Духовно развитие

          

Страници:  1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: За Сродните Души  (Прочетена 10823 пъти)
Harpi
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 83


 • Град: Бургас
 • « Отговор #105 -: Декември 18, 2011, 21:25:11 »

  ЕО , аз през цялото време се опитвам да Ви кажа , че когато нещо му е дошло времето ,то си става по възможно най добрия и лек начин. Според мен проблемите в обществото , са когато някой му заговорят разни гласове и започне да размахва буздуган по божия воля.
  А па иначе , времето е наше - или не , кой знае?
  Да се намесиш като духовен учител в живота на някой, вече означава , че имаш желания към него или спрямо него- и това вече е нездравословното- за ученика и учитела.
  НЕНАМЕСА и ОТГОВОРНОСТ
  Хайде аз спирам със споря по тази тема. За себе си съм направила изводите, а  нямам идеята да уча някого .
  Лека вечер от мен
  Активен

  Можеш да си задаваш въпроси и да си отговаряш. Отговорите на всеки един етап от твоя живот ще са различни и верни .

  Най - трудни за разбиране са простите неща . Усмивчица
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #106 -: Декември 18, 2011, 22:40:40 »

  Ти пък спор ,нали си споделяме.

  Ааа ти за земен духовен учител ли говориш, дето заедно с теб е инкарниран , там вече е друга работата и отговорността стои на първо място,  а и не е особено желателно ,както казваш да е целенасочено. Във всеки един момент в енергийният си обмен хората влизат ,я в ролята на учител ,я на ученик.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Harpi
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 83


 • Град: Бургас
 • « Отговор #107 -: Декември 18, 2011, 23:17:53 »

  цитат Санги
  "Той ги е направил известни. Ако не беше той, нямаше да имат държава. "

  И защо му е на Йехова да гали излишно егото на евреите Продължавам да не разбирам възгледите ти.
  Дори и според КАБАЛА ,/ без да имам претенции , че съм много наясно с нея / ако всичко е едно и произтича от едно , защо ще дават толкова жертви за нещо материално като територия.
  От позиция на законите на баланса  , няма вечно зло и вечно нещастие , затова щом нещо лошо мине се очаква да дойде и знака плюс на входа, но това означава ли , че сами трябва да предизвикваме знака минус или да търсим баланса.
  Активен

  Можеш да си задаваш въпроси и да си отговаряш. Отговорите на всеки един етап от твоя живот ще са различни и верни .

  Най - трудни за разбиране са простите неща . Усмивчица
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #108 -: Декември 19, 2011, 12:42:18 »

  Цитат
  Притчата със самурая касае японската култура. Будизмът е по-близо до многобожието като религия, шинтоизмът със сигурност е многобожна религия. Ако трябва да бъдем точни, трябва да питаме "чия точно божия воля?" На кой бог от пантеона им или дева?
  Когато се споменава Аллах, Бог, Буда, Великия Дух и други Богини и Богове става дума за една и съща сила проявена по различни начини и може би по правилния въпрос би бил "За чие точно проявление на Енергията става дума?"

  Цитат
  Опитах се чрез Вашата терминология да обърна внимание на една възможност. Само, че за да ме разберете, трябва да приемете или да допуснете, че моментът на смъртта и начина на смъртта на всеки човек е предварително договорен. Избран.
  Точно това имах предвид споменавайки поговорката "Ако на човек му е писано да се удави - ще се удави и в лъжица с вода".
  Цитат
  И доколкото съм чела и разбрала, няма начин някой "случайно" или просто защото си е наумил да се намеси в този момент. Т.нар. Висш Аз или душата на човека няма да го позволи. Предполагам, че изхождаме от различни базови концепции (монотеистична и мешава). Тогава само това допускане би позволило да видите, че в думите ми има частична правда.
  Мисля, че базовите концепции тук нямат общо, защото както уточних се знае, че за колкото и Богове да говориш/ме пак ще става за един проявен по различни начини.. Но мисля, че когато става дума за човешки фактор не трябва да пропускаме и свободния избор и, че в този момент мога да излезна и да упоя съседите и да ги наръгам с нож, ако пожелая и ако искаш вярвай нищо и никой не може да ме спре хаха.

  Цитат
  Ако разглеждаме съзнателните ппрестъпници, причините някой да стане такъв са много и психологията добре ги описва. Да ги обобщим в "трудно детство".
  Именно за това става въпрос! Но да най - често са "трудно детство и лоши родители"

  Цитат
  Ако трябва да гледаме от гледна точка на Висшия Аз (душата), то мисля, че става въпрос за не-зряла душа или хибридна.
  Туко що ме нарече убиец!  Ухилен Аз също съм от младите души, но възрастта на душата не е толкова определящ фактор, както обстоятелствата в този живот, които ти нарече "трудно детство". Въпреки, че младите души поради липсата на опит са по - сколнни да посегнат на нечий живот, от по - старите и мъдри души, които знаят какво се случва. Зависи от много неща..Да ти кажа честно единствения случай в който си представям да пратя човек в света на духчетата е, когато видя да убива пред очите ми животно! Тогава с удоволствие бих го пратила лично да се извинява на духа на животното дето е мъчил! ( Изключвам готвенето на кокошки, въпреки че ми е крайно неприятно), но знае ли човек.


  Ами, не съм. В никакъв случай не подвеждам всички млади души или хибридни (звездни семена) под един знаменател. Дори "старите" души не са застраховани от грешки. Щом се е инкарнирал, има шанс да сбърка както всички останали.

  Дори учителите не са застраховани от грешки. Нито физическите, нито духовните. И мисля, че когато става въпрос за инкарнирана душа, то този човек има да отработва и свои уроци, освен да "преподава" други. Аз не бих нарекла такъв учител "лош". Само - неопитен.

  Ъм, докато аз бих могла да се съглася за единението на Творческата Сила като качество и характер и разграничаването и само по име в различните религии и култури, други не биха могли да го направят. Особено трудно е на ортодоксално вярващите да проявят разбиране. Тук, в този форум, сме предимно "еретици" (според християнската догма), но всеки от нас изхожда от някакво вече установено вярване. И докато някои от нас ще говорят за Бог и Творец, други ще твърдят, че такова нещо няма, а има само едно (мултиплицирано??) всепроникващо съзнание. Това последното е някакво обобщение, което един будист приятел казва така:
  "Това, което гледа през очите ни и слуша през ушите ни, точно сега винаги е. Това тяло се ражда, променя се през цялото време, (мислите и емоциите също) и рано или късно умира. Това, което гледа през очите и слуша през ушите - винаги е."  Харпи, напълно съм съгласна с думите ти за "отговорността".
  Активен
  elinikar
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 221


  « Отговор #109 -: Декември 19, 2011, 15:50:44 »  От позиция на законите на баланса  , няма вечно зло и вечно нещастие , затова щом нещо лошо мине се очаква да дойде и знака плюс на входа, но това означава ли , че сами трябва да предизвикваме знака минус или да търсим баланса.


  Мисля,че трябва сами да предизвикваме знака минус,но до момента,в който постигнем баланса.Ще цитирам това от книгата "Разговори с Бог":
  "Съществуваш в този живот в света на относителното, където нещата могат да съществуват само ако са съотне-сени към други. Това е едновременно и функцията, и предназначението на взаимоотношенията: да осигурят поле за изживяване, в което да намериш, да определиш и ако си избереш, непрекъснато да пресътворяваш Кой Си Ти."

  Поставено от <http://elan.truden.com/lyubimi/knigi/razgovori_s_boga4.htm>

   Следователно, да се отнасяш към другите с обич, не значи обезателно да им позволяваш да правят каквото си поискат.


  "Да, нещата, които другите мислят, казват и правят понякога ще те нараняват - дотогава, докато престанат. Това, което ще те заведе най-бързо от едното до другото, е абсолютната честност - да си готов да изтъкнеш, да отбележиш и да обявиш как точно се чувстваш по отношение на нещо. Кажи своята истина - мило, но пълно и цялостно. Живей своята истина - нежно, но абсолютно и последователно. Променяй истината си лесно и бързо, когато опитът ти ти донесе нова яснота."

  "Ето го парадоксът на човешките взаимотношения: нямаш нужда от някой друг, за да изпиташ напълно Кой Си и ... без някой друг си едно нищо."

  Извинете ме за това,че ползувам цитати,но реших,че за момента това е най-бързия и точен начин да изразя разбиранията си
  Активен

  Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #110 -: Декември 19, 2011, 16:45:41 »

  Ще създам малко работа на модераторите. Ако е необходимо, да преместят тази статия в темата за "Душите близнаци". Аз много се чудех - тук или там, но първата част на статията касае сродните души.

  На мен лично статията ми противоречи с някои разбирания, които съм си изградила като "нютонианец", но мисля,че е чудесно обобщение на концепцията "сродна душа" и в частност "душа близнак".

  Понеже материалът е дълъг, превеждах го чрез автоматичния преводач на гуглето. Със сигурност не е прегледжан за грамотност и вероятно има не-добро съчетание на думи тук-там. Давам и линк към оригиналния текст.


  Soul Mates and Twin Souls
        By Dr. Tan Kheng Khoo


  References:
          Twin Souls – A Guide to Finding Your True Spiritual Partner by Patricia
          Joudry and Maurie Pressman MD. Published by Element Books.
          Cords That Cannot Be Broken – A Study Of Twin Souls by Judith Merville.
          Published by Regency Press.
          St. Germain: Twin Souls and Soulmates channeled through Azena Ramanda
          and Claire Heartsong. Published by Triad.
          Edgar Cayce on Soul Mates—Unlocking the Dynamics of Soul Attraction. By
          Kevin J. Todeschi. Published By A.R.E. Press
                                                           

         


  Съществува голямо объркване между термините сродна душа и души близнаци. Много често тези два термина са използвани като синоними. Те не са синоними. Човек може да има много сродни души, но човек има само една душа близнак. С цел да се разбере как тези термини се отличават, трябва да се започне от самото начало.
  Преди еони са били освободени много групи души или искри от божественост от източника или Божеството. Те били предназначени да бъдат човешките души. Разликата между броя души във всяка група е значителна. Най-малкото количество е само няколко души, но броят може да стигне до милиони. Обичайният брой е стотици или хиляди. Количеството зависи от зрелостта на душите и от основната цел на тяхното пътуване. Колкото по-зрели или духовно напреднали са, толкова по-малко на брой ще бъдат в групата. Най-първите групи са в стотици хиляди или милиони. Този процес продължава от незапомнени времена: няма начало и изглежда, като че ли няма да има край.
  Вземете средна група от сто и двадесет и осем души в една изходяща от Източника група. Те започват да се охлаждат по пътя надолу към физическия свят. Има много, много светове, в също толкова много вселени. Тази група от душите решава да отиде на планетата Земя. Те започват да слизат чрез пред-ангелските и ангелските светове в много неясен и замечтан вид. Много малко се помни от този период. Паметта за останалата част от пътуването надолу през небесните, духовните, психическите, астралните и  етерните области е също толкова неясна. Цялото пътуване до етерно / физическия свят отнема хиляди и милиони години, докато се стигне до физическата планета. В първото въплъщение, групата отива в скали и минерали. Цялата група на душите заема форма в един и същи минерал, напр. нефрит или калций. Те остават в тези скали, досами момента да преминат в растителност и това е момента, когато планетата е трябвало да се разпадат в парченца. Животът като скала е отнел милиони години.
  В следващия етап на груповата душа от сто двайсет и осем души ще трябва да се смени планетата. Този път те ще отидат в растителното царство. Отново всички от тях ще останат в едно и също семейство растения, докато напредват. Ако лидерът реши да бъде една орхидея, останалите души ще приемат същия вид орхидея. От там нататък, цялата група ще растат духовно, умирайки и прераждайки се в различни видове растителност, напр. храсти, цветя и дървета от различни видове и т.н. В това царство те за първи път научаваме за смъртта. Ние сме били унищожавани - потъпкани или изядени от животни или хора. След милиони години в царството на растителност, ние след се преместваме в животинското царство. До този момент и включително в животинското царство душите остават като група, въпреки че вече са били индивидуализирани. В този етап общата група от 128 души са склонни да останат като един вид животно. Като групова души, ние не притежаваме самосъзнание. Знаем само разликата между "нас" и "тях". Отново като прероден през много категории животни, стигаме до Australopithecus афаренсис, преди около 3 милиона години. След това Хомо хабилис (умел човек) е живял в Африка преди около 2,5 милиона години. Хомо хабилис ходели изправени и притежавали същата сръчност като съвременния човек. Той имал мозък на половина от размера на съвременния човек. Това е първият предшественик на човека. Australopithecus имали мозъчен капацитет около 400 куб.см. След това, грубо преди около 1,5 милиона години, Хомо хабилис се превръща в Хомо еректус, който има среден мозък от около 850 куб.см. Неандерталецът е преходен етап между Х. хабилис и Х. сапиенс. Неандерталецът, който е първият Х.sapiens се появява преди около 200000  години и изчезва преди около 35.000 години. Той има същия мозъчен капацитет като съвременния човек, но неговата структура на черепа е по-примитивна от тази на съвременния човек. Неандерталецът е първия човешки праотец, който започва да погребва мъртвите си. Това е преди около 60,000 години. Въпреки това, преди около 35,000 години, кроманьонците напълно заменят неандерталците и населват изцяло Земята. Кроманьонцът има мозъчен капацитет от около 1400 куб.см. В този човешки етап, кроманьонци „започват да знае, че ние знаем ". От този момент нататък, кроманьонецът започва истинското пътуване като човек.
  Ние усещахме инстинктивно, когато се срещаме с наша сродна душа: имаме мигновено привличане към всички останали 127 сродни души, но ние все още не знаехме, че всеки от нас има близнак. В етапите на растение и животно, тенденцията на душите е да се движат в една и съща група, и ние винаги сме много близо един до друг, включително и с нашите близнаци. Въпреки това, ние като хора можем да бъде разделени на хиляди километри далеч от нашата сродна душа. И веднага след като се срещаме член от нашата група души, ние незабавно се чувстваме привлечени към него/нея. В примитивни етапи на нашата човешка еволюция, ние със сигурност не сме в състояние да направим разлика между нашата сродна душа и нашите близнаци. Това е само много по-късно. Едва наближавайки времето на връщане към духовните измерения, ние сме в състояние да разпознаем нашите души близнаци.

  Разбивка на групата и нейното връщане

   Като пример за група от 128 души, както е посочено по-горе, разбивката става по този начин. Първо се разделят на полов т.е. 64 във всяка подгрупа. После тези подгрупи се разделят допълнително на 32, 16, 8, 4 и в крайна сметка остават две. Окончателното разделение е на последните две, когато те са разделени като души близнаци. Докато протича разделянето на общата група от 128 надолу до последния близнак, има болка и страдание при всяка раздяла, но при последното разделяне болката е най-мъчителна. В този момент двамата близнаци обещават да търсят един на друг, без значение колко дълго и колко трудности ще срещнат. Разбира се, когато близнаците се срещнат и се слеят отново, тяхната задача ще бъде да конгломерат и обединят цялата група от 128 назад към едно и също оригинално цяло. Кога ще започне този процес? Това ще бъде, когато цялата група е на път да приключи с образованието си на земята. Това означава на религиозен прост език, че те са на път да се просветлят. Или някои биха били просветени вече, но ще има и няколко изоставащи, които се борят на земята. Може да има дълъг период на изчакване на тази граница на астрално / етерното царство, тъй като на някои от изоставащите може да им отнеме много по-дълъг период от време, отколкото на техните колеги сродни души. Въпреки това, има някаква компенсация за този момент, защото по-голямата част от групата са намерили своите близнаци и някои вече се сливат с техните близнаци. Въпреки че повечето близнаци души са склонни да бъдат близо един до друг по време на последните два живота, не всички имат толкова  късмет. Така че за няколко души ще се наложи да чакат своите близнаци на границата. Всеки член на първоначалната група трябва да бъдат просветлен, за да могат да се слеят заедно, преди да започнат пътуването на преминаване към духовното царство.

  Така че човек може да види, че от самото начало като първобитен човек, той е в състояние да усети присъствието на сродната душа. Няма логична причина за привличане или харесване на сродна душа. Просто съществува чувство. В този примитивен етап, човек не може да разпознае сродна душа като своя близнак, въпреки че привличането между близнаци може да е най-силното от всички тях. Това е  всичко. Няма причина или начин да се проследи. През стотици хиляди прераждания, имаме съпруги или съпрузи и любовници, и, ако те не са близнаци или сродни души, привличането избледнява през следващите въплъщения. Човек трябва също да сключва брак или да се влюбва в членове на други групи души, някои от които са антагонистични към собствената ни група. Оттук и интензивните спорове и караниците в браковете. Въпреки това, трябва да помним, че без значение, за кого се женим или имаме за членове на нашето  семейство всеки опит във всяка инкарнация е част от нашия духовен растеж. Причината да сме разделени на първо място е да събереч опит и да се научим да обичаме безусловно. Това означава, че ние трябва да излезем от калъпа на смесване с нашите собствени сродни души и каквото и да било знание и мъдрост което събираме от членовете на други групи души, е за да се обогати нашия опит. Дори и в една и съща група, всеки един от 128те е различна душа. И въпреки че близнаците са много сходни по характер и имат почти идентични вибрации, те пак са различни. Техните вибрации в тази единна цялостна група ще кодират тенденции, характеристики и ниво на развитие във всяка душа на групата. С други думи, колкото по-голяма е групата, излъчена от източника, по-слабо ще са развити сродните души и следователно взаимното привличане е по-слабо отколкото в по-малките групи. Колкото по-малка е групата и колкото по-дълго те са оставали заедно, по-развити ще са душите и следователно по-силно ще бъде взаимното им привличане. Този принцип важи до Най-старата душа, която се въплащава като аватар. Аватарът се състои от една малка група от 2, 4 или 8 души, които не разделят. Те остават свързани като една Стара Душа, мъдрец или аватар. Въпреки, че аватарите трябва да минат през същото развитие като останалата част от нас, те винаги са във водеща позиция в зависимост от това  в кое царство са. Например лъв в животинското царство, дъб       в растителното царство, или като Буда или Лао Дзъ в човека.

  Soul Mates

   Сродните души са уникална група, която е излязла преди еони от Източника. Те били събирани и се обединявали в продължение на векове, докато се спускали през всички царства до физическото. По-старите и по-мъдри групи като останали заедно по-дълго са си по-близки, защото те споделят повече характеристики заедно. Те ще са погълнали чрез осмоза много особености, черти и тенденции един от друг. Когато 128 души, са разпределени във всичките 7 милиарда граждани на света, шансовете на много сродни души да се срещнат в едно въплъщение са много малко. От всички много познати и приятели, с които се срещаме и познаваме в този живот, колко са се оказали близки приятели? Не повече от една шепа. Обикновено са само един или двама. Този брой е един и същ за сродните души.
  Как да разпознаем нашата сродна душа? Най-добрият начин е да се подобри собственото ни качество на душата с цел за нашите сродни души да се появят. Това означава, че бихме могли да познаем душата в другия. Когато срещнеш сродна душа, харесването е мигновено. Тогава когато се опознаем откриваме, че сме съгласни за онези неща, които са важни. Нашето отношение към живота е еднакво, въпреки че нашите интереси могат да бъдат различни. Качество на нивото на нашите души е много подобно: имаме състрадание, съпричастност и осъзнавам, че целта на живота е да дадем свобода един на друг. Не съществува ревност, а хармонията и любовта, които се вливат към и от нас ще ни направи щастливи от присъствието на другия. Любовната енергия между две сродни души може да бъде надмината само от любовта между душите близнаци. Докато любовта душите близнаци е винаги с противоположния пол, тази на сродните души, може да бъде от двата. Силна и трайна хомосексуална любов между двама души е почти винаги между сродни, не души близнаци. Освен ако един от близнаците не реши да промени пола за свое конкретно въплъщение. Нито е вероятно между душите от две различни групи. Близнак като дух може да ръководи заземен (въплътен) близнак.
  Всяка душа се предполага да преживее всичко във Вселената преди да се върне към източника. Това е невъзможно да се направи от една отделна душа. Поради това схемата на групова душа е формулирана с цел,  че всяка душа може да излезе и опита колкото е възможно повече, но не е необходимо всеки да преживее абсолютно всичко. Когато най-накрая душите се съберат заедно, те ще са натрупали и обобщили достатъчно знания и мъдрост, за цялата група. Сумата на общия товар ще е подходящи за цялата група, за да преминат успешно теста. Общият опит и знания се усвояват от всички и всеки и следователно всяка душа в групата ще бъде също толкова знаеща, колкото цялата група.

  На второ място във функцията на обединението е завръщането. Сама, една душа не може да намери пътя си обратно към източника. Може да открие пътя си обратно, само когато се присъедини към първоначалната група. Групата сега е значително увеличена, заради товара си от любов и мъдрост, въпреки че бройката е същата като преди. Човек може да види радостта и щастието на цялата група, свързани заедно като едно сплотено цяло, докато пътуват обратно към източника и се съединяват с други групи по пътя нагоре. Като група кармата, която е натрупана, сега трябва да се споделя от всички. Когато една душа влиза в заблуда, цялата група трябва да плати за него. Така че една душа може да забави преминаването и изкачването на цялата група. Въпреки това, тъй като някои от душите в групата са се справили добре, цялата група ще се наслаждават на техните плодовете.

  следва ...
  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #111 -: Декември 19, 2011, 16:47:57 »

  Сродна душа в рамките на едно семейство

  Дали сродни души са склонни да се обобщят в едно генетични семейство? Отговорът е – не често. Ако те се въплътят в едно генетично семейство, то там ще бъдат най-много двама или трима на брой. Обичайният брой е двама. Генетично те ще бъдат брат и сестра, баща и дъщеря или майка и син или съпруг и жена. Освен като съпруг и съпруга, душите близнаци много рядко се въплътят в едно и също семейство. Това е така, заради на кръвосмесителна тенденции при другите комбинации. Някои случаи на кръвосмешение между баща и дъщеря се дължи на факта, че те са души близнаци. В други комбинации, със сигурност ще възникнат предпочитания и ще доведе до ревност и чувство за вина. Самите сродни души в едно и също семейство няма да знаят причината за тяхната привързаност един към друг, да не говорим за другите членове извън духовната група, която вижда този афинитет.
  Излишно е да казвам, че най-подходяща арена за духовна практика е в земното семейство. Разнообразието на душите от различни групи и различни нива на зрялост осигурят подходящото съчетание и фон за всички членовете в семейството да се упражняват. По-напредналите членове на семейството ще бъдат в състояние да подпомогнат по-слабо развитите членове. Предизвикателствата, неравенството и дребнави ревности са отличен материал за растеж. Въпреки, че душите в едно семейство, обикновено попадат в един вибрационен диапазон, някои от тях може да дойдат от различни групи души и дори от различни вселени. В тези последни случаи, броят и степента на конфликти могат да бъдат доста ужасяващи, подлагайки на изпитание членовете на семейството на земята до  върховната точка. Тогава може да възникне  недоразумение, напрежение и озлобен битки, които ще бъдат перфектния сценарий за злите сили, за да се намесят. В този момент в играта могат да навлязат зависимости от наркотици и алкохол, насилие над детето и съпруга, убийство и т.н. Това донася тежка карма. Тази прибързана еволюция е принудително наложена на семейството, тъй като те са били твърде бавни, вяли и апатични до този момент. Противенето към растеж е довело до болка и страдание във формата на събуждащ звънец. По този начин ние можем сега да се разберем процеса на формиране на семейна карма.

  Сродни души придружители
  Това е подразделение на сродни души, в която двойки в една и съща група са създали силни връзки в продължение на много прераждания. Те могат да се въплътят като съпруг и съпруга, брат и сестра, баща и дъщеря или майка и син. Те могат също да слезат като просто приятели. Тези съпътстващи сродни души може да са се въплъщавали заедно  стотици пъти, но те не са души близнаци. Тяхната любов един към друг е най-силната в сродната душа, но все още не е в същия размер, както тази на душите близнаци.

  Сродни души като семейните двойки
  Любовта между две сродни души е много наситена и силна. Всъщност няколко от тези любовни афери са описани в известни любовни истории. Например "Брулени хълмове", "Ромео и Жулиета" и "Отнесени от вихъра." Това означава, че когато сродните души се женят, те се появяват като че ли те са душите близнаци, но по внимателните могат да видят някои издайнически знаци, които могат да разграничат едната от другата. Въпреки, че тяхната любов и хармония са големи, те все още имат гориво за духовен растеж. Гориво в този случай означава храна за разногласия и недоразумения, които водят до конфликти и дори раздяла. Във всяка криза, ако някой е готов да се учи от грешките, които произлизат от кризата, тогава тя се превръща в духовен урок. Като цяло, има много повече хармония и мир в домакинство, начело с две сродни души от една група, отколкото в такова, начело с две души от различни групи.
  Всички взаимоотношения между сродните души са чисто за духовен растеж. Ние постигаме това чрез нашето преобразяване, а ние можем да се преобразим само чрез учене от другите и взаимодействието ни с тях. Това обучение трябва да бъде повтаряно отново и отново, докато се научат уроците, особено чрез себе познание. Това би могло да доведе до любов на сродните души към себе си и след това един към друг. И двамата ще бъдат в състояние да създадат духовен идеал, който става водещ принцип за цялото семейство. Идеалните сродни души родители ще са склонни да дадат пример на децата си с надеждата, че децата ще растат, за да са uprighteous.
  На последно място, женените сродни души трябва да работят да доведат връзката си в състояние на безусловна любов (между душите). Тази любов не пита за някаква отплата или благодарност, но винаги ще поставят нуждите на другия над своите. След постигане на този вид любов към нашата сродна душа, ние след това да се научаваме да правим същото с останалата част от семейството. Това качество на божествена любов след това трябва да се разпространи на всеки, който влиза в нашия кръг от познати. И по този начин ние следва да можем да се отнасяме към всички наоколо, сякаш те са от нашата група, въпреки че те не са от нашата сродна група души.

   Сродните души, както платонически приятели
  Има истински приятелства без сексуален участие. Те могат да бъдат приятелства мъж-жена или от един и същи пол. Приятелството е наистина платонично и един приятел буквално поставят желанията и нуждите на другия над своите собствени. Има спекуланти, които не могат да разберат този вид връзка със сродната душа и неправилно поставят етикет на връзката като хомосексуална или извънбрачна. Тези приятелства са за цял живот. Те често тържествува над всякакви беди и трудности. Божествената или безусловната любов на сродната душа е тук, както в една семейна двойка, но не участва секс. В някои случаи става въпрос за сродни души спътници.

  Сродните души като другари
  В рамките на някаква група души, може да съществуват се събират заедно повече от две до три сродни души, за изпълнението на една мисия или цел. Тези разширени под групи могат да се видят в политически, религиозни, академични и военни проявления на земята. Понякога има специална, избрана група, която се е събрала, за да се справи с някаква уникална задача.  Можете да си представите, колко концентрирани и развълнувани са група от изследователи, които са се посветили да направят изцяло нов намери пробив в науката, който е достоен за Нобелова награда. Подобен също е потайното и подривно политическо ядро, което с ентусиазъм работи под прикритие, за да свали властващото корумпирано правителство. Всички основни групи в тези грандиозни начинания са сродни души, с една цел - благото на човечеството. В религията, примерни групи са Исус и неговите 12 ученика. Исус е Великата стара душа, на аватара. Неговите 12 ученици са съща група душа. По същия начин, друг аватар, Гаутама Буда, също е бил придружен от сродните си души. Това са негови ученици, които станаха просветен светци, на пример Sariputta и Moggallana. От тези примери, можем да видим всеотдайността, с която тези сродни души преследват целта да формират нова религия за доброто на човечеството. Близо към края не всичките им ученици имат еднаква вяра. Човек може сега въпрос, дали Юда беше истински сродна душа с Исус или той е от друга група души? Аз предпочитам да вярвам, че той е от същата група или пък Исус не би бил разпънат на кръст. Заради неговото разпятие и неговото "възкръсване от мъртвите", една нова религия беше формирана.

  Групи напредналите души низходящ да служат
  През цялата история на Земята е имало периоди, през който групи на напреднали души се спускат, за да обогатят земния художествен и научен ръст. В музиката, ерата на Бах, Бетовен, Брамс, Моцарт и Хайдн никога не се повтаря. Никой друг период не е виждал такива гиганти да слизат заедно в такъв кратък период от време. Човек може да изброи великите майстори  художници като Леонардо Да Винчи, Микеланджело, Рафаело и др. , които слизат, за да подобрят художественото качество на земята. След това имате великите мислители като Нютон, Коперник, Галилей и Айнщайн. Тези гении не слизат заедно по едно и също време на Земята, но те донасят своите научни и философски мисли в кратък период от време, напр. в рамките на няколко века, което е кратък период в космическото време. След това в психологията е Фройд, Юнг, Адлер, Rank и Райх. Тези майстори определено бутнаха психологията на преден план. В момента, имаме трансперсонални психолози в Калифорния, например Кен Уилбър, Станислав и Кристина Гроф и Роберто Assagioli. През цялата история авторите на голямата литература слизат на вълни в различните страни като Русия, Китай, Англия и Франция и др. Тези групи сродни души може и да не слизат по едно и също време, но тяхната тема за работа е еднаква и също така местността в която слизат: напр. Европа и Съединените щати. Гигантите музиканти са предимно от Австрия и Германия. Психолозите са от Европа. Така че човек може да види, че тяхната мисия или цел е да разпространяват божествена музика или да разпространяват изкуство, или повдигнат на стандарта на дадена наука. Всяка група има една цел, и тяхната единствена задаче е да насърчават тази цел. Човек може също така предположи, че великите английски писатели, които присъстват по време на 18-ти, 19-ти и 20-ти век може да идват от една и съща група.
  Twin Souls
  Душите близнаци са последните две души, които се индивидуализират. Те са последните две грахчета от една и съща шушулка. При това окончателно отделяне те се заричат да се съберат отново, след като завършат земните си задължения, преди да пресекат към духовната сфера, за изкачване обратно към Източника. Докато те все още са слети заедно в една и съща шушулка, те са андрогини, а не разделени полово мъж или жена. Половото разделяне се случва едва най-накрая при индивидуализирането, когато те приемат основния си пол. Този основен пол ще бъде с близнаците през целия цикъл на прераждания на земята, докато не се срещнат отново, за да се слеят. След като те се слеят, те се връщат отново в андрогинното състояние. Докато те са отделени, независимо дали те са на земята или като духове, въпреки че са с предимно мъжки или женски пол, и двете души съдържат елементи на ян и ин. С други думи, и двете души съдържат мъжки и женски характеристики във всяка от тях, и всеки от тях трябва да балансира мъжкия и женския елемент, за да са подходящи за сексуалната принадлежност на конкретното въплъщение. Основно мъжка душа ще коригира повече ян в психиката си. По същия начин основно женска душа ще има повече ин в нейната психика. Основно мъж, който иска да бъде физически жена за конкретно въплъщение може да направи това, тъй като той носи и двата елемента в своето етерното и други фините тела.
   Друг сигурен указател към факта, че имаме двата пола елементи в нас е в етапа на юношеството. Едно младо момче, докато порасте като възрастен мъж може да има хомосексуални наклонности, като си пада по друг мъж, обикновено някой герой, на който той се възхищава. Тогава, когато най-накрая той преодолява травми на юношеството, той става пълнокръвен мъж отново, без да ни най-малката хомосексуална тенденция. Това също важи и за жени девойки.
  Ние имаме много сродни души, но всеки от нас има само една душа близнак. Душата близнак има всяка съставка, за да бъде цяла. Той не е срязана на половина душа. Въпреки това, тъй като той е споделял една и съща шушулка през цялото пътуване надолу към физическата земя с неговия близнак, копнежът към близнака е винаги там, в подсъзнанието. Непрекъснатото пулсиращо желание за другия близнак никога не е далеч от под подсъзнанието. То става все по-и по-убедително, когато душата наближи повишено състояние на просветление. Това означава, че веднага след като ние ставаме хора ние започваме работа за постигане на идеалното състояние, за да се слеем с нашия близнак. Това би могло да ни отнеме стотици хиляди прераждания. Тъй като душите близнаци са толкова еднакви по начало, те трябва да направят много повторения, за да се развият и да научат други неща, така че когато се слеят с душата близнак, те ще бъдат много по-богати. След обединение душата няма да бъде двойка, но тройка! Според Omraam Михаил Aivanhov човек среща своя близнак дванадесет пъти по време на своите въплъщения на земята. "Преди       крайната среща, някои от въплъщения са изпълнени със страдание, като Ромео и Жулиета. Това означава, че дори и да срещнем нашия близнак, това не означава, блажен брак за нас. Болката и страданието сполетяват  близнаците също като останалите, но любовта им един към друг, винаги е постоянна. Вярвам, че последното въплъщение е различно. В този последен живот двамата ще изпълнят на мисия за благото на човечеството и този последен живот на земята трябва да е свободен от проблемите със здравето и богатството. Може да не съм прав, но предполагам, че това трябва да бъде случай. В противен случай те не биха могли да изпълнят своите задължение или мисия добре. Едгар Кейси и неговия душа близнак, Глин Дейвис са добър пример. И двамата са здрави до смъртта си. Глин починала по-късно, и тя е тази, която изпълнява работата на Едгар Кейси до смъртта си. Глин Дейвис е секретар на Едгар Кейси в продължение на години. Тя беше упорита в работата си, посветена и методична и тя е, която събира всички „гледания” на Едгар Кейси за идните поколения. Двете души са били посветени на една и съща служба за човечеството.
       
  Как да се подготвим за нашия близнак?

  ... Тази част от текста не съм я обработила. Тя също така е по-подходяща за другата тема. Ако има интерес към нея, ще я оправя. Иначе,


  http://www.kktanhp.com/twin_souls.htm
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #112 -: Декември 19, 2011, 17:52:14 »

  Цитат на: DarkSun
  едно от хъскитата във впряга ) само взема каишката на кученцето и я слага на кръста сложен до гроба! Нека "уважаемата" наука обясни това!!!
  Науката, диване, от както съществува, е обяснила милиони неща, след което ги е... преобяснила. Някога е казвала, че земята е плоска, а слънцето се върти около нея, както и че негрите и индианците са животински видове. Даже, в някои, от по-големите и посещавани зоологически градини, са имали клетки с негри, индианци, аборигени... разположени обикновено, в сектора с човекоподобните маймуни.
  Сега, същата наука казва, че са хора и че земята е кръгла, пък и на всичкото отгоре, тя се въртяла била около слънцето. E, щом казват.

  Цитат на: DarkSun
  глупавата ( не ми се ще да пиша по - силни думи!! ) наука гледа само материалното, разчита само на физическо
  Не мога да се съглася, диване. Алхимия, астрология, психология, философия, както и всички окултни науки...  се занимават с невидимото за очите. Учителите в училище, са тези, които имат за задача, да възпитат у всеки, любов към науката. Гледам при теб не са успяли, но науката не е само това, което преподават в училище, диване.
  Науката не е изобретила само атомни бомби, ракети и танкове. Стола, на който седиш, масата, на която се подпираш, монитора, от който сега четеш и всичко, около теб, което сме свиканали да приемаме за даденост е наука. Всичко, което ние не можем да направим, а имаме, за нас е истинско чудо. Ако имаш дървен материал и ти бъде поставена задача, да направиш маса и стол, ще се видиш в невероятно приключение и най-вероятно няма да излезне нищо. Осъзнавай тези чудеса и ще видиш, колко по-интересна ще ти е всяка крачка.
  Цитат на: DarkSun
  Краен противник съм на науката и винаги ще си остана такава!
  Наистина си твърде крайна, което би ме изплашило, ако не бях наясно, че понякога просто така се изразяваш.
  Изненадан съм да разбера, че изобщо на нещо си противник, а още повече - краен. Не мога да те разбера и да подкрепя, тази твоя, крайна позиция, която си заела, независимо за какво се отнася. Между другото, ветеринарната медицина също е наука. Сигурно и ти си виждала, как отчайващи случаи,ги вдигат на крака и тръгват. Едно време, когато на кон му бъде счупен крака, са го застрелвали, дори  индианците, а сега ...честно казано и аз недоумявам как, но съм чувал, че ги оправят.

  Цитат на: DarkSun
  Индианците винаги, когато убиват животно му благодарят за това, че предоставя месото си и се държат с животните и дивата природа с уважение и почит! Нещо неприсъщо на "белите", защото винаги се имаме за нещо повече!!!
  Ами отнасяли се с уважение индианците, защото са си нямали християнска църква, която да ги убеди, че са център на вселената. Я върви да ги видиш сега как се отнасят. А белите, между другото, които са живеели с индианци, много бързо са еволюирали, така че, изглежда расата няма зачение.

  Цитат на: DarkSun
  Омразата или по - точно казано желанието да нараниш или да намразиш някого безпричинно или поради наранено Его е присъща само и единствено на хората именно поради наличие на Его, Разум и Самоизтъкването
  Всичко, което използваме по неправилен начин, от наш приятел и помощник, може се да се превърне в наш враг. Същото важи и за егото и за разума. Те не са ни дадени, за да ни пречат.

  Цитат на: DarkSun
  Засичала съм много случай на изтезавани и пребивани постоянно животни, които покажеш ли им, че не им мислиш лошото или нахраниш ли ги са способни да покажат много повече любов от който и да било човек!
  Ами аз пък съм виждал, патета как тръгват след бабичка, като все едно им е майка. Това любов към майката ли е? Единствените две водещи сили при животните са - генетично заложени условни рефлекси и инстинкт за оцеляване. Съжалявам ако това те разочарова по някакъв начин.
  Примера, който очаквах да ми дадеш, по-скоро, беше не с 1 случай от филм, уж правен по действителен случай, а със системни прояви, които са необясними и нетипични за животните.
  Не са малко случаите, в които куче да съжитества с котка и да показва приятелски чувства към нея... при това взаимни, което е още по-странно. Не са малко и тия, в които котка другарува с различни птици. Относно дивата природа, също има доста примери за необясними отношения, като онази лъвица, например, която отгледа едно томпсънче (антилопа томпсън), като свое дете и го пазеше от други хищници, та дори и от лъвовете. Самата тя, спря да яде, не найно защо. Може би ти би казала, че е от съпричастност и любов към малкото томпсънче, други пък биха казали, че е за да не го остави само и да рискува да го докопат, а пък аз смятам, че това беше някаква нелъвица, която дори не се знаеше от къде се е взела (дори и тия, които наблюдават резервата и следят всяко движени на прайдовете, популация и развитие, не знаеха от къде е тази лъвица), която просто е изминала сума километри, за да умре някъде. В противен случай, томсънчето би й дошло екстра.
  Леопарда, който уби един макак, след което видя, че има бебе и му стана гузно, та го качи на едно дърво и го пазеша да не падне, че да не го изядат. Ето тези са необясними факти, диване, тъй като, тези животни не познават милостта като проявление. Светкавични убийци, които при мириса на мръвка, стават неудържими. Сещам се за един цитат, на герой от книга, който беше вампир: "Моят оргазъм е тогава, когато усещам пулсиращата артерия между зъбите си". Това, в пълна сила важи и за хищниците, диване. Няма любов, няма омраза, няма интрги и преструвки. В природата, всичко е чисто и просто оцеляване и размножаване. Това, което съвременния човек смята за любов е тотална простотия, примесена с елементи от нискобюджетна порнотрагикомедия.
  За това, не се очудвай, че ти отговарям по този начин. Нищо общо с баланса и хармонията.
  Активен
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #113 -: Декември 20, 2011, 02:09:40 »


  Цитат на: Sue
  Дълбоко грешиш! Урокът е бил мъдър и учителят е поел много тежка роля върху плещите си. Той е рискувал да  поеме върху себе си кармичен товар, за да помогне на своя ученик.
  Су, ще ти се карам сега. Обезсмисли половин час писане на вожда. Бях дръпнал една лекция, на тема - колко е излишно това  вметване в началото на изречението и евентуалните последствия от него, но чак после видях, че сами сте се разбрали, както  подобава за големи, умни момичета.
  Така, скарах се вече, мога да продължавам.

  Цитат на: Harpi
  Я си дайте адресите  та да дойда да ви дам малко уроци , нищо  че ще си навлека лоша карма.
  А бе... хм. Да ти кажа честно, до сега на която съм си дал адреса, все на мен ми трупа лоша карма, така че този път ще се  въздържа.
  Цитат на: Harpi
  Просто правя разлика от това нещо да трябва да се случи/по божията воля/ , и от това  някой  човечец да реши , че това нещо  трябва да се случи.
  Тук се сещам за един цитат, от великата, безсмъртна руска класика и по-точно - "Война И Мир":
  - И нищо, на този свят, Егор Василевич не става, без волята Божия.
  Цитат на: Harpi
  А този "учител" даже е решил да му се размине леко и се е самоубил, що не си е живял живота с мисълта за това , което е  направил.
  За по-старите и осъзнати души, няма никакво значение в тела ли са или не. Дали през целия си живот знаят или в даден етап от  него, разбират напълно мисията, за която са били родени ...и просто я изпълняват. Прочети отново приказата, по-нагоре, която  DarkSun намери.
  Духовете наставници или... помощници, обикновено са на много по-високо равнище от нас, а тези, от тяхното ниво, поначало  нямат повече прераждания. Това, че понякога го правят, в името на нашето израстване, не означава, че след дадения урок  (изпълнението на мисията си), не могат да се върнат в Света на Духовете, от където могат да са ни полезни също, при това  далеч не по-малко.
  Цитат на: Harpi
  Тогава Германия да спре изплащанията на евреите за ужасите , които са преживели техните роднини.
  А евреите да направят паметник на въпросния диктатор.
  Съгласен съм. Това никак не е лоша идея. Далеч са, обаче, евреите от подобна еволюция на духа. Смятам, че те още дълго време,  ще обвиняват хитлеристка германия, за проблемите си, драматизирайки и смятайки себе си за жертви, поколения наред. По същия  начин, както децата, обвиняват родителите , приятелите и съучениците си за своите проблеми, докато един ден не израстнат и не  осъзнаят от каква полза са им били тези хора.
  Цитат на: Harpi
  А ти що не си разчупиш твоите рамки, че ще има пет пет по дупето

  Така ли смяташ да си батисаш кармата? С пет-пет? Мдам... май имам нужда от пречистване.
  А рамките... Хайде, аз няма да те апострофирам този път. Ще гласувам доверие на интелекта и усета ти.
  Цитат на: Harpi
  Защото откъде знаеш колко съм луда и колко още като мен има, дето им говорят разни дяволи и ангели . Какво ни остава после ,  освен да си търсим оправдания и да си казваме - всяко зло за добро.
  Така си е. Всеки, обаче, следва собтвен път, действа, говори и си носи отговорността за последствията, ще или не ще.
  Защото, ако сега те провокирам, то ако един ден дойдеш и има пет-пет, ще знам, че понасям отговорност за поведението си и  така, ти ще ме научиш на отговорност и може би смирение. Разбираш нали?
  Цитат на: Sue
  Доколкото съм запозната с източната култура, възприемаща прераждането като естествена част от еволюцията на съзнанието,  самоубийството няма същата тежест както при нас - хората от западната култура.
  Много добре си запозната със схващането на... източната култура (добре, няма да издребнявам. Подразбира се, че става дума за  японската, а не за арабската). Само една мъничка поправка - не на съзнанието, а на духа еволюция.

  Цитат на: Harpi
  А , я си представи , че това си е само твой урок,  и този духовен учител се е провалил / за самурая говоря/. И му е говорил  не Господ а Дявола /
  Дявол ли? В Япония няма дявол. Не си ли склонна да приемеш, че дявола, както и демоните не съществуват? Това са проявления на  нашите помощници и наставници, с определена цел/мисия. Защо на тези, които живеят в индия им се явяват ямадути, които нямат  нищо общо на вид с християнските дяволи? Защо на тях в сънищата им идва Вишну, Шива, Кришна, а не Христос, Св. Петка или  Св.Георги?
  Духовете просто могат да възприемат всякакви форми и да ни се появят в сънищата по начин, който да ни въздейства  най-правилно. По същия начин и учителите, могат да са добри, мъдри и търпеливи към нас, а може и да са серийни убийци. За  научаването на един урок има 2 начина.
  Великия Дух праща трудности, само на силните.

  Цитат на: DarkSun
  твърдиш, че убийците, изнасилвачите и престъпниците са инструмент на Божията воля ли?
  Да. Твърдя, че всичко, което мърда и всяко едно движение е съгласувано с Великия Дух и се случва по Негова воля. Дори и тези  неща, които според нашето мислене са ужасни и недопустими.

  Цитат на: DarkSun

  не е хубаво да се стига до крайности все пак, иначе с това мислене тип - "Те убийците са инструмент на Господ" да сме се  избили досега!
  Нима? А сега какво правим с това мислене тип "Те убийците трябва да бъдат наказани от нас, съдниците, понеже ние  представляваме Бог, тук на земята"? 
  Цитат на: DarkSun
  Великия Дух си знае работата и ако има нещо писано да стане то ще се случи по който и път да поемем.
  Нима вярваш в съдбата? Ми тогава защо да се пънем? Аз предлагам всички да седнем и да чакаме да ни се случи каквото ни е  писано.

  Цитат на: Harpi
  Тежка е царската корона , щом си решил да бъдеш вожд.....
  Особено тази от орлови пера. Пък и, не съм решавал аз, че ще съм вожд! Племенния съвет ме избра!
  Цитат на: Harpi
  Хайде , аз съм яхнала метлата и съм метнала пушката на рамо, мойто ангелче ми шепне че ще се лее кръв по тази тема
  По-добре разседлай метлата си, друже, разоръжи се, настани се удобно и се отдай на приятни помисли, под звуците на хубава  музика. И това, според мен, ще е едно, наистина добре прекарано време. 

  Цитат на: elinikar
  намерих цитат от една книга,която четох преди десетина години-"Селестинското пророчество"
  Цитата не го помня, но наистина е мн. добре казано.
  Цитат на: Sue
  Християнството отрича прераждането. Тук терминът "духовен учител" има друг смисъл и смисълът е такъв, че  изключва възможността духовният учител да поеме върху себе си ролята по предаването на такъв урок, по начина, по който е  цитиран в притчата.
  Точно така, Су. Надявах се някой да го е казал. 

  Цитат на: Sue
  Спрямо един предварително договорен избор, насилствената смърт, униженията, боят, кражбите и т.н. насилия  са изпълнение на "божията воля". Съгласувано желание между душата и нейните наставници.
  Ще бъда ли обвинен в пристрастие, ако отново споделя възхищението си, за начина, по който се изразяваш и нещата, които  казваш? Рядка комбинация.
  Цитат на: Eona Lightholder
  Каквато и договорка да имате с дадена душа, ако се забутате в отдалечаващ от плана път , като кон с капаци , горката ви  сродна душа с хастара да се обърне ,може да няма ефект.

  Е, ако се обърне с хастара наопаки... може пък и да има ефект. Шегувам се, разбира се. Да, така смятам и аз - пътя трябва да  се извърви. И пак според мен, вариантите са два - или се върви по пътя или не се върви. Назад не може да се върви, противно  на някои възгледи.
  Цитат на: Harpi
  Ако учителя на саморая беше отговорен , щеше да знае че/избивайки семейството му/ ученика му може  да  кривне по много неподходящи пътища и да си навлече също лоша карма.
  Може, ако е слаб и неподготвен за урока. Обикновено тези хора живеят в охолство и задоволство. Тези хора, днешното  консуматорско общество нарича успели и постигнали нещо значимо.
  Цитат на: Harpi
  Отговорноста на духовния учител е да дава уроците така , че да има максимално малко лоши варианти за  ученика.
  Харпи, друже... абсурдно е. В света на духовете няма разграничение между добро и лошо, лесно и трудно, красиво и грозно.
  И тук един жокер, относно гореметната ми забележка за мислене в коридор.
  Опитай се да си представиш
  Цитат на: Eona Lightholder
  никой не ни приднадлежи и не ни е длъжен


  Цитат на: Harpi
  цитат Санги
  "Той ги е направил известни. Ако не беше той, нямаше да имат държава. "

  И защо му е на Йехова да гали излишно егото на евреите Продължавам да не разбирам възгледите ти.
  Дори и според КАБАЛА ,/ без да имам претенции , че съм много наясно с нея / ако всичко е едно и произтича от едно , защо ще  дават толкова жертви за нещо материално като територия.
  За едно си права, Харпи - наистина продължаваш да не ме разбираш. Аз, дори и да греша, искам да разбереш грешните ми възгледи  за нещата. Търпение бол, но трябва и да ми помогнеш малко, като покажеш желание. За целта, ще ти отговоря на въпросите с  въпроси. За вкъщи:
  1. Защо му е някой изобщо да гали егото на друг?
  2. Защо някой дава толкова жертви за нещо материално?
  Както и да го погледнем, от тази война печелившата страна е една - евреите, а губещата е - целия останал свят.
  Как ще ти се сторят факти, от сорта на - в цяла Европа, през 40те години на миналия век, не е имало повече от  4млн. евреи, докато в Германия и окупираните от Вермахта територии (в това число и България) бройката им, в никакъв случай не  надвишава повече от 1млн. и 400хил. Въпроса е - как Хитлер е успял да избие 8млн, при това положение.? Клонирал ги е,  най-вероятно. Привърженик съм на идеята, че именно евеите са планирали и финансирали тогавашния конфликт.
  Твърде наивно гледаш на нещата, предоверявайки се на фактологията, която се предоставя от средствата за масова информация,  която е ... много меко казано - преувеличена, с цел сензация и патетичен драматизъм.
  Цитат на: Harpi
  От позиция на законите на баланса  , няма вечно зло и вечно нещастие , затова щом нещо лошо мине се очаква да дойде и знака  плюс на входа, но това означава ли , че сами трябва да предизвикваме знака минус или да търсим баланса.

  Всъщност, да. Даже, по начина, по който си го казала, звучи много добре. Именно, накланяйки към минуса, ние установяваме  баланса. Защото кажи ми, Харпи, природните бедствия лошо нещо ли са? Те нарушават ли баланса? АКо не бяха се случили двете  световни войни, сега щяхме да сме 10млрд. и отгоре (разбира се, има се предвид, че поне половината от жертвите са щели да се  размножат). Не че и 7млрд. е малко, даже е бая, но... 10, щеше да е апокалиптично.
  Цитат на: elinikar
  да се отнасяш към другите с обич, не значи обезателно да им позволяваш да правят каквото си поискат.

  Така казано, излиза, че попринцип означава това, но не е обезателно. Иначе те разбирам де. Цитата, който си поставила, също е  особено уместен, макар че книгата не ми е от любимите.
  Цитат на: elinikar
  Извинете ме за това,че ползувам цитати

  Глупости, elinikar! Дори ще те помоля да го правиш и занапред, тъй като доста добри ги намираш и на точно място ги поставяш.

  Цитат на: Sue
  Ще създам малко работа на модераторите.

  Особено интересна гледна точка е тази, представена в този материал, Су. Благодаря ти за труда и това, че я сподели тук.
  Активен
  Sue
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 292


 • Град: Ниските земи
 • Нютонист

  « Отговор #114 -: Декември 20, 2011, 11:53:02 »

  Цитат
  Ще бъда ли обвинен в пристрастие

  Ще бъдеш! Галиш тшеславието ми и това не е добре за мен От друга страна имаш и забележки, което балансира нещата.

  Санги, за мен израза "източна култура" се отнася за културата на "жълтите" хора, от страните Китай, Япония и Корея. Много рядко го ползвам за Индия, никога за Австралия и Полинезия и не и за близкоизточната култура. Поради факта, че близкоизточната култура е по-малко хомогенна, отколкото тази на далечния изток. Това си е мое мнение, разбира се. В близкия изток имаме араби, но и перси. Евреите също са "източна култура", ако погледнем къде са като географско положение, спрямо България.
  Та, майтап, майтап, критика - добре, но следващият път да знаеш, че като казвам Изтока, имам предвид "жълтия изток".

  -----

  А сега по темата. Меандър може да ми отговори грубо и може и да ме настъпи по мазола на самолюбието ми, но в думите му има доза правда.
  Статията на др. Тан започва с едно обяснение за разделянето на душите, което ако не се лъжа изхожда от ведическата концепция за разделянето на душите. Тук може силно да греша и някой по-запознат с религиозните текстове на древна Индия може да ме поправи от къде точно идва тази идея за "роенето" на духовната група. Споменът ми от книгата "Истоки тайноведения" е доста поизбледнял.
  Това, което ме смущава в тази концепция е - какво правим в случая, когато духовната група е от 127, а не от 128 души ? Как делим последните три тогава? И коя от тях ще остане без душа близнак? Трябва ли автоматично да приемем, че в такава група, последните души са "аватар" ? В темата за "следите на душите" имаме няколко примера за духовни семейства, които са съставени от нечетен брой души. Те обаче не са на аватари.

  После, др. Тан твърди, че по пътя на зад, ние се съединяваме с нашия близнак и останалите души от духовната група, за да работим заедно. А моето впечатление е, че ставаме по-самостоятелни. В началото, докато са млади душите и отработват уроци по съжителстване с други души, членовете на една група се прераждат заедно. Учат се един друг. После, с настъпване на зрелостта, душата се специализира в "професията си" в духовния свят и става по-самостоятелна. Не и е необходимо да се среща непрекъснато с душите от духовното си семейство, въпреки, че те си остават близки.
  Може би това сливане става на някакъв по-късен етап ? Интересно би ми било да прочета как един от "лилавите" учители, онези които вече не се прераждат на Земята биха се описали. Като самостоятелни единици или като "слети"?
  Възможно е неправилно да интерпретирам думата "слети".

  На мен статията на др. Тан ми е интересна в частта, в която обяснява възможните комбинации от Сродни души. Откакто я прочетох преди време, тя ми помогна да различавам (разбирам) по-добре връзките между хората, които ме заобикалят.
  Активен
  elinikar
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 221


  « Отговор #115 -: Декември 20, 2011, 12:15:55 »


  На мен статията на др. Тан ми е интересна в частта, в която обяснява възможните комбинации от Сродни души. Откакто я прочетох преди време, тя ми помогна да различавам (разбирам) по-добре връзките между хората, които ме заобикалят.

  Точно върху това и аз размишлявам напоследъс,Sue.Ако душата е стара и вече е"напреднала в професията си" както ти се изрази,то каква комбинация от Сродна душа ще и е необходима?Може би ще учи нови уроци,за които ще и е необходима също Стара душа,защото,както казва в един цитат Нийл Доналд Уолш в "Разговори с Бог":

  "Но предназначението на взаимоотношенията е не да имаш някой, който може да те допълни, а да имаш някой, с който да можеш да споделиш пълнотата си."
  Активен

  Ако от омразата можеш да се защитиш,от любовта неможеш!Затова любовта,насочена към земното,убива по-бързо от омразата...
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #116 -: Декември 20, 2011, 14:32:26 »

  Цитат на: Sue
  Санги, за мен израза "източна култура" се отнася за културата на "жълтите" хора, от страните Китай, Япония и Корея.
   
  Коя Корея?  Ухилен
  Пък и нима ще занемариш могъщи културни влияния като Виетнам, Кавказ, Монголия и Тайланд?
  Ето поради тези причини сигнализирам за неточности. Често само пишещите имат представа от това, което казват, пък другите - кой разбрал-разбрал.
  Цитат на: Sue
  Много рядко го ползвам за Индия, никога за Австралия и Полинезия и не и за близкоизточната култура. Поради факта, че близкоизточната култура е по-малко хомогенна, отколкото тази на далечния изток.
  Недоумявам какво чета. Су... не знам от къде да започна.
  Жено... какви...
  Какво общо има Австралия с жълтата... не, добре, ще прескоча това, че станах разноглед.
  Виж сега, добре. Значи, като начало е добре да знаеш, че под близък изток се има предвид, близък изток. Започва се от Турция и се свършва... със... Сингапур да речем. Та това с хомогенността е безкрайно несериозно твърдение.
  Цитат на: Sue
  Та, майтап, майтап, критика - добре, но следващият път да знаеш, че като казвам Изтока, имам предвид "жълтия изток".
   
  Не аз. Аз обикновено знам, кога какво имаш предвид. Ако си говорим само двамата, едва ли бих казал нещо. Ти можеш да говориш разбираемо, даже много по-добре от мен. Оповавай се на този си талант.
  Цитат на: Sue
  А сега по темата. Меандър може да ми отговори грубо и може и да ме настъпи по мазола на самолюбието ми, но в думите му има доза правда.

  Това ли е темата?
  Аз, от своя страна, съм готов да се обзаложа, че не е прочел и едно изречение от това, което си превела и публикувала. Стигнал е до момента, в който споделяш, че си превеждала и е решил да счупи някоя и друга стойка, от своя репертоар. Иначе казано, каквото и да беше съдържанието на текста, няма значение, той пак това щеше да каже/напише, като някакъв вид дежурни реплики, понеже се чувства длъжен, просто да се произнесе, а не че има нещо за казване, което е очевидно.

  Цитат на: Sue
  Статията на др. Тан започва с едно обяснение за разделянето на душите, което ако не се лъжа изхожда от ведическата концепция за разделянето на душите. Тук може силно да греша и някой по-запознат с религиозните текстове на древна Индия може да ме поправи от къде точно идва тази идея за "роенето" на духовната група.

  Да ти кажа, не съм ги чел всички (те бяха няколко текста). Само някои упанишади съм изваждал, (мисля, че от Сами Веда) тъй като те са ми най-интересни, но нещо не ме грабнаха.
  Не помня нищо за роене, което означава, че не съм го срещал.     
  Никаква представа нямам, от къде може да идва идеята за роенето и дали изобщо идва от някъде.
  Малко звучи, като "от къде идва идеята за монотеизма". Тези неща, не мисля че идват, като някакъв вид... изобретение или научно достижение... а дори и като познание.

  Цитат на: Sue
  какво правим в случая, когато духовната група е от 127, а не от 128 души ? Как делим последните три тогава? И коя от тях ще остане без душа близнак? Трябва ли автоматично да приемем, че в такава група, последните души са "аватар" ? В темата за "следите на душите" имаме няколко примера за духовни семейства, които са съставени от нечетен брой души. Те обаче не са на аватари.

  Да, ако е така, както казваш, това би бил уместен въпрос. Чесно да ти кажа, мога само а налучквам.
  Неща отсорта на "не е задължително да са само 2 близначните души" и т.н.
  Цитат на: Sue
  После, др. Тан твърди, че по пътя на зад, ние се съединяваме с нашия близнак и останалите души от духовната група, за да работим заедно. А моето впечатление е, че ставаме по-самостоятелни.

  Ами той май си е точно така. Е, аз не помня де, но поне според душите, до които М.Нютън е успял да достигне, впечатлението ти е вярно.

  Цитат на: Sue
  В началото, докато са млади душите и отработват уроци по съжителстване с други души, членовете на една група се прераждат заедно. Учат се един друг. После, с настъпване на зрелостта, душата се специализира в "професията си" в духовния свят и става по-самостоятелна. Не и е необходимо да се среща непрекъснато с душите от духовното си семейство, въпреки, че те си остават близки.
  Звучи правдоподобно.

  Цитат на: Sue

  Може би това сливане става на някакъв по-късен етап ? Интересно би ми било да прочета как един от "лилавите" учители, онези които вече не се прераждат на Земята биха се описали. Като самостоятелни единици или като "слети"?

  По-скоро слети. "Там", според моите представи, всичко е едно, в пълния смисъл на думата. То и тук е така де, но все пак сме разделени в обвивки от тела, разум, его и т.н. и ни е непосилно да стигнем до съзнанието за единение.
  Цитат на: Sue
  Възможно е неправилно да интерпретирам думата "слети".

  Не знам как си го представяш. Ако е като разнородни течности, мисля, че е погрешно. Но да речем... живите организми, обособени и взаимодействащи си в една екосистема, като например Кораловия Риф, според мен са по-аналогичен, образен пример. Все пак, до неотдавна, смятаха Кораловия Риф, за един жив организъм, което е погрешно. По същия начин, както и клетките, които съставляват всеки един организъм. Всеки един човек, животно, растение, дори орган ако щеш, е една същинска екосистема, състояща се от флора и фауна. Система, в която цари баланс и взаиморазбирателство, между всички.
  В гората, това се осъзнава по-лесно някак.
  Ако приемем, че клетките, изграждащи сърцето ни, са сродни души, то за близначните, това условие не е задължително. Според мен, дори не бива да търсим физически или поведенчески сходства, с близначната си душа.
  Така мисля.
  Цитат на: elinikar
  "Но предназначението на взаимоотношенията е не да имаш някой, който може да те допълни, а да имаш някой, с който да можеш да споделиш пълнотата си."
  Много добри думи. Бе аз май ще взема, скоро да я прочета отново тази книжка.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #117 -: Декември 20, 2011, 15:51:19 »

  Санги моля те внимавай с разводняването на темата , не визирам последният пост.

  Сю, верно тоя текст е такава вселенска манджа с грозде, , ама всеки да си прави ситото.

  Вариантите за връзки между сродните души са безброй , зависи от опитности ,ситуации и тнт.Приликата е привличането и лекият енергиен обмен.

  За душите близнаци обаче приемам становището ,че почти никога не се инкарнират заедно (май някъде казват само 7 пъти за целият инкарнационен цикъл), единият остава във висшите нива . Връзката с душата близнак в инкарнация е пълноценна възка по всички нива , това е живот подарък и предполагам е бонус за ниво опитност. В никакъв случай не мога да допусна ,че може да се случи в дисбалансирана среда, която може да е пагубна и за двете души , там имаше пример кръвосмешение баща и дъщеря. Това може да се случи със сродни души ,но не и с близнаци.


  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  protoplasma
  Гост
  « Отговор #118 -: Декември 20, 2011, 17:00:24 »

  Цитат на: Eona Lightholder
  Санги моля те внимавай с разводняването на темата , не визирам последният пост.
  Тамън запретвах ръкави да я разводня и ме сецна. Ама добре, ае, щом ме помоли.
  Ти също внимавай, да не я разводниш, мецанке. Визирам последния ти пост, първото изречение.  Целувчица
  Цитат на: Eona Lightholder
  Вариантите за връзки между сродните души са безброй , зависи от опитности ,ситуации и тнт.Приликата е привличането и лекият енергиен обмен.
  Добре, но смяташ ли, че това с привличането и лекия енергиен обмен, важи за всички видове връзки, между сродни души? Според мен, така рискуваме, малко да подведем аудиторията, с по-малка опитност? (към която съм и аз, та за това си питам) Ще обясня защо така мисля. В техните уши, това твърдени, автоматично означава и обратното - всеки, който ги привлече е сродна душа. На същия принцип, както всеки втори се смята за индиго. Ще настане бум и на опознали се сродни души.

  Цитат на: Eona Lightholder
  За душите близнаци обаче приемам становището ,че почти никога не се инкарнират заедно (май някъде казват само 7 пъти за целият инкарнационен цикъл), единият остава във висшите нива.
  Ми... има логика, като се замисли човек, да. Обаче едно нещо, малко ме тероризира, да си призная честно. Какви са тези души близнаци и дали, всъщност, това не е една душа, в две или повече физически тела?


  Цитат на: Eona Lightholder
  Връзката с душата близнак в инкарнация е пълноценна възка по всички нива , това е живот подарък и предполагам е бонус за ниво опитност.
  Bonus Stage за качване на level.  
  Прищя ми се да си я срещна, моята душа близнак. Ами ако е момче ...как ще ни е на всички нива връзката? Склонен съм да смятам, че по-скоро физическото и низшите страсти са на заден план. Над тия неща са. Но където разправяш - въпрос на опитност е. Ама пък щом получават бонус...
  Заплетох се малко...

  Цитат на: Eona Lightholder
  В никакъв случай не мога да допусна ,че може да се случи в дисбалансирана среда, която може да е пагубна и за двете души , там имаше пример кръвосмешение баща и дъщеря. Това може да се случи със сродни души ,но не и с близнаци.
  Това, според мен, може да се случи с болни души.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #119 -: Декември 20, 2011, 17:43:10 »

  Ауууу сакън , верно ,че някой да не вземе да се хване ,за тъз дума привличане. Щото и Брад Пит ме влече ама надали ми е сродна душа  Сълзи Сълзи Сълзи

  Аз тука инсталирам си уърда ,че се счупи и ще постна един текст ,който лично ми допада ,за фрагментацията на висшата душа надолу в измеренията.

  На който му се чете цялата книжка тука в прикачения файл вижте.


  * sal.doc (1216 KB - свалено 938 пъти.)
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Страници:  1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Групи души
  Видео клипове
  delfin 3 1309 Последна<br />публикация Февруари 24, 2010, 00:49:02
  от onzi
  "Преродени души" -сериен филм
  Филми
  nia.boneva6 5 2011 Последна<br />публикация Август 03, 2010, 08:59:42
  от nia.boneva6
  Само земни души ли се прераждат на земята?Фалшиви ченълинги? « 1 2 3 4 5 »
  Въпроси и отговори
  stefanica 61 8723 Последна<br />публикация Декември 13, 2012, 15:37:50
  от alaje
  Индиго души-индигова аура!
  Всичко относно индиготата
  Еlsha 10 2876 Последна<br />публикация Юли 03, 2012, 12:56:52
  от Щуродино

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright