Духовно развитие

          

Страници:  [1] 2 3   Надолу
Сподели тази тема във Facebook Сподели тази тема във Facebook
Автор Тема: Някъде бях чела , че душите на самоубийците не се прераждат. Къде е истината ?  (Прочетена 5021 пъти)
viosta
Гост
« -: Август 18, 2011, 15:54:48 »

Kissing You Good Night , докато четях написаното от теб, ми направи впечатление нещо, което всъщност не е по темата.

Аз съм се самоубил в началото на 1990, той е умрял в края на 1989.
Та, родили сме се отново - аз през 1993, той през 1996 и сега пак сме заедно.

Някъде бях чела , че душите на самоубийците не се прераждат. Къде е истината ?
Активен
Финист
Финист
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 140


WWW
« Отговор #1 -: Август 18, 2011, 19:05:17 »

Някъде бях чела , че душите на самоубийците не се прераждат. Къде е истината?
хехехе - хубав въпрос, ама няма как да знаем със сигурност... макар че, ако се разровим в книжките, и поразпитаме дъртите езотерици, ще получим някакви отговори... докато чакаме отговора на Киссинг, бих искал да споделятова което съм чувал аз по въпроса:

1.ВСИЧКИ се прераждат, без значение как са умрели... пак и пак и пак... докато не ни омръзне да се раждаме, не изгубим тотално интерес към този свят и не запрашим към други места... какви, ни съ знае.

2.състоянието на СПОМНЯНЕ НА СВОЙ минал живот и на ЯСНОВИЖДАНЕ НА НЕЧИЙ друг живот са идентични като възприятие, защото при ясновидство изчезва разликата между субект и обект... при сила на впечатлението като тази на гореописаната, няма никаква възможност да се разбере от самото усещане дали става дума за "спомен" или за "видение" - и в двата случая усещането за наблюдение "от първо лице" ще е еднакво силна. Знам това от опит, както свой, така и на няколко познати.

3.И виденията, и спомените имат определени специфични условия, които може да са изпълнени естествено или изкуствено да се създадат. Ако знаем обстоятелствата на "трансмисията", ще може да разберем кое от двете е. Също така съществува частният случай даимаме Видение за свой минал живот, без раелно да го помним - възможно, но малко вероятно, и честно казано няма особено значение, за свой или чужд живот имам видение. Съществува и едно трето състояние, което може да наречем създаване на виртуални припомнени животи, което често(но не винаги) има място при "хипнотична регресия", което е доста специфично, бидейки свързано със състояние на транс, и не намирам за нужно да коментирам тук, макар и да е най-полезното за човек от трите споменати "видения за миналото".

4.Основно правило за прераждането е, че минали животи се помнят само дотолкова, доколкото сме съзнателни по време на преживявянето им. Което ще рече, че средностатистическият човек ще си спомня само наааай-ярките моменти от живота си, моменти на силни преживявания, ключови дни и ситуации, най-добрите си приятели, любимите с ипредмети и прочие откъслечни факти. Дори относително развити души нямат особено пълни спомени за животите си. ЗА справки може да се потърси информация как се открива прероденият далай-лама... дори той не помни всичко, но само най-най-забележителните неща от предишния си живот.

5.Основно правило за видения на чужди животи е, че възникват на принципа на резонанса. Тоест каквото човек има във себе си, за това и получава видения. Поради това виденията за чужди животи най-често са свързани с хора живели в близкото минали(100-200 години преди нас) и са имали живот подобен на нашия по отношение на бита, културата, религията, тоест в някои общи но постоянно присъстващи линии, докато в някои дребни черти ще се различава, дори ако тези черти са силно проявени. Защото резонансът не търси силата, а специфичната черта.

6.Казват че колкото години сме живели на този свят, още толкова прекарваме в отвъдното за да осмислим преживяното. Също така отнема някакво време да се подготвим за предстоящия ни живот, за което съм чувал различни числа - 7, 50, толкова колкото ще живеем(това според мен е повлияно от предишния факт и едва ли е така), дори 1000 години подготовка съм чувал че била необфодима докато се наредят всички събития за предстоящия живот, което ми се сструва изсилено... но във всички случаи имаме поне: толкова колкото сме живяли плюс още нещо. Освен това между всеки два живота, посветени на РАЗЛИЧНИ ЦЕЛИ има някакво специфично време в Отвъдното, когато душата се занимава с някакви си душевни дела, които довеждат до новата жизнена цел. В този случай всички стари спомени се изличават на 100%, напълно! Запазватсе единствено придобитите качества.

7.начинът по който сме умряли няма особено отношение към времето между два живота, освен ако не е някаква безумна травма, например изтезания, дълги тежки болести и др.подобни. Иначе дали ще е самоубийство, убийство, катастрофа, затрупан от лавина или умрял от старост - все едно. Това което има значение доколко успешно сме работили ио изпълнили Целта на живота си, Задачата за която сме се родили - ако сме имали успех по нея, времето Отвъд се скъсява, ако сме били неуспешни - се удължава. Ето туквече има връзка със самоубийството, ако е било от емоционална травма, нямаща общо със Задачата на живота, няма да се отрази, ако обаче е било поради отчаяние от несправянето със Задачата, тогава времето отвъд ще бъде по-дълго, защото душата ще се готви по-внимателно за следващия си "опит".

Сега доколко са верни горните идеи... не знам, но аз досега имам само подтвържедения за тези факти... е, има и други неща които съм чувал по темата, но излагам тук само тези които горе-долу съм проверил и ми вършат работа.

П.П.лично за мен, ДРУГИТЕ неща за които Кисинг пише, са много по-интересни - особено разсъжденията му върху видовете енергия и финансовата обезпеченост. Доста мислих над тях след като прочетох поста му. Струва ми се, че именно те са центъра на темата, а за прераждането... тази тема просто силно го вълнува и не може да не говори за нея. Освен това тя е отправната точка за разсъжденията му за сродните души, енергиите и всичко друго по-надолу.
Активен
Еlsha
Диди
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 523


« Отговор #2 -: Август 22, 2011, 21:23:52 »


Някъде бях чела , че душите на самоубийците не се прераждат. Къде е истината ?

Когато се самоубие един човек, той слага край на урока, който душата му е избрала да научи. Самоубийството е като израз на неговото емоционално или психическо безсилие в даденият момент. Всеки човек се преражда, самоубийците просто "повтарят материала" понеже са "избягали от изпита"(за които сами са помолили). Никой не ги съди, оправдания няма, но разбиране има, на всеки му е трудно и в действителност никой не е казал, че ще е лесно. Самоубийците не са грешници, а хора, които имат трудни за усвояване за тях самите уроци.. Не само, че се прераждат, но и избират същият урок, понеже е важен за душата им. Не става дума в случая за наказания, а за упоритост на душата да се развива и да изживява, което е важно за развитието и.Усмивчица
Активен

Карма - КаРаМа - движение, живот, анализиране. Усмивчица
Ianica
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 151

« Отговор #3 -: Септември 13, 2011, 01:37:48 »

Аз пък наскоро се замислих друго. Ами някои исторически личности, които са умрели преди столетия, дали не са се преродили вече отново? Замислих се затова защото преди два дни си направих малка екскурзия със семейството си и ходихме да видим и гроба на Христо Ботев. И тогава си помислих:"Ами ако той вече се е преродил, а ние му стоим на гроба". А после и друго си помислих:"Какво ли ще стане, ако Хитлер се прероди, дали ще е пак същия гадняр?".
Активен
Ich
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1644

 • Град: различни планетки
 • Michail Kolev
  « Отговор #4 -: Септември 18, 2011, 11:33:52 »


  начинът по който сме умрeли няма особено отношение към времето между два живота, освен ако не е някаква безумна травма, например изтезания, дълги тежки болести и др.подобни. Иначе дали ще е самоубийство, убийство, катастрофа, затрупан от лавина или умрял от старост - все едно.


  В книгата си "Теософия" Р. Щайнер пише:

  "Не трябва да скриваме, че самоубийците са особено подложени на
  изпитанията, които ги очакват в тази област. Те са напуснали своето
  физическо тяло по изкуствен и насилствен начин, но всички чувства,
  които са свързани с него, остават непроменени.
  Естествената смърт носи
  след себе си частично угасване на тези чувства. Към мъченията, които
  чувството на внезапната празнота поражда у самоубиеца, се прибавят и
  тези на неудовлетворените желания и страсти, които са го подтикнали
  към самоубийство."

  На друго място той посочва, че самоубийците, след като са нарушили "плана" за тяхното въплъщение, създават трудности за подготвянето на следващата им инкарнация.


  Активен
  Уж-Ум
  Vakuu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 54

  NO MORE!

  « Отговор #5 -: Септември 18, 2011, 12:54:58 »

  Абе чета тука маса заблуди за самоубийците.
  Ето го моето мнение: Самоубийство или не всичко е наред. Нищо не променят самоубийците. Всичко си върви по мед и масло... Все тая дали си се самоубил или не. Самоубийството е безсмислено само по себе си... Който иска нека си го прави, всичко си продължава без промяна, без последици, без нищо Усмивчица все едно нищо не е направил...


  виц:
  добре че съм аз, иначе току вижте сте дали смисъл на самоубийците, че правят нещо голямо и значимо, като се самоубиват Усмивчица и току виж им помогнало по една или друга илюзия да постигнат целта си

  било то жертвоготовност, било то смелост, било то да направят напук на вселената и т.н. пък те нищо не правят и вселената й е все тая като се самоубият Усмивчица и всичко си е наред. Единственото по-безсмислено нещо от живота е самоубийството Усмивчица, ако се самоубиват от безсмислие чрез безсмислие, явно доста обичат безсмислието Усмивчица

  Активен

  Който ме подценява, че мога да се справя и сам. Може спокойно да се отдръпва и да не се притеснява. Усмивчица
  Самотата е илюзия. Усмивчица
  Заедността е истина, независимо от илюзиите за самота. Усмивчица
  Турист
  почиващ на стари лаври
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 581


 • Град: Варна
 • martin.kristov1
  « Отговор #6 -: Септември 18, 2011, 13:08:29 »

  ...............(самоубийството)... Който иска нека си го прави, всичко си продължава без промяна, без последици, без нищо Усмивчица все едно нищо не е направил............

  Тук определено не съм съгласен с теб. Това е живот вдъхнат в тяло. Правото, което ти имаш е личния избор. Нямаш права по отнемане на живот, бил той собствен или чужд.
  Ако дръзнеш да го сториш, трупаш карма за отработване. Няма значение, дали си го сторил съзнателно или не.

  Твърде много го асоциираш с играта на Електронна игра. Имаш 3 живота, ако изгубиш единия, идва следващия и пак играеш. Не смятам че е толкова просто.
   Ще кажеш това е заблудата, в която аз съм избрал да вярвам. Ок - така да е. Но това е и моето мнение тук и сега Намигване
  Активен

  Зрей, зрей форумче,
  бавно ти узрей,
  За да родиш вкусен плод!


  Защо ни куца
  Комуникацията?!
  Уж-Ум
  Vakuu
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 54

  NO MORE!

  « Отговор #7 -: Септември 18, 2011, 13:21:01 »

  Я иди да кажеш на самоубилите се или убилите, че нямат права да убиват или самоубиват... и ще ти повярвам. Иди дори им раздай правосъдие на убилите, било то себе си било то друг... Иди...
   То става покрай теб и ти отказваш да приемеш!??? Всички имате право да убивате или да се самоубивате Усмивчица Правете си го спокойно, проблеми няма... Турист, нима смяташ, че ако се страхуваш, поради думи за карми и др., от тези неща, ще промениш собственото си право да го правиш ли? Не спориш с мен, спориш със света покрай теб Усмивчица, Ако всичко беше илюзията за добро, как щеше да разбереш, че е илюзия? Имаш страх от смъртта, цениш си живота, че чак го пазиш? Нима незнаеш големината моща и съвършеснтвото на вселената? И въпреки, че така добре представям някакви неща, все пак и аз си ценя живота Усмивчица харесва ми, той ми дава свобода да се развивам Усмивчица свободата да живея, свободата да изживявам Усмивчица който иска да се лишава от тази свобода негова си работа Усмивчица

  ааа и нещо много важно:
  Самоубийци, бъдете сигурни, че ако продължите да си мислите за самоубийство, накрая ще го направите, така че давайте смело мислете силно за самоубийството , за каквото си мислите това и ще направите, в това и ще задобреете, мислите са основата на бъдещето ви Усмивчица

  edit:
  и още едно нещенце, няма живот, няма тяло, няма вдъхване Усмивчица има само съзнание
  « Последна редакция: Септември 18, 2011, 13:33:10 от Уж-Ум » Активен

  Който ме подценява, че мога да се справя и сам. Може спокойно да се отдръпва и да не се притеснява. Усмивчица
  Самотата е илюзия. Усмивчица
  Заедността е истина, независимо от илюзиите за самота. Усмивчица
  shining_star
  ****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 728

  « Отговор #8 -: Септември 18, 2011, 18:41:08 »

  Ех, Ваку...направо си тръгнал нагоре по лайняната река без гребла...
  Ами хайде по тая логика аз да взема да те убия...нали имам това право? И е все едно?!
  Или да взема да убия детето ти, или по-лошо...имам това право, нали така казваш ти? И на вселената няма да и пука, всичко е наред.
  Ами да взема да го направя, да видим тогава дали пак така ще казваш.
  Това са някакви абсурдни глупости...правилно ти каза туриста, че тялото е храм божи и нямаш право да отнемаш живот, нито своя собствен!
  Нямаш право да отнемаш живот, който ти НЕ МОЖЕШ да дадеш! И това няма нищо общо със съзнанието, и с това, че всичко е съзнание.
  По-точно има общо - с т о в а   съзнание ще сме по-долу и от маймуните...
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #9 -: Септември 18, 2011, 22:11:53 »

  Васко моля те внимавай , защото има хора, които не могат да обхванат идеята ти или както ти се изразяваш да те поемат и приемат и може да разбират буквално, дори фрагменти от това ,което пишеш. Тъй като сме обществен форум е желателно да се изказваш с максимално универсално конструиране на идеите, без това да ти повлиява на стила и свободата на изказа. Със сигурност го можеш . Това не се отнася само за Васко.Нека в съзнанието ни не стои само добре опознатата група за комуникация , когато пишем тук
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  Sita
  13
  ***
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 344

  « Отговор #10 -: Септември 18, 2011, 22:49:11 »

  На мен ми е интересно друго. Умното самоубийство, доколкото може да се определя като такова. Например, искаш да се самоубиеш, но не искаш да си трупаш карма за отработване в следващите животи. Хрумва ти например да направиш(нарочно) така, че нещо или някой друг да ти отнеме живота.
  Това смята ли се за самоубийство. Ако не, смята ли се за грях на другия човек, например.

  Моля ви, само не се заблуждавайте, че кроя планове за собствения си край! Преди бях размишлявал върху това, та сега темата ме подсети.
  Активен
  Eona Lightholder
  Global moderator
  *****
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 2519


  NEVERENDING STORY

  « Отговор #11 -: Септември 18, 2011, 23:04:11 »

  Сита няма умна подмяна на механизъм в машина докато е в движение ,ако ще да е през ауспуха ,от робот и тнт. подмяната става след като е спряна иначе става дисбаланс и повреди на много нива. Аз не съм само душата в това тяло, а съм аз на много нива. Изборът си е избор, последствията от всяко действие са си последствия. Е кво е един грандиозен ремонт ,купон да става ,ама безплатни манджи няма и на мултивселенно ниво.
  Активен

  "weird " is indication for creative force ♥
  viosta
  Гост
  « Отговор #12 -: Септември 24, 2011, 23:42:43 »

  Например, искаш да се самоубиеш, но не искаш да си трупаш карма за отработване в следващите животи. Хрумва ти например да направиш(нарочно) така, че нещо или някой друг да ти отнеме живота.
  Това смята ли се за самоубийство.

  Аз съм чувала , че това са така наречените " потенциални самоубийци" , но пак са си самоубийци . Когато някой прави така , че друг да го убие, всъщност той сам го предизвиква и иска смъртта си . Значи пак си се самоубива ,но чрез други средства - не използва въже или хапчета , а друг човек .
  Активен
  Синьо мечтание
  синьо мечтание
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 59


 • Град: BG
 • profile.php?id=1824581147
  « Отговор #13 -: Октомври 30, 2011, 10:05:48 »

  Самоубийството е отказ душата да поеме отговорност за грешките си/уроците/,които сама е избрала до прераждането си да усвои.Но-това е въпрос на личен избор и отговорността е лична,независимо  от начина и връзката с други души на самия процес на самоубийство.И да,на самоубилите се хора душите им се прераждат отново ,самоубийството по никой начин не ги освобождава от прераждането в други измерения.
  Известните личности също се прераждат,кармата им е доста по-тежка ,но в никой случай не може да се очаква на известните  личности душите им да спрат да се прераждат,само защото са били известни в дадено прераждане.

  Попитали един  мъдрец,който медитирал под едно дърво-колко пъти се преражда душата?И той отговорил-колкото са листата на дървото.
  Активен
  sharga
  **
  Неактивен Неактивен

  Публикации: 148

  « Отговор #14 -: Март 18, 2012, 15:46:24 »

  Познавах едно момиче което загина от свръхдоза, и видях духът и. помня, че нещо имаше проблеми с отлитането, май беше с вериги, доколкото си спомням и ги махнах и тя отлетя нанякъде. Знам че беше наказана, но това че се добрала до мен (тоест аз съм си помислил за нея и съм я открил) автоматично е било знак че вече си е изтърпяла наказанието и трябва да бъде освободена. И сега пак се сетих за нея и разбрах че се е родила в Сингапур и вече на една годинка.
  Активен
  Страници:  [1] 2 3   Нагоре
  Отиди на:    Бог е Любов и е в мен, аз съм Любовта и с Бога в едно цяло с вярата и упованието в Бога аз съм неговото най-достойно проявление, за което той ме обича и облича в ризница от Любов, която да ме пази и закриля от всякакви зли сили и вмешателства в живота ми и в мен самия! Амин
  Паник атака | Планински кристал - Кварц  © Copyright