Духовно развитие

          

Страници:  1 [2]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Морал за масова употреба  (Прочетена 2161 пъти)
Аэ съм
Слава ввишних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 2396


Hello! I am Andy!

« Отговор #15 -: Януари 20, 2012, 17:25:43 »

  Аз си представям свободата като живот без правила и догми. Смятам че слънчевата физическа светлина е бледо отражение на Божията светлина, както лунната светлина на слънчевата. Смятам че всичко е едно Време, но в нашия свят то се движи центробежно, което води до неговото сгъстяване. Смятам че Луцифер, сянката на Христос, е главния създател на физическия свят.

 
 За мен истински свободен човек е този, който не само не се подчинява на обществените или законови норми и догми, но не се подчинява и на природните. Но не се и опитва да ги разруши или промени даже и самият Бог да му заповяда. Оставя ги да бъдат такива каквито са, защото те имат цел, висша цел, против която смъртните не могат и не бива да се борят. Това е принципа на ненасилието като оръжие срещу насилието. "Отвърни на злото с две добрини" гласи една стара повеля, изпитана от нашите деди по времето на турското робство. Исус учи:"Като ти ударят шамар не отвръщай, а си дай и другата буза.". Ако човека е разумен ще се засрами много повече,              отколкото ако го пребиеш от бой. Буда казва:"Не се опитвай да събудиш спящ човек.". Ако не се засрами от шамара го остави и си върви. Бог ще го вразуми с принципите, които съдържа в себе си, основното му оръжие срещу Хаоса.


   Писателят Лев Толстой е отричал и Буда, и Исус и прочие, но живота сам му е показал същността на Бога. Не я е открил в Църквата, не я е открил в обожествяването на обикновенни смъртни, не я открил в някакви духовни учения, а я е открил в себе си. Там не се намира Бог, там се намира Неговия храм, връзката с Него. И така Толстой се е дистанцирал от хората, от политиката, от незначителните неща в света. Сам е осъзнал някои неща. И не е спазвал никакви норми освен своите. Като ги е припознал с тези на Буда, Исус, Мохамед и т.н.


   Може би има едно същество, което е Пътя към Бога, Истината и Живота, наричано условно Христос, който е едно с Бога и е слънчевата Му светлина, и то вдъхновява всички пророци, които проповядват мир и любов, но центробежните сили на Луцифер опорочават всичко. Между другото си мисля, че Луцифер не е дявола, а просто изпитание за душите ни. Предлага изкушения, а поддадеш ли се "изгаряш" и се пречистваш от тях, а сетне нови изкушения, докато не ги превъзмогнеш. Дявола е може би Хаоса, от който тези страдания те предпазват. Душевния хаос, който би унищожил Бога. А самия Бог е може би част от този Хаос, той е Хаос, но веднага след като се е осъзнал като творец е започнал да твори в себе си..., а не да се бори срещу Хаоса. Това е същото като да се бориш със себе си.   


   Знаменитите думи на Ганди са всъщност тълкуванието на Толстой за многото истини в учението на Иисус. Може би дори самият Петър Дънов е повлиян, като Исус, от съществата Христос. И това не противоречи на Църквата. Бог(Отец), Син(Христос) и Светия Дух(връзката му със сътвореното в Него самия, което е всъщност самият Той, разделен на безброй души имащи собствена воля-дух).

    Душата е Хаос. Поне имат косвена връзка. Всичко е част от едно цяло. Може би това е истината. Може би тъмните сили са прави - винаги има два противостоящи си елемента и единият от тях е излишен. Кой знае...
 
« Последна редакция: Януари 20, 2012, 17:57:25 от Аэ съм » Активен
Aliya
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 146


WWW
« Отговор #16 -: Април 12, 2012, 15:44:08 »

... Мисля, че подобни опити да се регулира поведението на индивидите се основават на едно "философско" предубеждение, което също е предназначено за масова уподреба и гласи : " по своята същност човека е зъл демон, неудържим звяр движен от най - ниските си страсти, разрушителен и жесток".
  На вниманието на всички, които са повярвали:
                                          ТОВА Е ЛЪЖА!
Непоколебимо вярвам, че когато върху човека не се упражнява никаква принуда, когато той е истински свободен и усеща, че околните го приемат, че е постигнал истинска близост с тях - тогава показва най - любящото, най - искреното, най - чувстиветлното си и най - съзидателно Аз.

Поздравявам те за тази публикация!
И още нещо искам да допълня - този фалшив морал е всъщност наложен от християнството. Християнството ни втълпява, че хората са грехопаднали, грешници, които могат да бъдат изкупени единствено с проливането на кръв - разбира се чужда кръв - кръвта на едно невинно светло човешко същество Исус.
И по този начин християнството ни учи не само на фалшивия морал на грешните грешници, но и ни превръща в съ-убийци - прекланящи се пред символа на едно грозно убийство - Кръста.
Активен

Завръщане към себе си - aliya.blog.bg
protoplasma
Гост
« Отговор #17 -: Април 13, 2012, 11:26:10 »

Цитат на: Аз съм
За мен истински свободен човек е този, който не само не се подчинява на обществените или законови норми и догми, но не се подчинява и на природните.
"Същинската власт е у покорните". Свободата, приятелю е както всички проявления на невидимите светове - състояние на духа и съзнанието, а не положение на тялото, в определени обстоятелства. Онзи вид осъзнаване, че си част от кръговрата и съществуваш за него, а не въпреки него, те прави истински свободен. Природата не ни подчинява, нито Твореца. Ако трябва да се направи някакъв паралел със служебни отношения, условно приемайки, че живота е професия, то според мен, най-удачно би било да се каже, че ние сме съдружници на Майката Природа и Великия Дух, но не и техни роби или работници.
Всичко ни е дадено под наем, но от нас зависи дали ще го съхраним и развием. Разбира се, подаръците от Майката Природа са преходни. Тялото няма как да го съхраним, но можем да се грижим за него подобаващо и да го ценим, като по този начин й се отблагодаряваме. Същия е принципа и на Праотеца и неговите дарове, както и за ...всичко.
Цитат на: Аз съм
Писателят Лев Толстой е отричал и Буда, и Исус и прочие, но живота сам му е показал същността на Бога.
Погрешно си разбрал, млади приятелю, литературния стил на изразяване на този, наистина голям писател и човек. Ако вникнеш, а съм сигурен, че го можеш, ще обърнеш внимание на тънкия начин, по който се подиграва с невежеството на простолюдието, без да ги обижда. Мисля, че ще разбереш това, по-добре, като ти кажа, че Лео да Винчи и Салвадор Дали са правили същото с картините си, а Моцарт и например Джим Морисън с музиката си. И това в никакъв случай не са прояви на егото. Това са такъв тип творци, които идат, за да напомнят, по различни начини, на хората, че съществува ...непреходна истина, отвъд измамното полезрение на всеки. Те не отричат духовните устои, а по-скоро, обвързването им с имена и образи. Всички такива учители, обикновено възпяват една религия - религията на цялото и личността и творението. Религията на баланса, съзвучието, симетрията и красотата. Натоварени с огромна отговорност, за което са им дадени дарби (също под наем), тези "мини творци", често не издържат и посягат на живота си. За тях, нищо тук, няма стойност, тъй като от самото си раждане, са напълно наясно, че са само в кратка командировка, с голяма и тежка мисия.

Цитат на: Аз съм
Знаменитите думи на Ганди са всъщност тълкуванието на Толстой за многото истини
Думите на Ганди, идат от сърцето му, а не от друг човек. Влиянието, което му оказва творчеството на Толстой е голямо и Ганди, никога не е криел това. 

Цитат на: Аз съм
Душата е Хаос. Поне имат косвена връзка. Всичко е част от едно цяло. Може би това е истината.
Хаосът е просто различен вид баланс. Баланс, трудноразбираем за по-голямата част, ограничени в херметичната си матрица, умове.
Цитат на: Aliya
този фалшив морал е всъщност наложен от християнството.
Бинго!
Активен
meander
Каквото дадеш това ти се връща.
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 376


« Отговор #18 -: Април 13, 2012, 23:47:11 »

Ето още нещо за морала.
http://varg1.blog.bg/history/2012/04/13/bibliiata-e-otvratitelna.939316
Активен

Мечтите ни помагат да намерим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.
Когато човек говори истината - не се налага да лъже!
Мухата влиза само в отворена уста!!!
Страници:  1 [2]   Нагоре
Отиди на:  



Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright