Духовно развитие

          

Страници:  1 2 [3]   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Според вас Коя е Най -хубавата зодия ?  (Прочетена 9009 пъти)
~Schwarze_Sonne~
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #30 -: Юни 19, 2012, 12:14:31 »

  Аз съм родена на 04.06.1989г.
  Паяк     / 16 май-12 юни/

  Доста интересна интерпретация  Усмивчица

  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  ~Schwarze_Sonne~
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 187


 • Град: София
 • "Очите са огледалото на Душата!"

  « Отговор #31 -: Юни 19, 2012, 12:16:46 »


  В древността астролозите разделяли Лунния Зодиак на 13 елемента, като считали, че родените в периода от 16 май до 12 юни са зодия Паяк (или Арахна). Тринадесетият знак са познавали още в Древна Гърция и Италия. Той е бил известен и на друидите, които дори са го издигали в култ. Именно те са асоциирали Келтския кръст (символ на центъра на земята, на слънцето и на вечността) с тази зодия. Регионалната ѝ планета е Луната, която оказва голямо влияние върху родените под въпросния знак с цялата нейна променливост и непостоянство.

  Зодиакалният знак Паяк представлява по същество психическа зодия.

  Характеристика

  Всеки роден през периода 16 май - 12 юни има по-висок от средния шанс да притежава някакви парапсихични способности.
  Хората "паяци" се отличават с добре изразена интуиция; чувствителни са към нуждите, настроенията и желанията на другите; могат мислено да се пренасят на непознати места; способни са да местят или трансформират предмети, без да ги докосват; в състояние са да предсказват бъдещето или да влизат в контакт с астрални и свръхестествени същества, както и да откриват изчезнали вещи и хора; да лекуват и т.н...
  Характерни за тях са добрата комуникация; склонност към промени; креативност; съпричастност.

  Арахна е знакът на сложните взаимоотношения; на интригите; на невидимата комуникация и на всички връзки, които не са непосредствено очевидни.
  Хората, родени в този период са вечно заети, активни, често са възприемани от околните и дори от самите себе си като странни по начин, който е трудно да бъде дефиниран точно.
  Имат влечение към изкуството, в частност поезията, музиката, сюрреалистичните или експресионистични визуални изкуства.
  Работят най-често, обзети от вътрешен инстинкт и имат внезапни прозрения.
  Могат да бъдат "обладани" от идеята за смъртта, но външно рядко го показват. Разглеждат я като предвестник на новото начало, а не като край без бъдеще.
  Точно както паякът оплита жертвите в мрежата си, така и тези хора са експерти в това да влияят на другите. Тяхната харизма може да окаже голямо влияние и помощ в политиката, театъра, музиката и всякакъв вид на комуникация. Притежават аура, която силно привлича останалите.
  Арахно-вците могат да овладеят силите на магията, защото тя е заложена в тях и да внесат красота в живота на всеки един, но понякога ръцете им се обръщат към тъмната страна - както в свръхестествен, така и в реален смисъл. Пророци или измамници - изборът е в тяхна власт и е строго индивидуален.

  Родените в интервала 16 май - 12 юни, били известни с непредвидимите си постъпки, подмолни или изумителни дела, гениалните си хрумки и постижения, както и с пословичния си, непредсказуем характер. Още в Средновековието са считали, че те са мистериозни и загадъчни същества, надарени със странна и необикновена сила, но и подвластни на Сатаната, злите сили и лошите помисли. Сред тях нерядко се срещат хора с ясновидски и гениални способности, магове и екстрасенси, но също така престъпници и убийци.

  Както вече споменахме, в древни времена, Зодиакът е бил съставен от 13 знака, защото и месеците са били 13 - по 28 дни всеки (свързани с фазите на Луната /28 дни от Новолуние до Новолуние/ и с менструалния цикъл на жените.
  * Интересно е да споменем, че на латински думата за месец е mensis...

  Следите на 13-та зодия, наречена Паяк, се губят някъде през годините, като се счита, че тя е била забранена по време на Римската империя. Юлий Цезар направил реформа на календара, месеците станали 12 и вече никой не ги свързвал с циклите на Луната и жените, а Зодиакът бил трансформиран...
  Американският автор John Thomas Sladek предполага, че тринадесетият, лунен, зодиакален знак е бил отстранен от календара по време на конфликтите между жреците на Слънцето и тези на Луната (мъжките мистерии против женските). Тогава бил победен матриархатът и триумфът на мъжете е бил толкова пълен, че всички свидетелства за величието на Майката, на Жената като Сътворение, са били щателно заличени, а повечето от тях и унищожени. Какво остава за някаква си 13-та зодия?

  Между другото тя е считана и за един от многото тайни аспекти на Лилит, известен още като Akkawbishia Lilith (Arachnidia Lilith, Spidergoddess of Sitra Ahra (в превод от арамейски - 'нечиста сила'). Този аспект е зооморфна проява на "майката на всички демони" и въплъщение на най-опасните атрибути и сили, приписвани на първата жена.

  Но да се върнем към Арахна, астрологията и Римската империя...

  Възприеман като зловещ и носещ нещастия знак, Паякът (като 13-та зодия) е бил отречен, заклеймен и “заровен” в забвение. Считали (не съвсем без основание...), че тази зодия е опасна и зловеща, защото родените под знака на Паяка винаги поднасяли на околните непредсказуеми изненади. Древните римски астролози ги набедили за обладани от лош дух и обяснили, че зодията се премахва И с цел да се избавят хората от властта на демона в тях. Днес сме много подозрително настроени към твърдения от този тип, но... Все пак, няма как да не признаем, че мярката, която навремето са взели, е имала абсолютен успех, защото днес, съществуването на тринадесетата зодия – Паяк, е напълно забравено.

  До ден днешен се смята, че човек много трудно може да се изплъзне от влиянието на “паяците”. Мнозина от тях са оказали влияние върху цялостния исторически процес. Световно известни паяци са Оноре дьо Балзак, Артър Конан Дойл, Пол Гоген, Рихард Вагнер, Мерилин Монро, Боб Дилън, Джо Кокър, Джон Кенеди, Далай Лама, папа Йоан Павел II, Йосип Броз Тито, Васил Николаев – Орфи, Симеон Сакскобургготски, ясновидецът на Хитлер - Ерик Ян Ханусен...

  В наши дни зодията Паяк представлява една мистериозна и мрачна загадка - твърде нерационална и неправдоподобна, защото и до днес в интервала между 16 май и 12 юни се раждат хора, които нормалният човешки разум не може да проумее докрай. Те все още минават за вълшебници, магове и гениални творци. В най-лошия случай са феноменални престъпници.
  Така или иначе хората, родени под този знак, винаги имат странна, необикновена съдба, белязана понякога от резки, направо невероятни обрати.
  Каквато и да е истината за 13-ата зодия, старите хора вярват, че “щастливците”, появили се на бял свят в този “злокобен” интервал, са специални, белязани от съдбата и нарочени за бляскаво бъдеще.
  Активен

  "Oculi porta anima ... vide si non audes mihi tunc animi... "
  Щуродино
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 256

  « Отговор #32 -: Юли 10, 2012, 09:35:24 »

  Четох,че има Богиня-паяк в някаква култура-не си спомням в коя :)Отвреме-навреме чета някаква подобна литература-не съм специалист.за споделеното
  Активен

  Омръзна ми да се обяснявам-47 годишна
  Sine Wave Zero
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 334

  « Отговор #33 -: Април 25, 2013, 21:04:28 »

  Аз съм родена на 04.06.1989г.


  Родена си на моята дата, 3 години по-късно.
  Активен
  Morena
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 137

  « Отговор #34 -: Април 25, 2013, 23:48:27 »

  Мен както ме е страх от паяци излезе , че съм точно зодия паяче....  Ухилен Ухилен Ухилен
  Активен
  Morticia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 67


  « Отговор #35 -: Август 27, 2013, 19:11:27 »

  Близнаци много ясно
  Активен

  "Сюрреализмът, това съм аз!"
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #36 -: Август 28, 2013, 11:54:58 »

  Аз лично се разбирам с почти всичко без Скорпиони и Стрелците (с редки изключения, които могат да емитират по 20 килоазиса/минута без никакъв проблем, та затова се погаждаме).

  Имам авери от зодиите Овен (3-4 елемента с повишен риск за разсъдъка на околните), Телец (например една дама, с която се запознахме в този форум), Близнаци (Тодо и малкия ми братовчед от София, който веднага се влюби в мене), Рак (ангелска любов и един мой братовчед от София, който първоначално се притесни от мене, а после се отпусна и даже накрая едвам го разделиха от мене - така ми се беше гушнал), Лъв (едно РКП (Рядко Кухо Пишлеме), което обаче ги може едни параненормални), Дева (самият Недим, кто и още няколко човека, които не са хич лоши приятели), Везни (една баба от дъновистите, която докато ме усети, че съм на Лозето, и вече ѝ е изгряло Слънцето на улицата и едно аверче от Махлътъ, което прави невъзможното, за да ми е на мене добре в квартала), Козирог (една моя бивша класна, която преподаваше за занимавка (съпругът ѝ е милионер и не би ѝ било проблем по цял ден да джътка из моловете, но явно е искала контакт с децата), както и един авер от Махлътъ, който е по-непредсказуем от ураган), Водолей (sharga и една моя вече починала баба, която много си ме обичаше и много ми се радваше) и Риби (две хлапета, които във всеки случай не може да каже човек, че са лоши, но бяха изключително захлупени. Е, сега са окупирани от някакви каки, които са им дигнали мерника, въпреки, че момчетата са по-малки с по 3-4 години от момите).

  Така че най-хубава зодия няма. Както има готини представители на зодии като Овен и Скорпион, прословути със серт-нрава си, така и има абсолютни отрепки, които са зодия Рак, Везни или Риби, известни с добротата си и готовността си и последната си риза да смъкнат от гърба си за другия.
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Morticia
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 67


  « Отговор #37 -: Август 28, 2013, 22:48:37 »

  ще ме извиняваш ама овни и Скорпиони нямат нищо общо...ама никаде..и по никакъв начин не са нито сродни,нито сходни..и овните изобщо не със серт нрав както твърдиш..напротив...Овен е бебето на зодиака..докато за Скорпион съвсем не моЖе да се твърди подобно нещо..
  и Близнака си остава фаворит..101 лица..фул-макс екстри от номера..
  никога не ти е скучно..за три секунди умее от разгневен и сърдит да стане усмихнат и чаровен..всеки път като се отвори врата незнаеш кой влизаизключително креативни и бързи..едиствения им проблем е,че почети никога не довеждат нещата до края..поради простата причина,че вече тиктакът поредната нова идея..Усмивчица
  а старата отдавна им скучна и ги е отегчила до смърт..
   Плезещ се
  Активен

  "Сюрреализмът, това съм аз!"
  Kissing You Good Night
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 448


 • Град: Варна
 • zdr kp животче, вървиш ли?

  « Отговор #38 -: Август 29, 2013, 16:34:04 »

  ще ме извиняваш ама овни и Скорпиони нямат нищо общо...ама никаде..и по никакъв начин не са нито сродни,нито сходни..и овните изобщо не със серт нрав както твърдиш..напротив...Овен е бебето на зодиака..докато за Скорпион съвсем не моЖе да се твърди подобно нещо..
  и Близнака си остава фаворит..101 лица..фул-макс екстри от номера..
  никога не ти е скучно..за три секунди умее от разгневен и сърдит да стане усмихнат и чаровен..всеки път като се отвори врата незнаеш кой влизаизключително креативни и бързи..едиствения им проблем е,че почети никога не довеждат нещата до края..поради простата причина,че вече тиктакът поредната нова идея..Усмивчица
  а старата отдавна им скучна и ги е отегчила до смърт..
   Плезещ се

  Имам един комшия - малко мутрафон си пада, ама от ония, свестните (не е почитател на класическата музика и оперното изкуство, но не е такъв, но все пак е принципен и по соломоновски справедлив). Един път наби един друг комшия, който е известен с това, че е точно два месеца по-голям от Фреди Меркюри и че има доста сродни сексуални предпочитания с тези на именития певец. Третото нещо, с което е известен е, че е човекът в квартала, който най-дълго време е седял пиян (от март 1955 до днес – без прекъсване). Този комшия, мутрата, е зодия Скорпион.
  Онзи започна да му проси нещо, а нашия Скорпион не може да трае другия, защото оня все се върти около децата и комшията се притеснява (не че няма защо), че оня може да ги „възпита“ в по-либерален дух. И оня, мутрата, като стана, че като нацепи един ъперкът на оня мърмон (викаме му така, защото все проси, мърморейки), оня не можа да стане.

  А и познавам още няколко такива човека с тази зодия – еми, не са лесни хора, серт са.

  А колкото до онези мои авери – всичките са страшни слънчовци, ама често вадят едни номера, дето може да те изправят на нокти. Пък и познавам един Овен, който витае из моите писания като Овена Председател. Та, Овена Председател (ака. Дако Лудия) е много гнусен човек. Нищо, че Овните са „бебетата на зодиака“. Това „бебе“ имаше зъби... Много зъби... Остри зъби... С които хапеше много злобно. Пък и мога да ти назова известни политици и учени с тази зодия - Хитлер, Волен Сидеров, д-р Менгеле....

  От Близнаците познавам и свестни и яки хора (по-рано ги споменах), ама има от тях хора, които ми е чудно как може да бъдат наречени хора (иде реч за Бойко Борисов). И от моята зодия – Телец, има хора, на които с кеф бих им забил тухла в лицето – например президента Росен Плевнелиев, който е мъж под чехъл, президент под сянка и рогоносец... Срам и позор! Познавам и хора от зодия Дева, които са за бесило. Баща ми и двама от психиатрите ми. Тези трите дрипи ми нанесоха страхотни щети. Нищо, че и най-добрия ми приятел е зодия Дева. И най-любимите ми музиканти – Жан Мишел Жар и Фреди Меркюри. Така че няма универсален шаблон за всяка зодия.
  Активен

  Повърхностната температура на атмосферата на Уран е -225°С. Или с около 45° повече от тази на сърцето и душата ми
  Страници:  1 2 [3]   Нагоре
  Отиди на:  


  Подобни теми:
  Заглавие Започната от Отговори Прегледи Последна
  публикация
  Според вас.... - относно 2012г.
  Езотерика
  Isis 1 2169 Последна<br />публикация Януари 28, 2010, 20:02:30
  от delfin
  Какво означава това според вас?
  Обща тематика
  Ева 2 1100 Последна<br />публикация Юли 20, 2010, 19:20:01
  от bars_i
  Какъв е според вас произхода на българите? « 1 2 3 »
  За България
  Аэ съм 40 4069 Последна<br />публикация Септември 19, 2013, 12:34:35
  от вожда
  Какъв според вас е идеалния форум ? « 1 2 »
  Въпроси и отговори
  Luna:) 16 1402 Последна<br />публикация Юли 19, 2011, 07:17:27
  от edinica_nula
  Анкета - Според Вас Бог е..
  Анкети
  {-^-} 1 1531 Последна<br />публикация Април 16, 2012, 10:59:39
  от ИВЕВЕ

  Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright