Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Акция: Да заживеем в хармония!  (Прочетена 3589 пъти)
За Едно
Leon7, Aldonza, turist, Ich
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 10

 • Град: България
 • « -: Септември 20, 2011, 23:30:31 »

  Неотдавна Leon7 бе пуснал тема във форума да дадем идеи, които да участват в Избирането на най-добрата сред тях, която да бъде реализирана. Формулировката бе „Да направим света по-добър”. Наскоро група от участвалите в неговата тема
  http://indigota.com/index.php?topic=4729.0
  се събрахме в чат група в скайпа, за да обсъдим как да развием неговата идея така, че да стане по-разбираема като смисъл, цел, насока. И решихме да създадем нова тема, в която Всеки да може да даде своето предложение, своята идея за инициатива „Как ние и хората около нас да заживеем в Хармония”

  Своите идеи можете да поствате в тази тема. Ако сте ги обмислили предварително ще можете да ги изложите добре. Ако ви хрумнат на момента – пак можете да ги представите и по-късно да се върнете в тази тема, за да ги развиете...

  Ще събираме предложенията ви до 31.Октомври. 2011г. И после ще гласуваме за тях. Така ще видим кое от всички най-много ни приляга за реализиране и Заедно ще пристъпим към осъществяването му.

  Моля не пускайте коментарите си относно идеите в тази тема, а в друга специално създадена за тази цел:
  http://indigota.com/index.php?topic=5004.0
  В нея можете да посочите линк към мнението, което коментирате, Nick-a на автора на идеята или Наименованието на идеята, ако има такова.
  В темата за коментари ще се пуска и актуално инфо относно продължителност и други неща свързани с Акцията.

  Ако без да искате напишете коментара си тук – не се притеснявайте! Екипът, поддържащ форума ще го премести в другата тема, но да се надяваме, че няма да му създаваме излишно работа Намигване

  Можете да пращате и лични съобщения до този профил. Можете да пращате и писма до zaedno33@gmail.com , където на вас ви е по-удобно. Всички ваши мнения ще бъдат взети под внимание.

  Успех!!!
  « Последна редакция: Септември 20, 2011, 23:46:55 от За Едно » Активен
  Leon7
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 20


 • Град: Благоевград
 • « Отговор #1 -: Септември 23, 2011, 10:02:01 »

  http://vkontakte.ru/video_ext.php?oid=-527019&id=146909188&hash=96a091f5e9277eff&sd

  Предлагам да създадем подобно клипче!
  Активен

  Равенството ражда приятелство
  zagorka
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 36

  « Отговор #2 -: Септември 28, 2011, 22:28:26 »


  Здравейте и Добра Вечер от мен имам една идея за която Леон7 има представа и тя е следната : преди години е открит един газ със специфични и уникални свойства нарича се "Браунов газ" открит от българин и има много инфо как да се произвежда но свойствата му и до ден днешен са загадка за хората имам желание да работя в тази насока ако има и други желаещи да отворим една тема и да се  опитаме да постигнем нещо в тази област това е от мен за сега !
  Активен
  viosta
  Гост
  « Отговор #3 -: Септември 28, 2011, 22:34:11 »

  Zagorka , дай още малко информация за този газ .
  « Последна редакция: Септември 28, 2011, 22:51:35 от viosta » Активен
  Leon7
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 20


 • Град: Благоевград
 • « Отговор #4 -: Септември 28, 2011, 22:51:51 »

  Ще дам още една идея, макар че очаквах се пак някой да напиши. Почва да изглежда че само аз се интересувам от това.

  Идеята е да се организира експедиция към тайнствени места в България. Сигурно във форума има много чувствителни хора, които може би са ходили до такива места. А идеята е да се отиде до такива места и да се направи отчет или да се провери какво има или няма в тях.
  Активен

  Равенството ражда приятелство
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #5 -: Септември 29, 2011, 00:23:39 »

  Аз имам идеята за догодина, за прехода Ком-Емине 700км 22 дни .
  Екстремно е ,за това започвам бавно подготовката от сега .
  Това и по принцип мислех да го постна ,но нека да стои при общите инициативи, пък знаеш ли може повечко екстремисти да се съберем.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  viosta
  Гост
  « Отговор #6 -: Октомври 02, 2011, 20:29:24 »

  Моите  идеи са  следните -
  1. Акция за почистване на  планински пътеки , паркове , реки , плажове и т.н. по избор.
  2.Веднъж или два пъти месечно посещение на Домове за деца и Старчески домове . Не нужно всеки път да се носят някакви помощи , децата и старите хора  се нуждаят най-много от любов и внимание .
  Активен
  Турист
  почиващ на стари лаври
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 598

 • Град: с. Дворище, Ст Загора
 • velko.hristo
  « Отговор #7 -: Октомври 04, 2011, 18:20:42 »

  Да се измисли единна система, при която ще има един дежурен, който да приема обаждания на граждани или форумци изпаднали
  - в мини беда
  - проблем с институции; към коя да се обърнат
  - къде се намира дадена улица
  - как се стига до определено място и с какъв автобус

  (Въпроси за размисъл:
  Как да дам от свойта светлина на друг, който има нужда от нея?
   Как да помогна с нещото, в което съм най-добър на нуждаещ се?)

  Тук съм направил коментар на идеята си:
  http://indigota.com/index.php?topic=5004.msg57694#new
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  Aldonza Dulcinea Lorenzo del Toboso
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 362


  AЗ ВЯРВАМ

  « Отговор #8 -: Октомври 05, 2011, 11:11:55 »  ДА ИМ ПОМОГНЕМ ДА СИ ПОМОГНАТ или Да открием себе си (да намерим щастие ) чрез хоби или изкуство.

  Здравейте. Моята идея се зароди преди около 2 години, когато осъзнах влиянието на хобито ми върху мен, как ме промени то и какво ми даде...и все още продължава да ми дава.
  Всъщност аз се забавлявам като правя бижута от леки материали като полимерна глина, тел и готови мъниста...не правя неща от злато или сребро или нещо кой знае колко сложно.
  Самия процес по създаването на едно бижу ми дава страхотно спокойствие, вдъхновение, развива мисленето ми, кара ме да се чувствам част от някакъв процес, който създавам сама и който ме удовлетворява и дори ми дава самочувствие, когато направя нещо хубаво. Чак си казвам – това аз ли го направих? И то само за 15 минути, а преди това нямах никаква идея какво ще бъде. Хобито ми ме доближи до творчеството, до самата мен и ме прави щастлива и уверена.
  Какво носи създаването на изкуство или хобито на хората? Освен това да превърне загубеното време в спечелено удоволствие, успява да ни даде тема за разговор, тема за проучване на нови неща, повод да се разходим до някой интересен магазин за хоби и занаяти, но най-вече –прави ни по-добри, по-спокойни хора и ни доближава до творческата енерия на Вселената.
  А това според мен е начин хората да станат по-добри. И затова преди около 2 години в мен се зароди идеята – всеки човек да открие своето хоби или занаят. Във всеки дом, всеки човек да създаде пространство за сътворяване на изкуство или вечер за забавни игри със семейството си. Представете си само родителите си, или бабите и дядовците ви. За първите – поне вкъщи единственото „хоби” е телевизията, чашка ракийка със салатка вечер и тревоги как ще си платят парното и тази зима. Възрастните хора пък живеят единствено със сериалите си. Малките все по-често можем да ги намерим само пред компютрите.
  А аз вярвам, че ако всички тези хора открият нещо, което да ги кара да се усмихват ще станат просто по-добри хора. Сигурно си мислите, че хората се занимават с тези неща, както и преди? Лъжете се. Вече е голяма рядкост...
  Ето и пример за различни хобита или занимания:
  За всички възрасти: създаване на картини, колажи, рамки за снимки, бижута, създаване и оцветяване на глинени съдове, създаване на свещи, сапунчета със различни неща вътре, моделиране на кораби, самолети и др., шиене на дрехи, одеала от пачуърк, създаване на играчки и парцалени кукли, сковаване на дървени..например къщички за птици, кашпи и т.н. и всякакъв вид творчество от типа- направи си сам.... Определяне на ден от седмицата, в който цялото семейство да се събира и да играе на игри от типа на Монополи и т.н., което ще сплоти хората...И ТОЛКОВА МНОГО ДРУГИ НЕЩА!
  За най-възрастните: плетене, рисуване, лесни игри като табла, шах....сигурна съм, че и други идеи ще ни дойдат....
  Не съм мислила как точно да се популяризира, но си представям когато идеята стигне до хората те да влизат в сайт, в който да има всякакви идеи и т.н.
  Това е суровия вид на идеята ми. Надявам се да видите в нея онова, което виждам и аз и да гласувате за нея, както и да се обединим за да я изпълним. Най-вано е да повярвате, че това може да промени душите на хората, така както и аз вярвам.

  Активен

  There's no such thing as MYSELF since I am constantly changing. ME
  За Едно
  Leon7, Aldonza, turist, Ich
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 10

 • Град: България
 • « Отговор #9 -: Октомври 17, 2011, 23:21:48 »

  1. Социализиране на бездомни

  - Да им помогнем да си намерят работа, подслон
  - да усетим какво ще ни даде контакта с тях. да разчупим предразсъдъците си спрямо тях

  2. Да се организира акция за обединение на етносите, за елеминиране на расистки убеждения
  Активен
  Star Rover
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 58


  « Отговор #10 -: Октомври 18, 2011, 21:44:12 »

  Здравейте,

  Искам да представя една идея, която можем да осъществим колективно - всеки от града, в който се намира или живее. Просто е. Можем да я възриемем като акция, игра, но преди да споделя характера и, нека ви кажа правилата.

  На атачнатото листче оразмерено за принт, ще видите послание, както и отговори към посланието (предполагам се досещате - отговорите под посланието са листчета, като телефони в обява за квартира например - ще се реже с ножица Усмивчица ).
  В избран от нас ден, ще принтнем достатъчно бройки от листчето, които ще разлепим по ключови райони из градовете и ще оставим за седмица-две(примерно).

  Цялата закачка е с психологически характер. Няма да промени драстично реалноста, но бихме могли да отключим изключително приятни емоции, мисли и въображение в хората, които забележат посланието. Кой ще отговори не е важно, но взаимодействието, усмивките, отделените красиви мисълформи, които ще се генерират от участниците, ще захранят както тях самите така и средата ни - ще повишат вибрациите макар и леко.
  Накрая, ще направим заедно отчет. Можем да прикачим и снимки от нагледния резултат за по-весело. Ще видим как са реагирали хората, колко души са се включили или не са, колко са наблюдателни и до колко са отворени към...себе си - към Л. ...и ние няма да знаем кои са тези хора, но това, че някой се е включил, че е превъзмогнал страха си от гледащата го баба на спирката или от това, че не знае кой седи зад листа, ще е една крачка към истината - неговата собствена и общия гол.

  Молбата ми е това да стане Заедно, след като го фиксираме за да се вложи енергията на колектива.

  *атачмънта е с размер А4 има 3 броя послания, всеки с по 10 отговора.

  това е от мен за сега.


  * LoveU.jpg (832.69 KB, 2480x3508 - видяно 391 пъти.)
  Активен

  Истинската Любов не умира. Само става по-силна с времето.
  The One
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 1537


  Винаги на точното място в точното време

  WWW
  « Отговор #11 -: Октомври 19, 2011, 00:25:50 »

  Ит, намирам идеята ти за повече от прекрасна!
  В мен се появи следното предложение...

  Освен това което си предложил, ето какво ми хрумна...

  УСМИХНИ СЕ!
  ТИ СИ...

  Прекрасен
  Ценен
  Уникален
  Обичан
  Свободен
  Вечен
  Това което си
  Могъщ
  И тн.

  Нека всеки предложи по нещо...
  Малките висящи лисчета да са различни и така хем да има повече послания хем да може всеки да си дръпне това което иска...
  Мисля,че ще генерират по мощна енергия ако са различни понеже всяко носи допълнителна вибрация и отключва във всеки по нещо специфично като ключ.

  Активен

  Не мога да променя това което виждам,но мога да променя точката през която гледам.
  Това е достатъчно да промени онова което изживявам,а това променя цялата гледка.

  Всичко перфектно е точно такова,
  течащ в безкрая свещен резултат!
  Бъди сега причината нова,
  за твоя бленуван в мечтите ти свят.
  nikolai.velchev
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 3

  « Отговор #12 -: Октомври 23, 2011, 22:17:11 »

  Здравейте и от мен. Аз също имам идея моята е в голям мащаб и знам че няма да бъде реализирана в близко бъдеще но все пак реших да напиша някой друг ред. Значи хората по целия свят използват ресурсите на планетата неправилно намерили сме някакво приложение и го използваме масово и по този начин се са самоунищожаваме , в смисъл изчерпваме природните богатства за ПРИМЕР("Горива за автомобили самолети . ") и други , не мислим че в бъдеще няма да има с какво да се издържат
  нашите поколения  . Трябва да се намери по ефективен начин за използване на земните ресурси има толкова идеи в които не се влагат средства. Хората са свикнали да правят нещата по един начин но има малко хора които се замислят и казват че, трябва да се намери и по-добър начин за усвояване на нещата. Мога да кажа още много много по темата но както споменах по горе ще спомена само някои неща защото. Ако се изяви интерес мога да доразкажа Усмивчица .
  Активен
  viosta
  Гост
  « Отговор #13 -: Октомври 23, 2011, 22:30:50 »

  nikolai.velchev може да разкажеш нещо  повече за това и каква точно е твоята идея .
  Активен
  За Едно
  Leon7, Aldonza, turist, Ich
  *
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 10

 • Град: България
 • « Отговор #14 -: Октомври 24, 2011, 21:37:19 »

               ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬(ஜ۩۞۩ஜ)▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬


  Здравейте!
  Идеите, които сте дали са страхотни и  много се радваме на ентусиазма ви/ни  Усмивчица
  Наближава крайния срок за предложения.  До момента има няколко наистина страхотни! Благодарим на всички, които са вложили по нещо от себе си и искат да помогнат на планетата ни и които вярват, че това не е загубена кауза! Очакваме още идеи от вас, не се срамувайте да ги споделите  Усмивчица Темата ни е: как да направим света по-добро място; как да помогнем на нуждаещите се; как да повишим вибрацията на хората;  как да подпомогнем прехода...
  Или с две думи – от всички нас зависи да изберем дали ще предпочетем „глобален” или „локален” подход към нещата...
  Гласуването за най-добра идея ще се извърши от всички посетители на сайта  indigota.com в края на месеца . Ще се позволява по един глас от всеки, последван от кратко обяснение ЗАЩО в отделна АНКЕТА, която ще пуснем след 1-ви ноември.
  Първо гласуваш за конкретната кауза, а после подкрепяш гласа си с обяснение в същата тема. Моля спазвайте указанията!  Усмивчица
  Призоваваме хората, които са публикували идеята си в съвсем кратък и недоразвид вид да вложат още малко усилия , за да бъдат по-конкретни и да се разбере по-точно замисъла им.
  А когато заедно изберем една от идеите,  започва истинското предизвикателство – да повярваме, че тя не е само празни приказки на едни хора в един сайт и да се обединим, за да я осъществим заедно!


            
     ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬(ஜ۩۞۩ஜ)▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  Активен
  Страници:  [1] 2   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Разбиране -> Хармония -> Прогрес
  Духовни връзки и взаимоотношения
  praiseyou 8 2031 Последна<br />публикация Август 26, 2011, 22:05:50
  от Турист
  Социална акция
  Послания
  Leon7 7 1497 Последна<br />публикация Септември 22, 2011, 00:50:25
  от Престолски
  Коментари и препоръки към „Да заживеем в хармония!” « 1 2 »
  Инициативи
  За Едно 24 1661 Последна<br />публикация Ноември 04, 2011, 09:41:34
  от air_fairy
  Анкета към Акция: "Да заживеем в хармония!"
  Инициативи
  За Едно 13 1268 Последна<br />публикация Ноември 17, 2011, 20:07:20
  от За Едно
  01. декември - Национална акция "Да заживеем в хармония"
  Инициативи
  За Едно 8 1976 Последна<br />публикация Декември 01, 2011, 07:30:23
  от Турист

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright