Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3 ... 11   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: За Сродните Души  (Прочетена 10873 пъти)
Martina - R
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 10

« -: Ноември 09, 2009, 10:22:55 »

СЪЗНАНИЕТО Е ВРЪЗКАТА С ДРУГИЯ

Тази връзка не е телефонна връзка, която се включва и изключва, тя не е връзка, която може да се прекъсне или да бъде извикана в желан момент. Връзката с Другия е същностна връзка.

Аз може да забравя за срещата, която имам с Боян, възможно е дори да не помня кой въобще е Боян, понеже всяка конкретна социална връзка, с който и да е друг човек, е един вид повалима и провалима осъщественост, но същностната връзка с другостта стои безусловна и напълно неизменна.

Ако само след час позвъня на Боян, но той не отговори на позвъняването ми, аз ще бъда поставен в една нереализирана социална връзка. В същото време моето съзнание за Боян, като един Друг, ще се е запазило, а това ще ми позволи да позвъня на Боян отново, примерно след още един час.

Когато мине този втори час е възможно, аз да пропусна да позвъня на Боян. Като че ли моето съзнание за Боян се е изчерпало и за да се възстанови, ще трябва да ми се припомни това, че съм възнамерявал да му позвъня. Също – едва ли може да се твърди, че докато аз съм нямал съзнание за Боян, Боян не е съществувал. Най-малкото това не може да се твърди категорично. Но нека си представим, че аз съм си въобразил този Боян и не разбирам, че Боян се изчерпва с моето въображение. В сънищата това често се случва – и забележителното е, – че се случва именно тогава, когато не си даваме сметка, че сънуваме. По време на сън всяко събитие добива логика, всяка странност намира своето обяснение. Най-често става така, че чак на сутринта се разкрива бутафорната конструкция на съновидението, в което ние цяла нощ сме вярвали.

Така че е възможно, вече от година да набирам номер, който не отговаря, но пък съм решил да го правя, докато ми се отговори. Липсата на ответ ме е накарала да заключа, че абонатът на номера е зает с нещо и аз просто не успявам да засека свободното му време. И докато звъня на въпросния номер, на почти всеки час през изминалата година, аз съм измислил име на неговия абонат. Боян. Измислил съм и защо е толкова зает. Примерно: Боян много мисли! А докато Боян мисли, той не говори по телефона. Дори съм измислил защо звъня на Боян. Ами да го питам какво мисли. Какво е измислил!

И един хубав ден, след едно мое поредно настоятелно позвъняване, от другата страна на телефонната връзка се случва така, че някой казва… Ало?

Детски глас?! А аз никога не съм мислил и измислял, че Боян може да е дете. Възможно ли е да съм сгрешил при набирането? Затварям. Набирам отново и внимателно!… Ало? Същият детски глас.

Боян ли е – питам аз. Момчето изрича друго име. И не, не познава никой, който да се казва Боян. Извинявам се. То също се извинява. Може би е разбрало какво ми е състоянието. Но какво ми е състоянието?! Пфу! И момчето ми предлага да се ощипя. Защо? За да проверя дали не съм сънувал. А-а! Щипал съм се вече, не сънувам. Момчето отсреща се засмива, пита ме за моето име. Че защо му е? Боян се казвам, приятно ми е!... Хммм?
Дали съм Боян или не съм Боян, няма как да се разбере. Ако получа потвърждение за това кой съм аз от сто различни места, означава ли, че аз съм този, за когото се говори? Възможно е да преминавам от сън в сън. Възможно е да осъзнавам, че сънувам, но да не спирам да сънувам. Възможно е да забравям за всички – един по един и на куп. Възможно е да забравя кой съм аз и един вид да изпадна от себе си. И да, сякаш всичко е възможно. А човешкият ум, за да функционира, се нуждае от известна безспорност, от една поне достатъчна “безспорност”. Но ако и невъзможното е възможно, ако и това пладне се окаже сън, тогава какво? Нали се случва така, че в някои съновидения, щом ние се усъмним в безусловната реалност на съня, се появява някой, който – точно от средата на цялата съновност – започва да ни убеждава, че сън няма, че това пред нас е не друго, а самата действителност.

Човек има далеч по-голямата склонност да се заблуждава, отколкото да вярва.

Изправени пред всяка конкретна социалност, пред всеки определен друг, който виждаме на улицата, в асансьора или в огледалото, ние се намираме пред един пространствен и времево обусловен друг, който има биография и който е добре отчленим в своите десетки определености. Но колкото и убедени да сме, че този друг е истински – с неговите метър седемдесет и пет и неговата приветлива усмивка, – възможно е, ние да го сънуваме. Да, наистина, възможно е и да не го сънуваме!

Съществува ли Боян или не съществува? Щом го срещна, моето възприятие потвърждава неговото съществуване. Но и във всеки сън същото това мое възприятие потвърждава съществуването на всеки човек, когото срещна, потвърждава реалността на всеки обект, който ми се изпречи. А и самият Боян има склонността, а и особено държи, да потвърждава своето съществуване. Той е този и този, намира се тук, а не някъде другаде и все определени неща, чиято определеност е възможно да черпи своите основания от обстоятелствата на един сън. Всеки момент, дори след цяла година, е възможно да чуя един друг глас, не гласа на Боян, дето е зает, защото мисли, а когато мисли, не отговаря на телефонни позвънявания. Напълно е възможно да чуя детски глас, който да ми напомни, че сънувам Боян, че Боян не съществува, или ако съществува, то Боян съм самият аз.
Ами ако и аз не съществувам?

Кой е този аз, който си мислим, че съществува? Отново някой аз, който е този и този, роден еди-къде-си, учил еди-какво-си, направил тия и тия неща. Но ако се вярва в съществуването на един такъв биографичен аз, то е като да се вярва, че щом забогатея в съня си, аз съм богат въобще. Утринните слънчеви лъчи ми напомнят, че не съм толкова богат; а смъртта показва, че вече не се съществува. Но аз все пак съм съществувал, ще каже някой. Тогава ще му отвърна – а аз все пак съм сънувал, че съм богат.

Съзнанието е връзката с Другия; а не с другия, нито с един аз.

Съзнанието, като същностна връзка с Другия, не е социалната връзка с един друг, който е извън мен и иде отляво или отдясно, който ми се явява в тия и тия дрехи и се държи така или инак. Същностната връзка с Другия не е и връзка с един психологически аз, който е вътре в мен, аз, който саморефлексирам, един образ на мен самия, под модуса – бях онова, сега съм това, а искам да бъда тези или онези неща.

Съзнанието като същностна връзка с Другия, предполага едно Отсам, което неизменно отстои във връзката с Другия.

И както Другият не е друг, така и Отсам не е аз. А разликата между Отсам и Другия – от една страна, както аза и другия – от друга страна, се състои в това, че докато азът и другият са пропозиции, които осмислят връзката помежду си, то при Отсам и Другия същностната връзка, тоест самото съзнание, осмисля и полага двете пропозиции. В същностен смисъл да кажа “аз” е несъстоятелност, този “аз” просто пропада; както и ако кажа “другия”, този “друг” стои така наклонен, че все се срутва и срутва. Отсам и Отвъд (Другия) ги има само, доколкото са отнесени и осмислени от съзнанието. Отсам и Отвъд не могат да бъдат определени така, както с лекота определяме, че аз съм средно висок и получавам среден доход, а другият е по-висок, а и доходът му е също по-висок. Както – и това е особено важно да се разбере, – Отсам не обуславя Отвъд, нито Отвъд обуславя някакси Отсам, те и не са сравними помежду си. Азът може да обуслови другия, като го възпитава примерно; или да се сравни с другия, като заключи, че е по-нисък от него. Връзката между аза и другия е времева и пространствена, докато връзката между Отсам и Отвъд е безпространствена и извънвремева, тя е същностна връзка. Азът и другия съществуват винаги в един и същ периметър, периметър, който в предходната философема беше наречен Тук. Това Тук, тази тукашност създава илюзорното усещане за заедност, което всъщност е една послужваща реалност, в която аз виждам другия като обект и се опитвам да го употребя и той ме вижда като обект, като търси как да си послужи с мен. И затова, ако един аз осъзнава, че един друг човек е наблизо – зад онзи ъгъл, или ей тук пред самия него, – това въобще не означава, че азът осъзнава този друг, поне не в същностен смисъл. Той го осъзнава в послужване, като обект. Връзката между аза и другия е каузална, тя е подчинена на причинно-следствения принцип.

Съзнанието като същностна връзка с Другия е връзка синхронистична.

Каузалността е зависимост необходима и времева, щото следствието е предхождано от причината винаги по необходимост и разбира се във времето. Аз позвънявам на Боян, той вдига телефона и отговаря.
Синхронистичността е зависимост на съсъществуване. Аз позвънявам на Боян, а той не вдига слушалката. Защо го прави? Защото е зает или защото не съществува? Това няма значение. Не определеностите на Боян и не Боян такъв, какъвто го познавам, правят моето съзнание за него, а същностното съзнание, което осмисля Отсамността като аз и Другостта като Боян. И ето след година ми отговаря детски глас, който не е гласът на Боян. Независимо дали Боян съществува или не съществува в материален или психологически смисъл, той е Друг, който отстои на Отсам в същностен смисъл, извън всяка моя или негова биографична определеност. Това е съсъществуването.
За послужващия човек, който е обзет от пространствения и времеви аспект на тукашността, светът е не друг, а даден. В тоя смисъл човек се е родил в един свят и светът безспорно се е намирал тук далеч преди той да се роди. Това съзнание за света-като-даден, разбира света като кауза; това съзнание е аксиденциално, неприсъщно; то е валидно само в една тукашност. Същинското съзнание среща света не като даденост, не като кауза, а синхронистично.

Съзнанието като същностна връзка на синхронистичност с Другия е трансценденция.

Каузалността е принцип, чието действие се осъществява Тук, в тукашността. Тук всичко е познато, тривиално, ясно; и разпределено във времето. Всяко деление на аз и на друг в тукашността е подчинено на послужването. И аза, и другия са познати до болка в тукашността; скучни и въвлечени във взаимна употреба.

Съсъществувайки, Отсам и Отвъд не се разминават, както би си помислил един послужващ аз, който се обвързва с другия все в познатата и прозаична тукашност. Съсъществуването е трансцендентната връзка на осъзнаването. Съсъществуването е среща – един вид – на хоризонта, Там, където пространствата не се сливат в общност, а пропадат. Затова и се извършва скок, трансценденция над един пропастен свят, който наричаме тамошност.
Съзнанието като същностна връзка на синхронистичност с Другия, осъществява трансценденцията точно Там.
Синхронистичността е принцип, чието действие се осъществява извън Тук. То е действие, което не си послужва, а осъществява една трансцендентност; а това означава, че Отсам и Отвъд се отнасят едно към друго в контекста на съсъществуване – трансцендирани са от същностното съзнание.

Автор: selsal

http://forum.all.bg/printthread.php/Board/philosophy/main/1803257/type/post
« Последна редакция: Декември 18, 2011, 23:27:51 от Administrator » Активен
kim
Гост
« Отговор #1 -: Февруари 16, 2011, 21:09:00 »

Душите две по две са излезли от Бога.Това са сродни души.

Предполага се, че човек ще има 777 кардинални прераждания и от тях ще
има 12 епохални. Епохални прераждания са тези, когато две сродни души
се срещат на Земята.

Когато двамата, които се обичат, се срещнат на Земята, горчива дума не
си казват и извършват в Живота велики работи. В другите прераждания,
когато едната душа е долу, другата е горе. Тази, която е горе ще ти
избере някого тук, който прилича на него и чрез него ще се проявява.
Обаче това е залъгване и в такъв случай човек трябва да има търпение
да чака Двете сродни души се съединяват, за да образуват едно цяло.

Сродните души са поставени, за да работят двама като дясното и лявото
полушарие на мозъка. Това се нарича поляризиране.

Другата душа може да е в другия край на света или в Невидимия свят, те
ще се свържат заедно. Пространството, материята не могат да
препятстват. Това е закон на Любовта. Когато намериш сродната си душа,
идваш в пълнотата на Любовта, тогава Бог се проявява чрез тебе, а
прояви ли се Той, ти се учиш и като се учиш, ще се проявиш. Като си
помагат сродните души една на друга, реализира се сродството. И по-
рано го е имало, но сега то се реализира в друга форма. Идеалната
Любов е любовта между сродните души. Има разлика между любовта на
сродните души и любовта към другите. Любовта между сродните души е
мярка. Няма по-хубаво нещо от сродството на душите.

Хората считат за женитба това, което не е. Когато две сродни души се
оженят, сродството изчезва. Две сродни души като се свържат, търсят
трето същество - Бог. Всеки Ангел си има сродна душа, както и хората.

Сродните души в развитието си слизат на Земята, при което ту едната се
въплътява, ту другата. Заедно вървят и си помагат една на друга.
Сродните души са човешки души, над които има един съвършен Дух. Именно
това е Духът, който ги ръководи, който раздава всички блага.

Сродните души имат еднакво предназначение, но имат две различни
служби. Когато сродните души се слеят, идва единството и тогава
външните противоречия изчезват, тогава става сливане и с Бога. Или по-
точно казано, тези две сродни души не се сливат, но образуват една
система. Те не се обезличават. След това една двойка ще се слее с
друга двойка, после с трета и т.н., най-сетне ще се слеят всички души
и ще се образува Космичния човек. Така сродните души като се сливат по
две и повече, ще станат едно цяло. Без да се обезличават ще работят
заедно, ще образуват мощна сила. Всички двойки, обединени заедно, ще
образуват една Вселена, едно цяло.

Двата полюса на една двойка не могат да се приближат съвсем. Те имат
известно отношение помежду си, като двата полюса на Земята. В бъдеще,
когато се съединят две сродни души, те няма да се родят в едно и също
тяло на Земята, но в отделни тела, обаче ще имат едно общо тяло, което
ще ги обединява. И тогава те със своите отделни тела ще функционират
като полюси в това по-голямо тяло. Тялото, което ще ги обедини, ще
бъде по-фино, по-тънко и невидимо ще обгръща със своите сили тези две
тела. Тези неща не се казват на всички. Те са само за посветени. Те се
говорят само на най-напредналите ученици.

Сродната душа е ядка. Всички души съставляват общия организъм. Като
обича човек другите хора, с това ще може повече да обича сродната
душа.

Сродната душа е прозорец, през който виждаме всички души и красотата
им, затова при Любовта към сродната душа обичаме всички. Човек, като
обича всички хора, прави връзка със своята сродна душа. Срещнеш ли се
със сродната си душа, противоречия няма за тебе, обичаш всички. Когато
Любовта е безкористна, проявите са идейни, възвишени.

Ако идеята в човека не се мени, ако и любовта му не се мени, това
показва, че сме при същински сродни души. Щом дойдем до сродните души,
това вече спада към Божествения порядък. За да може да се прояви
човек, трябват два центъра, това са именно сродните души.

Може двете сродни души да са на еднаква степен на развитие, а може
едната да е по-развита от другата. Когато две сродни души се срещнат
на Земята, то ако има благоприятни условия и двете остават да работят
заедно. А някой път след известно престояване тук, едната душа отива
горе и тази, която е долу, работи под впечатлението на последната,
когато е била на Земята. През сродната душа всичко минава. Ако е в
Невидимия свят, тя е ръката, през която идват нещата към теб. Тя е
вдъхновителката. Всичко, което идва от Бога, минава през нея към нас и
през нас към нея. Като получи човек това, което иде от сродната душа,
тогава той ще обича всички.

Сродните души представляват Божествената страна на Живота. Без любов
към сродната душа никаква Любов към другите не може да се прояви.
Любовта към другите е поляризиране на любовта към сродната душа.

Представете си, че има една градина, създадена от теб. Този, който
сади и приготовлява градината, е сродната ти душа.

Кога се сливат сродните души? В края на краищата, когато завършат
своята еволюция, те се сливат и заедно работят.

Трябва да дадеш място на сродната душа да се прояви чрез тебе. Отвори
сърцето си към нея. Всичко най-идеално, което можеш да си представиш,
ще си мислиш, че сродната ти душа. Всички сродни души живеят в закона
на Любовта. Всички сродни души съставляват едно цяло. Това тяло е
Христос. В сродната душа ще чувстваш присъствието на Бога и Христа.

Двете сродни души са колективност. Едната сродна душа е сбор от всички
същества, които са те обичали, а другата - сбор от всички души, които
са обичали онези души, които образуват колективизацията на другата
сродна душа. Значи двете сродни души са сборност на души, обичани и
обичащи.

Двете сродни души вървят успоредно и са свързани с Висши същества,
които са в този път. Успоредните линии са пътища на Разумни същества.
Те не влизат в стълкновение, не се пресичат. Две души, които се
обичат, като се стремят към Бога, пътищата им са успоредни, има
хармония между тях.

Когато две сродни души се срещнат на Земята, ако не са готови, ще
забравят всичко, ще забравят да изпълняват своите длъжности, ще се
захласнат. И затова се дава само 12 пъти да се срещнат при
благоприятни условия. Тогава те проявяват гениалност.

Душата - Половинка

Всяко човешко същество има душа - половинка. Когато човек изскочил
като искра, като жив пламък от гърдите на твореца, той бил две в едно
и тези две части се допълвали една друга перфектно, всяка една била
половинката на другата. По-късно тези две части се разделили, поели в
различни посоки и еволюирали разделени. Ако в даден момент от тяхната
еволюция те стигнат до там, че да се разпознаят отново, това е, защото
всеки от тях в дълбините на съществото си носи образа на другия, всеки
е сложил печата си в другия. Така, всеки човек носи в себе си образа
на душата си половинка. Образът може да е зацапан, но е там. По тази
причина всеки, който се въплъщава на земята носи в себе си смътната
надежда, че ще срещне някъде душа, която ще бъде всичко, от което се
нуждае и че с тази душа ще намери перфектна хармония и неописуемо
сливане.

Всички вие знаете това. Всеки един от вас очаква един ден да срещне
възлюбената душа, чието лице вече познава. Но вие носите този образ
толкова дълбоко заровен вътре във вас, че не можете да го видите много
ясно. Понякога вие виждате някого на улицата и възкликвате: "Ето това
е, ето това е!", тъй като неочаквано образа във вас е реагирал на
лицето, което току що сте видели. Тогава на мига целият ви живот се
променя и вие правите всичко, за да намерите човека. Когато го
намерите и говорите с него, всичко става прекрасно, вие можете да
чувствате циркулацията на живота във вас, способни сте да прогресирате
във всяка област. Но впоследствие, след известен период на интимност
вие откривате, че не това е човека, когото сте търсили. Тогава се
разочаровате и подновявате търсенето. След време отново срещате някой
и за втори път си мислите, че сте намерили вашата душа половинка.
Същата радост, същото вдъхновение се надига във вас и за пореден път
се влюбвате. Но същата история се повтаря и вие разбирате, че не това
е съществото, което сте търсили.

"Но щом е така", казвате вие, "той просто не е бил моята душа -
половинка!" И да, и не. Това е била другата част от вашето същество,
идваща от друг свят, за да ви посети чрез лика на друг човек.
Обикновено се въплъщава само едната част, а другата чака реда си.
Какво се е случило, когато сме мислили, че сме срещнали душата си
половинка? Тя е мислила за нас от другия свят, желала ни е щастие и
всичко най-добро и благодарение на мистериозната връзка, която
съществува между нас, сме почувствали, че се устремяваме към по-висшия
живот, към красотата. По този начин половинката ни прониква в другото
същество и за известно време се проявява чрез него. Ето защо,
например, жената неочаквано се влюбва в някой мъж, мислейки си, че е
намерила Любовта в него. Причината е, че нейната душа - половинка е
влязла в този човек, дошла е на земята за кратко време и изпраща чрез
него любовни съобщения, без той дори да знае какво става в него. Но
обикновено жената или мъжът, тъй като тези неща се отнасят и за двата
пола, се нуждаят да изразят Любовта си физически, което автоматично
означава, че душата - половинка си отива с дълбоко съжаление. Още щом
мъжът се възползва от грешката на жената да го приеме за нейната душа
- половинка, тя малко по малко осъзнава, че мъжът е лъжец, крадец и че
нейният истински възлюбен си е отишъл. Може би той ще се върне чрез
друг мъж ...

Тези нещастни опитности ще се повтарят, докато мъжът и жената не
осъзнаят свещената страна на Любовта. В този момент двете половини
действително ще се намерят отново, ще се обичат, ще се обгърнат в
светлина, ще плуват в щастие, без да имат желанието да отидат по-далеч
от фините и деликатни контакти, защото ще знаят, че това ще скъса
връзките, които ги обединяват с изначалната светлина. Колко сърца му
трябва на човек да разбие, колко грешки да направи, преди да достигне
това състояние на съществуване? Вместо това той казва: " Аз изядох и
изпих, което ми се полага, преситих се, но още съм мизерен, никога не
съм бил с някой, който да ми донесе истинско щастие!" Да опиташ всички
жени на света и да не намериш истинско просветление, е криминално. Но
хората са свикнали да се задоволяват с мимолетни искрици.

Душата - половинка прави човека цялостен, така както никой друг на
света не може да го направи. Така всички същества, които сте срещали
през многобройните си въплъщения, всички съпрузи и съпруги, които сте
имали, всички любовници и партньори, са ви напуснали, защото те не са
били за вас. Вие сте прекарали известно време заедно, като съд с
неподходящ похлупак. Докато двете души, които Бог е създал заедно, са
направени изцяло един за друг и нищо не може да ги раздели, раздялата
не ги плаши. Когато в брачната двойка има страх, че някой може да му
открадне партньора (и това по никакъв начин не може да бъде спряно),
това е, защото той всъщност не е истинският любим, не е душата -
половинка. Жената обича мъжа, но той я напуска заради друга. Мъжа
обича жената, но тя го напуска ... но душите - половинки, напротив, се
разпознават един друг с абсолютна увереност и никога няма да се
изоставят.

Човек среща душата си половинка дванадесет пъти през земните си
въплъщения, но обикновено това става близо до смъртта, тъй като
условията на нашето съществуване не позволяват реализирането на такава
перфектна, абсолютна Любов. Пиесата на Шекспир "Ромео и Жулиета" се
занимава с този сюжет, срещата на душите- половинки.

Ще дойде ден, когато тези обединени души ще раждат деца по различен от
сегашния начин. Те ще бъдат обгърнати в светлина, ще обменят тази
светлина един с друг и от така образуваната атмосфера ще се родят
силови потоци, които ще ги заобиколят. Тогава това, което мъжът
предаде на съпругата си ще бъде абсорбирано от нея в най-голяма
чистота и тази чистота ще привлече присъствието на трето същество,
тяхното бъдещо дете. Естествено, това дете ще има идеален афинитет с
неговите майка и баща. В момента, в който се появи Духа на тяхното
бъдещо дете, майката ще получи в слънчевия си сплит флуид, който ще
обгърне детето и няколко минути по-късно детето ще се появи пред
родителите си, на вид точно като тях.

Разбира се, засега хората не са в състояние да създават деца по този
начин, но нещо подобно се случва на спиритичните сеанси. Ясновидец
може да види, че докато медиумът е в транс, той отделя от слънчевия си
плексус флуид, енергия, подобна на светъл облак, който дава възможност
за кратко време на призрака да се прояви и дори да бъде фотографиран.
Призракът, въплътен по този начин, не може да бъде видим много дълго,
тъй като медиумът бързо реабсорбира флуидната материя, която е
отделил. Но за в бъдеще, когато хората създават деца по този начин,
тази материя няма да бъде вземана назаем, а ще бъде давана като
подарък, завинаги. Очевидно е, че за да бъде това възможно един ден,
хората трябва да работят, за да постигнат абсолютна чистота. Начина,
по който ние сега създаваме деца, е животински. Защо зачатието се
прави на тъмно, със загасени лампи, на скрито? Защото хората чувстват
смътно, че не това е начина, определен за синовете на Бога. Господ не
е нито толкова жесток, нито толкова скъперник, че да не даде на хората
някакъв друг метод, но те са загубили тайната, потънали са твърде
много в материята.
Активен
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #2 -: Февруари 16, 2011, 22:04:37 »

ооо Старче тази ми е болна тема

Не може да се копира иначе тук има много хубава информация за душите-близнаци и за фрагментацията на висшата душа. Поне на мен ми пасва.
http://www.radiounity.eu/bg/onebook/3
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 22:54:13 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #3 -: Февруари 16, 2011, 22:46:21 »

аха намерих

ПРИРОДАТА И ПЪТЕШЕСТВИЕТО НА ДУШИТЕ БЛИЗНАЦИ
В повечето случаи, душите близнаците се появяват в по-високите плътности. Затова единият от членовете на двойката изследва външните сфери на Творението — от пето до първо ниво, докато в това време другият член остава възнесен, обикновено в шеста или в седма плътност. Трябва да имате предвид, че възнесеният член на двойката може да изследва осма и девета плътност, и не е ограничен от шеста и седма плътност. Възнесената душа може да преживее сливането със свръх душата и с основната душа, които пребивават на ниво осем и девет. Възнесеният член на двойката може свободно да изследва и изучава осма и девета плътност, без да се съединява със свръх душата или с основната душа.
И отново точно тук, вашият език става тромав, тъй като не е лесно тази идея да бъде предадена и разбрана от хората, а ние не сме уверени, че можем да я преведем на вашия език чрез този канал.
Затова няма да се спираме на това какво се случва с душите близнаци, когато един от тях пребивава в осма или девета плътност, вместо в шеста или седма. Това е малко трудно за обяснение.
Понякога се случва душите близнаци да пребивават в по-ниски нива. В тези случаи те рядко отиват на едно и също по-ниско ниво едновременно. Това се случва много рядко. Обикновено единият от членовете на двойката остава в пета или шеста плътност, а вторият пребивава в трета или четвърта. Това помага да се запази чистотата на члена от двойката, който се намира на по-ниското ниво. Ако близнакът, изследващ външната плътност, се откъсне или се прихване към нея (отъждестви се с нея или забрави, че тя е част от всичко, част от цялото), близнакът на пламъка в по-високата плътност меко, но настойчиво му напомня защо е там, какви са неговите цели или мисия и кой е той на по-високото ниво.
« Последна редакция: Февруари 16, 2011, 22:54:26 от Eona Lightholder » Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #4 -: Февруари 16, 2011, 22:48:54 »

БЛИЗНАЦИ НА ПЛАМЪКА
Вече обсъдихме програмата, когато шестте фрагмента на свръх душата идват в земно въплъщение, докато другите шест остават в по-високи плътност. Тези от по-високите плътности управляват другите шест, които са в по-ниските, като им помагат да преминат през опита на по-ниските нива и да се възнесат в по-високите.
Най-често използвания сценарий е спускането на душите в по-ниските плътности. Когато две души напускат Божественото едновременно и на един лъч, те се наричат души близнаци или близнаци на пламъка. В повечето случаи, близнаците на пламъка са свързани със своята свръх душа, пребиваваща в 8-ма плътност. Те са излезли от Божественото и са се спуснали в 7-ма плътност. Притежават родословие от по-висока плътност и произхождат от Божественото чрез свръх душата от 8-ма плътност. Затова, когато казваме, че „Тези души идват от Божествеността", имаме предвид, че те са дошли чрез гроздове на души от 11-та,10-та, 9-та и 8-ма плътности. След това те са се появили във форма на гроздове от две души, близнаци или двойки, в 7-ма плътност, станали известни като близнаци на пламъка. Това е най-традиционния метод за възникване на души от Божественото.
Когато близнаците на пламъка съществуват като две индивидуални души, едната почти винаги отива на по-ниска плътност от другата. Ако и двете отидат в по-ниската плътност, би им било трудно да се откъснат от по-ниската плътност и да се върнат в по-високата. В миналото това е било проблем на Земята и на други планети като нея. Душите се фрагментирали във външните нива или измерения едновременно и на двойки и не са могли да се измъкнат една друга от „подвижните пясъци".
Това наподобява, ситуация в която двама приятели скачат заедно в подвижни пясъци и заедно потъват. Ако скача само единият, а другият държи въженцето, тогава първият има шанс да се освободи. Но ако скочат заедно, е много трудно да се спасят.
Бихте могли да попитате: „Защо да не се предостави на тези души помощ от други духовни водачи?" Разбира се, че такава се предоставя. Всички души имат много духовни водачи, много нива на ръководство, но земният близнак на пламъка се ръководи по-лесно от по-високите нива, отколкото от друга душа. Между тях съществува естествено привличане.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Eona Lightholder
Global moderator
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2519


NEVERENDING STORY

« Отговор #5 -: Февруари 16, 2011, 22:52:37 »

РАЗШИРЕНИЕ НА ДУХОВНОТО СЕМЕЙСТВО
Няма ли?
И така, говорихме за процеса на фрагментация. Нека сега накратко да обсъдим процеса на интеграция. Ще се докоснем и до процеса на родствените връзки.
Вие имате т.нар. сродни души. Всъщност сродните души са паралелни души, имащи аналогичен път на развитие. Когато такива души не принадлежат към една родителска душа, те са родствени. Естествено е, че те са много близки. Но когато в такива отношения се включат души, които са първични фрагменти от една и съща свръх душа, това се нарича духовно семейство.
Членовете на духовното семейство могат да отиват в дълбочина през няколко нива. Нека обясним. Ако член на духовното семейство е бил един от първичните 12 члена, произлезли от свръх душата, то той е първичен член на духовното семейство. Когато те се срещнат на земен план, възниква едно от редките взаимоотношения, които вече описахме. Да срещнеш един от първичните фрагменти на душата, е крайно необичайно.
Ако все пак това е вашия близнак на пламъка, този фрагмент от душата обикновено пребивава в друго измерение и ви помага оттам. Ако това е един от шестте първични фрагмента на Земята и вие имате щастието да го срещнете, веднага ще усетите родството с тази душа. Ще почувствате нещо като роднинска връзка. Но в много от случаите това ще бъдат много трудни взаимоотношения, тъй като сте дошли тук по съвсем различни причини и вашите опитности ще бъдат съвсем различни. Често на такива души им е много трудно да се примирят с техните различия, макар че произхождат от една и съща свръх душа. Такива души често идват с духовен договор, за да изследват различни реалности, докато са на Земята.
Най-често се срещате и се привързвате към душите, които са членове на вашето разширено духовно семейство. Тези, с които сте дошли от едно и също първично ниво на майстора свръх душа. С други думи, вие имате части, дошли от 9-то ниво на майстора свръх душа. Отначало са били 12 такива части. След това те стават вашата свръх душа от 8-мо ниво. После, по реда си, всяко от тях поражда по 12 индивидуални души. Затова сега имате 144 души. И всички те принадлежат на майстора свръх душа от 9-то ниво, или на свръх душата на вашата свръх душа. Затова най-често срещате членовете на разширеното духовно семейство, състоящо се от 144 души. Около 72 „аз"-а се намират едновременно на земята, а другите 72 пребивават на по-високи сфери и оказват помощ. Затова много от отношенията на родствените души на земята се установяват между членове на разширеното духовно семейство. Сега в много случаи, в процеса на фрагментация на свръх душата, вие можете да отидете до три нива надолу. Всяка от тези 144 души може да породи по 12 допълнителни души и тогава те ща станат 1 728 души. Има примери, когато пристигащите души се оказват разделени от първичния грозд на душите с две или три нива.
Знаем, че тази концепция е много трудно да бъде разбрана, но сме ограничени от вашия език и вашите думи. Ако мислите за Божественото като за непрекъснато енергийно поле, тогава всичко става по-лесно. Нека наречем Божественото бъчва с вино, Вселенския Божествен Аз от 12-та плътност да наречем бъчва със смачкано грозде, Божествения Аз от 11-та плътност да бъде голяма, голяма чепка с грозде. След това да наречем 10-тото ниво - на Христоподобни или Будически Аз-ове, индивидуални гроздове от лозата на неговия голям грозд. Нека назовем 9-то ниво монадически или „Аза" на майстор свръх душата на по-малкия ГРОЗД и т.н. Колкото по-ниско се спускате по скалата, толкова всеки ГРОЗД ще става по-многочислен, а съставящите го членове, ще стават все по-малки.
И така, отново се опитваме да опишем как работят гроздовете на душата. Едни от тях се спускат до 7-ма плътност, други - до 8-ма, трети - до 9-та, четвърти - до 10-та и т.н. Така че не всяка душа, намираща се на 7-мо ниво, има в своето възходящо родословие едно и също количество гроздове от свръх душата.
По този начин е трудно да се опишат всички души, тъй като различните души притежават различено ниво на фрагментиране, включено в дървото на душата, ако може да използваме този израз. Това е добър израз и е аналогичен на вашето родословно дърво.
Загубихте ли се в нашата терминология? Има ли други въпроси? Бихме искали да остане малко време за обсъждане и на друга тема.
Активен

"weird " is indication for creative force ♥
Ianica
Гост
« Отговор #6 -: Юли 17, 2011, 01:35:34 »

Радвам се, че най-после открих темата за сродните души, че много ме измъчва този въпрос. Е, не мога да се меря с вас, много сте напреднали, аз сега направо се почувствах леко глуповата, че не ги разбирам тия плътности и чудеса Засрамен Та, аз бих искала да попитам нещо по-просто. Има ли такива от вас във форума, които наистина могат да се похвалят, че са срещнали своите сродни половинки, които са на същото духовно ниво като  вас? Питам, защото аз вече съм на 26 години и още не съм срещнала моята сродна душа Тъжен А аз съм малко по-различна от останалите хора, които лесно си намират еша, така да се каже. И значи ли, че като не си срещнеш близнака, то тогава те чака мрачно съжителство с мъж, който те ядосва? Аз имам огромен проблем- всички мъже ми се струват примитивни и просто не са ми интересни. Харесвам ги физически, но не мога да се влюбя. Или поне вече не мога, сякаш изгубих тази способност. (Ох, колко неща искам да кажа едновременно и така ми се губят мислите). Аз бях влюбена 4 пъти и всичките бяха несподелени(не съм грозна, нито лоша). А после пък имах 2 гаджета (срам ме е че са били само толкова), в които пък не бях влюбена, ами ходех с тях колкото да се каже, че имам някой. После пък започнах да срещам разни мъже в приятелските си компании, които ме харесваха, обаче пък тях аз не ги харесвах и си бяхме само приятели. В последно време пък започнах да срещам мъже, с които усещам, че привличането е взаимно, но в мига, в който усетя нещо такова, съдбата сякаш нарочно прави така, че повече да не се срещнем. И така, любовта непрекъснато бяга от мен и не разбирам защо, за кога? Та аз съм на 26 години. Аз имам някои предположения, но искам да разбера и вие какво мислите.
Предположение1: Извършила съм грехове в предишния си живот и сега си плащам. Например, била съм надута аристократка, а тези четиримата са тичали след мен, а аз съм ги орязвала Готин
Предположение2: Това не е изплащане на минали грехове, ами просто нужната порция страдание, преди да си срещна истинската любов(ама защо толкова се бави).
Предположение3: Имам направена магия. Някой и това може да си помисли, но на мен ми се струва, че всичко, което ми се случи беше много логично подредено, все едно, че точно така е трябвало да стане, колкото и да беше лошо. Въпросът е, че всичко беше много странно и различно от това, което се случва на другите хора (после ще разкажа цялата история, като сериал е:)).
Предположение4: Много е дълго и сложно за обяснение и не мога да намеря думите.
а) Сигурно Бог иска да ме запази за истинската ми любов;
б) Ако не бях преживяла всичко това, животът ми нямаше да е като сериал:)
Активен
Ianica
Гост
« Отговор #7 -: Юли 17, 2011, 02:11:49 »

Та, за мен все пак ще е някаква утеха и надежда, ако някой ми каже, че си е срещнал сродната душа и се е оженил именно за нея и имат дете, плод на голямата им любов. Защото реално аз не познавам такъв човек, който да е щастлив в любовта Тъжен На първо място, родителите ми. Като ги гледам е очевидно, че не са сродни души- майка ми е 10 нива над баща ми, а той, доколкото разбирам, е енергиен вампир, но това е друга тема. Братовчедка ми е на 33 години, изключително интелигентна е и все още е сама, и тя така казва, че мъжете и се струват глупави и не я разбират. И всичките ми най-добри приятели са самотни, сякаш всички сме белязани. Или ходят с хора, които не са им на нивото, мъчно ми е като ги гледам. Една от най-добрите ми приятелки скоро навърши 30 години- нейните критерии за мъж са си много земни(макар че е много одухотворена личност и се интересува от окултното), но и тя не може да си намери половинката. Майка ми винаги ми повтаряше, че това се получава защото по принцип всички мъже са еднакви и няма какво да очаквам да видя в мъж сродна душа. И първоначално аз и вярвах, защото виждах колко са примитивни мъжете. Но после, като излязох извън приятелския си кръг (това е друга много болезнена тема за мен) аз видях, че и повечето жени са примитивни, че ги интересуват само манджи и клюки. И си казах:"Ето защо те си се намират, а аз не мога да го срещна". И ето, тогава осъзнах, че всъщност съм не просто различна, а мноооооого различна от останалите хора. Аз винаги съм била различна, но сега пропастта вече се е увеличила непоправимо и аз дори не съм забелязала, защото бях сред тях, сред моите приятели, толкова ми е мъчно за тях! И тогава си дадох сметка, че те също са различни и за това са сами. А аз си мислех, че те са светът Сълзи И сега всички около мен ми се струват ненормални, дори собственото ми семейство. Как можах да се променя толкова! И точно когато започнах да страдам най-много, започнах да виждам и чувам духове, сякаш не ми стигат другите проблеми. В момента се чувствам в абсолютна духовна изолация, през целия си живот не съм се чувствала толкова тежко, дори и когато бях дете и всички ме обиждаха. Сега вече не мога да срещна и приятели в новото си обкръжение, а камо ли пък мъж. С никого не мога да се сближа, чувствам се толкова самотна,никога не съм се чувствала така.
Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #8 -: Юли 17, 2011, 03:21:56 »

Всичко е въпрос на избор и на договореност с друга душа. Както ти си избрала родителите и приятелите си, за да преодолееш дадено възприемане. Имам чувството, че задаваш въпроси, чийто отговори знаеш, но имаш нужда от потвърждение!:)
Не си наказана и нямаш магия и го знаеш много добре, нормално е да ти идват в повече изживяванията, но вътре в себе си знаеш, че са уроци:) Нормално е да искаш да дойде "хубавото" по-скоро, но мисля, че знаеш, че ще дойде когато трябва!:) И моментите, когато трябва, нямат общо с моментите, когато си мислим, че наистина имаме нужда! Всяко нещо с времето си и всяко нещо на мястото си!:)
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
НИКОЙ
Гост
« Отговор #9 -: Юли 17, 2011, 04:00:16 »

Ianica докато говориш за теб и човешкия род около теб  като за 2 различни неща -такъв ще ти бъде и живота,защото са ти такива и мислите.
Ако приемеш света в себе си... ще те приеме и той.
 
Активен
ivaqna
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 49


 • Град: Бургас
 • In God we trust!

  « Отговор #10 -: Юли 18, 2011, 23:45:36 »

  Мила Ianica, идеята да срещнем сродната си душа и да направим семейство с нея е невероятно романтична, но и много депресираща. Защо искаш да се ограничиш с една точно определена душа...ами ако не я срещнеш ( в крайна сметка това не е закон за всяка инкарнация, можем да се преродим 5 пъти докато намерим сродника), или ако го срещнеш и той е обвързан....как ще се чувстваш.
  До теб може да има едно съвсем обикновено и земно момче, с което обаче да успееш да създадеш невероятно сплотено семейство.
  Недей да търсиш и да си мислиш че си странна, ние всички сме странни по свой си начин, без значение дали сме духовно развити или не.
  Когато даваш любов ще получаваш, недей да търсиш равносметка, просто обичай хората около себе си, и правилният мъж за теб ще се появи без да се усетиш 
  Активен
  Gayatri
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 609


 • Град: София
 • « Отговор #11 -: Юли 19, 2011, 00:01:36 »

  ivaqna го е казала много хубаво.
  Аз обаче ще добавя само това, че понякога търсейки сродната душа, изпускаме сходната такава. Не изграждай илюзорни представи за твоята бъдеща половинка и не очаквай. Така ще се насладиш на истинската същност на човека до себе си, а няма да страдаш от това, което ти би искала да бъде, но не е....
  Активен
  Jedi knight
  Гост
  « Отговор #12 -: Юли 19, 2011, 01:37:32 »

  Ианица, не слушай никой друг освен себе си, особено в интимен план. Ако го правиш вероятноста да сбъркаш и да вървиш чужд път е огромна. Успех!
  Активен
  Ianica
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 151

  « Отговор #13 -: Юли 19, 2011, 11:26:49 »

  Мила Ianica, идеята да срещнем сродната си душа и да направим семейство с нея е невероятно романтична, но и много депресираща. Защо искаш да се ограничиш с една точно определена душа...ами ако не я срещнеш ( в крайна сметка това не е закон за всяка инкарнация, можем да се преродим 5 пъти докато намерим сродника), или ако го срещнеш и той е обвързан....как ще се чувстваш.
  До теб може да има едно съвсем обикновено и земно момче, с което обаче да успееш да създадеш невероятно сплотено семейство.
  Недей да търсиш и да си мислиш че си странна, ние всички сме странни по свой си начин, без значение дали сме духовно развити или не.
  Когато даваш любов ще получаваш, недей да търсиш равносметка, просто обичай хората около себе си, и правилният мъж за теб ще се появи без да се усетиш 
  Активен
  Ianica
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 151

  « Отговор #14 -: Юли 19, 2011, 11:33:49 »

  А сега май опряхме до друг въпрос. Ами съдбата? Даже и да е обвързан той си е нашата истинска половинка и съответно изоставената му любима си има друга половинка. После ще пища повечер че като нямам фонетика ми е трудно.
  Активен
  Страници:  [1] 2 3 ... 11   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Групи души
  Видео клипове
  delfin 3 1317 Последна<br />публикация Февруари 24, 2010, 00:49:02
  от onzi
  "Преродени души" -сериен филм
  Филми
  nia.boneva6 5 2017 Последна<br />публикация Август 03, 2010, 08:59:42
  от nia.boneva6
  Само земни души ли се прераждат на земята?Фалшиви ченълинги? « 1 2 3 4 5 »
  Въпроси и отговори
  stefanica 61 8736 Последна<br />публикация Декември 13, 2012, 15:37:50
  от alaje
  Индиго души-индигова аура!
  Всичко относно индиготата
  Еlsha 10 2882 Последна<br />публикация Юли 03, 2012, 12:56:52
  от Щуродино

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright