Духовно развитие

          

Страници: [1]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Човешките взаимоотношения - един безкраен енергиен вампиризъм  (Прочетена 3467 пъти)
delfin
Гост
« -: Ноември 07, 2009, 14:23:21 »

Взаимоотношенията в съвременното общество са всичко друго, но не и цивилизовани, по-скоро приличат твърде много, да не кажа направо, че са като взаимоотношенията между животните в една дива джунгла. На някого това би му прозвучало като обида спрямо човеците, аз пък смятам, че си е чиста обида спрямо животните. При тях поне правилата са просто и ясни, оцелява по-силният, по-слабия бива изяждан. Животните ги спазват с една непосредствена откровеност и за разлика от Човека не си дават труда да замаскирват, прикриват и завоалират поведението си.

При Човека обаче нещата са далеч по-сложни и поради липса на по-добра дума “не цивилизовани”. Да, хората сме престанали да се изяждаме едни други в буквалния физически смисъл на думата, но затова пък се изяждаме съвсем буквално на енергийно ниво. Някои мистици, учители, магове и т.н. смятат, че към категорията “енергийни вампири” приспада само половината население на земята. За съжаление грешат, към тази категория не спадат само изключително ограничен брой хора и общества, които едва ли надхвърлят няколко процента от човешката популация на милата ни планета Земя. Енергийният вампиризъм е развит в най-голяма степен именно сред нас хората от така наречения “модерен свят”. Причината е много проста, просто съвременния човек се е затворил сред крепости от бетон и електрически кабели, тъпче се с отвратителна храна в огромни количества и е загубил почти напълно връзката със собствената си духовна същност и природата. Резултатът от това е ниската вибрация на човешкото съзнание и изключително ниското енергийно ниво на съвременния Човек. Той просто е почти напълно лишен от фината живителната енергия, струяща от висшите нива на съществуване и движеща целия Живот. А без нея човеците са обречени на все по-коварни и трудно лечими физически и психически болести.

В това трудно положение, в което човеците сами са се докарали са си изработили една полу-ефективна стратегия, базирана на изпитания принцип “всеки да се спасява по единично, който както може”. Човекът попълва нужните му запаси живителна енергия като я отмъква, открадва, задига, от собствените си събратя, тоест от други хора като него самия. Даден човек, за да задоволи собствените си енергийни нужди изпива енергията, на колкото се може повече свои събратя. Така той се чувства много, много добре, а факта че хората, които е изцедил изпадат в унищожителна депресия и се чувстват невероятно зле него изобщо не го интересува. От своя страна изцедените хора, за да запълнят енергийния си дефицит и да се почувстват по-добре прилагат абсолютно същата стратегия. Така непрекъснато някой човек изпомпва и краде от енергията на друг, това е станало като втора природа на човека и той е измислил буквално милиарди тактики и хитринки, за да го прави той дори, е престанал да обръща внимание на тези свой действия и процесът е станал чисто автоматичен и подсъзнателен.

Всички войни, борби за надмощие, съревнования и състезания от всякакъв род са просто отчаяна борба за енергия, която поради естеството на стратегията, чрез която се добива винаги е в дефицит. Най-простата форма на тази борба за енергия е обикновеният “кръчмарски” спор. Единствено спорът, при който участниците не се стремят да се докажат един на друг, а единствено искрено търсят истината като обменят гледни точки и виждания не спада към тази категория. Когато някой от участниците победи в кръчмарския спор своите опоненти, накара ги да възприемат неговата гледна точка и неговия авторитет, той отнема цялата им енергия. Той се чувства много добре, а останалите са скапани. Това става просто, защото при един разговор между няколко човешки същества на една обща тема, благодарение именно на общата тема на разговор, енергийните тела на разговарящите се допират и постепенно се обединяват, енергията се обединява и става за общо ползване на всички участници в разговора, те усещат този прилив на енергия и това ги кара да се чувстват много по-добре и да продължават разговора. Ако всички участници черпят по-равно от общата енергия, всичко ще е наред защото ще има за всички, защото обединената енергия е много повече от енергиите, които първоначално са се обединили, това е факт, с чието обяснение и доказване не смятам да се спирам сега.

Лошото, е че някои от участниците стават алчни и започват да черпят много повече от обединената енергия за сметка на останалите и тогава несъмнено се стига до конфронтация и кръчмарски спор, а често и до физическа агресия. Човек получава енергия, главно чрез съсредоточаване на вниманието на околните върху себе си, а също и при тяхното възхищение и благоговеене пред него. Затова хората постоянно търсят начини да привлекат вниманието на околните и още повече да предизвикат тяхното благоразположение и възхищение.

В книгата “Селестинското пророчество” на Редфийлд проблема с енергийния вампиризъм е широко застъпен. Той се свежда до четири стратегии за неговото прилагане, наречени Драми. Четирите стратегии са разделени на две двойки взаимно противоположни и взаимно пораждащи се. Това е така, защото, за да има ефект, едната стратегия трябва да “срещне” своята противоположна, за да се осъществи енергиен трансфер.

Първата стратегия е тази на “Насилника” или “Агресора” и се практикува от хора, които непрекъснато се опитват да “наказват” и да доминират по някакъв начин над хората около тях, било по основателни или неоснователни причини. Противоположната стратегия е тази на “Горкия Аз” или “Мъченика”, тези хора обикновено непрекъснато се оплакват и самосъжаляват, стремят се да предизвикат съжаление в хората около тях. Като по този начин заангажират вниманието и съчувствието им, така черпят от енергията им. Те са най-явните енергийни вампири, тъй като непрекъснато говорят, понякога и пълни глупости само, колкото да държат вниманието върху себе си. Винаги изтъкват качествата или проблемите си, изисикват от околните пълното им внимание, разбиране, съчувствие или възхищение. За да има обаче достатъчно голям трансфер човекът разиграващ драмата на Мъченика трябва да има насреща някой, който да поеме ролята на Агресора. Най-простата ситуация, някой цял ден ви къса нервите с безсмислени историйки и бръщолевения, за това колко бил зле и т.н. на вас ви кипва и го наругавате едно хубаво. При кого ще отиде обединената енергия зависи от това, кой по-добре е разиграл своята лична Драма. При всички положения единият ще се чувства много добре, а другият отвратително.

Другите две Драми са на “Взискателния човек” или “Критика” и тази на “Затворения човек”. Драмата на Критика се изразява в това непрекъснато да критикуваш другите и да оспорваш гледните им точки, непрекъснато да критикуваш техните действията, да напомняш непрекъснато грешките, които те са допуснали, да им се подиграваш и присмиваш.

Драмата на затворения човек пък е точно противоположна, това е човек изключително затворен, който винаги се стреми да привлича вниманието на околните със своята тайнственост и да се опитват да ги предизвика да се заемат с разтваряне на черупката, в която се е скрил. Драмата на Критика ще има успех само тогава, когато критикувания човек се “затвори” или прави опити да “избяга” от своя критик.

Всеки от нас използва и четирите драми в различни ситуации и в различна степен, но има предпочитания главно към една, рядко към две драми, които разиграва най-често. Да разберем личната си драма и да се освободим от нея означава да променим и безкрайно да подобрим отношенията си с околните, да се разбираме отлично с всички хора около нас. Защото конфликтът между хората настъпва едва тогава когато започне борбата за енергия.

Личната драма се нарича още и Детска драма, защото тя се усвоява още в най-ранното детство. Децата първоначално черпят енергия от един много по богат, ефективен и чист източник, но в последствие благодарение на непрекъснатия вампиризъм от страна на своите родители (Да хората не щадят дори собствените си деца!) и много от грешните стереотипи, които родителите натрапват и буквално насаждат с възпитанието у децата си, те загубват връзката с този източник. Главният проблем, е че докато човек черпи живителната енергия от други хора, той не може да използва споменатия по-горе универсален източник на енергия. Децата копират дословно поведението на родителите си и техните стереотипи, а също така и стереотипа на енергийния вампиризъм. Родителите крадат енергията на децата си, а те от своя страна възприемат, че това е правилно и така трябва да правят и те и също започват да крадат от енергията на родителите си. Така започва една безкрайна борба за енергия. Докато детето е малко обикновено все то остава без енергия, тъй като родителите му доста по-добре от него, благодарение на дългата практика са усъвършенствали разиграването на личните си драми, това страшно много забавя развитието на детето, крайната му форма е инфантилността, просто тези хора поради липсата на достатъчно енергия за развитието им дори като възрастни, често ще бъдат незрели и ще се държат като деца. И вината за това пада изцяло върху родителите им. Колкото повече енергия има едно дете толкова по-бързо ще расте и ще се развива то. С течение на времето обаче нещата обикновено се променят, през пубертета децата все по-успешно успяват да опазят енергията си от хищните си родители и дори започват да си го връщат като отмъкват и тяхната енергия. Това е причината за безкрайните конфликти и кавги между родители и деца в тази възраст.

За да разберете личната си драма трябва да разберете каква е личната драма на вашите родители, на хората, които са ви възпитавали и са прекарвали най-много време край вас. Като важи принципа на комплементарността или взаимното допълване. Ако човекът, който се е грижел за вас например използвал драмата на Агресора, за да краде от енергията ви, в противовес вие несъзнателно сте развили драмата на Мъченика, и ако не я преодолеете, то вашите деца, в последствие ще развият драмата на Агресора за да ви опонират, да връщат енергията, която вие им отнемате и така порочният кръг ще се върти, докато някой не се осмели да го прекрати, надявам се, че това ще бъдете ВИЕ.

Просто запомнете, че процесът на този енергиен вампиризъм е несъзнателен и автоматичен, в момента, в който се разбере и осъзнае, той престава, разбира се, ако не започне да се използва съзнателно, което е истинска трагедия и катастрофа.

Проблемите, произлизащи от използването на тези четири лични драми за енергиен вампиризъм са безкрайни, те са едни от основните пречки, спъващи глобалната човешка еволюция. Използването на алтернативния източник на живителна енергия носи невероятно много преимущества. Главното е това, че докато изцеждате живителната енергия капка по капка от околните, тя никога няма да ви е достатъчна, докато, ако се свържете с алтернативния източник на енергия, винаги ще имате много повече, отколкото може да изразходвате, отношенията ви с хората винаги ще са отлични. Ще се чувствате прекрасно до тогава, докато поддържате връзката си с него.


« Последна редакция: Ноември 08, 2009, 13:26:07 от delfin » Активен
delfin
Гост
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2009, 14:50:06 »

Човек взаимодейства с околното пространство в много по-голяма степен, отколкото обикновено съзнава. До днес при изследването на квантовия свят, учените се натъкват на доста странен феномен, много често изследванията им се съпровождат от невероятен късмет, те откриват търсените от тях частици, на местата където те очакват да бъдат и поведението им е също, точно според очакванията на изследователите.

Някои хора просто биха заявили, че това е поредното доказателство за ефективността на науката и нейните методи. Все пак това не е така, ако изследователят очаква от една частица да има “странно” поведение, тя откликва и се държи по напълно неочакван и непредсказуем начин, въпреки че други учени вече са описали напълно “цялостното” й поведение.

Околната среда, дори самото пространство, откликва на собственото ни съзнание и на нашите мисли. В измерението на Астрала този процес е изразен много силно, мислите, чувствата и емоциите, било то съзнателни или подсъзнателни, мигновено или почти мигновено, се реализират в околното пространство. При по-високите нива на съществуване от Астрала, този процес е още по-бърз, а той действа и на квантово материално ниво. Колкото по-висока е вибрацията на пространството толкова по-голяма е свързаността му със съзнанието въобще.

Приблизително този процес започва да се проявява осезаемо при материални частици с много малки размери и със скорост близка до тази на светлината. Която всъщност е границата, отвъд която енергията от твърда материална субстанция преминава в електромагнитна вълна с определена честота вълна. Съзнанието влияе върху всичко, дори върху материята, а в сила е и обратния процес - всичко влияе на съзнанието. Лошото е, че при съвременния човек 80%-90% от тези взаимодействия се обработват от подсъзнанието и не биват реално осъзнати. Човек живее в един безкраен океан от енергии с различни вибрации, като често много от тях не хармонират с него и предизвикват различни по характер дисбаланси енергийните тела и организма му.

Искам до се спра конкретно върху енергиите, с които човек хармонира (или по- точно -  би трябвало да хармонира). На първо място това е, така наречената в науката “Жива природа”. Средностатистическият човек от днешното общество, обаче почти напълно самоволно и едностранно се е откъснал от нея, загубил е желанието си способността, си да общува пълноценно с нея. Като резултат енергийното му ниво е достигнало критично ниски нива. Почти всеки нормален човек, дори да не се занимава с магия или някакви други способи за изостряне на ефирните сетива може да се усети на Природата, когато е сред нея. По тази причина любими места за отмора са кътчетата зеленина далеч от градската среда. Там всеки човек, малко или много, се презарежда с енергия и се чувства физически и психически по-добре.


Как да постигнем тези резултати, дори когато нямаме възможност да избягаме от града, дори на работното място например. Хората прекарват по-голямата част от деня си в различен вид трудова дейност на различни места. Там човек може да пресъздаде почти същото енергийно ниво, както това на една горска поляна например. Не са необходими много усилия или средства. Достатъчно е едно единствено зелено растение! Препоръчително е то да бъде по големичко или пък да има няколко по-малки. Но всичко зависи от вашите възможности и работното ви място. Хората, работещи на бюро най-лесно и ефикасно могат да се възползват от следващите техники, но те са приложими за всички хора, които работят на едно място и работата им не е свързана с прекомерна динамика. Отидете в някои цветарски магазин и си купете някакво зелено растение, изборът е ваш, единственото условие е растението да ви харесва. Поставете го на работното си място и се грижете добре за него. То едва ли ще изисква кой знае какви грижи. Пък и грижите ще са взаимни, не само вие ще се грижите за него от своя страна, то също ще се грижи за вас. Всеки ден преди да започнете работа, направете следното: просто наблюдавайте известно време растението, две три минути, без да откъсвате очи от него. Възприемете цялата му красота, обърнете внимание на всеки негов детайл, почувствайте красотата му, оставете е я да ангажира цялото ви съзнание. След това се опитайте да възприемете растението като нещо безкрайно близко и приятно, ако сте усетили палната му красота, това няма да ви затрудни, почувствайте го близо, това си е вашето растение и то е толкова близо до вас, сякаш само на милиметри от вас. Стига само да протегнете ръка и ще го докоснете (опитайте се да почувствате точно това, без значение дали реално растението е физическо толкова близо до вас), последната стъпка е да изпитате любов към това растение, то ви харесва и е толкова близо до вас, то си е вашето растение и вие го обичате. Чувството на близост и обич ще обединят вашето енергийно поле и това на растението, а то от своя страна е свързано с всички растения, така свързвайки се с него, вие се свързвате с цялото растително царство. Вашата енергия се влива в него и неговата се влива във вас, най-вероятно вашата енергия не е толкова чиста и хармонична колкото неговата, но то ще я приеме и пречисти и ще ви я влее пречистена и облагородена. Вие ще се чувствате така, сякаш сте сред природата далеч от града.

Този контакт, това общуване с природата чрез едно-единствено растение, ще ви възвърне връзката с нея, ще повиши вибрацията на вашето съзнание. Вие ще се почувствате по-бодри, по-весели, по-работоспособни. Работата ще ви върви с лекота, защото ще я вършите с настроение и енергичност. Когато се научите да се свързвате с вашето растение, постепенно ще ви е необходимо все по-малко и по-малко време, ще ви е необходим дори само един поглед, а в последствие дори той няма да ви е необходим, защото ще установите постоянен контакт с него, винаги когато сте на работното си място, вие ще сте свързани с него и природата. Така атмосферата на работното ви място ще е същата като сред природата. Ако работите в магазин, това ще привлече повече клиенти, защото те ще се чувстват комфортно и приятно в магазина ви и ще имат желание да купуват от вашите стоки. Вашето растение ще расте много по-бързо и енергично от нормалното, ще бъде красиво и жизнено. Но имайте предвид, че състоянията на афекти, емоциите на гняв, агресия и омраза, вредят невероятно много на вашия зелен приятел, ако ги изпитвате докато сте свързани с него, те могат много да го наранят, дори да го убият.


Тази техника, която представих, под формата на свързване с растение на работното място, може да бъде използвана навсякъде, просто смятам, че там, тя може да бъде максимално полезна. Също не е задължително да се свързвате с растение, може да го направите с всяко живо същество, нужно е единствено да фокусирате вниманието си върху него, да забележите и осъзнаете красотата му и да изпитате поне малко любов към него.
« Последна редакция: Ноември 08, 2009, 13:26:23 от delfin » Активен
divine
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 12


« Отговор #2 -: Ноември 08, 2009, 00:51:14 »

Последната книга, която прочетох много ме впечатли.
От дълги години съм в брак, където взаимоотношенията бяха изградени върху вампиризъм.
Разбрах, че наистина, когато започнеш да черпиш енергия от Източника няма нужда да търсиш това от другите хора и умишлено спираш с властните драми, НО какво става с другия човек?
Той има избор: да започне да черпи от Източника или както си е черпел от теб досега, да продължи да го прави..., и повярвайте ми - втория вариант е истинско изпитание за всеки воин.

Та въпросната книжка ми помогна да прекратя това източване, което продължава години, за около 2 седмици (връзката не е прекъсната все още, защото имаме дете  и е сложно, но нещата се промениха коренно и сега раздялата ми се струва възможна ..Усмивчица)

Горещо я препоръчвам на най-близките си приятели (и им я разказвам естествено Усмивчица )

"Освобождаване от енергийни влияния и зависимости"

Карин Брандл


http://www.spiralata.net/booklist.php?fieldFrom0=120&LangID=0&Letter=*
« Последна редакция: Ноември 08, 2009, 13:29:35 от delfin » Активен

Аз СЪМ това, което АЗ СЪМ
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #3 -: Юли 17, 2013, 19:02:03 »

Когато се засяга темата за енергийният вампиризъм, е хубаво да се засегне темата за обичта ни към себе си и самоуважението(това е за скандалджиите и надменните). Също така и за податливостта на съзнанието да се манипулира и причината, поради която някой хора избират(наблягам на избират) да бъдат настройвани. Интриганти под път и над път, но тук в такива ситуации се показва до колко познават хората до себе си, че да се вържат на друго. Що се отнася до мрънкащите индивиди(лунните вампири), тук много играе желанието на хората да са спасителна лодка, но пак е въпрос на себеуважение да не се превръщат в кошче. Преди години привличах такива, при последният ми такъв случай, казах на човека, че прекалява с наблягането на проблемите, че не оценява хубавото, че се е захванал да ме ползва да му бърша сълзите и че е напът да се превърне в лунен вампир. След това ми се хвалеше с хубавите неща и спря да ме мъчи, ако не беше спрял просто щях да си тръгна. Усмивчица

Отделно във форума има много теми за вампиризма и начини за справянето с тях. Нищо лично към вас, госпожо Боянова, но ще се радвам хората първо да прегледат тези теми и да говорят с хора тук или в някой друг форум, понеже може да си спестят 60лв за проблем чието решение, всъщост не е толкова трудно. Усмивчица
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
boyanova
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 9

« Отговор #4 -: Юли 17, 2013, 19:35:31 »

Еlsha, не само тук, а на още много и много места пише за вампирите като тези. Преписват се взаимно и се преповтарят едни и същи заблуди.

Най-често срещаната е, че вампирът точи енергията на човека отсреща. Всъщност не е така. Човекът се пренатоварва от срещата си с вампира. Пренатоварената психика изразходва много повече енергия от ненатоварената и спокойна психика.

Всеки това може да го почувства и сам. Само взема най-сложната научна материя, която да му е най-омразна и да си даде 1 час, за да я усвои перфектно. След това ще е смазан. Различните хора ще са смазани по различен начин, но ще са смазани. Ето това е пренапрежението на психиката.

Човекът при среща с вампира си пренатоварва психиката и сам потребява личната си енергия. От пренапрежението се чувства смазан. Ако не знае защо се чувства смазан, а се е вързал на заблудите, преписвани и преписвани, но от явно нечитав първоизточник, то този човек става жертва на лошия човек, разпространяващ заблудата за същността на вампиризма.

Следва лучно духовно падение, но не за вампира, а за жертвата му.

Кога се определя един човек като добър: когато помага на другите или когато започне да изпитва отрицателни чувства по техен адрес?

Отрицателните чувства към вампира могат да варират от съжалението му (о, горкият- с типично неискрен оттенък) до открити неприязън и омраза. Поведението му към "вампира" се променя в една посока, която е доста далеч от определението за добродетелен и духовен избор. Ето за такова лично падение говоря.

От тук насетне следва едно "защитаване" от вампира, което е израз или на директна или на недиректна (пасивна) агресия, при това неосъзната от човека. Тръгне ли се обаче по пътя на такава "защита", човек после ще бере едни много определени плодове.

Разбира се, не възнамерявам да задължавам никой да посещава семинара ми. Свободна държава сме. Моля теб, а и който още чете темата, да не я разглеждате като задължение, а само като покана. Все пак нали сме в секция за семинари? Усмивчица
Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #5 -: Юли 17, 2013, 19:50:08 »

Госпожо Боянова, много ми харесва как го казахте, много точно и много на място, браво! Стана едно доста добро допълнение към коментара ми(не искам да звучи самонадеяно Ухилен), но в случая аз наблегнах на другата ситуация при "вампирите", чисто човешките и често срещани отношения. В смисъл, подобно на вашите думи, аз смятам, че хората слагат етикет "вампир" за някой, който ги натоварва и не мислят, че могат да се измъкнат, понеже те гледат човека като някой, който има енергийна власт над тях. Усмивчица В случая не става дума за нервен човек, скандалджия, самосъжаляващ се, интригантстващ и всякакви човешки палитри, става дума за някакъв все едно силен магьостник, който има власт да ги държи в подчинение. Усмивчица Та напълно съм съгласна с вас, освен, че навсякъде се говори само от енергийната гледна точка, но в действителност го има в 90% от случаите, но не навсякъде го има. Усмивчица Предвид разбирането ви за нещата, се радвам, че виждам човек с ясно разбиране за проблемите, който да прави семинар. Усмивчица Повечето хора се възползват нарочно от страха към "вампирите" и все едно единственият вариант хората да се справят с тези лоши, лоши същества, е като слушат татко или мама гуру  и да им посещават непрекъснато семинарите, където да им показват някакви велики енергийни защити. Усмивчица
« Последна редакция: Юли 17, 2013, 19:58:57 от Еlsha » Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
salema
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


« Отговор #6 -: Юли 22, 2013, 12:00:09 »

Излиза , че когато човек е зареден с положителна енергия , той ще е като магнит за енергийните вампири , които имат нужда от такава.
Особено ако няма никакви защити като мен , направо си се превръща в донор.
Активен
The One
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1537


Винаги на точното място в точното време

WWW
« Отговор #7 -: Юли 22, 2013, 13:01:29 »

Излиза , че когато човек е зареден с положителна енергия , той ще е като магнит за енергийните вампири , които имат нужда от такава.
Особено ако няма никакви защити като мен , направо си се превръща в донор.
Когато вибрацията ти е висока и си центриран и уравновесен не ти е нужна защита, просто няма от какво да се защитаваш.
Може да се защитава само този който може да изгуби нещо, но когато си в центъра си ти не само, че не можеш да изгубиш ами и раздаваш също като слънцето.

Нормално е в такъв момент някой с ниска вибрация да дойде и да отпие така да се каже от извора, от това което излъчваш, просто да се докосне до висшия си аспект който ти в момента му отразяваш или просто да се опита да те разбалансира.

Работата е там, че в мига когато се опитаме да избягаме или защитим ние преставаме да бъдем извора и така губим баланса който сме.
Тук важно е да продължим да излъчваме добронамереност, но да останем тихи и да не се подаваме на провокацията на събеседника, когато той види, че е безсилен сам ще се откаже, а и това ще му помогне да чуе ясно и отчетливо съвестта си.
Също така по този начин му даваме пример който дълбоко ще отседне в подсъзнанието му.

Разбира се понякога ще се наложи и да се оттеглим или да се сменим темата, но действията ни е добре да бъдат пропити с доброжелателност в противен случай събеседника ни усеща подсъзнателно всичко и много лесно вече може да ни разбалансира.
Всъщност не той, а ние сме се пропукали Усмивчица

Номера е още като се усетим, че влизаме в подобна ситуация да я решим още преди да е възникнала.
Например понякога когато се срещаме с човек който е неудовлетворен и знаем, че само като ни види и ще започне да се оплаква, вместо да се чудим как да се защитим ние можем да го похвалим искрено за нещо и така да сменим посоката на вниманието му и да го заредим малко с енергия, тъй като той все още не може съзнателно сам да го направи Усмивчица

На практика вместо така наречените вампири да смучат но теб, ти можеш да ги наливаш с безусловно разбиране, любов, състрадание и или според зависи от това кои от цветовете на високите вибрации отразяваш в момента.
Колкото повече излъчваш висока вибрация толкова си по защитен/а.
Нали някой беше казал, че атаката е най-доброто средство за защита  Ухилен Ухилен Ухилен

Държа да отбележа, че в някой случай  несъзнателността  им може да бъде изключително голяма и те да бъдат доста напористи.
Но в крайна сметка това може да ни помогне още повече в нашето израстване, разбирайки това можем дори да сме им благодарни, че ни предоставят възможността да научим уникален урок във връзка с обмена на енергията.
Без тях ние няма как да се научим да владеем себе си в нехармонична ситуация, как да прехвърляме и да задържаме фокуса си и много други неща.
Благодаря на Утро, че припомни тази тема...въртеше ми се из главата последните няколко дни:)
Активен

Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

Всичко перфектно е точно такова,
течащ в безкрая свещен резултат!
Бъди сега причината нова,
за твоя бленуван в мечтите ти свят.
salema
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 6


« Отговор #8 -: Юли 29, 2013, 17:24:42 »

Енергията и светлината на слънцето също са изчерпаеми.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
Отиди на:  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright