Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Човешката агресивност  (Прочетена 3636 пъти)
lessus
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 249


 • Град: Абсолюта, У Дома
 • До скоро :)

  « Отговор #15 -: Февруари 21, 2010, 03:08:22 »


  [/quote]Това е интересно ,дай моляте малко повече информация.Всъщност можеш ли да ми дадеш някакъв линк или

  Безмълвие На книги я имам , в нета освен ако има някакво онлайн издание ..аз не намерих .. но ще разкажа,какво имам предвид - става въпрос за един художник ,който рисува портрет на някакъ мистериозен лихвар , и картината после има демонично излъчване . Та след време този художник влиза в манастир , и синът му го посещава веднъж (той също е художник) и там бащата казва ,че като носи талант ,това е велик дар но и отговорност . имайки талант той е облечен все едно в бяла чиста и празнична риза сред тълпата които са в ежедневни ,сиви дрехи . но ако има дори и малко петънце по нея , то ще си личи повече ,отколкото мръсотията и изцапаните дрехи на другите
  « Последна редакция: Февруари 21, 2010, 03:33:41 от lessus » Активен

  Отразената светлина не топли ...
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #16 -: Февруари 21, 2010, 03:21:50 »

  Кажете ми моляви вашето мнение за точно това:Както казва Бърковиц: „Разгневеният човек може да дръпне спусъка на пистолета си, ако желае да извърши насилие; но спусъкът (т. е. присъствието на пистолета) също може да притегли пръста му или, с други думи, да извика агресивни реакции у него, ако той е склонен към насилие и няма силни задръжки срещу подобно поведение.”?Водих озещочен спор на тези тема.Аз твърдях твърдо ,че е истина.Какво да направя аз съм толкова твърде против и в частност уръжията .
  Пистолета миличка не може да мисли и действа,той е инструмент.

  Цитирам какво си написала
  Цитат
  но спусъкът (т. е. присъствието на пистолета) също може да притегли пръста му или, с други думи, да извика агресивни реакции у него, ако той е склонен към насилие и няма силни задръжки срещу подобно поведение.
  Ами ако не е склонен?И държи пистолета.
  Друг пример,според мен.Не алкохола кара алкохолика да пие а алкохолика кара алкохола да влиза в тялото му.Всичко според мен е строго индивидуално както и е индивидуален нашият избор.Зависи от нас или в случая от човека не от пистолета.
  Това е мое мнение разбира се може и да не съм прав.
  Не искам и с мене да спориш сега,няма смисъл знам че си права за себе си каквото и да сметнеш за правилно сега.Обичам те!!
  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #17 -: Февруари 21, 2010, 08:48:37 »


   Не ,може би ти си прав,и аз за пореден път съм водила безмислен спор .
  Снощи късно "случайно" гледах по Discovery:"Размирици и..."(забравих ,какво беше другото)Това ,което ми направи впечатление е ,че казаха ,че 95% от обществените размирици са направени от групи от мъже ,като 99% проявите на агресия се дължаха точно на това ,че надеждите(очакванията) на хората не бяха оправдани,имаше примери най-вече с футболни фенове.Обаче имаше един случай ,където еуфорията от победата  също беше довела до страхотни размирици.И стигнах до извода ,че всичко явно е до възпитание и след това до самовъзпитание .Както казваш AMAZING,явно: Всичко  е строго индивидуално както и е индивидуален нашият избор.Зависи от нас или в случая от човека.
  И като имам впредвид огромната роля на първите седем години ,бих хвърлила голямата отговорност на семейството и в частност на майката ,която дава първите насоки на детето си,нейният пример ,нейната ценностна система.Защото както се убедих децата се учат най-вече от нашите примери ,не от нашите лекции.
  Много забавен начин да изрази агресията си беше избрал един господин ,който една банка го беше  разигравала твърде много.И човека беше избрал неделен ден ,когато банката не работи и беше изсипал тонища кравешки лайна  пред входа на банката.И човекът след няколко неуспешни дела успял да привлече вниманието им и получил това ,което искал.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #18 -: Февруари 21, 2010, 11:59:58 »

  Смятам да опровергая разледването на Бръковиц,защото мен точно в спорта ,в дъравневанието с другите се научих да контролирам агресивността си,защот там в спорта е заложен принципа на feir play.Незнам кога е писано това трябва да се провери достоверността му.
  Замислих се върху тези си думи и искам да вмъкна нещо от любов към обективността .Понеже откакто се помня съм в спортни среди бих искала да отбележа ,че  професионалния спорт е вече доста комерсиален ,става въпрос за много пари и са далеч от истинското спортсменство.Feir play за мое съжаление остава на заден план.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  pluton
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 687


 • Град: Невинаги знам...
 • WWW
  « Отговор #19 -: Февруари 21, 2010, 13:02:17 »

  Да, феър плей е останал на заден план, но спортът е необходим и за да поддържа тялото здраво! Все пак то е Нашият Дом тук и трябва да се грижим за него!
  « Последна редакция: Февруари 21, 2010, 18:07:32 от pluton » Активен

  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #20 -: Февруари 21, 2010, 14:15:48 »

  Да,феър плей е останал на заден план, но спортът е необходимиза да поддържа тялото здраво! Все пак то е Нашият Дом тук и трябва да се грижим за него!
  Много се радвам,че мислиш така.Аз даже бих добавила като ще цитирам Дийпак Чопра:1. ТЯЛОТО ТИ Е МЪДРО

  В тялото ти е заложена безпогрешна система за избор на правилните за теб неща.
  Преди да вземеш поредното решение, вслушай се в сигналите, които тялото ти изпраща.
  Ако ти отговори с физически или емоционален дискомфорт - внимавай.
  Ако ти отговори с радост и задоволство - решението е правилно.
  8. ТИ СИ ХРАМ

  Не тъпчи тялото си с отрови: нито чрез храната, водата и въздуха, нито чрез собствените си емоции. Помни, че Бог живее в теб и пази чист Неговия храм.
  http://indigota.com/index.php?topic=1059.0
  И по този повод пак бих казала ,едва ли друга област на човешката дейност предлага такова многобразие от възможности за себепознание ,за познание на собствената ни личност,като спортът.
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Бунтарката
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 179

 • Град: София
 • « Отговор #21 -: Февруари 25, 2010, 10:32:37 »

  В ежедневието, постоянно, всеки ден всеки час, всички ние преминаваме през някакъв изпит. Всяко наше действие оставя своята следа в пространството, а това променя взаимодействия. Тези, които следят разпространението на хаоса, следят косвено и ефекта от нашето битие. Когато се очертае тенденция към увеличаване производството на хаос (зло), ограничават се възможностите на съответния индивид. Преди всичко се намалява натискът на злото (разгонват се недоразвитите индивиди, които поради своите илюзии, оказват силен натиск в негативна посока). Ако това не помага, ограничават се енергийните възможности на съответния причинител на зло, като с това се ограничават пораженията, които нанася.
       Когато един индивид отбележи трайна тенденция в дейността му да преобладават резултати, които произвеждат хармония (добро), тогава като общополезен се засилват енергийните му възможности (посещава го Светия Дух) и колкото е по-полезен за общата кауза, толкова се увеличават и свръхестествените му способности.
       В този смисъл ще се опитам да заостря вашето внимание върху способността ви да произвеждате зло, като отговаряте на злото със зло. Ето три много показателни примера: Когато тълпата убива Св. Стефан с камъни, последната му мисъл е: "Прости им Господи, те не знаят какво правят".
       В живота на Учителя Петър Дънов има един такъв епизод. Един ден, когато бил в обкръжението само на няколко от своите ученици, той ги предупреждава категорично, каквото и да стане в следващия момент, в никакъв случай да не се намесват. Влиза някакъв огромен българин, и под претекста, че Учителя е объркал живота на някого си, го потрошава от бой. След излизането му Учителя успява само да промълви: "На Рила". Изнасят го на носилка в планината и почти цяла седмица не е било ясно, ще оживее ли.
       Животът на Исус Христос и особено последните му дни в материалния свят, са добре известни. Всичко е било една голяма гавра, отделно са огромните физически страдания причинени от измъчващите го войници и след това на кръста.
       Тези хора са имали огромни енергийни възможности, и са ги осъзнавали, и са могли да ги управляват много добре. Достатъчно е било през ума им да мине мисълта: "Ах, твойта...", и от мъчителите им няма да остане и мокро място. Сега сериозно се замислете какво е необходимо на един човек за да изтърпи всичко това без да злоупотреби с възможностите си (да прогони няколко досадни мухи). Безкрайната любов и стабилните знания, които изграждат убедеността, че тези хора (мъчителите), поради своето несъвършенство не могат да постъпват по друг начин. Нима не е абсурдно цял живот да проповядваш не насилие и любов, а накрая да отговориш на насилието с насилие.
       Ще кажете, че тези изпити са за много извисени същества. Да вярно е. Но пред всеки от нас стои проблемът за ненасилието. И докато стигнем до толкова тежък изпит, ще преминем през хиляди такива много по-леки - и ще трябва да ги издържим, защото няма движение нагоре без еволюция. Така че, гответе се. Този изпит е винаги на дневен ред.

  Из "Философия на Ежедневието"
  Активен

  Внимавай какво си пожелаваш!
  Sunshine(sun)
  Разумна Любов
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 972


 • Град: Тук и сега
 • Тук и сега ...

  100006741217887
  WWW
  « Отговор #22 -: Февруари 03, 2013, 11:22:48 »

  Днес е особен ден и ще пиша в няколко теми забравени но за мен актуални и важни ...
  Човешката агресивност за мен е само един процес на еволюция на човека.
  И липса на информативна база данни за друго ... или проявата на агресия е най лесна и позната.
  А алтернативата е сложна и любовта за сега е непозната ...
  Агресия се проявява всеки ден , минута и секунда около нас и е нормално а децата ни виждат и възприемат.
  Това е нормално проявлние на определени енергии на физично ниво и за всички е прието ада е ок.
  Но да си алтернативата на агресия или нещо подобно на максимално добър ,мек ,всеотдаен и др., е малко странно ...
  Затова и сме в това положение ...
  Хората познават на макс , какво е да си лош или агресивен.И се обучават на това дълги години , всичко е записано в историята на човека на земята, Планетата.
  Много често давам за пример Исус , Учителя ,Тесла и др .... понеже с тях са се подиграли и няма как.И са споменати горе.И тука да благодаря за тази тема ... форума е огромен и невероятен. 
  Те са били на високо ниво и то е достижимо за всички , без изключение ....
  Въпроса е дали искаме да сме там или ни е хубаво тук и да живеем така , както сега.
  Малко правят крачката на промяната и имат смелостта да тръгнат по този път.
  И всичко е до разбиране и осъзнаване, какво е живота и къде е смисъла.
  Някои ще ме разберат , други не знам ... но това мисля и споделям.
  Лек ден
  Активен

  M37_Unseen
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 26

  « Отговор #23 -: Август 20, 2013, 15:12:32 »

  Агресивността е присъща за мъжете, саморазрушението също.Тестостерона ни тласка към опасности, към неразумни действия.Агресията на един мъж може да бъде снижена, само ако има жена, която да го хармонизира, това е целта на жените- да донесат хармония.Е, на някои не им се получава Усмивчица
  Активен
  Страници:  1 [2]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Съществува ли човешката душа? « 1 2 »
  Езотерика
  delfin 22 6089 Последна<br />публикация Февруари 07, 2012, 22:56:13
  от paparosko
  Въпросителна за човешката ДНК
  Въпроси и отговори
  Kissing You Good Night 2 1025 Последна<br />публикация Юли 20, 2012, 09:09:30
  от Мъдрост и Хармония
  Събуждането на човешката раса
  Великият преход
  Sunshine(sun) 13 2848 Последна<br />публикация Ноември 24, 2012, 23:59:00
  от Sunshine(sun)

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright