, за да изградим и поддържаме защитни ме­ханизми.

  ....

  Друга възможност за деление на душите са паралел­ните животи, но какви са мотивите и последиците от такова решение? Много хора смятат, че е нормално душата да живее едновременно няколко живота. Открих, че съвсем не е така. Целта на душите, които избират да се разделят в две или повече тела в един и същ отрязък от време на Земята, е по-интензивно уче­ние. Могат да оставят около десет процента от енер­гията си и да влязат с останалата в две или три тела. Понеже имаме свободна воля, нашите водачи ни позво­ляват тези експерименти, но не ни съветват да ги предприемаме. Поради огромния разход на енергия по­вечето души, които опитват паралелен живот, го пра­вят само веднъж или два пъти, преди да се откажат. Само изключително амбициозните души желаят да во­дят паралелен живот. Освен това разделената енергия не се преражда в близнаци. Обитаването на две тела от едно и също семейство, с еднаква генетика, родителско влияние, обкръжение, националност и така нататък би могло да има отрицателни последици. По­добна липса на разнообразие не създава мотивация за паралелен живот.

  всички души, които се прераждат на Земята, оставят част от енергията си в духов­ния свят, дори онези, които живеят паралелно в няколко тела. Процентът оставена в резерв енергия може да бъде различен, но всяка частица от нея има точно подо­бие във всяко друго „аз" и копира цялата същност. Това явление наподобява разделянето на светлинни образи и възпроизвеждането им чрез холограма. Все пак има из­вестни разлики. Ако само малък процент от енергията на една душа е оставен в духовния свят, тази частица от същността й е по-слаба, защото концентрацията й е по-малка. Въпреки това, понеже енергията остава в чисто състояние, без отрицателни влияния, донякъде за­пазва мощността си.

  От "Пътят" на М. Нютън:

  Повечето от моите колеги, които работят с минали животи на пациенти, са чували за хронологии, съвпадащи във времето, от хора, живели на Земята на две места по едно и също време. Понякога са налице три или повече паралелни живота. Душите са в състояние да водят някол­ко физически живота през почти всеки етап от развитието си, но на практика аз не срещам често такива случаи.
  Много хора смятат, че идеята, че душата има спо­собността да се разделя в духовния свят и след това да се прикрепя към две или повече човешки тела, противо­речи на всички техни предварителни представи за един­ствен обособен дух. Признавам, че аз също се почувствах неловко първия път, когато един пациент ми разказа, че е имал паралелни животи. Мога да разбера защо някои хора намират представата за двойнствеността на душата за смущаваща, особено когато се сблъскат и с другото твърдение, че една душа може да живее дори в различни измерения по едно и също относително време. Онова, което трябва да разберем, е, че ако нашите души са част от една огромна, свръхдуховна енергийна сила, която се разделя или разгръща, за да създаде нашите души, то защо тогава рожбата на тази разумна духовна енергия да няма същата способност да се разделя и след това отново да се обединява?


  По тази логика, себеразделената душа да се срещне с част от себе си, въплатена като потенциален партньор ми се струва някак странна. Освен, ако на душата не и е хрумнало да се види сама себе си през земните си очи. Възможно ли е приятелство?
  Няма ли душата ни горе да е по-ефективен помощник на себе-то долу, отколкото една и съща душа, обитаваща две различни тела? Дали срещата на една душа със себе си в плът ще е достатъчно обогатяваща откъм уроци и опитност? Все ми се струва, че живеем, заради алтруизма спрямо другите


  Ааа, Санги, http://www.youtube.com/watch?v=DC9w4KWEgJE&feature=relmfu
  съвсем е пожълтял горкия!

  « Последна редакция: Декември 20, 2011, 19:20:50 от Sue » Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #125 -: Декември 20, 2011, 20:44:48 »

  Обещаното....


  СЪЩНОСТ НА ГРОЗДОВЕТЕ И ФРАГМЕНТАЦИЯТА НА ДУШАТА

  Вие притежавате нещо, което се нарича гроздове на душата. Гроздовете на душата са конфигурации на Бога в плътностите от 8-ма до 12-та. В дванадесето измерение душата става огромен грозд. Можете да си го представите като милиарди и милиарди индивидуални души, сливащи се в едно съзнание. Това съзнание е директно свързано със съзнанието на Всичко Което Е, с Безкрайността. В спектъра на плътностите на Творението можем да се движим от нисшите към висшите и обратно, но ние ще описваме процеса на диференциация в посока на понижение на спектъра на плътностите.
  Когато идвате на 11-то ниво, масивния грозд на съзнанието на душата от 12-то се дели, фрагментира, на по-дребни гроздове. За опростяване на нещата ще кажем, че вместо милиарди енергии на душите, събрани в едно цяло, сега това са само милиони енергии на душите, събрани в едно за всяка същност от 11-та плътност. И отново се сблъскваме с ограничението на вашия език.
  Когато попаднете на 10-то ниво, те се делят на много повече гроздове от 11-то ниво. Те стават малки клъстери, като могат да достигнат до хиляди индивидуални души в един грозд от 10-та плътност.
  И така процесът продължава по целия спектър на плътностите. Грозд от 10-та плътност се превръща в грозд от девета, със стотици души във всеки грозд. След това грозд в 9-та се превръща в грозд от осма, в който има шест или дванадесет души. Гроздът от 8-ма плътност се нарича свръх душа. Повечето от свръх душите представляват гроздове, състоящи се от 12 индивидуални души. Може да се каже, че всяка свръх душа ражда по 12 индивидуални души. Индивидуалните души по-нататък се появяват на 7-мо ниво и могат да продължат да се делят. Макар че, душите на 7-ма плътност излизат от Божествеността на първичното Творение, те притежават способността да се разделят и сливат, да се придвижват нагоре или надолу по спиралата на еволюцията. Ако се придвижат нагоре, те стават свръх души от 8-ма плътност. Ако се придвижат надолу - от 8-ма в 7-ма плътност, те се делят на 12 индивидуални души. Там се превръщат в нови души от 7-ма плътност, докато родителската душа остава част от колективните сфери на свръх душата от 8-ма плътност.
  Този процес не е трудно да се изрази с думи, трудно е да бъде визуализиран от вашия ум. Умът на канала трудно визуализира този процес, независимо, че ние го допълваме с образи.
  Продължаваме с описанието и ще разясним разнообразието на творческия процес, като разгледаме как едни души идват в съществуването чрез постепенно деление, спускайки се по спиралата на еволюцията от 12-то до 7-мо ниво на плътност, а също и как други (голяма част от тях се наричат древни или много стари) идват в 7-ма плътност направо от 12-тата плътност на Божественото Творение. Има и души, които попадат между тези категории.
  Независимо от казаното, душата от 7-ма плътност притежава способността да се дели на още по-малки части. Ако тя се дели в съответствие с процеса на обикновеното клетъчно делене (можете да оприличите този процес на процеса на клетъчно делене в биологичния организъм), се получават т.нар. фрагменти на родителската душа. Тези фрагменти продължават да сътворяват отделни животи във вид на отделни души. Това означава, че те са цялостни и завършени единици съзнание, способно да осъзнава себе си и да се развива чрез нивата и измеренията на Вселената на Нашия Творец.
  Съществуват и т.нар. вторични фрагменти или късчета от душата. Когато душата се въплъщава в точно определена сфера, тя взема една малка част от себе си и я проектира в конкретен механизъм за възприемане или тяло, подходящо за това ниво или измерение. Възлюбени Творци, трябва да знаете, че спускайки се във външните сфери на творението, в по-ниските сфери, душата не взема със себе си цялата своя същност. Тя отпраща в тези сфери само малка част от себе си, докато родителската душа остава в седма плътност.
  Всичко е относително просто, ако душата се спусне само до 6-то ниво. Душата от 7-ма плътност просто фрагментира късче от себе си на 6-то ниво, леко се уплътнява, влиза в тялото от светлина на 6-та плътност, или за да бъдем по-точни, построява тяло от светлина, тъй като на това ниво процесът е по-скоро създаване, отколкото влизане във вече създадено тяло. Така тя става същност от 6-та плътност, изследваща света на 6-тата плътност.
  Същността от 6-та плътност притежава част от родителската душа от 7-ма и може да се свързва с родителите си директно. Това прилича на процеса на разузнаване, когато малки разузнавателни кораби напускат кораба майка, а след това се връщат и съобщават на кораба майка резултатите от изследването на планетата.
  Когато душата от 6-та плътност реши да навлезе в 5-та плътност, може да се наложи следваща нейна фрагментация. Душата може да продължи да се дели и да има няколко късчета, този път фрагментарни в 5-та плътност. Всеки от тези късове притежава изходен фрагмент в 6-та, който на свой ред притежава родителско късче или родителски фрагмент от 7-ма плътност.
  На свой ред, фрагментите от 5-та плътност се уплътняват, което им позволява да влизат в тяло от светлина на 5-та плътност, за изследване на световете на това ниво. Процесът на построяване на тялото от светлина на 5-та плътност е малко по-труден от този за 6-та.
  Когато душата реши да се спусне в 4-та плътност, протича съвършено различен от описания до тук процес, който вие наричате въплъщение. В този случай тялото се създава от генетичния имплант, който става ембрион и плод, и в същото време той остава фрагмент на съществуващата в 5-та плътност душа. Душата отделя от себе си късче, то се уплътнява и влиза в утробата на друга душа - хуманоидната майка. След това, преминавайки през родовия канал, то се ражда като въплътена душа. Такава душа притежава, в качеството на свои членове, аспекти от себе си от 5-та плътност, които на свой ред притежават вторични фрагменти на душата от 6-та плътност и първични фрагменти от родителската душа в 7-ма плътност.
  В същото време, когато душата от 7-ма плътност желае да изследва 3-та плътност, вече съществуват четири нива на фрагментиране. Тези четири нива съществуват още преди душата да придобие способността да дойде в тяло от 3-та плътност и да изследва живота там. Съществуват фрагменти на 4-та, 5-та и 6-та плътност, които могат да се считат за духовно родословие или духовно семейство.
  Извиняваме се за сложността на обясненията. Не знаем как по друг начин да представим този материал, освен да се възползваме от тези сложни ментални схеми, създадени специално за вас. Целият процес прилича на процеса на делене на клетките в биологичния организъм и все пак това не е едно и също. Защото клетките се делят на две, докато душата обикновено се дели на дванадесет. Да направим кратка равносметка. Свръх душата, която е същество от 8-ма плътност, се дели на дванадесет индивидуални родителски души, които на свой ред се делят на по-малки късчета за изследване на сферите под седма плътност.
  Когато фрагментът на душата навлезе във физическото тяло от 3-то измерение, преминава през живота като фрагмент на душата, въплътен в човешки биологичен организъм - вашето физическо тяло. Ако душата не се е развила достатъчно, за да се движи към следващото измерение (връщайки се нагоре по спиралата на еволюцията чрез Възнесението) и избира да напусне тялото, този фрагмент на душата отново ще се върне в развъплътен аспект на астралните или етерните сфери и ще пребивава там до тогава, докато наново не се въплъти в друго тяло. Между въплъщенията, фрагментът може да се издигне с едно, две или три нива, до самата 7-ма плътност, в зависимост от нивото на осъзнаване и уроците, които има да изучава.
  Ако фрагмента остане на същото ниво, което е напуснал, той влиза в астралните планове. Те се състоят от множество под нива, някои от които бихте описали като абсурдни, тъмни и зловещи. Други биехте определили като приятни и красиви. След това фрагментът от душата започва да иска следващото си въплъщение или се стреми да се обедини със своите по-високи части. Изборът зависи от онова, което се е случило в живота, който той току-що е напуснал.
  Ако животът е бил завършен и в него не е имало много травми, фрагментът на душата ще може да се придвижи достатъчно бързо, да се върне и да се обедини със своите по-високи части, да направи своята равносметка и след това да се върне към друго въплъщение. Ако животът е бил силно травмиращ, фрагментът на душата може да се скита из астрала и да се присъедини към други души, които са въплътени. Такива фрагменти се наричат призраци или безпътни духове.
  Имайте предвид, че този аспект, обект, скитащ из астрала, все още е част от фрагменти от по-висок порядък, които се връщат към родителските души, поради което не бива да се счита за изгубен. Той просто временно се е отделил от по-високите нива на своето същество.
  Постепенно всички души, преминаващи през процеса на въплъщение, се приближават до момента, когато достигат осъзнаването, че не желаят повече да се въплъщават в тела. Тогава те се придвижват на по-високи нива на самоизразяване. 3-та и 4-та плътност се описват в съответствие с модела на въплъщение. Когато фрагментите достигнат 5-то ниво, те преживяват сливането с членовете на духовното семейство или с частите на своята душа.
  Процесът, когато частите се срещнат и се слеят, се нарича интеграция на душата. Когато частите се от? делят, се нарича фрагментация.
  В 3-та плътност (за пример ще използваме 3-та плътност, макар че всичко казано е валидно и за 4-та), душите могат да продължават да се фрагментират. Чували сте изречението - „Оставяли сте части от себе си на всеки, когото сте обичали" и това наистина е така. Хората имат и песен, в която се казва „Оставих сърцето си в Сан Франциско". Авторът на тази песен не е осъзнал колко е прав. Когато посещавате красиво място и се привързвате към него, енергийно вие оставяте частичка от себе си. Ако можехте да фотографирате (по метода на Кирлиан) аурата на съществото, чрез което ние говорим, когато става от стола и ако фотографирате енергията на стола, бихте видели, че част от неговата енергия все още стои на стола.
  След определено време енергията ще се разсее и ще се върне към душата, но в някои случаи, особено когато е налице емоционална привързаност, това не се случва. Ако като човешко същество се привържете емоционално към друго човешко същество, вие внедрявате в неговата аура част от себе си. По същество, вие откъсвате късче от себе си, от своя изначален фрагмент в 3-та плътност. Затова напълно е възможно, ако сте изживели един изпълнен с травми земен живот, след завършването му да оставите няколко фрагмента, скитащи около други хора или места. И много често такъв фрагмент няма да знае какво да прави, ще бъде извън релси и напразно ще търси други късчета от себе си или своите родителски части. Когато другата душа се стреми към властване и доминиране, тя задържа късчетата от вашата душа и никога няма да ги върне доброволно. В тези случаи говорим за енергиен вампиризъм. Това са души, вземащи енергия от други души, като я задържат в себе си с надеждата, че по някакъв начин тя ще им осигури повече власт и енергия. А всъщност, те извличат фрагменти от други души и ги приемат в аурата на своето тяло. Тези души се наричат енергийни вампири, защото крадат части от енергията на други души и ги държат отделно от тях.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #126 -: Декември 20, 2011, 21:34:03 »

  Въпрос: Срещаме ли често други души, които са фрагмент от 12-те първични фрагмента на нашата свръх душа?

  Обикновено такава среща не се случва. Голяма част от душите (когато се спускат в по-ниска плътност, желаейки да я изследват колкото може повече или имат различни фрагменти, идващи от по-висока в по-ниска плътност) се стремят да разпределят равномерно своите фрагменти в областите на по-ниските плътно¬сти така, за да получат максималното възможно разнообразие от опитности. А ако свръх душата помести два фрагмента в една и съща област и те се срещнат, тогава тя няма да получи цялото разнообразие от желаните опитности.
  Това все пак понякога се случва. Когато се случи обаче, отношенията стават проблематични, тъй като душите си приличат твърде много и не притежават достатъчно допълващи се аспекти в отношенията, в сравнение с отношенията между съвсем различни души. Различните души си подхождат по-добре, защото всяка душа иска и търси онова, което самата тя не притежава, за да получи по-цялостна перспектива за живота.
  По тези причини срещата между два или повече от 12-те фрагмента на свръх душата по време на живота на Земята, е голяма рядкост. Това все пак се случва, но тогава отношенията са много бурни и неспокойни, а ежедневния живот за всяка от душите става много труден.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #127 -: Декември 21, 2011, 00:29:46 »

  Мерси за четивото, мецанке
  Цитат на: elinikar
  Старата и мъдра душа ще знае,дали на влака са качени хора,които са свързани с мисията и на земятя.
  Вероятно е така.
  Цитат на: elinikar
  Ако има такива,тя ще скочи при тях във влака и ще си замине с тях...Ако хората не са свързани с непосредственно с мисията и,то тя е длъжна просто да ги предупреди за опасността,но след това продължава по пътя си и не носи отговорност за решението на другите.
  Хм...
  Кажи ми, Елиникар, имаш ли примери за стари души? Или още по-добре - ако може да опишеш човек, чиято душа е стара. Как изглежда, какво е поведението му, какъв е мирогледа му? Според теб. Разбира се, ако някой друг иска, нека и той каже. Ако искате, може и да не е в тази тема. Ей така, представите ви, а ако може и примери.
  Цитат на: elinikar
  За по- младите души секунда време не е достатъчно ,за това решение...и така понякога те грешат,докато научат уроците си и се вместят във "времето",което съществува тук на земята
  Това не е ли е по-скоро свързано с разума и реакциите, отколкото до възраст на душата?
  Честно казано, не познавам стари души - шофьори, но това са подробности, само за протокола.
  Цитат на: Harpi
  Доверие и личен пример ,  няма ли го - няма да помогнеш.
  Ами... условно приемаме, че личния пример е това, че съм извън влака. Той е само образно
  представяне на една от хилядите погрешни пътеки, водещи до лош край. Спри да скачаш пред
  влакове и да коляш хора. Може да е, например - увлечение по някакъв порок - алкохол, наркотици, хазарт.
  Тогава къде ще скочиш, върху ролетката ли? Добре - с вързани ръце си... а влака тръгва.
  Цитат на: Harpi
  Можеш да обичаш всички, но само за някои си готов на всичко.
  За никой не съм готов на всичко и за всеки съм готов на много.
  Знаеш ли кое, все си представям, от малък, след като гледах един филм, нямащ нищо общо, ама все пак, след него си го представих.
  Двама човека висят от пропаст, държейки се за ръцете ми. Не мога да издърпам и двамата, защото ме повличат и мен. Умното решение е, просто да избера единя и да оцелеем двамата, отколкото и тримата да полетим надолу. Толкова образно си го представях, че сякаш го преживявах. Погледа, в който е изписано едно голямо "ЗАЩО МЕН", на падащия човек, който съм решил да пусна. Целия ми живот ще ме преследва този кадър, не за друго, не защото съм го пуснал, тъй като все пак съм прав, а защото не съм имал възможност да му обясня причината да го направя, така, че да ме разбере и едва ли не, сам да се пусне. И сега наистина сложната част. Ако аз съм един от тези двама, бих ли се пуснал и бих ли проявил разбиране, за да не товаря остатъка от живота му?
  Дано не разбера де, но...
  Цитат на: Harpi
  Ако трябва да действаш бързо , винаги ще бъде под въздействието на инстинкта /интуицията/ , която има за цел да спаси само теб.
  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #128 -: Декември 21, 2011, 23:43:15 »

  Санги,
  „Тези неща, не мисля ,че идват като някакъв вид...”
  Някои от тези неща „идват” от градските митологии на древен Египет, други са ги „дъвкали” в Шумер. По-късните цивилизации са ги поукрасили, а за по-ранните не знаем. И все пак, ако си спомним, че на някои пророци са им шепнали на ушенце тайни, то познанието за някои неща ... идва ... отвън.


  Ео,
  да разбирам ли, че 7ма плътност е етера (света на душите)? И преводът е такъв, че излиза, че на всяко по-долно ниво имаме не по-малко енергия (или по-бавна енергия), а отделно тяло, с отделна душа. Т.е. онова ефирно тяло, което разглеждаме като аура, е тяло с душа, която има малко по-голяма частица душа от собствената ни. Някак си не ми се връзва как аурата ни има повече „душа” от прилежащия и човек. Усмивчица Явно това обяснение не работи за мен поне за сега.
  После, ако от 8ма до 7ма плътност една душа слиза, чрез делене на 12 и 7ма плътност е етера, следва че всяко духовно семейство (група души) в етера съдържа 12 члена. Е, това по мое впечатление въобще не е така.
  Имаш ли лично впечатление по въпроса за нивата?
  http://indigota.com/index.php?topic=4011.0, това обяснение за монадите е много по-близко до моето впечатление за етера и връзката му навън (нагоре) със същностите, които го поддържат. Като връзката между етерната сфера-свят със същността ("монадата") е много подобна на нишката, с която нашите тела са вързани с ефирните ни тела.


  пп. Трябва да си призная, че колкото повече чета за душите близнаци, толкова повече започвам да си мисля, че има нещо малко романтично поукрасено в тази история. Перфектният духовен партньор ?
  « Последна редакция: Декември 21, 2011, 23:49:23 от Sue » Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #129 -: Декември 22, 2011, 00:14:40 »


  Точно върху това и аз размишлявам напоследъс,Sue.Ако душата е стара и вече е"напреднала в професията си" както ти се изрази,то каква комбинация от Сродна душа ще и е необходима?Може би ще учи нови уроци,за които ще и е необходима също Стара душа,защото,както казва в един цитат Нийл Доналд Уолш в "Разговори с Бог":

  "Но предназначението на взаимоотношенията е не да имаш някой, който може да те допълни, а да имаш някой, с който да можеш да споделиш пълнотата си."


  Ели,
  Въпреки, че ми се мярнаха няколко мнения, които намират връзката въплатен духовен учител - ученик за невъзможна (нереална), аз мисля, че това е един от вариантите за "сродство", което имаме при старите души. Тогава, ако по-старата душа има все още да отработва уроци, свързани със семейните взаимоотношения или приятелските, то съвсем спокойно може да го направи, чрез познанството и подкрепата на своя ученик.
  И тогава цитатът на Доналд Уолш придобива друг смисъл. Онзи на учителя, който има ученик, на когото да подаде ръка.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #130 -: Декември 22, 2011, 00:56:17 »

  Сю , незнам как точно са съпоставяни плътностите с нивата на етера , да кажем, че са свързани с т.нар измерения. Понятията и общоприетите термини се объркват от теория на теория. Но концепцията за12 в едно ми е подавана ,не веднъж в информация.
  Мое сродно душенце сънува ,без да е чело тези теории ,за 6те двойки близнаци. А при мен от опит мога да споделя следната случка.

  При качване в етера ,поисках да се огледам в огледало. Огледалото се появи като от течно сребро динамично. Много ми струваше да се престраша ама си го налложих ,не знаех какво отивам да гледам, моята същност ама къде точно , нищо. Викам си ами ако видя някво неприемливо ,непознато нещо и се стресна. Ама най- накрая погледнах. И първо видях лице ама като с маска-шлем ,ааа викам си поне е човешка глава личи си и махнах маската и отсреща се търкулна от смях назад едно момиченца 5-6 годишно и после видях и още едно и още едно 5-6 дечица ,момиченца и момченца някои се смееха други по сериозно ме гледаха, направо си влезах вътре и видях къде живееха ,като детска стая с мънички столчета и масички.

  Та не бяха 12 но може би другите като мен са в инкарнация,защото имаше усещане и за други,но те всички бяха Аз , по начин който не мога да обесня. Чудех се за това ,че са дечица млада Свръх душа ли сме или обратното израстнала в чистотата . Но и това няма значение ,важното беше усещането и успокоението. Като се качих да гледам нямах нагласата бях забравила даже за близнаците и очаквах да видя един образ.

  Та там където бяха ,не беше етера в който гледам ,мисля че той се брои за 4та плътност. Огледалото беше портал за през няколко нива. Което може би и да се каже да е 7ма плътност примено проход през 2-3 плътности ,но само като усещане. Прилича на сън в съня , ама през няколко съня.

  Ето за читанките един интересен апокриф за път през плътностите до Бога
  http://www.promacedonia.org/bg_ap/dp_5.html
  « Последна редакция: Декември 22, 2011, 01:27:06 от Eona Lightholder » Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #131 -: Декември 22, 2011, 16:40:06 »

  Цитат на: Sue
  Санги,
  „Тези неща, не мисля ,че идват като някакъв вид...”
  Докато намеря къде съм казал точно тази реплика и във връзка с какво, забравих какво щях да казвам. Е, поне го намерих.
  Цитат на: Sue
  Някои от тези неща „идват” от градските митологии на древен Египет, други са ги „дъвкали” в Шумер. По-късните цивилизации са ги поукрасили, а за по-ранните не знаем. И все пак, ако ни спомним, че на някои пророци са им шепнали на ушенце тайни, то познанието за някои неща ... идва ... отвън.
  Аха! Значи - какво са дъвкали шумерите знаем, ама иначе за по-ранните цивилизации не? Ми налага се да те разочаровам, Су, като ти кажа, че малцина от съвременните, пазят учението и традициите на своите баби и дядовци, а редки единици, пазят тези, на своите пра-баби и пра-дядовци, пък какво да кажем за египет, шумер и акад?
  А ти дори го казваш по начин, сякаш си била там, в съседство с тях и някой ти е донесъл, че са много досадни с това тяхно "дъвкане" на едни и същи глупости, та да не ходиш там.
  Цитат на: Sue
  Някак си не ми се връзва как аурата ни има повече „душа” от прилежащия и човек. Усмивчица Явно това обяснение не работи за мен поне за сега.
  Някъде вече бях споменал, едно по-просто обяснение, а именно, че аурата, това са отсенките на светлината, с която свети душата ни. Именно поради тази причина, смятам, че е по-удачно да се говори за индигови и кристални души, а не деца.
  Цитат на: Sue
  Трябва да си призная, че колкото повече чета за душите близнаци, толкова повече започвам да си мисля, че има нещо малко романтично поукрасено в тази история. Перфектният духовен партньор ?
  Преди време се опитах да кажа същото, та последва масирана атака, от влюбени хора срещу ми.
  Е, факт е, че те вече далеч не са толкова влюбени, което само подхранва убедеността ми.
  Явно, обаче, ти по-добре се изразяваш, тьй като не виждам бурни отзиви.
  Мецанке, благодарства за четивото! Много е интересно. Явно т.нар. 'седмо небе', наистина съществува. Баба Вангелия говореше за него и че от там идвали любовта, пчелите и хубавата музика.
  Активен
  АСИ
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 115


 • Град: Stara Zagora
 • Красен Пътеков
  « Отговор #132 -: Декември 22, 2011, 20:44:26 »

  http://aobg.org/lecture.php?ln=1&id=182
  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #133 -: Декември 23, 2011, 14:20:52 »

  Санги, няма "нищо ново под Слънцето", но на мен ми се върти в главата една теория - някои от историите, които битуват, като тази за Атлантида, са дошли от други планети. Но са групов спомен на повече души от там.
  Това ми идва в главата, защото съм любител на НФ.


  --------

  Ео, това, което казваш, много ми звучи като среща с "вътрешното дете" (innerlijke kind, inner child), само че отнесено към душата. Моят "опит" е само спрямо цели души. Не бих го нарекла и опит, но да кажем - впечатление Нямаше никой на части, а семействата души не бяха четен брой членове на семейството. Това не значи, че те не могат да са така. Само , че се питам, дали деленето на половинки не се отнася за определена група души? Примерно, онези, които избират Земята за старт на инкарнации.

  Ето едно впечатление за етера:

  "От вън погледнато на "етера", той изглежда като отделен свят затворен в сфера. Вътре са всички души, учители, ученици, семейства, библиотеката, местата за работа, градините и т.н. Всичко събрано в едно свое място. Всеки от тези светове е свързан със същност чрез енергийна нишка/лъч. Има много светове и много същности, които се преплитат в пространството. Точното послание, което разбрах е, че "същностите" "поддържат световете". Какво означава това и дали има нещо "над" тях, не знам. Не разбрах.Нямах знанието да разбера повече.
  Ако приемем, че ние сме клетките на един цялостен организъм, то те (онези, които поддържат световете на душите ни) , са душите ни (по аналогията със сребърната нишка).
  Последното изречение са мои размишления".


  Имайки предвид, че впечатлението е преведено към кртичното съзнание, със сигурност има значително опростяване в картината. Ще потърся една статия на човек, който също е погледнал извън етера. Той, обаче, вижда само една "свръх същност".
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #134 -: Декември 23, 2011, 20:14:14 »

  Цитат на: Sue
  Санги, няма "нищо ново под Слънцето", но на мен ми се върти в главата една теория - някои от историите, които битуват, като тази за Атлантида, са дошли от други планети. Но са групов спомен на повече души от там.
  Това ми идва в главата, защото съм любител на НФ. [
  Е точно НФ ми е от най-губещите времето жанрове, както и по-голямата част от художествената литература.
  Това за Атлантида не го разбрах, но ми прави впечатление, че все повече се говори за извънземни и чуждоземни планети и галактики, а аз не мога да се съглася.
  Според мен, колкото и да летят из космоса и каквито и ресурси да хвърлят в космическите програми, няма да видят нищо и никой. Явно и те са любители на НФ Веселяк Мнението ми е такова, тъй като съм почти убеден, че става въпрос за други измерения, а не други планети или галактики. Един ден, вероятно ще усвоим принципа на прескачането от едно измерение в друго. Е, тогава няма да ни трябва транспорт, нито горива, но пък да ти кажа няма да ми липсват.
  Активен
  Страници:  1 ... 7 8 [9] 10 11   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Групи души
  Видео клипове
  delfin 3 1317 Последна<br />публикация Февруари 24, 2010, 00:49:02
  от onzi
  "Преродени души" -сериен филм
  Филми
  nia.boneva6 5 2017 Последна<br />публикация Август 03, 2010, 08:59:42
  от nia.boneva6
  Само земни души ли се прераждат на земята?Фалшиви ченълинги? « 1 2 3 4 5 »
  Въпроси и отговори
  stefanica 61 8738 Последна<br />публикация Декември 13, 2012, 15:37:50
  от alaje
  Индиго души-индигова аура!
  Всичко относно индиготата
  Еlsha 10 2882 Последна<br />публикация Юли 03, 2012, 12:56:52
  от Щуродино

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright